Hola!
Ma megint bekapcsoltam a TV-t, és találtam egy adót, a satelit című borzadályt. Magyar nyelvű, igénytelenség, de nem ez a fontos! A csatorna jele egy három dimenziós eki! Nem tudom, észrevették -e már, vagy esetleg szándékosan csinálták.
Más
Tegnap előtt volt egy kis hasmenésem, és bevettem két Immodiumot, majd, mivel jöttek a haverok, megittam egy sört (Heinekent, nem tudom észrevettétek -e, de teljesen ganja szaga van!) és körülbelül úgy éreztem magam, mint aki megevett két 2001-es hofit. Hallucinációk, tájékozósási képesség totális hiánya, önkontroll elvesztése. És ez a szer legális, sőt, még reklámozzák is!
De azért a hasmenésemet elmulasztotta :o)))
Kávéééét! Igaz, minden napom így kezdődik. Már megint korán kelünk. Sajtos bundás kenyér rulez. Ettől ugyan később folyamatos ülő pozícióba kényszerültem, de azért fincsi volt. Spanglit hanyagoljuk. Minek orrba szájba szívni. Majd este. Elrobogunk Sukoró, Velence, Pákozd, Meleg- hegy túrára. A hegyen felbaktatunk a kilátóig. Csodálatos idő van, a terep is jóval könnyebb, mint amit eddig megszoktunk. A kilátó felé közeledvén szomorúan tapasztaljuk, az átlag túrista igazándiból szemetelni jár ide. Emlélszem, gyermekkoromban még csak Olympos-os üvegeket láttam, de a piacgazdaság ma már sokkal színesebben szemeteli tele az erdőt. A kilátó zárva. Egy szép kövér dongó repked körülöttünk a fehérnép nem túl nagy örömére. Aztán egy kis résen bemászik a kilátóba. Úgy tűnik, ez az ő birodalma mióta bezárták a látogatók elől az objektumot, pedig nekünk nagyobb szükségünk van rá, hiszen nincs nálunk fű, fecskendő, meg használt tű, hogy a marihuánának nevezett gyilkos szerrel a magasba röppenjünk és madártávlatból csodáljuk a tájat:-)
Visszafelé néhány-tíz méter magas, meredek dombokhoz érkezünk. Van rajtuk egy csomó kaviccsal kirakott szó és üzenet, melyek közül a Hollywood felirat uralja a környéket. Néhány dombot megmászunk, de a kissé zsíros reggelitől nekem már kétperces fájásaim vannak így megkérem a többieket, menjünk vissza a házba. 3800 gramm és fiú:-) Közben szól a Manu Chao és dobolnak az ajtón. Az este hátralévő részében vacsora (a többieknek) és spangli. Megint megváltjuk a világot és elhatározzuk, hogy éjszaka teszünk egy rövid zseblámpás sétát. Kicsit hideg van és enyhén ködös az idő, de így is nagyon kellemes a séta. Egy útelágazásnál fellövünk egy utolsó rakétát és rácsodálkozunk a világra. Szemben egy kísérteties ház, aminek a sarkánál úgy törik meg a fény a ködön, mintha egy szilárd kapuszerű képződmény állna ott. Nem megyünk közelebb, inkább találgatunk, mi is lehet azon túl. A semmi az túlságosan földhözragadt nekünk. Az ezen útra merőleges földúton egy autó fényei bontakoznak ki és mi reflexszerűen egy bokor jótékony árnya mögé húzódunk. Persze,...a törvény. Vissza a házba és alvás. Már megint meglehetősen hamar sikerült elfáradnunk. Elhatározzuk, hogy másnap aránylag korán hazaindulunk, hogy mindenki elintézhesse ügyes-bajos teendőit. Alvás és álmodás. Such a perfect day.
Ide vezet a túlzott őszinteségre törekvés, illetve az épp aktuális szituációval való intim együttlét helyett annak folyamatos - valószínűleg az intimitástól való félelem által motivált - elemezgetése.
Te nem láttál (hallottál) engem még kiakadva.
A hazugságot nem tudom tolerálni.
"Nem értem, ha annyira rákattantál a nyitott szívcsakrára, hova fér el beléd ennyi gyűlölet?"
Nem kattantam rá semmilyen csakrákra. Csupán a magyar nyelv nem képes egy szóban leírni ezt az élményt. De jogos a kérdésed.
Tegyük fel kézenfogva sétálsz a szerelmeddel egy parkban. Boldogok vagytok. Nincs a szívedben semmiféle gyűlölet. Aztán hirtelen előugrik egy alak a bozótból és teliberúgja a kedvesed.
Mit csinálsz?
Honnan jön a gyűlölet?
A félelemből, vagy az igazságérzetből?
Félelemből azért - visszatérve az én problémámra -, mert félek, hogy ezt az állapotot elveszik tőlem.
Igazságérzetből azért, mert én igyekszem nem beleturkálni a lábszagú kezemmel mások életébe, és azt gondolom, hogy ez elég jó példa arra, hogy ezt más se csinálja velem. Úgy látszik vannak olyan emberek, akik meggyőződésből turkálnak mások életében, vagy mert az övéké tök üres és erre kényszeríti őket a céltalanságuk és unalmuk. Nem tudom.
"Amikor írtad, nyitva volt, vagy épp csukva?"
Szerintem nyitva. Ilyen vegytiszta érzelmeket csak nyitott állapotban lehet átélni. A jó hír az, hogy te vetted ezt.
"Tulajdonképpen mindegy, így is, úgy is nagyon... aggasztó."
Ne aggódj, tudom kontrollálni. Nem verem szét a monitorom a klaviatúrával, sem rohangálok üvöltözve az utcán egy baltával a kezemben. Akkor érdemes aggódni, ha nem tudom magamból valamilyen formában ezt megfogalmazni, illetve kijuttani, sem felismerni. Szerencsére itt ez a topic, ahol meghallgatnak, elemeznek, és figyelik a lelki állapotom súlyosabb röccenéseit is. Már hallom a kérdésed: Ha nem lenne a topic, akkor előkerülne a balta? Nem kerülne elő. Ugyanis a média kreatív részéban dolgozom, és bőven van rá lehetőségem, hogy önkifejezzek.
"Mintahogy az is, hogy azt hiszed, a fű kinyitja a szívcsakrádat."
A fű kinyitja a szívcsakrámat. Ez tapasztalat.
"Ha nincsenek vele gonosz, nehéz, kemény élményeid IS (!), szinte biztosra merem venni, hogy becsap."
Vannak.
"Nem érzed szükségét, hogy megtanuld a szívcsakrádat fű nélkül IS (!) kinyitni, nyitva tartani?"
De. Azért vagyok elkeseredett, mert ha így viselkedem, azaz nyitottan járok-kelek az utcán előbb-utóbb a nagyközönség diliházba csukat. Mintha meztelenül sétálnák az utcán. Senkinek nem ártok, de mégis bevisznek a diliházba, mert az a megszokott, hogy mindeki nyakig begombolkozik, és csukott szívvel és aggyal, azaz maszkkal az arcán éli le az életét, és nem fogadja el, hogy valaki pofán mosolyogja, hogy: Hé, látom az igazi arcodat. Azt hiszi, hogy ezt én majd jól kihasználom, és megalázom. Nem fogjuk tudni elhitetni ezekkel az emberekkel, hogy maszk nélkül élni sokkal kellemesebb. Viszont ijesztőek leszünk a szemükben. Pedig nem ártunk senkinek.
"Szerintem a csakrák időnkénti felnyitogatása, feltörögetése inkább káros, mint hasznos."
Ezt miből állapítottad meg? Évek óta csinálod te is. Káros?
A zene is nyitogatja a csakráidat. Ez tény. Az is káros?
"A cél az állandó nyitottság."
Ez igaz. Ez lenne a cél, de pontosan ezt tiltják meg nekünk. Ez benne az idegesítő.
"Ha lehet, most ne ugorj akkorát, mint a múltkor... de gondolkodj el ezen egy kicsit."
Állandóan ezen gondolkozom. Ez az én pillanatnyi legnagyobb feladatom.
Szívből köszönöm az együttérző soraidat, és tényleg jól esik, hogy aggódsz értem.
Köszönöm.
malcomxyz irta: föl kell nyomni a zőccség-kedvelők arányát mondjuk 40 %-ra, vagy csak olyan szintre, ami már súllyal bír a válsztásokon és onnantól kezdve ihaj
Ha ez ilyen egyszeru lenne... Nem veletlen van benne a torvenyben, hogy kabitoszer fogyasztasra biztatni, abban segedkezni, meg ilyenek szinten buntetendoek. Ki van ez talalva.
Megvan tehát számunkra is a követendő példa: föl kell nyomni a zőccség-kedvelők arányát mondjuk 40 %-ra, vagy csak olyan szintre, ami már súllyal bír a válsztásokon és onnantól kezdve ihaj.
Biztos vagyok benne, hogy OVIék is vannak annyira pragmatikusok (nem ez lenne az első hátraarc-hadműveletük), hogy ha fantáziát látnának egy kellően nagy célcsoport megnyerésében, megpróbálnák, olymódon megvalósítva a hátrarcot, hogy a mass számára ne legyeb szembeötlő a változtatás (tehát nem veszítenének vele számottevő szavazatot), elkennék a dolgot, esetleg vizsgálóbizottságot hoznának létre a témában, ami az téma-altatásnak bevált módja.
Traveller válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-21 13:14:26 (1)
Kérdezhetek is?
Tisztelt Doszpot úr!
A füves cigivel vagy extasy-tablettával rajtakapott középiskolások elleni büntetőeljárásokkal mennyivel sikerült javítani a rendőrségi statisztikákon?
Üdvözlettel,
T*
HAHAHAHAHA :)) ez jo hozzaszolas volt Travellertol! ~8)
Tegnap csinaltam egy durvat. Leultem, tekertem egy habpatront es nem nyomtam el. Aztan tomtem egy kis salviat a pipaba, es amikor mar kezdtem erezni, hogy bejon, raengedtem a dinoxot. Iszonyat durva. Ertelme kb. annyi van mint egy dugasnak, de hajlamos az ember elgondolkozni rajta, hogy ha valaki nyomatna bele infuzioval a szolocukrot, erdemes lenne igy leelni az eletet. Nagyjabol ugy tudnam megfogalmazni, hogy a salvia altal kiterjesztett tudatomat a patron olyan feszesre fujta fel, mint egy leggombot. Hatalmas onmegiseresre nem volt alkalmam, mert a hutoszekrenybe kellett kapaszkodnom, hogy ne repuljek ki a kulso urbe. Habpatronnal idaig ez a legjobb kombinacio (pedig probaltam mar ezzel-azzal).
Pellea:
Pirosat a zoldnek - tuti jo, de azer, hogy legyen valasztek:
Az emberi jogokra lepni tilos!
számomra az fontos, hogy oldalra vigyen. fel felesleges. inkább alszom egy jót. ezért hanyagolom mostanában a szintetikusokat.:-) vajon meddíg?
hallottam a mate teáról, de nem tudok róla semmit.
Na jo, de a hasis megiscsak THC, szvsz fol tutira nem visz, max oldalra. :)
Itattak velem egyszer valami mate-teat, az eleg jo alvasgatlo volt, de semmi tobb (persze lehet, hogy keves volt). Tud valaki rola valamit?
voltak (vannak) az araboknál azok a kerengő dervisek. ha jól tudom semmi mással nem foglalkoznak, csak elkeringenek az otthonuktól Mekkáig, és vissza. folyamatosan. a csoki elég jó természetes ajzószer, és könnyen hozzá is lehet jutni.:-)
vagy te komolyabb ajzószerre gondoltál? valami természetes exre? naturális spurira? olyanról télleg nem tudok, nem lehet egyszerű beszerezni.:-))
A frímélest szokta... ;-) Csak kihagyott egy hónapot... ;-)
Szép napunk is lehetne...;-) Én szépnek látom, mert világít mellettem a lámpa, meg szól a fasza zene - te jó ég, mióta szól! Tíz óta nem állt meg a winamp... És nem is fog tízig.
Jelenleg szinte kizárólag c++-ban tudok fogalmazni, úgyhogy el is búcsúzom...
A tiltás élvezete fordulatban van két csavar, és ez nekem tetszik. Egyrészt nyilván a tiltást is lehet élvezni, másrészt a droghasználatot idehaza szokták kábítószerélvezetnek hívni, és ezt viszont én nagyon útálom ezt a kifejezést, mert szeirntem pejoratív.
Sziasztok! Kész a kender-könyv szerkesztett változata, ezt már nem küldöm el senkinek. Amúgy végül magam húztam meg az én részemet, senki nem szólt közületek - akiknek elküldtem -, hogy kissé és feleslegesen belebonyolódtam az alkotmányjogi érvelésekbe.
Most viszont lenne egy kellemesebb feladat: címet kellene találni, ami rövid, és valamennyire utal a tartalomra. Nekünk egyelőre csak laposabb változataink vannak, ezek közül talán a legkevésbé rossz a "Fűpolitika, avagy a tiltás élvezete" cím. Ezzel is van egy kis baj, ugyanis a tiltás élvezete címet már elsütöttem 96-ban a Beszélőben. Van ötletetek?
üdv
Próbáld az Egészet nézni, s figyeld meg magadban, hogy a Részletek és az Egész ugyan az. Mostanában mintha kívülről szemlélném az eseményeket, amik zajlanak a fejemben. Meg persze a tietekben...:-))
Ja. Van aki gondolkodik itt erről, nem is keveset. De most más van terítéken. Látok kiutat, elindultam rajta, de úgy néz ki, egyelőre még nem jött el az ideje. Jók legyetek. peace.
Na jo, beismerem, en kerdeztem, van-e elet utana... Eleg kilatastalan este volt, es elfogott az aggodalom, hoz-e meg egyaltalan mast is az elet. Orulok, hogy elkezdtetek valaszolgatni ra, csak latom, mindenkinel mast jelent a kerdes... :)
Ezzel egyutt mondhatjuk, hogy megszavaztatok, le lehet elni egy tartalmas es valtozatos eletet fuvel?
Fura, hogy a "van-e élet a fű után" thread egyáltalán nem folytatódott.
Mer' most erre mit lehet mondani?
Persze van.
Az meg, hogy milyen is ez az elet, az rengeteg dologtol fugg, amik kozott a fu a kevesbe meghatarozok koze tartozik.
En meg amugy se tudom, hogy mikor kezdodik nalam a fu utani elet. Lehet, hogy a mai napom mar az. Nincs beirva a naptaramba egy evre elore, hogy mikor fogok beszivni (ha egyaltalan barmikor is).
Van valami, amiről itt ciki beszélni?
Szerintem vannak temak, amikrol valakinek ciki lehet itt, vagy barhol meselni. De az "elet a fu utan" szerintem nem tartozik ezek koze.
Én néha elgondolkozom ezen, de nem tudom mikor is lesz igazán a fű után. Szóval én jelenleg úgy gondolom, hogy akár 50 évesen is fellövöm majd az esti rakétát. Viszont ennek még csak a feléhez közelítek, így addig még sokminden lehet. Sajnos nem tudom, hogy mit tartogat még az élet a számomra, de ahogy jópáran vélekedünk: "Tekerjünk egyet azt majd meglátjuk" :-))))
malcolmxzy: A cseheknek mákjuk van Havellal.
A cseheknek spanglijuk van Havellal :-))))))))))))) Amúgy ne szidjuk a köztársasági elnökeinket, mivel eddig messze ők a legszimpatikusabbak az ország vezetői közül, és nem ők tehetnek itt a dolgokról, mivel a hatalmuk csak jelképes.
Útálom a telet, miért kell visszapofátlankodnia ?
Szerelem, házasság, gyerekek ezek kellenek nekem, ebben a sorrendben. Az első már megvan, és remélem néhány éven belül meglesz a többi is :-))))))
Köpcös
ui.: sportoljatok mer az jó, tekerjetek este, mer az is jó. Na abbahagyom az észosztást, mer az nem jó....
Nagyon ki voltál akadva, Thaumiel. Nem értem, ha annyira rákattantál a nyitott szívcsakrára, hova fér el beléd ennyi gyűlölet? Amikor írtad, nyitva volt, vagy épp csukva? Tulajdonképpen mindegy, így is, úgy is nagyon... aggasztó.
Mintahogy az is, hogy azt hiszed, a fű kinyitja a szívcsakrádat. Ha nincsenek vele gonosz, nehéz, kemény élményeid IS (!), szinte biztosra merem venni, hogy becsap. Nem érzed szükségét, hogy megtanuld a szívcsakrádat fű nélkül IS (!) kinyitni, nyitva tartani? Szerintem a csakrák időnkénti felnyitogatása, feltörögetése inkább káros, mint hasznos. A cél az állandó nyitottság. Ha lehet, most ne ugorj akkorát, mint a múltkor... de gondolkodj el ezen egy kicsit.
Fura, hogy a "van-e élet a fű után" thread egyáltalán nem folytatódott. Pedig tudom, hogy van, aki gondolkodik itt ilyesmiről. Talán ciki itt erről beszélni? Van valami, amiről itt ciki beszélni? Akkor back to square one.
A tüzijáték előtti reklám szerintem nem jó ötlet, inkább készíthetnénk óriásplakátokat városszerte, vagy ez az üzenet szólna a metrón a "készítsék elő jegyüket bérletüket..." helyett.
"Tisztelt Utasaink.
Kérjük készítsék elő kis nylonzacsijukat és kindetojásos dobozaikat, mert a kijáratnál az ellenőreink ingyen füvet osztogatnak."
4napos múlt heti szünet célirányos eltöltése: Prága és annak Luxor nevű félhivatalos coffee-shopja.
Eredetileg nem azt terveztük, hogy a Luxorban fogunk ücsörögni naphosszat, de olyan mértékű turistainvázió lepte el Prágát múlt 7végén, h mozdulni nem lehetett a városban és ezért (is) úgy alakult, h főleg a Luxorban töltöttük a 7végét. Meg azért is, mert nagyon király volt ! Asszem ez a Mo-hoz legközelebb eső olyan hely, ahol szabadon lehet vásárolni, tekerni, szívni. Ha tudtok még hasonlókat a környező országokban, írjatok plíz.
Mondjuk ehhez kell 1 olyan elnök is, mint Havel. A cseheknek mákjuk van Havellal. (vagy ez nem is szerencse kérdése ?) Nálunk meg egyik szenilis trotty követi a másikat.
9 nodrog tag? Nem okozhat gondot, szoljon mindenki a szuleinek (ha meg tartja veluk a kapcsolatot). Gondolom, eloluk nem titkoljatok a szabadsagvagyatokat... :)
Jó, de hol találhatunk kilenc nodrog tagot? A nem szívás jó ötlet, de vajon érdemes e betartani? Mondjuk érdemes, ha arra gondolok, a rend szigorú őreinek parancsolói a fogukat fenik ránk. E topic lakóinak talán különösen örülnének, hiszen egyre többen vagyunk és ennyi agresszív, primitív drogos nagy károkat okoz a társadalomnak:-) Bár a dajcstomi szerint ugye hasznos tagok vagyunk, csak vétünk a törvény ellen:-(
Szerintem egyelőre elég az is, ha a TASZ-nak segítünk. A sajtóorgánumoknak küldött olvasói levelek is jó ötlet volt. Kérdés, vajon megjelentetik e ezen leveleket.
Beteg a vilag, messze utazom, beteg a vilag
Nevet aki lat, furcsa fazonok, nevet aki lat
Jegy nelkul varom a vonatot
Lathatatlan sinek kozt szaladok
Valasztok, valasztom a befutot
Karba, vagy nyelv ala, fut a tu
Oh, igen, a tu a gyonyoru
Meghal a vilag, messze rohanok, meghal a vilag
Iszom a teat, zsibbad az agyam, gozolog a mak
Jegy nelkul varom a vonatot
Lathatatlan sinek kozt szaladok
Valasztok, valasztom a befutot
Torkomban szetarad a szer,
Oh, igen, en belovok mindent ha kell
En lenyelek mindent, ha kell
En lenyelek mindent, ha kell
SmallSaMan: ez valo igaz, legjobb mindennek teljes mertekben utananezni, lehetoleg minnel tobb forrasbol. Altalaban bevalik.
Thaumiel levelet akar a Nepszabinak is elkuldhetnenk, ha beleegyezik. Ha meg nem, akkor vhogy osszesporolunk kb 2 millat es berakjuk augusztus 20-an a tuzijatek ele reklamkent a TV-be.
Jo, jo..paran nem akarnak annyira erolkodni, hogy legalizalva legyen a dolog, de errol mar volt tema multkor is, hogy egyalatalan erett-e ra ez a tarsadalom. Ez eddig o.k. De ha jol korbenezunk akkor harc nelkul nem fogjak az embert bekenhagyni.. sot! Legszivesebben nemzeti hajtovadaszatot rendeznenek a tiltott listan szereplo anyagok hasznaloi ellen. ===> Kerjed oket barmilyen szepen, nem leszel bekenhagyva. Fel kell hogy mutass vmit ami vegre befogja a szajukat es megkoti a kezuket. Es ami a meglepo ez absz. nem lehetetlen. Wanna know more? .. Folyt. kov. :P
Bocs. Úgy értettem, hogy aki nem néz utána a dolgoknak, és csak úgy belecsap a lecsóba. Kb. mintha neki állna autót vezetni, mert tudja hol vannak a pedálok. Ismerni kell a kreszt is, hogy ne legyen bajod...
Szóval úgy lehet "kiérdemelni", ha nem nézel utána. Ha igazán akarsz a droggal, bármilyennel, foglalkozni, akkor utána tudsz olvasni!
Én az első trippem elött kb egy hónapig jártam a netet, és sok sok infót szedtem. Azóta is jól tudom kezelni a badtrippeket, már ha véletlenül belecsöppenek.
Jó, jó. Ez a média hibája is, de szerintem, a drog veszélyes, ha nem nézel utána, és nem vagy tisztában a szabályaival; MIDENKI aki használ valamit a saját felelőség megtudni, hogy mi az, és mit válthat ki!
Ti is, én is tudom, hogy ebben nem számíthatsz az állambácsira, sem a szüleidre.
Jaja, itt is szállingózik, fél órája tértem haza gjuniortól, kevergetett, király vót. :)
No, jóccakát, itt a MATÁVÉSZAKA. Hopsz, tök magától benyomódott a kapszlokk. :)
Requiem egy álomért:
Szerintem nagyon jó film, tényleg ne hagyjátok ki, mert sokat lehet belőle tanulni.
Meglepően élethű, és igen, arról is szól, hogy mi a fűvel is pengeélen táncolunk.
Nézzétek meg.
A fűre igenis rá lehet szokni.
Arra a világra is, amit ezen keresztül megpillantunk.
Azért lehet rászokni, mert ez az állapot egy SOKKAL jobb világot tár fel előttünk, mint azt a seggszagú részeg állat politikusok az ostoba fejükkel és örökké korgó gyomrukkal kitaláltak nekünk.
Amikor beszívok, elmosolyodok (kinyílik a szívcsakrám) és boldog vagyok.
Az is akarok maradni, mert megszokta a józan szervezetem azt a kényszer-védekezést, amit ez a SZEMÉT GECI FASSZOPÓ ROHADÉK társadalom égetett belém.
A maszk újra visszakerül az arcomra.
Gyűlölöm a maszkot.
Úgyhogy sokszor szívok.
Máris rászoktam.
Rászoktam egy szebb élet, egy boldogabb világ reményére, és azzal kezdem, hogy helyet csinálok neki a lelkemben.
Úgyhogy elmehet mindeki a büdös picsába a kamu "adrogtönkretesziazéleted" beszámolójával, fasiszta törvényeivel és félrevezető hazugságaikkal.
Üvölthetik felőlem a fogatlan mocskos szájukkal a baromságukat az üres és gonosz fejükből ezek a torz majmok, én vigyorgok ezeken a megkeseredett, céltalan és kiüresedett, vérrel és vízzel töltött értelmetlen bőrzacskókon.
Nem azért vigyorgok, mert lenézem őket.
Azért vagyok kárörvendő, mert tudatosan vezetik félre az embereket, hiszen ahhoz elég eszük van, hogy rájöjjenek arra, hogy aki drogozik, az átláthat ezen a nevetséges és elavult szabályrendszeren, tehát csírájában kell elfojtani a vágyat.
Mert a drog extázis.
Mert a drog lázadás.
MERT AZ EXTÁZIS A LEGNEMESEBB LÁZADÁS!
Nem akarom, hogy legalizálják.
Csak hagyjanak engem békén.
Hagyjanak minket békén.
A Magyar Marihuánaélvezők Szövetsége, mint megtuttam, nem bejegyezhető (milyen meglepő :) ), viszont az
A Legális Marihuánáért Egyesület
igen. Nem is kell más hozzá, csak még kilenc nevesített tag, mert hogy anonim tagság nincs.
Kitűzött cél már van, elméleti lehetőség a baszogatásunkra nincs, természetesen gyakorlati adott (tuggyátok, a rendőrök nem szokták nézegetni a törvényeket),
úgyhogy biztonságosabb nodrog embereknek tagnak lenni. Nekem megéri, hogy ne szívjak emiatt, de jobban érdekel, mi van, ha szívok... :)
Drogovics sztorijai nagyon szepek. Nevettem. Varom mar a dongos kilatot!
Az "olvasgattam egy kis Pelle Andreat"-tol valoszinuleg meghatodik a nevezett, ha latja!
Na de ma' lelovom magam.
Muki otlete a magyar netes Headshoprol egyebkent szerintem uzletnek sem lenne utolso :)
Legalabbis, ha abbol indulok ki, hogy a magyar legalis drogok piaca nem mondhato eppen telitettnek :(
A 0 kinalatot valoszinuleg jelentosen meghaladna a kereslet.
Bar az is igaz, hogy epp uttoro volta miatt extra-koltsegek is felmerulnenek (jogi, akarmi), ha viszont mukodne a dolog, megjelenne versenytars is.
Meg tulzott profitra sem szabadna hajtani, inkabb tunjon precedensnek, mint drogbusinessnek.
Tegnap kiproszaltuk ketten az itt (Nemeto.) rendelt salviat. Hat en meg olyan elmenyekrol nem szamolhatok be, mint amilyeneket pl. az utobbi idoben itt olvastam, de azert valami elszallas volt par percre, elsore megelegedtem vele.
Megfogott a drogozik-balos parhuzam. Az utobbi idoben mas hozzaszolasokbol is kicsengett ilyesmi. Ezen a forumon tenyleg mindenki szoclib? Na, bocsesz, nem akarom a szeretetteljes topicot a merges politika iranyaba terelni, csak ugy elgondolkodtam.
En is szoclib (ha nem is eltokelt), ezert is jutott eszembe, hogy szoljak egy szot a Nepszabi vedelmeben (bar nem biztos, hogy megerdemli). En nem tekintenem egybol szandekos agymosasnak ezt a lap reszerol (multkor orult a topic pl. egy hosszu objektiv cikkuknek), olvasoi leveleket szoktak szerintem kozolni elegge min. tartalmi-ideologiai valogatassal. Viszont gyakran jelenik meg reakcio, ellenvelemeny az ilyen levelekre. Arra gondoltam, nem probal-e valamelyikotok irni az obj. tajekoztatas jegyeben egy reakciot vagy hasonlo olvasoi levelet (persze propaganda-konformnak, Nepszabi-szalonkepesnek kell lenni, nem lehet tul radikalis, meg lehulyezni sem szabad szegeny leszokott libat), kiemelve, hogy mas ut is letezik. Kivancsi lennek, beteszik-e. Ha igen, az eleg jelentos nyilvanossagot adna!
En amugy nem vallalom a levelirast, mert nem ertek annyira a temahoz, mint itt sokan. Meg csirke vagyok es lusta (es kulfoldon).
Was bedeutet tiszta? Újszülött? Jaja, az újszülött tényleg mindent vág. Felnőtt tisztának hívott ember szinte tuti, hogy nem vág semmit, a legtöbb ember még nem ismerte fel azt a képességét, hogy meg tudja mondani, mások milyen tudatállapotban vannak.
Fekszik és csukva a szeme? Alszik. Áll, és imbolyog? Részeg. Minden más eset teljesen érdektelen : ja, csak egy ember, van. Valaki más problémája. Ha nem értem, mit miért csinál, biztos buta. Ha nem értek egyet vele, hülye. Ha drogozik, balos. ;-)))
Ezennel kihirdetem a Magyar Marihuánaélvezők Szövetségének megalakulását. Hivatalos bejegyzés hamarost. Vagy mit gondolsz, pellea, korai? Én adom a nevem hozzá, de ne aggódjatok, anonim tagság is van. Érdekvédelem mindenkinek jár, ugye?
Jelmondatunk : Mi nem ártunk senkinek, hagyjanak minket békén.
Úgy hallottam, mostanság civil ruhás rendőrök járnak goa-partikra. Ennyit a szabad vallásgyakorlásról.
[ En osszesen egyetlen sracot ismerek, aki heroint nyomott (ugy 15-16 eves koraban), vegul sikerult felepulni, es teljesen jo arc, nem hiszem, hogy kierdemelte volna barmivel is a dolgot ]
Ezt akkor mondhatnád, ha valódi információkat kapna mindenki. Ha tényleg az igazat,
csakis az igazat és a teljes igazat kapnák a leendő hernyósok, akkor. Csak az ő
döntése lenne; így nem az.
Tényleg nagyon gáz végig, de a legfelháborítóbb imho nem a szétroncsolt test volt, hanem a
Konrád-levél részleteinek -nyilván érzelemkeltő célú- beolvasása, persze kihagyva az érveket.
Mi a különbség a fű és a hernyó között? Á, semmi. Ma második rész, utána megyek az mtv
forumra.
A mai Népszabiban megint van 1 olvasói levél 1 nő írta, aki a cím szerint megjárta a poklot. ’98 végén kezdte el a mókát ( egy speed tablettával !?) és az azóta eltelt alig több, mint 2 év alatt oda jutott, hogy csak a másnapi adagra meg a hozzávaló zsetonra tudott gondolni + elvonó + totális leépülés, meg minden ilyen faszság.
A levélből kapásból kiderül, h aki írta még 1 spanglit sem szívott el életében és az egész téma idegen számára.
Kérdés: mi a f@szért írta ezt a levelet, mi a célja ezzel a süket hablattyal ?
hm, én általában úgy tépek (kis mennyiség), hogy azt ne nagyon vegyék észre, mittomén szégyellem a nem spanglis társaságban. Mindenesetre én nagyon élvezem, de ők nem veszik észre. Mindig utólag mondom, hogy be voltam szívva, ők meg nem hiszik el, mert állítólag nem volt semmi rá utaló jel, amíg belülről meg teljesen éreztem a dolgot.
Azt is el kell mondanom, hogy gyakran járok koncertre és bizony fű nélkül már ritkán élvezem a dolgot, már csak azért is mert tömeg-, meg bezártságiszonyom van, és józanon biztos megőrülnék a nyomorgásban, így viszont tök lazán vészelem át az egészet és általában természet feletti élményt nyújt, főleg amikor előjönnek a képek, meg a gondolatok, az már kb. olyan 5. dimenzióra emeli az egysíkú hang ingereket.
Itt volt pl. a legutóbbi, biztos meséltem már Gathering, vagy még régebben Spiritual Beggars, meg Queens of the stone age, szóval kizárólag underground / stoner rock, az való az én fülemnek. Viszont betépve játszani, na az nálam nem jött be. Ugyanis basszgitározom, de olyan állapotban nem nagyon tudtam koncentrálni és gyakran elcsúsztam, kicsit kellemetlen volt.
Hat szerintem ez nem ennyire egyertelmu. Aki tiszta az felismeri a tiszta dumat, aki be van tepve az felismeri a betepett dumat. Viszont aki tiszta de ugy csinal mintha be lenne tepve azt egy tiszta betepettnek tartja, a betepett meg tisztanak (vagy hulyenek). Aki betepve probalja tisztanak kiadni magat, az egy tiszta elott lebukik, egy beteptt elott nem.
Az első esténkből kimaradt a Planetárium:-) Ez egy fonott lámpabúrából (benne az égő villanykörte) és egy dohány nélküli spangliból állt. Egészen pszichedelikus élmény volt a mozgó búrán átszűrődő fény, s árnyék tanulmányozása.
Kávéééééét! Kakasokkal ébredtünk. Kijöttem a gyertyaállásból, tusoltam egyet, megittam a kávémat....bootoltam. Közben a Bolerot hallgattuk. Megérkezett egyik jóbarátunk. Jót reggeliztünk, majd tekerés. A tulaj fia csak nem bírta ki és behozott nekünk egy TV-t. A szemébe egyik nyuszi sem mert belenézni:-) Egyikünk azt mondta, vigyázzunk mert még bizony szükség lesz a TV-re. Hogy miért, az örökre talány marad...
Néhány perc múlva a tulaj szőlőjére néző konyhaablakból megláttam a gazdát, ahogy egy pacival szánt. Nos itt szabadult el a pokol először. Egymás szavába vágva találtunk ki ostobábbnál ostobább, a falusi turizmusban rejlő igazi közgazdasági kincsként alkalmazható lehetőségeket. Például x forintért a látogató hangosan kiáltozva irányíthatja a gazdát. Egy kellemesen berúgott német túrista nyilvánvaló károkat okozhatna így a kis magángazdaságban. Egy órával később már a közeli dombok 45 foknál nagyobb emelkedőin küzdöttük magunkat Blerviccs rejtélye felé. Találtunk egy agancsot és sok szép virágot is láttunk. Főleg ibolyát. Első állomásunk egy kiugró szikla a gerincen. Itt megpihentünk egy kicsit, s előkerült egy kis sör is. Na ez az, amit nem kellett volna, mert így újra előkerült a szervezetünkbe kerülő THC. Olyan tériszony kerített hatalmába, hogy bármibe belekapaszkodtam, ami elfért a tenyeremben. Újból elszabadult a pokol. Pihentünk még egy kicsit, hogy újra menetkész állapotba kerüljünk. Közben szóltam mindenkinek, hogy ha egy mód van rá, ne jöjjön közelebb:-)
Kicsit megnyugodtunk és tovább túráztunk ügyelve arra, hogy még véletlenül se menjünk kijelölt úton. Vélül elértük a legmagasabb pontot. Gyönyörű volt a kilátás, a madarak énekeltek, a nap szépen sütött.
A bázisra visszaérvén olvasgattam egy kis Pelle Andreát majd irány a konyha. Két óra szorgos munka eredménye mindenféle szerénység nélkül a világ legjobb brassói aprópecsenyéje. A mosogatással együtt két és fél óra meló eredméynét öt perc alatt elpusztítottuk. Az estebéd után beszélgetés, olvasgatás majd később spagóca. Párszor majdnem megfulladtam a nevetéstől ugyan, de sebaj. Klassz csillagos egünk volt aznap este, így kiálltunk a teraszra, hallgattuk a csöndet majd beszélgettünk. Egy hullócsillagról eszünkbe jutott a közeli MIR zuhanás. Kimegy este a gazda, felnéz az égre és azt mondja: Idén korábban zuhant le a MIR. Holnap vetünk.
Egészen korán sikerült lefeküdni. Talán a sűrű levegő és a fárasztó kirándulás volt az oka.
Such a perfect day.
Legközelebb:
- A kilátó, melyet elfoglalt egy dongó
- Gyomorgörcs Hollywoodban
- A ház, ahol egy másik világ kapuja áll
Kava??? Lehet kapni herbalshopzban KAVA CSEPPEK...oldalan: kava gyokerbol keszitve..alkoholos kivonat izre nagyon finom :) csak mert a hatasa nem nagyon talalt meg allitolag elenkito ! nyelv ala kell csoppenteni es varni varni varni :)
stanecli: a kava-kava-tol ugy fox aludni mint a huzat!! heh..szoval nem part dolog..amugy kellemes nyugodtsagot [kis kozombosseget] es total kikapcsolodast ad. Magasabb adagoknal egy nap 24 ora helyett kb 5 bol all. Ugyanis ilyen gyorsnak tunik ahogy elmegy a nap; mintha mi sem tortent volna. Vhogy annyira kikapcsol, hogy olyba' tunik mintha a napi tortenesek gyorsvonat gyorsasaggal szaguldananak el melletted.. es joforman barmi tortenjek az teged csak felszinesen erint. Vagyis: kava-kava-t en akkor hasznalnek ha par napot kellene kivarnom, ugy hogy kozben semmivel sem tudnam lefoglalni magam. [ergo: kis hibernacio - de kivulrol nem veheto eszre ;P]
Bemasolom ide, es akkor nem is kell szorfoznotok:
Likvid Ex, az új partidrog
[Testépítők, inszomniások, acidpartizánok élnek vele]
A klubszcéna új slágere a GHB, a gamma-hydroxybutyrate, amelynek hatásmechanizmusa erősen hasonlít az ecstasy-fílingre, bár összetevőit tekintve teljesen különbözik attól, ugyanis egy kémiailag szintetizált szénhidrátváltozatról van szó. A GHB időlegesen gátolja a dopamin agyból való távozását, fokozott dopamin-raktározást idézve elő, emellett stimulálja az agyalapi mirigy növekedési hormon kibocsátását.
Nagy Dorottya
2001. március 19. hétfő 17:30
A GHB-t a korai '60-as években fejlesztették ki, altatáshoz használatos alternatív szerként, ám számos nem kívánatos hatása miatt nem került széles körű és hosszú távú alkalmazásra. A '80-as években a testépítők körében lett népszerű, illetve az alvászavarokkal küzdők szedték. A '90-es években pedig rekreációs pszichoaktívként terjedt el, ami miatt 2000 márciusában az USA több államában a tiltott anyagok listájára került.
Nevezik G-nek, Likvid E-nek, Gamma-oh-nak, Blue Verve Othernek, Georgia home boynak, Goopnak, EZLaynek. A bevétel után 10-20 perccel kezd beindulni a dolog Egy 15-30 perces felemás toporgás után, egy kábé 45 perctől másfél óráig tartó intervallumban teljes erővel hat a szer. Az utóhatások kettőtől négy napig érzékelhetőek.
Az alapdózis 1-3 gramm, ha pedig kialakult a tolerancia, 4-5 gramm fejt ki megfelelő hatást. Általában egy gramm porhoz egy mililiter vizet kevernek, persze ez változó, úgyhogy a túladagolások főleg abból adódnak, hogy nem a szokásos mixtúrát fogyasztják a felhasználók.
A népszerűségének az egyik oka az ára. Tíz dollárért hozzá lehet jutni a kilenc adagot tartalmazó, mini samponosflakonszerűségben árult folyadékhoz, ha pedig máris nagyobb tételben gondolkodunk, akkor száz grammra kb. 30-50 dollárt kell szánnunk. A popularitás másik oka az élmény. Az alacsonyabb dózis növeli a relaxaciós képességet, csökkenti az antiszociális hajlamokat, a hangulati ingadozásokat, enyhén becsípettnek érzi magát az ember. A több, jobb: emelve az adagot, kellemes hangulatba kerül a használó, érzékenyebbé és fogékonyabbá válik a zene iránt, megnövekszik a tánckedve és beszédingere támad. Persze ehhez társul a szédülés, látászavar, émelygés, tántorgás és kásás beszéd. A GHB - túladagolás tudatvesztéshez, rángatózáshoz, légzészavarhoz, kómaszerű állapothoz vezethet.
A GHB okozhat addikciót, az elvonási tünetekkel küszködőknél alvászavart, tériszonyszerű szédülést, mellkasi fájdalmakat figyeltek meg, és a szokásos vágyakozást a szer megszerzése iránt. A leszokás után azonban könnyebb tisztán maradni, a visszaszokás annyira nem kézenfekvő.
Altató hatását amphetaminokkal, főleg spurival semlegesítik, így nagyon vidám, felspannolt, extatikus állapotot lehet előidézni. Alkohollal tilos keverni, ugyanis a kombináció kis mennyiségű GHB esetén is túladagolásszerű tüneteket idézhet elő. A folyékony anyagot általába kékre szokták színezni, nehogy összetévesszék a vízzel az öntudatlan partizók.
A GHB kezelése a jogi terrénumon meglehetősen változó, az USA-ban sem egységes a helyzet, ugyanis nem mindegyik államban minősül drognak. Finnországban gyógyszerként regisztrálják, viszont megfelelő papírok nélküli eladása és vásárlása bűncselekmény. Dél-Amerikában abszolút tiltási listára került, szemben például Japánnal.
Mint azt Mikóné dr. Hideg Zsuzsanna, az Igazságügyi Toxikológiai Intézet szakértője lapunk érdeklődésére elmondta, az intézet praxisában egyelőre nem találkoztak ezzel az anyaggal, és a magyar kábítószerlistán sem szerepel.
====================================================
megnéztem ezt a Karesz srácot. isten nyugosztalja. hülye volt bekóstólta a hernyót, mert az király. röhely. gáz volt a film is. egyszerűen gáz. sajnálom a családot, de igazából egy vesztes van: Karesz. a többiek csak a sebeiket nyalogatják és hülyeségeket beszélnek. félinformációk, mellédumálások, népbutítás, tájékoztatás teljes hiánya, szóval a szokásos.
a néha bevillanó szétroncsolt testről már nem is beszélve. az meg aljasság. manipuláció. milyen világ ez?
lehet, hogy betegek vagyunk a szereinkkel, de nélkülük sem lennénk egészségesebbek. nem a szer a hibás. a civilizációnk agonizál.
Muki!
Elsosorban azert irok, hogy melegen tartsam a temadat, hatha tudom novelni a tobbiekben a lelkesedest! Szoval lebonyolitottam az e-businesst, amirol korabban szoltam, kosz a tanacsot! Az akcio leirasa, hatha tapasztalati toket jelenthet:
Hetfon adtam fel a rendelest: 5 g salvia, 100 g kava-kava. Ezzel a rendelessel minimalizalni probltam a kockazatot is, 1 markaval haladta meg a szukseges 40-et. A bankatutalasos fizetest valaztottam. Miutan megnyomtam az ok-t, ki is irta a bankkapcsolatot, az atutalast kedden reggel kovettem el. A 10 markas postakoltseg gondolom otthon kevesebb.
Aztan szombaton delben jott a postas, kis csomagot hozott. Tartalma:
-2 db. gyurott ujsagpapir
-1 szamla
-1 kis zacsi, benne toredezett szaraz gaz, zacskon felirat:
salvia divinorum 5g; warnhinweis: für Menschen oder Tiere nicht geegnet!
azaz: Vigyazat: emberi vagy allati fogyasztasra nem alkalmas. Ezen persze erosen vigyorognom kellett. Hiaba eroltettem a fantaziam, nehezen tudtam a figyelmeztetest figyelembe vevo praktikus felhasznalast elkepzelni.
-1 nagyobb zacsi, benne finom por, felirat: kava kava 100g; für Menschen oder Tiere nicht geeignet
Estere tervezem a minosegi tesztelest. Kemeny munka lesz! :)
Marc15 alkalmabol sikerult kitalalnunk a Pilvax coffee shopot. Aztan a nemzeti szinu kokardat is drogos jelkeppe tettuk: PIROS a szemem FEHERje a ZOLDtol (az egy masik dolog, hogy utana meg a kekek lilara vernek, de ez mar a forradalmarok sorsa).
Aztan meg konyvajanlo: Irvine Welsh - acid house
Van benne egy-ket gesz jo novella, a kisregeny meg kurvara tetszik. Egy idezet kedvcsinalonak: Azt hiszem, en inkabb maradok a drognal, majd azzal atveszelem valahogy a keso-kapiztalizmus eme, hosszu, sotet korszakat.
Salviabolt tema: hat ugy tunik a minimalis profittal dolgozo, lelkes amatorokbol allo vallakozasra nincs nagy tolongas. Mondjuk en se mernem bevallalni. Ezert uj projektet inditok. Probaljunk meg osszeallitani egy uzleti tervet egy salviat arulo internetes vallakozasrol. Szoval piacfelmeres, a vallalkozas beinditasanak koltsegei, megterulesi ido, meg ilyenek. En mondjuk megkerdezek egy csomo smartshopot, es megprobalom megtalalni a legolcsobb forrast. Kellene valaki jogi oldalon, aki utanajar, hogy milyen feltetelekkel lehet behozni. Szabad-e egy nagyobb adagot szetmerni, es ugy forgalmazni. Ra szabad-e irni, hogy fustoloszer, meg ilyesmi. Aztan kellene meg valaki a gazdasagi teruletrol, aki tanulmanyai folyaman mar irt uzleti tervet. Batrak szakdolgozatkent is elsuthetik8-) Aztan esetleg meg egy ember kellene, aki ir egy rovid reszt a salviarol (legalitasi statusz, tortenelem, hatas). Aztan ha kiderul, hogy ez egy minimalis kockazatu es befektetes igenyu, gyorsan megterulo vallalkozas, akkor mare csak egy megfelelo befektetot kell keresni a maffiaban, aki amugy se ijed meg senkitol8-)
Szoval palyazatokat varom, anonimitas biztositva8-)
ha' nem tom, a fu pl. mennyire okoz reggae-t.. :)
ezek olyanok, mintha azt irnak, az evestol szarni kell, pedig en nem azert eszem, hogy szarjak, hanem mert finom.
Hmm, eddig ez a megkozelites fel sem otlott bennem :)
Lehet, hogy a NokLapjas borzalommal valo egybeesese tett kulon paranoidda, vagy csak egyszeruen nem jott le ez a fajta ironia, de meg igazabol most is gondjaim vannak ezzel a megkozelitessel.
Mindegy.
Az olvasoi level egyelore nem ment el, sot, (az eddigi tortenesekbol extrapolalva) van egy enyhe gyanum, hogy nem is fog, sz'al az egesz felindulasnak ugy tunik, annyi eredmenye volt, hogy irogattunk a dologrol egy kicsit itt a foruman, meg bh-val kellemesen elcsaptunk ket estet :)
Bocs, munka kozben probaltam hat topicot olvasni egyszerre, ilyenkor ohatatlanul felszines lesz az ember... Na meg hat a tobbirol (LSD, speed, fu) egesz hasznalhatot irt, legfeljebb keveset. Csak hat ezek a lila halak... :(
... epp arra akartam ezzel kilyukadni, hogy az alant leirtak ironizaljak a kiallitast, tehat sem az ujsagiro csaj, sem en nem gondoljuk ezek utan, hogy lila erzes, nem tudom, elegge felreerthetetlenul fogalmaztam-e most, de ennel jobban mar nem tudok.
Anyatok cipoje a lila, nem a heroin... Halak max a hanyasban, az is csak kezdoknek. Bocs, de a heten felkurta az agyamat a h, most kisse be vagyok ragva ra. Kovetelem, hogy egyszer mindenki probalja ki, nehogy ti is ugy jarjatok, mint mas itt szidott emberek a fuvel. :)
nekem is ez volt az erzesem, amikor olvastam.. csak neha igy is meg ugy is lehet erteni, bar annyi jot ir, hogy telleg valoszinu, amit mondasz.
El kell mondanom azoknak, akiknek nincs ennél biztosabb forrásuk, hogy a heroin lila érzés és halak úsznak benne, az LSD-től hullámzik a villamos, a speedtől másnap nem kell az étel, és a fű reggae zenét okoz.
:))
szoval lehet, hogy telleg meg kene kovetnunk Kempf Zitat..
Az a szerény véleménye a kis csapatomnak, hogy az a cikk: gúnyos. Tehát, amit ír ne vegyétek szószerint!
Ki ragadtad azt a mondatot: "...és ennél sokkal többet tart még kíméletlenebbül életben." De azt már nem írtad, amit a hölgy is: "Alattomos, mint minden élvezet a szextől a csirkebecsináltig."
Szerintem ez kissé megváltoztatja a jelentését a mondatnak. Sőt, az egész cikknek!
Éljen a természet! Talán gyertyában kéne aludnom. Az nem lenne egy kicsit durva?
Persze szived joga -elvégre nemzetrontó liberálbolsik lennénk-, ha mást nem károsítasz
vele. Hopp, mégse! Mi van, ha alvás közben rádőlsz valakire? Veszélyeztetnéd! Sőt, ha
a gyertyában alvás általánossá válna, komoly gondjai lennének az orthopediáknak. És
hogy venné ki magát az országképben a sok L-alakban sétáló ember?
Korrekt. Az ismertetők elég jók, az LSDnél hosszasan taglalják a paraelkerülés
módszereit, pl. Itt ugyan van hiba is; az LSD-hez/gyakran/ amfetaminszármazékokat
vagy más drogokat kevernek.
Az alkohol ismertetőjének végéről:
Sokan nem is tudják elfogadni azt a tényt, hogy az alkohol éppúgy a drogok közé tartozik, mint
a heroin, a nikotin vagy az LSD.
Jaffe a "Terápiás kezelés farmakológiai alapjai" c. m?vében megjegyzi: "Az a jelent?s szerep,
amelyet az alkoholtartalmú italok termelése és fogyasztása a nyugati társadalmak gazdasági
és társadalmi életében játszik, nem szabad, hogy elkend?zze el?lünk a tényt, miszerint az
alkohol egymagában nagyobb problémákat okoz, mint az összes többi drog együttvéve."
Lehet örülni, halkan.
---------
Lesz megint a királyi tevén néznivaló:
MTV2, hétfő 20.50 Karesz végakarata: 1. rész.
kedd, 20.50: 2. rész.
Kávéééééét. Aztán indulás. Kora délután már Fejér megyében pakolásszuk a holminkat egy kedves kis kulcsos házban. A háziak elnézést kérnek, de dolgozniuk kell a ház alatti pincében. Klassz fehérborral kínálnak. Aztán eldurran az első rakéta. Ülünk a napsütötte teraszon és hallgatjuk a madarakat. Nagyon jólesik a rakott krumpli. Reszelünk rá egy kis sajtot is. A háziak megkérdezik, hozzanak e TV-t. Neeeeeeeeeeeeeeeeee!
Négy körül kisebb túrára indulunk. Mellőzzük a jól kitaposott ösvényeket, s az avarban küzdjük előre magunkat. Visszafelé még egy spangli. Ordítanak a madarak:-)
Vacsora. Kolbász, szalonna, sajt, kenyér. Még egy spangli. Közben vendégeink érkeztek. Pókhálószerű beszélgetésfonalak kuszálnak az étkezőasztal köré burkot vont egyesült auráink között. Aztán egy hirtelen feltett és meglehetősen mulatságos kérdésen fuldokolva röhögünk. Gondolkodtam e már azon, milyen vastag lehet a pelikánok gyomorfala.
Egészen korán lefekszünk aludni. Persze a sötétben még beszélgetünk, nevetgélünk egy kicsit.
Az ágy kényelmetlen. Talán gyertyában kéne aludnom.
Such a perfect day:-)
A következő rész tartalmából:
-Üzlet és falusi turizmus
-Szédülés, avagy mit tegyünk, ha elszabadul a pokol egy szikla tetején?
-A brassói aprópecsenye kérészélete.
-MIR
Egri est café. Olyan mint a pesti, csak kicsit más. készletek megkezdve. indulás szépasszonyvölgy felé hamarost. Az írkávé olyan jóóóóó!
Benyomások a városról:
-német turistagyerekek nuku (így egész elviselhető
-szállás király!
-a bor hamarost megkóstolva.
A város olyan mint amilyennek ilyenkor lennie kell! az emberek és a helyi buszok túl lassúak hozzánk képest. Kokárdát otthonfelejtettük (elvégre a magyar ügynököknek az INTERZÓNÁBAN is viselniük kell kokárdát.
bejelentkezés legközelebb: mittomén, de a caféban van net onnan lehet, holnap déltájt.
Mi másfél óra múlva indulunk vidékre. Online nem leszek, de majd tájékoztatok. Készletek - nagy nehezen - feltöltve + kaja. Én főzök is majd. Mosolygósan, kipirultan:-) Vissza a természetbe...
Kis csapatunk elindult egy vidéki városba, aminek közelében egy szabadtéri termál is van. A készletek feltöltve. Minden internetelérést kihasználva útközben tájékoztatom az online partizánokat ezen fórumon.
Elküldtem mindenkienk, aki kérte. Ez még csak egy rész, és egy-két adat hiányzik belőle. Aki esetleg tud forrást ahhoz, hogy 1998-ban a svájciak milyen arányban szavaztak nemmel a kábszerlegalizálás ügyben, az írja meg, akár itt, akár e-mailben.
Meg olvashatósági szempontból érdekelne, hogy nem túl hosszú-e a német döntés ismertetése. Egyébként is, bármilyen jobbító kritikai észrevételnek örülnék.
Elso utazasom tortenetet osztom most meg veletek. Tanulsaga ugyan nincs, de nekem nagyon erdekes emlek es ez a forum mindig megihlet.
Mar jo reg tortent (5-6ve talan) volt valami buli a pecsaban. Negyen haverok meg elhataroztuk hogy akkor pont itt az ideje megnezni milyen is lehet az a bizonyos utazas. Egy haver kocsijan elgurultunk a pecsaeig, es a kozl. muz. parkolojaban pipazgattunk (haj, azok a regi szep idok mikor meg eszunkbe sem jutott parazni a kozegtol)es mind a negyen egy-egy hofit az arcunkba helyeztunk. Es dumaltunk es szivogattunk... Gondoltuk majd akkor megyunk be a pecsaba ha megjott a hatas, mert ki tudja milyen lesz, minek fizessuk ki a jegyet ha lehet hogy nem is erezzuk majd jol magunkat benn.
Kb egy, masfel ora mulva (dumcsizgattunk csak a kocsiban) kimentem pisilni a ligetbe, es akkor mar ereztem hogy van valami, mert a fak lelegzetet siman hallottam, es azt is lattam ahogy levegovetel kozben egy kicsit megdagadnak. Orommel tertem vissza a kocsiba, ahol idokozben igencsak filozofikusra valtott a hangulat, es ugy dontottunk hogy nem is megyunk be a pecsaba, hanem felmegyunk az egyik srachoz inkabb.
Elindultunk a kocsival, es nem viccelek, kb 5 perc alatt hirtelen mindenki teljesen szetesett. Soforunk az m3-as menti zugloi parkoloban kenytelen volt megallni. Hat ott eltoltottunk (a kocsiban ulve) kb 7 orat :))). En teljesen kikeszultem: egyreszt ereztem hogy ilyen lehet teljesen dilisnek lenni, masreszt meg az enem allandoan kiszallt a kocsibol, es a kocsit felulrol latva nezhettem le magunkra. Ebben csak az volt a szar hogy sohasem tudtam hogy a "lelkem" visszajon-e a testembe. Szoval jo kis parazas volt (nem csoda, a sotetben egy kocsiban az m3-as mellett), raadasul nemtom mikor egyszercsak megjelent a polgarorseg is, ugyanis gyanus volt nekik hogy mit csinalunk ott a kocsiban. Na, az meg erdekes volt, mert amint megallt a kocsi, az egyik srac kiugrott a kocsibol es elszaldt! Probaltak kemenykedni a jarorok, am hamar feladtak miutan 3 komplett idiota-val alltak szemben. Ettol meginkabb beparaztam, el akartam hagyni a kocsit, elmenni barhova, de nem tudtam: ereztem hogy ha 2 meternel jobban eltavolodok a kocsitol akkor menthetetlenul elveszek a vilagban. Igy ki be szalltam a kocsiba, egomat pedig cigizessel probaltam megorizni.
Vegul hajnalra lecsengett a para, es masnap delig nezegettuk az autokat meg az m3-ason.
Erdekes hogy tudom, hogy volt 2-3 ora mikor pokolian paraztam, megis olyan emlek lett, hogy csak megismeteltem a dolgot. De az mar egy masik tortenet...
most megyek focizni, es nagyon kellemes hetveget mindenkinek!
Töredelmesen bevallom; nem küldtem el a levelet. Újabb átírást tartottam szükségesnek
vasárnap este, átírtam, lefeküdtem (na, majd reggel) és másnapra feldobta a pacskert a
vonalam. Úgyhogy leghamarabb jövő csütörtökön...addig viszont lehetne javítgatni,
javaslatokat tenni, stb. Ma vagy holnap beteszem. db, korai volt az önjutalmazás :)))
Ma senki nem ír ? Nekem sincs igazán mondanivalóm, de nem akarom, hogy süllyedjen a topicunk :-).
Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek. Remélem jó idő lesz, és akkor ismét szép március 15-e lesz. Holnap kerüljétek a nagy ünnepi helyeket, mivel mindenhol sokan lesznek. Kirándulásra, pihenésre fel !
természetesen ezek a kis szívások is nagy szívást jelentenének a drogpolitikának, ezért meg kell mondanom én is elhatárolódok minden ilyen jellegű tevékenységtől és az azt folytatóktól.
Úgy felháborodtál, hogy el is felejtetted a megfelelő jelzőt rám ? :-))))))))
Akkor inkább úgy fogalmazom, hogy egy jó háromüléses rakétánál, az alábbi módszerekkel mindekinek csak egy köre van (igaz, az olyan is), míg a hagyományos kilövésnél mindenki többször jön ugye :-)))))) Persze azért én nem javaslom egyik módszert sem, mivel ezek törvénybe ütköznek.. :-))))
Nem-nem. Soha nem a patron mennyiséggel volt gondunk. Inkább a szifon nem bírta. A gyors újratöltéstől megfagyott a tömítése, és egy idő után, már az egész patron mellé ment. Másrészről meg a műanyag csövet csak egyszer kellett ilyen célra használnunk, utána dughattuk el, mivel olyan barna lett, hogy senki nem használta volna ismét rendeltetés szerűen. :-))) Na ja. A régi szép idők....................................... :-))))))))))))))))))))))
Az az amikor, levágod az üveg alját, a kupakra meg fúrsz egy lyukat. Abba teszed a cigit. Kell hozzá egy vödör víz. Meggyújtod a cigit, majd a levágott végű üveget benyomod a vödörbe, majd szép lassan addig emeled, míg megtellik füsttel. Ezután leveszed a kupakot, majd elengeded az üveget, miközben a kijövő füstöt inhalálod ?
Ja a másik módszernél, mi a toll helyett a szódásszifon műanyag csövét használtuk. A végébe a rakétát, és az üveg száján meg lehet slukkolni. Könnyítésként mi csináltunk még egy lyukat az üvegre. Ezt befogva sűríted a füstöt, majd amikor már elég sűrű, rákészülsz, kiengeded a lyukat, és mély levegő. Aztán annyi :-)
Köpcös
ui.: ezek a módszerek jók, csak ha nincs meg hozzá a kész felszerelés, akkor inkább a sima verzió. Ja, és nem is éppen takarékosak.
Szerintem ez igy nem jo. Ahol eg a cucc, ott kene meg egy csonek lenni, ami bemegy a viz ala, mer igy szepen a viz felett fog elmenni a cucc. Amugy a legegyszerubb metodus, ha csak egy toll muanyag reszet ugy mint ennel a hibasnal belenyomjuk, es ugy engedjuk tele vizzel, hogy a toll uvegen beluli vege viz alat legyen. Ebbe belerakunk egy cigit, es az uveg szajan szivjuk. Ez legalabb tenyleg atkuldi a fustot a vizen, nem ugy mint az indexes.
muki
ui.: ez meg a jolly rogers mar eleg volt erre a hetre a hulyesegbol
Hát, mivel engem is igen-igen érdekel a dolog, ezért szeretnék belekukkantani én is. Ha lehet. Köszi. :) De majd a nyomtatott forma lesz az igazi. Kell egyet szereznem a családomnak, hogy legyen mit olvasni a fürdőkádban. peace.
Hat megtortent idegenbeszakadt hazatokfia elso finn utazasa a szellem mezejere. Tulutaztam Varsot, ahogy Godfather Termann, a kolto mondana, bar tudjuk jol, hogy "nincs mod, hogy Varsot tulutazzam". Sebaj. Oreg baratom Marcin, a lengyel kultura nemes kepviseloje osszehaverkodott e finn varos "hivatalos" arusahoz, igy hat joaron jutottunk hozza a napi betevo papirosadaghoz. Persze iroszerrol van szo, csak es kizarolag. :) Nem tudom, milyen volt, de hogy durva, az tuti. Bekaptuk a bekapnivalot, es utazni indultunk. Idegenvezetonk nem volt, belekostoltunk a joba. Szerintem ez sokkal erosebb volt azoknal, amiket otthon probaltunk, mert eleg durva hallucinacioink voltak tole. Aztan meg szaunazni is elmentunk, na, az betett. :) Marcin megprobalta leepiteni a szauna berendezeset, szerencsere nem volt rajtunk kivul senki, ezert kevesbe volt feltuno, h eppen valahol egy bukaresti Securitate vallatokamraban vagyunk, es a vallatotiszt eppen elment kavezni. :) Aztan jartunk szerte Europaban, Budapesten is, peldaul, vegiggyalogoltunk a Halasz-bastyan, es azt kiabaltuk, hogy a "kutja harapos", mert Marcin ezt az egy mondatot tudja magyarul. :) Aztan voltunk Manchester United focimeccsen, szetkiabaltuk ott is, meg szerencse, h az a szauna, ahol voltunk a legfelso emeleten van, es ott nem lakik senki. "Ugy volt, hogy mindig a masik hal meg, mas bolondul meg, mi meg sose." Ultunk a szaunaban, es utaztunk. Eleg vicces lehetett, persze, ahogy ket totalisan betepett meztelen faszi ugrabugral egy 100 fokos helyen, de minket kulonoskeppen nem erdekelt akkor, ertelemszeruen. Aztan jartunk az osembereknel is asszem, meg Marcin volt farao, en meg foldesur a kozepkorban. Megfejtettuk az elet ertelmet, de mar nem emlekszem ra, pedig jo volt, de "igy megy ez", ahogy egy amerikai iro mondana. Es talan meg azt is, h "csipcsirip". De ez nem biztos. Aztan elmentunk egy angliai fesztivalra, ahol Asian Dub Foundation-t hallgattunk, meg Freestylers-t, es az enekes felhivott minket a szinpadra, h segitsunk mar nekik jatszani, mert nem emlekeznek a zenere, szoval muzsikaltunk egy jot. :) Neha meg kirohantunk es jeghideg furdot vettunk, de nem segitett, csak porogtunk tovabb. "Voros Varso" volt, hogy mar megint a koltot idezzem, akinek nem sikerult tulutaznia Varsot. Nekunk sikerult. Aztan a tobbire nem emlekszem. Reggel a szobamban ebredtem. Sodortam cigit magamnak. Ujra itthon. Udvozletem kuldom minden foldlakonak!
Ebbol sose lesz LSD, viszont hatnia kellene. A hajnalka es HBWR LSA-t tartalmaz. Ebbol nem kizart, hogy lehet LSD-t csinalni, de igy tuti nem. Ez egy viszonylag egyszeru alkaloidkivonasi modszer, amivel azt ered el, hogy a 30g hajnalkat vagy a 15 farozsamagot nem kell megenned, hanem a benne levo alkaloidokat kivonod, igy kenyelmesebb a fogyasztas. A HBWR magja allitolag tartalmaz meg valami nem tul egeszsegeset is, ezert asszem azt amugy is aztatjak vizben, es az oldatot isszak meg (de nem emlekszem teljesen). A hajnalka magjat viszont meg lehet enni siman. Persze a hajnalkak alkaloid tartalma is eleg valtozo, ezert fordulhatott elo, hogy Vanya bacsinak nem jott be. Kulonben meg Jolly Roger irta a banan- es mogyorohejas drogot is. Sot volt benne egy olyan resz, hogy hogy tedd tonkre a szomszedod kocsijat, dugj egy banant a kipufogocsobe. Szerintem ez is mutatja, hogy a konyv szerzoje, es celzott olvasoi milyen ertelmi szinten vannak. Amugy akit erdekelnek a szintetizalasok nezegesse a PIHKALt (http://www.erowid.org/library/books_online/pihkal/pihkal.shtml). LSD nincs benne, de a DOM (ami szerintem a korong) benne van.
Pellea: Nekem is kuldenel? (marmintha meg van elektronikusan is). koszi
Sziasztok! napokon belül elkészül a TASZ kender-kötetének kézirata. Április végére ölt könyv formátumot. Főbb témák: a tiltás rövid története, jelenlegi drogpolitikai irányzatok, fejlemények, magyarországi - jogi és jogalkalmazói - helyzet, a marihuána eü. hatásairól készült kutatások összefoglalása, a marihuána gyógyászati célú felhasználásának XX. századi története napjainkig. Boltban valószínűleg nem lehet majd kapni, de hozzá lehet jutni. Esetleg aki már elmélyült valamelyik fenti témában, és lenne kedve átnézni a kézirat egy-egy részét és akár az előzetes véleményét is elmondaná, annak el tudom emilezni.
üdv
Nohát, leírok egy ilyent, erre jön a gázos, elmondja semmi gáz, legfeljebb 69 Ft késedelmi díj, nagymamám talán nyogodt, én is, csak nem értem, mi köze az egész családomnak a gázszámlámhoz. Izé, értem, semmi. :)
Nohát, leírok egy ilyent, azt pár órán belül nyakamra tekeredik a család.
Hogyan lehet megnyugtatni egy nyolcvanhat éves nagymamát azügyben, hogy nem omlik össze a világ, ha nem ma van kifizetve a gázszámla? Nem jött a gázos, félünk a haláltól.
Ezzel a recepttel csak annyi baj van, hogy nem működik. Legalábbis nekem nem működött. Amúgy meg szép idő van ismét, egyre inkább, éljen-éljen-éljen!!! :) peace.
A Batthany teri alalujaroban ott szoktak kipakolva lenni a Milkak meg ilyenek, probalkozz ott :)
[ Meg a Teve utcaban, kozvetlenul az aranyarus mellett ;) ]
I think, of all the drugs on the black market today, LSD is
the strangest. It is the most recent major drug to come to
life in the psychedelic subculture. (Blah blah blah... let's
get to the good stuff: How to make it in your kitchen!!)
1) Grind up 150 grams of Morning Glory seeds or baby Hawaiian
wood rose seeds.
2) In 130 cc. of petroleum ether, soak the seeds for two days.
3) Filter the solution through a tight screen.
4) Throw away the liquid, and allow the seed mush to dry.
5) For two days allow the mush to soak in 110 cc. of wood
alcohol.
6) Filter the solution again, saving the liquid and labeling
it "1."
7) Resoak the mush in 110 cc. of wood alcohol for two
days.
8) Filter and throw away the mush.
9) Add the liquid from the second soak to the solution labeled
"1."
10) Pour the liquid into a cookie tray and allow it to
evaporate.
11) When all of the liquid has evaporated, a yellow gum
remains. This should be scraped up and put into capsules.
30 grams of Morning Glory seeds = 1 trip
15 Hawaiian wood rose seeds = 1 trip
"Sok svájci üzletben már most is teljesen nyíltan árusítják a füvet, a termesztése pedig legális, ha a termesztőre nem tudják rábizonyítani, hogy eladásra termeszti- írja a BBC."
Police: ezek szerint úgy tűnik Svájcig el kell utaznod. Ott megkapod, amit akarsz. Sajna én nem tudom, hol lehet ilyesmit beszerezni:-) Ha Svájcba mész ne lepődj meg az ott látható nyomoron. Még messze vannak Európától:-)))
Sziasztok!
Küldjétek be az ominózus részt, a Narancs Szüret rovatának címezve!!!
Ha van egy kis önkritikájuk és tudnak magukon is nevetni, beteszik a következo számok valamelyikébe!
Ha nincs humoruk, akkor is okosabbak lettünk egy tapasztalattal.
Igen, tudom, hogy ezen nem kellett volna feltetlenul fennakadni, meg hogy aprosag, meg ha ugy nezzuk... Ha a Nok Lapjaban irnak ilyet, akkor legfeljebb morgok magamban valamit.
De ez a Narancs! Es ha mar ott is ilyeneket kell olvasnom... :(
Mindegy, maj' este jol beolvasunk (ize, beirunk :) nekik blackhole-lal :)
szerintem ezzel a mondattal semmi gaz nincs. jo, ertem, mi a bajod vele, de szerintem erosen tulreagaltad. a morfin kabitoszer. en ezt ugy ertelmezem -lehet, kisse optimistan-, hogy ja, a kabitoszer az ilyen, de senki nem mondta, hogy a fu" vagy az x kabitoszer, mer ugye nem az. mas kerdes, hogy ha olyan valaki olvassa, akinek a fu is kabitoszer, az miket szur majdan le belole.. na jo lehet hogy igazad van megis :)
Kulonben a para-temahoz hozzaszolva:
olyannyira tudatlanok voltunk,hogy meg sem fordult a fejunkben hogy barmi is balul sulhetne el. Igy semmi szorongas nem volt -> para sem lett.
Nem tudom ismeritek e Jim Morrison filozofiajat az LSD-vel kapcsolatban (nagy igazsag szerintem):
"A hatalmas oriaskigyo atvisz a tuloldalra, am elotte be kell dugnod a fejed a szajaba. Ha a legaprobb felelmet erzi benned rogton leharapja a fejed, am ha nem akkor atvisz a masik oldalra."
(Hu, ennel valamivel szebben van megfogalmazva a Doors filmben, de a lenyeg ez.)
na, mar meg is valtoztattam a nevemet (tul hosszu volt az elozo.)Folytatnam is.
Szoval azon az esten halucinaltam talan eloszor es utoljara futol.(Volt meg egy,lehet hogy majd azt is elmeselem.)Amsterdam valami miatt szamomra teljesen atalakult:olyasfele ohioi feka nyomortelepszerusegge.Teljesen elethu volt:duledezo keritesek,romos hazak.Erdekes,para nem volt, inkabb csak kivancsian szemlelodtem ebben az ujsutetu vilagban.Aztan talalkoztam egy Annabell nevezetu holggyel (hogy a valosagban is megtortent-e, azt mar talan sohasem fogjuk megtudni,mivel beszamithato szemtanu nem volt),mindenesetre emlekeim szerint vele setalgattam egy ideig.Vegul egy parkban ebredtem arra hogy vilagos van es esik az eso.Erdekes modon a tobbiek is ott hevertek koeulottem,igy teljes heppienddel,egy uj elmennyel es kirablas nelkul vaghattunk neki a hazautnak.
Ez az amszterdami eltévedés úgy tűnik, tényleg mindenkinek megvolt. Mi majd tíz órán át bolyongtunk. Volt egy kiindulópontunk, ahová négy külünböző irányba elindulva is mindig visszatértünk:-) Az első amszterdami spanglit egy Easy Times nevű, főleg fekete fiatalok által látogatott kávézóban szívtuk el. Annyira otthon éreztem magam, hogy elfelejtettem, külföldön vagyunk, s később hatalmas flash-t kaptam, mikor egy hirtelen gondolat szavak formájában hagyta el ajkamat: Hiszen ezek nem magyarok!:-) Ezt az estét (is) diktafonra rögzítettük. Ezekről asszem írtam már tavaly a napló-sorozatomban. Idén is szívesen kimennék és ha sikerül, naplószerűen mondom majd fel diktafonra a kirándulást.
A hajnalka viragjat nem erdemes elszivni, mer nagyon nincs benne LSA. A magok tartalmaznak, viszont nagyon valtozo. Altalaban az egszinkek a legjobb, de nekem vegyesszinkverek is jott mar be. A legjobb egy fel zacsko kektol volt, ja nem az egezs zacsko volt. A szinek megerosodtek, nagyon nyugodt voltam, es jol ereztem magam, a vilag egy nagyon baratsagos helynek tunt. Aztan hazamentem, es valami szar nemet romantikus filmet neztem, ami akkor nagyon jonak tunt. Valamiert azt hittem az elejen, hogy ez valami hires ironak az eletrajzi regenye, de a vegeig nem jottem ra tevedesemre. A szinek megerosodesen kivul nem volt semmi vizualis hatas. Egy ideig meg kiserletezgettunk vele, de valahogy kikopott. Meg szar is, hogy haromhetente jarok a vetomagboltba, es mindig hajnalkat veszek.
A fel gubo maszlagot tenyleg tul lehet elni. Iszonyatosan valtozo az atropintartalma (meg szerintem szkopolamin is vann benne, az vizualisabb). Sz'al 70-100 magot mar en is ettem, es azon tul, hogy nagyon lefaradtam semmi hatasa nem volt. Hallottam mar olyat is aki 300 magot tolt, de o el is indult a korhazba a bevetel utan. Tudni akarta milyen, de nem bizott benne, hogy tuleli (persze ez lehet urban legend is).
muki
ui.: ha a bunos varos alatt Szegedet ertitek (vagy erti az a fasz), akkor majd kifigyelem este a Masfelen, hogy hany embernek fujta ki a szemet a szel8-)
Álmodban, ales úr! Ráadásul állítja, ajjaj. Nem tud valaki emailcímet a holland
drogügyi szervekhez? Jelentősen rombolják itt az országuk imidzsét. Amit
nem szabad a libsiknek Mo-val, azt szabad rendőrbácsinak Hollandiával?
Ccc, kettős mérce?
"-Ön kipróbálta valamelyik kábítószert?
-Nem, és nincs is rá szükségem."
Meg gondolom endorfin meg adrenalin sem termelodik a derek rendor szervezeteben ;)
Varom a mailt.
---
Amugy ez az A'damban eltevedes vmi kotelezo program lehet arrafele, mi pl elindultunk a coffee shopbol, amikor bezart, aztan jartunk mindenfele, en pl szulovarosom belvarosaban is :), maig nem ertem, hogy talaltun vissza a kocsihoz. [Az ejszakat abban toltottuk, vmi lakotelepen, romantikus volt :)]
Nem is szúrhat, hiszen - a moszkvai kezelés miatt, amikor blokkolták mutáns
receptorait -, ha ezt megtenné, azonnal lebénulna a légzése és meghalna
????
Hollósi György ales. ORFK SZBEI, a Kábítószer-bűnözés elleni osztály vezetőhelyettese:
-Hatásos lehet a rendőri fellépés?
-Nemrég a Dunántúlon volt egy bűnös város, ahol hihetetlen mennyiségű drog fogyott (...)
mostanra elértük, hogy még a dílerek sem mernek kábítószerezni.
-Mi a véleménye a holland modellről (...magyarázat...)? -Ez a megoldás megbukott. Azért engedélyezték az úgynevezett könnyű drogok
forgalmazását, mert arra gondoltak, hogy így a kemény drogokra nem lesz szüksége a fogyasztóknak. Tévedtek. A cannabisszármazékok tényleg viszonylag kevésbé
ártalmasak, azonban a fogyasztói hozzáállás innentől kezdve bármikor áttranszponálódik
a keményebb drogok irányába.
Azt hiszem, ehhez a valótlan állításhoz az illetékes holland szerveknek is lenne néhány szava.
Vagy magánvádas eljárásindítványa. Szólni kellene nekik.
-Ön kipróbálta valamelyik kábítószert?
-Nem, és nincs is rá szükségem.
Nocsak. Veganista rendőr? Vagy csak az illegális trogokat nem próbálta? Inkább az utóbbi.
Részcím:
A drogos is ember!
Láttam már szarabbat, de ez nem elismerés :((((
bh
ui: vadkenderrel is lehet érdekes dolgokat csinálni - kivonni a thc-t, péel.
Ez az eltévedés dolog nagyon ismerős. Nálam white widow okozta. Neteztem egy kellemeset,
majd utitársammal összetalálkozva (nem véletlenül, az ekkora embermennyiségben
lehetetlen) betekertünk kb. fél grammot. Cirka egy órán keresztül folyamatosan mosolyogva
beszélgettünk -nem tudom miről, de nagyon érdekes volt ;))-, végül elindultunk alkalmi
szálláshelyünk felé. (alkami, mert akkor már ki voltunk rablódva (szenvedő szerkezet :))).
-Biztosan erre kell menni? -Persze, nem szokásom eltévedni! Utána emlékeim alapján
nagyjából rekonstruáltam az útvonalat, szép kacskaringós lett - Plaza - Damsquare -
Central Station - Red Light d. - öbölpart - Ostpark - az Amstel szállóval szemben - virágpiac -
Rokin - Damsquare, nagyjából ezek a pontok maradtak bennem, közöttük majdnem teljes
homály.
Tudok tájékozódni, csak éppen nem sikerült.:((
bh
Az alkalmi szálláshely persze nem lett meg, így a cuccainkat biztonságban tartó rendőrségi
épület előterében "aludtunk". Próbáltunk, iszonyatosan kemény széksorokon, brrr.:((
Azóta is ez a legkedvesebb városban tévelygéses emlékem, pl 10 percig nézegettünk
egy széken alvó embert, vajon él-e. Meg amikor átmentünk egy hídon, nem értettem, mi
recseg annyira. Aztán észrevettem a hidat...:))
kezdésnek ennyi egyszerre vagy iszonyatos pánik, vagy hatalmas gyönyörűség! asszem a barátod barátja szerencsés volt, hogy nem volt pánik.:-)))
vagy volt? részletezd, ha nyitják a kapukat.
drogosok! hol vannak a tanulságos történetek a fertőről?! sztorizzatok!
:-)/
Naszoval:
egy baratom baratjanak elso zoldulese (:)).
Tura Hollandiaba, egy sportegyesulettel. Persze akadt harom kivancsi fiatalember akiket nem hagyott nyugodni az a tudat hogy errefele bizony kabitoszerezni lehet, raadasul legalisan.Hoseink semmit sem tudtak a kabitoszerekrol addig (szolid sportemberek, max. pialas), igy hosszas toprenges utan elhataroztak hogy kiprobaljak a marihuanat, mivel azt a legegyszerubb beszerezni. Mulatsagos probalkozasok utan (nem viccelek:volt coffeeshop ahol nem szolgaltak ki oket, annyit benaztak) vegul egy kellemes kiulos, csatornaparti uzlethelysegben beszereztek 2 gramm(!) mar nememlekszem milyen fuvet. Az elado mondta (meg azert teljesen hulyek sem voltak) hogy ezt cigibe kell sodorni.Nosza:egyikuk tudott sodorni, igy a 2g(!!) belekerult ket isszonyatos trombitaba (total tisztan,semmi dohany).Hat akkor...most mar csak el kell szivni.A kellemes nyaresti amsterdami szurkuletben elkezdett korbejarni a joint, el is lett szivva mindket cigi.Hat ami azok utan tortent...A buszt mely hazavitte volna oket (mivel nem Amsterdamban laktak) nemhogy lekestek, de meg sem talaltak.Ismerosom egyik legszebb ejszakajakent vonult aztan be az a nap a tortenelembe.(lehet hogy majd meg reszletezem az estet,de most sajna ramzarjak a kapukat)
Udv!
Huh,sikerult vegigolvasnom az egeszet!
Meg tavaly decemberben kezdtem! Sajna kulfoldrol irok, nem tudom hogy lehetne itt magyar karaktereket szerezni. Mindenesetre sok szep estet okozott ez a forum, es ha nem zavaro hogy nincs ekezet hat en is meselnek egy-ket sztorit.
De igen, vadkendert ültethetsz nyugodtan. Csak aztán tényleg vad legyen. Egy ismerős ismerősét megfogták fél csomagtartó kenderrel: két napig ültek remegve, amikor is kiderült, hogy szerencsére csúnyán átbaszták őket, a kender árokparti volt, THC tartalma nem volt, ők meg mehettek haza... szóval vadot, azt nyugodtan.
Ezt vagy nem hiszem el, vagy nagy mázlisták voltatok, vagy nem fejenként, hanem sokan együtt rágcsáltatok el "fél gubó" maszlagot. Óva intek bárkit attól, hogy fél gubó maszlagot elrágcsáljon. Ismerek valakit, aki hat magtól megvakult négy napra. Maszlaggal vigyázni, atropinnak nagyon is van halálos adagja.
holist
hát én egyszer szívtam hajnalkát (megszárított virágot összemorzsoltuk és becsavartuk) de semmi!
Aztán inkább (óra múlva) elrágcsáltunk fél gubó maszlagot, az már volt valami.
Valamikor tavaly nyár elején/tavasz végén mellékeltek az egyik számhoz hajnalkamagot is. Itt a topicban írta valaki, hogy mi is az tulajdonképpen. Megőriztem. Te mit tudsz pszichedelikus szinten róla?
Tavaly megvetted azt a HVG-t, vagy virágboltból? Nekem is megvan valahol az a zacsi hajnalkamag. Azért én lehet, hogy elültetem inkább és locsolgatom, nevelgetem. Ha már megy, akkor jöhet a vadkender:-)
Gyerekek! a drog csúnya rossz dolog, de csak hogy tudjátok elmondom az én történetemet:
Én is akárcsak az osztálytársaim itt a Kőbányai Hruvánka Tihamér Ált. Isk. ban hátrányos családi körülmények közül származunk, mindnyájan hajlamosak vagyunk a depresszáns neurózisra, és a bizonyítványunk is csak közpesre sikerült. Először Wiszkit szúrtunk de az nem jött be ezért áttértünk a higító szívásra, a higítót mindig cigarettába sodortuk és úgy szívtuk. Kellemes pörgős érzést adott. De sajnos a motoros alidegközpontom súlyosan károsodott. Aztán amikor a higító már kevés volt áttértünk a diszkódrogogra azokat pipából szívtuk. Az ekit meg szúrtuk. aztán már azis kevés lett ezért elkeztdtük hasist szúrni és innen már nem volt megállás jött az LSD és a hernyó. és most itt vagyok és le vagyok épülve. látjátok gyerekek.
A beszámoló elkészítését az Állami Drogprevenciós Intézet Megelőzési és Felvilágosítási osztályának támogatávával adjuk közre.
OK, benne vagyok, bar nem erre gondoltam (ezt nem lattam, melyik cikkben van?), hanem a "Vegyes halal" c. cikkben irjak, hogy "A morfin kabitoszer: hozza lehet szokni, ezert a fajdalomcsillapito hatas elerese erdekeben fokozatosan emelni kell a dozist" (vegulis ugyanaz, mint amit te irtal, drog=opiatok=halal, bar joval rejtettebb formaban, ha epp' nem vagyok kiakadva a NokLapja miatt, lehet, hogy eszre sem veszem)
A fű végig ott volt. De kipróbáltam mindent, amihez hozzájutottam. A
következő, azt hiszem, a heroin volt, még elsőben. De azt nem injekcióztam,
Mér', te vadbarom, a füvet igen? :-I Idióta drogos! ;)
(Ráadásul a VNU -a nőklapja kiadója- holland cég, ha jól emléxem)
Olvasói leveleket úgy 400 char. méretben közölnek, ha jól emléxem, megintcsak.
---
Kedves db, a narancsra én is kibuktam a cikk miatt, szintén szándéxom írni. Mit szólnál
esetleg némi közösködéshez? Évente körülbelül háromszáz emberrel végez a drog, és
ennél sokkal többet tart még kíméletlenebbül életben. - erre a mondatra gondoltam
alapozni; frappánsan, röviden, nehogy húzzanak rajta. (hétfőnként van lapzárta, addig még
van időnk bőven)
---
Újságírók felelőssége: Az 1986. évi II. törvény kimondja, hogy az újságírónak
kötelessége megállapításait kellő körültekintéssel, a tényeket a maguk
teljességében ismertetni. (amúgy imho gumijogszabály, de azér' lex poklot ne!!!! :(()
---
Végül egy kis termékismertető - Carte d'or porhanyós tiramisufagylalt.
A termék energiaszintjének növekedése során 3 állapotot figyelhetünk +.
Az első -melyről a nevét kapta- a porhanyósság. Ebben a fő adalékanyag
(lsd lent) íze szinte kiugrik belőle, az összesített ízélmény elborzasztó..
A második fázisban nyúlós, ragadós állagot ölt, végül teljesen folyékonnyá
válik, benne elvétve meghatároz6atlan eredetű cafatokkal.
Készült darált polisztirol felhasználásával.
Ez az előbbi komoly. És bőven a szavatossági időn belül volt.
Hát, skacok, az imént sikerült eléggé összekülönböznöm kis családom tagjaival, és ezért a kormány, a társadalom, és elsősorban a Nők Lapja című népbutító szennylap a felelős. Találkoztam ugyanis egy nyomtatott példánnyal, mely édesanyám birtokában van, és a 14-19 oldalon csak a kábítószerről van benne szó. Hát, siralmas. Undorító, elkeserítő, szánalmas, bosszantó, meg amit akartok. Hihetetlen, hogy nem látnak tovább a saját orruknál, és nevetséges kis korlátaiknál. És közben meg vannak róla győződve, hogy amit ők mondanak, tudnak, amit a kormány mond, az mind helyes, és készpénz. Az a furcsa, hogy a családom nem a Fideszre szavazott, és ennek ellenére teljesen magáénak tudja az álláspontját. Néhány röpke idézet, aminek okán most egyáltalán nem vagyok nyugodt idegállapotban.
"Mit kell tudni a kábítószerről? : Az egészségre fokozottan veszélyes, szervi és idegrendszeri károsodást okoz. Hamar kialakul a függőség, mely az illető belső és külső leépüléséhez, személyiségének eltorzulásához vezet..." Nem is folytatom ezt itt, mert felforr tőle az agyam. Mellesleg miközben ezt írom, folyamatosan megy a veszekedés a családommal, csak darálják a hülyeségeiket...
"Gyanút keltő használati tárgyak: szokatlan tárgyak, szokatlan szag a lakásban, napszemüveg felesleges használata" Még egy-két év, és nem lehet majd színes ruhákban járni, vagy ásványvizet inni.
Egyetlen helyen adok úgy-ahogy igazat Bus Istvánnak és Rist Lillának, akik feltehetőleg jointot még csak fényképen sem láttak:
"A kábítószer-fogyasztás kialakulásának lehetséges okai: családi gondok, problémák, megoldatlan élethelyzetek(veszekedés,italozás,válás),a család létfenntartását célzó munkaidő meghosszabodása(a gyermeknevelésre kevés idő marad),szélsőséges nevelési formák(túlzott szigor,kényeztetés),rossz példakép(alkoholista,esetleg gyógyszerfüggő szülő)....., öröklött hajlam, pszichés torzulás" Ez az utolsó kettő különösen tetszett... Hát kérem, én azért vagyok kábítószeres, vagy mégjobb, drogos, mert öröklött hajlamom van a kábítószerezésre, emellett számtalan pszichés torzulásom is van, AMIKET KIVÉTEL NÉLKÜL EZ AZ ELBASZOTT TÁRSADALOM OKOZOTT BENNEM!!!!!
Na ennyit így szerda reggel. A Beregközben élőkért pedig tessék imádkozni. Meg úgy egyáltalán.
Hiszen mi is a fejlődés lényege, őnmagunk felísmerése és ez által a világé. Az ember fizikális lénye mindig fejlődik, de a végtelent sosem érheti el:), így mindig lesz egy bolygo vagy univerzum, de hidjétek, lesz mögötte egy másik:) És ha ezt a tényt vesszuk alapul, akkor ne reménykedjünk a a pozitcók betöltésére, hanem fogadjuk el, hogy csak porszemek vagyunk egy végtelenül kibaszott sívatagban:)))))))))))))))))))))
Probalkozz meg olvasoi levellel, hatha... (en meg most a Narancsra vagyok kibukva, mert ott is hulyeseget irtak, maj' mindja' irok nekik vmi felhaborodottat)
[ A SmartShopot penzugyi alapjait meg en is tamogatnam, ha oda kerulne a dolog. ]
Megbizhatsz bennuk. A salvia legalis, a san pedro meg szinten, meg itthon is. Ennyi penzert valoszinu magokat kuldenek, vagy nagyon kis kaktuszokat. Szerintem erdemes valami fogyaszthatot rendelni, foleg ha ugyis csak a 40markas limit miatt. Mondjuk ez lehet hawaii farozsa mag, adagolasrol es a fogyasztasi modokrol leiras a www.erowid.org-on. Ha kevesbe vagy bator, akkor mergezo salata, az allitolag csak placebo. Esetleg kava-kava, igaz ez nekem nem jott be A'damban. Az ephedra nevadensis nekem nagyon tetszett. Az iboga is legalis mindenhol, es arrol is jokat hallottam (csak draga). Amit ezek a shopok arulnak, azokkal legalisan lehet kereskedni. Termeszetesen a dolgok nagy reszet nem megenni vagy elszivni aruljak, es ez lehet illegalis is. A salvia eseten nem az, san pedro eseten igen. Tehat szerintem rendelj nyugodtan a sajat nevedre. Valoszinu a vasarloik nagy resze hasznal illegalis cuccokat is, ezert nem hiszem, hogy kiadjak a neveket. Amugy altalaban az ilyen uzletek tulajdonosai es alkalmazottjai is magukba nyomnak mindent, tehat ez meg nem annyira durvan uzlet. Kulonben a viszonteladoknak adnak kedvezmenyeket is, ezert ugyis targyalni kell majd veluk, de minden info hasznos.
Amúgy az a cikk nagyon sok téren helyénvaló. Csak pont abban nem, amiben nagyon fontos lenne... Kár volt a füvet belekeverni. Majd, talán 20-25 év múlva...
En Nemetorszagbol irok, es arra gondoltam, en is hozzajarulhatnek 27. Muki vallalkozashoz annyibol, hogy tesztelek egy ilyen nemet szolgaltatot, avagy nyelbe utom eletem 1. e-businesset. Talaltam is egy jokepu ceget: fleshback.de. Szoval arra gondoltam, esetleg rendelek toluk salviat (meg meg valamit, mert min. 40 markaert kell rendelni, es 5g salvia 25; mit rendeljek meg szerintetek? El sem tudom kepzelni, de izgat, pl. hogy nezhet ki az a 15 San Pedro kaktusz 6 markaert).
Szerintetek meg merjem kockaztatni, hogy itteni cimemre sajat nevvel rendelek? Jol ertelmezem, hogy ez az uzlet itt elvileg teljesen legalis lenne? Vajon bizhatok beigert diszkreciojukban meg, hogy nem elnek vissza nevemmel, cimemmel (esetleg kreditkartyaszamommal, ha ugy fizetnek)? Azt hiszem a postan kene majd atvennem a csomagot :), ott viszont atvetelkor ugy tudom, igazolnom kell szemelyazonossagomat, tehat kamu nevet nem igazan adhatok meg (van meg vm olyan is, hogy vezeteknev alapjan intezes). Vagy szerintetek itt Nemetorszagban abszolut nincs mitol tartanom?
csak meg akartam osztani veletek az a fölött érzett örömemet, hogy ma újra tompithatok egy picit a 100%-on pörgő agyamat. Este újra elfelejthetem egy kicsit azokat a folyamatosan bennem aktivkodó gondolatokat amikkel az embernek néha nincs kedve foglalkozni de nagyon allatomosak...
Ill. van még egy fontos dolog amit el kell mondanom nektek. Hamarosan itt az igazi tavasz, a jóidő a napsütés. Újra ki lehet járni a természetbe, újra el lehet menni mulatni a szabad ég alá és újra kezdetét veszi egy frenetikus nyár :)))) Fúdenagyon várom!
Csak egy gyors hozzaszolas, uzletrol majd kesobb - bovebben ;)
Ezt nezzetek meg: Bus Istvan ismet alatesz az objektiv tajekoztatasnak!! Idezek: "- Mikor szúrtál magadba először?
- Nem tudom... Először LSD-t szúrtam. Vettünk a gyógyszertárban inzulinfecskendőt."
"- Miként emlékszel az első marihuánás cigire?
- Kellemes élmény volt.
- És akartál még belőle... - Jött az magától. Amikor aztán már rendesen szívtam, és leálltam vele, voltak elvonási tüneteim. Például izzadtam.
- Mi jött a fű után? - A fű végig ott volt. De kipróbáltam mindent, amihez hozzájutottam. A következő, azt hiszem, a heroin volt, még elsőben. De azt nem injekcióztam, hanem felszívtam. Utána volt az ópium. A mákmetszés. Volt úgy, hogy két hétig egyfolytában be voltam ópiumozva. A fű megváltoztatja a tudatot: rendezetlenebb a gondolkodás, látszik az arcon is a hatása, a vigyorgás. De az ópium inkább fizikai tüneteket vált ki. Nyugodt lettem, nem fáztam, éhes se voltam." ===============================================
TESSEK MEGFIGYELNI, HOGY A "FU" MILYEN SZEPEN BE LETT RAKVA AZ OPIUM ES A HEROIN KOZE!!!!! Ez mar hardcore manipulacio.. koszonjuk!!! ;PPP
En mar beszeltem szaketovel errol (anyam), es szerinte eleg egy egyeni vallakozas, ahhoz nem kell 50 se (mondjuk a vallakozoi kivaltasahoz max15). Ugyvedet szerintem ismerunk a forumrol (tudom, mar megint mas faszaval verem a csalant). Mivel ez nem ugy gyogynoveny, hogy meg kell enni, vagy teat fozni, hanem fustolo anyag (de nem dohany), ezert a forgalmazasahoz nem kell semmi kulon engedely. Sot szerintem ahhoz se kell, hogy egy nagy csomagot szetporciozva lehessen arulni, de ez mar nem biztos. Az importengedélyrol nem tudok sokat, de valoszinu az se nagyon bonyolult, vamugyintezo van egy csomo vamudvarba, ok 5-10 rongyert megcsinaljak a papirokat. A salvianak kisteteles vasarlas eseten 1000HUF korul van grammja, ez tartalmazza az adott orszag hozzaadottertek (~AFA)adojat (szerintem ez 20-30%). En azt javasolnam, hogy ha valaki bele mer kezdeni, keszitsen egy uzleti tervet (gazdasagi kepzesben resztvevoknek idovel ugyis kell majd ilyet csinalni), es ha a nemet/osztrak forgalmazoktol info kell, akkor szivesen megkerdezem, hogy milyen feltetelekkel tudnanak viszonteladoknak szallitani. Ezutan at kell vizsgaltatni egy jogasszal, kozadakozasbol osszedobni a kezdotoket (na ez a resze a legillegalisabb idaig), keresni egy olcso istenhatamogotti webszolgaltatot, megrendelni a salviat, azt hajra.
Es meg egy kis kedvcsinalo a salviahoz. Tegnap este baratnom lepihent egy felorara, en meg lekapcsoltam a villanyt, gyujtottam egy gyertyat, es raktam egy kis salviat a pipaba. Harom slukk utan elfelejtettem tovabb szivni. Olyan volt, mint a vidamparkban a forgo hordo, amin at kell menni. Marmint nem igy lattam (igazabol ez egyaltalan nem volt vizualis), csak igy ereztem. Szoval vilag tobb ilyen hordora szakadt. Nem igazan tudtam, hogy hol vagyok, de ha ragondoltam akkor eszembe jutott, de akkor meg minden mas esett ki. A forgo hordo meg csak porgetett mindenfele parhuzamos vilagok kozott. Kicsit kezdtem elveszve erezni magam. Hianyzott az egom (addig nem is tudtam mennyire szeretem a cinizmusomat, az intelligenciamat, meg az emlekeimet). Szoval ha koncentraltam minden konkret eszembe jutott, es azonkivul minden kiesett. Aztan ugy fordult a hordo, hogy a baratnomre neztem, es szoltam neki. Ez olyan volt, mint amikor csonakazol egy folyon, es kiintegetsz a parton allonak: Szia, itt vagyok, de mar nem sokaig. Ezutan mar kicsit elengedett (tenyleg lehet, hogy feltem), es akkor el kezdtem a baratnomnek magyarazni, hogy mi tortent. Akkor sikerult ezt a vidamparki hordos hasonlatot megfogalmazni. A forgasnak amugy a vizipipa meg a gyertya volt a kozpontja. Aztan poenbol arrebb raktam a vizipipat, de ezzel nem valtozott az erzes. Utana kivancsisagbol felkapcsoltam a lampat, es szinte rogton megszunt ez az intenziv hatas. Meg egy ideig hulyen ereztem magam, es csak azt ismetelgettem, hogy ez nagyon durva volt. Igazabol lehet, hogy ez egy salvias badtrip volt, de egy 10perces badtrip szinte elvezet. Ha ez egy oran (esetleg orakon) keresztul jott volna, lehet, hogy nagyon megijeszt, de az is lehet, hogy megszoktam - es elveztem - volna. Ja es teljesen leizzadtam. Igazabol nem tudtam, hogy kint sotet van, azt se, hogy a szobaba is csak a gyertya eg, ezek csak kesobb tudatosodtak. Szoval nagyon intenziv volt, de egy ora mulva hajlando lettem volna ujra nekiallni. Persze nem tettem, mer sporolni kell8-)
Ebben az lesz a nehéz, hogy talakozni kell.
Vagy nem?
Különben az a véleményem, nem mintha kíváncsiak lennétek rá, de minden rétegben van olyan, aki szív. Vannak ügyvédek, vámosok, stb.
Meg kell keresni a megfelelő embereket. Lehet, hogy ismertek is ilyet, esetleg ti magatok vagytok. Nem feltétlenül hiszem, hogy sok pénz kellene az egészhez.
Kapcsolatok nélkül, úgy sem fog menni. :(
Régi Szép Idők Kereskedelmi Rt/Kft/Bt - Salvia üzletág
Kell egy cég (elég egy Bt., az kijön mondjuk 50 - 100 ezer forintból - ez attól is függ mennyiért vállalja egy ügyvéd)
Kell hozzá importengedély
Asszem 25 % ÁFA + kb 4-8 % vám van a gyógynövényeken. Az ÁFÁ-t mondjuk vissza lehet igényelni, de a vámoltatás néha elég idegesítő és hosszadalmas procedúra. Ha valakit megbízol az megint csak pénzbe kerül.
Mint mar mondtam elvileg nincs torvenyes akadalya egy interneten mukodo smartshop letrehozasanak. Kezdetnek arulhatna csak salviat. Szerintem ehhez kulonosebben nagy befektetes se kell, csak egy-ket tettre kesz magyar fiatal (akik nem csak nyafognak azon, hogy szar a helyzet, hanem csinalnak is valamit). Gondolom a TASZ segitene a jogi kerdesekben, kozgazosok meg szoktak ide irogatni, igy gondolom a gazdasagi reszeben is tudna valaki segiteni. A weblapot nem tart sokbol osszerakni. Aztan kell meg egy emailcim, meg egy ember, aki a megrendeleseket utanvettel szetkuldi, es a befolyt osszeget lekonyveli, meg idonkent rendel Ausztriabol vagy Nemetorszagbol utanpotlast. Gondolom ez beindult uzlet eseten napi egy-ket ora. Ha meg mar tul nagy a forgalom, lehet emelni az aron is (aztan vagy visszaesik, vagy fel lehet venni egy alkalmazottat8-)).
Na es hogy en se csak sirjak, hajlando vagyok nagyon csendes tarskent beszallni. Ez azt jelenti, hogy teljesen nevtelenul beszallok a kezdopenzbe, meg ha valami info kell, en is megprobalok utananezni.
Ez .... jó volt!
És tudnál infót adni arról, hogy hol jutok hozzá salviához? Huh, nagyon kipróbálnám. azé' önzőség lenne, csak magadnak megtartani az érzést:-)
Na de tényleg! Mail is ment.
Mi a fene történt a Supersonicban, volt ott valaki?
Reggel nézem a tévében, hogy 5-en megkéseltek három embert. Kezd nyomasztó lenni, hogy egyre gyakoribbak az ilyenek. Régen eszébe sem jutott senkinek, hogy ilyen is lehet...
Március 09. péntek
18.00 – 20.00 A meghalás és a szülés stációi . Előadás és
beszélgetés.
Merlin Klub
Bp. V. Gerlóczy u. 4
Március 07. szerda
17.00 Testhatárok képlékenysége és üzenethordozók. (
Testnedvek a pszichózisban és
szülésben). Előadás és beszélgetés.
Gellérthegy Rendelő, Bartók Béla út 3.
17.00 – 20.00
17.00 Testhatárok képlékenysége és üzenethordozók. (
Testnedvek a pszichózisban és
szülésben). Előadás és beszélgetés.
Gellérthegy Rendelő, Bartók Béla út 3.
17.00 – 20.00
Március 03. szombat
10.00 –13.00 Soteria, Labirintus Munkacsoport szupervízió
(zárt)
13.40 –14.40 Megváltozott tudatállapotok. Előadás a
Szintézis Szabadegyetem hétvégi
programján. ELTE Francia Tanszék
17.00 –18.00 A Pszinapszis 2001 programján belül:
Tudatállapotok szivárványa. Előadás.
sziasztok! ti itt ilyen barati tarsasag vagytok? vagy be lehet meg lepni kozetek? olvasni nagyon jo volt titeket, de beirni is szabadna-e neha?
zsosz
azert egy tortenetet en is megosztok veletek:
eccer nekunk is volt ilyen "vilagmegfejtesunk". szoval ott arrol volt szo, h a vilag kezdeten mindenki szivott jofele dolgokat, es akkor nehany bator fiatal ki akart torni, es ugy tortek ki, h nem szivtak. ezutan egyre tobben akartak csatlakozni a mozgalomhoz, mert olyan furcsa volt ez a vilag ugy, es csomo erdekes dolgot rejtett, stb. es akkor egyszercsak senki nem szivott mar es az lett a termeszetes, a "normalis" allapot. es akkor egyre tobben kezdetk el megint szivni. tehat teves az a megallapitas, h amit mi csinalunk, az rossz, mert mi csak visszamegyunk az osallapotba :) vissza a termeszetbe! :) es elobb-utobb megint mindenki szivni fog... :DDD
"A lényeg, hogy némi breki és egy ókori mű segítségével "megfejtettük" a fáraók bölcsességének titkát:-)))"
Ezt már megfejtette a Szent növények sorozat a Spektrumon. Kék liliom :)
Kipróbáltam a Salvia divinorumot, életem egyik legfurcsább és legbizarrabb élménye volt. Azon a héten szinte minden nap meditáltam egy kis fűszívás után azon, hogy hogyan, miként épül fel a világ, milyen összetevőkre lehet lebontani az "én"-t. Aznapra sikerült olyan mértékben szétszedni magam, hogy úgy éreztem, mintha nem lenne identitásom, mintha nem lenne hozzáférésem az életemhez, a szokásaimhoz, az emlékeimhez. Az egyéni és kollektív tudatok egymáshoz viszonyultságán elmélkedtem, minden, még saját magam is archetípikusan jelent meg előttem. A "Ki vagyok én?" kérdésre olyan válaszokat kaptam, hogy a cicának gazdi vagyok, a tűznek víz vagyok, a nőnek férfi vagyok, vagyis saját magamat a környezetem szemszögéből, "visszatükröződésként" érzékeltem. Ez az identitásnélküli állapot emlékeztetett a neten olvasható Salvia tripbeszámolókra, ezért úgy gondoltam, erre jó lenne szívni Salviát.
Negyed gramm szárított Salvia divinorun levelet szívtam el vizipipából. Először teljesen úgy éreztem magam, mintha mi sem történt volna, majd egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy rendkívüli mértékben "el vagyok csúszva". Azt az érzést képtelen vagyok leírni, olyan volt, mintha minden rendkívüli mértékben felgyorsult volna és rengeteg minden történne egyszerre, amit képtelenség felfogni. Bár egyedül voltam, egyfolytában belső párbeszédek folytak bennem, azonban a tripnek ezt a transz-szerű állapotát számomra homály fedi. Arra lettem figyelmes, hogy valaki feltesz nekem egy kérdést, mire én hangosan elkezdem mondani a választ, de az első szófoszlányok után a beszédem lelassul, majd lassan átalakul mozgássá. A kezemmel és a felsőtestemmel kezdtem lassan mozgást leíni a levegőben, mintha magát a mondatot folyatnám fel arra az ívre, amit a kezem leírt, majd végül az egészből egy vízszintes, spirálszerű képződmény alakult ki, én pedig átalakultam ezzé a spirállá. Eddig nem is tűnt fel semmi szokatlan, itt azonban megpróbáltam "elgondolkozni", hogy igazából mi is történt. Azért nem teljesen ide illő szó az "elgondolkozni", mert a gondolataim nem beszéd formájában hangzottak el. Például fel akartam tenni magamnak egy kérdést, de véletlenül nem kérdés hanem egy labda lett belőle, és elgurult. Mintha minden folyamatosan folyott volna, semmi nem lett volna állandó. Az egyik pillanatban mondjuk elképzeltem egy szituációt, majd belfolytam a képbe és az egyik szereplővé váltam, aztán a képzeletem szereplőjének egyik vágyának tárgyává váltam, aztán pedig a tárgy emléke voltam, és így tovább. Mintha bármit létre tudtam volna hozni, bármivé tudtam volna válni, és teljesen elvesztem volna ezekben a képekben. Olyan volt az egész mint egy hatalmas fraktál, mintha minden pici részletet kiemelve egy újabb egészet kapnék, aminek ismét kiemelhető egy részlete és így tovább. Mintha iszonyatos sebességgel zoomolnék egy fraktálra, és teljesen absztrakt módon, egyes szám első személyben, "én"-ként élném át ezeket a mélységeket. Úgy jelent meg előttem a dolog, mintha látnám a saját aurámat, aminek a fű csak a felső, vékony rétegét lazítaná fel, a Salvia pedig sokkal nagyobb mélységig hatolna, mintha az egész lelkemet szétszedné darabokra. Úgy éreztem magam, mintha "én" mint egész megszűntem volna létezni, hanem végtelen sok különálló kis tudatra estem volna szét, mint mikor egy vízcsepp végtelen sok apró kis páracseppre fröccsen szét, és külön-külön ezek az apró kis tudatok egyszerre élik a maguk kis életét, és semelyikre nem tudom mondani hogy ez vagyok én, mert mindegyik vagyok egyszerre, és mindegyiket át tudom úgy élni különálló valóságként. A legfurcsább az volt, hogy az időről és térről alkotott elképzeléseim teljes mértékben szertefoszlottak, az ok-okozati viszony megszűnt létezni. Több alkalommal is megpróbáltam összefoglalni magamnak hogy mi is történt a szívástól a "most"-ig tartó időtartam alatt, de minden alkalommal másra emlékeztem, mintha ugyanarra az időtartamról mindig más emlékem lenne. Úgy tudtam ezt a dolgot értelmezni, hogy a szívás utáni pillanatban egy sokdimenziós objektummal kerültem kapcsolatba, amelyet a tudatom csak lineárisan tud értelmezni, vagyis azt az időtartamot több különálló cselekményszálra bontottam le, és ahányszor visszagondoltam hogy most mi is történt, mindig valami másra emlékeztem, mint az előző alkalommal. Azonban a különálló cselekmények között érdekes összefüggés állt fenn, a spirálra például úgy emlékeztem először, hogy én hoztam létre a kezemmel. Viszont amikor utána visszaemlékeztem rá, akkormár nem egy térbeli spirált láttam, hanem valami sokdimenziós spirált, aminek a középpontjában vagyok, holott tudtam, hogy ugyanarról a spirálról van szó. Vagyis a különböző három dimenziós emlékek olyanok voltak, mint valamiféle fraktálszerű sokdimenziós térnek a különböző metszetei. Az egész élmény olyan volt, mintha az első öt percben "előre" átéltem volna az egész tripet, és utána ezek a dolgok bomlottak volna ki. Valahogy az egész teljesen "álomszerű" volt, mert az álmon kívül nem tudnám más helyzetben elképzelni, hogy az egyik pillanatban egy személy vagyok személyes emlékekkel, a másik pillanatban viszont már egy tárgy vagyok, és semmi másról nincs emlékem, fogalmam, csak arról hogy mindig is tárgy voltam. Mintha csak ehhez az emlékhez lenne hozzáférésem. Mintha a trip során sohasem lehettem volna biztos, hogy mi is történt eddig és mi történik most, mert az emlékeim egyszerűen folyton változtak.
Az identitás nélküli tudatként való létezés élménye igen komoly kérdéseket vetett fel bennem azzal kapcsolatban, hogy mi is az identitás, mi az "én", mi a tudat. Olyan dolgokat éltem át, amelyekre még az én racionális elmém is azt mondja elsőre: lehetetlen. Úgy éreztem, a Salvia trip megnyitott bennem valami csatornát, aminek hatására utána órákon keresztül tömény hardcore metafizikai témákról elmélkedtem a tér és idő, különböző dimenziók és létsíkok mibenlétét illetően, mindezt nemkevés energiabefektetéssel. Ráadásul az egész olyan képet festett, mintha ez az egész még csak a felkészülés időszaka lenne a multidimenzionális hipertérben való létezésre. A Salvia trip közben olyan szinten felborultak a létsíkok, hogy a három dimenziós tér egyetlen pontba tömörödött össze, vagyis az egész világ egyetlen pici pont volt egy sokdimenziós tér középpontjában, amely tele van mindenféle lényekkel és képződményekkel. Energia hiányában dióhéjban ennyit az első Salvia-tripemről.
Szívesen meghallgattam volna Feldmár András előadását, de sajnos nem tudtam ott lenni. Tudsz róla hogy az előadás tartalmát valamilyen formában tervezik-e megjelentetni? Ha ott voltál, szívesen meghallgatnék Tőled egy összefoglalót.
Üdv: Scoofy
(u.i. Kéne már ide is egy kis DMT-t végre :)
Jajj, gyerekek, de jó volt ide benézni :-))))
De tényleg. Csak mostanában valahogy nincs kedvem fórumolni. De eccer még biztos visszajön, ahogy magamat ismerem.
Szóval hajrá meg minden, tisztára szívetmelengető, így visszanézni sok idő után. Nagyon jó, hogy megsűrűsödtél errefele, holist apu.
Kicsit offolok, bár szerintem ilyen nem létezik ebben a topicban:-) Főleg, hogy történetről van szó. A lényeg, hogy némi breki és egy ókori mű segítségével "megfejtettük" a fáraók bölcsességének titkát:-)))
Onnan indultunk, hogy a történelmi korok egyre rövidebbek lettek. Az őskor baromi hosszúságához képest az ókor már egészen rövid. A középkor már csak cirka 1200 évig tartott, s az újkor meg már 300 alá hozta magát. A legújabb kor elvileg az utolsó, de vajon hogyan fogják a jövő történészei aposztrofálni? Próbáltuk kitalálni: atomkor, űrhajózás kora, informatika vagy információs kor és aztán ki tudja. Itt valahol Einsteint is idéztük, miszerint nem tudja, milyen fegyverekkel vívják majd a harmadik világháborút, de a negyediket kőbaltával fogják. Elképzeltük, hogy a maréknyi túlélő ember elveszti az emlékezetét és az identitását. Csak és kizárólag a gondolkodásra való képesség illetve az intelligencia marad meg. Elpusztul minden épület, művészeti alkotás stb. Egyetlen dolog marad. Egy óvoda fala kis fogasokkal, s ezek alatt az ovisok jelei. Hierogrifák:-)
Nem tudom, tudjátok-e, vagy érdekel-e Titeket, de most hétvégén (márc 2-3-4) van a Pszinapszis (Budapesti Pszichológus Napok) az Almássy téren.
Szombaton, márc 3-án, 17.00-17.50-ig tart előadást Feldmár András, a Tudatállapotok szivárványa c. könyv szerzője, "A Tudatállapotok szivárványa, 2001-ben" címmel. Az előadás tartalmáról:
Arról fogok beszélni, amit az elmúlt néhány évben tanultam, tapasztaltam, amiről a könyvemben még nem írhattam. Főleg egy 5-MeO-DMT nevű anyagról fogok beszámolni, és elmondom miért: szerintem fontos része lehetne a pszichoterápiának. Néhány szót fogok mondani az úgynevezett "elmebetegség"-ekről, az etikáról és a politikáról. Ki vagyok én? Ki a másik? Mi van közöttünk? Miért jó játszani, és miért nem tud mindenki?
Ha valakit érdekel, jöjjön el, halgassa meg. A napi belépő 800 HUF, az egyéb programokat lásd a http://www.pszichologia.hu/pszinapszis webcímen. (szombat este pl. Neo, Amorf Ördögök és Cadik).
Az ilyen Csernus-fele szemeteket en is szivesen szajba vernem. Nekem ne mondja azt, hogy szeteseik a szemelyisegem, meg eltunik az egzisztenciam, meg a parkapcsolatom. Amig en rendesen dolgozok, keresek annyi penzt amirol ez a fasz ennyi idos koraban almodni se mert, egyutt elek a baratnommel, es minden hetvegere hazamegyek a csaldomhoz, addig ezt szemelyes sertesnek veszem.
A baj csak az, hogy nem lehet odamenni, es kozolni vele, hogy nezz ram seggfej, mert utana a sitten valoszinu tenyleg szet fog esni a szemelyisegem, el fog tunni az egzisztenciam, es a parkapcsolatom, meg a csaladommal valo kapcsolatom is megromlik.
Helló!
Most csinálom az új weblapomat, és ehhez szeretnék segítséget kérni:
Információ kellene arról, hogy magyarországon hány ember halt meg alkohollal kapcsolatos betegségekben, ezt szeretném összehasonlítani a droggal kapcsolatos halálesetek számával.
Egy adatom már van:
Kenderszármazékok miatti halálesetek száma az utóbbi 1000 évben:0
Ki ez a Csernus Imre? Szegényt annyira sajnálom, nem is, inkább együttérzek vele, de jó szar egy érzés. :) Biztos nem volt gyerekszobája. Mondjuk szép jövő elé néz. Rengeteg megoldatlan problémája közé bedob naponta egy-két felest, biztos a felesége is kapott már tőle, ha pofont nem is... Egy dologban mégis egyetértek vele, hogy talán 20-25 év múlva lesz változás a kérdésben, addigra talán eltűnik a döntéshozók közül ez a rengeteg tájékozatlan, alulművelt főemlős. Ja, és arról a mondatról pedig, hogy "Szétesik a drogos személyisége, eltűnik az egzisztenciája, a családja, a párkapcsolata – lesz egy végzetes szerelme, korán meg fog dögleni", az a véleményem, hogy valóban jelentős valóságalapja van, csak ideális esetben kicsit máshogy hangzik, persze vannak kivételek. A heroint én is megszüntetném..."Megváltozik a drogos személyisége, nem az anyagi javak értelmetlen felhalmozása érdekli többé, a családjával nem egy illuzórikus kapcsolatot tart fenn, megpróbálja a kapcsolatait a valóságra alapozni, lesz egy tartós párkapcsolata - örök szerelme, akivel élete végéig boldogságban fog fürödni, és pont akkor fog meghalni (megdögleni, ha úgy tetszik :), amikor meg kell halnia."
Amúgy elismerem, az a személyiségem, amivel a masszív drogozás előtt rendelkeztem, valóban szétesett, de egy cseppet sem bánom, sőt... A személyiség, a lélek, az egó, pedig csupa olyan dolog, aminek folyamatait csak óriási felelőtlenséggel, és tudatlansággal lehet annyival elintézni, hogy "szétesik"... Na ennyit erről a komoly csávóról... csernus imre...kisbetűvel... :)
Tudjátok, az a félelmetes, hogy annyira egyértelműen látszik, hogy mi van elbaszva ezen a bolygón, és hol, ennek dacára a társadalom jelentős százaléka (99?) továbbra is teljes meggyőződéssel csinálja, amit eddig.
"Csernus Imre, az Országos Pszichiátriai Intézet addiktológusa [ ezt a nevet keretik jol eszbe vesni... okok alabb >:) ] ...... orrba-szájba (!!!!!!!) szívnak füvet, munkahelyen, társasági-baráti körben, és egyre jobban terjed a heroin is – teszi hozzá Csernus."
Fu meg heroin.. ugyanolyan drog mindketto, eh? Ezaz.. hintsuk el a hulyeseget..
"Hogy a törvénynek mennyire lehet elriasztó hatása, kérdéses, bár az orvos szerint elképzelhető, hogy volt olyan réteg, aki emiatt állt le. Aki azonban rajta van a kemény drogon, azt a törvény nem igazán riasztja,"
Sokan kozuletek meg mostanaban is szivnak fuvet, vszinu annyira kemeny drog hogy titeket mar nem riaszt el a torveny..ejnye!
"Nyugodtan cuccozzanak, a drog jó – ironizál a szakorvos (tudod kivel ironizalj.. ez orvos?)- csak vállalják be az ezzel járó következményeket. Hogy mik ezek? Szétesik a drogos személyisége, eltűnik az egzisztenciája, a családja, a párkapcsolata – lesz egy végzetes szerelme, korán meg fog dögleni (!!!!!!)– ez az ő választása.
Érdemleges változás Magyarországon az orvos szerint húsz-huszonöt év múlva fog jelentkezni. Akkor, amikor azok, akik abbahagyják, szülnek, gyermeket kezdenek nevelni, és átadják a tapasztalataikat.(MI MAR MOST ATADJUK!!! jo reggelt) Akkor is lesznek narkósok, de remélhetőleg nem ennyi, mint most."
(alkesz meg tobb lesz...)
dr. Chairnusch ..edesanyja hogy van?
=================================================
mas: origo-MH:
"Az 1999. március 1-je óta eltelt időszakról a különböző állami szervek legutóbbi statisztikái meglehetősen ellentmondásos képet festenek.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint a fogyasztókkal szembeni eljárások száma csökkent, a terjesztők elleni fellépések gyakorisága viszont nőtt. Összegzésük szerint: "a módosítás valóban a terjesztői hálózatokat érintette, azokat, akik ellen irányult, és nem járt azzal a nemkívánatos következménnyel, hogy elsősorban a fogyasztókat vonják eljárás alá." A Legfelsőbb Bíróság éppen ezzel ellentétes folyamatra hívja fel a figyelmet, tájékoztatásuk szerint az eljárások többsége éppen a fogyasztók ellen indult. Úgy vélik, a drogfogyasztás növekvő tendenciát mutat, a büntetőrendelkezések nem elegendők (mert tajekoztatasra van szukseg inkabb ;P) a kábítószer visszaszorítására, a felderítés hatékonyságának javulása pedig nem igazolható."
"Németh Zsolt, a Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa nem hisz abban, hogy a büntetés lenne a megfelelő megoldás a kábítószer-problémára. Szerinte a fogyasztót inkább figyelmeztetnie kellene a rendőrségnek, esetleg kikérdezni. A Btk. szigorítása egyébként is inkább egyfajta üzenet a társadalom felé, de nem arra való, hogy gyerekeket állítsanak bíróság elé."
Thnx !
"A büntetőjog nem alkalmas arra, hogy visszaszorítsa a kábítószer-fogyasztást" - vélekedik Pelle Andrea, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvivője. Hozzátette: - Nincs hatással a nagyobb terjesztői körökre sem, egy-egy dílerbanda "lekapcsolásával" legfeljebb időt lehet nyerni, a fogyasztók hamarosan megtalálják az újabb csatornákat. A TASZ egyébként az Alkotmánybírósághoz fordul azért, hogy a vadkender fogyasztása ne tartozzon a büntetőjog terüle-téhez. Pelle Andrea hangsúlyozta, nem a legalizálásról lenne szó, csupán arról, hogy a vadkender fogyasztását ne büntessék."
Szerintem tutira a szférák zenéje... Douglas Adams Dirk Gently holisztikus nyomozóirodájában is van ezzel kapcsolatban valami... :) Meg /sze mintha az összes Douglas Adamsben lenne... :)))
A világot is össze kell hangolni valahogy, és ez zenével van megoldva. Így hiszem. :)
btw. a Pink Floyd is eljárkált alapost pihenni, mielött felvették amit.
. Ezert szerintem a divinorin jobb nev is lenne, de elfelejtettek megkerdezni8-)
Salvia divinorum= látnok(i) zsálya
A salvia hatóanyagát csak nemrég fedezték fel és a növény latin nevébol alakították ki, vagy nevezték el, kinek hogy tetszik.
Nem is olyan rég még arról beszéltünk, hogy sajnos jelenleg nincs olyan drogokkal kapcsolatos könyv, kiadvány stb. a piacon, amit bátran odaadhatnánk "tudatlan" vagy félretájékoztatott ismeroseinknek. Mint már akkor is kitértünk rá, -és ezzel többen is egyetértettek- Jack Herer könyve nem tartozik ezek közé.
Nemrég azonban ráakadtam egy könyvre, amit bátran ajánlanék mindenkinek.
A szerzo Bayer István a cím A drogok történelme.
(Reklámként elég csak annyit mondanom, hogy spiraveron nevezetu kartácsunk konrádi és sátáni jelzokkel illette, amikor a könyvbol vett idézetekkel próbáltam cáfolni a Konrád topicba beírt bodületes ostobaságait.)
Természetesen a könyv egyes állításai vitára késztetnek, de álláspontjaink nem állnak távol egymástól, egy esetleges személyes találkozó a szerzovel biztosan helyrerakná a kérdojeleket.
Hogy ki is Bayer István?
gyógyszerészprofesszor, az Országos Gyógyszerészeti Intézet volt foigazgatója.
Közel négy évtizede foglalkozik kábítószerekkel összefüggo kérdésekkel. Hat éven át volt az ENSZ Kábítószer Bizottságában, melynek elnöke is volt.
Aktív szerepet töltött be három nemzetközi kábítószeregyezmény kidolgozásában és évtizedek óta veszik igénybe szakértelmét konzultánsként nemzetközi szervezetek(ENSZ Nemzetközi Kábítószer-ellenorzo Szerv WHO stb.)
Azért a fentiek eléggé autentikussá véleményformálóvá teszik a szerzot, nem?
Apropó, lehet, hogy nem láttátok, de ma reggel az RTL klubban rövid interju volt Bayer Istvánnal.
Csak egy rövid szlogen, ami összefoglalja az ott elmondottakat:
Salvia egsz sok helyen terem. Salvia divinorum viszont csak valahol Mexikoban az isten hata mogott. Persze termesztik mosmar Europaban is, de vadon nem terem. Ez foleg azert van, mert termeszetben nem szaporodik maggal, az osszes tobbi resze meg elfagy telen. A salvia egy eleg kiterjedt csalad (botanikusok majd kijavitanak), de csak a divinorum tartalmaz salvinorint. Ezert szerintem a divinorin jobb nev is lenne, de elfelejtettek megkerdezni8-)
muki
ui.: azert a termeszetjaras, novenyek megismerese mindenkepp hasznos es kellemes elfoglaltsag
Kyuss - Blues for the Red Sun - az én zenei ajánlatom. 10-ből 100 pont.
+ a hétfői Gathering koncertet, is ajánlottam volna.
Mindezeket főleg tudatmódosult állapotban.
Ja és majd nyitok egy topikot "audio-vizuális asszóciáció" néven Kulturában, ahova mindenki beírhatja tapasztalatait a zenehallgatás közben megjelenő képekről.
Az bizti, hogy a tartós nem alvás érdekes hatással van az idegrendszerre. Egyfelôl, kb 3 nap után már neurotikus tünetek is jöhetnek, de fôleg rendes böjtöléssel, a negatív dolgok át tudnak lendülni a másik oldalra, és az baromi jó érzés. Ha keveset eszel -meg nem mindegy mit, sokkal több energiád van.
Én egy idôben játszogattam ezzel. Hát elég érdekes trip tud lenni. Volt olyan, hogy amikor már úgy éreztem végem van pillanatokon belül összerogyok (3. nap), elkezdtem egy helyben úszni.Aztán valami hihetetlen megnyugvós érzés, a tudatom kitisztult, nem elégedettség és türelem ööööö...mint egy jô trinyó másnap.
Egyébként salvia terem kis hazánkban is. Majd holnp jól megtudakolom, hol meg mikor. Bár nem hiszem, hogy az öreg kijönne velem szedni, de sose lehet tudni nála :-)
Tegnap vagy 40 óra nemalvás után (semmi bulizás, szigorúan munka) zötykölődtem hazafelé a kocsink hátsó ülésén, ölemben gyerekkel. Ahogy félálomban marginalizálódó tudattal ott ültem, az M7-en zötyögő kocsi mindenféle hangjai hihetetlen szimvóniává álltak össze, nincs az az elektronikus pütty-pütty-mágus, aki ilyent kikever. Nem először élem át, hogy a virrasztás az ember auditív élményét tetszőleges környezetben mélyen és roppant érdekesen zeneivé teszi. Tekintve, hogy a szentek a középkorban előszerettel virrasztottak és böjtöltek (ami fokozza a hatást, ld. Huxley The Doors of Perception, ha jól emlékszem le is írja, hogy miért hasonlít a virrasztás. a böjt meg a meszkalin hatása), lehet, hogy ez a szférák zenéje, amit ilyenkor hall az ember?
dehogynem, megfogott, hogyne. Mindenben van yin meg yang is. Charles Baudelaire (1821-67) "Mesterséges megyországok" című könyvében már megírta, hogy a fű az érzékenységet növeli az akaraterő terhére - nagyon jó könyve egyébként. Nagyon sok, általunk talán elképzelhetetlenül kemény kísérletezés után egyébként a hasist (amiből 4-5 grammokat fogyasztott - csúcsminőségű, kézzel bőrkabátról lekapart bhangról volt ám szó - kávéban feloldva, 48 órás tripeket okozott neki, amikről, költő lévén, igen szemléletesen ír) hazugnak ítélte, és a bor mellett tette le a voksát (a könyv a hasisról, az ópiumról és a borról szól). Szerintem is van a fűnek egy ilyen veszélye, hogy a néni (aki a fű szerintem) szeret akaratgyenge embereket az uralma alá hajtani. Ha sikerül, onnantól lehet függésről beszélni.
Egy bizonyos, nagyon szabadon improvizáló zenetípust ha fűvel művelek, utána, józanul is tetszik - de vágásra, szerkesztésre szorul. Mintha a szent elragadtottságban megtermelném az alapanyagot, amit aztán józan következetességgel kell végső formába öntenem.
Ezt csinálják Ozricék is. Elmennek gombát szedni, aztán teát főznek, bevonulnak a stúdióba és napokig dzsemelnek. :-)
Zene és valóság?
Nos az apró trükköket, egy háttérben szolídan megbúvó halk gitárszólót fűvel könnyebben észrevesz a hallgató, s utána módosulatlan tudattal is hallani fogja. Ha valaki kizárólag elektronikus zenéket hallgat annak javaslom egy kis rock, esetleg jazz sötétben való hallgatását, ha már úgyis be van szívva. A Tears for Fearstől (vigyázat popzene:-)) a Seeds of love-ot már írtam. Megér egy próbát.
Nekem néha előjön (tisztán is, de úgy kevésbé) egyfajta belső hallás is. Egyszer egy téli hajnalon sétálva olyan hangokból állt össze egyfajta zene a gondolataimban, amik elvileg nincsenek is. Aztán évekkel később meghallottam Johnny L igencsak zúzós drumandbass lemezét és az hihetetlen módon hasonlított ahhoz a belső zenéhez.
holist megmondta a frankót. Minden(ki)re van ellenpélda, sorolhatnánk Bob Marleytól Jim Morrisonig. Ki mit használt, mihez szokott hozzá, mivel érezte azt: ez A zene!!!
Biztosan van akinek a valóság jön be, ez nem kérdés...
CML
Ritka durva: akarok írni, erre fogom magam, lehúzom az egeret a tálcához és kiválasztom a Wincommander Listerét. Azután kijelölöm a szöveget és elkezdem nyomkodni a del-t, hogy törölje ki. Jajj.
Amúgy azt akartam írni, hogy a csúf kontráknak valamilyen szinten igazuk van abban,
hogy a fű és az lsd komoly hasonlóságáról, szinte azonosságáról szülnek képtelenségeket.
A fű bizonyos esetekben tényleg azonos élményt ad, mit az lsd bizonyos esetekben, csak éppen sokkal gyengébben, az "ugyanaz" poharanként jelenik meg meg egy áradó folyam
helyett.
Az lsd bizonyos esetekben tanúsított hatását ugyan csupán beszámolókból ismerhetem. Ráadásul nem is a hivatalos forrásból, hanem az úgymond pszichedelikus szubkultúráéból. Érdekes módon a két forrás információi különböznek, azt is mondhatnám: ellentétesek.
Az egyik beszűkülésről számol be, a másik kiteljesedésről. Talán azért különbözik ennyire
a kettő, mert az egyik kívülről szerzi tapasztalatait, a másik belülről. Belülről, a tudatból.
Az ember _nagyrészt_ tudatból áll. És leginkább a közösség nyomása formálja ezt a tudatot, jobban mint bármilyen tudatmódosító. Hatásmechanizmusa egyszerű, nevelésnek hívják. "Értékrendet ad, tartást ad, normákat ad" Vagyis manipulál, idomít. Érdekes módon ez a bizonyos esetekben jelentkező hatás pont az első nézőpontból figyelő társadalom előbb említett folyamatos nyomásának -mátrixának - erős hatáscsökkenése...........
Na, megyek enni(tudjátok miért ;)), meg rágyújtok a leszokás előtti utolsó cigire, de ez
mellékes.
Szerintem kár a "kórosan dependens személyiség"
(mondanám inkább, végletesen infantilizált, karakterpáncélba zárt, monomániás emberi lét)forrását a genetikában keresni - a nyugati életvilág sivársága, énfeledettsége termeli ki. MIért, hogy a tradicionális kultúráknak gyakorlatilag nem volt dependenciaproblémájuk (nem csak drogos, semmilyen), pedig igazán nem tiltottak semmit?
Valószinűleg a kórosan dependens személyiségről beszélsz. Ez az orvostudomány
szerint a függőségre való hajlamosságot jelenti, szerinted pedig a függőséget okozó
dolgok hatásaira való érzékenységet. Hajlok arra a feltételezésre, hogy a kettő ugyanaz.........
Zenélés fűvel, fű nélkül téma - úgy lehet ez, mint az autóvezetéssel, amivel végeztek igen részletes kísérleteket egy egyetemen, ahova jártam régen. Az az érdekes eredmény jött ki, hogy aki berúgva tanul vezetni, az berúgva vezet a legjobban, aki józanul tanul vezetni, az józanul vezet a legjobban, aki meg beszívva tanul meg vezetni, az beszívva vezet a legjobban (persze szimulátor-programokat használtak). Így lehet a zenével is: meg kell tanulni beszívva zenélni, ha az ember ki akarja használni a tudatállapot tagadhatatlan zeneiségét. Akkor viszont meg kell tanulnia legyőzni a szintén tagadhatatlan szétszórtságot, kritikátlanságot. Tehát zenélni józanul is, betépve is, és keresztbe hallgatni, főleg, mert azt én is megerősíthetem, hogy az ember hajlamos nagyszerűnek hallani olyasmit, ami józanul, de akár még egy másik füveskertben is triviálisnak, unalmasnak, túlragozottnak tűnik. Én sokat zenéltem (sőt, jelenidő!) ilyen meg olyan állapotokban. Egy bizonyos, nagyon szabadon improvizáló zenetípust ha fűvel művelek, utána, józanul is tetszik - de vágásra, szerkesztésre szorul. Mintha a szent elragadtottságban megtermelném az alapanyagot, amit aztán józan következetességgel kell végső formába öntenem.
Érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata festéssel, rajzolással ilyen fura állapotokban, és itt nem is csak a pázsitra gondolok.
Frank Zappa azonnal kirúgott minden olyan zenészt, akiről megtudta, hogy bármit fogyaszt. Szerintem ez hallatszik is a zenéjén - túlkapás volt tőle, szegénytől.
AZért még kénytelen vagyok egy kicsit folytatni, kedves Thaumiel.
Engem idézve írtad:
">>lenézitek, beszámíthatatlannak tartjátok azt, aki életét nem a szerintetek üdvös mintára rendezi be, aki ellentmond.<<
Persze.
Hisz te is ezt csinálod, amikor a barátaidat megválasztod.
Lenne-e a legjobb barátod egy olyan ember, akivel SEMMIRŐL sem találjátok meg a közös hangot?
Nem.
Biztos nincs is.
És ez így természetes."
Szó nincs róla, hogy "én is ezt csinálnám". Eszembe nem jut, hogy mindazokat, akiket nem választok a barátaimnak (és akik közül sokan nyilván a barátaim lehetnének) lenézzem, beszámíthatatlannak tartsam. Viszont a jó ismerősem, barátaim között talán egy sincs, akivel minden fontos kérdésben egyetértünk, és akad olyan is, de bőven ám, akivel szinte semmiben. Olyan, akivel SEMMIBEN, talán épp nincs, ha belegondolok, de egy ilyen abszolút ellenpólus nagyon érdekes lenne, biztos nem utasítanám el. Persze amit te mondasz, "nem találni a közös hangot" - ez keményebb dolog a puszta nézeteltérésnél - mondjuk, hogy nézőponteltérés. Még rosszabb, ha valakinek, úgy látszik, tulajdonképpen nincs is nézőpontja - mert a szeme nem elég jó ahhoz, hogy legyen neki. De itt is van esély a megszólításra, a közös hang megtalálására. És sokszor a vékony és törékeny, keménykedő dafke és elutasító felszín alatt ott van az ordító igény is. Mifelénk az úgy van, hogy van, akivel azért tartjuk a kapcsolatot, mert a nézeteit, a perspektíváját érdekesnek tartjuk, esetenként annak ellenére, hogy a miénkkel összeegyeztethetetlenek. És vannak, akikkel azért, mert szükségük van ránk, ha néha terhes is egy kicsit. És van, akinek talán mi vagyunk néha egy kicsit nehezek - de ezeken a nehézségeken azért megéri keresztülbeszélni. Aki csak a tökéletesek barátságára vágyik, nagyon magányos lesz, aki csak a magafajtákéra (és ezt látom jellemzőnek bizonyos (nem csekély) mértékig a "pszichedelikus szubkultúrára"), az meg előbb-utóbb rájön, hogy unatkozik, de erősen. Ha közben nyomat mindenféle professzinális unaloműzőket, akkor persze inkább utóbb. De az unalmat így nem lehet messzire zavarni, legfeljebb a hátunk mögé, ahol nem látjuk. Ami gáz.
ez így szerintem nem igaz (mármint nem az alkoholizmus öröklődik csak egy olyan agyi (szerkezeti) beállítottság ami hatékonyabbá teszi a stimulánsok (mind a belül termelt mind a bevitt -hiszen a kettő közt nincs külömbség) feldolgozását) ám ez most akkor szerencse vagy szerencsétlenség???
Nem, en csak szivok. :)
Amugy nekem is tapasztalt zenesz baratom hivta fel a figyelmemet erre a jelensegre, aztan egyszer tisztan mentem probara, a tobbiek meg nem, es igencsak elszomorodtam. :( De mondta valami kozepesen elismert magyar jazz-blues zenesz is, hogy Parizsban keptelenseg zenelni, mert "ott nem jarnak a fuvon, hanem elszivjak".
Nem zenélek, csak hallgatom, úgyhogy igazad lehet... : ) Én csak arra gondoltam, ök már annyira képzettek, hogy egy kis zöld miatt nem válhat csörömpöléssé a zenéjük.
neragozzuktovább:) Hallgatni & csinálni, not the same. Föleg beszívva...
Te hallgatsz Dést 1ébként?
Szépen lassan, amit képviselni próbálunk, amiről beszélünk, azt mind-mind a kábítószer számlájára írják!
Már a kábítószer tüneteként tüntetik fel: a lázadást, az elégedetlenséget!
Ehhez hozzá párosítják a hazugságokat...
Az fog jönni, hogy azért mondunk ilyeneket, hogy növeljük a drog bevételünket! :((
Rövid és elhamarkodott leszek - ez egy faszság. Végső soron a szociológiával és a genetikával együtt.
Amennyiben a genetikai hátteret lefordítjuk arra, hogy alkat (persze nem azonos, az utóbbi sokkalta gazdagabb, használhatóbb, emberibb fogalom), akkor lehet mondani azt, hogy van olyan alkat, amelyre jellemzőbb a függőségi viszonyra való hajlandóság, meg azt, hogy az alkat sokszor (nem mindig) öröklődik. Nem tartom valami sokra a természettudományokat, de az a mondat, hogy "a kábítószerfüggőség beépül a DNS-be" még természettudományos szempontból is egy értelmezhetetlen baromság.
Kedves Thaumiel, nem döfködök, csak mondom, amit gondolok. Persze, hogy nem azért írtál, hogy nekem tetszen, de engedd meg, hogy mégis az vegye el a kedvemet, amit írtál (nem csak az). Örömmel tudatlak, hogy már vissza is csináltad (már ha ez neked számít, nem muszáj, hogy számítson) - de félreérthető voltál. Azt írtad:
"gyakran fogunk olyan esetekkel is szembesülni, amikor az illető már gyógyíthatatlan, és nincs semmilyen mód, hogy ráébresszük vakságára, süketségére és együgyüségére, hiszen az utóbbi években oly mértékben károsította a tudatát a kultúrmocsok, hogy már visszafordíthatatlanul elindult az összehúzódási, önmegsemmisülési állapota felé, ezért minden egyes ujabb értékes gyöngyszem, amit eléje szórnánk csak adalék lenne a megtagadásra, az apátiába süllyedésre, irigységre és rosszindulatra. "
Ha ez önnön kevésséged elismerése, akkor egy kicsit félreérthető, nem gondolod? Figyelj, tökéletesen, és belülről, és empatikusan értem ezt az indulatot, nekem is megvan (szangvinikus alkat vagyok nagyon) - csak kűzdök ellen, és úgy gondoltam, ideje felhívni a figyelmet arra, hogy akármennyire kézenfekvő, és akármennyire "igazságosnak" látszik, káros és téves. Egyáltalán nem csak neked szólt. Nincs menthetetlen ember, bár gyakran úgy tűnik.
SZóval csak semmi sértődés, aki osztja, az bírja kapni is, meg ilyenek, csak így tovább,
Miutan doodoo megnyugtatott, hogy nem szegtem meg kishazam torvenyeit, leirom tapasztalataimat a mormon tearol (ephedra nevadensis):
50g szaritott noveny ~1800HUF Ausztriabol (konkretan pialos, nevetgelos bulikhoz kertem valamit, es ezt ajanlottak). Az Adam Gottlieb-fele Legal Highs szerint 14g-ot kell forralni fel liter vizben. En kifoztem az 50g-t masfel literben. Tejszeru barnas folyadek lett az eredmeny. Nagyjabol harom fele osztottuk, es megittuk. Ezutan elkezdtunk pialni. Nagyjabol fel ora mulva mar kicsit ereztuk, de semmi konkret, aztan egy ora mulva mar mindharman a hajunkat tapogattuk. Olyan erzes volt mintha felallna, majd kesobb olyan, mintha nem is lenne. Ha valaki felallt pult vagy WC miatt, mar nem nagyon akarodzott visszaulni. Utana atmentunk egy masik kocsmaba. A jaras erdekes es nagyon konnyu volt, a testunk sulyat nem nagyon ereztuk. Vidamak voltunk, arrol dumaltunk, hogy ezt a rosszizu cuccot megiscsak erdemes volt magunkba eroltetni. Az este folyaman tovabbra is feltunoen (az elfogyasztott alkohol mennyisegenel jobban) vidamak, beszedesek voltunk. Masnapra minimalis utohatsa volt, sot egy atlagos masnapnal gyengebb volt, mert kevesebb piat kellett ugyanolyan erossegu elmenyert meginni.
A hatas kb olyan eros, mint 2-3 ephedrines orrcseppe (oralisan), de sokkal simabb, kicsit nyugisabb. Ha lesz ra alkalmam, fogom meg csinalni.
Szervezet: Társaság a Szabadságjogokért
Kategória: "emberi és állampolgári jogok védelme;"
Megye: Budapest
Adószám: 18067109-1-41
Célkitűzés: Alapvető jogok védelme, betegjogok, kábítószerfogyasztók jogainak, a személyi
szabadság, a magánszféra, az emberi méltóság tiszteletben tartása.
Események: "Nemzetközi Betegjogi Konferencia; kötet a civil szervezetek részvételéről a
jogalkotásban; Köziratok-sorozat folytatása"
Telefon: "209-0046; 279-0755"
Helység: Budapest
Cím: Eszék u. 8/B fszt. 2.
Irányítószám: 1114
Alakult: 1994
Szervezet: Társaság a Szabadságjogokért
Kategória: "emberi és állampolgári jogok védelme;"
Megye: Budapest
Adószám: 18067109-1-41
Célkitűzés: Alapvető jogok védelme, betegjogok, kábítószerfogyasztók jogainak, a személyi
szabadság, a magánszféra, az emberi méltóság tiszteletben tartása.
Események: "Nemzetközi Betegjogi Konferencia; kötet a civil szervezetek részvételéről a
jogalkotásban; Köziratok-sorozat folytatása"
Telefon: "209-0046; 279-0755"
Helység: Budapest
Cím: Eszék u. 8/B fszt. 2.
Irányítószám: 1114
Alakult: 1994
Blackhole: "Te jó ég! Ha belegondolok, hogy a többi kérdéshez is csak ennyire értenek, elborzadok.
És ilyenek a mi vezetőink! Tudatlan, tudatlan, tudatlan! A szakirodalom! Teljesen
megalapozatlan tévhit! Helyből cáfolná bármelyikünk!"
Hehe..hat nem errol van mar szo miota? ;))) Hogy hulyitik az embert? De ez mar annyira nevetseges mint amennyire faraszto. Ilyenekkel meg vitatkozni sem lehet..es ez a szomoru.
Btw.. a kampany-propagandaval kapcsolatban mi jar a fejedben? Pls dobj egy mailt! regiszepidok@hushmail.com thnx.
SmallSaman: tuti hogy akarsz ircezni? Mondj egy idopontot... en megadom a szervert ;) Elvileg volt irc-csati regebben..csak aztan erdeklodes hianyaban a feledes fatyla olyan mertekben boritotta be, hogy nekem is teljesen elment a kedvem ilyen iranyu kiserletektol.
Muki27-nek meg vmennyire igaza van... Mo-n legalizalni barmit, pffff .. ha nem TE vagy hatalmon akkor majdnem 0 az esely. Csak egy pelda: RedBull-al mennyit szorakoztak? Pedig az csak egy kis uditoital legalis koffeinnel.
Az emberi jogainkat meg nem mi adjuk... csak a meseben. A tisztelt torvenyhozok adjak. Es hogy mit is adnak? hehe... azt ugyhiszem mindenki megtanulta ma'ra. :)
CaMeL:
Hany eve szivsz es zenelsz egyutt? Ajanlom, hogy vedd fel egyszer magadat/magatokat, es hallgasd vissza. Csak nehogy ugy jarj, mint a Des...
Bevallom, nekem is fajt az igazsag, amikor rajottem: jobban csinalni valamit beszivva vagy csak jobban elvezni, hat az legalabb ket kulon dolog. :(
Viszont levontam a tanulsagot: azota nem zenelek. :)
"Ez mind nagyon szép, csak az a probléma, hogy a süket, vak és tudatlan emberkék nagyívben sz@rnak a művészetre"
Tényleg szarnak, de nem is tehetnek mást, mert nemcsak nyakig ülnek a kultúrmocsokban, hanem még azt a szájukba is tömik. Nekünk talán az lenne a feladatunk, hogy néhány eredetiséget csepegtessünk a mocsok közé, hátha rákap az ízére.
"És ha az alkotásainkat nem hallgatják, nézik meg, akkor hiába van azokban bármiféle és
bármennyire átütő üzenet, teljesen hatástalanok maradnak."
Csak egy szó tévedés, a "teljesen". Szerintem "részben".
De ha már egy fát elültettél, nem éltél hiába.
Holist:
"Nemsokára lesz új futurológiai novella, aki olvas angolul és kitúrja: Bruce Sterling: Maneki Neko. Roppant tanulságos."
Neko? Az nem macskát jelent japánul?
De.
Miről szól?
Szeretem az ilyeneket.
"amikor úgy érzed, Thaumiel, hogy valaki menthetetlen, megszólíthatatlan, hogy kár a gőzért, ha a te gőzödért kár, gondolj arra, hogy nem elég forró, nem elég erős ez a te gőzöd"
És ez veszi el a kedvedet? Hogy őszintén elismerem a hiányosságom? Én nem azt állítottam, hogy utálom és lenézem ezeket az embereket. Nem azért adom fel, mert meguntam a velük való törődést, hanem mert - beismerem - gyenge vagyok hozzá. Mellesleg nem azért írtam, hogy neked legyen kedved olvasni a topikot.
"Amikor úgy ítéljük meg, hogy valakit képtelenek vagyunk kimozdítani abból, amiben van, és ami szerintünk nem jó, azzal elsősorban a saját felkészültségünkről mondunk ítéletet."
Persze.
Ennyire félreérthető volt, amit írtam?
Döfjetek.
Ahhh...
"lenézitek, beszámíthatatlannak tartjátok azt, aki életét nem a szerintetek üdvös mintára rendezi be, aki ellentmond."
Persze.
Hisz te is ezt csinálod, amikor a barátaidat megválasztod.
Lenne-e a legjobb barátod egy olyan ember, akivel SEMMIRŐL sem találjátok meg a közös hangot?
Nem.
Biztos nincs is.
És ez így természetes.
Félre ne értsd: ezeket az embereket nem utálom, csak lehetőség szerint olyannal tartom a kapcsolatot - igen, érdekből - akitől kaphatok, akinek adhatok, és mindez mindkettőnk előnyére válhat.
Néha azonban összakadok olyan emberekkel is, akik nincsenek tisztában azzal, hogy valami hiányzik még ahhoz, hogy boldogok legyenek (már rég nem a drogokról beszélek), valamit torzan látnak, és elutasítanak számukra hasznos dolgokat.
Megpróbálok finoman rámutatni ezekre, de ha permanens görcsös ellenállásba ütközöm, akkor tényleg az a megoldás, hogy szépen tovább lépkedek a saját utamon, és belátom, hogy amit én jónak gondoltam, az csupán az én tévedésem, mert beleképzeltem egy másik emberbe egy olyan dolgot, ami valójában nincs is ott.
Azt hittem, hogy ugyanaz a feladata az életben, mint nekem.
De nem az.
Ez az én tévedésem.
Én is itt vagyok, csak más témák jobban izgatnak. Nemsokára lesz új futurológiai novella, aki olvas angolul és kitúrja: Bruce Sterling: Maneki Neko. Roppant tanulságos.
Kérem, ne kezdjünk arról írkálni, hogy milyen sok ember már teljesen reménytelen, mert ez elveszi a kedvemet ettől a topictól: amikor úgy érzed, Thaumiel, hogy valaki menthetetlen, megszólíthatatlan, hogy kár a gőzért, ha a te gőzödért kár, gondolj arra, hogy nem elég forró, nem elég erős ez a te gőzöd: a bölcs mindenkit meg tud szólítani, hiszen mi más a nyelveken szólás, csak nem gondoljátok, hogy az, ha valaki egyszerre tud lengyelül, törökül és szamojédül beszélni? Amikor úgy ítéljük meg, hogy valakit képtelenek vagyunk kimozdítani abból, amiben van, és ami szerintünk nem jó, azzal elsősorban a saját felkészültségünkről mondunk ítéletet.
Egészségtelen, káros az a lekicsinylő, elutasító hangnem, ami itt az utóbbi negyven beírásban egyre erősebben jelenik meg a "muglik", a nem drogozók, az entheogénekről ismeretekkel nem rendelkezők vagy téves ismeretekkel rendelkezők kapcsán - tudom én, nagyon is pontosan, hogy egy ennyire ellenséges, értetlen, elutasító közegben mennyire erős a késztetés, hogy szektás tudatot alakítsunk ki magunkban (legalább három olyan fronton kell ezzel nap mint nap kűzdenem, amiről ti legtöbben még nem is gondolkodtok - nem jött el az ideje) - de ha ez megtörténik, akkor kiöntitek a gyereket a fürdővízzel - és olyanok lesztek, mint azok, akikkel olyan nehéz beszélnetek. Azt utóbbi beírások alapján egy idegen tájakról erre tévedt, pártatlan utazó úgy ítélheti meg, hogy épp olyanok vagytok, mint azok, akik ostoroznak benneteket - lenézitek, beszámíthatatlannak tartjátok azt, aki életét nem a szerintetek üdvös mintára rendezi be, aki ellentmond.
Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy én nem látom, hogy kor- és kultúratársaink túlnyomó többsége (többé vagy kevésbé súlyos mértékig) görcsös halálfeledésben, önismeret nélkül és arra nem is törekedve, természetellenes gyermetegségben, sohanemlátott változatosságú monomániákba zárva él - de lássuk meg előbb a saját szemünkben a szálkát, hát mentek vagyunk mi az ilyesmitől? A helyes reakció az embervilág végletes nyomorúságára nem az "én már túlvagyok ezen, tudom, mi a dörgés" kivagyisága, felsőbbrendűsége, hanem a határtalan, könnyekben erőt adó részvét. Kegyetlen lehet ám úgy élni, ahogy megvakított, megnyomorított testvéreink élnek - különös, ámde központi jellegzetessége az emberi létnek, hogy tévedhetünk, nagyon is tévedhetünk, amikor arra a kérdésre válaszolunk, hogy jó-e nekünk - de a szög előbb-utóbb kibújik a zsákból.
Tehát persze: Turn On, Tune In, Drop Out (hogy a jó öreg Timothy-t idézzem) - but then drop back in and help the others.
Hozzátenném még ehhez, hogy ma úgy vélem, igencsak fehér holló lesz közöttetek az, aki az itt olvasható szinten folytatja a pszichonautikai kísérleteket, ugyanakkor épelméjű, meghasítatlan ember marad hosszú távon: nagyon sok Út vezet át segítő idősebb testvéreink, a holotropikus növények földjén, (meg nagyon sok út vezet másfelé) de szinte mindegyik kivezet onnan. Aki ottmarad, mert elkápráztatja a felkínált tapasztalatok gazdagsága, az elakad: elfelejti, hogy a tapasztalatok káprázatos gazdagsága sem cél, csak eszköz. Tovább kell menni. Mindent elengedni, mndenkit szeretni. Nehéz piszkosul, de ez van.
holist
PS - kósza hírek terjengenek arról, hogy az Index összeomlik. Valaki mentse le ezt a topicot, úgy is, mint kultúrkincs, és írja is meg, hogy megtette. Vagy csinálja már valaki?
Szemezgettem kicsit a parlamenti felszólalásokból. Első érdekesség, hogy míg
a "drog OR kábítószer"-re 160 körüli találat van, addig a "marihuána"-ra 3! Három
darab! "Kicsit" általánosíthatnak a képviselö urak.
A kábítószerrel foglalkozó szakirodalom szerint az úgynevezett kemény drogok körébe
tartozik a kokain, a cannabis, az összes ópium típusú szer, az amfetamin típusú szerek, például az ecstasy tabletta. Gyakran olvasható és hallható az az orvosilag teljesen
megalapozatlan tévhit, hogy az úgynevezett lágy drogok, például a marihuána engedélyezése kiszorítaná a piacról a kemény drogokat. Sajnos a hazai tapasztalatok
szerint a lágy drogokra való rászokás inkább növeli, semmint mérsékli a kemény drogok
fogyasztása iránti hajlandóságot. (Lezsák Sándor, MDF)
Te jó ég! Ha belegondolok, hogy a többi kérdéshez is csak ennyire értenek, elborzadok.
És ilyenek a mi vezetőink! Tudatlan, tudatlan, tudatlan! A szakirodalom! Teljesen
megalapozatlan tévhit! Helyből cáfolná bármelyikünk!
az emberi jogok csak saját magunkon múlnak.
mi adjuk őket - mi várjuk el őket
lehet, hogy baj van velünk mert ha ezek nem érvényesülnek maradéktalanul az azt jelenti, hogy ezek a jogok nem egyértelműek.
ha pedig nem azok (mert nem azok hiszen a drog esetében...) akkor jobb hagyni a fenébe azokat és gondoskodni magunkról, hiszen ilyen esetben csak szélmalomharcot lehet vívni.
Fű, te egyszerűen zseniális vagy! HVG-s Kékhajnalka pár fokkal durvább kiadásban...esetleg
fel is lehetne vetni nekik, biztosan nem véletlenül rakták hozzá.
A pályázatról: honnan veszed, hogy szeretett kormányunk által ellenőrizhető az a forrás? ;)
Azér' nem most másztam le a falvédőről!
Hat lehet, hogy ezt mar irtam parszor, de nekiesek megegyszer.
A marihuanat a kozeljovoben nem fogjak legalizalni - sot toleralni se - Magyarorszagon. Igy mindig foldalatt maradnak a fogyasztok, meg ha a szamuk no is. A foldalol meg nehez te'riteni.
Amit szerintem lehet, az a smart drogok, es ido utan ezt a frontot szelesiteni a gombaval es a fuvel. Epp most kezdtem el gyujteni az infokat, hogy egy webes-utanvettelrendelos vallalkozas beinditasahoz mennyi ido+penz+vegzettseg kell. Mivel az egesz csak egy kiserlet ill. demonstracio lenne (hogy van igeny a tudatmodositasra, es tudjak azt a nepek kulturaltan is csinalni), ezert lehetne viszonylag ertelmes aron adni. Nem kellene tul sok mindent tartani, csak a tutira hatekony es tutira legalis dolgokat. Es persze ami csak disznovenynek legalis, azt nem elszivasra kell eladni, de mint torteneti tenyt le lehet irni, hogy drogkent hogy hasznaltak. Ebbe nem nagyon lehet belekotni. Mondjuk en elso nekifutasra salviat javasolnek. A vilagon mindenhol legalis. Az osszes nyugati tarsadalomban kereskedelmi forgalomban van, meg sogorek is azt irjak ra, hogy fustoloanyag. Rovid ideig hat, nincs neki kulonosebb egeszsegkarosito hatasa, es eleg eros ahhoz, hogy tokeletesen alkalmas legyen bemutatni azt, hogy miert szeretik a nepek a pszichedelikus drogokat.
Aztan van megegy, a mormontea (ephedra nevadensis), de abban nem vagyok biztos, hogy legalis. Az Adam Gottlieb-fele Legal Highs (nexus.hu/balagan) azt irja, hogy ephedrin nincs benne, csak valami hasonlo, de nem ertek elegge a kemiahoz, es igy nem tudom eldonteni, hogy a pszichotropokrol szolo torveny ervenyes-e ra. (Tudna esetleg valaki segiteni? A torvenyt szukseg eseten megkuldom.) A hatas hosszabb, vidamsag, energia.
Persze egy ilyen boltot egy minden gyanu felett allo, lehetoleg szakiranyu (mondjuk gyogyszeresz) vegzettseggel rendelkezo embernek kene inditani nagyon eros jogasszal, mert hogy tamadnak az biztos. Viszont ha kibirna az nagyon eros reklam lenne, mivel a tudatmodositas letjogosultsagat bizonyitana, es ezutan a most illegalis anyagoknak mar tenyleg csak a veszelyessegerol lehetne vitatkozni.
A palyazatirasrol jut eszembe, miert nem dobjuk ossze a propagandahoz szukseges penzt. A fenymasolas nem olyan draga, a banktitok talan meg mukodik kishazankba, es igy faszan a fold alatt maradhatunk.
Pár napig nem olvasom a topikot és már a politikai aktivitás orrvérzés-buborékaiban pezsgő kontrasztos vibrációja rezonálja be a békés mosolyba menekülő drogos kishaverkáim drága pofikáját.
Szerintem nincs szükség semmilyen direkt provokációkra, csoportulásokra, hogy azt a gondolkodásmódot hirdessük, amit mi képviselünk.
Talán a művészet a megfelelő gyógyír a problémára.
Be kellene jobban csempészni a művészeti alkotásokba a mondanivalót, a látásmódot, a süket, vak és tudatlan emberkék életéből kitörölni az izzadtságszagú és alkoholbűzös lélekfullasztó friderikuszos lagzilajcsis brazilfilmsorozatos nyomasztó, életellenes agymosásokat, helyette igenis a minden érzékszervet igénybevevő tudatos, pozitív, nyílt gondolkodást nyujtani és szeretettel magyarázni, ha túl nagy a lemaradás.
A gyógyír azért is nagyon pontos megfogalmazás, mert ugyanakkor arra is rá kell ébrednünk, hogy gyakran fogunk olyan esetekkel is szembesülni, amikor az illető már gyógyíthatatlan, és nincs semmilyen mód, hogy ráébresszük vakságára, süketségére és együgyüségére, hiszen az utóbbi években oly mértékben károsította a tudatát a kultúrmocsok, hogy már visszafordíthatatlanul elindult az összehúzódási, önmegsemmisülési állapota felé, ezért minden egyes ujabb értékes gyöngyszem, amit eléje szórnánk csak adalék lenne a megtagadásra, az apátiába süllyedésre, irigységre és rosszindulatra.
Emögött a folyamat mögött pedig csak a pénz van, ami embertelenné tette a pénzembereket, és szürke masszává darálta az egyszerű embereket.
A legutóbbi Rögtön c. müsorban (no hosszú öü:) Dés László mesélt egy külföldi élményéröl. Egy koncert elött megkínálták öt és zenésztársait marihuánával. Nagyon-nagyon jól adta elö mit érzett akkor: "Hihetetlen mondatok fogalmazódtak meg bennem, szárnyalt az agyam ; úgy éreztem másfél órás szólókat játszom; örömzenét csináltunk" stb.
Bár ezt utána még kiegészítette annyival, hogy visszanézve a koncertet, rettentö disszonánsnak tünt az egész, csörömpöltek inkább mint játszottak...
Nem hiszem el. Ilyen zenészek nem tudnak csörömpölni. Ha beszívsz, még érzékenyebbek leszel a ritmusra...ugye ezt nem kell nektek mondanom. Nálunk gondolom, ez hatványozottan igaz. Szerintem csak nem "hagyhatta annyiban" ezt a kis történetet, még a végén rásütik hogy népszerüsiti a drogokat. Mert ezt a részt már teljesen "másképp" mondta.
Ez persze az én kis saját teóriám...
Mit is akartam ebböl kihozni??? Ezt rátok bízom most inkább. :-)
CML
A gombánál és a meszkalinnál kicsit gondolkodóba ejtett, hogy még a közép és dél-amerikai múlt után egyáltalán nem érdeklődő európai emberek is indián kult víziókat láttak. Meszkalin=piros pirula?
Én is épp valami édességen gondolokodom... Keresni valami csokit... Nyámmi! :)
(Tutti túlszívtam magam, vagy mindig ilyen? :)
Hát ki van ez találva. Nem tudsz nem szavazni! Nincs olyan párt akire igazán szavaznál, néha csak azért szavazol, hogy ne a másik 8 közül nyerjen valaki!
Ha nem szavaz bizonyos százalék, ugye igy tiltakoznak, akkor a szavazast megismetlik, es lejjebb viszik a mércét!
Lehet :)) Na, azt például miért nem írja egyetlen felvilágosító anyag sem, hogy ilyenkor
cukrot kell fogyasztani? Pedig ez valóban használható információ lenne...
Akarja? Tette. A "kábítószer" elleni keményebb fellépés benne volt a programjukban
a '98as választások előtt. Nem is értem, hogyan szavazhatott rájuk bárki "közűlünk"
(most ezen az össz. drogfogyasztót értem, ismerőseim közül sokan OViékra voksoltak.
Aztán meg verhették a fejüket a falba)
Meg van! Ezzel az Orbán fiúcska, a szülők, ugye a legnépesebb szavazó tábor, bizalmát akarja megszerezni, ezzel bizonyítja, hogy mennyire feleősen gondolkozik, hiszen figyel a gyermekekre!
Pofon egyszerű az egész...:(
De ha a gyerek kábszeres és meg kell menteni? Akkor minden megengedett. Hívja
fel a kedves szülő a rendőrség segélyvonalát, ott majd biztos kap jó tanácsokat. :-//
bele se merek gondolni, mennyi idobe telne mondjuk egy normalis drogpolitikat folytato kormanynak helyrehozni csak az elmult 3 ev szellemi-mentalis rombolasat.. :(
Khmmm... Barátnőm öccsével a szülei, már elkezdték ezt csinálni, kissé lájtosabb formában. Nem merem elképzelni, mi lenne ha olvasnának egy ilyen könyvet!
Milyen ember az, aki a gyermeke ellen uszítja az anyját!
Kikéne herélni... már bocsánat...
Egy kellemes publicisztika az MHból.
Komoly rész foglalkozik azzal is, hogyan szervezzenek a szülők csoportokat a
kábítószer-probléma megelőzésére. Mert "a szervezett és tájékozott apák és
anyák csoportjai (...) félresöpörhetik azt a cinikus kisebbséget is, mely a
drogliberalizáció zászlaja alatt szabad hozzáférhetőséget kíván biztosítani az
úgynevezett könnyű drogok áradata előtt".
Hát, nem is tudom, kedves szerzők, ki a cinikusabb: mi vagy önök?
Mi igazat mondunk, önök hazudnak. Úgynevezett könnyű drogok. Aha.
Dusza Erika rulez. Nem is olyan kicsi az a kisebbség.
Tudjátok mi idegesít?
http://www.propatiente.hu/pp/gyogyir/961028/drog.html
Mit kell tudni a kábítószerekről?
És nem mond semmit! Vazzeg, mesél valamit a heroin függökről...
Rohadtul bosszant! :(
és valami rendőr faszi írta alá....
Tudom, hogy ezen kár (még:)) gondolkodni, de eszembe jutott, mi lenne, ha legalizálnák a füvet és nyitnánk egy kávézót ahová beszállítók is lehetnénk. Vásárló bemegy és rendel mondjuk 1,7 g Resistence-t, vagy:
-Hello. Mit parancsolsz:
-Ma valami olyan cuccot, amivel értelmetlenül elvitatkozhatok magammal az egyik sarokban.
-Értem. Mit szólnál 2,2 g spiraveronhoz 3.500-ért?:-)
Ja és mindig lenne egy kis ingyen nasi meg rágcsa az asztalokon. Meg társasjátékok (ilyet a Tweedyben láttunk, klassz ötlet, Amszterdam Vondelstraat vége, templommal szemben)
"Régi Szép Idők Coffeeshop".
De előbb:
Blachole: körbekérdezem az ismerősöket pályázat ügyben. Hátha. Mail is megy majd, csak ezer dolgom van.
Nem voltak hajlandóak lelőni másokat. Biztos a sok cuccos miatt. Azt meg igazán nem lehet hagyni, hogy a fegyvergyárosok csődbe menjenek. Szóval ugyanaz, mint Jézussal...
Szóval, keresem azt a topiktársat, aki elhivatottnak érzi magát
és képes nem csekély pénzösszeg elnyerése érdekében
pályázatot gründolni, disztingváltan megjelenni és tárgyalni.
Azért nem kell megijedni ;)))
Res atyánk, esetleg? Miccólszhozzá?
Sajnos a két utolsó nálam nemigen megy, ezért nem mernék
egyedül belevágni.
Hiányoztál, barátom :).
Mivel pozitív emberek vagytok, ha felvállaljátok a cuccost, ahol nincs gáz belőle, rengeteget tesztek és egy csomó parától szabadultok meg tik is. Őszinteség rulez.
just say no?
just say know!
Az utóbbi, hogyismonnyamcsak, szabadabb...?
Vagy "kicsit" radikálisabban: just say now!
Éljenek a hagyományok, tegnap 45. A téli álmot alvók felébredtek, vagymi?
bh
ui:
Macskám megint hüje drogos lett: rászokott a nárcisz mentolos papírzsepire. Ha kap egyet,
megragadja, elrohan vele, jóóól széttépi és a cafatok között fetreng, oszt' rövidesen jön újat
kérni...:)))
huh, az elég kemény lehetett...
nekem is volt egy hasonló esetem tavaly nyáron.
randevú egy fával, kb 80 km/h-val. karcolás nélkül ki az autóból, ami tropára ment.
megértelek...
Nem alapítvány, sokkal jobb. De mint mondam, még kérdeznem kell, amiben
szivesen vennén tapasztalt pályázók segítségét. Péel. doodoo, ha jól
tévedek, te benne voltál valami könyvprojectben, amihez kormánypénzt kunyeráltatok
_ezektől_...
Most nem vagyunk olyan sokan...legfeljebb pár (tíz?)ezren véleményformálni vágyók. De
ha mi elkezdjük, azzal bátorítjuk a többieket és amikor már elég nagy a hangunk,
jön mindenki - csordaszellem, vagy birkamentalitás, nevezd ahogy akarod.
És elég sok pásztor van a pártunkon már most is. Lsd. a fűpárti cikk a Népszabiban,
azt nem csak úgy beleleopta ám a szerző!
Miért illegális még mindig?
Mert még nem állt fel elég ember, hogy:
Ez hülyeség! Legális Cannabist akarunk!
Németországban felálltak. Meglett az eredmény, láthatja mindanki. Mi ugyan
messzebbről indulunk, de annál nagyobb az élvezet.
blackhole:Kérdés az, hogy ha belekeveredik egy pl: alapitvány pénze, ebbe az egészbe, akkor mennyire hagyjuk, hogy ők befolyásolják az egészet!
Érted?! Csak kérjen annyit: Figyi, ez kicsit erős, a jó helyett, írjuk: nem rossz... Végül nem ugyan az lesz, de ha nemet mondasz rá, akkor null pénz! :(
Tudomásom szerint igen...illetve nem, csak hogy tűrt helyett úgyahogy támogatott legyél.
Név? Minek? Van már! Ott azon a kék csíkon. Hitelessé pedig a topic tesz minket.
Ugyanmár. Ennyire jogkövető vagy? :)))) (ez csak vicc volt, na)
Legális lenne. Arról, hogy valaki átfest néhány órásplakátot mi
nem tehetünk...meg ha esetleg a műegyetemi reaktor áramával
kinyomja valaki Bp-n a ker.tévéket ;)))
Személyes véleményformálás az rulez...tavaly a szenvedélyek napján robbantottam szét
egy szegény anyuka agyát: odajön baromi büszkén, hogy 19 éves lányát 1 év után
leszoktatta a fűről, osztogatja a kis szórólapokat, elveszek egyet, végigkommentezem,
cáfolom tök értelmesen aztán megmondom neki, hogy be vagyok tépve...nagyot nézett.
Magyar Kannabisz Klub, ha még megvan. De szerintem nem szabad szervezethez menni,
mert nekik engedélyeztetni kell mindent, amit felvilágosításként adnak. Amit pedig engednének,
az kevés.
jackgibson: ja, téged nem zavar ha az arcodba hazudnak?...akkor no problem.
meg mondjuk egy jo kis hp-t osszedobni.. tudom, hogy millio van mar, de valami olyanra gondolok, amin telleg minden van, nemcsak droginfo.
pellea irja mindig, hogy szerinte a fiatalok nagyon is kepben vannak drogugyben, de nekem sajna nem ez a tapasztalatom.
ottvan pl. tesom, fiatal pszichologus, nem is az a szemellenzos fajta, nem is problemazott azon, hogy szivok, de amikor szobakerult, hogy hat mar hasissal is volt dolgom, igencsak elkerekedtek a szemei..
aztan nemreg beszeltem egy sraccal, aki pedig neha sziv, meg total tudja, hogy ez nem ga'z, de o mondta, hogy barmilyen szanalmas is, es barmennyire tudja, hogy az, megis van benne valami ellenerzes ezzel szemben.
es ezek meg a pozitivabb elmenyek, mert a nagy tobbsegnek ez minimum egy ilyen felelmetesen misztikus kodbe burkolt jelenseg.. nagyon el tud keseriteni az a tekintet, ahogy tudnak az ram nezni, amikor ez szoba jon :( mert annyit azert teszek az ugy erdekeben, hogy legalabb felvallalom, es igy talan annyit elerek vele, hogy aki tudja rolam, esetleg latja, hogy itt tekergetek eleg gyakran, es e mellett teljesen normalisan csinalom a dolgaim, az elgondolkodik egy kicsit.
nem tom.. azon gondolkozom, vannak ilyen kozhasznu szervezetek, amik valamennyire ezzel is foglalkoznak, pl a Melymosoly nevu. esetleg ilyenekkel kene folvenni a kapcsolatot, hogy mit gondolnak errol. szerintem pl. a szorolap viszonylag kis koltsegu dolog, es kezdetnek nem lenne rossz..
cigi: Saturn, imho ez a szülő-gyerek-dohányzás viszony inkább olyan, mint a
Csalánozók szaporodása: Ha a szülő dohányzik, akkor a gyerek kisebb valószinűséggel
kezdi el, mert megutálja már akkor, amikor a kortárscsoport nyomása nem jelentkezik.
Ha ellenben a szülő nem szív (cigit ;), akkor ilyen hatás nincs, tehát a csoportnyomás
hatásosabb. No?
SmallSaMaN: Hogyan tudnánk változtatni? Brr, hosszú. Először jobb lenne
nem észérvekkel operálni, hanem robbantani, akár médiaterrorista eszközökkel is
(persze csak szerényebbekkel, nem kell rögtön transzpondert hackelni, bár az a legjobb ;)):
plakátok átalakítása akrillal, ilyesmi. Szórólapok, olvasói levelek, website, bannerek,
emailkampány, levélkampány.
(Ha már így belementünk a terrorizmusba, holist bácsi ötlete a legjobb.)
Keményen kell kezdeni, hogy később legyen miből kompromisszumot kötni.
Kell pár spindoctor és firkász, meg szoc.pszichos, hogy a leghatásosabbak tudjunk lenni.
Pénz? Találtam egy esélyes forrást, de egyelőre nem nyilatkozom (nyilvánosan meg
főleg nem), mert további infok szükségesek. Ha valaki tapasztalt már pályázatírásban,
az pls mailme.
papírgyerek:Szerintem meg kevésbé kattannának bele, pont azért mert közelebb
van egymáshoz a tudatuk és a tudatalattijuk. Persze ez csak vélemény, nem tripeztettem
még be kisgyereket, mint ahogy mást se.
bh
ui: Jó szlogen esetleg: Tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!
Neki kell állni alkotni. Át kell hozni erre az oldalra mindazt, amit a cuccon keresztül el lehet érni. Pszichedelikus színvarázsba kell borítani a szürke házfalakat. :-)
Emellett: olyan életminőséget kell felmutatni, amiből szavak nélkül is sugárzik a hitelesség. Igazi, 100%-os embernek lenni, sunyi hazugságok, megalkuvás és kompromisszumok nélkül, az "alapvető jóság harcosaként".
Megtalálni és megnyitni a csatornákat, amelyeken keresztül teljes valónkat kiönthetjük a világba. Lángra lobbantani a tüzet, és a fényével melengetni mindenkit, akivel csak találkozunk.
Most komolyan. El tudjátok képzelni azt a 10-12 éves kislányt or kiscsávót, akinek egyszer a kezébe nyomnak? egy bélyeget, és utána RÁSZOKIK? .........Ha túléli :-) mármint abban a világban, ahol ilyenek elôfordulnak, ahol a 10 évesek csak úgy betrinyóznak -mivel a gyerekek amúgy is a legkeményebb tripben vannak-, szerintem 80% kattanna totálisan bele.
``Csodálkozol a kokainistán?
Gondolkozz el az okain is tán!...``
ps: CML: nem tudtam, hogy ilyen súlyos dolgok történtek veled, bár gondoltam, hogy valami gáz lehet, hogy így eltűntél. Vigyázz magadra!
Erdekes modon nalunk apam es anyam is dohanyzott (emlekeim szerint eleg sokat), ennek ellenere en egyaltalan nem, hugom meg nagyon lightos kocadohanyos lett.
(Mondjuk az is erdekes volt, hogy kb tiz eve szuleim (szo szerint) egyik naprol a masikra egyszeruen abbahagytak a dohanyzast)
Egyebkent en sose ertettem a dohanyosokat, mert mindig ugy tunt,hogy kurva sokaig nem jon be nekik a dolog, eleinte csak szenvednek vele. Mindegy.
[ blackhole: Te meg ne huzd fel magad annyira spiran, ha egyszer hulye, akkor hulye, ha meg agent provocateur, akkor meg az, csak magaddal szursz ki, ha idegeled magad ]
Furcsa tul. képp. hogy mi alapján dől el, hogy ki lesz hajlamos a cigarettázásra, mondjuk azért egyértelmű is lehet, pl. ha a két szülő egyike se dohányzik, akkor az utód sem, legalábbis ez nálunk így van (mármint az utód én vagyok). Ez elfogadható tézisként is? Mert azt belátom, hogy a társaság is befolyásolhatja az egyént, ahogy ez nálam is tesómnál is megtörtént, mert voltam én erős dohányos is (napi max 3 szál), de idővel kiderült hogy csakis elhitetem magammal, hogy az valamire jó. Ugyanez van az alkohollal, azzal a különbséggel, hogy az alkalmi piálás társadalmilag teljesen elfogadott, és emelett van a dúrva vedelés. Én kb. 2 hónapja teljesen beszüntettem a piálást minden szinten. De az a szörnyű, hogy társaságban hajlamosak lenézni, leugatni ha nem iszom akár egy pohár sört sem. De őszintén nálam az is beüt és irritál. Ehhez is kellet vagy 6 év hogy rájöjjek nálam az sem játszik. Most marad a fű, azt is leredukáltam napi 1-ről, "alkalom attán"-ra. Ja és még kávét sem iszom már vagy 2 éve.
Tehát csak fű. És higyjétek el, még így is nehéz az embereket meggyőzni arról, hogy nem én vagyok az, aki agyi szétesettsége révén nem hasznos tagja a társadalomnak. De még a felvilágosultabbak is csúnyán néznek, amikor egy buliba, vagy koncerten nem sörösüveggel a kezembe üldögélek-ácsorgok, hanem előveszem a pipát és "gátlástalanul" beszívok.
ismerősöm nagymamájának azóta megboldogult barátnője mesélte, hogy ő többször is szívott együtt egy nyomozó sráccal és a srác azt mesélte, hogy a cégnél nem kevesen szeretik a zöldet.
Res, jól elbasztad az 1. viccet: Tessék vessző ki az kérdőjel...:)))
muki, hogy valaki több lesz vagy kevesebb az nem a fogyasztási szokásoktól függ, legfeljebb
annyiban, ha már a rakéta szívja el őt, akkor az negatív. Bár ez sem biztos, elvégre a
tapasztalat az igazi tanulás. Ugye mennyire más átérezni valamit, mint csak egyszerűen
tudni?
Mélllyen tisztelt holist bácsi! :)) Ha esetleg elolvasod ezt a sort, elküldenéd azt a doksit,
amiben a gyorsan-könnyen thc-olajat method van leírva?
bh
ui: Jelen pillanatban szokom le a cigarettáról, harmadára csökkentettem az adagom egy
hirtelen elhatározással; ugyanis meghallottam, amint a nálam ~2 évvel ifjabb szomszéd
éppen kiokádni készült a tüdejét a lépcsőházban. Most hallom megint, tiszta leszoktatóterápia.
nahát!
gondolom azért csurran-cseppen a sok lefülelt drogos után valami nekik is. vagy vásárolta? áh, nem hiszem. esetleg megkínálták? lehet. nahát!
;-)
Tegnap hallottam egy felettébb érdekes információt. Ha nem attól hallom akitol, el sem hiszem... bár még így is hitetlenkedtem.
D.P. (legyen ennyi elég) a magyar Columbo, kokaint szívott egy házibuliban!!! Ugye hogy hihetetlenül hangzik? A srac a sajat szemevel latta, sot meg beszelgettek is. Hmm... hiaba, o is csak egy ember. Szolgalaton kívül persze azt csinál amit akar, de mégiscsak egy rend-or. Mit szóltok?
CML
A szükséges rossz:
P.S.: Kedves Teve utcaiak... csak vicceltem, mindez csak az én képzeletem szüleménye. Semmi sem igaz abból amit írtam. Ezt felelossegem teljes tudataban írom. Tisztelettel:CML :)))
bizony! bemennél a gyógyszertárba, megmutatnád a személyidet és aztán választanál:
Chinoin kokain
Egis kokain
stb...
kis zacskó vagy ami mégjobb bordázott-fehér papírcsomag izléses nyomattal benne alufoliában a lényeg kiválló minőségben!
lennék designer ilyen témában az biztos!
Magyarország is képviseltette magát azon a WHO-kongresszuson, amelynek fő témája a fiatalok alkoholfogyasztása volt. Egy még nem megjelent felmérés szerint Magyarország a legrosszabb helyen áll a listán, itthon ugyanis a 15 és 29 éves férfiak halálának mintegy egyharmada függ össze az alkoholfogyasztással (mai Index)
hurrá ! harcoljunk a cucc ellen 1000-el. költsünk 17 mrd-t a kampányra. vagy a kormány már úgy gondolkozik, hogy az alkoholisták úgyis menthetetlenek ? vagy nem is gondolkozik ?
nyuszika spanglizik a folyó partján. arra úszik a vidra.
- mit csinálsz nyuszika?
- spanglizom, kérsz?
- még nem próbáltam, de kérek.
- tessék, szívj egy nagyot és tartsd lent.
vidra szív, lenttart, elúszik. mire a túlpartra ér már nagyon kész van. találkozik a vizilóval.
- szia vidra! -köszön a viziló. - minek örűlsz ennyire?
- nyuszika spanglizik a túloldalon, megkínált egy slukkal.
viziló átúszik, feljön a felszínre, mikor meglátja a totálkáros nyuszika:
- VIDRA!!! KIFÚJHATOD!!!
blackhole és mindeki: "Általános használatra LSD tartalmú ostyalapocskák és bélyegek, kifejezetten gyerekeknek cukorkák és rágógumik készülnek. "
(DrogEnciklopédia)
Ezzel a rágógumis dologgal ijesztgettek gyerekkoroban, de azóta sem találkoztam ilyennel!
Most őszintént, létezik ilyen rágó és cukorka?!
Minstrel: ez lehet hogy akkor fizetos site lesz :/ Adamsky21: a Sanitarium megvan mar? Nekem is jol jonne ;) btw.. melyiket jatszod online?Q3F ? Half-life? esetleg q3 team arena? Jo lenne egy forumos clant osszehozni ;)
oke, regi viccek ideje:
1)
A cuccos fazon mindig elfelejti, hogy mit kell mondani, ha kopognak, amikor be van tépve!
fel is írja magának egy papírra, hogy :-"Tessék, ki az?"
Na be is szív rendesen, amikor hallja, hogy kopognak! Gyorsan előkeresi a papírját, odamegy az ajtóhoz, és felolvassa: "Tessék, ki az?"
Mire jön kintről a válasz: -"Mi vagyunk azok vessző a barátaid pont.
2)
Jézus nagyon gondterhelten összehívta az apostolokat, hogy tartsanak
egy gyulést, a világszerte jellemzo igen magas drogfogyasztás miatt.
Hosszas megbeszélés után arra jutottak, hogy jobban meg kell ismerniük
a problémát. Ki kell próbálniuk a drogokat magukon, és akkor
eldönthetik,
hogy hogyan küzdhetnek ellene. Azt is elhatározták, hogy néhányan
közülük visszatérnek a földre és beszereznek különféle drogokat.
Ez így történt, és két nappal késobb a tanítványok kezdtek
visszaérkezni
a mennybe. Jézus az ajtónál várakozott:
- Ki az?
- Pál vagyok.
Jézus kinyitotta az ajtót.
- Mit hoztál, Pál?
- Hasist Marokkóból.
- Nagyon jó, gyere be.
- Ki az?
- Márk vagyok.
- Mit hoztál, Márk?
- Marihuánát Kolumbiából.
- Nagyon jó, gyere be.
- Ki az?
- Máté vagyok.
- Mit hoztál, Máté?
- Kokaint Bolíviából.
- Nagyon jó, gyere be.
- Ki az?
- János vagyok.
- Mit hoztál, János?
- Crack-et New Yorkból.
- Nagyon jó, gyere be.
- Ki az?
- Lukács vagyok.
- Mit hoztál, Lukács?
- Speed-et Amszterdamból.
- Nagyon jó, gyere be.
- Ki az?
- Júdás vagyok.
- Mit hoztál, Júdás?
...
- Itt az FBI, ti rohadékok, mindenki álljon a falhoz!!!
3)
Eljön a gonosz sárkány a városba, és elkezdi szépen fölkajálni az emberket. Egyszercsak találkozik a 3 cuccossal: a speedessel, a heroinistával, és a füvessel. Azt mondja a sárkány:
- Na fiúk mivel én is tudom, mi a jó, ezért megkegyelmezek nektek, ha adtok nekem olyan jó cuccot, amilyet még sohasem nyomtam.
Gondolkodik a speedes:
- Hát van jófajta holland sppeem, adok belőle neki. - Ki is húz neki egy méteres utcát. A sárkány felnyomja, állatira bejön neki egy hétig pörög tőle egyfolytában. Utána odamegy az emberünkhöz:
- Hát, jó volt, jó volt de egy évvel ezelőtt már kaptam jobbat is. - HAMM, bekapta.
Gondolkodik a heroinista:
- Van jó kis durva herkám, adok belőle neki. - Megtölt neki egy literes fecsit, benyomja a sárkánynak. Sárkány azonnal padlót fog, két hétig azt se tudja, merre van. Utána odamegy a heroinistához:
- Jó volt, jó volt, de két évvel ezelőtt nyomtam már jobbat is. - HAMM, megette.
Már csak a füves maradt:
- Csak egy kevés házi termesztésü füvem van, dehát nincs mit tenni. - Csavar neki a jointot, elszívja a sárkány, totál kiüti magát vele, totálkáros lesz egy hónapig elő sem kerül. Akkor odamegy a barátunkhoz:
- Hát, ez k*rva jó volt ilyet még sosem szívtam, de tudod erre most nagyon megéheztem. - HAMM...
Ha valaki egy drogot (mondjuk en az alkoholt) ugy hasznal, hogy hetente egyszer (unnepi alkalmakkor ketszer) total szetkuldi magat, amugy meg tiszta, az mennyire felelos droghasznalo? Tobb lesz tole vagy kevesebb?
Ha valaki egy drogot (mondjuk en a dohanyt) ugy hasznal, hogy napi rendszeresseggel, de nagyon kis adagokat (mondjuk ebd+vacsora utan egy)az mennyire felelos droghasznalo? Tobb lesz tole vagykevesebb?
Nem kotozkodni akarok, de en ugyerzem ettol nem leszek jobb, rosszabb, de nem vagyok hajlando lemondani rola.
Engem? Lecsukni? Ezért? Hát ti nem kitaláljátok a sztorikat?
Jajj, ez is de régi...szinte már hagyomány.
És a fű napja is közelg, a torzszülött második születésnapjával együtt. Kedves
jogalkotóink húzhattak volna gumit, vagy legalább az Európai családtervező
intézetbe elmentek volna. Akkor nem született volna meg ez a törvény, ami
úgy ahogy van elhalálozott teljességgel indokolt csecsemőhalál-szindrómában -
nem értek el vele SEMMIT!
A drogoktól nem fog megszabadulni a társadalom soha, talán azért,
mert nem is akar. Ha akarna, az elmúlt többezer év alatt megtette
volna. Hogy gondolják a politikusok, hogy a rövidlátásukkal (4 év)
majd jól megszüntetik a problémát, ami nem is probléma?
Soha nem a szerekkel van a gond, az alkoholt is, de (talán) még a
heroint is lehet úgy használni, hogy az ember ne "kevesebb" legyen tőle,
hanem "több". Mindig az emberben van a hiba, és leginkább azért,
mert elégtelen információból helytelen döntések születnek.
Tudjátok: "Jé, füvet szívtam és kurva jó volt! Pedig mennyi rosszat
mondtak róla az előadáson, baromi meggyőzően. Hát ezek
vagy hülyék, vagy hazudnak mindenben!" És kész. Hiába mondanak
igazat valahol, ha megmérgezik hazugságokkal. Ha az egész
palettát démonizálják, egyetlen pozitív élmény megdönti az összes
érvüket, még ha némelyik igaz is. Free your mind, meg minden.
A dohányzás, cigaretta jaj de sokat árthat,
elviszi a sok pénzedet, meg inged-gatyádat.
Hej, élet, élet, de gyöngy élet,
Ez aztán az élet,
egészséges gyerekeket
DADA-program éltet!
Alkoholba fojtod búdat, részeg akarsz lenni,
eliszod az életedet, földön fogsz fetrengni.
Ez aztán az élet,
egészséges gyerekeket
DADA-program éltet!
Kábítószer, gyilkos játék a marihuana,
a kokaint, a heroint egész tested bánja.
Ez aztán az élet,
egészséges gyerekeket
DADA-program éltet!
Hallottál-e már a aidsről, kedves
kis barátom?
Egészséges párkapcsolat,
olyan mint az álom.
Ez aztán az élet,
egészséges gyerekeket
DADA-program éltet!
Ebből épül fel a program, ugye most már érted?
És a célja az, hogy te is biztonságban élhess!
Ez aztán az élet,
egészséges gyerekeket
DADA-program éltet!
Off:
Vicc...
The European Union commissioners have announced that agreement has been
reached to adopt English as the preferred language for European
communications, rather than German, which was the other possibility. As
part of the negotiations, Her Majesty"s Government conceded that English
spelling had some room for improvement and has accepted a five-year
phased plan for what will be known as EuroEnglish (Euro for short). In
the first year, "s" will be used instead of the soft "c". Sertainly,
sivil servants will reseive this news with joy. Also, the hard "c" will
be replased with "k". Not only will this klear up konfusion, but
typewriters kan have one less letter. There will be grown publik
enthusiasm in the sekond year, when the troublesome "ph" will be
replased by "f". This will make words like "fotograf" 20 persent
shorter. In the third year, publik akseptanse of the new spelling kan be
expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.
Governments will enkourage the removal of double letters, which have
always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre that the
horible mes of silent "e"s in the languag is disgrasful, and they would
go. By the fourth year, peopl wil be reseptiv to steps such as replasing
"th" by "z" and "w" by "v". During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be
droped from vords containing "ou", and similar changes vud of kors be
aplid to a al ozer kombinations of leters. After zis fifz yer, ve vil
hav a reli sensibl riten styl. Zer vil be no mor trubls or difikultis
and evrinun vil find it ezi to understand ech ozer.
Ze drem vil finali kum tru.
(A shortcut to the problem: let us all switch to Dutch right now)
On. Nem is volt off. :)
Jaja, szabad véleménnyilvánítás van, szabad tekerés Andrássy úton nincs.
Nekem az a véleményem, hogy a fű és a hallucinogén drogok mint péel az lsd semmi mást nem csinálnak, minthogy a hétköznapiaktól eltérő más tudatállapotokba juttatják az embert, ami jó, mert az új tudatállapotok új utakat rejtenek, és az új utak meglelése lehetővé teszi az önálló gondolkodás elsajátítását. Ami igen ráfér magyar állampolgártársaimra, mert amíg a plázában megkeresett pénzüket mind egy szálig elköltik a plázában, addig rabszolgaként robotolva töltik életüket, és igy nem lelnek boldogságot. A drogot mindenkinek programot a családommal kezdem.
Es nem egeszen ertem e t. tarsasagot... Andrassy uton ejszaka tekerni gaz, indexen ilyen cimu topicba irni nem gaz? Most akkor ovatosak vagyunk, vagy inkabb batrak? :)
Én is jelen. Jól eltuntem, aminek megvan az oka (sajnos)... de ezt itt most nem is szükséges fejtegetnem. Persze figyelgettem a topicot (is). A sulival vagyok leginkább behavazva, pár vizsga sajnos átcsúszott a 2. félévre.
Volt egy nagyon csúnya autóbalesetem nov.19-én. Újjászülettem 2 barátommal egyetemben és ezt most minden túlzás nélkül állíthatom. Ha ok nincsenek elol bekotve, azt hiszem már nem élnek...... Én nem voltam bekötve, ossze-vissza tortem magam, csigolyarepedessel "megusztam".
Szilveszterre már ugy normalisan tudtam közlekedni, ennek örömére az évet 3 hét tisztulással kezdtem. Jó volt.
Azóta felvettem egy tipikus kocafüves állapotot, más nem is volt idén még és nem is lesz egy jó darabig, úgy nyárig.
Keszi, a múltkor (szóval még boven tavaly) bocs hogy megsem írtam, meg azota sem... okok: lsd. fentebb,+még egy jópár dolog. Még írok, legyetek rosszak!!!!!
CML
Resistance:
Először is köszönöm a segítséget. :) Aztán viszont jön az a kis problémám, hogy kezd tele lenne a tököm az egésszel. Kábé kétszáz szájtot néztem végig, de sehol sem bír egyszerre teljesülni az a négy feltétel, hogy ingyenes legyen, támogasson PHP-t, támogasson MySQL-t és működjön.
Azért még nem adom fel, csak kérdezem, nem akarsz-e most előrukkolni azzal az ötleteddel, amit az előző leveled végén gondosan eltitkoltál a kíváncsi szemek elől. ;)
Azért amikor kiugrottam ebédért véletlenül a kezembe nyomtak egy zacsi zöldet:-) Már előkészítettem hozzá a kanalat és a fecsit. Nincs egy szabad vénája valakinek:-)))
Resistance: Más bolygón vagyok :)
Elég ritkán olvasok, nézek híreket, tudom ez hiba, de... Mindenki befolyásolni akar, én meg nem akarom! Csak hát így sok mindenből kimaradok! Tudtok mondani olyan hírcsatornát, ahol normális híreket, normális emberektől lehet hallani?
balckhole: Ez a kiállítás hol is van? Nagyon, nagyon érdekel, milyenek az igazi drogosok! :)
Hirtelen az jutott SZMbe, talán jó lenne visszatérni a pólóprodzsektre így bő fél év csend után.
Sportember kis puzzle-ja tökéletes lenne, az egyik majmot gombakalapos békára cserélve,
a fához biciklit támasztva, a kép széleit pedig nonfiguratív örvényléssé alakítva.
Minstrel: ezek cgi free hostok.. hogy melyiknel van MySQL azt nem tudom.. remelem egyelore ennyi eleg..ha nem sikrul talani megfelelo site-ot pls szolj.
http://www.hypermart.net, http://www.myfreedomain.com, http://www.virtualave.net, http://www.riftwar.com, http://www.internet-club.com, http://www.codename.com, http://free.prohosting.com; also check out DMOZ listings at http://dmoz.org/Computers/Internet/Commercial_Services/Web_Hosting/Free/
Blackhole: hat ez elegge durva volt;))) legkozelebb a vendegkonyveket Janesz Bond-kent mikrofilmes kisgeppel lefenykepezzuk, esetleg a rovidfilemeket DivX-ben felrakjuk miutan a kinaiaktol megszereztuk a screenert, kinai feliratokkal. ;)
Remelem Luigi dolgozik.. :D
Mas: A SmallSaMan: ne haragudj, de ugy kerdezel a drogtorvenyrol mintha mas bolygon lennel. Szoval maffiozokat igazan nem kaptak el a rando"rok [ csaknem vkinek erdekeltsege van ilyen teren a felsobb korokbol?? ] De a kis "koca" fogyasztokat olyan szepen fulelik le [pl. : "2-ikos gimnazista kiprobalta, elozetes, kirugtak..stb] hogy az altalaban mar az orszagos napilapokba is bekerul, hogy legyen megint min csamcsogni ill. a hogy a bu"nuldozo" erok dicsfenyet noveljek. Mert az hogy hany tanulot kaptak el itt es ott az mar dofi. [ Azert akad olyan is hogy x-y hataratkelonel par kilo heroin-t/stb foglaltak le ] es? Kitol - kinek - hatterben ki van... na ez a resz mar hianyzik. Valoban, ez mar nem is fontos.. lenyeg hogy a sztori megvan es ismet igazolva lett hogy igen, kerem, a bunuldozesre koltott forintok nem vesztek el.. sot! ... Ez azert kb olyan mintha egy foci-meccsen csak a labdaba rugna a csapat [ neha a sajat hatvedjukbe : lasd : lefulelt tanulok ] de golt nem akarodzana rugni. Vajh' miert? Meg tobb penz kellene hogy golt rugjanak? Vagy esetleg tobb erdek van abban hogy ne rugjanak? Dehat ez csak egy koltoi kerdes ami csak ugy felmerul az ember fejeben... csak ugy ..
egyébként meg izgalmas lehet agit.prop. kiállításokra menni de a kínaiak jobban csinálták már a kultúrális forr. idején (Centrális gal.). a mi kis országunk drogkiállításain a szervezők utoljára a Kojakben láttak drogot.
Hát hölgyek-urak, meglátogattuk a Köztes Átmenetek kiállítást Janesz (nemisannyira) newbie
topictárssal. Igaza volt worluknak; elrettentő. Na nem a trogozástól, az emberektől.
Szép, európai színvonalú múzeum, ocsmány kiállítás.
Öt szobácska, az első egy '70es évekbeli nappaliszoba mintájára berendezve. Biztos
van valami köze a témához, de nem sikerült rájönnünk micsoda. Szóval eddig 0.
A következőben szivacsok vannak leterítve; így érzi magát egy "drogos"? A falon
kategóriák szerint felfestve a cuccok, nikotin, koffein, alkohol benne, X a
hallucinogének között, függőlegesen csavarodó spirál is van; a "drogkarrier".
Tükröződő alagút végén TV, benne kisfilmek, mit is lát az ember, ha bedől
Konrád György propagandájának és ráugrik a lejtőre (ami talán nem is olyan
meredek mint képzelik): hernyó, trip, spuri, fű. Az első inkább elmenne
természetfilmnek, a kamera korallok között úszkál, a halakat kerülgetve.
Biztosan ilyen, biztosan tapasztalni is fogom, elvégre "drogkarrier" is van
a világon...(Mellettem 50 körüli nő: Istenem! Fúj! reakciókat ad a kanál és
tű láttán)
FÚ, a trip a legjobb, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél kezdődik, aztán az
öngyilkosjelölt rápattan a villamossínre, elkezd száguldani, majd abbahagyja.
Mozgatja fejecskéjét, fáziskéséssel csúszkál a kép elmosódva jóóól. Persze
ha lsdzel, az Alagútban is rohangálni fox az autók között, meg ilyenek...biztosan
ilyen lesz, ha majd kipróbálom, természetesen a "drogkarrier" miatt.
Jobb lett volna, ha inkább Trakovszkij Stalkerét vetítik. AZ TRIP.
Zöld hasonlóan szar módon van bemutatva: tekerés, szívás, _néha_ egy _kis_
_mosoly_, beszélgetés semmi, túljátszott zabálás(majd leesik a "szinész"
állkapcsa). Ezt a szörnyedvényt egy kb. középiskolás korú csoporttal néztük,
végig félhangosan kommentálva az eseményeket; helyeslő mormogás volt az
eredmény.
Brr, újabb szoba, az elsőhöz hasonlóan teljesen offtopicul berendezve.
Az egyetlen on része néhány hírközléstechnikai őslény: BW Videoton TV-k,
igen rövid műsorral - végtelenített propaganda. Szerek kategóriánként tárgyalva
(E továbbra is hallucinogén), hatások, túladagolás, elvonási tünetek, mindegyik
kb. 5 sor. Kategóriánként!!!! Itt kezdtem el interakcióba lépni az egyik tárlatvezetővel.
Nagyon elhivatott. A másik is, aki szerint a fű károsítja az agysejteket, lokális
mikroagyvérzéseket előidézve. Az nem a rush _véletlenül_?
A vendégkönyv vákuumban vagyok érzést hozott. Egy kis példa:
"Nekem ami meggyőző volt, az hogy nem próbálta a kiállítás elbagatelizálni a dr.."(sic)
És itt méltatlankodva, szinte üvöltve adajött miss agyvérzés, kitépte a kezemből
a könyvet, hogy kééépzelem, hogy kijegyzetelhetem (sic). Aztán visszaadta,
írtunk bele alázást és eljöttünk.
bh
ui: Hoztam videofilm-reklámanyagot is, de az leírhatatlan. Majd talán Luigi Bescanneli :))
ui2:Ha lejjebb ott van még1x a szöveg, lusta a moderátor.
ui3:Az ultraszar filmeket rengetegen méltatták a vendégkönyvben.
Jó ez talán egy kis túlzás volt. De a lebukásuk után többször hívták őket vizelet vizsgálatra, néhány hónapig, mongyuk havonta egyszer kb. Azt, hogy ezt még mindig csinálják-e, nem tudom.
O.V. szerintem bosszút akar állni régi szívós cimboráin a rossz cuccokért :) vagy az is lehet nem segítettek neki, amikor túlszívta magát :)
persze ezek csak találgatások!
Van néhány ismerősöm, akiket elkaptak zöldséggel. Az esetek több, mint 1 éve történtek, és szinte semmi sem történt az ügyükben. Néha bejárnak vizeletvizsgálatra, de azon kívül semmi. Igaz náluk csak saját használtra volt még 1g-nél is kevesebb.
Engem is kaptak már el rendőrök, de ők is érezték, hogy ezért (volt nálunk egy füstölgő joe, és max fél g ződ) feljelenteni valakit, és elcseszni az életét, az nem épp helyes cselekedet. Viszont így meg saját zsebre dolgoztak :-(. Ha a törvény előtti időket nézzük, akkor szerintem a rendőrök pénz nélkül is elengedték, akinél csak minimális mennyiséget találtak. Bár erről szerencsére személyes tapasztalatom nincs. Akik meg most megfogtak, azok meg normális voltak, igaz az elején fenyegetőztek, de miután próbáltunk a "békés" megoldásra rátérni, már ők is azt mondták, hogy ez a törvény így nem jó.
Legténylegebb. Alkalmazzák. A "maffia" csonkításáról pedig szó sincs: eddig tudomásom
szerint max. 1-2 lépcsővel tudtak fogyasztó fölé menni, elosztó kishalakat kaptak el. De
semmi boss, labor, raktár vagy efféle. Volt egy-két homegrower, de azok meg nem bűnözők,
ergo könnyelműek.
Köpcös: Tudod, mire lennék még kíáncsi, hogy akkoriban becsukatak-e valakit drog fogyasztásért?
Amúgy, ha először tudják rád bizonyítani a kábítószerfogyasztását, akkor sem fognak börtönbe zárni!
Arra gondoltam, hogy vajon ez a törvény tényleg megcélozza-e a "koca" fogyasztókat?!
Vajon tényleg alkalmazzák-e egy átlagos fogyasztó ellen, vagy csak nagy dealerek, a maffia csonkításának valami furcsa próbálkozásáról van-e szó?!
"A kábítószer-kereskedelem a világban 400 milliárd dollár értékben bonyolódott az elmúlt évben, ez az összeg a világkereskedelem éves bevételének mintegy 8 százalékával egyenlő - hangzott el az ENSZ Kábítószer Ellenőrző Szerve(INCB) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, ahol ismertették a szervezet éves jelentését."
8, azaz nyolc százalék? És nem gondolkodik el ezen senki a kedves honatyák és honanyák közül?
Hmmm... Igazság szerint, szerintem nem volt sok különbség, legalábbis számunkra. A fő változás tulajdonképpen az, hogy manapság már jobban meg kell nézni, hogy mit és hol csinálsz. Nem célszerű pl.: az éjjel az Andrássyn ülni egy padon és tekerni, amit néhány éve még simán bevállaltam volna :-), vagy szórakozóhelyen tekerésér anno még nem mindenhol dobtak ki durván, csak megkértek, hogy lehetőleg ne bennt fogyaszd el. Meg az árak is emelkedtek azóta. de hát azt betudhatjuk az inflációnak :-). Mongyuk azóta nőtt a razziák száma is, ezáltal jobban félnek az emberek, idegesebbek a kapcsolatok. Ja és a szintetikus piac is elég ócska lett azóta, bár ezzel engem sikerült eltántorítaniuk az ilyen élvezeti cikkektől :-). Na így hirtelen kb. ennyi. Így visszaolvasva már nem is olyan kevés. :-)
Ja és abba is gondolj bele, hogy az ominózus törvény előtt sem volt legális semmi.
"legalabbis nem hiszem, hogy ilyen szerencsetlen elmebetegbol ketto is lenne a foldon.."
Oh, ez a hamvas artatlansag es a tularado optimizmus :)
Tele van ilyenekkel a pol. forum, pl ott a cogito nevu elmebeteg is, aki szvsz spiran meg klaudian is tultesz, sot, eloben is lattam mar egypar ilyet... sz'al sokan vannak ilyenek :(
Azért ez túlzás. Nem mindenki. Akkor hogyan tudnának annyit "vitatkozni"?
Mellesleg rablohalnak igaza van, KiKa valószinűleg azonos spiraveronnal;
a hozzászólásaik szerkezete igazán hasonló meg persze az "érveik" is.
Köszönöm a megértést!
Igen bizony, ott a politikában már nagyon verekedős a hangulat, rendesen rosszul tudok lenni egy pár hozzászólás elolvasása után, ahhoz képest a T-asztal maga az utópia.
A liberális ott szítokszó, a zsidókat mindenki utálja, és mindenki a gonosz komcsiktól tart.
Fuck all your politics, back to the primitive!!
He...
szerintem ez ugyanaz a bige, aki regen Kiss Klaudia neven futott. legalabbis nem hiszem, hogy ilyen szerencsetlen elmebetegbol ketto is lenne a foldon..
1. hozzaszolasom elott el akartam olvasni az egesz topicot, de sajna idohianyban sinylodom. 2/3-at azert mar elolvastam, es ez eleg volt ahhoz, hogy eletem kedvenc olvasmanyanak tekintsem. (Az persze lehet, hogy szegenysegi biz. rolam, hogy a topicot szebb, fontosabb, hasznosabb, latokort, muveltseget jobban novelo munek tartom, mint barmely szepirodalmat.)
Szoval nekem (meg) nem sok tapasztalatom volt drogekkal, ennek ellenere rohadtul tetszett nehany sztori, a topic fejlodeset is elveztem. Kar, hogy a polo pl. befuccsolt (odaig nem jutottam meg el, hogy miert); kar, hogy sokan leszoktak (a topicrol); kar, hogy keves mostanaban a sztori.
Sztori! Azt akarom mondani, hogy lepten-nyomon felmerul itt, hogy tenni kene valamit egy lojalisabb, liberalisabb tarsadalomert, egy realisabb szabalyozasert. Meggyozodesem, hogy mar azzal is egy jelentoset leptetek, hogy elindult ez a topic (Res.), es intelligens hozzaszolasok tomege szuletett. Ugy erzem, hogy a folyamat kezdeten pusztan a sztorik ideirasanak fontos szerepe lehet a tajekoztatasban, de meginkabb a csoport osszefogasaban, egysegesiteseben, hogy valoban legyen a magyar pszichedelikus vagy akar koca-fuvezo tarsadalomnak egy foruma. Ha megvan a forum, onnan mar lehet szervezni forditasokat, tajekoztatast egyeb akciokat is.
Bocs, hogy majdnem minden szempontbol kivulallokent ilyeneket papolok ide.
SATRURN!
Ezt epp te irod, aki alig egy hete nyitott topicot a politikaban? Az igaz, hogy mostanaban mar nem nagyon volt gusztusod hinteni nekik a lenyeget. Amugy muszaj elmondanom, hogy kiraly vagy, a topic-cim csucs otlet volt, vilagos, hogy mi volt vele a celod, teljesen egyetertek (meg akkor is, ha sirtam mar magyar aranyon olimpian).
Szoval ez utobbi bekezdes egy durva off! Bocsi, kezdo vagyok (mas nickem sem volt meg) , tobbet ilyet nem csinalok! (Es kulfoldrol irok, azert nincsenk ekezetek.)
Te hülye!:-) Mit mész politikába, ott csak elvetemült, szélsőséges, frusztrált felhasználók tépik a szájukat. Komolyan mondom a politika káros az egészségre. És ez az index-forumra nagyon is jellemző. Maradjunk csak a törzsasztalnál, itt még vannak emberek.
Gyertek már át a Lecsukják e Konrádot című topicba lécci. írtam egy pár sort a spiraveron nick alatt tartózkodó embertársunknak és elég érdekes stílusban válaszolt, meg kiforgatta a szavaimat. Ja, és lehülyézett, leseggfejezett. Ha tényleg ekkora baromságot írtam, akkor hülyézzetek le nyugodtan.
Óriási segítségre lenne szükségem. Elkészült ugyanis a pszichedelikus könyvtár legfrissebb változata, épp csak nem tudom felrakni sehová, mert olyan ingyenes webszerverre lenne szükségem, amin lehet futtatni PHP scripteket és amin el lehet érni egy MySQL adatbázist. Ilyenből hazait eddig sajnos nem találtam, külhoniból is csak fizetőset.
A tudatmódosítószerekről az tud igazán objektíven (már ha létezik objektivitás) nyilatkozni, aki próbálta! Sajnos, egyenlőre, mi vagyunk a kissebség... Amíg Mo 60%-a nem tapasztalja meg a drogok hatásait, jót és rosszakat, addig nem lesz változás... :(
Sziasztok!
Én nem ismerem a Régi Szép Időket. Tulajdon képpen, én már ebben a szabályozott világban vágtam bele az utazásokba.
Olvasta valamelyikőtök Orwell: 1984?
Ebben van egy lány, Júlia, aki már a diktátori világba születik, nem is fogja fel, hogy lehetne másképpen! Úgy él, hogy tudja bármikor elkaphatják, már nem a természetes halált tartja természetesnek, hanem az "eltünést".
Arra akarok kilyukadni, hogy kezdem úgy érezni, hogy az igazi partykon megtörténhet egy razzia, mint ahogy a cigi füst a szemedbe mehet!
Nem zavartatom magam. Óvatos vagyok, figyelek.
Gyűjtöm az infókat, mit tehet a rendőr, mit nem. Mindenkinek ajánlom, a már oly sokat emlegetett, fűnyírót (http:\www.funyiro.com), ahonnan megtudtam, hogy vérvételre csak gyanusítottként kötelezhetnek! Ha nincs nálad semmi, akkor a vizelet, és vérvétel, ha megtörtént, nem bizonyíték! Razzián soha ne írjatok alá semmit! Egy barátom 3 hónapja várja, hogy vizelet mintát vegyenek tőle!
Annyit akarok mondani, hogy a bulik most is olyan jók lehetnek, mint régen, de mindennel óvatosabban kell bánni!
Tartsunk össze, tartsunk ki!
SS
u.i.:Ne hagyjuk, hogy egymás ellen fordítsanak minket!
Ez így van, a tv öl, butít és nyomorba dönt a szó legszorosabb értelmében. Én az enyémet vagy három éve eladtam, és a pénzből vettem egy nátriumgőzlámpát, ami olyan szép sárgán világít az uccán, olyant.
Mivel nincs itthon sok spangli, és úgy általába véve drága, úgy döntöttem, estétől szúrni fogom.
Aki a drogkarrier haranggörbéjéből integet nektek:
sportember
És még valami - azért jó a videós, mint köztes megoldás, mert a TV-t nem tudod hatékonyan cenzúrázni: a gyerek önjáró, bekapcsolja magának. Ha bezárod valahová, állandó konfliktusforrás - ha a gyerek már rákattant a primér stimulációra, kelleni fog neki annyira a fix, hogy harcoljon érte (tapasztalatból beszélek). A már ismert filmek közüli választás, néha valami újdonsággal, az más - így sikerült elérnünk egy olyan status quot, hogy nézés péntek és szombat este van, meg néha ha különleges ok van rá.
És persze ne feledkezzünk meg arról, hogy épp úgy, mint a többi anyaggal, az van veszélyben, akinek egyébként unalmas, kellemetlen az élete. A gyereket úgy lehet a legjobban legyógyítani a tévéről, ha mutatunk neki valami jobbat. Ez persze időigényes meg munkás meg fáradtságos - de máshogy meg nem érdemes gyereket tartani a lakásban.
Nana, cellux koma, azért az nem egészen úgy van. Egyrészt a szomszédban nincsen playstation, másrészt viszont a gyermek kapott egyet a surmó nagyszülőknél, amikor ott van, használhatja. Az az érdekes, hogy nem nagyon használja: épp úgy, mint a béna kínai pokemon tamagocsival, néhány nap láz után eléggé elvesztette az érdeklődését. A néznivaló cenzúrázásánál pedig sokkal fontosabbnak tartom, hogy így, hogy csak videónk van, a gyerekek mindent sokszor megnézhetnek, értelmezhetnek, megdumálhatnak. A TV és a gyerekek viszonyában messze nem azt tartom a veszélyesnek, hogy valami csúnyát, vagy sokkolót, vagy rémeset vagy gusztustalant vagy giccseset vagy ilyesmit látnak - ezt úgyse tudják elkerülni. Ami nagyon veszélyes (és ezen elgondolkozhat az is, aki első blikkre úgy gondolja, ő nincs így), amikor a gyermek (egyébként a felnőtt is, főleg, ha gyerekkora óta csinálja) rákattan arra, hogy változatos vizuális stimulációt fogyasszon válogatás és értelmezés nélkül. A minden este tévé előtt elalvó típusra gondolok: ez nagyon veszélyes drog, mérhetően egészségtelen minden szinten, visszafordíthatatlanul, vagy legalábbis nehezen visszafordítható módon csökkenti az intelligenciát. Ugyanez áll a videójátékokra is - semmi gond nincs azzal, ha egy gyerek néha, különleges alkalmakkor, lehetőleg egy másik emberrel (szülővel) együtt játszik. Nyilván a halomraölős játéknál jobb az agyas szerepjáték - de a különbség elenyésző ahhoz a kárhoz képest, amit a habituális használat okoz.
Valóban Kis Olvadt Kókuszgolyó voltam, de valami gáz volt az indexen, így a friss nickek helyére ? került. A Kis Olvadt Kókuszgolyó nick úgy jött létre, hogy letiltották a "darab" nickemet, én meg sakál szétszakadva regisztráltattam magam, és ez jutott először eszembe.
u.i.:
Hátha valaki nem ismeri:
cannabismail.com
u.i.2:
A Kis Olvadt Kókuszgolyót még mindíg nem tudom használni.:-(((
Akkor marad az egyensúly sok szeretettel, könyvből meséléssel, közös kirándulással történő létrehozása. Aztán, mikor elaludt a kicsi, akkor tekerünk egyet az asszonnyal:-)
Ha eljön az idő én majd otthon cenzúrázgatom a gyermekemnek a műsorokat. Magamban valahogy jobban bízom.
Nem fog menni. Holistról például igazán nem mondható el, hogy barátja lenne a mostani tömegkultúra termékeinek. Nincs tévéjük, egészségesen-normálisan élnek, ennek ellenére a 9 éves fia majd megőrül, hogy legyen egy playstationje. Amíg nem kaphat, állandóan a szomszéd gyereknél lóg és ott gyilkolászik.
Talán el, de nem azért kaptunk drogtörvényt, hogy erről álmodozzunk, hanem hogy féljünk, ne bízzunk egymásban és utáljunk másokat. Így vagyunk jól kezelhetőek.
Politikai vezérelv :
Oszd meg és fuvalkodj. :) Hosszas gondolkodás után arra jutottam, kicsi a tökük. Mi másért?
Ma egész nap dolgoztam, s ez holnap sem lesz másképp. Most viszont fogom a hosszú papírt, csinálok egy csigát és beletekerem a természet egy kicsiny darabkáját:-) Nem volt időm kirándulni, madarakat hallgatni, jó levegőt szívni. Ha én nem megyek a zöldbe, akkor ő jön belém:-)
Kellemes, hallucinációkban és/vagy flashekben gazdag szombat estét mindannyiótoknak! Egyszer talán eljön a nap, mikor a törvényt sem szegitek meg közben...
Én nem ismerem ezt a Pokémont (Edgar Allan Poké?:-))), de erre nem a betiltás lenne a megoldás, hanem, hogy már élből normális meséket csinálnának a gyerekeknek. Ez egy elbaszott világ elbaszott emberekkel.
Más dolog, hogy én személy szerint valahogy nem bízom az ORTT-ben. Körmendy-Ékeséket hagyjuk, mert Big Brother eltávolít:(
Mindenesetre a szülők felelőssége (is), hogy mit néz a törpe a tévében. Ha eljön az idő én majd otthon cenzúrázgatom a gyermekemnek a műsorokat. Magamban valahogy jobban bízom.
Tegnap meglátogattam a szüleimet (mama kaja rulez:-)) Néhány barátjuk vendégeskedett (és ette el előlem a finomságokat:-)) náluk és elég érdekes dolgokról beszélgettek. A téma az ember elgépiesedése, elprimitívesedése volt. Aztán otthon tekertem egyet és azon gondolkodtam, hogy mennyire felgyorsult az élet és milyen kevés idő van az igazán lelket és szellemet építő dolgokra. Ha ez így megy tovább, lassan eltűnnek a szép könyvek, az operák, a mondanivalóval rendelkező filmek, de még a jó kis beszélgetések is. Hatalmas mókuskerék az egész gépezet és az emberiség egyre hátrébb húzza a kart. Aki nem tud lépést tartani, az kiesik. Én a magam részéről egyelőre jól bírom. Néha kiugrom egy picit és pihenek. Aztán visszavetődöm a kerékbe és lógó nyelvvel próbálom megszokni a felgyorsult iramot és utolérni magamat. Mi lenne, ha minél többen próbálnánk kiszállni és lelassítani az iramot? Esetleg egész egyszerűen visszafelé futni és úgy lassítani? Vagy csak én aggodalmaskodom?
Hat ez a Szalma Tibi - dolog elegge durva volt..kar hogy kihagytatok :) Minden topic az indexen Szalma Tibor nevet viselte.. mint topicnyito, es osszes hozzaszolo:) nem rossz..
Mas. elegge offtopic, de most akkor az egyetlen megoldas a betiltas?
A médiahatóság szerint a Pokémon ártalmas
2001-02-17 (a nyomtatott MH cikke)
A Dragon Ball után betilthatnak egy újabb, a gyerekek körében népszerű, ám élesen vitatott japán rajzfilmsorozatot. A médiahatóság műsorfigyelő szolgálata szerint a Pokémon ártalmas a kiskorúak személyiségfejlődésére.
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) műsorfigyelő szolgálata szerint ártalmas a kiskorúak személyiségfejlődésére a Pokémon című japán rajzfilmsorozat. A hamarosan a testület elé kerülő jelentés megpecsételheti a keleti mese sorsát. Hasonló okok miatt tiltotta be az ORTT korábban a szintén az RTL Klubon látható Dragon Ballt. Értesülésünk szerint a tévétársaság okulva a történtekből beszerzett több szakpszichológiai véleményt arról, hogy a Pokémon nem ártalmas a gyerekekre, ám az ORTT legutóbb is felmutatott ezzel ellentétes megállapításokat. Ráadásul a testület új elnöke, Körmendy-Ékes Judit felvállalt célja a képernyőn megjelenő erőszak visszaszorítása a kiskorúak érdekében.
A hazai médiatörvény kimondja, hogy a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas, erőszak öncélú alkalmazását bemutató, illetőleg a szexualitást öncélúan ábrázoló műsorszámot csak késő esti óráktól, 23.00 és 5.00 között lehet közzétenni.
A sorozat betiltása - ahogy a Dragon Ball esetében -, érzékenyen érintheti a Pokémon köré épült üzletágat. A játékboltokban nagy számban kaphatók a jellegzetes állatkával ellátott különböző tárgyak, ruhák, plüssfigurák. Az RTL Klub a korábbi ORTT döntés után kazettán jelentette meg a már megvásárolt részeket.
Szlovákiában is napirenden van a sorozat. Már egy nappal azután, hogy a szlovák állami tévé vetíteni kezdte a Pokémon-sorozatot, több szervezet hevesen tiltakozott a japán rajzfilm ellen. Aszlovák televíziós szerzők szövetsége nyilatkozatban szögezte le, hogy a sorozat túl erőszakos, és veszélyezteti a gyermekek lelki és morális fejlődését, mi több, testi épségüket is. Magyarországon hasonló okok miatt a Dragon Ball című rajzfilmsorozatot tiltotta be a médiahatóság. A szlovák tévéműsorokat felügyelő szervezet vizsgálatot kezd a panaszok jogosságát illetően. A pokémonok kártékony hatása már többször és több országban megmutatkozott. Szülőhazájukban, Japánban 1997 decemberében több száz gyerek lett rosszul az egyik rész vizuálisan túlságosan "lüktető", villódzó képei láttán, akadtak akik elájultak. Törökországban tavaly botrányt okozott, hogy két kisgyermek pokémonfigurákat utánozva, leugrott otthonuk erkélyéről. Szerencsére mindketten életben maradtak.
Egy kicsit fura dolgok tortennek itt!
question mark tasztaltarsunk bejegyzese, mintha valami "kicsi olvadt kokuszgolyo" nick alatt jelent volna meg eredetileg, most pedig...
? nick meg egyebkent az politika forum egyik kemenyvonalas miep szimpatizansa.
Biztos, hogy itt akar velunk lenni?
Vagy valami "tevedes" tortent?
Én is voltam kinn a tüntetés alatt egy televíziós társaság megbízásából, mint operatőr, és meg kell mondanom, hogy nagyon durva élmény volt, mert rendesen kellett szaladnunk előletek..
Resi, szerintem semmilyen okból nem lehet a polgár jogait megnyírbálni..vagy éljen a jó öreg Macchiavelli? :-))
Hát éljen! Látom O Viktorék kezét, ahogy a magasba lendül. Hájl
A cikk nagyon jó, bár kétlem, hogy lenne eredménye. Mondjuk, ha egy-két netezőt meggyőz, már az sem rossz, de a netes társadalom még elég kicsi. (Bár már a muter is olvasgat naponta, de sajnos az o betűs portált. :-))
Tudja valaki, hogy mitől függ a szem bevérzése ? Ugyanis van mikor hófehér marad a szemem, de KO vagyok, és előfordul fordítva is, de az nagyon ritkán :-)
sportember: én is ott voltam prágában. Ha valaki hiteles infot adott volna a tabikról, akkor előbb eladtunk volna belőle, majd ha túléli az áldozat mi is kipróbáltuk volna :-))))))
A csúnya átverésnél én voltam a főbalek. Mint "hozzáértő" én bonyolítottam le a bizniszt ami során sikerült egy kis szivarvégre szert tennünk ződ helyet. De legalább nem sikerült bűnözni sem :-)
Amúgy amikor mi voltunk kinnt, akkor a Vencel-tér környékén 5 percenként kínáltak eladásra mindenfélét (főleg szarokat). Lehet, hogy csak azé mer láccot rajtunk, hogy bűnözők vagyunk ? :-))
A cikk tenyleg kiraly - ehhez mar nem is lehet mit hozzafuzni, esetleg csak idezni belole majd mindig, hisz joforman egy az egyben azt mondja amit mar mi is regota megfogalmaztunk a magunk modjan: Vagyis folyik a nephulyites, es akinek egy csopp esze is van az latja hogy hazudnak a temaval kapcsolatban es eppen ezert az illeto elvesziti bizalmat [ hitet, megbecsuleset..stb ] az adott hatalmon levo erokkel [part, kormany, szemelyek..stb..stb] szemben. Eppen ezert a drog ellen "harcolo", allamilag penzelt kampanyokba olt milliok eltunnek a lefolyoban. Miert?? Mert a kedves polgart meg arra sem meltatjak hogy "Nezd Te barom, ez ezt csinalja, az a drog meg azt..ez a hatas stb..dontsd el mi a jo neked." Nem, a kedves polgart majd szepen kordaban kell tartani hogy ne okozzon magaban kart. Majd "mi" megmondjuk hogy merre mennyit! .... Mikor veszik mar eszre hogy az emberek nem az allamert vannak, hanem az allam van az emberekert??? Mi alapon van joguk egyaltalan korlatozni is barkinek a jogat ahhoz hogy mit hasznalhasson sajat celra??? Hogy ezt megtehesse barmely allam, ahhoz elegendo targyi bizonyitekot kellene letennie, hogy "igen, ezert van szukseg a polgar jogait megnyirbalni". Az allamnak kellene bebizonyitani mindezt, es nem a polgarnak az ellenkezojet. Holnap mar csak ugy lephetunk ki az utcara hogy alairunk egy papirt hogy nem artunk senkinek?? De addig is megmotozhatnak, mintakat vehetnek tolem, kenyszerithetnek akaratom ellenere hogy vert vegyenek tolem?? Meddig meg???
Azér' az indexes cikk király, nem? Amilyen viták a fórumon voltak, nem egy arcra fér rá a bold Ez tehát tévedés, vagy ha valóban szakértőnek tekintjük a szervezőket: hazugság. szöveg.
Addig is, sportoljatok velem. Ma indul az approx. 7 méteres RS bajnokság...
Csá,
sportember
Azé' megnyugtat, hogy nem kapdostok be mindenféle uccán talált tablettákat... Ápiszos nylonban. Mondjuk hiszem, hogy te az ellenzők oldalán álltál... :-)
"Winners don't use drugs."
Nem szeretem a játéktermeket nyitvatartási idő alatt. :)
Mi is voltunk Pragaban egy-ket eve. Jo volt, de atvertek mindenhol, mindennel. Es amikor nem vertek at, es tenyleg sikerult fuvet venni, az is szar volt. De hazajovetel elott valamelyik utcan vagy teren, ahol par nappal azelott nagyon csunyan hulyenek neztek bennunket (azok is voltunk) talaltunk egy kis zacsit, amolyan igazi drogtarto fajtat, benne nehany tablettaval. Semelyikunk nem merte megenni vegul, de hosszas vizsgalatok utan ugy dontottunk, hogy c-vitamin vagy valami hasonlo van benne. De ezzel legalabb nem minket vertek at.
Ez szép.
Nekem is volt egy prágai élményem, semmi különös csak ilyen haveros kiruccanás. A Károly hídnál van egy nagy diszkó - 4 szintes, különböző műfajokkal. Egy kis tequila meg absinth letolása után félve becsempésztük valahogy a kis pipánkat, majd bent a lépcsőn szipcsiztük, mire odalépett egy hatalmas kidobó és csúnyán nézett rám, a szívem egyből megállt, és gondoltam ez a vég, na most visznek, vernek, mittomén, el is dobtam a pipát + zacsit. Mire a kidobó odébállt és csak annyit szólt, hogy no smoking.
Na ez itthon asszem máshogy lenne.
Szeptemberben voltunk kinn Prágában „tüntetni”. Első este: terepfelmérés: Az első gyerek, akihez odamentünk a Károly-hídnál megkérdezni, hogy mi a pálya zöldség- ügyben, tökéletes útbaigazítással szolgált. A kérdéses hely a város főterén, a Vencel-téren van. A lepattant bejáratnál, ami engem a hajdani Fekete Lyukra emlékeztetett, felirat: fényképezni tilos. De itt meg is szűnt mindenféle tiltás.
Belépvén a haveromon heveny köhögő-roham vett erőt a tömény kender-illat hatására, és mindannyian elégedett vigyorral nyugtáztuk, hogy jó helyen járunk.
Félig sem mondtuk végig mondókánkat a pult melletti asztalnál, amikor a srác kilökött elénk 3 zacsit: válasszatok. Wow: keurópai-style coffee-shop.
A következő 3 nap pedig: nagyon-nagyon király. Prága szerintem alapból is fantasztikus hely, de így, bulira hangoltan (ld. tüntetés) adrenalin-rush non-stop jelleggel. Spangli-szívás a többezres rendőrkordontól 3 méterre, fűben elterülve hallgatni a különböző nációjú dobosok alkalmi koncertjét, miközben mellettünk-mögöttünk emberek rohangálnak jobbra-balra kendőt szorítva az arcukra, köhécselve. A táncos-lány pedig produkcója végeztével nagy darab csokit szedett elő zsebéből és király joe-t tekert a prágai utca kellős közepén. Hihetetlenül jó volt. Este még totál betépve rohangásztunk egyet a rohamrendőrök elől, mert pechünkre pont akkor kezdték el kipréselni a tömeget a szétzúzott Vencel-térről amikor mi a már említett kedvenc helyünkről kiszédelegtünk a térre. Kijössz totál kampón a kocsmából, szembetalálod magad egy hadsereg rohamendőrrel,a akik rendesen üvöltenek a támadást megelőzően (harci kiáltás) + hang –és fénygránátok (?), szóval nagyon moziszerű élmény volt.
Hogy expedíciónk nem volt veszélytelen, az csak azután derült ki, hogy voltak olyanok, akiket csak úgy összefogdostak az utcáról és letartóztattak. Mi cuccal a zsebünkben vszinűleg kiemelt bánásmódban részesülhettünk volna.
Tök jó, hogy ennyien irogattatok.
Végül is tényleg az van, hogy valóban egy kicsit gáz ez a nagy magyar helyzet itten mostan, de ha mi is csak ezt a legyintgetős szöveget nyomjuk, akkor tényleg lófasz a seggünkbe nekünk is. Nemtom, lehet, hogy hülyeség, de én akkora elvi ember vagyok, hogy szerintem bejönne ez a tájékoztatósdi. Szerintem fogékonyak rá itt az arcok.
A tévéről jut eszembe: az a legdurvább, hogy sokan akik nézik a Dáridót + Co., azok is utálják. Ez milyen, gyerekek. Komoly, saját tapasztalat. Igazából felfogja, hogy tök giccs az egész, mert ugye ha csak egy pillanatra átkapcsol a német RTL-re, ott ugyanezt látja, csak jódliban. Ekkor azért elgondolkodik, de baszik átkapcsolni a Dáridóról, mert hát hazagyüttünk, oszt sör + távirányító. Menekülne, de nincs hova, mert kertje sincs, meg reménye se. Legyint, a f@xom belé. Na itt van a dög elásva, szóval ezért nem kéne ilyennek lennünk a legalizációval kapcsolatban (sem). A magyar azért szívja meg az életet, mert elfelejtett bízni. Ez iszonyúan ott dübörög a felszín alatt, nézd meg a 47-esen reggel nyolckor a Belvárosba igyekvőket. Zombi Expressz, kész.
SZVSZ egy kis (...) pénzből csodákat lehetne művelni. Mittomén, szórólapok, "Ember, nyisd ki a szemed", akármi. Minek, ugye? Miért ne? Akinek ez szellemi maszturbáció, azt ezennel reakciósnak minősítem! :-)
Ma este lattam a viasaton, hogy Bob Marley is kapott egy csillagot ott Amerikaba, ahol csillagok vannak hiressegek keznyomaival (Bob helyett az ozvegye rakta oda a kezjegyet), tudjatokhol :)
Mutattak par kepek, ott volt ezer raszta, a csillagra meg kenderbol font koszorut raktak, total jo buli lehetett :)
Viszont
a kiseroszoveg kb olyan volt, hogy "Bob Marley, aki kabitoszerbotranyairol es marijuana-gozos szamairol ismert[...]"
a jo kurva anyjuk, hogy valakinek volt pofaja ezt megirni, es a musorvezeto nem mondta azt (es senki mas se), hogy "bazmeg, itt az egyik legnagyobb reaggie-zeneszrol van szo, mi a halal faszat pofaztok?"
Hollandia, megalakulása óta tôkés mintaállam, mára jóléti társadalom. Hiába nézünk vissza sokkal nagyobb történelmi múltra, bizonyos dolgokban -demokrácia (nem pofázás a demokráciáról), liberalizmus, elôítélet -ezt ha tudnám, aláhúznám- nagyon nagy a különbség.
Nem vagyok foci rajongó :-) de biztos emlékeztek amikor a Fradi vagy ki Hollandiában ``játszott`` és kitiltották ôket, mert rohadt niggereztek. Szerintem az átlag Am-i, vagy átlag Holland polgár, semmivel sem intelligensebb mint a magyar. Csak van egy alap ``közerkölcs`` vagy v.mi hasonló, amit törvények garantálnak: diszkrimináció elleni törvény stb,ami érvényes a társadalom minden tagjára...és ha v.kibe az óvoda óta nevelik azt, hogy ne utálj és csúfolj senkit azért mert: fekete, sárga, kövér, rokkant, akkor valszeg 18 évesen se lehet már belerángatni egy akár drogosok elleni gyűlöletláncba.
De a mai politikának nem érdeke, hogy békét teremtsen az állampolgárok között. O Viktorék pont az ``oszd meg és uralkodj``-ot alkalmazzák. Egymás ellen hangolják a társ.- i rétegeket, mélyítik a vidékiek-budapestiek konfliktust...
Tegnap pl Jeszenszky Mcmester dicsô Am-i nagykövetünk kijelenti szenátusi szakértôknek , hogy nekünk nem kell diszkrimináció elleni törvény -merminekugye?- teszi ezt úgy, hogy ezt, minden Európai U-ba bekerülni akaró államnak kötelezôen -és érthetôen elôírták.
Hova jutunk ilyen politikusokkal?
na csókok
C.
Persze, Hollandiában van igazi polgárság. Nálunk ennek még csak nyomai vannak, úgyhogy polgárságról nem beszélhetünk, csak társadalomról. Az igazi polgárság belőlünk alakul majd ki. Márpedig mi jó emberek vagyunk.
Az, hogy a magas nézettség igénytelen műsorokat feltltelez, azt bizonyítja, hogy a „nagy tömeg” igénytelen.
A „máshol is így van” duma nem feltétlenül igaz minden esetben: konkrétan hallottam, amikor egy olyan amerikai cégnek a vezetője, amelynek tulajdonában több k-európai rádióadás is van, azt mondta, hogy Csehországgal ellentétben Mon sokkal inkább a kommersz zenék a kelendőek, ezért az itteni rádiójuk adásában is ez dominál.
Ha már az összehasonlításoknál tartunk, van egy olyan dolog, amit nehéz lenne elkenni: kis hazánk világelső (!!) a tv előtt eltöltött órák tekintetében. Ez pedig az ismert színvonalat figyelembe véve nem piskóta.
„Mi a faszomat nezzen az, aki 8 ora kimerito munka utan hazamegy”- pl a Duna tv-t. A világ legjobb kulturális tv-jének választották. Nézettsége Mon 1-1,5 %.
Az, hogy mi megy a tvben, es mi sikeres ezek kozul egyaltalan nem mutatja az adott orszag polgarainak itelokepesseget. A media minden "fejlett nyugati" tarsadalomban ezt csinalja. Konkretan holland tvmusort mar regen olvastam, de a nemeteknel teljesen ugyanez megy. Ott megis van also fukorlat, ami alatt nem basznak meg, van egy csomo smartshop, van pszichedelikus kultura, es gyakorlatilag legalis a gomba (vehetsz olyan termelokeszletet, amivel szinte semmit nem kell csinalni, es par het mulva van egy csomo gombad). Ugyanez ervenyes Ausztriara es Svajcra is.
A kurva sok penz vesz egy tv-tarsasagot, es utana megprobal minel tobbet minel gyorsabban kihuzni belole. Ehhez nagy nezettseg (tehat nagy reklambevetel) es olcso (tehat igenytelen) musor kell. Mivel minden tarsasag ugyanezt csinalja nincs verseny es nincs valasztas. Mi a faszomat nezzen az, aki 8 ora kimerito munka utan hazamegy, es nincs mas szorakozasra penze (esetleg ereje), mint leulni a tv ele.
Ez nem meglepő, végtére is a béka igen magas szintet képvisel. Ugye, kedves topictársak? :-)
Régen volt egy levelim, de első este kiugrott az ablakon. És azóta a béka csak szárnyal és szárnyal... A világ népességének kétésfél százaléka repül vele.
Egyedül - nem vagy egyedül - nem vagy ...
Na jó, szerintem van az 5 is. :)
Sziasztok!
Rég nem jártam erre és még pótolom a lemaradásom, de erre válaszolnom kell!
Szerintem a magyar átlagpolgár itélőképessége (és kultúrális szinvonala)a béka segge alatt van. Addig amig itthon a brazil filmsorozatok, dáridók és egyéb szarságok a király műsorok, amit milliók néznek, addig ne reménykedj javulásban.
Hát igen, a tájékoztatás, ugye... Lehet, hogy nem azt kéne nyomni a 14-15 évespartylánykáknak, és fiúcskáknak, hogy "ha füvet szívsz, akkor heroinista leszel és meghalsz" - legfőképpen azért, mert erről az eltiltásról már lekéstek - hanem mondjuk azt, hogy "ne vegyél be 3 ekit bazmeg, mert simán belehalhatsz, ha nem azt kaptad amit venni szerettél volna". Hát, ez sem ma fog megváltozni...
Szívemből szólsz. Éppen ezért mondtam, hogy valamit tenni kéne. Ha mindig attól félünk, hogy "akkor most lecsuknak", akkor tényleg nem lesz soha semmi. Hollandiában, Belgiumban hogyan kezdődött, erről nem tudtok valamit? (Az előzményekre lennék kíváncsi, meg hogy mi volt ott mondjuk harminc éve, szóval nézzünk vissza a gyökerekig).
Nem tudom, én (és ez most sokaknak biztos naívságnak tűnik) bízom a magyar nép ítélőképességében. Igenis tudnán(a)k komolyan dönteni. Egyszerűen tájékozatlanok. Valaki egyszer mondta, hogy a tudatlanság a legnagyobb bűn. Hát akkor gyerünk, oszlassuk el.
Ez jellemzően olyan dolog, amiért mindegyikünk tehet valamit. Ha valaki a fűről kérdezget engem, mindig elmondom az egész sztorit, az előnyeitől kezdve az "utána két napig lassú vagy" típusú dolgokig. Egy csomó ember érzi, sejti, hogy itt valami másról lehet szó, mint amiről a média papol, ezt kellene kihasználni. Nem arról beszélek, hogy bárkit is rá kell beszélni, ez ugyanis nem fair.
Mindenesetre én nagyon jónak találnám, ha létrejönne egy társadalmi szervezet, mondjuk egy alapítvány, melynek célja a fűvel kapcsolatos pontos és őszinte tájékoztatás. Egy csomó olcsó reklámtarifával működő újság, tévé van, ezek lehetnének az első kommunikációs csatornák.
Tíz másodpercben is lehet olyanokat mondani, amin komolyan elgondolkodik az ötven éves Mari néni is. Meg anyukám is, aki hajthatatlan a kérdésben és veszélyesnek látja a cannabist. Persze, mert így láttatják vele.
Most ennyi, dolgoznom kell... :(
Vagy inkább :))
Remélem valami ügyesebb módszerrel végzitek az arányjavítást, mert azt írják az e-vokson,
hogy a többször szavazókat kiszedik a végén...jelenleg 48.12%on vagyunk.
Thau: de az kib@ottul messze van! Egyrészt az alkoholisták nem fognak kihalni, mert van
utánpótlásuk bőven, másrészt hiába leszünk "mi" a vezetők (amiből én egyátalán nem
kérek; a hatalom megront, az abszolút hatalom abszolút megront :-|||), a társadalom nagy
része továbbra is a szellemi mocsárban fog fetrengeni és a trágyadombról szedi a
"kultúráját", a demagógoktól pedig a "véleményét".
Ne képzeld, hogy majd mi hatalomra kerülünk, aztán minden előzmény nélkül
legalizálunk jóóól...társadalmi (értsd: választópolgári) támogatottsága nem
lenne és ez azt eredményezné, hogy a köv. választásokat szépen elveszte"nénk".
És ezt ott már lát"nánk" előre, tehát imkább hagynánk a picsába: ha már ott vagy"unk",
hozzánk úgyse nyúlhatnak, ráadásul a hatalom még jobb is...mit gondolsz, OViék
hogy kezdték? Aztán mi lett belőle...
Tudod, a mucsai vadparaszt (elnézést a Mucsán lakó értelmes emberektől, valamint
az értelmes agrárszakemberektől) nagyívben szarik rá, hogy a fű kevésbé veszélyes
és ráadásul még jobb is - inkább ledönt még egy felest. És ha rájön, hogy a gyereke
szív, jól megveri és visszatéríti az OHcsoporthoz.
Nem elég, ha döntéshozói pozícióba kerülnek fűfogyasztók (ez már megtörtént),
tömegtámogatás kell. Muszáj, különben nem választanak újra! És csak az számít,
hidd el! Lehet, hogy amit a FidMPP csinál az komplett hányás, de a választók egy
markáns részének tetszik.
Vedd észre, hogy a társadalom nagy része baromállat. Hallgasd a Vasárnapi Újság-ot
(rádióműsor) és meglátod (meghallod)
"'94ben a magyar rádiótól elbocsátottak néhány újságírót. Több mint százat."
"a jobboldal nem tud akciózni, mert nincsen titkos kiképzőközpontja, ahol
az ügynökeit kiképezné"
"a Fidesz tudna mit tenni, de bátortalan"
"a magyar polgári demokráciát egyetlen dolog veszélyezteti - a média"
Érted már? Ez a tömény hányadék folyik a KÖZSZOLGÁLATI rádióból!
Kurvára messze vagyunk még a nyugattól. Ezért nem elég ülni, TENNI
KELL!!!