Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

atompyka Creative Commons License 2006.06.12 0 0 30761

Nem lehet, biztos.

:-)

Előzmény: Torrente (30760)
Torrente Creative Commons License 2006.06.12 0 0 30760

Loy, lehet hogy téged (titeket) láttalak az indexes beszámoléóban: http://totalcar.hu/magazin/szerelem/tstura2/ ?

T

elf Creative Commons License 2006.06.11 0 0 30759

Az MkII-es Range-ben van felező. Autómatánál H alakú a váltókulissza, és a H másik szárába áttolva felez.

Előzmény: Al_Bundy2 (30755)
atompyka Creative Commons License 2006.06.11 0 0 30758
Thx!
Előzmény: BiharyG (30757)
BiharyG Creative Commons License 2006.06.11 0 0 30757
Nem, dolgozom a problémán.... Addig is alternatíva itt: Rangers
Előzmény: atompyka (30756)
atompyka Creative Commons License 2006.06.11 0 0 30756

'Stét!

A rangers.hu örökre mexökött?

ATom

Al_Bundy2 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 30755

Sziasztok!

A Defender nem jó mert drága és szétrázza a családot, kényelmesnek meg nem nagyon mondható ugyhogy azt kilöttem, a Discon gondolkodtam de kb. ugyanannyiba kerülnek a Range-el és a Range sokkal jobban tetszene a családnak!

Mit jelent a fékezgetős difizár? Miben különbözik a sima difizártól?

A 4.6hse automata a dizelek meg manuálisak nem nyomatékosabb a dizel maunális váltóval?

A felező hiányzik belőle?

Elég magas?

Egy nagy Pajero jobb lenne? ( Range sokkal jobban tetszik)

Kellene egy teszt példány egy hónapra és nem kérdeznék ennyi hülyeséget.:)

Peteetow Creative Commons License 2006.06.10 0 0 30754

Az igazi amerikai életérzés: hihetetlen küzdelmek árán teljesítik az emberfeletti feladatokat.

Most kaptam egy amerikai off road újságot, ha én ott laknék, a sörpénzemből kb. két hét alatt olyan autót építenék, hogy csodájára járnának. Minden a töredékébe kerül a mi árainknak.

Mile Marker csörlő 4-600 USD. Nevetséges.

Előzmény: Alfred (30753)
Alfred Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30753
Peteetow:
:o)
Előzmény: Peteetow (30752)
Peteetow Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30752

Jeepkocsi fanok figyelmébe:

http://www.porkolt.com/search/jeep

hoze Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30751

Hi all!

Ha pikupot valasztasz a vadaszathoz, akkor mindenkeppen zart platoju legyen, nehogy a zsakmany kipottyanjon...

http://www.yourdailymedia.com/post/1149672772/Desert_Roof_Flying

Azaz spanifer rulezzzzzzzzzzzzz

Byez: hoze

Tie Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30750

Hát, azért a vadászatok alkalmával szoktak a népek járni olyan utakon, ahová gyakran elkél az MT gumi, meg néha még zárak is.

Volt pár ismerősöm, akik vadásznak, és ők is inkább emelt pickupokkal csinálták, zárakkal.

Előzmény: Tie (30749)
Tie Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30749

Írtam bárhol is, hogy mire vadászunk?

Na és ha biciklistára? :)

Előzmény: atompyka (30747)
altefnegy Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30748

Persze, nagyon sok jobb terepjáró van nála, de a vadászat remélem nem extrém terepezésből áll. Csak egy többé-kevésbé járható útvonalon kell eljutni a A-ból, B-be. Aki RR II-ben gondolkodik, annak csak feltűnik, hogy "luxusterepjáró". Ha meg extrém, akkor rendszám nélküli Gaz, Suzuki, Niva, stb. kiemelve, traktorgumival. ;)

Előzmény: Tie (30746)
atompyka Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30747

Vadászni Defender, esetleg egyes Discovery.

Esetleg puska. Mégiscsak könnyebb lelőni azt a szerencsétlent, mint elütni, főleg erdőben...

(Bocs...)

Előzmény: Tie (30746)
Tie Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30746

Feltéve, hogy nem dízel.

Az egy dolog, hogy biztosan nem vinnék terepre egy MKII Range-et (még akkor sem, ha elmenne mindenhol). Az a másik, hogy ha mégis, akkor terepre inkább a 4 literes benzines V8, mint a 2,5 DSE. Terepre kevés lehet a nagy tömeghez a dízel. A 4,6 HSE még szóba jöhet, de újra mondom: Lehet, hogy van benne elektromos fékezgetős difizár, akkor sem az az autó, amivel az ember vadászni jár.

Vadászni Defender, esetleg egyes Discovery.

Előzmény: altefnegy (30745)
altefnegy Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30745

Szia!

A RR középső sorozata méretéhez, és tömegéhez képest kiváló terepjáró. Az ördög a részletekben van, jelen esetben a ~2.2 tonnás önsúly, és a ~4,7x1,9x1,8 méteres adatok határolják be a teret. Tehát gyakorlatilag ahol elfér, és nem süllyed el, ott elmegy. ;)

S persze "egy nagy kényelmes családi autó amit vadászatra is lehet használni".

Előzmény: Al_Bundy2 (30742)
jpmaster Creative Commons License 2006.06.09 0 0 30744

kopik rendesen, egy havernak volt 10-12 éve, kb 35-40k km aszfalon.

JP

Előzmény: burglar (30743)
burglar Creative Commons License 2006.06.08 0 0 30743
Üdv Kartácsok!

Van esetleg valakinek tapasztalata Mickey Thompson gumival? Mennyire kopik, milyen sárban, stb.
Al_Bundy2 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 30742

Sziasztok!

Az MkII-es Range Rover terepjáró képességeiről érdeklődnék!

Kelle egy nagy kényelmes családi autó amit vadászatra is lehet használni.

Előre is köszi.

Tie Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30741
Mikor futotta bármikor is többre?
Előzmény: SharkL200 (30740)
SharkL200 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30740

Alfred, Alfred

(most ennyire futja)

Tie Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30739

Vegyen új gyárit az, akinek hat anyja van egy utcában.

Egy darab vasrúd, semmivel sem tud többet a gyári, mint a bontott.

Előzmény: Alfred (30736)
Alfred Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30738
atompyka:
"Hogy néz az ki, hogy végigjátszom az engedélyeztetési procedúrát, aztán mégis b...ogatnak?"
Pedig az idei rendezők között már szerepelt Magyarország leghozzáértőbb offroad érdekképviseletének csúcstárgyalója is, aki éveket dolgozott a magyar offroad élet és a hatósági munka összehangolásán, a rendezvény engedélyeztetési procedúra legtökéletesebb kidolgozásán! :oD
Előzmény: atompyka (30737)
atompyka Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30737

Azt kéne macerálni, aki engedélyezte a rendezvényt.

Hogy néz az ki, hogy végigjátszom az engedélyeztetési procedúrát, aztán mégis b...ogatnak? Vagy csak száraz időre szólt az engedély???

Előzmény: elf (30733)
Alfred Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30736
Tie:
Vegyél ÚJ gyárit és csodálkozz!
Előzmény: Tie (30735)
Tie Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30735

20-60e egy kormányösszekötő? Ihaj, meg a csuhaj.

A Range-hez egy tizesért vettem bontottat, két egész jó gömbfejjel...

Előzmény: Peteetow (30734)
Peteetow Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30734
Igaza van Alfrednek, biztos jobban örültek volna egy kormányösszekötő hajtogatásnak, de ez inkább függőcsapszeg probléma. Annál is inkább, mert a kormányösszekötő 20-60 e Ft-ból megoldható /sajna volt benne tapasztalat/, a függő már komolyabb /ebben szerencsére nem volt/.
Előzmény: Tie (30724)
elf Creative Commons License 2006.06.07 0 0 30733

Azért remélem a Somogy Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat igazgatója nem felejti el feljelenteni a tó partján nyaralókat sem.

Azok állandóan belemossák a napolajukat a Balaton vizébe, pedig az kissé kevésbé "bio" mint a sár.

Előzmény: Alfred (30727)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30732

nemnem.

a range ezüst (na jó, én tudom, hogy az volt)denemtudta lehúzni, traktor gyött és picked up the pickup.

:))))

Előzmény: Tie (30730)
Alfred Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30731

Tie:
www.mlre.hu

Fórum!

Előzmény: Tie (30729)
Tie Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30730
És a legszebb, egy fehér RANGE menti ki. :-DD
Előzmény: Törölt nick (30728)
Tie Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30729

Nem úgy emlékszem, de meg kéne kérdezni Laciékat.

Emlékeim szerint a kasztni alá fordult befelé felfelé a kerék, mintha nem lett volna függőcsapszeg. Úgy álltak az első kerekek, amikor ereszkedett vele lefelé, mint a zsiráf lábai, amikor lehajol inni.

Vagy lehet, hogy csak optikai csalódás volt, és ahogy függőlegesen állva kétfelé kanyarodott a két kerék, az tűnt úgy, mintha felfelé is szétnyíltak volna?

Amúgy nézz MLRE-t, kédeztem pár dolgot a holnapival kapcsolatban.

Előzmény: Alfred (30726)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30728

jah, még meg se köszöntem, hogy szóltál apukádnak, sokat segítettél: köszi.

kicsit ikszesen állt a samu eleje.

(mintha némi széttartása lenne a kerekeknek, legalábbis nagyobb, mint a gyári érték)

mert eltört a nyomtávrúd vagy kormányösszekötő, kinek hogyan tetszik.

az a nem mindegy, hogy hogyan tört el.

ilyent még sose láttam.

de apukád meghegedülte seperc alatt, szó se róla...

utána viszont nem akart megszorulni a gömbfej csapja, elforgott.

mit csinál ilyenkor a találékony magyar, ha nincs három keze, hogy a pajszerrel felfeszítse a helyére a gömbfejet, rátegye az anyát és még hajtsa is kulccsal?

na mit?

megoldja, azzal, amije van.

aztán oké lett, a haver már lemondott róla, tisztára örült neki, annyira, hogy odaadta, szóval egész szombat délután ezzel csapattunk.

samut egyet nám láttam, hogy cibáltak volna, bezzeg az agysebész utcaigumisok....

a tarkesz kihúzott egy nyomot, ami abszolút járható lett volna, még személyautóval is, erre a marhája a kitolt sarat bevette rendszám vonalába, mert ő terepjáróval van. gratulálok.

utána meg fél órát pingvinezett,mire valaki hajlandó volt kihúzni onnan (mielőtt valaki beszólna, samuval, pláne kölcsönnel, hadd ne...)

Előzmény: _MrB_ (30723)
Alfred Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30727

http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0606224748

Gondoltam, megnézem, mi az álláspontja a Matesznek az ügyről, de csak ennyit találtam:

Nincs jogosultsága a lap megtekintésére. Lehet, hogy a megadott hitelesítő adatok nem teszik lehetővé az Ön számára a könyvtár vagy a lap megtekintését. Ha bizonyos abban, hogy ezt a könyvtárt vagy lapot megtekintheti, a kezdőlapon (www.offroad-hu.com)  esetleg megadott e-mail cím vagy telefonszám használatával lépjen kapcsolatba a webhellyel.

Ha a Keresés gombra kattint, információkat kereshet az interneten.

403-as HTTP-hiba - Tiltott
Internet Explorer

Nem szeretnék a rendezők helyében lenni...

Aztán ránéztem a http://www.somogybabod.fw.hu/ -ra is. Jókat írnak a fórumban, és van sok kép is! :o)

Alfred Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30726
Tie:
"Ugyanígy állt Forster Laciék autójának MINDKÉT első kereke"
No igen, de nekik a függőcsapszeg volt az elfordulás tengelye, ezen a Mercigén viszont valami egészen más...
Előzmény: Tie (30724)
tébéeger Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30725

Sziasztok,

én az ÉMOE Borsodnádasd Trophy-ról szólnék pár szóban, ami 06.02-03-án volt a Bükkben.

Tudom, hogy ez a babodihoz képest jóval kisebb rendezvény - ott még nem voltam, itt, ezen is először, sőt ilyen rendezvényen is először.

Igazából pár hónapos UAZ-os lévén, csak tájékozódás céljával mentem el, de benevezés lett a vége, ráadásul az éjszakaira (nappal meló volt). Műszakis, utcai gép az enyémen kivül talán nem is volt, az amatőr kategóriában is csupa épitett-emelt-csörlős-bukócsöves-traktorgumis vasak voltak, az enyémen meg medvetalpas gumi, hátul lelógó vonóhorog,  de a rendező és a haverok biztatására mégiscsak beneveztünk. Az első megtalált KP pontnál rájöttünk, minek is adták a grafitceruzákat a rajtnál, de akkorra az már a kocsi alján, ki tudja hol volt. Különben is örültünk, hogy a tempót tudjuk tartani az előttünk menő két átépitett UAZ-zal, nemhogy holmi KP pontokkal törődjünk... Az első elakadásunk egy emelkedő teteje előtt volt, ahol valami , az úton keresztben fekvő vascsőszerű(!)  valamin mindig csak ez első kerekek voltak hajlandók átmenni, a hátsók többszöri nekifutásra sem. Időközben a többiek utolértek bennünket, igy visszatolatva félreálltunk. A Toyoták,  Roverek sem tudták egyszerűen leküzdeni azt a csőfélét, amikor meg túljutottak rajta, az elöl-hátul csörlős gépcsodák szépen továbbálltak, mig egy traktorgumis  GAZ-69-es megkönyörült rajtunk, s felhúzott. Ezúton is köszönet ! Az eső szinte folyamatosan esett, viharszerű szél, összeborult fák, lefelé olyan lejtők, hogy a két segitőm csak seggen csúszva tudott lemenni, hogy megnézzék az utat, mielőtt leereszkedünk.

Ha az út alján nem tudsz elfordulni (márpedig nem igazán találtam olyan sebességfokozatot, amiben ne csúszott volna a kerék, igy aztán ez nehéz volt), akkor majd megfog valamelyik fa a továbbfolytatódó meredélyen...

Jött a következő elakadás, felhasalt a gép, se előre,se hátra. Itt már ráadásul a pályáról is letértünk, mert az úszó felakadt, csak tökig-gázunk volt, igy letértünk javitani. Megpróbáltuk a kézi csörlőnkkel lehúzni magunkat, de nem sikerült.

Ekkor a  pályát  otthagyva jött egy versenyző, hogy lerántson, még a tipust sem tudom, mert csak a fényszóróit láttam, szóval köszönet neki is. Eközben a rajta maradt  kézi csörlőnk kötelét a kerék feltekerte, úgyhogy be a kocsi alá, a keréknyomban folyó viz a galléron belép, nadrágszáron kilép, zseblámpa megadja magát, javitásnak befellegzett. A döntés tehát: a távnak kb. a felét teljesitettük, "csak" kétszer kellett húzatnunk magunkat, kivagyunk, mint a libák, láb már reszket, a többiek még meglincselnek itt, ha feltartjuk őket, úgyhogy toronyiránt a legközelebbi falu fényei... Imádom a sarazást, de akkor valahogy jó érzés volt az aszfaltra rákanyarodni... Nagyon nagy élmény volt ez elsőre, jövőre is elindulunk, de nem igy, hanem MT vagy trakigumik, több fényszóró (és elemlámpa vagy fejlámpa), csörlő, csakhogy a fontosabbakat emlitsem.  Mégegyszer köszönet a két segitő autósnak, és a rendező Zsoltinak. Üdv: tébé

Tie Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30724
Nem biztos, hogy olyan durva az. Ugyanígy állt Forster Laciék autójának MINDKÉT első kereke tavaly velencén, csak fordítva (nem kifelé dőlt, hanem befelé), amikor kajakra el volt görbülve a kormányösszekötőjük. Lehet, hogy itt is csak annyi a baj, az meg nem olyan vészes probléma - igaz, hogy nehezen járóképes az autó, de maga az összekötő nem egy véres összeg.
Előzmény: elf (30721)
_MrB_ Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30723
Végül is elötte héten többször esett annyira az eső, hogy sárfolyamok voltak a falu környékén/faluban. A versenyen is esett szépen, ahogy néztem. Mit csodálkozol? ~ : DDD
Előzmény: Törölt nick (30718)
troni Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30722
Szerintem, ha az illetékesek megfontolásra érdemesnek találják, innen is értesülnek, ha meg nem , akkor leadathatom a Győzike előtt is akkor sem lesz hatása. Amúgy távol álljon tőlem, hogy a szélsőséges időjárásért a rendezőket hibáztassam (máskor is volt eső babodon), csak valahogy most maradt valami hiányérzet bennem , és szívesen résztvennék egy olyan szokásos poros-saras-sörös-másnapos-mosolygós-buckánbukdácsolós babodon.
Előzmény: b marci (30720)
elf Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30721
Ez eleg kemeny helyzetnek nez ki:

http://www.hoze.hu/versenyek/2006-06-02%20-%20Somogybabod/ip/image26.html

Előzmény: hoze (30711)
b marci Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30720

http://www.somogybabod.com/09.php

Ha javasolhatom, hogy ide is írd be gondolataidat.

Előzmény: troni (30717)
TOM Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30719
Üdv Mindenkinek!Tud valaki valamit a Somogybabodon megrendezésre kerülő Terepmotoros találkozoról, mert írtam az ott található mailre és úgy semmi visszajelzés, mert érdekelne hogy belépő mennyi, versenyek hogy lesznek meg milyen csoportok..
Kosz,
TOM
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30718

vazz, de ez ISZAP volt, nem sár.

nem tudom, feltűnt-e, hogy az iszap alatt kemény volt itt-ott a talaj, sőt, még a füves réteget is megtaláltuk az iszap alatt egyben, de ha mentél mondjuk egy kört az autóval, öt perv múlva a nyomot simán befolyta a nyomot a cucc.

érdekes volt, na, ilyent se láttam még. az úttól a katlan felé (nem a fasor közt, hanem attól balra gyakorlatilag folyamatosan mozgott a talaj lefelé.

:)))))

érdekes volt látni a "feltörekvő nemzedéket", voltak nagy megfejtések.

Előzmény: _MrB_ (30715)
troni Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30717

Sziasztok, Külön üdvözletem a babodi rendezőknek!

Néhány szó a tényekről. Tény, hogy péntek délelőtt gond nélkül lehetett az utakon közlekedni, ugyanakkor estére olyan állapotok alakultak ki, hogy magyar műszakis autó nem tudott a földúton közlekedni. Nekem egy megemelt pick-up - pal 31.MT-s grabberekkel sikerült mozognom a falu és a katlan között, nagy nehezen, de széria 4x4eseknek esélyük sem volt. Néhány épített gép el tudott mászkálni amíg be nem jöttek a nehézgépek "segíteni", ugyanis ekkor új értelmet nyert a szólás: Aki másnak vermet ás, maga kaszál vele. Eleinte még hálás köszönet és 1-2 sör járt a traktorosoknak, de később konkrét tarifáik voltak. Engem egy 1000ért húzott ki az egyik(kb 5métert, díj előre egyeztetve), amikor a saját nyomába csúsztam és felült a hidam.Persze a 2sör kb ugyanennyi lett volna, de így a terephasználat díjának tükrében kicsit keserű lett a szájízem. Szerintem elvárhatunk valamiféle gesztust a rendezőség részéről, akár egy idei trophy-triál verseny apropóján megszervezett kisbabodi fesztivál keretében akár a jövöévi terephasználat díjának mérséklésének (elengedésének) tekintetében, mégpedig időben bejelentve, mielőtt az érintettek elkezdik lekaparni a kokárdát a szélvédőről.

Üdv : troni

Előzmény: SharkL200 (30706)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30716

sziasztok!

nos az új autóval szigorúan csak nézőként voltam ott péntektől vasárnapig. pénteken megpróbáltunk a kempingbe feljutni, de mivel utcai gumik vannak a gépen ez teljesen lehetetlen volt. ezután bverekedtük magunkat a parkolóba és vasárnapig ott voltunk. kifelé volt egy kis összezördülésünk egy renedezővel, de aztán elsimult adolog és nagy barátságban váltunk el. a kijutás már röpke 3 óra alatt megvolt. az, hogy nézőként milyen volt azt tudom, résztvevőkén szerettem volna megtudni. 

_MrB_ Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30715
Korrekt. Bár, nem tudok olyan OFF ROAD-ról, amin vagy éjjel, vagy nappal ne esett volna. Amolyan, ha Babod, Eső. ~: )
atompyka Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30714

'Reggelt!

Ugye elhiszed hogy megkerdeztem toluk!? 

Biztos voltam benne, hogy megkérdezted. Hisz mi van, ha direkt úgy parkolnak, és Te kihúzod őket, holott nem is akarják...

Előzmény: hoze (30713)
hoze Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30713

Hi all!

Atom: Ugye elhiszed hogy megkerdeztem toluk!? Vegulis szamomra egy kicsit misztikus dolgot szerettek volna csinalni a sracok... gabonakoroket ott fennnn. Csak nem lattak a meredek partoldalt! Ez mar reggel ot ora utan volt hazafele, Babod mellett. Ejnye bejnye... ja! Es merkerdeztem hogy toluk hogy ittasak-e? Persze a valasz csak annyi volt, hogy penteken volt egy kis toltogetes... Ott kellett volna hagynom oket, mig ki nem jozanodnak teljesen. Igy lehet hogy szaz meterrel arrebb sikerult megvalositani az UFO projektet... arrrrrrgggggggg

byez: hoze

Előzmény: atompyka (30712)
atompyka Creative Commons License 2006.06.06 0 0 30712

'Stét!

Hoze, ez lyoo...

Ez a mókus hogy került oda?

http://www.hoze.hu/versenyek/2006-06-02%20-%20Somogybabod/ip/image29.html

ATom

Előzmény: hoze (30711)
hoze Creative Commons License 2006.06.05 0 0 30711

Hi all!

En is nyilatkoznek Babodrol. Ez nekem mar a hatodik babod night volt. Az elson sar volt, es az ujdonsag erejevel hatott minden meter ami izgalmassa tette. Aztan volt hogy teljesen por szaraz uton zotykolodtuk vegig az ejszakat. Kesobb ismeros volt mar minden masodik kanyar. 2005-ben pedig a nagydagonya mogott levo labirintusrendszerben vesztettuk el eleteronket, mikozbe csak 20 itinerpont valasztott el minket a celtol. Na de ez mind mind mar csak a regmult esemenye. Iden valami teljesen mas tortent. A trophy a katlanbol indult, ahova szinte csak azok juthattak, akik "oda szulettek". Ugyanis az egyetlen bevezeto meg jarhatonak mondhato utat feljozan, szerencsetlenul jart autosok foglaltak el, aminek a lekuzdese szerintem kimeritette a TKP fogalmat. A 20 meteres szakaszt sikerult kozel fel ora alatt megtennunk, majd a rajtolas utan optimistan a gazra leptem, bizva abban hogy innentol mar minden rendbe lesz. Ez persze kapasbol nem igy tortent, ugyanis az itiner a behajtani tiloson keresztul vitt volna bennunket, amit nem vallaltam be, mert parhuzamosan mellette ment az egyiranyu ut masik fele. Ez meg nem is volt annyira nagy baj, mert az itiner hiba barhol elofordulhat. Megoldottuk, majd a szantofold szelen kellett haladnunk, ahol nagyon nagy viz fogadott bennunket is. Voltak akik megijedve a viztol a szantast reszesitettek elonybe vesztukre, ugyanis a szantas nagyon marasztalo volt. Lent a foldesut igaz nem latszott, de annak legalabb kemeny volt az alja. Mar 400 metert mentunk es jee! egy KP! Mig beutottuk a pecsetet, az elakadtak odasetaltak hozzank segitseget kerni. Termeszetesen segitettunk, hisz hol van meg az ejszaka! Egy Toyota LandCruiser asta be magat tengelyig, amit rantokotellel keptelen voltam megmozditani. Megkotottuk a Hilux elejet egy fahoz, majd a hatso csorlovel szepen kihuztam oket. Mellettnuk levo masik elakatt versenyzot is kirantottuk, majd folytattuk az utunkat, ami egy balra felfele vezeto foldesut volt. Az emelkedo kozepen egy auto allt, amit balrol probaltunk meg kerulni, de az ut szuk volt a szantofold pedig nagyon mely. Mivel mar nagyon sok nyom volt az uttal parhuzamosan, ezert nem gondoltam volna hogy jarhatatlan lesz az ut mellett. Tevedtem. Az ut kozepen acsingozok vegul hatrebb mentek, majd eleg helyunk lett az uton a "felszallasra". Mar majdnem felertunk, mikor is szembol autok fenyeire lettunk figyelmesek. Szerencsere megalltak, es elengedtek. Utunk egy olyan horhosba vezetett tovabb, ahol akkora vizmosas volt, hogy a Hilux siman belefert. Az ut emelkedett es jobbra nagy ivben kanyarodott. Bal oldalt parmeteres fal magasodott. Eleinte nem is latszott hogy milyen bajok lesznek kesobb, igy a szamomra legmegfelelobb nyomot valasztva ronygoltunk felfele kb. 5km/h sebesseggel. A vizmosas egyre nagyobb lett, amibe a jobb oldalat a kocsinak bele is tettem, majd egyszer csak a meder a baloldali parthoz kozeledett es igy nem fert mar el az auto. Ugyanis a jobb kerekek a vizmosasbol kijonnii nem tudtak a baloldaliak pedig mar a falra akartak maszni. Persze probaltam "finoman eroltetni", de a 45fokos jobbradoles kozepette ezt nem igen mertem. Erezheto volt hogy a borulas hataron vagyok. Hatrafele teljesen sakk matt helyzet alakult ki, ugyanis a bal hatulja a falra akart maszni.... Elegansan kiszaltunk a kocsibol az ablakokon keresztul es szemugyre vettuk a helyzetet. Az eso kozben szunni nem akarva aztatott minket. Probaltunk egy nagyobb szogu rovidebb elso csorlozessel, de az szinten boritotta az autot, ezert feljebb kellett kotnunk, hogy ne oldalra huzzuk a gepet. Majdnem 30 meterre talaltunk egy ideallis fat, amire a navigatorom ra is kototte a kotelet. Kozbe en a Hilux mellett alltam, es vartam hogy szoljon. En termeszetesen kozben figyeltem az utanunk erkezokre, ha esetleg jonne valaki, ugyanis a kotel kereszbe volt az uton atfeszitve. Egyszer csak fenyekre lettem figyelmes. A kocsi moge mentem es az ut kozepen integettem es kialtottam hogy: -AAAAAaallj! Csorlozunk! A kotel kereszbe van feszitve!!! Aaaalj!!!!.   Bassza meg! Nem all meg! Felreugrom, mert kulomben elut a buzi! Majd folyamatosan kialtok megelozve a bajt, hogy alljanak mar meg. Harom auto kovette egymast. A navigatorom a kanyarban elengedte a kotelet, ami a foldre esett. Majd atgazoltak a kotelen, mint ahogy az meg van irva. Szerencsenk volt, hogy a Simex-ek es a trakigumik nem kaptak fel a kotelet, es hogy nem volt meg megfeszitve. Most mar tudom azaz gondolom miert nem alltak meg. Mit is lattak? Egy szar pikupot a vizmosasban.... ember az uton kalimpal.... gondoltak segitseget akarunk kerni, de NEKIK PROFIKNAK! arra nem nincs idejuk ezert mintha ott se lennenk....   UUUUUU! Ez nagyon csunya volt fiuk! (Ez termeszetesen nem altalanositas, es itt kerek elnezest. Kinek nem inge...) Nem segitsegek akartunk kerni hujek! Csak ovni egymas testi epseget.... na mindegy... egy par honap es elfelejtem. Szoval valahogy tuleltuk ezt is. Csorlovel kihuztuk magunkat, majd folytattuk az utunkat. Mar az 6. itinerpontnal vagyunk es eltelt tobb mint ket ora. Alakul, alakul ez kerem! A 7. pont utan specialt jelol az itiner. Egy specialt, amit mi soha nem ertunk el. Ugyanis a spec elott kb. 200 meterre egy elakadt auto allta az utat. Kikerulesi lehetoseg nincs. Visszamentunk az elozo ponthoz, es beprobaltunk egy kerulo utat. Teljesen rossz iranyba vitt minket, raadasul csak ekezve tudtunk volna feljutni a dombtetore, ami kb. 150 meterre volt. Visszatertunk az itiner szerinti utra, majd segitettunk ismet az elakadtakon. Magamban gondoltam is: -Ha mar mi nem jutunk elore, legalabb masnak ez adasson meg. Egyebkent ez volt az a pont ahol feladni kenyszerultunk. Tortent mindez fel harom magassagaban, es legfokeppen azert mert az utvonalat egy akkora vizmosas tarkitotta, amit mar vegkepp nem voltam hajlando bevallalni. (Lehet jol dontottem.) A 7. itinerpontrol a kijutas tobb mint ket es fel oraig tartott. Minden letezo uton volt valaki beesve. Kikerulesi lehetoseg nulla. Majd valahogy csak sikerult a celhoz ernunk, persze a pontozolap leadasat a nap viccenek tartottak volna ezert tovabb "rongyoltunk" a nagydagonya fele, ahol a navigatorom kocsija allt. Ezt a parszazmeteres utat, ami a startol a nagydagonya fele ment tobb mint egy ora alatt teljesitettuk. Jelzem! Nem voltunk drog, se alkohol befolyasoltsaga alatt, nem volt defektunk, nem fogyott el az uzemanyagunk (csak majdnem), nem aludtunk egyet... egyszeruen csak HALADTUNK! Hol csorlovel, hol csorlovel. A 35"-os es over 35" gumikkal megasott uton a haladas uj fogalmat nyert nalunk...

Hogy mennyit csorloztunk? ;) Hahh! A vadi uj kevlar ugy nez ki, mint a ketevesem!! Es most ez nem vicc. (Tudom szar ez a hitek.) A kocsit ugy osszebasztuk homokkal, sarral, mintha direkt csinaltuk volna. (Ja direkt csinaltuk.)  Viszont egy horpadast nem tettem a karosszeriara! (Hoppa! Ez a nem semmi!) A kocsit kisikaltam otthon, most mar csak a plafonon a sarkokban levo apro homok foltok jelzik, hogy itt volt egy kis rumli... Soraimat senki se ertse felre! Nem panaszkodom, hisz tudtam hogy mi is fog rank varni, de azert kerem szepen, ha en normal kategoriaban het itinerpontra legyek kepes, az mar enyhen szolva is EGO.  Szoval most kerek bocsanatot, hogy a gepatvetelen lefizettem a staffot, hogy RENDBEN papirom legyen... ez van. Legkozelebb traktorral jovok, vagy gyalog. Persze azert jo vooot!! :)

U.I.: Ha valaki tovabb jutott mint a 7. itinerpont az meselje mar el, hogy arrafele milyen "vilagot" latott!!??

A fout

Tobbi kep itt: B2006

nyuszy Creative Commons License 2006.06.05 0 0 30710

Shark, most ezt miért kell??
Én ott voltam szombaton. Tényleg elég "lapos" volt a dolog a túl jól sikerült sár miatt. Valószínűleg aki azért ment le, mert otthon nem tud extrém körülmények között autózni, annak istenkirály volt. De mi inkább csak nézni szerettük volna a nálunk komolyabb autókkal megjelenteket, erre viszont nem nagyon volt lehetőségünk, ugyanis alig volt mozgás. Érthető módon, mert az utakon se nagyon lehetett haladni.

Nézd meg ezt a képet:

Ez bizony a dagonya, szombat délelőtt 10 körül... Délutánra annyit változott a helyzet, hogy állt a dagonya partján pár autó, bele egy sem ment, meg pár kvados szórakázott a parton... A katlanban töltött néhány óra alatt egy autót láttunk, aki megpróbálta a siratót, a feléig majdnem eljutott... Most őszintén, szerinted egy nézőnek ez izgalmasabb volt, mint amikor kevesebb a sár, de van élet? Szerintem nem... Meg olyanok szerint sem, akik eddig az összes fesztiválon jelen voltak.

De természetesen ez nem a szervezők hibája, ők a lehetőségekhez mérten tökéletesen helyt álltak!

SharkL200 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 30709

néhány babod video

http://www.trophymagazin.hu

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30708

kicsit több volt ott két traktornál.

a haver gépét is ér hozzáadni?

469b bódé, gaz66 váz és mtz motor.

de el se akadt sehol.

;)

atompyka Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30707

Hm. Traktorosok örültek Nektek, igaz?

Előzmény: Lehr Péter (30705)
SharkL200 Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30706

Megragadtátok a lényeget. Tényleg voltak traktorok. Igazatok van, arról a többszáz terepjárósról meg 120 nevezett és kitudja mennyi belógott :-) quadosról nem is érdemes beszélni. Ők csak tölteléknek voltak ott a 2 traktor között.

Hihetetlen kemyény volt és azthiszem méltó ünnepe lett a hazai offroad legnagyobb rendezvényének 20. évfordulóján. Igaz, az égiek sokat tettek ezért és nem minden a rendezőkön múlt. Az offroad-fesztiválból most az offroad került előtérbe méltó emléket állítva a kezdeteknek. Mert mi is az offroad lényege? Talán az, hogy minden körülmények között továbbhaladni, megoldani az összes feladatot amit az élet épp előránt. Most az eső, a sár volt a feladat és ez a hideggel megtoldva nem volt egyszerű feladat. Gratulálok mindenkinek, aki megcsinálta.

Tiétek a pálya, kiváncsi vagyok, meddig tudtok lesüllyedni a vicces fikázásban ott a gépetek mellett.

Lehr Péter Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30705
Hehehe. Vasárnapi traktortriál városi kamuterepjárósoknak
http://mlre.freeweb.hu/album/200507241/DSC08298.html
Előzmény: atompyka (30703)
Tie Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30704
STS-sel meg majd megszervezzük a harckocsi-triált. :)
Előzmény: atompyka (30703)
atompyka Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30703

triál < truck triál < zetor triál

Előzmény: Tie (30701)
atompyka Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30702

Hoze, köszi!

Végre meg tudtam nézni egy filmed, gratula!

Lassacskán végignézem a többit is...

ATom

Előzmény: hoze (30689)
Tie Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30701

Mér üti egymást?

Senki se mer terepjárózni, mert akkora a dágvány, hogy még a traktorok is elakadnak. :)

Előzmény: atompyka (30700)
atompyka Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30700

nincs túl nagy élet.
traktorok húznak traktorokat ki a sárból.
A kettő mintha ütné egymást...

Mondjuk valszeg a nézők egy részét elrettentette az eső, de az csak javítja a népsűrűséget, nem?

Előzmény: Törölt nick (30698)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30699
mert egy barátunkkal beszéltünk, aki már kiment szombaton, és mondta, hogy nincs túl nagy élet.
illetve tudtunkra adta azt is, hogy kint aludtak az erdőben, nem tudtak elmenni.meg traktorok húznak traktorokat ki a sárból.

fura volt, ezért kérdeztem meg itt.hát nem volt sok értelme.

aki nem volt ott, az nem tudja. ez eddig egyszerű.
aki ki akar menni, az tudni akarja mi történik.viszont attól még, hogy nem jutott ki, nem csökkent az érdeklődése.
tehát még most is érdekel.ezért. végülis tökmindegy. a te sztorid nem érdekel :-)
Előzmény: SharkL200 (30697)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30698
én is értetlenül álltam miután ezt hallottam, de mégis
Előzmény: atompyka (30696)
SharkL200 Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30697
"hallottam", mesélték, .... bla bla. Sztem évek óta az egyik legjobb babod volt. Nem volt por :-) Van aki megéli a dolgokat .... Aki ott volt, tudja, aki nem, annak meg minek róla beszélni?
atompyka Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30696

Babodon megáll az élet az eső miatt?

Ez vicces...

Előzmény: Törölt nick (30695)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.04 0 0 30695
üdv!
úgy hallottam, hogy babodon kicsit megállt az élet a pár napos eső miatt..bár igencsak terveztük, hogy lemegyünk (leginkább nézőnek).
tud valaki frisset? érdemes lemenni azért? (tőlünk nagyon messze van)
_MrB_ Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30693
Esik az eső babodon, szal erre készüljetek ~ : )
Előzmény: uaz-os (30692)
uaz-os Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30692

Irány SOMOGYBABOD gyerekek nem a számítógép elött ülni ám!!!!!!!!! 

Császtok!

atompyka Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30691

Nem szóltam, azt is csak halkan...

Előzmény: atompyka (30690)
atompyka Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30690

Köszi!

Amit mélben küldtél, az mi? Tőccsem?

ATom

Előzmény: hoze (30689)
hoze Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30689

Hi all!

Atom: Kodekkpakk Persze ez nem garantalja hogy a 2nyocvanhatosodon linux alatt menni fog... :)

Előzmény: atompyka (30688)
atompyka Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30688

Tudod, miért vettem észre?

Azé', Hozé, mert megörültem, hogy végre segícc megnézni a sokat dícsért videóidat.

Erre nem. :-(

Tedd meg lécci, ha tudnám, hol van, nem lenne rá szükségem.

Köszi!

ATom

Előzmény: hoze (30687)
hoze Creative Commons License 2006.06.02 0 0 30687

Hi all!

Atom: (Aki figyel a reszletekre...) Bammeg! Miert kell mindent eszrevenni? Arggg. Thx! Termeszetesen nem az a helyes link, de most mar csak aze se irom le helyesen. Tedd meg helyettem.

Nem fog porzani...

Előzmény: atompyka (30686)
atompyka Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30686

Hoze (aki egy Astrában ülőnek már nem is köszön...),

mindkét linked ugyanazt kezdi letölteni, mielőtt potyára letöltöm (merthogy nekem nem szoktak menni a vidijóid), megkérdem, szándékos? A másodikra nem annak a bizonyos codeknek kéne jönnie?

Üdv!

ATom

Előzmény: hoze (30677)
Krinnyián Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30685

Eladó!

Hoze-tól, alíg használt, megkímélt állapotú DV camera.

Tartozékaival: 2 marék homok, 3dl sáros víz, Fenyő tűlevél, stb.

Tartozékaival, vagy külön-külön is eladó.

:-)))))))))

Ezt TV-knek kéne átadni, v. eladni, népszerűsités, vagy Simex reklám céljából.

Zsííííír!

micktaylor Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30684
Fullos ez a vidió!! Gratula!
Gurg Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30683
Szegény videókamera, miket kibírt. Hoze, egyre jobb operatőr vagy!!
Előzmény: hoze (30681)
Varga Gojo Gabor Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30682
Szaisztok!

Der szorny erosen hajaz egy zaporozsec karosszeriajara, ami felettebb vicces! :) De hogy ezekkel a "versenygumikkal" mire megy a havon az is kerdeses szamomra. Ellenben valoszinuleg halad ami jo! :)
Sziasztok

Gojo
Előzmény: Gurg (30680)
hoze Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30681

Hi all!

Volt rajta, mig le nem bontotta a specekbe... :) Gyari muanyag suxx, futoszalag rulez!

Előzmény: MEB (30679)
Gurg Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30680
MEB Creative Commons License 2006.06.01 0 0 30679
A HDJ80 gazdája nem gondolkozott még szélesített sárvédőíveken? :-))
Aticar Creative Commons License 2006.05.31 0 0 30678

már töltöm is ...

Ati

hoze Creative Commons License 2006.05.31 0 0 30677

Hi all!

Egy kis pauza utan ismet itten vagyok. Megjottem a hoze-movie konyhajabol es meg szeretnelek kinalni Benneteket egy film szelettel! Ajanlhatom diabeteszeseknek es cukorfuggoknek egyarant.

Jo etvagyat!

2006. Bacs Trophy - II. Futam - Soltvadkert [218M]

[Akinek nem indulna, probalja meg a codeket feltenni: 2006. Bacs Trophy - II. Futam - Soltvadkert]

Byez: hoze

_MrB_ Creative Commons License 2006.05.31 0 0 30676
De csak ugy, mintha otthon/nyugaton lennél. Akkor rátok sem lesz panasz, és talán a rendezvény is sikeresen meglesz komolyabb incidens nélkül.

Peace & Drive
Előzmény: SharkL200 (30673)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.31 0 0 30675
Előzmény: Törölt nick (30674)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 30674
néztem de itthon gondoltam:)))
Előzmény: BiharyG (30672)
SharkL200 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 30673
Tegnap lent voltam babodon megnézni a terepet. Gőzerővel zajlik a munka, hogy minden igényt kielégítsen a 20. jubileumi fesztivál. Készül az itiner is. Az eső az megteszi hatását. Gatyát felkötni!! Gépeket felkészíteni.  A majdani Babod2006 videó egyes részeit simán be lehet majd vágni a RFC filmekbe. Nem fog feltűnni a különbség :-) Viszont az élmény felejthetetlen lesz és végülis mi az offroad, ha nem a kihivások leküzdése? Babodra fel!!
Előzmény: uaz-os (30656)
BiharyG Creative Commons License 2006.05.30 0 0 30672
na most kéne egy kis segitség! az új gyereknek kéne 15 colos acélfelni, de hogy egyszerű legyen a HZJ 5 lukas kb 150 az osztóköre de semmit nem találok.

Mert nem jó helyen keresed :)))

Katt ide: HZJ
Előzmény: Törölt nick (30669)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 30671

tééleg nem tudom, de angoléknak mi az osztóköre?

ötlukasnak ötlukas, hülyeméretnek hülyeméret, hátha....

uaz-os Creative Commons License 2006.05.30 0 0 30670
Hát ha végle nem találtok semilyen felnit akkor csak osztókőrmódósító segít.
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 30669
na most kéne egy kis segitség! az új gyereknek kéne 15 colos acélfelni, de hogy egyszerű legyen a HZJ 5 lukas kb 150 az osztóköre de semmit nem találok. ha van 5let vagy felni segítsetek!!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 30668
még mindig csak annyit tudok, székesfehérváron vagy környékén van
Előzmény: GP0215 (30667)
GP0215 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 30667
SZia CJ-7 sikerült valamit megtudni a régi géped /cj-7/ utóéletéröl,hollétéröl.Már én is kerestem de mintha elnyelte volna az enyészet.Ha mégis felbukkanna valahol légyszi tudasd velem. Köszi. a régi gazdája.
zozo999 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 30666

Eladó Warn 9000i csörlő,

G merci első-hátsó híd átfordítva az első így aztán bármibe jó csak mercibe nem

érd:70-772-2797 vagy emil zoltanbaranyai800@msn.com

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.29 0 0 30665
thx:) szerintem hétvégén lesz egy pár
Előzmény: altefnegy (30664)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.29 0 0 30664
Gratula! :) Képek?
Előzmény: Törölt nick (30663)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.29 0 0 30663
sziasztok! végül nem LR lett, hanem TLC HZJ71, bár ehhez nem kértem tanácsokat:)
uaz-os Creative Commons License 2006.05.29 0 0 30661
Egy Parancsnoki uaz 1570 kg  (mint a pehely).
Előzmény: Törölt nick (30660)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.28 0 0 30660

ja, ha valaki meg tudná mondani, hány kiló is egy parancsnoki uaz...

valaki elkérte a tréleremet somogybabodra, de tartok tőle, hogy a terhelhetősége igencsak alatta van az uaz önsúlyának....

szóval, mennyi is az annyi?

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.28 0 0 30659

elég vékonyan, de látszik egy piros keret a képen.

na abban valahol.

;)

Előzmény: uaz-os (30658)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.28 0 0 30657

hm.hm....

tetszik?

ha hivatalosan, papíron is oké minden, megmondom.

bp-től mondjuk 50 km.

Előzmény: uaz-os (30655)
uaz-os Creative Commons License 2006.05.28 0 0 30656

Jah megkérdeztem Papp Lászlót hogy Somogybabodon a siratófalat át e- alakították.

És azt mondta hogy csak kissebb alakításokat sikerült csinálniuk.

Kár!!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.27 0 0 30654

működő bánya, értelmes, tárgyalóképes tulajjal, munkaidőn kívül bármikor autózható. a fijjug aszonták, hogy jó hely. pár engedély még kell a teljesen hivatalos  használathoz, de az elvi beleegyezés megtörtént, már csak írásba kell foglalni az adott hatóságoknál.

van erdős rész is, de oda nem mentünk be.

a terület 50ha körüli nagyságú, teljesen magántulajdon, a legközelebbi lakott település iránya az utolsó képen látszik, maga a település viszont már nem.

atompyka Creative Commons License 2006.05.27 0 0 30653

Figyelem, akinek Hella lámpája van, ne felejtse el felköszönteni!

atompyka Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30652

Szia!

Két próba:

1. www.terepjaro.com

2. Békési Zsolti: 30/9541458

Előzmény: neoze (30651)
neoze Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30651
sziasztok hatha valaki tud segiteni: suzuki LJ 80-as jeepre keresek bikini tetot. ha tudnatok hol lehet venni/csinaltatni ilyent, megkoszonnem az infokat.
Aticar Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30650

HELLO!

Ez Nekd Új????

Csak idő kérdése volt.

...van élet(offroad)a matesz-en kívül is...

Aticar

Előzmény: Alfred (30633)
Aticar Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30649
MEGHÍVÓ

I.SOLTVADKERTI TALÁLKOZÓ

BÁCS TROPHY II. FORDULÓJA

Szeretettel meghívunk benneteket a Bács Trophy második próbatételére,

amelyet 2006.május 26-27-én rendezzük  Soltvadkerten..

A Bács Trophy keretein belül pénteken éjszakai, szombaton nappali trophy-n

vehettek részt.

A trophy-n belül kicsi, nagy és extrém kategóriába indulhattok.

Találkozó helyszíne: a soltvadkerti-tó camping területén

Program:                       péntek      14.00    nevezés, gépátvétel

19.30     eligazítás

21.00     éjszakai rajt

szombat      10.00    nappali trophy rajt

16.30      eredményhirdetés, vacsora

Helyszíni nevezési díj( 2 fő részére) :               12.000.- Ft

Előnevezési díj( 2 fő részére) :                   11.000.- Ft

A nevezési díj tartalmazza a szállást a vadkerti-tó kemping területén és a szombat esti vacsorát!

Előnevezés határideje:         2006.május 20.

Előnevezési díjakat az alábbi címre küldheted el:

DEMETER JÁNOS

6230 , Soltvadkert, Kiss Ernő u. 26

Szállás lehetőség :     ANNA PANZIÓ       Vadkert Komszolg Kft.

Tel.: 78/480-655      Tel.:78/581-845

Aki részt vett a Bács Trophy II. fordulóján és kedvet érez, az vasárnap

(2006.május 28.)kipróbálhatja saját maga és járgánya ügyességét(triál pályák).

A triálokat külön díjazzuk.

A fesztivál keretein belül várjuk a motorosokat és a quadosokat is.

Motorosok, quadosok szombaton nappali trophy-n, vasárnap ügyességi pályákon indulhatnak.

Egyéb információ:                    GÁSPÁR  ZOLTÁN (Gumikacsa)

Tel.:70/363-9898

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30648

Alfred Alfred,

azért ha lejössz babodra akkor és estére is maradsz gyere mozizni. Tényleg jó a film, már belenéztem. Legfeljebb megiszunk egy bambit és jót röhögünk ezen az egészen :-)

spooner Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30647
Suzy jöhet, Samut meg átküldöm neked...:)
Amúgy össze kéne hozni őt Rovi Defi-vel... Szép pár lennének...
Előzmény: atompyka (30644)
SharkL200 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30646

Alfred, Alfred,

nem tudom, majd csak lesz valami. Talán kicsit belekóstolok az MLRE-be, ki tudja, mit hoz még az élet. És neked?

Előzmény: Alfred (30633)
atompyka Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30645

Azt nem fogja érteni, mer' az ótó csak 3...

Előzmény: altefnegy (30643)
atompyka Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30644

Suzy Samu?

Előzmény: spooner (30641)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30643
Akkor legyen a négybetűs kocsinév az "autó". ;)))
Előzmény: atompyka (30642)
atompyka Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30642

Ráadásul még az L200 sem négy betű, nemhogy a Micsubicsi. Egy betű, három szám...

Előzmény: spooner (30636)
spooner Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30641
Azt is kérdezhettem volna, hogy vezetéknév vagy keresztnév legyen 4 betű(karakter)?:)

Ford - Bronco, maverick,
Jeep!!! - hegyek
Lada - Niva
Opel - Fronteira

Vagy!

Legyen Mitsubishi - L200, bár az pikápp:) terepen egy rupót nem ér:)))
Újból Lada - Niva
Suzuki - LJ80
Uaz - 469B
Mercedes - g230-500-ig
Előzmény: altefnegy (30640)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30640
Micu! ;)
Előzmény: spooner (30636)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30639
Land :)
Előzmény: harompi (30637)
Maz Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30638
KrAZ
KZKT
BZKT
:-))))
Előzmény: harompi (30637)
harompi Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30637
Luaz? :)
spooner Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30636
az is mitsubishi, több mint 4!!!:)
Előzmény: Törölt nick (30635)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30635
L200?:)
Előzmény: SharkL200 (30632)
spooner Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30634
Ford?
Niva?

Ezek lennének?:)))))
Előzmény: SharkL200 (30632)
Alfred Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30633

"Babodon esténként sötétedés után vetítünk offroad filmeket, ezt azt miegymást."

Most ilyenkor mi van? Vége a MATESZ tündöklésének, némi JeepPapas elhajlás után Somogybabodba oltott RFC következik?

És mi lesz a következő?

www.ottse.hu

www.offroad-hu.com

Előzmény: SharkL200 (30629)
SharkL200 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30632

még egy megrázó erejű gondolat a "milyen terepjárót vegyek" című sagahoz.

sztem a 4 betűs kocsi nevek a nyerők. Persze hagyd ki az opel meg audi féléket, terepen inkább hagyjuk. Csalni nem ér, a toyo meg a merc nem ér. Hát akkor ??

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30631
dehogy unatkoznak, sőt...... talán a jövőbe látnak, mert épp itt az indexen cikkeztek róla múlt héten hogy a Duna-Tisza közi homokpad 20 éven belül elsivatagosodik, már most is félsivatagként tartja nyilván az EU. Továbbgondolva, Soltvadkert Kecskemét tevekaravánok fognak közlekedni, meg ily módon mulat majd a helyi ifjúság, mint a filmeken....
Előzmény: jpmaster (30618)
SharkL200 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30630

sztem az ilyen jellegű kérdéseket a

www.somogybabod.com

oldalon tedd fel, mert az illetékesek ott érhetők el.

Előzmény: uaz-os (30623)
SharkL200 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30629

áhhh, nem megy, jún 3 babod. Hogy lehet babod alatt esküvőzni?? egyáltalán hogy lehet babod helyett máshol lenni? :-) Te nem jössz? Pedig buli lesz, juhhé

Egyben megragadom az alkalmat, hogy értesítsem a tisztelt nagyérdeműt, hogy megérkezett a Rainforest Challenge 2005 VCD. 45 perc tömény offroad. Babodon esténként sötétedés után vetítünk offroad filmeket, ezt azt miegymást. Belépés díjtalan, korlátlan ülőhely a réten a füvön, kaja-pia a szomszéd büfében. 

www.trophymagazin.hu 

Előzmény: jpmaster (30621)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.24 0 0 30628
eladtam
Előzmény: atompyka (30627)
atompyka Creative Commons License 2006.05.24 0 0 30627

Szerintem eladta. Valamikor tavaszal írta ide, hogy eladó...

Előzmény: Gurg (30625)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.24 0 0 30626
eltávozott
Előzmény: Gurg (30625)
Gurg Creative Commons License 2006.05.24 0 0 30625
Meghótt?
Előzmény: Törölt nick (30624)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.24 0 0 30624
Újabb barátot vesztettem. Eltávozott sorainkból a Hilux:(
uaz-os Creative Commons License 2006.05.23 0 0 30623

Szevasztok!

Tud valaki valamit a SOMOGYBABODI siratófalról???

Mert azt mondták hogy az ezévi fesztiválra le lessz gyalulva az egész és jó meredek lessz!!!!!

Valami több 10 millás projekt lenne a dolog. 

Hogy meg e tudták valósítani ez itt a kérdés!

HJ60 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 30622

Köszi a jelentkezést, írtam e-mailt neked. Nekem jó lenne, ha meg tudunk állapodni.

Előzmény: JENNE (30620)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.22 0 0 30621

Shark, Jeepi, and all american car owner!

Hurry up!

http://www.mopar.hu/wedding/

'It i go...

JP

JENNE Creative Commons License 2006.05.22 0 0 30620

ha minden igaz van 1db BFG 33-om MT-s

én meg jó állapotban lévő KUMHO 33-as MT-s keresek 2db-ot

Előzmény: HJ60 (30619)
HJ60 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 30619

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. 33X12,5X15 illetve 35X12,5X15-ös gumit keresek pótkeréknek. Tudom, hogy nem könnyű, de hátha van valakinek elfekvőben.

Köszi!

jpmaster Creative Commons License 2006.05.22 0 0 30618

"Szegény" unatkozó arabok...

http://www.t63ys.com/arab/video.htm

JP

nyirpet Creative Commons License 2006.05.21 0 0 30617

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! :)

Elnézést, hogy megzavarom e fergeteges és izgalmas társalgást :) Csak szeretném megkérdezni, hogy nincs-e véletlenül valakinek valahonnan V6 3000 kabrio Mitsu-hoz jó állapotú ponyvája, vagy kemény doboza !?

Köszi !

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 30616

hátha a jpeg

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 30615

ezt pedig olyanoknak, akik fontolgatják a kocsi átépítését

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 30614

egy másik megoldás jómódú parasztoknak

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 30613

a "milyen terepjárót vegyek" dög unalmas téma iránt érdeklődőknek

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 30612
ne szívd mellre, helyesen döntöttél, a TELCSI volt a megoldás
Előzmény: Yogi (30611)
Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30611
Azt majd a jövő héten. Ha addig nem bírod ki, hívd a 06-90/245-355-ös emelt díjas számot, ahol elmesélik a következő epizódok tartalmát.
Előzmény: SharkL200 (30605)
JENNE Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30610

hát ezek a képek se akarnak felkúszni :(

http://www.auto-mobile.hu/forum_viewtopic.php?4.290 

de itt van rola kép....

JENNE Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30609
talán most sikerul
JENNE Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30608

na ezek a betűméretek(nem értem)

na akkor 1-2 kép

JENNE Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30606
Bemutatom az új méterszámlálómat, ez is egy miskolci féle, most tesztelem jó eredményekkel. Elbeszélgettem a gyártóval és elmondtam mi az, amire szükségűnk van. A cél az volt, hogy minél egyszerűbb, calibrálhato, jól látható ill. olcsó legyen, ez asszem sikerült is (quadosknak teljesen vízálló). Ez a típus nincs fent az oldalukon, de nemsokára ott is megjelenik:  http://offroad4.tar.hu/

( az oldalon az „A” jelű számolót már nem fogják tovább gyártani)

Az ára kb.: 19 ropi lesz, majdnem minden típusú autóba beszerelhető, de ez miatt hívjátok Horváth Zsoltit 06/30-9288763 és hivatkozatok jennére

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30605
nemár, vazz, pedig úgy érdekelt volna a folytatás
Előzmény: Yogi (30603)
elf Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30604

JEEPI-nek igaza van.

Nagy autó kis motorral sokat fogyaszt ÉS nem megy, mert erőlködik.

Nagy motorral még megy is, és nem fogyaszt jelentősen többet.

Yogi: Az alacsony károsanyakibocsájtású karbis RR 125le volt csak. Viszont azt alulról adta le.

De jó eséllyel abból a 125 lóból ilyen korára már vagy 40-50 hiányzik.

-10%kb a gáz miatt,  a többi kopott vezérműtengely, megnyúlt vezérműlánc stb.

Egy jó( a gyárinál jobb) tengely meg a fentiek cseréje drámai változást hoz(160le pl).

Ezt már a múltkor is mondtam.

Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30603
Inkább fölhívlak.
Előzmény: gagarin- (30602)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30602

A fél7 akkor jó lenne neked ott?

Persze csak, ha nem tartalak fel (nem tovább, mint félórát).

g.

Előzmény: Yogi (30601)
Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30601
Úgy hat körül.
Előzmény: gagarin- (30599)
tpapa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30600

OFF Igen. Mármint, hogy nem, nem néz ki... ON

Az 1,4T meg nem súly. Ma már egy Passat is van annyi. :oP

Előzmény: gagarin- (30598)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30599

Mikor mész hazafelé?

A szokott helyen jó lenne :)

g.

Előzmény: Yogi (30595)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30598

de az az évjárat még (nem?) néz ki olyan hatalmas batárnak...

Érdekes... a magasságától eltekintve kisebb, mint a mostani sedanom... :-|

g.

Előzmény: tpapa (30592)
Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30597
..ismerem a tulaját, az előtörténetét és az autót.
Egyébként ez az egyik legfontosabb.
Előzmény: gagarin- (30596)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30596

Hát... annyira nem kardoskodom mellette, csak pont egy ilyen van a látókörömben, aminek ismerem a tulaját, az előtörténetét és az autót.

De asszem legjobb, ha kipróbálom :)

A 4 literes motorral csak 1-2 literrel eszik kevesebbet, mint a 2,5-össel?

Ez pl. városban mit jelent? Nekem napi használatra kellene.

Egyébiránt valami olyan batárt keresek, ami elég nagy, kényelmes, és hátul is elég hely van az említett 2 gyerekülés + egy gyerek kombinációhoz. + cuccok, ha úgy adódik.

1M Ft maximalizált áron...

4WD autóm még nem volt, ez külön élmény lenne ;)

Köszi,

g.

Előzmény: JEEPI (30594)
Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30595
Hát gyere oszt hajtsd meg, vagy ha arra megyek hazafelé, akkor.
Tulajdonképpen városban elég, de emelkedőn azért már érezni, hogy lehetne több is.
Én mindenképp nagyobb motort vennék, de ez magánvélemény.
Előzmény: gagarin- (30591)
JEEPI Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30594
A 2.5-s csirke max 1-2 literrel fogyaszt kevesebbet mint a 4 literes,cserébe gyengébb és hamarabb tönkre megy,ja és kéziváltó + kuplung!
Én nem vennék ilyet, ebbe a kaszniba nem való!
Előzmény: gagarin- (30581)
tpapa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30593

Ha viszont kézis, akkor elég kell legyen.

Ezt az oldalt nézted már? (E szerint csak 1.4T.)

Előzmény: gagarin- (30591)
tpapa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30592

Tényleg. Erre nem is gondoltam, csak a súlykülönbségre, amit pontosan nem ismerek, de az az évjárat még néz ki olyan hatalmas batárnak...

De igazad van, ótómatán keresztül az már kevés lehet.

Előzmény: Yogi (30590)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30591

Nem, kéziváltós.

A Range-ed? Az nem vényóc?

És neked nem kevés az a 136 LE? Az sem kis masina.

Ettől függetlenül persze kipróbálnám :P

g.

Előzmény: Yogi (30590)
Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30590
Próbáld ki az enyémet, gyárilag 136 LE.
Bár a Csirke biztos ottómata.
Előzmény: gagarin- (30589)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30589

Én is ettől féltem kissé, de majd jól megmondják ;)

g.

Előzmény: Yogi (30588)
Yogi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30588
Szerintem kicsi az a 2.5 ekkora vashoz.
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30587

Mekkora járgány ez? 2 tonna?

Valahol vannak adatok (technikai, bármilyen) a régebbi Cherokee-król?

Keresgéltem a neten, de eddig csak egyfajta márka történelmet találtam...

g.

Előzmény: tpapa (30586)
tpapa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30586
A 120 amúgy elég lenne a száguldozáshoz, csak nem ekkora és ilyen homlokfelületű kasztniban. Azt meg kell szokni, hogy ezek viszonylag nagy légtömeget tolnak maguk előtt nagyobb sebességnél. Így városban nem veszed észre, hogy lomha lenne (hiszen a súlyához mérten pont elegendően erős, fürge benzines motor van benne), de amikor belép a légellenállás, akkor akár az 1,6-os Astra is lehagyja simán.
Előzmény: gagarin- (30585)
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30585

elf, tpapa,

köszi az eddigi válaszokat!

A 180 körüli sebességet ritkán kóstolgatom, ha egy 150-160-as utazót produkál, az nekem már jó. (Bár nem tudom milyen érzés lenne egy 200 lovas gépből átülni - nyilván ez az autó másra való és más kategória is...)

g.

Előzmény: tpapa (30584)
tpapa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30584

EFI = Electronic Fuel Injection.

Nekem is kb. 125 benzines pacim van, terepen néhány dolgot lendületből kell, és autópályán ennyivel nem megy 180 fölé.

A többire majd válaszol más, aki jobban tudja, mert az enyim egy Mazda Tribute, tehát a hasonlóság itt véget is ért. :oP

elf Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30583
 EFI= injektoros motor. Gondolom hengernkénti befecskendezős.
gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30582

Ja, és mi lenne a reális (ha van ilyen) piaci ár egy ilyen gépért?

Köszi,

g.

gagarin- Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30581

Üdv a topiknak!

Egy ideje szemezek egy '94-es Cherokee 2,5 EFI géppel, a kollégámé, de azon agyalok, hogy meg kellene vennem. Ami mellette szól, hogy nagy, és mivel lassan 3 gyerekem lesz, kell a hely (pláne a 2 gyerekülésnek). Bár a mostani autóm sem mondható kicsinek (sőt), nem igazán lenne kényelmes hátul a 2 babaülés mellett a harmadik, nagyobb gyeröknek az ülés kiképezése miatt.

Ami még mellette szól, hogy gyönyörű állapotban van, tudom, hogy az illető (amerikai)autó mániás, szépen karban tartja. Abszolút nem látszik rajta az idő.

Node - mire elég a 2,5 125 lovas motorja?

Mit takar pontosan az az EFI?

Mi szól ellene/mellette?

Bármilyen tapasztalat, hozzászólás ötlet segítene a tipródásomban :)

Köszi,

g.

elf Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30580

SharkL200:

Egyszer-kétszer sikerült szabad szemmel is megfigyelnem ilyen tulajdonosokat.

1. Vadászik és ez az autó jól megy a 2.5 millió forintos puskához.

2. Mivel második-harmadik autó nem kerül bele sok kilóméter.

3. Sokszor ezek az autók külföldi(hasonló) tulajnostól jönnek kevés km-el, de az új itthoni áránál olcsóbban.

Előzmény: SharkL200 (30577)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30579
Lehet hogy sok sz(n)obi szörpöt ivott:))), vagy telekjárónak.:))
Előzmény: SharkL200 (30577)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30578

elf:

ezeket láttam de akkor inkább a jelenlegi autót hajtom tovább. 5-6 millás kocsit kivinni az akácosba nem lenne szívem....

JEEPI:

már régen nicket kellet volna változtatnom hiluxra:)

még képben van egy LC HZJ70. De az is lehet, hogy minden marad a régiben, mert ez egy hirtelen 5let volt.

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30577
mindig is érdekelt, hogy egy ilyen jellegű autót minek vesz olyan, aki 3 év alatt 23000 km-t tol bele és még meg is kíméli
Előzmény: elf (30575)
JEEPI Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30576
Ezzel a nick-el?:)))
Előzmény: Törölt nick (30553)
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30575
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30574

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_17.html

Ezzel kapcsolhatóvá válik a központi difizár.

A terepváltó amúgy ugyna olyan TÖBBNYIRE mint a normál defendereké, csak semmi nem kapcsolja a difizár karját.

De ha nézel egy konkrét autót könnyen ki lehet deríteni.

Ha a terepváltókar nem mozog jobbra-balra, akkor az sajnos nem záras példány.

Előzmény: Törölt nick (30573)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30573
Egyébként meg mindenkinek köszönöm a segítséget
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30572
hát akkor aszzem defi ejtve mert az sw-ből eddig csak ilyet találtam
Előzmény: elf (30571)
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30571

Igen.

Nincs kivezetve a köponti difi zárja, csak amolyan szervíz funkció. Meg van olyan terepváltó amiből már a zárat is kihagyták.

DE ez defenderből csak az ABS-es/ASR-s modellekre vonatkozik, ami nem gyakori.

DiscoII-nél fájó pont ez inkább.

De ahhoz(is) lehet kapni kittet amivel vissza lehet alakítani zárasra.

Előzmény: Törölt nick (30570)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30570
magyarul én nem zárhatom?
Előzmény: elf (30569)
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30569

A fékkel játszik. Ez még egy Discoban o.k., de egy defibe nem való.

Előzmény: Törölt nick (30568)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30568
akkor a computer zár, ha kell a központi difi helyett?
Előzmény: elf (30567)
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30567
Mondom NEM megoldhatatlan...
Előzmény: elf (30566)
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30566

Az ABS-es autókban nem tudom széria volt-e a kipörgésgátló, de AZT HISZEM hogy igen.

Ezekben nem zárható a központi difi, ami gagyi megoldás.

Persze ez egy megoldhatatlan probléma, de egy Defenderbe nem kell "traction control".

Szerintem.

Csak a motorcomputer képviseli az autóban az elekronikát, azzal meg nem szokott baj lenni(tudtommal) ha nem piszkálják.

Előzmény: Törölt nick (30562)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30565
Egy szívódízel SIII-ast javasolnék, esetleg egy korai 90-est... :)))))))
Előzmény: Lehr Péter (30564)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30564
Én még a klímáról is lemondtam, minél egyszerűbb annál jobb indokkal.
Előzmény: elf (30561)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30563
:)))))))
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30562
miért?
elf Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30561

A legtöbb Defenderben nincs semmilyen három betűs.

Csak a F.É.K. meg a G.Á.Z.

Amiben meg van(ABS,ETC) azt nem vedd meg.

Előzmény: Törölt nick (30560)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30560
átolvastam a LR topicba, úgyhogy láttam a listádat. A 3 betűsök kiapcsolhatók vagy drótvágás, illetve bizti kiszedéssel hatástalaníthatók?
Előzmény: Lehr Péter (30559)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30559
Nálam 6 év alatt, az autó hibájából még semmi nem romlott el. Az én hibámból annál több.
Előzmény: Lehr Péter (30558)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30558
Elektronikával semmi gond.
Előzmény: Törölt nick (30557)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30557
hát én is inkább az elktronikától tartok. vagy a javítás módja szoftverfrissítés?:)
Előzmény: altefnegy (30556)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30556
A szervizigény. Minimális odafigyeléssel megvannak hozzá az alkatrészek normális áron. A kötelező/beeső javítások jó részét egy lelkes hobbista is tudja abszolválni. Viszont hosszú távú tapasztalatom nincs a legújabb -agyonelektronikázott- sorozattal.
Előzmény: Törölt nick (30555)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30555

A szervízigény miatt vagy az alkatrész miatt több? A kezelhetőségét ismerem, mert egy imerősömét többször vezettem.

Előzmény: altefnegy (30554)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30554

Szia!

Normálra pont annyira használhatatlan, mint amennyire tökéletes terepre. És én egy LR fan vagyok! ;) Képzelj el egy fiktív potmétert az ideális terepjáró, és az ideális utcai autó között. Itt szélsőségesen a terep felé van kitolva.

Kicsit komolyabban. Ha az ember belepróbálta magát, és elfér, tudja kezelni, szeretni közúton, akkor terepen még jobban fogja. A szervizelése mindenképpen több lesz, mint egy japán gépnek. S ha használt kocsit veszel, akkor keményen meg kell nézni az előtörténetét is.

AltF4

Előzmény: Törölt nick (30553)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 30553

Sziasztok!

Egy kis segítség kéne a LR szakértőktől.

Def 90Td5-ről szeretnék S.O.S. minnél többet megtudni. Nem műszaki adatokat, hanem tapasztalatokat. A használat normál és offroad lenne. Lécci ne a hülye dumát mint a a milyenautótvegyekmertezazelsőterepjáromlesz-eknek:)))

Köszi:

CJ7

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 30552

több oldalon is láttam hivatkozást különböző Somogybabod oldalakra. Sztem cseréljétek ki lassan a

http://www.somogybabod.com

címre. Ja és akit érdekel, az itt minden infót megtalál a témában.

uaz-os Creative Commons License 2006.05.16 0 0 30551

Hi hi Pobjeda kaszni uaz portálhidakkal!!!!

Ott van a szeren!!!

Előzmény: Gurg (30550)
Gurg Creative Commons License 2006.05.16 0 0 30550
Szovjetek.

SharkL200 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 30549

http://www.trophymagazin.hu

Fotópályázat, ne hagyd ki

DeadFox Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30548
Cherokee -t volt alkalmam kipróbálni .. azaz majd két évet "nyargalásztam" vele ide oda... meggyőző mint a menettulajdonságai, mint belső csin.... na de a fogyasztása ... azaz a jelenlegi kocsim az 2,3 -as de most inkább lefelé próbálok a cm3 -rel menni ha lehet.

ui: amit szivesen megtartok a Cherokee -ból az a krémsárga belső bőr... a fene tudja de az nagyon megtetszet nekem is meg a nejemnek is.
Előzmény: jpmaster (30547)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30547

Róka!

Nem Téged cikizlek, egyszerűen vicces a kislapát...

Freelanderről a magánvéleményem: ár/érték aránya kicsi, ennyért én inkább vennék egy Rav4-est. Esetleg 1 GVitarát. Leginkább egy Jeep Cherokee-t, de abból is kizárólag a 4.0-t. A 4 literes motor 12-15 l körül fogyaszt, és elnyűhetetlen. hidd el megpróbáltam, nem sikerült.

(Egyébként egy dácsia is magasabb egy Fl-nél...)

JP

Előzmény: DeadFox (30546)
DeadFox Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30546
ezt úgy érted hogy majd ki kell ásnom a gyalásóval a kocsit ha elakad?..:)))

a helyzet az hogy amennyire és amilyen célra nekem kell az a bizonyos "terepjáró" azokat az akadályokat jelenleg a Scorpio-val szoktam leküzdeni. Gyakorlatilag ennél komolyabb "feladatokat" nem igazán kívánok majd megoldani vele.

Kétségtelen hogy utána olvastam nem csak hazai, hanem egyéb net-s oldalakon és elég sok "rosszat" olvastam a Freelanderről. Többek között hogy nincsen felezője és e miatt a váltója elég "furán" van a terhelésnek megfelelően áttételezve.
Egyelőre még nem tudom mennyire befolyásolja majd ez az autópályás vezetést akkor, ha hosszabb utakra megyek majd (pl: sielés, olasz vagy ausztria)

A telekre való kijárás és a majdani nyári ottlakáskor mint közlekedési eszköz a falú és a telek között nem valószínű hogy csalódást okozna. Addig tudtam ott akkor is közlekedni amikor igen csak sáros volt.. csak sajnáltam a kocsimat amely folyamatosan lerakta a hasát a rossz úton... na jó ..:)) volt azért hogy izzadtam amig felértem a telekig..:))
Előzmény: jpmaster (30542)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30545

Sőt, akár pótolja a müa lökhárítóra szerelhető csörlőt is!

:-))))))

JP

PS: Szombaton a B.store parkolójában találtam, sokat kerestem a gazdit, de nem találtam Texas Ranger-nek öltözött figurát. Biztosan álcázta magát...

Előzmény: Ata samurai (30544)
Ata samurai Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30544
Ez valóban komolyan javítja az autó menettulajdonságait terepen. :)
atompyka Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30543
jpmaster Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30542

Mondom freelander tuning.

JP

Előzmény: jpmaster (30541)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30541

Komoly freelander tuning...

JP

Előzmény: DeadFox (30533)
Ata samurai Creative Commons License 2006.05.15 0 0 30540
www.eurotrial.hu
Előzmény: krezidiesel (30534)
krezidiesel Creative Commons License 2006.05.14 0 0 30539

Sajnos a kamrás mocik eléggé szomjasak tudnak lenni...

Ezellen sokmindent nem lehet tenni.

Amúgy sok offroadosnak csináltam már adagolót, többnek mint gyorsulási versenyre, főleg mert a VW-sok nagyrésze inkább csak "utcai harcos". 

Előzmény: Krinnyián (30536)
loygolf Creative Commons License 2006.05.14 0 0 30538
Na ja, ha kinyíróan nyomom, egy wartyó is sokkal többet tud, mint sokan gondolják. :) Én ültem egy kicsit rally sofőr mellett egy 1000-es unóban... hát becsokzitam mit tud az uno... igaz utána annyi is volt neki...
Előzmény: Tie (30532)
hoze Creative Commons License 2006.05.14 0 0 30537

Hi all!

Pedig mar en is keztem megorulni! De nu-q... :(

Előzmény: burglar (30508)
Krinnyián Creative Commons License 2006.05.14 0 0 30536

Szevasz Krézi!

Átnyergelsz a gyorsulásiról a terepjáró tuningra?? :-)

Sokan örülnének neked ezekben a körökben is.

Február elejen csináltál nekem egy hilux adagolót. Nagyon zsír lett, de elég éhes is lett a drága. A Bocskai Laci építette a GT20-al együtt.

És ha már ide keveredtél kérdeznék is ha lehet?!

Ha megy a vas akkor még a kuplungomat is elforgatja 2.-ban, de akkor 18L-t fogyaszt. Ha visszaveszem kb gyárira, egy kicsit fölé a teljesítményt, akkor is 12-körül szipirtyom. Ez így normál? Vagy lehetne lejjebb is menni, csak nem jöttünk rá a helyes beállításokra?? Tudsz nekem ebben segíteni??

Üdv: Krinnyián  

Tie Creative Commons License 2006.05.14 0 0 30535

Pár ötlet:

keptar.terep.hu

offroadportal.hu

somogybabod.hu

hoze.hu

mlre.hu

hirtelen ezek jutnak eszembe, ahol mindenféle megmozdulásokról fellelhetők képek, videók, de van rakással. Kb. mindegyiken fogsz találni egy csomó linket offroad-társaságok, egyesületek weboldalaihoz, ahol további képeket találhatsz.

Előzmény: krezidiesel (30534)
krezidiesel Creative Commons License 2006.05.13 0 0 30534

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Off-Road versenyekről hol találok jó beszámolókat, fényképeket?

Köszi! Krézi

DeadFox Creative Commons License 2006.05.13 0 0 30533
Egyelőre a feleségemet a Freelander ami meggyőzte... amolyan ránézésre..:))
Tie Creative Commons License 2006.05.13 0 0 30532

Azért annál jóval jóval többet tud a Freelander, mint amit leírtál.

Nem voltál tavaly sem Velencén, sem Csarodán, Martin meg mindkét alkalommal ott volt a Freelanderrel, és mint mondtam, láttam, hogy hol ment el a géppel. Több, mint meggyőző.

Előzmény: loygolf (30529)
Aticar Creative Commons License 2006.05.13 0 0 30531

Hello!

elkészült az aticar.hu új verzió.

nézzétek meg, www.aticar.hu

üdv:

Atti

loygolf Creative Commons License 2006.05.13 0 0 30529
DeadFox: Egyszerű a képlet. A Jimny terepjáró az igazibb fajtából, mivel valahol a Samurai utódja. A Freelander, nem terepjáró, csak terepjáró-szerű. :) Azaz arra alkalmas, hogy havas, csúszós utakon is fel tudjon jönni az asszony a Gellért hegyre, haza. :) Meg azt, hogy kijutsz a telekre akkor is ha kicsit esett az eső. :) A terepjáró jellemzői még mindig: merev hidak és felező. Ha valamelyik hiányzik a sorból, akkor már nem igazi terepjáró. (Szerintem) Persze a 2nél legalább 2vel több kerékhajtás alap. :) :) :)
Előzmény: DeadFox (30525)
loygolf Creative Commons License 2006.05.13 0 0 30528
de legalább végigment igy is...
Előzmény: Törölt nick (30519)
Tie Creative Commons License 2006.05.12 0 0 30527

A Jimny terepjáróképességéről nem tudok nyilatkozni, Freelandert láttam terepen mozogni, meglepett, és meggyőzött.

Megbízhatóságban biztosan veri a Jimny a Freelandert, vagy ha nem is, a Freelander szervizelése tuti drágább. Szervízigényesebb az LR, ez vitathatatlan!

Előzmény: atompyka (30526)
atompyka Creative Commons License 2006.05.12 0 0 30526

A Jimny kisebb (belül is!), gyengébb, de jobb terepjáró és  - szerintem - sokkal megbízhatóbb.

Előzmény: DeadFox (30525)
DeadFox Creative Commons License 2006.05.12 0 0 30525
á á!!!.... nem egyszerű... hanem érthető - kifejezés -

Nagy különbség!

--- na de nem ez a lényeg :)) hanem az hogy amikor az ember keresgél valamit amihez nem ért, akkor kérdések merülnek fel benne olyanokhoz szólóan akikről feltételezi hogy sokkal többet értenek a témához.

- most szembefutott velem az a tény, hogy a Freelander meglepően olcsó a Jimny-hez képest (megjelenés, felszereltség, méretek stb ... szemrevételezése során)

Ennek mi az indoka? Egyszerűen a Freelenderek rosszak?
Előzmény: atompyka (30516)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30524
Tényleg, Kizs, mi van a busszal? Kész?
Előzmény: KIZSBusz (30522)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30523

Valaki (tán Loy?) aszonta eccer, hogy a HiJack kifejezést valamely országban ne nagyon emlegessem, ha jót akarok magamnak. Ezért tán?

Előzmény: KIZSBusz (30522)
KIZSBusz Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30522
ha nem is pöszébb, de azóta van egy férfias forradás az orcáján
Előzmény: atompyka (30521)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30521

Vagy a pöszébb...

Előzmény: Lehr Péter (30520)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30520
Oké akkor ő az erősebb :)))) Vagy a bátrabb.
Előzmény: Törölt nick (30519)
uaz-os Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30518

Háááááááááááááá 

Ok srácok rájöttem minden fasza müxik a cucc. AZÉRT KÖSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lehr Péter Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30517
Nekem a napon felmelegedett a nyelin az a szép gumi gázmarkolat. Azt attól meg frankón kitágult, hát amikor nyomom lefele, lecsúszott a gumi, oszt rettenet gyorsan repült felfelé a nyele a fejem mellett.
Előzmény: atompyka (30515)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30516

A faék egyszerű?

Hm...

Előzmény: DeadFox (30512)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30515
De óvatosan, mert amíg rá nem jössz a titkára, simán kikapja a fogsorod!
Előzmény: Trebitsch (30511)
Trebitsch Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30514

Na jó, de pont arról volt szó, hogy leejti az autót.

Előzmény: elf (30513)
elf Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30513

Na nincs terhelés rajta, nem tud "lépcsőzni". Normális hogy leesik.

Ha az autó súlya rajta van, lépcsőzik szépen.

Előzmény: Trebitsch (30511)
DeadFox Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30512
Ne bántsad:)))

nekem akart segíteni... és nekem egy "faék" érthető kifejezés volt....:))
Előzmény: nyirpet (30495)
Trebitsch Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30511

Nem egészen, lefele is "lépcsőnként" kéne tudni engedni.

Fújkáld be WD40-nel jó bőven mindenhol, ahol valami mozog, forog vagy csúszik. Attól meg szokott gyógyulni; új korában valami ragaccsal van bekenve zsír helyett, rejtélyes okból. :)

Előzmény: uaz-os (30509)
uaz-os Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30509

szevasztok!

1 kérdésem lenne (mint mindig) 

Ma vettem egy HI JACK et.  És az  az érdekes hogy lefelé nem lehet (pumpálni) Csak kiakasztani egy billentyűt és szó szerint le ejteni az a autót.Ez normális? Mindeggyik HI jack így működik?

burglar Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30508
Hát a ficsór honlapon nincsen 33"-os semmiből sem...
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30507

Gyepre? Ez jó...

Matiz, köszi!

Előzmény: Alfred (30506)
Alfred Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30506
atompyka:
"Há' mé'? Kis kö..ög, ráá'tam a gyepre, mi bajod van vele? He? Mi van, rendőr vagy, vagy parkolóőr? Bameg, ha nem tetszik szo.jál le!"
Előzmény: atompyka (30504)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30505
OFF: Bp-n nincs talpfa, beton van. Rákoshegy gyanús nekem, mintha ott láttam volna...
Környéken még nyomozok. ON
Előzmény: atompyka (30504)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30504
Tie Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30503
Ennek tükrében én tényleg megtartanám a nagy Scorpiót, és egy ütött-kopott öreg bódét vennék mellé,  ahuszonéves néhány-százezres kategóriából. Telekre kijárni elég az is, és közben megmarad a Ghia kényelmes utazóautónak.
Előzmény: Törölt nick (30502)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30502
Őőőő. Úgy tudom, minden Isuzu a motort leszámítva, csak a jelvény "cserélődött", tehát USA piacra végig Isuzu Rodeo/Amigoként került a Frontera. Érdemes pár kinti fórumot végigböngészni, az ottan tulajok véleményét elolvasni, több van belőle szerintem, mint itthon, és sokan építik át, spécizik őket. A kedvencem a rövid Campo, amit ott Amigoként ment, gyakorlatilag akkora mint a rövid (3 ajtós) Frontera, csak úgy néz ki mint a Campo, tehát 2 üléses fülke meg egy kis platócska. Brutál "jáccós" autókat építenek belőle, igaz, majdhogynem csak a kaszni marad :)

Isuzu 1.7 szívóDé motor: ilyen van a Combonkban. Tényleg bírja. Úgy 270 ezer körül járunk, a motorhoz még nem nyúlt senki, ahogy anno összerakták úgy van most is. Sok minden mást már cseréltünk, főleg az Opel alkatrészek: hűtő, kupplung, vízpumpa... Tehát tartós, nem fogyaszt, de nem is megy. M0-s emelkedőn pár cucc + 600kg utánfutó = emelkedő tetején 50-el megyek vazzeh... A Campo 2.5D -vel ugyanez volt. Nem fogyasztott (6L-el jártam vele, mindössze 40L -es tankja volt!!), nem is ment, és a motorral nem volt gond, minden mással viszont előfordult :)
Azért egy cseppet sem bánom, hogy az apró Jimnyre váltottunk...
Előzmény: Tie (30501)
Tie Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30501

A hajtást, a motort és a váltót annak idején az Isuzutól vették, de nem a Trooperből, hanem Isuzu Rodeo-ból.

Viszont amit betettem, az már modellfrissítés utáni autó volt, 2,2 DTI motorral, ami már opel motor (vectrában volt ismerősömnek, abban elég elpusztíthatatlannak bizonyult), meg a modellfrissítésen elég sokmindent átvariáltak a krautok. Onnantól már elég messze van az Isuzutól.

Amúgy meg nem biztos, hogy rossz, ha valami az Isuzutól jön. Ott van pl. az 1,7-es szívódízel, amit az F astrákba szereltek... Képtelenség volt agyonütni azt a motort.

Előzmény: atompyka (30496)
Tie Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30500

Jelen esetben a faék pozitív jelző. Egyszerű, ergo ha el is romlik benne valami, az biztosan nem valami extra lesz, így hát többnyire könnyen javítható.

Egyszerű, mint a faék autók továbbá: Záporjózsi, trabant, Lada, Land Rover Series 1-2-3.  :)

20-án nem csak az igazság napja jön el, hanem mi is! ;-D

Előzmény: nyirpet (30495)
TutiGumis Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30499
TutiGumis Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30498
Szép napot!

Terepgumik mindem méretben és tipusban azonnal raktárol garanciával! AKCIÓSAN!
145R13- 33x12.5-ig

www.ficsor.hu
webshop@ficsor.hu
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30497
Igen, 100% Isuzu, kivéve az Opel jelvényeket.
Nem lenne vele semmi gond, ha lenne jó alkatrész beszerző forrás!
Pl nekem anno az elektromos rendszer javítása a Campo-n 90 ezer(!) forintba fájt. Más autóhoz ennyiért komplett bontott működő cuccokat vehettem volna.
Szóval ilyet többet nem veszünk....
Előzmény: atompyka (30496)
atompyka Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30496
A Frontera az nagyjából teljesen Isuzu, nem? Az meg olyan trooperes...
Előzmény: Tie (30493)
nyirpet Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30495

Tie!

Az oldalon kb. 3x hoztad összefüggésbe az autómat a faékkel :))) Vigyázz, mert 20-án eljön az igazság napja :))))

Előzmény: Tie (30494)
Tie Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30494

Mondjuk ha a Frontera tényleg szar, akkor lehet gondolkozni ilyesmiben is:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=577806&command=ugras&screenwidth=1280

Nissan Terrano 2.

Vannak 4 milla körül is fiatalabbak pl, ha van ekkora büdzsé.

Tie Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30493
Nem lehet, hogy pl. Burglar mást várt el az autótól? Nyilván nem összehasonlítható egy ütni-vágni való öreg Patrollal pl. strapabírásban.
Előzmény: elf (30492)
elf Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30492

Az Opeles megfigyelés stimmel, a Frontera nem. Állítólag...

Pl Burglar nagyon szídta.

Előzmény: Tie (30491)
Tie Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30491

Efelől nem tudok nyilatkozni.

Opelekkel sokkal volt dolgom, kellően megbízható, egyszerű autóknak ismertem meg őket, és gondoltam, ezalól a Frontera sem kivétel talán.

Ráadásul a Fronterát valamikor a kilencvenes évek elején kezdték gyártani, nagyon régi típus, ezáltal talán a több frissítés során kijavítgatták a kezdeti gyerekbetegségeket.

Ettől persze még lehetnek megbízhatatlan szartalicskák, nem kizárt, bár meglepődnék ezen.

Előzmény: elf (30487)
leto- Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30490
Pajerohoz nincs DL
Előzmény: Oyabun (30489)
Oyabun Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30489

Fijugg!

Szokásos módon segítségre van szükségem.

Az elmúlt pár hónapban az L300 teljesen megújult - legalább is műszakilag.

Kapott új lengéscsillapítókat, szilenteket, kardánkeresztet, gömbfejeket, szíjakat, pár szimmeringet stb. 

A következő és idekinn megoldhatatlannak tűnő dolog az, hogy a speres hátsó difim valószínűleg az idő és a futott 180k kilométernek köszönhetően meglehetősen hangos és az önzárás sem igazán megy neki mostanában. Olyan szakira lenne szükségem aki orvosolni tudná a problémákat - tehát újra tudná hézagolni és feléleszteni a sperrt. Mivel nemsokára hazaköltözöm nem lesz probléma pár napra (hétre) nélkülözni "Holdjárót" mivel lesz céges autóm. Mivel nem lesz folyamatos használatba fogva, valószínűleg kicsit megpihenhet és hobbi offroad túrabuszként fogja élni immáron érettségiző korba érett napjait.

Előre is köszönöm.

Oya

Ui: Mennyibe kerül egy detroit locker mindenestül - az egyszerűség kedvéért egy kocka pajeróhoz?

DeadFox Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30488
Köszönöm az információkat
Előzmény: Tie (30484)
elf Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30487

Tie:

Azért ezekről a Fronterákról elég rosszakat hallani. Gyenge minőség, drága alkatrészek.

Előzmény: Tie (30483)
Gurg Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30486
Hahó, van itt valakinek kopoltyús (TDi - 97-98)) Terrano II-je?
wadr Creative Commons License 2006.05.10 0 0 30485
Kicsit megkésve, de mindenkinek köszönöm a segítséget!
Tie Creative Commons License 2006.05.09 0 0 30484
De végülis azt is lehet, hogy megtartod a Scorpiot állandó autónak, és veszel mellé fillérekért egy tényleg faék bonyolultságú őskövületet, amivel tényleg csak a telekre jársz ki. Ez lehet akár egy húszéves akármi is (Lásd Pajero, Patrol, Land Cruiser, satöbbi).
Előzmény: Tie (30483)
Tie Creative Commons License 2006.05.09 0 0 30483

Hát, ha tudnám azt is, hogy milyen értékhatáron belül gondolkodsz, és egy ilyesmi beleférne, akkor én valami ilyet vennék a helyedben:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=458443&command=ugras&screenwidth=1280

Régi típus utolsó éveiből való darab, kiforrott, kinőtte már az összes gyerekbetegségeit. A 2.2 Turbódízellel még jól is mozog, és valszeg nem fogja lezabálni a gatyádat.

Ilyesmiben, vagy hasonlóban gondolkoznék.

Esetleg Suzuki Jimny (Atompyka tud erről a típusról többet mesélni).

Előzmény: DeadFox (30481)
vorc Creative Commons License 2006.05.09 0 0 30482

Ismét egy kis new-donság a Hétvégi tapolcai trophyról.

Amelyik járműmárkával legalább tíz csapat indul a versenyen, közöttük külön díjazzuk a legeredményesebb egységet. (csak tipustiszta fődarabokkal rendelkező gépek jöhetnek számításba).

TEHÁT: Nivások, UAZ-osok, Mitsusok, Suzukisok, Jeepesek, Roveresek...... harcra fel!

DeadFox Creative Commons License 2006.05.09 0 0 30481
:DDD.... Köcike.... rendesen beletrafáltál az elképzeléseimbe.

Ne borítsad rám a vizes vödröt... de azért némi nemű elvárásaim vannak. Mert szeretem a "belső" ígényeséget, egy Ghia full extrás új Skorpioról akarok átlovagolni egy terepjáróba.
Részben mert a telkem hegyi környezetben van, mely földutakon megközelíthető. Valamint télen szeretek síelni járni és ott is jó egy terepjáró autó. A másik ok meg szimplán a Magyarországi közutak állapota, ami igen sok pénzembe kerül az állandó alufelni javítatás miatt...:))

Viszonylag sokat vezettem jó tizen évvel ezelőtt egy Grand Cherokyee -t, és meg kell hagyni hogy a belső krémszínű bőr s egyéb szolgáltatásai igencsak megnyerték tatszésemet. Ami ma már nem tetszik, az az irgalmatlan nagy motor ami abban volt. Valamint a kasznira sincs már ilyen bazi nagy méretekben szükségem.

Ezért keresek kétajtós (háromajtós) kívitelt.

Mivel nem akarom valódi terepen - erdőben fák között, sziklákon stb.. használni - igy csak egy amolyan - majdnem OF ROAD - kocsira van szükségem amelyik elegáns belülröl, kicsi kivülröl, kicsi a motorja és a fent megjelőlt körülmények között két "vén" embert elcipeli oda ahova éppen gurulni szándékozunk..:))

Ha az "öregségéről" beszélünk a kocsinak, akkor az 6-7 éves környékén lehetne.
Előzmény: Tie (30479)
uaz-os Creative Commons License 2006.05.09 0 0 30480

Az az  köszi bulldog!

Előzmény: Törölt nick (30477)
Tie Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30479

Ha nem kell a kényelem, az extra, akkor valami öreg darabot keress, ami egyszerű, mint a faék.

Mondjuk egy rövid kocka Pajero-t, vagy Patrolt, esetleg Samurait.

Ha kicsit több kényelem kell, és tényleg nem akarsz többet zúzni terepen, minthogy kimész a telekre a hegyre, akkor nézelődhetsz pl. Opel Frontera-ban (ebből is van háromajtós változat), vagy Suzuki Vitarák között, ezek azért már egy fokkal kulturáltabbak belül, mint egy huszonéves Pajero vagy Patrol, igaz nem is annyira erős terepjárók (de a telekre kijárás egyiknek sem fog problémát okozni).

Találd ki, hogy nagyjából mennyit szánsz rá, hogy mi az a kor, aminél öregebbet semmiképp nem akarsz venni, és hogy mik az alapvető igényeid az autó felszereltségével, kényelmével szemben. Ha ezekkel tisztában vagy, mindjárt könyebb lesz választani.

Előzmény: DeadFox (30478)
DeadFox Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30478
Szevasztok.

Mivel új vagyok itt és és a "témában" is, ezért kérdeznék. A jövőben szándékozom egy "terepjárót" vásárolni. Annyi elképzelésem van róla hogy lehetőleg kis köbcentivel max 2000, két ajtós, elég a kétszemélyes.. és használtat - objektív okokból.. mert nincs pénzem újra.
Valamint amolyan "öregurasat" amivel a kertjébe kijárogathat a hegyre nyugdíjas idejét eltölteni
Szóval kérnélek titeket hogy néhány márkanevet soroljatok fel.. mert még arról sincs pontos ismeretem, hogy miket keressek.

Kössz
uaz-os Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30476

Sziasztok!

Mit is jelent  a Hemi V8  már elfelejtettem.

jpmaster Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30475

Gurg!

Pont jó, igaz alsó érték!

elf!

Tudom, h lakóautós táblázat, de terheltég szerint tök mind1.

(gyorsba csak ez volt)

JP

Előzmény: Gurg (30471)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30474
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30473
Na, megnéztem, három sárga UV állt bent ma reggel a telepen. Hogy van-e még csengőjük, azt nem tudom...de volt ott több rom is. Csak akad...
Előzmény: atompyka (30406)
terrano1 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 30472

Nekem ekkora felnin 265/75x15-ös gumi van.

Ha nemsokára feladják akkor 31x10,5x15-ös gumik lesznek rajt.

A kettő között minimális a méretbeli különbség. 

Előzmény: Gurg (30471)
Gurg Creative Commons License 2006.05.07 0 0 30471
Egy felnikérdés:

7Jx15-ös felnire 31x10,5x15-ös gumi rámegy?
Most 235/75x15 van rajta (ami kb. megfelel a 30x9,5x15-nek).
rinyaboy Creative Commons License 2006.05.06 0 0 30470
Szia!
szerintem Jó párosítás, bár én nem ismerem annyira a Ford Ranger.-t,de én is Pirelli 255/75 R15 A/T használok.
eddig nem volt gond,viszont az előző gumim BF Goodrich A/T volt és azzal állandó elakadás volt a vége.
Sóskuti bányából nem tudtam kijönni csak difizárral.
ha nem akarsz nagyon vadulni akkor jó lesz és aszfalton sincs olyan hangja mint a Rába Steiger.-nek! :)
Üdv: Zoli
Előzmény: wadr (30468)
Tie Creative Commons License 2006.05.06 0 0 30469

Szvsz ha nem térsz le a földútról, akkor nem lesz baj (bár jártam már úgy földúton, hogy zárakkal, MT gumival alig bírtam átevickélni egy rövid szakaszon).

Mondjuk van egy ismerősöm, ő is Ford Rangerrel, meg valami AT gumival jár vadászni, és ott ugye elég gyakran letérnek a földútról is, és még nem akadtak el.

Ha ésszel használod, akkor szerintem meg fogja oldani a feladatokat.

Előzmény: wadr (30468)
wadr Creative Commons License 2006.05.06 0 0 30468

Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok:

Ford Ranger - Pirelli A/T párosítás mennyire használható aszfalton (száraz, vizes) és terepen egyaránt?

A terep Dél-Alföldi homok (szárazon és belvízzel áztatva) és sártenger + hó.

Nem kimondott offroad-ozásra, hanem mindennapi közlekedésre a tanyai földutakon?

vorc Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30466

Szevasztok forumlakók!

Néhány friss infót osztanék meg az arra fogékonyakkal a jövő szombati Tapolca Trophy kapcsán.

Amolyan klasszikus trophy lesz kb 75 km-es útvonalon kb 200 itinerkockával, néhány tájolással, sok KP-val, 3 speciálszakasszal.

Az útvonalon kezdő terepesek is indulhatnak, mert az itinerben a keményebb részekre kerülőutakat is jelölünk a biztonság kedvévéért. A speciálokhoz személykocsival is ki lehet menni, ha valaki népes szurkolótáborral érkezik. Ehez térkép lesz kirakva a rajtnál. A nevezéshez 2 fogásos menüválasztásos éttermi vacsora jár a résztvevőknek.

üdv

elf Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30465

JPMaster:

Azzel kezdi hogy RV usage only

Vagyis ez lakóautókra vonatkozik.

Előzmény: jpmaster (30460)
atompyka Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30464

Boszidíjas...

(Amúgy Boszi puszil mindenkit!)

Előzmény: jpmaster (30463)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30463

Kercso vazz ilyen ne irjál, legközelebb lesz oroszlán is, meg Oszidíjas ausztrál szinész!!!

JP

Előzmény: kercso (30451)
Tie Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30462

Az enyémbe meg 4,8...

Nem lehet, hogy ezt úgy érti, hogy a tengelyen lévő két kerékbe együtt kell ennyi?

Előzmény: jpmaster (30460)
Tie Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30461
Nem, annyira nem fontos. Jól elvagyok a mostani belsővel is. Annyi csak, hogy ha épp lett volna 7,5-es a gumisnál, akkor olyat rakattam volna bele.
Előzmény: atompyka (30458)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30460

a táblázat szerint atom 1800 kg-os kocsija ELVILEG 900kg/tengely.

akkor ~47.5 psi kellene bele ami ~3.275bar

JP

Előzmény: jpmaster (30459)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30459
Előzmény: elf (30456)
atompyka Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30458

Tie, nem tudom, a gumis hozatta.

Megkérdezzem?

jpmaster Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30457

elf!

én se ugy gondoltam, h lineárisan 1t=2bar, 2t=4bar...

sokban függ a gumi tipusa a terheltség, szerkezet stb-től.

A Jeep 31x10.50x15 2,5barral erzi jól magat. Ő üresen 1,5 tonna.

de ez egy ballonos gumi, atomé meg szingós (csak a kerékpáros hasonlat miatt)

JP

elf Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30456

JPMaster:

Azé' ez nem ilyen egyszerű.

A RR-re pl megadnak körülményktől fügően 1.8-2.4 bart!

Nem mindegy mi a szempont. Nagy terhek, kis gördülési ellenállás, jó tapadás.

A gyárak azzal hogy előre-hátra más-más guminyomást adnak meg, befolyásolni tudják az autó alul vagy túlkormányozottságát is pl.

És akkor még csak gyári méretekről beszélünk. Ha ettől eltér az ember, megint más a történet.

Előzmény: jpmaster (30453)
Tie Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30455
Hol találtál hozá 7,5x16-os belsőt? Nekem csak 6,5x16-os belső van benne, nem volt nagyobb a gumisnak. Mondjuk, ahogy nézem, ez is megfelel.
Előzmény: atompyka (30452)
atompyka Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30454
A Jimny 1026 kiló, abba elvileg 1.6/1.8 kell.
Előzmény: jpmaster (30453)
jpmaster Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30453

Atom és a többiek!

Az 1 tonnás szgk.-ba szokott lenni 2 bar atlagosan.

JP

Előzmény: atompyka (30444)
atompyka Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30452

Elf, Tie, köszi!

Belsőt tetettem bele...

Előzmény: Tie (30447)
kercso Creative Commons License 2006.05.05 0 0 30451

Végre van egy igényes site-ja :)

bár szvsz: "Panem et circenses"

elf Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30450

Lehet hogy nem négy bar volt hanem több.

Mindenestre a egy-egy belső elpusztult a nyomástól.

Előzmény: Krinnyián (30448)
Krinnyián Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30448

Elf:

Az a gumis aki a haverod bringáját 4bar-ra fújta nem is volt olyan nagyon hülye! Amikor 100Kg-os koromban még bringáztam, én is 4 bar-ra fújtam a gumijaimat. A verseny bringákon a ragasztott szingókban meg ha jól tudom 7-8bar nyomás is van.

Tie Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30447

Nekem az ugyanekkora gumiban a 2,5 tonnás dög alatt 2 bar szokott lenni.

A traktormintásban is két bar volt, de az nem lapult be, igaz az még a BFG MT-nél is SOKKAL erősebb oldalfalú gumi.

Ja, nekem belsővel van szerelve, lehet, hogy ha belső nélkül teszel bele 2 bart, az egész más pofát fog mutatni, mint belsővel.

tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30446
Remek kis módszer :) Majd egyszer kipróbálom. (ha lesz zsírkrétám)
Előzmény: elf (30445)
elf Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30445

Sok bizony.

Gumisok hülyék. Haverom bringáját is felfújta vagy 4 barra, mert nem tudott PSI-ból váltani.

Szvsz olyan 2.3-körül próbálkoznék.

Van az a zsírkréta amit a gumisok használnak. Húzz vele egy csíkot keresztben a futófelületre.

Menj vele kicsit.

Ha a széle kopik jobban kell még bele nyomás, ha a közepe akkor meg már sok.

atompyka Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30444

Sziasztok!

7,5*16 C-s gumi (by Lehr Peti), 1600-1700 kilós autó, mennyire fújjam? A gumis beletett 3 bar-t, mondván, hogy így áll "karakánul", de szerintem sok.

Sok? Kell alul benyomódnia?

tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30443
Nem így néz ki, se a karon, se a bal matricán nincs H séma, csak egy H-N-L sík. A jobb matricán ír difflockot, és a kar határozottan jobbra áll.
Előzmény: Alfred (30442)
Alfred Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30442
Akár még az is lehet.
Előzmény: tatrafan (30441)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30441
Aha kösz. Itt a karon nincs csak H-N-L és előtte két matrica. Lehet, hogy nincs is benne diffizár?
Előzmény: Alfred (30440)
Alfred Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30440
.
Előzmény: tatrafan (30439)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30439
Egyre jobban belezavarodok. Tehát emeszpés matrica: H-N-L fideszes: DIFF LOCK * H-N-L Valóban a matrica bal oldalára van írva, de ez a jobboldali matrica. Ez zavart meg, mint magyar focistát a labda.
Alfred Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30438

tatrafan:
Mi nem egyértelmű?
A kar balra zár, jobbra nyit.
A kar hátra hosszú, előre felező, a kettő között üres.
Ez a gyakorlatban négy sarok:

L+lock------L
...|..............|

...N............N

...|..............|

H+lock------H

Előzmény: tatrafan (30436)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30437
2003-as = nem olcsó .

Miért van az, hogy mindig a legbutább emberek a leg gazdagabbak ? :)))
Viszont e következtetés szerint én soha nem gazdagodom meg :((((
Előzmény: Alfred (30435)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30436
Hát az ábra kurvára nem egyértelmű. Akkor nem tudom. De szerintem balra mutatja, írva legalábbis baloldalra van.
Előzmény: Alfred (30435)
Alfred Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30435
tatrafan:
"A felező karja be van szorulva DIFF LOCK állásba, jobbra..."
"Ehhez képest Siófokig simán elment az M7-esen! Fasza gép!"
Főleg, mert balra van bekapcsolva a zár.
Előzmény: tatrafan (30430)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30434
Majd kiderül... Vmelyik szaki úgy nézte volt már szétszedve a difi, én nem értek hozzá.
Előzmény: elf (30432)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30433
Méér? :))) Azért nem értettem az ábrát, mert jobbra-balra nem lehetett a kart mozgatni, egyéb kar, kapcsoló nem volt, arra meg már nem emlékeztem mit írtatok hogy műxik, pedig egyszer volt már róla szó. Csak arra, hogy nem mindben van. Igazából csak pont arra jártam amikor behozták, nem értek hozzá.
Előzmény: altefnegy (30431)
elf Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30432

Sejtem melyik alktrészt hívja roppantógyűrünek.

Azt ami a csapágyat előfeszíti.

Hát az elég érdekes körülmények közt tud csak eltörni.

Viszont hogy az olajfolyásnak ehhez mi köze az továbbra sem értem.

altefnegy Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30431
Ha azt mondom, ez nem tesz neki jót, az baj? ;)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30430
Megkérdeztem címbit: az első difi roppanógyűrűje tört el, más baja nincsen. Az olaj emiatt folyik onnan szerinte. A felező karja be van szorulva DIFF LOCK állásba, jobbra... Ehhez képest Siófokig simán elment az M7-esen! Fasza gép! :-)))
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30429
:-)))) Sztori: XY megvette, 10 perc múlva(!) összetörte, cimbi megjavította, másnap szétment a hajtás - tréleren visszajött. Kösz a segítségeket, használt! Tényleg.
Alfred Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30428
tatrafan:
Igazán nem akarok (nagyon) gonosz lenni, de a haverod tulajdonol egy sok milliós autót, de képtelen volt megismerkedni a kezelőszervek funkcióival?
Láttam már szétpörgetni első diffit, tudok olyan Defiről, ahol szétpörgette a tulaj a középső diffit, mondván: "Ez Land Rover, ez mindent bír, itt nem kell semmit kapcsolni terepen, csak nyomni!"
Előzmény: tatrafan (30426)
elf Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30427

Ha ven benne gyárilag középen zárható difi, akkor a felező karját jobbra vagy balra húzva lehet aktiválni.

Nem csak bizonyos évjárattól fölfelé lehetett kérni mint extrafelszerelést.

Amúgy a legtöbben fizikailag benne volt, csak nem volt hozzá semmi ami aktiválja.

Mint amolyan szervízüzemmód.

Valami nagyon gonosz dolgott kell művelni egy 2003-as autóval hogy elpusztoljon benne a difi. SZVSZ

Előzmény: tatrafan (30426)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30426
Részkérdés: a piktogram ír vmi DIFF LOCK-ot, de nem egyértelmű az ábra, és csak egy kar van, a felezőé, és elektromos kapcsolót sem láttam benne. Talán felezőben zár a diffi? (régebbi hsz-okből úgy emlékszem hogy nem!)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30425
A szaki szerint volt már szét az első difi. Azért nem csapágyra gyanaxok, mert nem mindig tud haladni az autó... :) Nagy kattogás, darálás - és megállás... :))) De én csak kibic vagyok, cimbi szív vele.
elf Creative Commons License 2006.05.04 0 0 30424

tatrafan:

Hol folyik belőle az olaj? Miből gondolod hogy volt javítva?

Előzmény: tatrafan (30418)
Trebitsch Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30423

Akkor rosszul volt beállítva (elromlott az utánállítója) a kuplung, nem volt holtjátéka. Mer ha van, akkor fölengedett kuplungnál a kinyomócsapágy áll, és nem ér hozzá a kuplungszerkezethez - márpedig egy levegőben álló csapágy, az nagyon csöndben van. Ha kocka alakúak a golyói, akkor is. :)

Előzmény: Ata samurai (30421)
Trebitsch Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30422

Hát akkor az a váltóból jön. Nyelestengely csapágy, jellemzően, de lehet másik is.

Úgy alapvetően tökmindegy melyik, mert a váltót bármelyiknek a cseréjéhez ki kell szedni, szét kell kapni... Akkor meg kiderül. :)

Előzmény: tatrafan (30420)
Ata samurai Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30421
Nekem már volt olyan kinyomócsapágyam ami így csinált.
Előzmény: tatrafan (30420)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30420
Bocsbocsbocs! Kinyomott kuplunggal NEM hallható a zaj!
Előzmény: Alfred (30419)
Alfred Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30419
tatrafan:
Ha lehet tippelni, én az első diffit mindenképp kiejteném.
Kinyomott kuplunggal hallható zaj a lendkeréktől a váltó nyelestengelyéig terjedő területről jöhet csak...
Előzmény: tatrafan (30418)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30418
Még nem száz, csak így ránézésre is folyik belőle az olaj, láthatólag volt már javítva. De hogy miért csak kinyomott kuplunggal zenél... Mintha vki már írt volna ilyesmiről itt, csak pontosan nem emlékszem mi volt a hiba.
Előzmény: elf (30413)
atompyka Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30417

Johnblow:

Küttem mélt, bár nem egész az van benne, amit vársz...

Screw:

Nyilván van sor, reggel befelé, este kifelé.

Vigyázz, nehogy lekapj a sínről egy 28-as viszonylatú Tátrát! A vastelep a sínen túl van!

Előzmény: johnblow (30416)
johnblow Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30416

atompyka,

Tudnál abban segíteni, hogy valami elérhetőséget szerzel Qnci-hoz?

(Nem vagyok ezen az oldalon regisztrálva és ha lenne egy egyszerűbb út, akkor az jó lenne)

Köszi

johnblow kukac freemail pont hu

Előzmény: atompyka (30381)
Screwdriver Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30415
Matiz, Atom, köszi!
Gondolom már elég komoly sor áll ott... :)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30414
Azt írta, hogy 2003-as... És tönkrement az első diffi...
Előzmény: elf (30413)
elf Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30413
tatrafan: Hány éves az a Disco?
Előzmény: tatrafan (30411)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30412
Akkor középmotoros lesz! ;)
Előzmény: tatrafan (30409)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30411

Árokátlépő képesség: 2 m

Ja, 1ébként a Diszkóban az első affér..., illetve différ ment gallyra. Vagy inkább tönkre...  :)

tatrafan Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30410

Minden ízében eredeti Tatra eladó!  (bár nem egészen típustiszta. khm...)

T613/T805 (???)

tatrafan Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30409

egy hosszabb Range jobban elviselné a súlyt, bár változna nagyot...

Szvsz ez jó is lenne, de egy-két segédberendezést még le kéne venni róla, hogy elérje a két tonnát  :-)))

atompyka Creative Commons License 2006.05.03 0 0 30408

Mondjuk amilyen kabarék ott vannak, simán egy törés kezdőpontja lehet...

Előzmény: Törölt nick (30407)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30407

erről eszembe jut, hogy éles sarok, kezdő törés.

:)))

Előzmény: atompyka (30406)
atompyka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30406

A kőbányai út nem megy az aluljáróba.

Mész kifelé a 31-esen az Éles saroktól, ahol a Maglódi és a Jászberényi út elágazik, a Jászberényi kanyarodósávjából lehet befordulni a vastelephez.

Alfred:

Köszi.

:-(

Előzmény: Törölt nick (30405)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30405
A kőbánya-felső állomás mellett levő FeFe vagy milyen nevű vastelepre viszik a villamosokat bontani. Múlt héten is állt bent 2-3 régi UV.
Szerintem menj oda, mondd el, mi kéne, hátha... Egy próbát megér.
(A kőbányai sörgyárral szemben, ahol a Kőbányai út lemegy az aluljáróba.. Nem vagyok pösti hál istennek, szóval ettől pontosabban nem tudom, max koordinátát tudok adni.)
Előzmény: Screwdriver (30401)
Alfred Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30404
atompyka:
Én nem értek hozzá. Egyszer vettem rá négy új gumit, még mintára is a gyárival megegyezőt.
Előzmény: atompyka (30400)
Alfred Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30403
Screwdriver:
A FoHaViCs kurrens cikk, de ha most megint lesz UV selejt, arról kocsinként egy elvileg leeshet. Amúgy nekem is tetszene, csak nem tudom hová tenném, mert elég nagy, akárhol el se fér, meg ráadásul 24 voltos.
atompyka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30402

Nekem is kéne, már vagy egy éve ígérgeti egy ismerős...

:-(

Screwdriver Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30401

Villamos-csengőt nem tud valaki eladót?

-komolyan-

Előzmény: Törölt nick (30393)
atompyka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30400

mi a következő off téma?

Mondjuk a 30368-ra elárulhatná valaki (Alfred, Góg Laci?) a frankót...
Előzmény: Törölt nick (30398)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30399
Lássuk csak... Régen volt hathengerese is a Tatrának teherautóba, nem? ;) (Kb. 40-50 éve...)
Előzmény: Törölt nick (30398)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30398

na. megtárgyaltuk.

mi a következő off téma?

:))))))

Előzmény: Tie (30397)
Tie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30397
Ha meg kurvanagy, akkor be se fér, és nincs miről beszélni. :)
Előzmény: Törölt nick (30396)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30396

te láttál már ilyen motort közelről?

nem tudok pontos adatot mondani, de egy dízel tatra motor azért nem egy pályán gurít egy lr/rr motorral. kurvanagy. elnézést.

Előzmény: Tie (30395)
Tie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30395

Szerintem nem volna olyan nagy probléma.

Igaz a Range V8 alublokk, de ugye két hengerfej, meg satöbbi, van abbanis azért anyag - bár a komplett motort ketten meg lehet emelni -, viszont ha arra gondolunk, hogy néha rakunk az autók elejére 40-50kilós dögrácsokat, meg hasonló súlyú csörlőket, az meg ugye kint van egészen az autó elején... Nem hiszem, hogy sokat számítana, hogy mondjuk ezek helyett ennél jóval hátrébb egy nehezebb motort raksz be.

Kicsit felázott talajon meg gyönyörűen lehet pörögni a Range-el is. :)

Előzmény: altefnegy (30394)
altefnegy Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30394
Beépítés kérdése. ;) Én tudom, mi az orrnehéz (LR90 + GM 6.5 TD), egy hosszabb Range jobban elviselné a súlyt, bár változna nagyot... Persze nem lesz egy farmotoros driftbajnok... :))
Előzmény: Törölt nick (30393)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30393

nem lesz az egy kicsit kiba' orrnehéz?

tudok elfekvőbe' benzines tatra vényócat, ha esetleg, bár annak az elérhetőségét tatrafan is ismeri, lévén, hogy ő szállította a helyszínre raklapon egy másik autó és számtalan meg mégegy alkatrész társaságában.

ha valaki a fütyülős hang miatt venne tatrát: ugyanitt tudok ékszíjhajtású ventillátort, ami miatt az a jellegzetes sivító hangja van. ha nagy lenne a kereslet, akkor van több is.

Előzmény: altefnegy (30389)
Tie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30392

Bocs, altefnegy írta.

Belegondoltam... dízel TGK motor, és benzines Range váltó... jézusisten... :)

Előzmény: Tie (30391)
Tie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30391

Ja, hát a dízel defihez képest nyilván többet enne.

De az is jó, amit tatrafun ír, hogy Rangie, tatra motorral. A Range blokkból meg lehet szép dohányzóasztalt csinázni. :)

Előzmény: Alfred (30388)
Alfred Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30390
Ja, és a hétvégén lenn voltam Horvátországban a Croatia Trophyn.
Sokat nem tudok róla mondani, mert tegnap délig gyakorlatilag a mezőny felét elmosta az özönvíz szerű eső, az egyetlen magyar induló kvad csapat pedig csonttörés miatt föladta.
Részleteket majd a szaksajtóból fogtok megtudni, gondolom írnak majd róla a helyszíni tudósítók a trophy.hu, az offroad-quad.gportal.hu meg a 16magazinban.
altefnegy Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30389
Én egy Range Rover + Tatra tgk. motorra szavazok. Sokkal ütősebb kombináció, és kb. ugyanannyi szívás. Könnyebb találni egy Rangie-t szétküldött motorral, és úgyis szinte mindenhez hozzá kéne nyúlni.
Előzmény: Alfred (30386)
Alfred Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30388
Tie:
Na ja, de dízelest előbb kap itthon. A kiszedett motorra meg azonnal lenne vevő!
Előzmény: Tie (30387)
Tie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30387
Nem hinném, hogy többet fogyasztana, mint egy gyári V8-as Defi. :)
Előzmény: Alfred (30386)
Alfred Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30386
tatrafan:
Vegyél egy Defit, add el belőle a motort és tegyél bele egy Tatra szgk motort. A papírmunkát a szokásos abszurdisztáni módon elintézed és van egy léghűtéses Land Rovered. Igaz, hogy sokat fogyaszt, de legalább fütyül ha gázt adsz!
Előzmény: tatrafan (30384)
Yogi Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30385
Kinyomócsapágy?
Előzmény: tatrafan (30382)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30384
Szó sincs róla, nem léghűtéses :(
Előzmény: Törölt nick (30383)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30383

ezek szerint tulaj lettél, gratulálok.

a tolómotorossal mi a helyzet?

Előzmény: tatrafan (30382)
tatrafan Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30382
Sziasztok! Tud valaki tanácscsal segíteni 2003-as Discoveryben? Mocsok zaj meg darálás jön elölről, de kinyomott kuplungnál elhallgat... Valami ötlet?
atompyka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30381

Szia,

kérdezd meg Qnci-t a terepjaro.com-on...

Előzmény: johnblow (30380)
johnblow Creative Commons License 2006.05.02 0 0 30380

Hali sracok,

tudtok kishazánkban (pestmegye előnyben) olyan karosszáriást aki tud javítani alvázat? Olyan huzató / nyomó padja van, amin fel lehet terepjáró / kisteherautó alvázat fogatni?

köszi,

JB

Tie Creative Commons License 2006.05.01 0 0 30379

Szép...

Apropó, ha szerdán jössz a gyűlésre, hozd el légyszives a PenDrive-ot, meg a CorpseBride DVD-t.

Kösz. :)

Előzmény: atompyka (30378)
atompyka Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30378
Nem a megnyitásához vagyok lusta, ezen a gépen nincs rajt.
Előzmény: Tie (30376)
atompyka Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30377

Oké, kb. előttem van, mire gondolsz...

Akit zavar, attól bocs az OFFért, hisz most egy ezerkettes Zsiguli keresztjéről társalogtunk.

Előzmény: Tie (30375)
Tie Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30376

De csak mer olyan kurvára lusta vagy, hogy megnyiss egy ötoldalas PDF-et:

A PDF éppen úgy mondja, hogy a villásd üsd lefelé a rögzített kereszten, gyakorlatilag ugyanaz, amit magyaráztam.

Előzmény: atompyka (30374)
Tie Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30375

Ezt magyaráztam. Befogod a kardánt úgy, hogy a satu ne fedje a csukló lyukát, ahol van a kereszt csapágyastul, mindenestül, aztán az átellenes oldalon elkezded ütni befelé az egész keresztet. Ezzel persze el fog mozdulni a kardánkereszt túlsó végén lévő ellenoldali villa is, de azon az oldalon, ahol ütöd, be fog csúszni a lukon az egész kereszt, csapágy, minden, a túloldalon meg KIFELÉ fog jönni. Amikor megvan, elfordítod a befogatlan villát (tehát nem a kardánt, hiszen azzal kezdtük, hogy azt megfogtuk a satuban). Elfordítod a kis villát a csapágyon, lefordítod gyakorlatilag a keresztről, aztán elkezded ütni visszafelé, és már kész is. Aztán ugyanezt eljátszod a kereszt másik két szárával.

Lógiga: Ha nem tudod kifelé ütni, de befelé igen, akkor üsd befelé. A túloldalon épp KIFELÉ fog jönni!

Előzmény: atompyka (30374)
atompyka Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30374
Így tiszta, de hogy jön ki a csapágy? Befelé nem tudom ütni, kifelé tudnám, de nem férek hozzá belülről.
Előzmény: Yogi (30373)
Yogi Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30373
Szerintem úgy, hogy kiütöd-kihúzod a csapágyat és akkor enged annyit mozogni, hogy kivehesd.
Előzmény: atompyka (30372)
atompyka Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30372
Majd eccer szóban elmesélem, mit nem értek rajta. Vagy megkérdem Pistitól, ha tanáxunk.
Előzmény: Tie (30371)
Tie Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30371

Na figyelj.

Leveszed a kardánt, lekötöd mindkét kardánkeresztet. Megfogod a rövidebb villát, tehát ami vagy az osztóműre, vagy a difire megy. Kiveszed a zégergyűrűket, Befogod a satuba, a rövid villát. Vasdarabbal megütöd elkezded csépelni a keresztet, el fog csúszni a villában oldalra (vele együtt a kardán is). Amikor belül kiesik a kreszt a villából, a túloldalán ki fog lógni. Elfordítod azon az oldalon a rövid villát, és visszaütöd, hogy az az oldali is beessen a villába. Elfordítani azért kell, hogy ne ide-oda üsd a villában, hanem hogy miután átütötted az egyik oldalra, kifordíthasd, és a levegőbe csússzon vissza, ne a helyére.

De ha veszed a fáradtságot, és előveszed a PDF-eket, amiket adtam, azon is ugyanezt mutatja a kép.

Előzmény: atompyka (30370)
atompyka Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30370
De hogy ütöd ki egy villás valamiből a kereszt alakú valamit?
Előzmény: harompi (30369)
harompi Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30369

Most cseréltem kardánkeresztet a rr-en,kb1.5 óra alatt megvolt,nem nagy vaszisz,és se aknám,se emelőm. :)

kell hozzá egy kb 25mm-es esztergált vasrud amivel kiütöd,és késsz.Nekem simán szétjött nagyobb erölködés(ütés)nélkül.

Ja ,és egy jó zégergyűrűfogó sem árt.

Szombaton voltam nézelődni Eurotriált Kerekibe , nagyon jó volt  :) .

atompyka Creative Commons License 2006.04.29 0 0 30368

'Stét!

Rövid TerranoII-re felmegy emelés nélkül a 31×10.5R15 gumi?

Thx...

ATom

gaz69 Creative Commons License 2006.04.29 0 0 30367

Baleset az Emődi off-road versenyen.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=351581&rvt=89&redirect=false

Tie Creative Commons License 2006.04.29 0 0 30364

Fogadd őszinte gratulációmat az ÉV ontopic hozzászólásához!

Előzmény: SharkL200 (30363)
SharkL200 Creative Commons License 2006.04.29 0 0 30363
igen. pont annyira, mint az a mobile pornó oldal
Előzmény: b marci (30343)
uaz-os Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30362
Aham   értem  szóval akkor legyen 8 colosra leesztergálva a felni!!ok
Előzmény: JEEPI (30361)
JEEPI Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30361
Jó kis pályagumik lesznek,bár ezzel a mintával??Mert terepen igy használhatatlanok!!
Előzmény: uaz-os (30357)
KIZSBusz Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30360
Bár nincs ilyen irányú tapasztalatom, de szerintem igen (mármint fel lehet rá rakni). De abban is biztos vagyok, hogy nem érezné jól magát rajta. A 8-as felni jobban passzol hozzá.
Nekem 7.5"-os felnire a 235/85R16-tot alig tudták rárakni a gumisok és mondták, hogy nagyon vigyázzak arra, hogy soha se legyen túl lapos a gumi, mert leugrik a felniről és a büdös életben nem rakom vissza kézzel. (Mármint arra gondoltak, hogy "összeugrik" a gumi a felnin.)

Egyébként a gumis nagyon gyorsan megmondja a véleményét felrakás közben :)
Előzmény: uaz-os (30357)
elf Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30359

Huhh akkor nem kicsit lehet elhanyagolva az az autó.

Nem szokott azokkal az anyákkal ilyen baj lenni.

Előzmény: Yogi (30358)
Yogi Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30358
Köszönöm, ez jó. Akkor jól csináltam volna. A gondom viszont korábban kezdődik: már a tengelyt sem tudtam leszedni, úgy belerohadtak a csavarok. Most már nem untatlak vele titeket sem, majd kedden folytatom, melegítés vagy csavarlazító lesz, addig járok más kocsival (az egyik keresztből valószínűleg hiányzik néhány görgő, úgy mozog).
Előzmény: elf (30355)
uaz-os Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30357
NA akkor mégegyszer felteszem a kérdést 10 colos felnire fel lehet húzni a 32x10.5 16 os simexes gumit. Vagy leesztergállyam a felnit 8 colosra. LEGYSZ  VÁLASZOLJATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.KÖSSZI..
Riff-Raff Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30356

De meg ne kérdezd hogy hívják magyarul. A kardán végén az "izé" amibe a kereszt belemegy.:)

Kérdez inkább tõlem, ezek itten már elfelejt újmagyar. Én hívni eztet kardánvilla. :-)

Előzmény: elf (30347)
elf Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30355

Yogi:

No ezért hagyom pl a kardánkereszt cserét a szerelőre.

3600/ft órát nekem EZ a szopás megér.

:)

Egy angol fórumon ezt írták:

"Forget the hammer.
To remove the old uj, remove the circlips, clamp the whole thing in a big vice with two sockets so that the smaller socket pushes on the cup, and the larger socket provides space for the opposite cup to come out. Repeat for the other 'arm' of the uj.
Reassembly is the exact opposite.
No fuss, no swearing"

"

They install and remove the same as all other U-joints. The socket and hammer method is correct, dont be shy about beating them out, they can be stubborn. A vise or orhter clamping too is a good idea. I had to actually use a screwdriver once to break apart a bearing cap on one because it just would not move once I pushed out the opposite cap. The caps are very brittle and will break apart suprisingly easy.

As far as reinstallation goes, have the joint inside before you place the first cap on. Dont forget to check that all of the bearings are still in there. Tap it into place *just* to the point where the retaining ring will fit. Then install the other cap. Tap it into place *only* far enough to get the retainer in. A tough thing to fix is when installing U-Joints is when one over-compresses the U-joint in between the two bearing caps. Its a bear to get centered after this happens. If you do this, you will have to beat(softly, usually) the side of opposite side of the propshaft to loosen it.

The installed U-joint should move quite freely."

A szerelők is így csinálják. Kell hozzá egy NAGY satu, már pár darab a dugóskulcskészletedből.

Itt még rajz is van hozzá:

http://www.morrisminoroc.co.uk/technicaltips/Propshaft.PDF

Előzmény: Yogi (30353)
atompyka Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30354

Erre találták ki (vagy legalábbis ezzel magyarázzák) a Jeepnél a gyenge kardánkeresztet. Úgy van tervezve, hogy mikor eljön a csapágycsere ideje, egyszerűen kitörik belőle a kereszt.

Előzmény: Yogi (30353)
Yogi Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30353
Belemegy a kupak a lyukba.
De hogy a ***ba jön ki onnan?
Mára elég volt, holnap a melegítést próbálom ki.
Előzmény: elf (30351)
Legkészebblány Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30352
Wow! Nagyon hálás vagyok!
Előzmény: elf (30351)
elf Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30351

Ja. A kardánkeresztek végén vagy ilyen tűgörgős csapágy.

http://www.tpub.com/machines/1.htm179.gif

http://www.cvi-automotive.se/resdela/4_vaxellada/img_pvgear/2_knutkors.jpg

A kis fényes "kupak" belsejében egy tűgöorgős csapágy van, és abba megy bele a kardánkereszt "tengelye".

A kis "kupak" meg bele a "yoke" lukába.

Előzmény: Legkészebblány (30348)
Tie Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30350
Ha unatkozol, olvass újságot, vagy dobj be értelmes témát.
Előzmény: SharkL200 (30342)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30349
Lendületben az ország, keresztül kasul , épülnek az egyre hosszabb autópályák.

Most mondd meg, hogy ki a franc akar terepjárózni akkor, amikor a leg eldugottabb tyúkfészekhez is már autóbán vezet ? Hol a játék, a kihívás ?

Szépen keresünk új szórakozást.
Legkészebblány Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30348
"...an inner ring for straddle mounting in a yoke or with an integral stud for cantilever mounting." Ez a tűgörgős csapágyak kétfajta kiviteléről szóló rész...

De bizony egy csapágykatalógus... eddig nem is tudtam, hogy ennyiféle van :D
Előzmény: elf (30347)
elf Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30347

Legkészebblány:

Azért sokat segítene ha beidéznéd a kérdéses szöveget.

Kardán esetében a "yoke" az ez:

http://www.kuka.de/kuka_sa/english/1_leistungsspektrum/19_sondermaschinen/1924_beispiele.htm?id=85&lang=english&pid=1

A lap alján.

De meg ne kérdezd hogy hívják magyarul. A kardán végén az "izé" amibe a kereszt belemegy.:)

De biztos hogy kardánról(propshaft) van szó?

Csak nem valami csapágykatalógust fordítsz?

Előzmény: Legkészebblány (30344)
uaz-os Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30346

Sziasztok!

1 kérdéssel fordulok hozzátok. 

10 colos felnire milyen gumit lehet felhúzni 32x10.5 16  ez rámenne???? Vagy inkább esztergáljuk le a felnit   8 colosra    UAZ-RA LESSZ. 

Yogi Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30345
Bocs, azt hittem, ez egy terepjárós fórum, ahol többek között a technikai problémákat is meg lehet beszélni.
Szerintem sokkal jobban zavarna téged is, ha naponta felhívnálak hasonlóan buta kérdésekkel...
Legkészebblány Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30344
Sziasztok! Hogy ne unatkozzatok ennyire, egy kis segítséget szeretnék kérni... a múltkoriban is nagyon sok értékes infohoz jutottam az index gépjármű-kedvelőitől...
Szóval: ki tudja, mi az a yoke, amiben straddle mountingolni lehet...? Kardánkereszt szerelése terpeszállásban?? :D Valamint esetleg a cantilever mounting?

Köszönöm előre is.
b marci Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30343
Fórum ť  Közlekedés ť  TotalCar - autó-motor ť 

4x4

Hozzáadás a Kedvencekhez | Topikleírás

Új hozzászólás

Nyitotta: Cogito,ergo sum, 2004.12.16 21:54

UAZ,LAND ROVER,JEEP mindegy csak összkerék hajtás és OFFROAD legyen.

Mert ez itt arról szól ugye?

SharkL200 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30342
Lehet hogy ennyire nincs offroad téma, nincs miről irni de ez már dög unalom. Fiúk, feltalálták a mobilt. Lassan az asszony a bevásárló listát is itt küldi nektek.
Yogi Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30341
Azért beugorhatsz...
Előzmény: elf (30339)
Tie Creative Commons License 2006.04.28 0 0 30340
Már megírtam, hagyd csak. :)
Előzmény: elf (30339)
elf Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30339

Yogi:

Ha a szerelési CD meg ilyesmi kell, szólj.

Átviszem, ha már itt laksz a szomszéd utcában.

Tie Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30338
Ok, még nem tudom mikor megyek, sokfelé járok holnap. Csörgök.
Előzmény: Yogi (30337)
Yogi Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30337
Bent leszek, de csörrenj azért előtte.
Előzmény: Tie (30335)
Yogi Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30336
A céda jöhet!
Viszont a kereszt meg a kotyogás két külön dolog. Az egyik kereszt nagyon mozog, most már csúnya hangja is van, a többinek is van egy kis mozgása, az talán nem érdekes. A kotyogás nem ettől van, az osztó és a difi is engedi elforogni, de annyit, amennyi már nem tűnik normálisnak.
Azt a difigömbfejet viszont nem találtam; vakuljak meg. Fogalmam nincs mire gondoltok. Lehet, hogy elbújik hat tonna sár alatt?
Előzmény: Tie (30334)
Tie Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30335
Holnap bent vagy? Ha igen, napközben beugrok a CD-vel.
Előzmény: Yogi (30333)
Tie Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30334

A nagy klattyanás lehet valóban a kardánkeresztektől, de a már említett hátsó difi gömbcsuklójától is.

Kardánkereszt nem egetverő dolog, erősített keresztet lehet venni, valami 6-8ezer forint darabja asszem. Kell egy satu, amivel összenyomod a kereszteket, meg néhány kulcs, amivel leveszed-felrakod. Nem egy ördöngősség, de ha már ennyire magad akarod buzerálni az autót, akkor kirámolom neked egy CD-re a szerelési útmutatókat, aztán játszadozhatsz kedvedre. :)

Előzmény: Yogi (30333)
Yogi Creative Commons License 2006.04.27 0 0 30333
JóestétT
A kardánkeresztek cseréje mekkora szopás?
Ha nem nagyobb, mint a gátlóké, akkor bele kéne vágnom.
A másik kérdés súlyosabb.
Kijön az osztóműbő a két kardántengely, egy előre, egy hátra. Egyesben vagy rükiben van. Megfogom a kis kezemmel a kardánt, megrángatom, és mozog. Jó 5-10 fokot (mindenesetre szerintem túl sokat) elforog. Mind a kettő. Tehát az osztómű és a difi is engedi forogni. Ha meg haladok, akkor terhelésváltásnál nagyokat klattyan.
Kezdjek el aggódni?
atompyka Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30332

Konkrétan a 86. §-ban van.

Pasztázzon a hatlövetű hegyikecske.

Ha azt nem hiszed el, amit írtam, a kopiról sem hiszed el, hogy nem írtam át...

(Amúgy igazad van, így van meghatározva, de az M1 és az N1 kivétel.)

Előzmény: Tie (30331)
Tie Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30331
Ahoz most fáradt vagyok, Te meg tudod, hol van konkrétan, és csak egy kopipaszta. :-D
Előzmény: atompyka (30330)
atompyka Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30330

Ott a link, olvasd el.

Előzmény: Tie (30329)
Tie Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30329

Véletlenül ez nem úgy van, hogy akkor nem kell, ha a kasztni kialakításából eredően valahány fok "terepszög" van hátul? Asszem valami 15°-ra emlékszem. Azon autókra, amin ez nincs meg, tehát nem nyúlik olyan mélyre a hátsó kerékív, arra kell.

Valami ilyesmi rémlik.

Előzmény: atompyka (30328)
atompyka Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30328

Szia(sztok)!

Régen kellett, ma már M1 és N1 kategóriára nem kell, tehát csak 3,5 tonna felett.

KöHÉM6

Viszont jó, hogy előkerültél, az MLRE-s mélcímedre írtam a minap, de visszadobta, az itteni meg titkos. Aggyámán lécci egy élőt, köszi! (Már ha Te vagy ott  a"Peter", de szerintem igen.)

ATom

Előzmény: Lehr Péter (30326)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30327
emlékeim szerint kell.
Előzmény: Lehr Péter (30326)
Lehr Péter Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30326
Szia Atompyka !

Te szoktál lenni a jogtudor. Tgk-ra kell- e vajon hátsó sárvédő gumi ?????

Mer én amilyen hülye béna telepjárós vagyok, mindig letolattam őket, aztán az ötödik rövidítés - új lyuk fúrás után meguntam visszarakni, meg apránként el is hagytam.
Szóval holnap kéne vizsgáztatni, aztán nem tudom rakjak é oda valami nájlont arra a negyedórára, vagy ne szöszöljek.
atompyka Creative Commons License 2006.04.26 0 0 30325

'Stét!

1000 köszönet Bagoolybának, Hoze-nak és Burglarnak a kerékteleportálásért!

ATom

Csuhás Creative Commons License 2006.04.25 0 0 30324
Igen, már itt az ideje a cserének. Most lesz egy disco családi autónak, és talán egy öreg terepjáró játszós autónak. A mussó egyébként kellemes auto lehetett volna ha az enyém nem trehányul lett volna egy borulás után összegányolva. Játszóst még keresek...
Előzmény: fűkocka (30323)
fűkocka Creative Commons License 2006.04.24 0 0 30323

Szia Csuhi!

Cserélsz Mussot?

Előzmény: Csuhás (30322)
Csuhás Creative Commons License 2006.04.24 0 0 30322
Köszönöm a felajánlott segitséget, végül is egy szerelö barátommal néztük meg a
gépet. Két olajszivárgáson kivül rendben van a dolog. Feltehetöleg egy hidraulika csö szivárog a motor bal oldalán, és a motor jobb oldalán felül is van egy szivárgás amiröl még nem tudjuk hogy üzemanyag szivárgás vagy a szelepházfedél alól jön olaj. Most itt tartunk.
Előzmény: Alfred (30305)
elf Creative Commons License 2006.04.23 0 0 30321

Én is szeretek autót szerelgetni( ha van hozzá kedvem), de különválasztom azt amit jó játék szerelgetni, meg amit szopás.

Amit nem tudok megcsinálni meg ami túl nagy szopás, no azt viszem a szervízbe.

Ami játék azt megcsinálom én. :)

loygolf Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30320
oké, oké, oké! :) :) :)
Előzmény: Yogi (30319)
Yogi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30319
Gumibakot mindenképp veszek, az rendben van. De a másikat nem értetted. Nem is akarok szervizbe menni, ha nem muszáj. Vagyok annyira mazochista, hogy szeressem bütykölgetni. Rugóösszehúzó ehhez nem is kellett, mivel nem volt benn a gátló. És csak pár ezer forint... Igen, a svédfogó is csak annyi, a csapszegvágó is, a csőrös fogó is, a kombi fogó is, a collos dugókulcs is, a racsnis szár is, a toldó is, a csavarhúzó is... Rengeteg szerszám van, és nekem válogatnom kell, melyik a fontosabb. Vedd figyelembe, hogy muszáj a jó minőségű szerszámokat megvennem, mert a munkámhoz is használom néha. A King Tony meg nem olcsó. De legalább jó.
A másik autómmal járok szervizbe, az elmúlt fél évben egy vagyont ráköltöttem. Legalább a Range-et hadd szereljem magam. Élvezem.
Előzmény: loygolf (30318)
loygolf Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30318
Yogi, a rugóösszehúzó, talán 3-4eHUF, nem nagy vaszisztdasz... nekem van, igaz egyszer használtam... Elf véleményét osztom, pár eHUF-ét ki-be dobálják a szervizek a rugókat... a felütköző bak mindenképpen kell, mert igy hozzávered a hidat az alvázhoz, plusz a gátló is ettől törik...
Előzmény: Yogi (30317)
Yogi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30317
Nem is a pár ezres miatt csináltam. Hanem a szopás, vagy másként mondva az élvezet kedvéért. Most elégedett is vagyok magammal... No és meg akarom ismerni az autót, ahhoz meg jól jön, ha magam szerelem.
És még egyet nem tudok elhallgatni: amióta eladtam a Saabomat, nem találkoztam megfelelő szerelővel. Olyan van, aki ügyes, jól megoldja, csak éppen hetekig áll náluk az autó. Hát most minden tiszteletem ellenére elegem lett ebből. A Bálnával szerelőhöz csak végszükség esetén megyek.
Előzmény: elf (30316)
elf Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30316

Igen, kéne az a gumi oda.

Igazából az ilyenfajta rugó-gátló barkácsolást inkább viszem szervízbe.

Otthon csinálni akkora szopás, hogy nekem megéri az a pár ezrest.

Yogi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30315
Szóval kéne lennie guminak...
Ad rugóösszehúzó: a héten egy átlagfizetést otthagytam a szerszámboltban, így is elég szegényes a készletem. A gátlók alsó csatlakozását miniflexszel kellett legányolnom. Nézegettem az összehúzókészletet, de gondoltam, nem fog annyira kelleni, amennyire sok pénz. Igazam is lett, mert az emelő simán megoldotta.
Előzmény: elf (30312)
Yogi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30314
Ööö... Nem.
Sima Armstrongot. Úgy döntöttem, inkább nyaralni megyek; már hónapok óta tervezzük. Nomeg nem is volt ProComp, nekem pedig sürgős volt.
Ezt bármikor lecserélhetem jobbra, csak 15 forintom bánja.
Ja!
Kéne lennie hátul is a tengely fölött gumibaknak? Most nincs, de úgy nézem, ott a helye; talán ezért is törhetett el a balos, mert a gátló ütött fel. Néha csúnyát koppant.
Előzmény: loygolf (30310)
elf Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30313
Rugóösszehúzó. Csodákra képes. :)
Előzmény: Yogi (30311)
elf Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30312
Jól látom hogy hiányozik az alvázról a híd felütközőgumija?
Előzmény: Yogi (30308)
Yogi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30311
Sőt, meg vagyon emelve, hogy a rugót visszaugrassam a helyére.
Előzmény: Törölt nick (30309)
loygolf Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30310
Yogi, remélem ProComp ES9000-es gátlókat tettél alá! :) Hamár gátlót vesz az emberfia. :)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30309

aztán mi ez a ferdeség?

alá van bakolva, csak a kerekektől nem látszik?

Yogi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 30308
JóestéT

Fél napi megfeszített, hősies munkával kicseréltem a lengéscsillapítókat hátul.

Cseppet sem vicces, hogy a bal hátsó rugó, mivel a törött gátló miatt nem volt a rugóútnak végpontja, egyszerűen kiugrott a tányérból. Félig kilógott. Ha egészen kiesik, az elég gázos lett volna még mérsékelt tempónál is... A képen már vissza van rakva, de látszik, hogy a két fölső menetet megcsiszolta a gumi.
Alban.hu Creative Commons License 2006.04.21 0 0 30307

Egy igazi csemege!

Június 2-4 közt rendezik meg az első Albán Off Road versenyt! Ez a legeslegelső albánia szervezésű verseny - (olyan már volt, ami átment az országon.)

Nekem feltett szándékom, hogy megyek, de ha érdekel mást is az jöjjön velem.

Részletek: www.alban.hu

burglar Creative Commons License 2006.04.20 0 0 30306
Ugyanarról beszéltek, csak Tie Fóthoz köti, de a Pólus mögött van. A villanypózna melleti rész.
Alfred Creative Commons License 2006.04.20 0 0 30305
...vagy Horváth Józsi 409-1448, 30-9314428.
Előzmény: Tie (30304)
Tie Creative Commons License 2006.04.19 0 0 30304

Szíjjártó Pista.

Lásd a www.mlre.hu -n a "Kihez, Hova" menüpont alatt.

Előzmény: Csuhás (30303)
Csuhás Creative Commons License 2006.04.19 0 0 30303
Szervusztok!

Tudtok ajánlani egy olyan szerelőt aki alapossan át tud nézni Budapesten egy
LR Discoveryt? Korrekt, gyakorlott, márkát ismerö mestert keresnék.
Vásárlás előtt kéne egy kis szakértöi segitség...

Csuhás
Yogi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 30302
Nem, Újpalota és Csömör között készültek (...ki a gátlóim...). A másik hely meg a Mogyoród és Szada közötti pálya.
Előzmény: Tie (30301)
Tie Creative Commons License 2006.04.19 0 0 30301
Akkor mégse csalt a tekintetem, és tényleg ugyanaz a játszóhely?
Előzmény: burglar (30300)
burglar Creative Commons License 2006.04.19 0 0 30300
A Mogyoród előtt és a Fót után, az ugyanaz...
harompi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 30299
Szevasztok.
Keresném a"route pointer" feliratú méterszámláló gyártóját,illetve a telefonszámát.
Sűrgös lenne.
Yogi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 30298
Nno, pontosítok: a jobb hátsó kifújt, a bal viszont letörött a fölső felfogatásnál.
Elöl találtam egy kotyogó kormányösszekötő gömbfejet meg egy stabszilentet.
Előzmény: Yogi (30287)
vorc Creative Commons License 2006.04.18 0 0 30297
Meghívó

Tisztelt terepjárós barátunk!

Ismét eljött az idő, hogy a Veszprémi Off-Road Club rendezvényei a megvalósulás útjára léptek. Természetesen, ehhez azonban egy fontos tényező még kerestetik. Ez pedig nem más, mint a Te részvételed a programjainkon.

Ezúton is szeretnénk meghívni benneteket az alábbi terepjárós erőpróbára és bízunk abban, hogy  eredményes és élményekben gazdag kikapcsolódásban lesz részetek.

2006 május 13.

Tapolca trophy ,terepjárós tájékozódási túra

Egy igazi embert és autót próbáló, kalandos trophyn vehettek részt, egy izgalmas megmérettetés keretei közt a már megszokott VORC színvonalon. A rendezvényünk a Balatoni nyár kezdetén kerül megrendezésre, remélhetőleg kellemes időjárási körülmények között. Így minden bizonnyal jó lehetőség  adódik arra, hogy családostul vagy baráti körben töltsetek el egy hétvégét a Balaton-Felvidéken.

A trophy  szabályai:

- A trophyn egy kategóriában indul az összes nevezett jármű.

- A terepjáróknak „szériaközeli” külsővel kell rendelkezniük,-quadok, prototipusok (csőváz, portálhíd, összkerék kormányzás, 91cm-nél nagyobb gumiabroncs átmérő) indulása nem engedett.

- A világítóberendezésnek működnie kell, nyitott járműveknél ajánlott a bukókeret.

- A navigáció ajánlott eszközei: méterszámláló, GPS, iránytű, turista térkép.

- Speciál szakaszokban a csörlő használata tiltott (csak mentés esetén használható).

-  A táv teljesítésére limitidőt határozunk meg és ennek túllépése, a KP tévesztés, valamint a speciál hibapontok adják az összesített végeredményt.

A versenynek központként Tapolca-Diszel ad otthont.

A versenyiroda  a Veszprém - Tapolca összekötő út mellett található Artemisz Fogadó lesz. GPS koordinátái: N 46° 52.991 E 17° 29.204

A fogadóban szálláslehetőséget is kínálunk 2-3-4 fős szobákban 2500Ft/fő/éj áron, amit az előnevezés esetén foglalhattok le, vagy személyesen a 20/9110-713 számon.

A versenyre előnevezéssel kedvezményesen lehet nevezni május 10-ig, amelyhez nevezési lapot FAX-on, Email-on kérhetsz, vagy letöltheted internetes oldalunkról. www.vorc.hu

A tervezett program a következőket tartogatja a résztvevők számára:

Május 13.  Szombat:

-         Érkezés – regisztráció 7 órától 9 óráig.

-         9 órától- Eligazítás rajtsorsolás

-         9. 30-tól Rajt

-         Várható beérkezés 16 órától

-         Vacsora 17 órától

-         Eredményhirdetés 20.30-tól

A túra  tervezett távja kb. 75 Km, aminek min. 95%-a terepen vezet, emiatt a műszaki hibás járművek mentésére csak a futam befejeztével kerülhet sor. A kijelölt útvonalról letérni csak saját felelősségre szabad, de nem ajánlott!

A kísérők részére lehetőség lesz a rajt után ellátogatni a speciál szakaszok helyszíneire egy külön erre a célra készült térkép és GPS koordináták alapján.

A részvételi díj előnevezés esetén 12 000Ft, helyszíni nevezés esetén 14000Ft csapatonként. A részvételi díj tartalmaz egy kétfogásos éttermi vacsorát két fő részére.

Klubok, egyesületek csoportos előnevezése esetén /min. 5 jármű/ a nevezési díj 11000 Ft/csapat.

Részletesebben tájékozódni telefonon, vagy a VORC honlapján, esetleg E-mail-ben lehet az alábbi elérhetőségeken.

rockyoff-road@freemail.hu ; nyirolaszlo@freemail.hu ; www.vorc.hu

06/30-932-9329;

Addig is szeretnénk mindenkinek eredményes felkészülést és kellemes tavaszt kívánni.

Sporttársi üdvözlettel:      

Rendezőség                                                              

Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30296
Nem, de hogyha védett, akkor nem is leszünk.
Előzmény: Törölt nick (30293)
loygolf Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30295
Matiz: Amikor legutóbb arra jártam, akkor körbe volt verve táblákkal, hogy term.véd.ter. Akkor megforultam és eljöttem. Azóta nem voltam arra. Kiesett a pixisből, passz...
KIZSBusz Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30294
én 1-1,5 éve voltam ott és akkor vált tájvédelmi körzetté
pont a krosszpálya bejáratánál van kint a tábla
(illetve volt akkor)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30293
Pécel, krossz-pálya és környékén járatosak vagytok?
Előzmény: Yogi (30276)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30292
Ugye-ugye, pont erről beszélek. Ismerem magam...
Egyébként a héten alsó munkahengert cseréltem a kuplungon, valami 5 600 pénz volt a zsírúj, kellemesen meg is lepődtem. Viszont az angolok dugják föl maguknak az incses szabványú kulcsaikat; vehetek újabb készletet...
Előzmény: loygolf (30290)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30291

Bizony-bizony. :)))

Ha az ember eljön egyszer-kétszer csavarogni, akkor úgyis "megjön" (elmegy) az esze.

Lásd még a Bálna cikkszónál, ugyebár. :-DDDD

Előzmény: loygolf (30290)
loygolf Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30290
Szeritem vegyen csak +5-öset és két hét vagy hónap múlva nem kell újat venni, mert "kevés az emelés". :) :) :)
Előzmény: Tie (30281)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30289

Holnap megkérdezem Anikót a LandiCar-nál, aztán majd kideríti, hogy mi a helyzet ezzel a gátló dologgal.

A hátsó nagy gömbfej nem nagy durranás, valami 6-7ezer forint, de lehet, hogy sokat mondtam, csak egy picit macerás cserélni, de nem extrém veszélyes.

Előzmény: Yogi (30285)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30288
Nem drága...
Azért izzad már a homlokom. Sok ilyen apró "nem drága" dolog van, úgy nézem.
Előzmény: elf (30286)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30287
Nagyon nem feküdtem alá, de úgy tűnik, "kipukkadt", legalábbis a jobbos.
Elöl minden van: a gumi bütyke is beleér, azt majd arrébbcsavarom, de kormányzáskor is, meg kitekerve guruláskor is ropog...
Előzmény: Tie (30284)
elf Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30286

Ha fékezéskor/gyorsításkor kottyan valami hátul, az valóban a hátsó hídon középen levő nagy gömbfej.

Nem drága(emlékeim szerint) csak macerás kicserélni.

De aztán megint jó lesz húsz évig.

Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30285
A webshopjuk megkérdi, hogy "standard or lifted?" vagy mi. Úgyhogy talán van.
Előzmény: Tie (30281)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30284
Hátul a difi gömbcsuklója tud nagyot kottyanni (meg még egy rakás szilent). Elöl mikor ropog? Amikor csavargatod a kormányt, vagy amikor alászedve gurulsz? Utóbbi lehet féltengely-csukló, de akár az is lehet, hogy a széles terepgumi bütykei beleérnek a lengőkarba. Utóbbi problémát két csavar csavargatásával 10 perc alatt lehet orvosolni.
Előzmény: Yogi (30282)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30283
Végülis mi történt a gátlókkal? Kifújtak, vagy eltörtek?
Előzmény: Yogi (30282)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30282
Ha már alatta mászkál az ember, akkor érdemes megnézegetni a szilenteket.
Nincs azokon mit nézni. Csereérettek erősen. Meg még valószínűleg egy csomó más cucc. Valami nagyot kottyan hátul. Elöl ropog, talán kormánygömbfej.
A fene akarna ennyit költeni. De azt hiszem, te is ismered: "ha már egyszer hozzányúlunk..."
Na, alszom még egyet rá. Sokat nem, mert ez a gátló sürgőssé vált.
Előzmény: Tie (30279)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30281
Van a Procomp ES9000 gátlóból normál hosszúságú is, olyan, ami nem emel semmit az autón? Ha igen, akkor az a megoldás.
Előzmény: elf (30280)
elf Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30280

Szvsz ha nem akarsz nagyon belemenni az építgetésbe, nem érdemes emelni.

Vagy csak egy kicsit. pl 2.5 centit pogácsákkal.

Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30279

A Procomp ES9000 hosszú. Asszem 2"-t emel.

Ha ilyet raksz bele, akkor illik a rugót is hozzáigazítani, vagy hosszabb rugóval, vagy pogácsával, hogy adott esetben ne csapd össze a szép új gátlókat, meg lejjebb hozni toldással a felütköző gumibakokat a hidak felett.

Ha már alatta mászkál az ember, akkor érdemes megnézegetni a szilenteket. Sokkal jobban úgysincs szétszedve az autó egy gátlócsere alkalmával, úgyhogy mást nem igazán kell bazirgálni ilyenkor, hacsak nincs valami konkrét dolog, amit amúgy is kell mókolni.

Meg ha már csereberéled, ráadásul hosszabb, és erősebb gátlókra, akkor illik mindegyiket cserélni.

Előzmény: Yogi (30278)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30278
Ja. Meg gátlóroccsantós...
Visszakerestem, de a bizonytalanságom megmaradt: OME vagy Procomp (vagy más)? Csak hátra vagy akkor már cseréljem elöl is? Vagy ha már hozzányúlok, legyen rögtön emelőszett?
Mit kell vagy tanácsos még ilyenkor cserélni?
Előzmény: Tie (30277)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30277
Akkor nem szótam. Pont ugyanilyen jellegű terep van Fóttól nem messze, ott van egy elég kemény emelkedő. Nem olyan sirató-meredekségű, de szépen meg van ásva, és derékig érő gödrök vannak a keréknyomokban, jó durva lépkedős eldifferálós móka. :)
Előzmény: Yogi (30276)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30276
Ez Csömör előtt van valamivel. Voltunk Mogyoród mellett is, de ott még sok megmászatlan fal maradt...
Vízbe-sárba nem megyünk egyedül.
Előzmény: Tie (30275)
Tie Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30275
Dejszen ez a terep, ha jóllátom, a fóti patak előtt lévő hárompályás játszótér. :)
Előzmény: Yogi (30274)
Yogi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30274
JóestéT

Baj van, fijjug.
A feleségem ráérzett a terepezés ízére...
Úgy megy föl a falon, mintha mindig azt csinálta volna.

Ajánlom mindenkinek az autón látható weboldalt, én ott leszek.

Ja, és hátul megszűntek a gátlóim, úgyhogy most nagyon viccesen dülöngél a gép. Mindjárt vissza is olvasok, hogy mit lehet vele kezdeni.
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.17 0 0 30273
A Suzuki alvázán sincs komolyabb védelem, de szerencsére ezt még csak ott kapta meg a rozsda ahol le-lepattant róla a festék pl a köveknek köszönhetően. Tipikusan a kerékjáratoknál kapott sokat, meg a lelógó részeinél.
Eddig próbálom felvenni a küzelmet, tavasszal alámászok, mosok, csiszolok, és hasonló színű festékkel jól átkenem az érintett részeket... hátha tovább él tőle...
Előzmény: niváskarcsi (30269)
Screwdriver Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30272
A fotók mellett lévő szöveget az utolsó két képhez szerettem volna illeszteni.
Előzmény: Screwdriver (30271)
Screwdriver Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30271
Elvileg.
Persze az sem árt, ha az ember a réstömítőt és a rücsit nem a rozsdás lemezre keni, legyen az a lemez új, vagy régi. Kromofágozás közben felmerül az a kérdés is, hogy vajon az új utángyártott küszöb vajon mitől rozsdás a rücsi alatt, valamint hogy tisztességes dolog-e rálapolni az új lemez-pótlást a megégett-feldagadt alvázvédőre?!
A rosszul, és ezáltal feleslegesen elhasznált anyagok eltávolítása valóban macerás és eléggé időigényes, de megvan a maga haszna is: az ember (a többi érdekesség mellett) észreveszi időben, hogy egyik-másik kasztnitartó csavar még véletlenül sincs meghúzva...

A legrohadtabb érzés mégis az, mikor a frissen lakatolt kocsiból a réstömítő mellett(!) kilátni a doblemez és a sárvédő ív között. Talán az tetézheti még az ügyet, ha kiderül, hogy az újragondolt doblemezben egy becsületes (gyári) méretű kerék nem is fér el...

Szerencsére már kaphatóak olyan anyagok is, amikkel az efféle dolgok is menthetőek. Egy részük legalábbis, mert fémes kötést azért nem létesít például az előbb emlegetett doblemez és ív közé.
A Supralux gyárt egy színtelen rozsdaátalakító alapozót, ami a vasoxiddal kémiai reakcióba lépve passziválja, nemesíti azt. Ez után jöhet a lejjebb oly precízen taglalt rétegrend. Doboza alig 2000 Ft.

Supralux: Ahol feketedik, ott a rozsda. Innen hálisten egy mozdulattal kijött a réstömítő... -kicsivel később jöttem rá, hogy itt sem árt, ha mégis lekromofágozom az egészet.

Előzmény: niváskarcsi (30269)
soonó Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30270
Terepjáró alváza, és mivel rendeltetésszerűen használjuk mindig zörögnek a kövek alúl.
Előzmény: spooner (30267)
niváskarcsi Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30269
Szevasztok:A rozsdaeltávolításnál,legjobban a feleslegesen sok anyag eltávolítását kell elkerüni.A rozsda úgyis rombolt már eleget.Vagyis a flexel csínján kell bánni,a vastag rozsdát varatköszörülő koronggal,érdemes lenagyolni.Utána drótkorongozni kell,fúrógéppel vagy flexel.Persze a homokfújás lenne az egyik legjobb megoldás,bár vékony lemezen ez is sokat rombol.A hozzá nem férhető sarkokat kézzel reszelővel,hántolóval,lehet jól megtisztítani.A megfelelővédőfelszerelés,kesztyű,arcvédő plexi,főleg a drótkorongozásnál,nagyon fontos.A festékboltban el kell olvasni  a festékek címkéit,így megtalálod aneked tetsző megfelelő anyagot.A festék és védőanyag,vastagsága,nem sokat számít,csak légmentes réteget alkosson a védendő felületen,és jól tapadjon.A kerékjáratban a hangsebesség közelében repülő apró kavicsok,úgyis letakarítanak mindent.Ezért,fontos a védőrétegek,évszakonkénti,pótlása.A rücsi az nem festék és nem alvázvédő,hanem mechanikai védelem rezgés és zaj ellen,nemutolsó sorban esztétikus.Ebből is és az alvázvédőből is létezik,sokfajta,bitumenes,kaucsuk alapú,puhaállagú,és teljesen kikeményedő is.Van rücsi ami nem porózus,így vízzáró réteget ad.De olyan védelem,ami az offroadnak hosszan ellnáll nincs.Ezért kell negyedévente a vas alját a legolcsóbb alvázvédővel,egy alapos mosás és szárítás után újrafújni.Persze a sérült helyek drótkorongozása nem maradhat el festés előtt.
Screwdriver Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30268
"A rücsiről meg annyi, hogy azt le is kell festeni, vagy alatta, mivel porózus szerkezetű, és alatta ugyanúgy rozsdál, mintha nem is lenne rajta semmi."

Ezért kéne főleg alatta lefesteni, alapozni. A festék feladata, hogy az oxigént, vizet és egyéb korróziót okozó ágenst távoltartsák a fémtől, a rücsi dolga pedig a puhaságából adódóan a mechanikai védelem. Amúgy a 'rücsi' népies elnevezés, ezért okot adhat némi félreértésre, ugyanis nem feltétlenül kell rücskösre fújni. Kis ügyességgel és megfelelő szerszámmal viszonylag sima réteg is készíthatő vele.
Esztétikai okból ezek után akár még színt is kaphat, lehetőség szerint lágy, pl PU-alapú festékkel, hogy ne pattogjon le.
Szép is, jó is. :)

Abban viszont egyetértek, hogy rücsit fújni a fémtiszta, esetleg már rozsdás fémre meglehetős ostobaság.
Előzmény: spooner (30267)
spooner Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30267
Ezért úúútálatos is az alvázvédő. Annyi, hogy rugalmasabb a szerkezete, mert teljesen nem köt meg, mint a festék, ezért kisebb kőfelverődésekre jobban reagál, de ennyi. Az is tud sérülni, utána meg átok leszedni. Ráadásul nem is egy szépség...

A rücsiről meg annyi, hogy azt le is kell festeni, vagy alatta, mivel porózus szerkezetű, és alatta ugyanúgy rozsdál, mintha nem is lenne rajta semmi.
Szerkezete meg ugyan olyan puha, mint az alvázvédőnek, csak ez meg is szárad teljesen, de ez is csuda szerintem.
Azért írom ezeket, mert már mindkettőt próbáltam, és mindkettőt le kellett kaparnom róla, ami egy kínszenvedés volt. A kromofág feloldja, és folyékony trutyit csinál belőle, mint mikor még festés előtt áll, csak ez még mar is, meg nem tudsz vele mit kezdeni.
Kaparni nehéz, nem adja magát egykönnyen. Rozsdamentes felületet lealapozni rendesen, aztán jó minőségű zománcot rá. Attól szép, mert egy alváz is szép lehet, csak ne rücsit vagy alvázvédőt kapjon!!!
Minek az alváza ez??? És milyen célra fogod használni???
Előzmény: soonó (30265)
Screwdriver Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30266
Manapság az alvázvédő nem feltétlenül jelent bitumenbázisú, csöpögő és büdös, barnás cuccot. Tisztességesebb védelmet nyújt a 'rücsi', ami már műanyagalapú. Az a lényege, hogy a már (elvileg) korróziómentes, alapozott felületnek mechanikai védelmet biztosít, mert erősen tapad és puha, így nem pattan le egykönnyen. Nem úgy, mint az üvegkeményre kötő (nitrós és más) zománcfestékek, meg az a kb semmire sem jó Hammerite.
Természetesen a rücsit is le lehet gyalulni.
A kulcs szerintem a rozsda precíz eltávolításában és közömbösítésében, passziválásában van. A többit Trebitsch mester leírta...

A galvanizálás szerintem nem megoldás, kivéve, ha nem egy vadiúj, esőt és sarat még sosem látott darabról van szó. Mivel az üreges részeiből még kémiai módszerekkel sem lehet maradéktalanul eltávolítani a korróziót, így a galvanizált réteg nem fogja maradéktalanul izolálni a 'vasat'. Innentől már a levegő párájától beindul a (potenciálkülönbségen alapuló) gyorsított önrohasztó folyamat.
Nem is beszélve arról, hogy ugyanez történik minden egyes helyen, ahol sérül a galvánréteg. Hasonló a baj a szinterezéssel is.
Előzmény: soonó (30265)
soonó Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30265
Mondjuk ha lealvázvédőzöm az egészet tökéletesen, és a kövek itt ott lenyúzzák a bitumenyt, akkor azokban a csíkokban ugyanúgy rozsdásodik, tehát nem nagyon vagyok beljebb.
Előzmény: spooner (30262)
Trebitsch Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30264

Rücsivel fújtam le, szerintem egyáltalán nem csúnya. Abban meg egészen biztos vagyok, hogy plusz védemet ad, szóval kis szerencsével jó sokára kell majd hozzányúlni. Nehezebb lesz, az kétségtelen. :)

Előzmény: spooner (30262)
johnblow Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30263

Köszi,

Átolvastam.

JB

Előzmény: atompyka (30253)
spooner Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30262
Ja, alvázvédő, aztán legközelebb majd mikor megint arra kerül netán a sor, hogy csinálni kell, akkor a világ legköcsögebb dolga lepucolni a bitumenes alvázvédőt...
Melyik létra alváz van gyárilag alvázvédőzve???:)))
Ráadásul csúnya is mint a bűn...
Előzmény: Trebitsch (30260)
Tie Creative Commons License 2006.04.15 0 0 30261
Ha fussa, akkor galvanizálni is lehet.
Előzmény: spooner (30259)
Trebitsch Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30260

Aztán alapozó, és festék. Így évekig nem lesz vele bajod!

Alapozó, kétkomponensű festék, aztán alvázvédő.

Szerintem. A többi nálam is ugyanígy van. :)

Előzmény: spooner (30259)
spooner Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30259
Ugorj neki egy flex-szel lepke koronggal, a rozsdát a legjobban az szedi le a fémről és ráadásul nem is bántja a vasat, csak a felületéről csiszolja le a rozsdát. A legjobb ha az egész alvázat lenyomod vele. Ha van lehetőséged, homokszórasd le, időben melóban nagyot dob rajta, ráadásul az a legprecízebb, mivel befér minden hajlatba. Aztán alapozó, és festék. Így évekig nem lesz vele bajod!
Előzmény: johnblow (30251)
SharkL200 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30258
www.trophymagazin.hu
atompyka Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30257

Az a Király, de az meg Juhász.

Előzmény: Tie (30256)
Tie Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30256
Vagy mer eccerűen csak torma.
Előzmény: atompyka (30255)
atompyka Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30255

Szerintem a "vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások..."-ra gondolt. Úgy érzi, egy off-road topicba nem való a "hogyan közlekedjünk terepjárónkkal a síneken" téma.

Nyilván azért, mert az elnevezéséből következik, hogy a vasút is út, tehát ez on-road és nem off-road.

Előzmény: soonó (30254)
soonó Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30254
Miért akadályozó ?? Itt mindenki terepjáróval van, meg mozdonnyal, ezeket nem akadályozza semmi.
Előzmény: Törölt nick (30243)
atompyka Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30253
Itt volt szó ilyesmiről a napokban...
Előzmény: johnblow (30251)
elf Creative Commons License 2006.04.14 0 0 30252

nem kéne:

Elég khmmm vakmerő válakozás olyan autót venni ami mögül elbontották a gyártót.

Amíg volt Rover, addig sem voltak olcsóak hozzá a cuccok, node így?

Én nem tenném.

Nekem nem kéne. :)

Előzmény: Törölt nick (30241)
johnblow Creative Commons License 2006.04.13 0 0 30251

Hali,

Kisautóm ledobta magáról a kasztniját. És hamár így nekivetkőzött gondoltam lekenen / festem a létravázat. Pár helyen van rajta felületi rozsda, de semmi komoly.

Ajánljatok lszi. valami tuti kenceficét, amivel megállíthatom az idő (és a terep) vasfogának karcolását.

Szeretném most úgy megcsinálni, hogy évekig nem legyen vele gondom.

Köszi,

JB

atompyka Creative Commons License 2006.04.13 0 0 30250

Trebitsch kartács!

Valami ilyesmire számíthatok holnap?

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.13 0 0 30249

csörgess meg, megbeszéljük, egyszerűbb.

30/2992800

Előzmény: spooner (30248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!