Komoly csillagászok szerint tarthatatlan a H. C. hipotézis, hiszen ehhez visszamenőleg át kellene programozni a naprendszert! Várom a leépítő véleményeket, számoljuk fel a Hungár naptárt!
ilyet nem írtam, amit pedig írtam azt úgy kell értelmezni, hogy Alarik és Attila szerintem két jórészt fiktív mesefigura akiket egy (vagy több) valóságos történelmi személy motívumaiból raktak össze, akiről így tulajdonképpen nem is tudjuk kicsoda.
...na persze, ha az utólag turmixgépből kiszedett és több kupacra széthányt történetírás szempontjából nézed, akár Ataulf is lehet részben Attila, sőt még vagy négy-öt hasonló nevű gót uralkodó is.
Priscus Attalus életrajzában különösen a származása, ami érdekes.
Milyen szempontból érdekes a származása?
Placidia, úgy tünik, nem más, mint a krónikáink Ildikójának szabásmintája.
Miért Alarik és Attila esetleges azonosságát forszírozod, és miért nem Alarik utódjának, Ataulfnak és Attilának azonosságát? Hiszen végső soron Ataulf vette el Galla Placidát, ő is kinevezte Attalus-t császárnak és még a neve is jobban hasonlít Attiláéra. :)
lássuk miket ír Orosius (Történelem a pogányok ellen)hetedik könyvében:
37....If by some chance she should repent in her bewilderment and learn faith through experience, she would be spared for a short space of time from the invasion of Alaric, a hostile but a Christian king ....
40. It was in the one thousand one hundred and sixty-fourth year of the City that Alaric stormed Rome. Although the memory of the event is still fresh, anyone who saw the numbers of the Romans themselves and listened to their talk would think that "nothing had happened," as they themselves admit, unless perhaps he were to notice some charred ruins still remaining. When the City was stormed, Placidia, the daughter of the princely Theodosius and sister of the emperors Arcadius and Honorius, was captured and taken to wife by Alaric's kinsman, as if she had been a hostage given by Rome as a special pledge, according to divine decree; thus, through her alliance with the powerful barbarian king, Placidia did much to benefit the state.
...
Placidia, úgy tünik, nem más, mint a krónikáink Ildikójának szabásmintája. Alarik nem mellesleg egy Attalus nevezetű görög mukit tett meg Róma báburalkodójának. Priscus Attalus életrajzában különösen a származása, ami érdekes. Itt jön tehát a képbe az Attila mint név. Mégis mintha Alarik és a későbbi hun Attila király (szintén keresztény király?) ugyanazon személy lenne? A gótok és a hunok egyazon nép? Illetve a hun Attila nemcsak római patrícius, de mint római uralkodó???
Hasonló figurák, hasonló nevek, hasonló események... Mintha egy ponton valaki egy történelmet hasított volna mindenestül kétfelé, néhol egy személyből alkotott volna két figurát, egy eseményből két sztorit, néhol személynévből fogalmat vagy fogalomból személynevet... és kb.44 év eltéréssel némileg módosítva ugyan, de skizofrén módon leírta volna kétszer ugyanazt a történelmet.
A képzetlen lazaságával kérdezem melyik személy az igazi talán Alarik Allita (baromi jó név), Vagy Atilla Kirala! A történelem rögzítője Alariknál nem hun gondolkodású volt, és hihetően írásos emlékből ferdítette a nevet, de az igazi történetet írhatta át más időbe egyértelmű céllal! Aki Atilla történetét írta szintén nem hun érzelmű volt, mert az igazi történetet elferdítette! Mármost a hazugság hazugsága igazzá fordul??? A hazugság visszája az igazság? Vagy az igazság hazugsága fordítható tényleges leírássá? Szóval 400 környéként zajlódott Atilla hadjárata haláláig kb. Alariknál leírtak szerint, akkor a történet írója csakis jóval utóbb írhatta le 454 után bizonyosan. Miért kellett volna tudjon már a napfogyatkozásról. Aki meg arról tudott még, az miért ferdített (volna), még nem tudhatta mit és merrefelé kell kicsavarni? A kérdés, hogy ki melyik időszámítást keverte a történetbe, és milyen céllal?
valóban, augusztus, mégpedig napra pontos dátum....
...viszont senki nem hivatkozik napfogyatkozásra, amivel be lehetne ilyen pontosan lőni.
Sőt, nem hivatkoznak semmire, egyszerűen kijelentik ekkor volt és kész. Bizonyára van valamilyen alapja, reméltem te segítesz. Gondolom az én helyemben te sem fogadnád el forrásnak azt, hogy valaki ezt kijelentette... szeretnéd tudni, honnét vette.
Ha valaki könyvet ír, ahol egy napfogyatkozással érvel, akkor az a legkevesebb, hogy ennek a megtörténtére valamilyen forrást mutasson. Ha ráadásul még az időpontjával is érvel, akkor erre az időpontra is illik forrást mutatni.
Szóval továbbra is fennáll a két kérdés:
1. mi a forrás arra, hogy Róma városának Alarik általi kifosztása kapcsolatba hozható bárminemű fogyatkozással (akárhány évvel legyen is elírva a történelem a hivatalos 410-hez képest) ?
2. mi a forrás arra, hogy ez augusztusban kellett legyen ?
Tudom, hogy nem tudom, de párhuzam: Manapság 10éven belül szokott lenni 1-2-3 világvége! Mégis élünk, de ki tudja meddig? Akkortájt gondolom ekkora hatású volt a napfogyatkozás rémképe. Azaz bármi az író számára fénylőnek képzelt "létező izé" bukása hirtelen napfogyatkozás, üstökös, stb. érzését kelthette, ha volt olyan, ha nem. Pláne ha néhány év távolában valóban létezett ilyen, hát ráfogták. Ez a történelem írogatóknál normális lehetett, de azon csillagászoknál, akik a nagyon régmúlt időktől (30-50 ezer évekkel ezelőtt is) megjósoltak csillagászati eseményeket, és ebből éltek meg, na azoknál ez képtelenség lett volna. Mivel a kereszténység a természeti ("megbízható") istent felcserélte egy papírba vésett gagyi belemagyarázott istenre, ettől kezdve mint tudjuk volt csillagász, akit megégettek! Ha tehát a hülyeség általánossá válásával mégis precíz leírásokat követelsz meg (téves emlékezetkor), akkor pokolian nagy bajban vagy! Ettől még lehetsz épeszű...
ámbár Róma kifosztásának napfogyatkozása itt sem található
Reméltem, hogy a könyvedben (könyveidben) szereplő napfogyatkozásoknak legalább te magad ismered a forrásait. Forrás nélkül viszont semmit sem ér, mintha bele sem tetted volna.
érdekes módon népszerű ez az augusztus 24-i dátum...
...viszont ezeddig sehol nem találtam erre indoklást avagy forrást
lehet hogy hoax?
Érdekességképpen Prokopiosz szerint, midőn a gyengeelméjű császár Honorius hírét vette Róma elpusztításának, nagyon kétségbe esett, mivel azt hitte, a Róma nevezetű tyúkjának esett baja. Miután részletesen elmagyarázták neki, és megértette, hogy a tyúknak semmi bántódása nem esett, nagyon megkönnyebbült.
Tisztelettel köszöntelek, mint Carolus 58. utód nemzedéke egyikét,
Te, tényleg nem létezett a Nagy Carolus, gondolom a családi emlékezés tudhat róla valamit! Egyébként egyetértek veled, de ekkora lefagyást ki kellett olvasztanom! És tisztelet feléd, hogy nem létezőnek látszó előd nevével ringbe szállsz!
Beismerem a Film erősebb, mint a bevezetője volt, mert ott valamit emlegettek, DE többször elolvaslak, talán a tudás anyja rám talál! Köszi! És gyakori helyre igazítást kívánok neked, elképesztően szabad a pálya, pl. kérdőjeles népecskék kavarodásától királyokon át pápákig mindenki rettegjen, mert kiderül, mire nem voltak képesek a valóságban! Mert semmi sem úgy volt, nem akkor és főként nem azért! Na ezért biztatlak!
Már azt hittem az elolvadt sarki jég az agyatokat befagyasztotta (egyesek szerint Európa eljegesedik, ha a sarki jég elolvad????)! Hurrá!
Kezdtek kiolvadni!
Ez volt a START! A téma újra él! Az eredetileg is hamis Sandokan film maláj tigrise, ettől még indiai megmentője lett a gyerek-rajz-utánzatú filmeken az ártatlan és közismerten jólelkű angol gyarmatosítóknak és a Keletindiai társaságnak! Ez gyermeteg és a mai "ember"-telen mesékben mindennapos példa a hamisításra, és telitalálat tőlem mert beindultatok! uGYANÍGY hamisítottak a történelem során mindent (főként arany és ezüst pénzt, fura ezt tanították nekem), DE nem ez a meglepetés, hanem hogy Tóth Gyula felismerte és jellemezte igen nagy találati pontossággal a hamisítás teljes rendszerének okait! Márpedig az okok ismeretében végre kisakkozható kik voltak valamiképpen létezettek, és kiket álmodtak meg belőlük arra számítva, hogy olyan "lusta idióták" (mint én kiöregedve) úgy sem néznek utána semminek sem! Baromi jó nekem, hogy 2009-től kezdve évente új felismerésekkel találkozhattam, amelyek egyértelművé tehették számomra miféle módszeres megnyomorítás áldozata népünk! Nézz körül, mennyi üres tekintetű ember utánzat lehetne lelkes magyar, ha tudná kik és miért sodorták őket születésük helyére!
"A Hungar naptar segitsegevel evre, honapra pontosan megallapithato, hogy mikor fosztotta ki Alarik szarmata/geta kiraly Romat. Az i. sz. 410. junius 18-a azert nem lehetett jo, mert előszor is Romaban nem lattak, csak Marokkoban, masodszor, mert nem augusztusban volt."
honnan van az információ, miszerint augusztusban kellett legyen?
Történelem hamisítás már az ovodásoknál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M2 magyar állami TV-ben Délidejű gyerekműsor: ISMERITEK a "SANDOKAN" filmet, hol a főhős az angol barátjával éppen az indiai nép angol elnyomatása ellen harcolt! Ugye a Kelet-Indiai Társaság fegyveresei ellen!
Világhírű lett! Most bóvli rajzfilm-sorozatban megy az agymosása a kisovodásoknak,
Hogy Sandokan az angolok barátja és védőszentje,
aki indiai démonokkal, varázslókkal és banditákkal harcol!
Mire felnőlnek, az eredeti "Sandokan" film számukra hazugsággá lesz!