Keresés

Részletes keresés

h3o Creative Commons License 2002.08.07 0 0 608
Mondom, hogy készülhetnek a kárörvendök:)
:
Sowunmi Thomas hazatér



S. G.


NS, 2002-08-07


Bizonyára szép ajándék az alábbi hír a dunaújvárosi szurkolóknak: Sowunmi Thomas a hét végi fordulóban ismét magára húzhatja a Dunaferr piros-fehér szerelését. Pedig a válogatott csatárról gyaníthatóan már mindenki lemondott a városban, a vezetők, a játékostársak, no meg a drukkerek is úgy voltak vele, Thomas Franciaországba szerződött, és az élvonalba most visszakerült Ajaccióban folytatja karrierjét. Hát nem így esett.
A történet lehetne tipikusan magyaros is, hiszen jó néhány honfitársunk indult "világ körüli útra” szerződés reményében, hogy majd Nyugat-Európában mutassa meg a képességeit, ám ez csak keveseknek sikerült. Sowunmi sztorija mégsem illik e sorba, hiszen a gólerős támadónak nem azért kell hazatérnie, mert az előkészületi mérkőzéseken a tengerbe rúgdosta a labdát, és még csak nem is azért, mert az orvosi felmérésen kocogás közben leesett a futógépről. A támadó minden kritériumnak megfelelt, pályára lépett valamennyi előkészületi mérkőzésen, mi több, már alá is írta az egy évre szóló szerződését.


Sowunmi Thomas önként köszönt el a francia klubtól, de reméli, visszatérhet
– Most aztán mondhat, amit akar, a rosszmájúak úgyis magyarázkodásnak veszik, és arra gondolnak: tessék, Sowunmi Thomas sem felelt meg egy komoly bajnokság követelményeinek.
– Aki ilyesmit mond, annak fogalma sincs arról, mi történt velem másfél hónap alatt Ajaccióban – mondta a nyolcszoros válogatott támadó, akit éppen pakolás közben értük utol szállodai szobájában. – Ennyi időt töltöttem kint Franciaországban, ezalatt rengeteget edzettem, pályára léptem a gyakorló találkozókon, és bebizonyítottam az Ajaccio vezetőinek, hogy van, lesz helyem a csapatban.
– Tehát úgy gondolja, kezdőként számítottak volna önre a francia klubnál?
– Ezt természetesen nem jelenthetem ki, de komoly esélyem volt arra, hogy ott legyek a kezdő tizenegyben. Valamennyi edzőmeccsen szerepeltem, nem is ment rosszul a játék, valószínűleg ezt bizonyítja, hogy végül is egyéves szerződést írtam alá.




– Amit aztán kedd délelőtt felbontottak. Miért volt erre szükség, ha minden ilyen jól alakult?
– Menedzseremmel, Balla Györgygyel, akinek egyébként rendkívül sokat köszönhetek, hosszú órákon keresztül vitattuk meg a helyzetet, és mindketten úgy láttuk, nincs értelme maradni, akkora most itt a bizonytalanság. Az Ajaccio menedzsere, Rolland Courbis bírósági ügybe keveredett, ezért könnyen előfordulhat, hogy eltiltják mindennemű sporttevékenységtől. Márpedig engem ő hívott ide. Nem véletlen, hogy rajtam kívül távozott az Ajaccio két kulcsembere, egy francia és egy argentin futballista is.
– Tehát a bizonytalan helyzet miatt tér haza?
– Pontosan. Nem mertem megkockáztatni, hogy egy új vezető esetleg nem számít rám, felültet a lelátóra, és nekem nem lesz játéklehetőségem. Egyébként Courbisszal is egyeztettünk, és abban maradtunk, ha rendeződik a helyzete, akár már a télen sor kerülhet az újabb megállapodásra. Addig azonban a Dunaferr játékosa vagyok, és igyekszem minél jobb teljesítménnyel segíteni csapatomat.
– Gyanítom, nem arra vágyott, hogy az ősszel majd a Békéscsaba vagy a Siófok ellen lépjen pályára. Mennyivel jobb lenne a PSG vagy a Marseille ellen készülni…
– Nagyon szerettem volna Franciaországban játszani, hiszen ezért jöttem ide. Elismerem, van bennem egy jó adag csalódottság, de nem szabad türelmetlennek lennem, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megadatik majd a nagy lehetőség számomra is.
– Jól tudom, hogy az átigazolási időszak hajrájában tárgyalt a Ferencvárossal és a Zalaegerszeggel is?
– Szerintem erről már felesleges beszélni. Voltak puhatolódzó megbeszélések, de nekem most már egyértelműen a Dunaferr-re kell koncentrálnom, helyet kell követelni magamnak szorítani a csapatban, lehetőleg már a hét végén.

--------------------------------------

A Győri ETO ellen még nem lesz kezdőember

Aligha van edző, aki rossz néven veszi, ha egy válogatott támadóval erősödik csapata játékoskerete. Természetesen Tornyi Barnabás is örül annak, hogy Sowunmi Thomas ősszel ismét a Dunaferrben játszik majd, ám mindez nem jelenti azt, hogy a hazatérő labdarúgó a soron következő találkozón automatikusan tagja lesz a Győr elleni együttesnek.
"Szeretettel várjuk Thomast, ugyanakkor sajnáljuk, hogy végül nem sikerült külföldön folytatni a pályafutását – reagált a hírre Tornyi Barnabás. – Az edzettségi állapotáról nem tudok nyilatkozni, de azért az valószínűsíthető, hogy Franciaországban megfelelő terhelést kapott. Remélem, hogy hasznos tagja lesz a keretünknek, de a mostani állás szerint nem tudom elképzelni, hogy a korábban az olimpiai válogatottban nálam már futballozó játékos tagja lesz az ETO elleni kezdő tizenegyünknek.”

*******************************************

Sajnos a Ajaccio szurkolók ezt nem igazán így látták, mert egyöntetüen azt mondták, hogy a Monaco ellen nagyon gyengén játszott, aztán a helyi harmadosztályú GFCOA ellen már csak a tarcsi jutott Thomasnak, persze lehet, hogy akkor már kifejlöben voltak az események. (Egyébként hogy zajlik itt az átigazolás? Kicsit követhetetlen számomra.) Nyilván sokat számít, hogy valaki az edzö kedvenceként van egy klubnál, vagy csak megtüri az új edzö, Bijotat mert Courbis döntéseit nem illik megkérdöjelezni, de hát volt már kiszorulva a Vasasból és a Dunaferrböl is, onnan is visszaverekedte magát
a válogatottba, úgyhogy kicsit furcsa a döntése.
Remélem télen tényleg sikerül.
Most nyilván el lehet játszani vele a tékozló fiú visszatérését, de azért elég röhejes lenne ha csak azért, mert a francia élvonalban készült és a Cannes-nal és a Monacóval gyakorolt, Alex tartósan kiszorítaná.

A. Sch.!
Te végleg távoztál a kibertérböl?

msrj Creative Commons License 2002.07.31 0 0 607
Sok sikert kívánunk a Thomasnak, lehet, hogy végre megtalálja a helyét. Tavasszal már egész jó formát mutatott itthon.
h3o Creative Commons License 2002.07.30 0 0 606
Mostanra viszont állítólag aláírta a szerzödést.
Ezt még hivatalosan nem hallottam, de ha négy nappal a rajt elött ezt mondják a szurkolók, akkor elég valószínünek tünik.
Úgyhogy készülhetnek az újabb kinyilatkoztatásokra, akik szerint nem hogy külföldre, de a magyar élvonalba sem jó, stb, stb.
h3o Creative Commons License 2002.07.23 0 0 605
Sajnos úgy néz ki, hogy Thomast nem szerződtetik, bár ez még nem hivatalos. Remélem nem is bizonyul igaznak.
h3o Creative Commons License 2002.07.22 0 0 604
az Ajaccio edzömeccsen 1-0-ra kikapott a Monacótól, Thomas kezdö volt de ezúttal állítólag egy nagyszerü passztól eltekintve nem játszott túl jól.
msrj Creative Commons License 2002.07.19 0 0 603
Azért a Thomas helyében én aggódnék, nemsokára lejár az átigazolási időszak. Szerződés nélkül van még mindig.
msrj Creative Commons License 2002.07.19 0 0 602
Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu

Ajaccio, július 18., 15.55

A magyar csatár nem aggódik a jövője miatt.

Thomas Sowunmit nem különösebben foglalkoztatja, hogy az Ajaccio vezetőedzője, az őt kiszemelő Rolland Courbis ellen rendőrségi eljárás folyik. A csatár már több hete együtt készül a csapattal a bajnokságra, és kizárólag a futballra koncentrál. Sowunmi egyre jobban beilleszkedik az Ajaccióba, amelynek vezetői mindent megtesznek azért, hogy a játékosnak csak a labdarúgással kelljen foglalkoznia. A klub a csatár rendelkezésére bocsátott egy autót (egy Peugot 206 dti-t), és hamarosan a szállodai szobából átköltözhet az egyesület által bérelt, Sowunmi által kiválasztott lakásba.
Az Ajaccio edzéseit közben az eddigi pályaedző, Dominique Bijotot vezeti, aki gyakran biztatja Thomas Sowunmit. A szakvezető azt szeretné, ha a támadó bátrabban vállalkozna lendületes előretörésekre, cselekre, távoli lövésekre, hiszen az adottságai megvannak ehhez.

h3o Creative Commons License 2002.07.19 0 0 601
Valaki lécci tegye be az nb1hu idevágó cikkét!
Köszi
lao-ce Creative Commons License 2002.07.07 0 0 600
600
h3o Creative Commons License 2002.07.07 0 0 599
Kis összefoglaló az elmúlt napok eseményeiböl. A sikeres Courbis edzöt letartóztatták az Ajacciónál, már szabadlábon van, de el van tiltva a focival kapcsolatos tevékenységektöl, Thomas állítólag a jövö héten ír alá. Várható valami interjú is vele, majd beteszem, hátha valaki lefordítja. Tegnap a Racing Paris-val játszottak, Thomas gyönyörü gólpasszt adott és az edzö különösen meg volt vele elégedve, 3-1 lett a vége.
h3o Creative Commons License 2002.06.22 0 0 598
Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu

Ajaccio, június 22., 13.00

A csatár egyelőre ismerkedik csapattársaival.

Erre pedig a futballpálya mellett a legjobb helyszín egy szálloda. Nem, nem tévedés, hiszen az Ajaccio keretéből jelenleg 11 játékos, valamint az egyik, új pályaedző ugyanabban a hotelban kapott átmenetileg elhelyezést. Az élvonalban idén feljutott Ajaccio csapatánál egyébként nagy vérfrissítés volt a nyáron, a keret szinte teljesen kicserélődött.
- Jelenleg harmincegyen vagyunk - mesélte Thomas Sowunmi. - Nagyon sok az újonnan igazolt játékos, erősebb lett a keret, de mivel sok az új futballista, kell majd egy kis idő, hogy összeszokjunk. Hétfőn kezdtük meg a felkészülést, nem tagadom, van egy kis izomlázam, de nem vészes a helyzet. Nemsokára elutazunk edzőtáborozni, St. Etienne közelébe, az ott eltöltött két hét után én is okosabb leszek. Egyelőre edzek és ismerkedem a többiekkel, a beilleszkedéssel tehát nincs gond. Most még szállodában lakunk, de várhatóan a jövő héten kiválaszthatjuk a lakásunkat is.

h3o Creative Commons License 2002.06.16 0 0 597
Természetesen gratulálok!

Thomason kívül az alábbiakat igazolta a klub: (vagy hosszabbított szerzödést)

Martial Robin- 2 éves szerzödéshosszabbítás, játszott a Marseille-ben is, középpályás

Chistophe Destruhaut- 1 éves hosszabbítás, öregedö védö, epizódszereplö

David Terrier- 2 éves hosszabbítás, ö egy Newcastle-ben is megfordult védekezö-írányító kp-s, alapember

David Jaureguiberry- 2 éves hosszabbítás, balhátvéd

Stéphane Grégoire- 2 évre a Rennes-böl érkezö, ott stabilan játszó de már 34 éves középsö vagy jobboldali kp-s, Thomas vetélytársa lehet

(Abdel)Nasser Ouadah- 17 éves kora óta többnyire a Nancyban játszott, de most a Niort-tól jött 3 évre, középsö v. jobboldali támadó kp-s, tehát szintén konkurrens lehet de nem sokkal gólerösebb Thomasnál és gyengébb fizikumú is.

Laurent Morachini- 17 éves kora óta Toulon és Bastia vmint Nancy játékos, most az utóbbiból szerzödött 1 évre, annyira védekezö kp-s, hogy 16 év alatt 1 gólt rúgott.

+ még kb húsz játékost. Róluk majd napkelte után

h3o Creative Commons License 2002.06.15 0 0 596
Sowunmi útnak indul
Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu

Dunaújváros, június 15., 20.00

A csatár vasárnap utazik új csapatához, az Ajacciohoz.

Thomas Sowunmit számos külföldi klubbal (Benfica, Hertha, Atlético Madrid, Genk, Sporting, Cottbus) hírbe hozták már magyarországi pályafutása során, aztán a nagy felhajtások után a csatár nemrég szép csendben Franciaországba igazolt. Az Ajaccio hívásából konkrétum lett, és Sowunmi hétfőtől már a francia élvonalba idén feljutó csapatnál kezdi meg a felkészülést. A játékos vasárnap utazik, hétfőn pedig részt vesz első franciaországi edzésén. A jövő hét még a lakáskeresés, berendezkedés jegyében telik majd, aztán pedig jöhet a légiósélet. A megszokásra közel másfél hónapja lesz Sowunminak, hiszen a francia bajnokság augusztus 3-án kezdődik.

h3o Creative Commons License 2002.05.30 0 0 595
Egyébként Thomas, ha benézel, vállalkozhatnál egy chatre a forumosokkal egyszer, nem?
h3o Creative Commons License 2002.05.30 0 0 594
Talán nem omlik össze a fiad:)

,,Sowunmi elkötelezte magát

Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu

Dunaújváros, május 29., 22.10

A Dunaferr csatára szinte biztosan Franciaországba szerződik.

Szerda este érkezett haza egy rövid franciaországi látogatásról Thomas Sowunmi és menedzsere, Balla György. Az utazás célja az volt, hogy megegyezzenek a francia élvonalbeli bajnokságba most felkerült Ajaccio vezetőivel a válogatott játékos szerződésének feltételeiben. Balla György elmondta: mindenben megállapodtak a francia klub vezetőivel, elkötelezték magukat a szerződés megkötése mellett, de a szerződést majd csak akkor írják alá, amikor Sowunmi június végén csatlakozik a franciák keretéhez. A tervek szerint a 24 éves játékos egy plusz három éves megállapodást szignál majd. ''

Persze addig sok minden történhet még.
Hol lehet francia meccseket nézni?

patakveer 2 Creative Commons License 2002.05.25 0 0 593
Én meg 9 éves fiamnak nem mondhatom meg, hogy kedvenc játékosa a Fradihoz megy. Egy világ omlana össze benne.
Előzmény: h3o (592)
h3o Creative Commons License 2002.05.25 0 0 592
Ne vigyorogjá'! Leeeki megrendülésem van, vetted?:)

De komolyan: Ha belegondolok, hogy tavaly is későbbi csapata elleni utolsó meccsén nyújtott szenzációs teljesítményt... (Ja, gratulálok bátor megjegyzésedhez a V-topicban:)

patakveer 2 Creative Commons License 2002.05.25 0 0 591
:)
Jogos.
Előzmény: h3o (590)
h3o Creative Commons License 2002.05.25 0 0 590
Jó ég, most a Fradiról van szó az origo szerint. Akkor bezár a topic:(
h3o Creative Commons License 2002.05.25 0 0 589
A második félidőt láttam: ZSENIÁLIS volt!
Még általában magyarfoci iránt nem túl lelkes apukám szerint is egy tisztességes helyen akár brazil válogatott is lehetett volna. (Nem is szólva a hölgy családtagok körében régóta élvezett népszerűségről:)
Ezek a passzok, lefordulások a fénykort idézték! Szegény Szkukalek...
Ennek alapján nálam 8-as a mai meccs, de szívesen olvasnám pl. Rosso beszámolóját az első félidőről.

Lehet, persze, hogy már rég alá van írva a szerződés, de annak fényében, hogy az Ajaccio már 12-13 játékost igazolt, kicsit kételkedem a dologban. Gondolom, most a ZTE lesz a következő állomás, de nem tudom ez mennyire lenne jó. Végülis Bozsik alatt sokkal kevesebb lehetőséget kapott, mint Egerváritól. Ha marad a Dunaferrnél, gondolom Tornyinál kezdő maradna.
Mindenesetre:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

h3o Creative Commons License 2002.05.16 0 0 588
Na, most ez nem jött össze? Arról volt szó, múlt vasárnapig eldől.
h3o Creative Commons License 2002.05.06 0 0 587
Na már nem kell. Szóval Fehér Csaba helyett aki vagy sérült, vagy a klubja nem engedi Thomas van a keretben.

HAJRÁ!!

h3o Creative Commons License 2002.05.06 0 0 586
Valaki lécci kopírozza be a Fehér helyett Sowunmis Nb1hu cikket. Köszi!
h3o Creative Commons License 2002.05.03 0 0 585
Ha jól értem egyébként, akkor a Bastia-stadion-beli játék ideiglenes lesz, mert egy 17000-es részben fedett stadionná alakítják a jelenlegit
h3o Creative Commons License 2002.05.03 0 0 584
alours.com
h3o Creative Commons License 2002.05.03 0 0 583
Megnéztem a játékoskeringőt: többek között távozhat a két nagy név, N'Diaye és Abou is.
Akik már aláírtak:
Grégoire-veterán középpályás, nem tűnik nagy névnek, Ouadah - nyolc évig nancys támadókp., Moracchini - stabil elsőosztályú védekező középpályás, 18 éves pályafutása alatt 1 gólt bírt lőni, Alicarte - a Bordeaux cserévé süllyedt középhátvédje. Jöhetnek még: Bruno Rodriguez - kétlábas, nem túl gólerős, de stabil francia elsőosztályú csatár, Julien Rodriguez monacói védő, Meslin gólerős csatár, bár a 11-eseket is ő lövi. A többiek ennyire sem nevesek, persze lehetnek jók. A honlapjukon egyébként nincs szó Thomasról, de ha van franciául beszélő Sowunmista akkor fórumozhatna vagy csetteghetne velük a szerződés realitásáról, div1-es esélyekről stb.
A.Sch. Creative Commons License 2002.05.01 0 0 582
Bastia v. Ajaccio : ahogy elnézem tök mindegy.Könnyen lehet , hogy jövőre Napoleón szülővárosa megelőzi a korzikai fővárost. Főleg , ha Thomas is erősíti őket!!!::))
h3o Creative Commons License 2002.05.01 0 0 581
Hátha Ajaccio lesz, kicsit utánanéztem: 1910-ben alapították, piros-fehér felső, fehér nadrág a mezük, biztosan nyerték a másodosztályt (20-12-5, +23. 7 ponttal előzték meg a második feljutó Le Havre-t)
Stadionjuk 6500 fős, ezért kényszerülnek majd a Bastiáéban játszani.

Legjobb játékosuknak a 29 éves Samassi Abou tűnik, aki megfordult - és néhányszor pályára is lépett - a Lyonban és a West Ham-ben is, valamint a jelentős francia elsőosztályú múltú Samba N'Diaye. A kapus, Trévisan korábban a Guingamp-ban és a Marseille-ben védett. Mögöttük a legnagyobb név Thomas lenne. Egyetlen válogatott van a csapatban, Hoalid Regragi egyszeres marokkói szupersztár.

h3o Creative Commons License 2002.04.30 0 0 580
Naaaa! Most Ajaccio vagy erős Bastia? Ilyen bizonytalanságban nem tudok elaludni
h3o Creative Commons License 2002.04.30 0 0 579
Ez tuti? Az nb1.hu-n az élvonalba feljutott Ajaccio-ról beszélnek, ami stadion híján a Bastiáéban játszik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!