Keresés

Részletes keresés

Bunnsy Creative Commons License 2017.08.18 0 0 201

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem. :) 

 

Szeptember végén megyünk Fuerteventurara. 2 felnőtt és egy 1 éves.

Nem tudunk dönteni hol legyen a szállásunk: Corralejo vagy Caleta de Fuste.

Esetleg tudnátok szállást ajánlani? (Fuertesolt nézegetjük)

Illetve még egy kérdés. Csak reggelis ellátásban gondolkodunk. Szerintetek?

 

Kocsit bérelünk.

 

Bármilyen ötletet, tanácsot, véleményt szívesen fogadok!

Köszönöm!! :) 

mamale Creative Commons License 2017.08.15 0 0 200

Köszi a segítségeket, valószínű Costa Calma-ra esik a választásunk. Még képlékeny melyik hotel.

Szép estét mindenkinek

Előzmény: Traveller00 (199)
Traveller00 Creative Commons License 2017.08.15 0 0 199

Costa Calmától délre, Butihondo, Esquinzo, Morro Jable.

Előzmény: mamale (196)
attamatta Creative Commons License 2017.08.15 0 0 198

De legalább olcsó, mert abban az időben minden 2-3x drágább. Kocsi kell, de másért is hasznos.

Előzmény: judit56 (195)
SteveLacky Creative Commons License 2017.08.15 -1 4 197

maps.google.com

Előzmény: mamale (196)
mamale Creative Commons License 2017.08.15 -3 0 196

Sziasztok!

 

Mi most mennénk szeptemberben végén Fuerteventurára, de ne tudjuk eldönteni hová. Kérlek segítsetek: Corralejó, vagy Costa Calma. Milyen messze van a reptértől???? 

Köszi a segítséget!!!!!!!!

Szép napot!

judit56 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 195

ha nincs autó, én kihagynám. 2 hétig voltunk decemberben, de a környéken semmi, egy bolt, 1-2 beülös hely. A szállodában nincs program, a kaja mondjuk elmegy. Ha bérelsz autót átmehetsz a másik városkába, ahol van élet. 

Net fizetős.

Előzmény: JOZ3 (182)
nicci4 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 194

Okidoki:)  Köszönöm :)

Előzmény: atteszmatesz (193)
atteszmatesz Creative Commons License 2017.07.26 0 2 193

Használjátok a baloldali keresőt és olvassatok vissza, lassan az egész fórum az autókölcsönzésről szól.

Előzmény: nicci4 (192)
nicci4 Creative Commons License 2017.07.26 -1 0 192

Szia!

Melyik az a cég ahol nem zárolnak és elég a sima bankártya? 

Köszönöm a válaszodat!

Előzmény: SteveLacky (190)
evita88 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 191

Szia!

 

Mi júniusban voltunk és CICAR Cartól béreltünk autót. A honlapon foglaltuk pár kattintással és tényleg annyit kellett fizetnünk amennyi ott ki volt írva, semmi plusz ilyen-olyan biztosítás meg kaució miatt. Mire odaértünk már nem volt az az autó amit foglaltunk (Opel Astra), de helyette adtak egy drágábbat (Seat Ibiza caravan). Minden nagyon gyorsan profin működött, mi hitelkártyával fizettünk, a leadásnál sem néztek semmit csak ki kellett tölteni egy papírt a km óra állásról stb. és már mehettünk is. Teletankkal vittük el és azzal is kellett visszavinni.

Előzmény: deza80 (189)
SteveLacky Creative Commons License 2017.07.18 0 0 190

Én sem most megyek, hanem karácsonykor.

Ezektől a cégektől béreltem már autót, mind korrekt megbízható, és nincs zárolás, nincs üzemanyag vásárlás.

 

Előzmény: deza80 (189)
deza80 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 189

Köszönöm!

 

Mi pár hónap múlva megyünk. Amennyiben hazaértek, és megosztanád a tapasztalataidat az autóbérléssel kapcsolatban, azt megköszönném! Ja és a többi szép élményedet is szívesen olvasnám.

 

 

Előzmény: SteveLacky (188)
SteveLacky Creative Commons License 2017.07.17 0 0 188

www.autospluscar.com

 

de jó a

 

www.autoreisen.es

 

is

Előzmény: deza80 (187)
deza80 Creative Commons License 2017.07.17 -1 0 187

Szia!

 

Melyik cégnél intézted az autóbérlést?

Előzmény: SteveLacky (185)
Traveller00 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 186

Cofetere csak az az egy autóút van, viszont a Barranco Canariosnál a Shelltől indul a hegyekbe az út, na azon érdemes végigautózni, mert fenn páratlan kilátás nyílik a Cofetere meg az egész környékre (ha éppen nincs felhőben). 

 A víz a az ideiglenes lagúnákban itt-ott pisimeleg volt, egyébként 23-24 C fok (most július). levegő 27-31 fok, egyes napokon és régiókban 31-34 fok. Morro Jable térsége a legszélcsendesebb+melegebb. A szél helyenként brutál erős volt, a Cofetei hágónál 128 km/h-t mért egy német fazon, de voltak napok amikor a Playa Risconál (Costa Calma régió) a parttól kb 80 méterre magasodó kis dombon a hátitáskát tépkedte a hátamról, úgy hogy volt benne canon eos teleobival, 2 liter víz és cuccok, tehát nem 2 kilós hableányos ovis táskáról beszélünk. 

Ha lesz időm írok bővebben, strand szempontjából a legjobb Kanári (Tenerifét, Gran Canariát, Lanzarotét és La Palmát oda-vissza veri ebből a szempontból és vélhetően Gomerát és Hierrot is - utóbbi kettőn még nem voltam).

Előzmény: 06peti16 (184)
SteveLacky Creative Commons License 2017.07.17 0 0 185

Szia

 

Jó leírás, pá helyet én is megnézek, mert hamarosan megyek 1 hétre.

Bár nekem a szállásom 160EUR 5 főre, az autó pedig 89EUR biztosítással együtt és nincs zárolás.

 

Köszi

Előzmény: 06peti16 (184)
06peti16 Creative Commons License 2017.07.13 0 2 184

Sziasztok! Mivel nekem is jól jött a segítség és az információ a szigetről, megosztom én is a tapasztalataim. Mi június 15-22 közt voltunk Fuerteventurán. Wizz airrel repültünk, tulajdonképpen minden rendben zajlott, csak a kb. 5-6 órás repülőutat kell kibírni. 

Mivel az elveink nem egyeznek azzal, hogy egy hétig egy resortban oxidálódjunk és örüljünk magunknak, hogy all inclusive stb, ezért azzal kezdtük a kirándulást, hogy még otthon foglaltunk a Hertz autókölcsönzőnél autót, amit érkeztünkkor pár perc alatt át is adtak, így minden adott volt, hogy bejárjuk a szigetet. :)

Ami az anyagiakat illeti, ha jol emlékszek az interneten kb 83 euróért foglaltunk egy Renault Cliot, de hát végül egy Hyundai i20-at kaptunk, de egy kategórián belül voltak, szóval így oké. Az autó teljesen rendben volt, szinte új és tiszta volt. A 83 eurót termeszetesen úgy kell venni, hogy jön hozzá ilyen-olyan biztosítás, vegül így 156 euróba jött bele. Továbbá, átvételkor két lehetőség van: ha kredit kártyás vagy, lefognak 690 eurót és ha egyben visszahozod a kocsit, akkor vissza is küldik 2-3 munkanapon belül, nem hallottam még senkitől sem, hogy problémáztak volna vele; másik lehetőség ha debit kártyás valaki mint én, ebben az esetben ugrik az előző lehetőség, de egy hétre kb 100 euróért lehet kötni teljes biztosítást, így legalább azért nem kellett aggódnom, hogy meghúzom a kocsit, amit utólag nem is bánok, mert egykét olyan helyre is mentem vele ahová, hogy őszinte legyek a saját autóm biztos, hogy nem vittem volna :) Ezeken kívül még 100 eurót fognak vissza arra az esetre ha nem hoznád vissza az autót az előre megadott időpontig, de természetesen ezt is probléma nélkül visszaadják. Tehát összesítve ami az kocsikölcsönzést illeti, a biztos költség tulajdonképpen csak a bérlés, az a 156 euró, a biztosítást meg mindenki oldja meg úgy ahogy jónak látja :) a benzin itthoni viszonylatokhoz képest rohadt olcsó, ottjárunkkor 95 cent volt egy liter.

Ami a szállást illeti, mi Corralejoban találtunk egy viszonylag jó apartmant a Bristol beachen a tengerpart mellett, 280 euróért 2 személyre 7 éjszakára ami azt hiszem teljesen korrekt. A házigazda beszélt angolul segítőkész, kedves volt. Egyetlen kifogásolni valóm csak a túl puha ágy volt :) A hely neve The Inn.

Maga Corralejo egy fasza kis város, van benne minden ami kell a centrumban nyüzsgés, rengeteg tengerparti étterem, aquapark, strandok. Azt mondják, hogy itt van a legnagyobb élet egész szigeten, ez kb igaz is lehet, de ennek ellenére is nyugodtnak tünt nekünk. Ha leülünk Corralejoban egy kavéra a homokos tengerparton, szembe velünk Los Lobos és Lanzarote szigeteit láthatjuk és persze ide is oda is jár komp, ha valaki kíváncsi lenne rájuk. Mivel ez a sziget legészabikk csücske, aki be akarja járni a szigetet számoljon sok autózással, hogyha mindent meg akar nézni amit lehet, de mivel az utak szinte mindenhol kifogástalan minőségűek, ez nem különösebb probléma :) Egyébként Corralejonál vannak a híres homokdűnék, Dunes de Corralejo, nagyon szépek, majd minden nap kiszálltunk az autóból és jártunk egyet rajtuk, plusz a strandok is nagyon szépek errefelé :) 

Amit látni érdemes szerintem a szigeten:

Első nap elindultunk cél nélkül, végül bejártuk a Tindaya nemzeti parkot, La Oliva városkában sétáltunk egyet, majd pedig El Cotillo strandjait néztük meg, amik szintén szuper jók és innen nagyon szép a naplemente is, ha derűs idő van, én ajánlom :)

Második nap mentünk az Oasis parkba, a belépő egy felnőttre ha jól emlékszek 33 euró volt, de tényleg egy szuper állatkert, az árban benne van elő papagáj, ragadozómadár es hüllő show és ami messze a legjobb a fóka show, plusz láthatjuk európa legnagyobb kaktuszkertjét, nagyon szuper ez is, etethetünk zsiráfot és láthatunk szinte egy méter távolságról akár vizilovakat is. Ezeken kívül lehet tevegelni stb :)

Harmadik nap bejártuk Betancuriát, vulkánt másztunk, szuper kilátók vannak erre stb, ezt a környéket érdemes bejárni! Innen átcsavarogtunk a sziget másik oldalára strandolni, Costa Calma remek rész, de nekünk a kedvencünk Sotavento beach lett, ami azzal különbözik a többitől, hogy ez lagúnás rész, apálykor érdemes menni azt mondják de szerintünk dagálykor is épp olyan jó, csak kevesebb homokszigetet talál az ember, mi ide többször is visszajöttünk :)

Ami még emítést érdemel a szigeten az mindenképpen Ayui fekete homokos tengerpartja, a barlangok és ahova én mindenképp visszamennék az Coféte. Mondhatnánk, hogy egy sima homokos strand kopasz hegyekkel, de látni kell tényleg, már az odavezető út se semmi, Morro Jableig oké, itt aztan egy ideig rendesen aszfaltozott út vezet Cofetere, de az utolsó kb 15 km nekünk majd 50 percbe telt megtenni, persze biztonságosan, hogy a hegyről se guruljunk le mint előttünk egy fehér golf, akinek a szerencséje az volt, hogy egy szikla megfogta csúszás közben...így lehet keménynek hangzik de az út még itt az isten háta mögött is gondozzák az utakat, még a hegyoldalban is elfér két autó simán egymás mellett, csak természetesen észzel kell menni, azt mondom ha egy kis i20-al odajutottunk akkor csak az nem teljesiti ezt a túrát aki nem akarja, vagy tériszonya van :) természetesen lehet van más út is Cofetere, de én nem találtam és szerintem nincs is :D

 

Kaja: az éttermek nem éppen olcsók, de mindenhol nagyon jókat ettünk, viszonyítási alapnak, utolsó este egy két személyes tál előételekkel és egy üveg borral 48 euró volt, nem olcsó de betegre ettük magunkat és tényleg érdemes megkóstolni az ottani halakat, kecskesajtot stb :) Aki inkább a szálláson főzőcskézne, rengeteget meg tud spórolni, mert az élelmiszer nem drágább mint otthon, sőt.

 

Időjárás: sokan panaszkodnak az erős szélre, de hogy őszinte legyek, mi vagy jó időt fogtunk ki, vagy nem vagyunk normalisak de ki se bírtuk volna szél nélkül nappal, olyan erős itt a nap szóval nyugodtan lehet strandolni is, a víz nem olyan húgymeleg mint a Balaton, de akinek megfelel a 20-24 fok annak nem problema, bár Sotaventoban szerintem a lagúnák miatt ennél mindig melegebb ugy tapasztaltuk :) persze mindenki minden nap kenje be magát naptejjel még akkor is ha borús az idő, komolyan mondom, nagyon durván le lehet égni még borús időben is világosabb bőrűeknek :D

 

Összesítve: én csak ajánlani tudom, hogy béreljünk egy autót és tévedjünk el a szigeten, ha látunk egy kedvünkre való partot akkor álljunk meg :) nemtudom mennyire objektívek az ottaniak, de szerintük a legszebb strandol  Kanári-szigeteken Fuerteventuran vannak, de valószínű, hogy igazuk is van :)

 

Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem tudtam segíteni!;)

 

Yoshee77 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 183

A hotel kellemes csalódás. Mi AI ellátással voltunk, teljesen jól főznek. ( egyiptom után felüdülés :)   )  Végre palackos volt a bor és Coca a kóla. Van medencéje is, de január végén kicsit hűvös volt a vize.

A hotelből ingyenes busz jár Caleta de Fuste strandjára ( kb 5-10 perc ) , ahol elég nagy élet van. Mi autót béreltünk és azzal jártuk be a szigetet és innen egész jól lehetett csillagtúrázni. Januárra is erre a településre megyünk, igaz most egy házat béreltem, mert kicsit többen leszünk. 

Előzmény: JOZ3 (182)
JOZ3 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 182

Yoshee77

Most olvasom, hogy ebben a hotelben voltatok: https://www.hoteleselba.com/en/elba-lucia-sport-suite-hotel

Szilveszterre ide foglaltam. Kicsit aggódom, hogy eléggé kiesik, nincs semmi a közelben, már majdnem töröltem a foglalást. Félpanzióval mennénk, légy szíves írj a hotelről.

Köszönöm 

Előzmény: Yoshee77 (147)
SteveLacky Creative Commons License 2017.06.21 0 1 181

Szia

 

Az Atlanti-óceán mindig 20-24 fok között van kb. 

Aki ezt szereti az tud pancsizni.

De nem egy Vörös-tenger, de nem is Földközi. Itt sosem lesz 30fokos a víz, de még csak 26 sem.

 

Üdv

Előzmény: 0lvas0 (180)
0lvas0 Creative Commons License 2017.06.21 -2 0 180

És november elsején milyen idő volt? Pancsizni lehetett??? 

Előzmény: SteveLacky (179)
SteveLacky Creative Commons License 2017.06.15 0 0 179

Szia

 

Én 24-től 31-ig leszek ott. És információim szerint 24-25-26-án is nyitva vannak nagyrészt, 31-én is, nem annyira ünneplik az új évet. A kis boltok tuti egész estig, de nagyobb áruház is esélyes. Tavaly november 1-én voltam kint, akkor is volt nyitva Hiperdino is.

 

Üdv

Előzmény: JOZ3 (178)
JOZ3 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 178

Sajnos a Wizzair dec. 29-ről áttette a járatát dec. 31-re. Van valakinek infója, hogy dec. 31-én a boltok meddig vannak nyitva?

pi-zo Creative Commons License 2017.06.09 -2 0 177

Köszönöm válaszod ismerjük a H10 hoteleket,csak gondoltam hátha volt már itt személyesen is. Nagyon eltérő értékeléseket lehet olvasni a hotelről,angol oldalakon. Egyébként ezt választottuk szeptember végén megyünk oda a 4 éves kislányunkkal és bízom benne ,hogy jól döntöttünk. Az ő értékrendjei szerint választjuk mostanság a hotelt, legyen csúzda játszótér stb.

Traveller00 Creative Commons License 2017.06.06 0 1 176

A h10 felsőbb hoteleivel szerintem nagyon nem lehet melléfogni, Tenerifén és Lanzan is meg voltunk elégedve a láncolattal, szerintem nyugodtan választhatjátok.

Előzmény: pi-zo (175)
pi-zo Creative Commons License 2017.06.06 -2 0 175

Sziasztok. Érdeklődnék,hogy járt már valaki a Tindaya hotelbe? Ha igen mi volt a tapasztalata véleménye?

Traveller00 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 174

szia, ha kifejezetten a strandolás miatt mentek, arra júniusban vannak sokkal előnyösebb helyszínek a Földközi-tenger térségében..

Előzmény: primerose88 (168)
Yoshee77 Creative Commons License 2017.05.19 -3 1 173

Ma foglaltam jövő januárra, elég jó áron vannak wizzair jegyek :)

Yoshee77 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 172

Minden nyitva lesz. Vasárnap tartanak zárva az üzletek, de a kisboltok akkor is működnek.

Előzmény: Erika911 (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!