Erről senki nem beszélt, ki beszélt itt garanciáról? De már csak terelsz, mert nincs bizonyítva, amit vizionáltál.
Nem kell azt keresgélni, és nemcsak jófogáson vannak használt 10-20 éves hűtők, amiből egyet se találtál olyat, amit te vizionálsz, a leugró ajtó, a te keményfa megoldásoddal. :)) Csak vízió.
Hát, karosszériásnak is lúzer vagy, de azért illene tudni, mi a különbség a felületi és a "belülről kifelé terjedő" korrózió között. Ez szinte minden típus garancia leírásában szerepel. Háztartási gépeknél azonban a gyártó előrelátóan nem tesz különbséget, hogy honnan hová halad a rozsda, többnyire elintézi a kérdést egy rövid mondattal az apróbetűs résznél: "korrózióra nem vonatkozik a gyártói garancia" - na vajon miért?:) De te azért keresgéljél csak tovább a jófogáson.
Gondolom megnézted a 10-15-20 éves használt kombi hűtőket, és egyiknél se láttad leesve az ajtót, hogy egy keményfa idomot kellett volna belefaragni, hogy az tartsa a helyén. :))
A dukkó már nem használatos szó manapság, hogy a mai autófényezők se nagyon értenék, de mindegy. A hűtőmön nincs se festés, se fényezés, már csak, hogy mindenki értse, dukkó meg végképp nincs.:))
Igen, nálad. Amikor felfedezted, meg kellett volna keresni a hiba okát, pl. megnézetni egy szerelővel, megoldani, aztán kezelni a lemezt. De ez már eső után köpönyeg, hogy már nincs meg a hűtő, így nem is pontosítható az ok. Ha igazad lenne, mindegyiknek, egytől-egyig pont olyannak kellene lenni, mint nálad. Látszik a fotón, hogy az nem normál. Megnéztem a jófogáson 15-20 db 10 évnél régebbi kombi hűtőt, egyik se olyan. Tömítés hibák vannak már, olyanoknál, akik nem figyeltek rá, és amiatt lehetnek minden hűtőnél problémák, bármelyik márkánál, és AEG is pontosan ugyanaz a gyártástechnológia. De mindegy, te azt mondod, én meg ezt, kár tovább görgetni.
Van akinél rozsdállik, van akinél nem, szerencsére nálam nem, a 12 éves mosógép(és a ruha is illatos, mosás után :)), bár nekem ez nem annyira lényeges) de nincs is leverve, nincs ütve- vágva, és megkapja a törődést is, amiről sokan nem is tudnak, hogy mit kell. A tömítések jók az LG hűtőnél, nem csepeg, és nem áll a vízben. A Liebherr belső elrendezése, polcok, fiókok nekem nem tetszett, akkor még a Bosch volt terítéken, de jó, hogy az LG-t választottam.
Meg mutattam egy 20 év körüli alulfagyóst, hogy hogy kell kinézni neki. De mindenkinél mások a körülmények is, más a használat, az ápolás, az odafigyelés. Nálad a hűtővel biztos nincs rendben valami, ezt nem lett volna szabad eddig hagyni fajulni, ahogy kinéz, de mindegy, a te dolgod. Legalább legközelebb rozsdamentest vegyél.:))
Egyébként ugyanaz AEG és Elux, csak némi extrákkal, és a kinézeten variálnak, hogy drágábban adhassák az egyiket, főleg a németeknél. Amíg volt Zanussi, az pedig kicsit olcsóbb kivitel volt ezeknél, és szerintem az valóban gyengébb volt.
Egy ilyenre én azt mondom, hogy mocskos, foltos, koszos, ápolatlan mosógép, és lehet, hogy büdös is, mintha a gumitömítés penészes lenne. Az üstnél lévő széles gumi is biztos be van rakódva mocsokkal. Persze nem egy háziasszony dolga ezeket megtisztítani, asse tudná, hogy kell.
Ezt nem szabad így használni, oké, tudom, van sokkal mocskosabb is, láttam olyanokat is, de az nem felmentés neki.
Tudom, van olyan is, és a hűtőm szálcsiszolt acél, de teljesen más, sokkal szebb, mint egy festett szürke. A mikró is inox, és fogja a mágnes, meg a Zepter edény is, azt meg nem fogja, és nem is jó az indukciós tűzhelyhez, ami azért először meglepett.
10 évvel ezelőtt is ugyanígy kezelték a lemezeket az e.lux gépekhez?
Mert kb. akkori beszerzés volt a rohadó mosógép és a hűtő is... Felőlem gyárthatják már aranylemezből is, az e.lux örökre elásta magát. Az AEG mosi maradhat, hűtőben meg a Liebherr lett a befutó: hatodik éve megy itt egy szinte némán.
Súgok, a jászberényi és nyíregyházi hűtőgépgyárban egy gyártósoron, egyfajta anyagokból (szekrénytest, ajtók, kosarak, rekeszek, rekeszajtók) épültek össze az Electrolux, Zanussi, AEG, Privileg, Lloyds és még vagy 10 márka.
Mind az ajtó, mind a szekrénytest (panel) egy fajta lemezből, alsó-középső-felső összekötők is egy porkamrában festődtek.
A kompresszor már más volt, azt fajtája válogatta.
Mosógépnél nem tudom, de minek építenének minden márkájukhoz gyárat Electroluxék. Meg lemezsajtolót, porfestőt stb.
Jól van, na, úgyis érti azt mindenki, nem muszáj rögtön belém kötni.:)) A zománc az, amit több 100 fokon ráégetnek.
Akinek meg ilyen gondja van, hogy nem figyel ezekre, az vegyen inox hűtőt. A 2 méteres LG kombihűtőm is az. Sőt, A 6.-ik érzékes WP mikróm belseje is inox, viszont van egy tartalék(szintén made in Sweden), amit kaptam, mert felelslegessá vált másnak, annál meg fehér a belső tér, mondanám, hogy zománcozott, de biztos az se.
Én nem akartam mondani, hogy badarság ez az elektronikai hulladékozás, de sokan összevissza beszélnek, de nem tudom mi alapján. Nem is mondható elektronikai terméknek, mint például egy tv, mert ennek a nagyobb része mechanika. :))
Van egy ilyen E.lux Space Plus nevű kombi hűtő ismeretségben, és nem rohad, pedig vagy 20 éves biztos megvan már. Pedig évekig le se olvasztották. Szerintem oda kell figyelni, ha leütődik a zománc, akkor lekezelni, lefesteni Hammerite-tal például, vagy ha a tömítés tönkremegy, egyébként nem szabadna úgy rozsdálni, mint a képeden. Annak oka van, hogy ott állandóan nedves volt. Egy állandóan nedves környezetben, a fürdőszobában lévő 12. éves mosógépünkön sincs ilyen rozsdásodás.
30-35 éves Lehel vagy Zanussi normál hűtőszekrény alja az tényleg rozsdásodik, de az állandóan csöpögött, meg a rossz konstrukció, a gyenge tömítettség a kis fagyasztójánál, és hogy azoknak nincs lába, mint a mostaniaknak.
GORENJE mosógépekről mi a tapasztalat az elmúlt 1-2 évben gyártottakról, vásároltakról?
Tegnap néztem párat euronicsben. Viszonylag jó áron vannak, viszont ennél két fő negatív infót hallottam.
1. Iszonyat hosszú programok vannak rajta.
2. Minősége megkérdőjelezhető.
Ismerősömnek 5 éve van waveactivos gorenje, használja, működik, elég sokat mosnak. Kérdés, hogy az 5 éve gyártotthoz képest mára mennyire rottyant le a minősége.
Ellenben volt, hogy szerelő is mondta, bármit csak azt ne, de ki már nem fejtette, miért ez a vélemény.
Máshol meg ajánlották.
Amúgy megnéztem, Made in PRC, tehát kínai cucc. Milyen leht a mostani minősége, mire lehet számítani?
BEKO még amin gondolkoztam, ezt a márkát is ajánlották.
Legolcsóbb, legegyszerűbb pl
BEKO WUE-6512 XWST elöltöltős keskeny mosógép
Nem tudom, mennyire éri meg, vagy tényleg pénzkidobás
A hűtöm is kezd érdekes hangokat kiadni, már azokat is nézegetem, hogy ne utolsó pillanatban kelljen kapkodva keresgélni. De akkor az már eldőlt, hogy elux hűtőt biztos nem veszek, ha pár év alatt szétrohad.
Megnéztem az AEG-ket, 190-től indul a legkisebb, legegyszerűbb.
Szerintem a mosási programokat a letölthető kezelési utasításban is össze lehet hasonlítani, de jobb forgalmazóknál a webshopban is megnézhető.
Nem mondanám, hogy az Electrolux "elektronikai hulladék", sose az elektronikával volt probléma, inkább mechanikai jellegű hibái voltak, a lemezszekrényük pedig gyakorlatilag nincs védve a korrózió ellen. A kb. 10 évvel ezelőtt vett E.lux mosógépnek 3 év után elkezdett radikálisan rozsdásodni az ajtaja, 6 év után dobtuk ki. Az e.lux hűtünk ajtaja szintén 3-4 év után kezdett rohadni, annyira, hogy a nagyobbik ajtó ki is fordult a helyéről, azóta alul egy keményfa idom tartja a helyén:) Egyébként hibátlanul hűt mint állat, de a mélyhűtő ajtaja pl. így néz ki:
Az AEG gépek ugyan drágábbak 10-20 %-kal, mint a hasonló kategóriájú E.luxok, de nem amortizálódnak le ennyire, az AEG 4-5 éves korában is olyan, mintha akkor tolták volna ki a gyárkapun.
Ezt rosszul tudod, mert 5 évesen is 3 évre lehet megvenni újra a teljes biztonságot.
Én nem úgy látom, hogy hulladék lenne, a sajátom, és más olyat használók általi tapasztalatok alapján, de mindenki azt mond, amit akar, engem nem zavar. Mások meg más márkákra mondják, de hol láttál ilyet?
ELECTROLUX Mosógépeknél tapasztalatok alapján érdekelne, és főleg a mostanában, elmúlt 1-2 évben vásároltakról (gyártottakról), hogy milyen hosszú mosások vannak rajta? Tudom, hogy van rajta időcsökkentő lehetőség, de az alap programok között van olyan is, ami élhető, pl félórás, vagy 1 óra körüli?
Másik fontos kérdés, hogy az öblítő illata érezhető-e a ruhákon, mindenféle dupla adag öblítő meg illatgyöngyök és egyéb extra szagosítók nélkül? Ez nagyon fontos és olyanoktól kérdezem elsősorban, akik az elmúlt 1-2 évben vásárolt, jó eséllyel ma is forgalmazott gépük van.
Sajnos az LG-nél ezzel IS! :( befürödtem, hogy egy idei, 2025-ös gyártású 156ezres DD meg AI meg eszemfaszom über gépben mosva nulla, azaz semmi illat nem érződik (ÚJ! gépről beszélünk, és az első mosás óta abszolút semmi illata a ruháknak!!!). Ugyanazokat a löttyöket használom, ami a régi gépemnél tökéletesen működött, és LG-nél próbáltam dupla adagot beleönteni, és figyeltem, az utolsó öblítésnél vette ki. Még egy ilyen gépet nem akarok, csak illatos ruhákat és egy jól működő gépet, amin az alap programokon nem mos 2 órán keresztül még rövidítés nélkül sem!
Ha megveszem a gépet, kifizetem rá a 40e-t hogy 5 évig nyugi legyen, lejár az 5 év, akkor másik 5 évre újra meg tudom kötni majd a komplett, mindenre IS kiterjedő biztosítást?
Ami nagyon zavar, hogy rengetegen írják, hogy az Elux gyakorlatilag elektronikai hulladék. Ezt mi alapozza meg?
Tesztelted? Mert én megnéztem 2 mosógépnél is, és semmit nem vont le ezzel, viszont az ELUX15KEDVEZMENY és az EXTRA5 még mindig működik. Egy 3.-nál ami alapból Tavaszi akciós, ott meg csak az ELX10TAVASZ volt jó.
"Az Electrolux Kiterjesztett Garanciát más, az Electrolux által önkéntesen adott, a törvényi előíráson felüli évekkel kiegészített jótálással már rendelkező készülékekre, technikai okok miatt nem lehet megvásárolni."
Ezt nem tudom, mikor találták ki, de a 2019. januárban vett AEG kombi eleve 1+3 éves gyári garanciáját simán megtoldották még +3 év kiterjesztéssel - vagy az elnevezések nem egyértelműek.
A kiterjesztett garancia alap biztosítási csomag a gyári jótállási idő lejártát követően is lehetőséget nyújt a termék meghibásodása estén fellépő kárigény fedezésére.
Kiterjesztett garancia 3 évre vásárolható, nem csak új, hanem használt készülékre is. A garancia megvásárolható a gyári jótállás ideje alatt, vagy annak lejárta után, a készülék megvásárlását követő 8 éven belül.
Figyelem! Az Electrolux Kiterjesztett Garanciát más, az Electrolux által önkéntesen adott, a törvényi előíráson felüli évekkel kiegészített jótálással már rendelkező készülékekre, technikai okok miatt nem lehet megvásárolni.
További információk, stb.......
Ha további kérdése van a szolgáltatással kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 252 1773 telefonszámon.
Az Általános Szerződési Feltételek itt tekintheti meg."
Telefonon kérdeztem én is(chat-en is lehet), és teljesen korrektül elmondtak mindent, ami érdekelt, sőt, még 10%-ot engedtek a kiterjesztés árából is.
Egyedüli, amit nem tudok, hogy miért nem lehet a promóciós 5 éves garanciával rendelkező gépekre további 3 évet venni, de mindegy, ez a szabály, és kész.
Meg lehet venni azonnal, a vásárlással együtt is, új korában, vagy bármikor a 2 év lejárta előtt legalább 30 nappal, hogy folyamatos legyen. Az engedményt azért adhatják, hogy rögtön vegyük meg, gondolom én.
Hát, ehhez nem tudok hozzászólni. Mindkét mosógépünk kiterjesztett garanciája 2026-ban jár le, addig nem szeretnék velük foglalkozni, de ijedtemben megnéztem most az AEG-nél nyitott garanciás fiókomat, és itt mindkettő gépünk fent van az összes paraméterével, lejárati idővel stb.
E.lux, AEG témában egyébként a Fehérvári úti márkaboltban érdemes kérdezősködni, anno mindent tudtak minden gépről (a konkurenciáról is!), de nem tukmálnak rád semmit, ami nem neked való. A távolkeleti gépeket egyébként nem tekintették konkurenciának - egyébként én sem (az LG-től pl. oled tévét veszünk, mosógépet semmiképp ;))
Megjegyzem, a vásárlás utáni regisztráció lehet, hogy feltétele az utólagos garancia kiterjesztésnek, mert amikor az elsőként vásárolt gép garanciáját intéztem, külön felhívta az ügyintéző a figyelmem arra, hogy lát egy másik gépet is, arra nem szeretnék-e hasonló kiterjesztést, aztán kedvcsinálónak még önként adott rá 10 % kedvezményt is;))
Visszaolvastam amiket a szerelési díjakról és a mai gépek meghibásodási koráról írtatok. Nagyon elgondolkoztam azon, hogy megéri-e olyan helyről (mosó)gépet venni, ahol lehet rá 30-40 ezrekért balasetbiztosítást is tartalmazó garanciahosszabbítást venni, ami a vásárlástól 5 évig szól. Pesten 3 ilyen boltot is találtam. Az eddig olvasottak alapján most ott tartok, hogy inkább kifizetem, még az LG-re is, hát még másra.
Próbáltam finoman utánaérdeklődni, elvileg ez mindenre kiterjed, sőt a jogszabály alapján ki kellene. Aztán hogy a bolt mit variál, és milyen jogon, hmmm. Pl. a MM-ban azt mondták, hogy az alap garancia a csapágy hibára, és más forgó, kopó alkatrészekre pl nem terjed ki. Ami az alap 2 év ugye. Ezzel szemben az Euronicsben minden ilyenre kiterjed, és szerintük ennek mindenhol így kellene lennie, mert ez a jogszabály. Ezt most a napokban mondták, és mintha valami ilyesmit itt vagy más fórumon is olvastam volna. Ha esetleg első kézből van infótok, írjátok meg léci, mi az igazság erről.
Sőt ha fent említett boltokról tudtok, hogy simlisek-e etéren, azt is kérem.
Ezt az Electrolux/AEG garancia vásárlást sehogysem értem. Rákérdeztem erre, küldtek egy linket, hogy náluk semmi ilyen nincs. Ott van a weboldalon, hogy új gép vásárlásakor ennyi +3 évre balesettel meg anélkül. Slusszpassz nincs más opció, használt gépre nincs további kiterjesztés. Akkor ez most hogy is van?
Valóban, a mendemondákkal nem érdemes foglalkozni. A szárítási idők meg vannak adva tételesen, ruhaanyag fajták szerint, és hogy melyikből mennyit lehet belerakni. Az is lehet, hogy a telefonáló túlpakolta.
Mint említettem, háziasszonyokkal és házmesterekkel nem vitatkozom;)), viszont az AEG ezen konkrét gépe a valóságban a hetedik évét tapossa kifogástalanul és hiba nélkül üzemelve. Nyilván egy sokgyermekes családot nem tudna kiszolgálni, de kétszemélyes háztartásban abszolút partiképes.
A kérdés is rossz, mivel minden technológiai és fizikai paramétere is más egy különálló szárítóhoz képest, a "hatásfoka" sem lehet ugyanaz. De mivel a különszárítós torony semmilyen körülmények között nem volt opció, a legjobb kombi kiválasztása volt a cél. A kondenzációs és hőszipkás közötti különbségek - gyakran téveszmén alapuló - magyarázatai körül is maszatolás volt még akkoriban (a Boschnak talán csak fejben létezett a hőszipkása, mert teljesen más technológiával próbálkoztak). Ha ugyanezt a kombit gyártaná még az AEG, újra ezt vennénk meg, pedig azóta nyilván fejlődtek már a szolgáltatásai a gépeknek, de mi ezekből kb. kétféle opciót használunk csak;)
Oké, bár nálad ez így 2 gépnek felel meg, nemdebár? Az előbbi példában meg csak egy szimpla mosógép volt. Jól látom, hogy talán ablak van a gép felett, és miatta nem férne be egymás alatt-felett egy mosógép+ egy szárító? Meg gondolom, amúgy máshol sincs hely a szárítónak, azért lett ez a kombi.
- ehhez képest 2019 januárban megvettem az AEG színvonalán prémiumkategóriásnak számító 349 eFt-os hőszipkás mosószárítógépét 1+3 év gyári garanciával.
Ez volt az első próbamosás 2019. január 8-án:
4 év hibátlan működés után 2023 januárban kiegészítettem 21.591 forintért újabb 3 év gyári garival, ami 2026. januárban jár le. Akkor még befizetek egy újabb gyári garit, mondjuk 20 rongyért... Eddig óramű precizitással hibátlanul ment a gép, pedig átlagosan naponta minimum egy mosást-szárítást csinál.
Eddig kb. 370.600 forintot költöttünk rá, ami 51.712 Ft/év költségnek felel meg, mire lejár a gari jövő januárban. De már alig várjuk, hogy úgy szarjon be a gép a meghosszabbított gyári gari alatt, hogy visszakapjuk az új árát kuponban - amit nyilván újabb AEG zászlóshajóra fordítunk ;)))))
Amikor a másik gépünk (felültöltős Electrolux) meghibásodott a gari utolsó napján, megkérdeztem a szerelőt, hogy miért éri meg a gyárnak ez a kiterjesztett garis javítás, vagy akár a gépcsere 6-7 év után is? Azt mondta, egész pontosan ő sem tudja, de ne is foglalkozzak vele, úgysem értem meg a gyári árszabást, mert a marketing nem paraszti logika szerint működik, és nyugodjak meg, így is, úgy is megéri nekik... Azóta nem aggódom a részvényeseikért sem;)
Arra viszont még senki nem írt, hogy az Indesit és Whirlpool most mennyire életképes.
Én ezekkel úgy vagyok, ha már a 2 évet kibírják hiba nélkül, akkor utána minden nap ajándék. Ha az alsó polcról választunk, a legolcsóbb kategóriában. Aztán, ha komolyabb hibája lesz, akkor ki lehet dobni, és jöhet a következő, ami szállítással megint úgy 125-130k(100 ezrest már nem találok), és ekkor itt érvénybe léphet a mondás, hogy a legolcsóbb volt a legdrágább, mert évente 65 ezer FT-ba került a használata.
Reméljük azért sokkal tovább tudod használni, és majd ha lehet, oszd meg a tapasztalást, akármelyiket is vetted.
Ma beugrottam az Electroluxhoz, és nem győztek meg.
Ugyebár annyira sztárolják az LG-ket. Eleve nem akartam azt venni, de akárhogy nézzük, eddig a tudásukat, a DirektDrive-ot és az áraikat nézve még talán ez érné meg leginkább. Azt nem tudom, mennyire igaz, hogy még ennek a termékei jó eséllyel az alap garanciás időszakon túl is működnek még évekig. LG-nél nincs garancia kiterjesztés lehetősége, de ingyenes a szállítás, és pár termékre van -10%, bár nem túl bő a választék a mintaboltban. Szerencsére azért vannak boltok, akiknél kaphatóak. Médiában biztosan van plusz garancia vásárlása, és az árukereső listája szerint az a néhány szóba jöhető keskeny darab náluk a legkedvezőbb.
Mediamarkt-tal van valakinek tapasztalata? Onnan utóbbi időben max párezres apróságot vettünk, nem tudom, hogy kezelik a drágább dolgok garanciális dolgait. A kiszállítás mennyire korrekt?
Arra viszont még senki nem írt, hogy az Indesit és Whirlpool most mennyire életképes.
Volt olyan, de az olaszok háborút indítottak, és kitörölték a szoftver "önmegsemmisítő" kódját... Lenne nagy botrány, ha visszatennék... Bár mostmár kifinomultabb módszerek vannak: virtuális szondák például.
Ha igy van, akkor ugyanúgy meg lehet hack-elni, mint az autókban a km állást."
Igen, a vezérlőelektronika tárolja a lefutott ciklusok számát. A processzor beépített memóriája tartalmazza a működtető szoftvert, és az adatokat. Ez egy írható memória, melynek az írószálát az utolsó bittel kiégetik, és onnantól csak olvasni lehet... Azt azért megnézném, ahogy meghekkeled... :-D
Az üzleteknél pedig vagy kosárban, vagy a termékoldalon lehet hozzáadni a +garanciát, máshol meg chat-en, telefonon is akár.
Ha igy van, akkor ugyanúgy meg lehet hack-elni, mint az autókban a km állást.
Nem tudom, talán van egy számláló? Az autóknál nyoma van minden beavatkozásnak, még annak is, ha csak valaki kiolvassa a hibakódot. Foglalkoztam a témával, onnan tudom.
De ugyanúgy az ára sem világos. Igen, bár a csomagajánlat elfogadása most drágábbá teszi, mint amit én javaslok: van most ez a két működő kupon:
EXTRA5 és ELUX15KEDVEZMENY
, amit a kosárban lehet beírni, így Összesen:145 342 Ft lesz a vége. Kicsit általában érdemes ott elzongorázni, hogy hogy lesz olcsóbb az ára. Van úgy is, hogy a csomagkedvezmény is él, a Téli, Tavaszi, stb, akcióval együtt, és még a kuponokat is elfogadja. (Persze ha csak ha van kuponkódunk hozzá.
Tavaly még nagyobb kedvezményeket lehetett szakítani, 20% kedvezményt, és amíg ment az 5 év gari promó, és 3 féle kupon is ment mellette, továbbá, amint látod, ingyen kiszállítják. Csak ha a + garit ha mondjuk csak 25k-ba számoljuk, és a fuvar üzlettől függően lehet akár 8-10 ezer is. De más helyeken is ki lehet fogni ingyenes szállítást.
Az olcsó gépekkel is lehet próbálkozni, és van aki szerencsés, és pár évig nem romlik el neki, aztán előbb-utóbb majd elválik, hogy megérte-e.
Szépen hangzik a 18 év, ebben egyetértek, de nem arra megy a világ jelenleg, hogy ilyen tartósak legyenek. Emagnál volt olyan, hogy román garanciája volt, ami bonyolultabbá tette, de most nem tudom, hogy működik, meg kell kérdezni.
Az Electroluxot nem igazán értem. Nem találom, hol van leírva a garancia. A 10 év invermotort látom, az 5 évre hogyan jön ki a matek?
Én annyit találtam, hogy 250e alatt 2 év jótállás, és erre lehet venni a 30 vagy 40 ezres kiterjesztést további 3 évre.
Vagy valamit félreértettem?
Ha megveszem az általad linkelt gépek egyikét, még csak a 2 év alap garancia lesz, én igy értelmeztem.
De ugyanúgy az ára sem világos. Ha csak a mosógépet veszem meg, pl a drágább 180e, de ha hozzá veszek még egy 3e ft-os alátétet, akkor a kettő együtt 165e? Hmmm, érdekes.
Ezt sem értem:
"....korlátozva van 220db mosás/év-re a fedezetvállalás..."
Ezt honnan tudják? A gépben van számláló és lekérik?
Ha igy van, akkor ugyanúgy meg lehet hack-elni, mint az autókban a km állást.
A gyártói garanciára, ami a másik hozzászólásban volt, most nem tudunk várni. Kitudja mikor mit találnak ki. Ha előre lehetne tudni, lehetne tervezni, de vagy tényleg nem tudják, vagy nem akarják elárulni.
Az elmúlt napokban ahogy bementem különböző műszaki boltokba, kiváncsi voltam, hol mit ajánlanak. Szerintem BP-en az LG jutalékot oszthat a boltoknak, mert mindenütt elsődlegesen azt vegyek.
Közben rákerestem az akciókra. Igaz már csak holnapig van ha jól látom az Emag őrület.
Ilyen áron elgondolkoztatott. Bár utóbbi csak 6 kilós, de ennyiért mosógépet... Még a teljesen nonamek is drágábbak. Ismerősömnek 5 éve megy egy ugyanilyen kinézetű Indesit, és nem kíméli. Nekünk is az volt, kb 18 évet ment.
A ruhákhoz való mosószer a géptisztításhoz nem lesz jó. Éppen az lenne a lényeg, hogy annak a maradékát távolítsuk el a gépből, mert bajt okozhat. Sok a trutyi az adagolóban? Nyugodtan áztasd 1-2 napig is, ecettel vagy mással. Az a trutyi szokott még belefolyni a tetőbe, és ott meg az alján lerakódik, vagy valamennyi ki csordogál és sok tető ettől rozsdállik, és lassan elporlad. Szó szerint. Mosáskor csak annyi történik, hogy egy kevés vízzel kimossa a mosószert, az a mosószeradagoló rekeszt nem tudja megtisztítani, mert nem vesz részt a mosási folyamatban, de nem vesztesz semmit ha még egyszer átmosatod.
Az említett vegyszerekkel ajánlott átmosni a gépet rendszeresen, legalább évente egyszer, és a legmagasabb hőfokon, kinek melyik tetszik, azzal. Ha meg valaki óvakodik ezektől, akkor lehet kapni mosógéptisztító szert, DM, Lidl, stb.
De fél évente se árt, ha anyuci bőven szereti öntögetni a mosószereket a gépbe. Nem kézi mosásról és lavórról volt szó.
Ha a videót megnézted, ott éppen ecettel csinálják. Igen, ahogy Judit is mondja az ecettel az öblítőt is ki lehet váltani, teljesen vagy részlegesen, és nem lesz ecetszagú a ruha, ellenben tisztább marad a gép, bár anyucival ezt is sokszor nehéz megértetni.
Mi itthon 50-50%-ban egyeztünk meg, hogy ecet és öblítő kombót öntünk az öblítőrekeszbe. Nem szoktam ellenőrizni, de fogy az ecet rendesen. A ruhákon én egyébként érzem a mosószer illatát. Inkább az ecetet öntsük előbb félig, utána az öblítőt a jelzésig, de ez kb. mindegy.
11-12 éves kb a felültöltős gépünk, és újnak néz ki még mindig a belseje, fém és műanyag alkatrészek is, de már nem tudom hány éve mosunk így vele.
Van egy mondás, ami erre is jó: "Nem kell félni, nem fog fájni." :))
Mosáshoz pedig lehetne mosószódát adagolni, és úgy kevesebb mosószer is elég. Aki nem ismeri ezeket az használhat Calgont, főleg, ha kemény a víz arrafelé. Trisó vagy szódabikarbóna áztatáshoz is használható, de lehet ezekről írásokat találni, ha érdekel.
Most lefuttattam a 95 fokos programot egy kevés mosószerrel. Az öblítő és mosószertartó tartály nem lett tisztább. A következő - ha ettől eltérő tanácsot nem kapok - holnap a következő lesz: Kiveszem a mosószer adagoló fiókot. Mivel nincs olyan edényem, lavórom, amiben elférne, a kádva teszem, feltöltöm vízzel, hogy ellepje, és hypót teszek hozzá. Ez más edényeknél bevált. Például teás bögre, stb. Egy óra (szükség esetén több idő) elteltével kiveszem, alaposan leöblítem, majd visszateszem egy újabb 95 fokos program erejéig.
A használati utasítást köszönöm. Nem is értem, hogy a Whirlpool miért egy előltöltősről szólót gondol megfelelőnek a felültöltős gépemhez.
"De nemcsak ecettel, hanem trisóval vagy szódabikarbónával is lehet, vagy van aki hypoval csinálja" Mit? Ha kézben (lavórban stb.) mosogatom ezekkel, akkor értem. Ha gépben, akkor trisót, hypot biztos nem tennék bele. Az ecet szagát utána egy 95 fokos mosás elnyomja? A szódabikarbónát nem tudom. Nem szoktam használni. Még gyomorégésre sem. Nem tudom, mit tenne egy géptisztási célú mosásnál.
Írjátok meg léci a tapasztalatokat a márka és a garancia kérdéséről is.
Erről is beszélgettünk előtted, nem is olvastál bele egy picit se?
Na, mindegy, misimosi linkjét is olvasd el, amit előtted írt be. A legjobb ha a gyártó adja az 5 évet, volt ilyen a Bosch-nak 1-2 éve, és legutóbb az Electrolux és AEG-nek is tavaly, de ez csak esetleges, időszakos dolog, és ehhez szerencse is kell, hogy pont olyankor akarj venni, és pont azt a márkát. LG-nek talán csak a tévékre volt, úgy rémlik.
A megvehető +3 év garancia az már biztosításos dolog, amiben lehetnek buktatók, kikötések, korlátozások, amit sokszor az apróbetűs részek tartalmaznak. Mert kellemetlenül érinthet, ha elromlik a géped, a biztosító pedig megtagadja a segítséget. Erről is írtunk, és ezekből én az Electroluxét beraktam ide(AEG is ugyanaz), és ott nem találtam ilyen kibúvókat, de mindenki maga is olvassa el, bárhol is venne extra jótállást.
Az a Whirlpool kezelési hibásan van ahhoz a géphez linkelve, az egy elöltöltősé, de itt van egy másik TDLR-é, inkább ilyen jár ahhoz is: Mindennapi-haszn-lati-tmutat-.pdf
Kitört a közepe? Az szerintem nem szétszedhető. Egyszer takarítottam egy ilyet, de a rengeteg nyálkás mosószermaradék alig jött ki belőle, napokig kellett áztatni. Idős embereké volt, sose tisztították, le se tudták venni a tetőről. Igen, az a nyomógomb a kioldója. Itt is láthatod: WHIRLPOOL TDLR 65220 washing machine (mosógép)
De nemcsak ecettel, hanem trisóval vagy szódabikarbónával is lehet, vagy van aki hypoval csinálja, főleg, ha már büdös a gép vagy a ruhák is. De csak önmagukban használva, bármelyik is, és utána még üresen legalább még 1 mosást csinálni.
A majdnem 5 éves Whirlpool TLDR 65220 mosógépem eddig minden szempontból rendben dolgozik. Most a mosószer adagoló melletti területen apró fekete pöttyöket láttam megjelenni, gondoltam, itt az ideje tisztítani a fiókot.
Nade, a használati utasítás az alábbiakat írja:
A mosószer-adagoló fiók tisztítása
Húzza ki a mosószer-adagoló fiókot. Ujjával nyomja lefelé azt a helyet, ahol a kioldókar PUSH jellel van megjelölve (10 ábra), így a fiókot meglazítsa, majd teljesen kihúzhatja.
Emelje ki felfelé a kioldókart az öblítőszerrekeszből (11 ábra).
Minden alkatrészt mosson le folyó víz alatt.
Nedves ruhával törölje tisztára az adagolórekeszt.
Teljes erőből nyomja le a kioldókart és helyezze vissza az öblítőszerrekeszbe, majd a rekeszt helyezze vissza a mosószer- adagoló fiókba.
Csakhogy éppen úgy tűnik, hogy a használati utasítás képeinek mintha kevés köze lenne a gépemhez (Pedig a biztonság kedvéért most ,újra letöltöttem az ehhez a típushoz tartozót, tehát a tévedésem kizárva):
A 10. és 11. ábrán ezt látom:
A valóságban ez van a gépben:
Nincs PUSH jel, de ez a kisebbik baj. Ettől még lefelé nyomva a nyomható micsodát, sikerült kiemelni az öbítőrekeszt. Viszont ennek a hátlapján lévő lap szerintem kíméletesen nem eltávolítható. Törni meg nem akartam. Így egyedül a mosószer adagoló mögötti kis lapkát sikerült kivennem. Namármost így nem lehet lemosni és eltörölgetni a mosószer adagolót.
Tudsz-e tanácsot adni, mivel tudnám az egészet megtisztítani? Tegyem vissza, és futtassak le egy 95 fokos mosást, amit egyébként nem használok? Mert ezt ajánlja:
Ha soha nem mos 95°C-on vagy csak nagyon ritkán, javasoljuk, hogy alkalmanként futtasson le egy 95°C programot mosnivaló nélkül, csupán kismennyiségű mosószert betöltve, hogy a készülék belsejét tisztán tartsa.
Ezt az írjátok meg, mi a tuti tipp felütésű posztot naponta több tucatszor lehet olvasni. Talán ott kellene kezdeni, hogy méltóztass beleolvasni abba a topicba, ahol elsütöd a naivacska kérdést. Biztosan van tutibb tipp néhány hét, hónap posztjaiban, mint a repülő sült galambot szájtátva várni:)
Mosógép vásárlás előtt állok, tönkrement a régi. Olvasom, hogy itt is megy a kiterjesztett garancia kérdése. Tanácstalan vagyok ezzel. Érdemes-e olyan márkát, és olyan üzlethálózatban venni, ahol lehet rá plusz garanciát vásárolni? Megéri megvenni? Melyik üzletláncban nem csalnak ezzel?
Még azt sem tudom, mit vegyek, nézem a kínálatot, hallgatom az információáradatot, és egyre csak elbizonytalanít.
Melyik márka, amit most érdemes megvenni?
Csak mosógép kell, szárító nem, elöltöltős, és keskeny fér be, de semmiképpen sem a legkisebb.
Írjátok meg léci a tapasztalatokat a márka és a garancia kérdéséről is.
Azt mondják, hogy drágák az Electrolux/AEG gépek, hát 130-135k-ért lekuponozva már van 1 normál, és 2 keskenynek mondott mosógép, ingyen fuvarral. Ha most kellene, én simán megvenném valamelyiket. AEG néven ugye húzósabbak az árak. Pár hónapja még akció+ ajándék 5 év gyári garanciával mentek ezek, az volt a tuti. Ez most ugye +29900, bár lehet, hogy majd emelik az árát, és ha a lejárat előtt 1 hónappal megvesszük, úgy folyamatos marad a garancia 5 évig. A végösszeget 5-tel osztva még így is megérős szerintem. Aztán majd további 3 évre lehet még hosszabbítani, hát az is meggondolandó tétel.
Ha csapágy baja lenne, azt üsttel+dobbal együtt kell, hogy cseréljék, ami már horror árban van. Ha mondjuk privátban kéne fizetni kiszállással, munkadíjjal, senki nem csináltatja meg.
Ez az LG-nél volt, hogy "a szinfogó kendőt ez fogta és végig kint tartotta a gumiperemen"? Mert akkor akár ez is lehetett az ugrálás oka, hogy miatta nem tudott kiegyensúlyozni, de ha rosszul értelmeztem, akkor nem szóltam. Be lettek állítva a lábai is, és le voltak kontrázva?
Kérdeztem, hogy milyen géped volt, de mindegy.
Ez a "Terméktámogatás" ingyenes, de akkor rá se néztél, pedig még linket is adtam hozzá. Ott nem a fizetős bekötés vagy beszerelésről van szó, hanem probléma esetén, hiba bejelentésére, kérdésekre, bármire segítséget, infót adhatnak, csak le kellett volna görgetni hozzá, de a többinek nézz utána, úgy látszik feleslegesen írtam ezt is, hogy mást látsz bele.
Ennyit a termék támogatásról! :))
"Amit írtál, hogy a bolti garancia nem egyenlő a gyári garival, ez mit takar pontosan?" A megvehető, vagyis biztosításos garancia, és mondjuk kizárások, korlátozások, stb. csak el kell olvasni, ahol veszed, mert nem egyforma. Nem a teljeskörű 2 évről van szó, mert az tényleg teljeskörű, a csapágy persze, hogy benne van.
Amit tudtam segítettem, tippek, ötletek, amik másoknak beváltak, sajnálom, ha neked kevés, de ha már nincs meg a gép, akkor tesztelni se tudod, hátha....A dühöngésed nem értem, kényes gép, hol élünk, meg nehogy már, stb..meg egyebek. azt ne nekem címezd.
Valós tippeket adtam, a ruhákról, beüzemelésről, vízszintezésről, stb. amik minden márkánál ugyanúgy számítanak, és amit másoktól is találtam, és másoknak segíthettek vagy segítettek is, és minden pontja lényeges.
Ne az eladótól várj szakértelmet, az a világ már elmúlt. Az eladó feladata az eladás, amint a neve is tartalmazza. A kedves vásárló meg ne ténferegjen, meg fintorogjon, fogja a megvásárolandó kacatját, és irány a pénztár. Üdv 2025-ben.
A garancia az garancia, értéktől függően két-három év. Bár épp múlt héten láttam 99 999 Ft-os akciót - az ugye egy év... És igen, az elédtolt biztosítási szerződésen már bármi szerepelhet, érdemes végigböngészni az apróbetűket: sokszor érdekes kitételekkel lehet találkozni.
A terméktámogatásról annyit, hogy akármelyik üzletben, nemcsak a MM, attól függ éppen milyen eladóhoz kerülsz, és mit tud, mit nem, vagy éppen mennyire tojik az egészre és mond valami blődséget, Te meg vagy elhiszed, vagy a képébe röhögsz 32 foggal. A lurdy bestbyte-ból pl inkább ne kérjen senki szakértelmet, mert dobtam egy hátast. A f@szság a köbön az van felsőfokon, és az a baj, hogy más üzeletkben is futotam bele hasonlóba.
Ez meg, hogy sok ruha, kevés ruha, kisebb-nagyobb darabok... Hol élünk? Megyünk vissza az öskorba? Könyörgöm, a korábbi gépem több, mint 20 évet elment!!! Használtam rajta kb 3 programot, 800-as centrifugát (ez volt a max) és nem volt baja hogy milyen, mennyi és hányféle ruha volt benne. Mosott, centrifugált, és egyetlen ruha se ment szét, nem tűnt el zokni. Sose terheltem túl, ha baj volt, max az, h kevés a ruha. De basszus elment 20+ évet és most is ugyanazokat a ruhaadagokat próbáltam mosni az LG-vel is, dehát sajna vagy hibás volt vagy ha alapból ilyen, a túl modern lelke nem bírta, akkor meg miről beszélünk?! Ezek a mai szarok mégis mit vinnyognak? Modern AI hókuszpók, meg inteligens ruhafelismerő, meg f@szom... Jah, és pl a szinfogó kendőt ez fogta és végig kint tartotta a gumiperemen. A régi gépem sose szelektálta ki. Semmit. Zoknit se lopott! Jó hogy már én legyek a mosógépért? Mi a következő? Kimosva, vasalva 3 rét összehajtva vagy neadj'sten vállfára fellógatva kell berakni a szennyest a mosógépbe? Hát nah már, basszus, de tényleg azért gondolkozzunk már el! Ami az elmúlt 20 évben jól működött, az most már probléma? Na nemáááár!
Terméktámogatás? Az, amiért kamuból elkérnek 10ezreket?
Szakszerűen a leírás szerint lett beállítva, bekötve! Ha kifizetem a 10ezres beszerelést, az a felét sem csinálja meg! Amilyen precizitással be lett vizszintezve, meg dobrögzítők kiszedve, stb, ahogy a nagykönyvben le van írva!!! Hallottam hírét, h mit jelent a bekötés amiért elkérik ezt az összeget. Na persze, meg a tollak a hátamon... grrrr
A dobogásáról videó van, le se szarták. Aszonták, akkor vigyem vissza ha nem jó. Neten rendeltem, 14 napos elállás indok nélkül és csá. Hát ez lett. Ennyit a termék támogatásról! :(
Amit írtál, hogy a bolti garancia nem egyenlő a gyári garival, ez mit takar pontosan?
Azért kérdem, mert
1. Érdeklődtem több helyen, és a legértelmesebb válasz az volt, hogy ez központilag, törvényileg szabályozott. tehát nincs olyan, hogy ha én a mm-ban veszem, és nem veszek rá plusz garit, akkor nem érvényes a csapágyra, mert igenis 2 éven belül az a garancia mindenre kell vonatkozzon. Nem mondhatja x, y, f, g... bolt, hogy náluk pl ha letörik a mosószertartály pöcke, akkor arra nem vonatkozik, mig a többi boltban meg benne van az alap gariban. A törvényi 2 v 3 év ártól függően a törvény szerint van szabályozva. Vagy nem így van?
2. Bizonyos boltokban, pl MM, euronics, műszakishop vagy melyik lehet kiterjesztett garit venni és még plusz pénzért balaesetbiztosítást is. Elvileg ezeknek akkor mindenre is ki kellene terjedni. Vagy van esetleg valami, amit elsunnyognak még a balesetbiztosítás esetén is, és kenhetem a hajamra a plusz kifizetett pénzt?
Ja, dehogyis, egy szóval se mondtam, hogy azt ne vedd.:))
Csak, hogy a mélysége nem annyi, amennyit írtak. Meg hogy van egy jóval olcsóbb, ami tényleg keskeny mosógép, akinek csak a keskenyebb kell. Ha mondtad volna, hogy már volt vele egy próbád, akkor nem mondom. De sajnos meg sem említetted.
Azt nem árt tudni, hogy a bolti garancia nem egyenlő a gyári garanciával, és 1-2 esetben voltak vele meglepetések. Legjobb a gyári 5 év garancia, de most nem láttam olyat. Talán majd tavasszal előjönnek vele egyes gyártók. Poland gyártás szerintem alapvetően oké.
Miért az MM forgalmazza? Van egy tippem, hogy például a német/osztrák, stb. piacra lett rendelve, és így a MM bárhol máshol is árulhatja, és ha sokat rendelt, szétoszthatja más országban lévő boltjaiba. Vagy eleve német vagy egyéb másik piacra szánta az LG ezt a típust, ilyen is van.
De mi lesz, ha ez is úgy ugrándozik neked, megint visszadobod? Én azért, megkérdeztem volna az üfszt. erről az ugrálásról.
Mindenesetre van 28 vélemény, és egyik se mondja, hogy szar konstrukció: LG F2J3WSBWE vélemények, de akkor oda se írtad be a tapasztalatodat? Egyébként meg a legdrágább gépeknél is bármi felmerülhet. Az összes szállítási biztosítót kivetted?
-1-2 nagyobb darab a kicsik között, mint egy nehéz köntös vagy más,
-vagy lehet nincs jól beállítva vagy nem jó felületen van,
-nincs vízszintbe rakva, stb.
Kisebb vagy nagyobb fordulatnál is ugrál? 800-on 1000-en vagy csak 1200-on is? Levideóztad?
Probléma esetén le kell videózni, és elküldeni nekik, vagy bármi más módon segítséget igényelni. De most már mindegy, innen távolról senki nem tudja kitalálni az okát. Ha minden más kizárva, akkor lehet éppen egy hibás darabot fogtál ki, akkor pedig asszem 3 napig automatikusan cserélik, és csak ezek után kellett volna másikat venni, ha az se jó. De ezt már sose tudjuk meg.
Vagy még új mosógép ugrál - Google-keresés, tanácsok, videók, stb. Szidás káromkodás semmire nem jó, csak felesleges önhergelés. Szerintem.
Mosógép nélkül vagy? Az előző teljes K.O.? Az milyen volt egyébként? Az olcsóbb LG is a MM-ból való, vagy hol ilyen hosszú idő a visszaszállítás?
Az olcsókat mind lefikázták, h szarok és gyorsan tönkremennek. Mindenki az LG-t isteníti.
A samsunngot nem veszem, mert nincs benne 30 fokos mosás. Felfoghatatlan számomra, hogy lehetnek ennyire gy.p-sek, nem is értem...
A gorenjékre is sokan irták, h szar, nincs rajtuk normális program, hosszú ideig mos, hangos ráadásul nem is annyira olcsók.
Electrolux se olcsó, se az aeg, és a szerelők többségénél tiltólistás, plusz drágábbak az LG-nál, ahhoz képest, amit tudnak meg főleg.
A többi meg már a noname, amit mind fikáztak. A candy-re is csak azt hallottam, olvastam, hogy régen jó volt, mostanra szar minőség lett.
Jó kis patt helyzet.
Egyszerű dolgom lenne, ha nem kéne számolgatni a ft-okat, és vehetném ami a legszimpibb, és telibesz@rhatnám, ha 1-2év múlva új gépet kell venni, de sajna nem igy van :(
Konkrétan ezzel LG F2WV3S7S3E mi a probléma, miért nem ajánlod, mi szól ellene?
A mérete tökéletes nekem!
Mint korábban írtam, ami megkérdőjelezte nálam, az a madenin poland és hogy csak a MM-ban kapható. Nincs bajom a mm-al, csak érdekes, hogy csak náluk kapható ez, és gyanút kelt bennem az ilyen, h más miért nem forgalmazza?
Az a helyzet, hogy pár hete megvettem az általad ajánlott legolcsóbb LG-t, és úgy küldtem vissza a p ba a 14 napos elállás kereteiben mint a huzat. Nem tudom, hogy gyári hibás-e, vagy ilyen szar konstrukció, de centrifugáláskor ki akart szakadni az eleje. Konkrétan 1 cm-nyit kimozgott fizikai síkjában előre az egész előlap, de főleg az ajtó. Attól féltem, hogy ki fog nyílni az ajtaja, mert már a hangja is olyan volt, mintha levegőt szívna be, mert a szigetelés elmozdult a kerettől, annyira kinyomta az ajtót. Elment tőle a kedvem.
Még mielőtt valaki megvádol, igen, ki lett szedve a dobrögzítő, és igen, a programleírásoknak megfelelő mennyiségű ruhával próbáltam végig a legtöbb programot.
Ami miatt a médiamarktban akarom megvenni, az, hogy ott 5 évre lehet venni balesetes garanciát, amivel gyakorlatilag hacsak nem én állok neki szétverni a gépet, mindent fedez. Ismerve manapság az ilyen elektronikai cuccok meghibásodási esélyeit és a szervizelési költségeket, szerintem az a havi szintű alig 600 ft-nyi plusz pénz a hülyének is megéri, hogy 5 évig nyugodtan aludjak legalább a mosógép miatt.
Hallottam, hogy a garanciával is lehet macera, elhúzódó ügyintézés, stb, viszont ha azt nézzük, hogy január eleje/közepe óta mosógép nélkül vagyok, mert megvettem azt a kis szaros olcsó lg-t és jól besz@ptam :(
A noname 100e alattiakkal nem terveznék, hosszú távra kizárt. Ha már 2-3 évig kihúznák probléma nélkül, az már elfogadható. Candy, ha végképp muszáj.....de talán mégse. Tesla? A feltaláló, és az autó/gyártó megcsúfolása ezt a nevet ilyen termékekre használni.
Ha nem is isten, se csúcskirály, de LG azért sokkal biztosabb választás, ráadásul jó alkatrészellátással és szervizzel. Azt láttad, hogy az
LG F2WV3S7S3E mélysége 47.5 cm? Viszont a teljes mélység a hátlaptól az ajtóig 53,5 cm, ami már inkább egy normál mélységű mosógépnek felel meg. De csak annak fontos ez az adat, akinél keskeny az ajtó, ahová berakják. A termék mélysége 90˚-ra nyitott ajtóval 1015mm, hogy teljesen nyitható legyen, amire még azért kicsit rá kellene hagyni a számolásnál.
Jó ideje megy a lengyel gyártás, szerintem ezzel nincs gond. Sok különbség nincs az LG F2J3WSBWE-től, aminél 44 cm a mélység(49cm a teljes), talán 1-2 program más. Persze minél nagyobb a mélység, annál stabilabb, és csendesebb is. Utóbbi most a 10% akcióban az LG-nél ~116k, és ők ingyé viszik házhoz, ami máshol 8-10 ezer is lehet. A fenti sajnos nincs LG-nél készleten.
Mosógépre lenne szükségem. Ami biztos, keskeny előltöltős jöhet szóba csak. Szárító funkciót nem akarok.Egyszemélyes gép lenne, heti pár mosás, néhány kg-os adagokkal.
Két kérdés:
1. Ha egy tök egyszerű mosógépet szeretnék, ami kimossa a ruháimat, van rövid program, és a gép jó eséllyel nem megy tönkre hónapokon belül, azért mert alapból szar maga a márka a konstrukció, akkor milyen márkában érdemes gondolkozni? Itt az olcsóbb, 100e alatti/körüli gépekre gondolok. Candy, Tesla és hasonlók, amiket a neten lévő tesztekből láttam, ellenben a boltokban egyiket se ajánlották, csak az eldzsíííí.
2. Ha az első kérdést nem nézzük, eddig, ahol érdeklődtem, nagyon nyomatták az LG-t, hogy az az isten, a csúcs, a minden. Oké, kinéztem egy DD-osat:
LG F2WV3S7S3E Erről kérnék véleményt!
Két aggodalmam van:
Egyik, hogy ez made in POLAND. Nem tudom, hogy kell-e attól tartani, a többi mind kínában szerelt, viszont vagy drágább, vagy nem DD-os.
Másik, hogy ezt kizárólag a mediamarkt forgalmazza jelenleg.
Böngészgettem a többi LG-t, de azok vagy nem DD-osak, vagy drágábbak. A legolcsóbb 130e-st hagyjuk...
Szóval itt a két fő kérdés a márkák összessége, és a madein poland.
Por, vagy folyékony az mindegy, mert az öblítővel együtt az is szépen rárakódik a tengely a hajtás részén, aztán erodálja a tengelyt, az elöltöltősnél meg a dobcsillagot. Vagy öblítőt nem használtok?
Mert az jó irány. A mosószeradagolót se muszáj teljesen teli tölteni. De nagyon nem örülnek az asszonyok, ha felmerül ötletként, hogy legalább csak 50-50%-ban öntsenek öblítőt és 10%-os ecetet. Mert hát legyen már jó illatos a ruha, mert azt szeretik. Ezért még egy kicsit ráöntenek. Mosás vagy száradás után szagolgatják, de jó illatos. A gépet meg tönkre vágjuk vele.
Ezért fontos a magas hőfokú 90 fokos tisztító mosás a leghosszabb programon, mondjuk fél vagy 1 évente. Nálad már mindegy, hogy volt-e ilyen a 7 év alatt. Aki csak alacsony hőfokon mos, ott még fontosabb.
Nehéz döntés lesz nekem is, bár még nem időszerű, de én még gondolkozom egy keskeny elöltöltősben is, pl. LG F2J3WSBWE Mosógép
A Tesla az elvileg török gyártmány, egytucat másik nevű társával együtt, így akkor a Siguro is(de éppen valódi kínai is lehet). Már a WP háztartási gép részlegét is eladták a törököknek, így már azok se olaszban készülnek. Süllyed a színvonal.
Kb. 5 éves kora óta készültem 1-2 videó megnézésével, hogy majd én meg csapágyazom, de a a része is bírja még.
Ezek szerint ezen a téren is nagyot romolhattak az electrolux cuccok, vagy én fogtam ki valami trágyadomb darabot, de a csapágyakat már régen cserélnem kellett mindkét oldalon, az elsőt, pont a "napos" oldalon asszem még 3 éves kora előtt, valamivel később a másikat.
Ennél a széttört, szar spiáterből készült valaminél nemigen értem a karbantartás mibenlétét, a teteje soha nem volt lecsukva, ergo mindig száraznak kellett lennie, mást meg nem nagyon tudok ami befolyással lehetne rá. Mosószert mindigis folyékonyt használtunk, sztem az se.
Mindegy, ezzel ígyjártam. Anno az átgondoltabb mosószertartó miatt lett ez a típus kiválasztva. Nem sokkal később WD "elárulta", hogy így fog megdögleni, ahogy megdöglött, ha azt hamarabb olvasom, talán meg se veszem. Előtte egy wiccpúl volt, abban nem kellett semmit se cserélni ha jól emlékszem 9 éves koráig, akkor jött egy hiba, feltehetően egy új lúgszivattyú kellett volna, de a HGCS miatt nem lett megjavítva. A tető azon is rohadt, nem újdonság.
Valamelyik árösszehasonlító oldalon írtak egy kicsit drágább, még éppen beleférhetne, whirlpoolhoz 5 év garanciát, de azt a részletes lapokon nem sikerült fellelnem...
Közben megnéztem pár fotót, az alzának ezt a sajátizés izéjét árulják "tesla" néven is és minden valószínűség szerint cseh gyártás. (Ha nem lenne gondja a "tesla" mosogatógépemben is a lúgszivattyúnak már most, féléves korában, talán jobban meg merném venni.)
Ettől függetlenül perpill a candy-val szimpatizálok jobban, mondjuk arra meg elvileg holnap estig van ez az ár, kiterjesztett garanciát viszont arra nem látni sehol. Az alza 20 ropiért ad valamit 3 évre, amit sztem akkor is kihagyok, ha véletlen az mellett döntünk.
Amúgy az "univerzális" javaslatod a legolcsóbb alza-féle gépre mutat, arra írnak 3 év garanciát,a többire kettőt...
Szerintem ne bánkódj annyira, a mai ún. fogyasztói társadalomban a 7 év-re azt mondják, hogy megszolgálta az árát, persze igazad van, rosszul esik ez, akárhány évnél is jön el ez a pillanat.
Kérdés, hogy amit pont előtted írtam, a rendszeres tisztítást, karbantartást, vagyis magyarul, a törődést és kíméletet megkapta-e a mosógép?
Szerintem tengelyt vagy tengelycsonkot ezekhez nem is lehet kapni, és valszeg úgyis a dob is tönkremehetett.
WP és társairól annyit, hogy a szerencsétlenül kivitelezett ajtó és mosószertartó kombó miatt, van, lehet hogy már 2 éves kora előtt elkezdődik az ajtó borító lemez megbarnulása, és elporladása, ami gyenge vékony vaslemez, és a felületkezelése is hanyagul van kivitelezve, és 30-40e Ft is lehet a pótlása. Hiába 2 év előtt jelentkezik, az a tapasztalat, hogy a szerviz elhajt vele, hogy user error, és a párás környezet miatt van, blablabla.
A gond, hogy mosás után, felnyitáskor, az ajtóba folyik bele a víz, és a mosószermaradék, és azon keresztül folyik lefelé, és szépen betrutyisodik, és soha ki nem szárad. Vicces, amikor felnyitottuk, a víz folyt rá a dobra, kicentrizett ruhákra is, ja nem is, inkább bosszantó. Már morfondíroztam rajta, ha mondjuk megbízható tartós gépek lennének, akkor vennék egy jobb WP-t, és majd hogy tudnám a korróziót elkerülni. Olvastam már ilyen próbálkozásokról.
De mivel nem igazán megbízhatók a Wiccpúlnak is becézett háztartási gépek(tisztelet a kivételnek, ha van még), se a társmárkái, mint Candy, Indeshit, és a többi hasonló, főleg olasz konstrukció, ezért elvetettem ezt. Noch dazu még a WP ügyfélszolgálat és szerviz se valami jó hírnek örvend, ha bajunk van. Noname-el, és ismeretlen kínaival meg nem kisérleteznék, az Alza sajátmárkást nem ismertem, de valóban, ez is eléggé Whirlpool-os kivitelnek néz ki.
Pedig már nagyon készülök, hogy a kb. 11-12 éves általad kizárt e-betűs felültöltőst lecseréljem, de nem óhajt tönkremenni. :)) Kb. 5 éves kora óta készültem 1-2 videó megnézésével, hogy majd én meg csapágyazom, de a a része is bírja még. Na mindegy. Én úgy terveztem, hogy felültöltősből olyat vennék, ahol ugyanaz a kivehetős, mint nálad a Zanussinál, és nem az ajtóra aggatott verzió van, aztán majd elválik....
Tavasszal szokott lenni, ajándék 5 év garancia Electrolux és AEG-ekre, most idén lesz-e, az majd kiderül, de neked ez úgyse játszik.
Tavaly 30% akcióval együtt ment vagy legalább 3/4 évig.
Tehát olcsó Alzást, vagy inkább egy olcsó Candyt, WP-t? Nem tudom.
Egy olcsó, most akciós 109k-s Candynél így néz ki, ez olyan újszerű, mert amúgy évtizedekig nem módosítottak a konstrukción, hátha jobb?
Olyan 7 év körüli zanussi mosógépem asszem levéglegelt. Fura hangja lett már a mosás-mozgás közben, a centrifugálás közben pláne, aztán jött 2-3 csattanás majd csak a motor visított tovább, üresen forogva. Felnyitva a dobot erőszakkal lehetett kipakolás helyzetbe forgatni, megmozgatva rendellenes mozgása van, némi csikorgással fűszerezve. Levettem az oldalát, a szíj nem volt rajta, a szíjtárcsának rendellenes mozgása van és nem túl nagy erőfeszítéssel lehet a szíjtárcsát és a dobot ellentétes irányba forgatni. Rövidebben: széttört a féltengely, vagy tengelycsonk, ki minek hívja. Megnéztem, elvileg javítható, gyakorlatilag majdnem a legutolsó csavarig szét kell hozzá szedni a gépet, amit én nem tudok vállalni, jópártízezret meg nem akarok érte fizetni (plusz a tengelycsonkok borsos ára). Úgyhogy újakat nézek.
Tele van már a hócipőm amúgy ezekkel, de nagyon, semmiképpen nem akarok érte sokat adni, ha úgyis gallyra megy 5-6 év alatt.
Na mindegy, a kérdés:
látni egy helyen "sajátmárkás" ("Siguro") leginkább whirpool-nak tűnő gépet 100E-ért
egy másik helyen candy-t (ebből 2 típust is) 105-ért, elvileg holnap estig (amúgy ez is whirlpool-nak tűnik)
illetve a legolcsóbb whirlpool (az electrolux szarjaiból a büdös életben nem veszek még1X semmit) perpill 118E.
A mostaninak mennyi a a tengelyvastagsága? Mert szerintem nem a tengely mérete a fő ok, ha hamarabb tönkremegy.
Hanem például a túlzott mosószer és öblítő használata és a rendszeres tisztítás és karbantartás hiánya.
A mosószermaradványok rárakódhatnak belül, a dobcsillagra is, és erodálhatják az anyagát, ami valami gyenge spiáter-szerű vagy hasonló anyag lehet.
A dobcsillag vagy a tengely, és a szimering meghibásodás is annak a következménye, és ezek miatt megy tönkre azután a csapágy. Elkezd egyre hangosabban zúgni, majd egy idő után víztócsa is lehet a gép alatt.
Javasolt dolgok: mosás után kiszárítani, hogy legalább néhány óráig nyitva hagyjuk az ajtaját.
Tisztítómosás évente 1-2 alkalommal valamelyik vegyszerrel 90 fokon. Hogy mivel, arról eltérőek a vélemények, hogy bolti mosógéptisztító folyadékkal, trisóval, ecettel, szódabikarbónával....érdemes, vagy valamilyekkel nem szabd, mondanak mindenfélét.
Az üstszájgumin is lehetnek lerakódások(a felültöltősnél pedig az ajtó gumitömítés), amitől büdösödhet a mosógép, de nem csak a külső részét, hanem belül is át kell törölni, azt amennyire lehet ki kell fordítani és alányúlni rendesen.
Szűrők, mert van aki a szűrőket, és idegentest csapdát se tisztítja. Azt se tudják mi az.
Dob, ajtó(kívül-belül), műanyag alkatrészek is tisztán tartandók.
Tudom, szimering a lelke, engem is csak a tengelyvastagság miatt érdekelnek a csapágyak. Vastagabb tengely jobban bírja, esetleg kissebb az esélye a bemaródásnak meg a ferdülésnek. Bár ha silányabb anyagból készülnek, akkor édesmindegy. Ha az előző géppel kibírtam 23 évet, akkor a következővel is szeretnék legalább 15-öt :)
Dizájn miatt teli üvegajtós kellene. Néztem ezt a F2j3WSBWE, dehát a dizájn mindent felülír.
Az angol fixpart.co.uk oldalon sikerült csapágyakra rákeresni tipusonként. 6205 és 6206 van a keskenyekbe ,ezek már kicsit nagyobbak, mint a régi gépemben lévők. A tengely vastagsága érdekelt, hogy egyáltalán a 7kg reális lehet- e teherbírás és tengelyferdülés szempontjából, nemhogy a 9kg. Úgy néz ki picit vastagabb a tengely ezekben, mint a 23 éves gépembe, sajnos az anyagáról nem tudtam infót szerezni.
Mondjuk én sem értem ,minek írogat az LG minden évben nagyobb kg számokat, szinte ugyanarra a géptipusra. Szárítós gépre 7kg mosást ír és tök ugyanaz a gép szárító nélkül meg 9kg mosás jelölésű. Jövőre biztos jönnek a 10kg mosáskapacitású keskenyebb, kisdobbal rendelkező gépek :)
Holnap megnézem még ezt a F2DV5S7S1E kifutó darabot. Bár a szárító funkciót sztem sosem fogom használni.
Termék mérete (Sz x Ma x Mé mm)600 x 850 x 475, viszont alatta: a teljes mélysége a hátlaptól az ajtóig 535mm. Hogy lehet 2 féle mélység adat?!
Ehhez képest egy Electrolux mosógép, aminek 480mm a teljes mélysége csak 7 kg-os.
De miért vennél 190-200 ezres gépet, amikor van egy keskeny LG F2J3WSBWE keskeny elöltöltős mosógép | MediaMarkt 440mm-es mélységgel(teljes mélység 490mm), ami 6,5Kg kapacitást ír, de a 3 kg-ot bőven tudja, és csak 125 ezer Ft.
Lg mosógépet tervezek venni. A régi 5kg-os WD-8021c mosógépemet cserélném. Abban 6203 és 6204-es csapágyak vannak. Nézegetem miket raknak a mostaniakba, de nem találok ilyen "lg spear part list " félét, ahol leírnák a csapágy pontos típusát az adott géphez. Én úgy látom, hogy a keskeny gépekhez (tök mindegy hogy 7/8/9 kg van ráírva és tök mindegy hogy szárító funkciós) 6203 és 6204-es csapágyak vannak esetenként 6205. A nagyobb gépekhez meg 6304 és 6305-ös csapágyak vannak.
Aki szerelő itt a fórumon, az meg tudná mondani, hogy létezik keskeny kivitelű 6304/6305-ős csapágyakkal? Vagy hol lehet ezt kinyomozni?
Mert ha a keskeny kivitelű 9kg-os gépbe 6305-ös csapágy van, akkor olyat vennék.(max 2-3kg ruhát szoktam mosni egyszerre, 400-600 centrivel, így nálam örök életű lenne a csapágy)
Amiket nézegetek: F2DV5S7S1E , F2WR709S2W , F2DR508S1W , illetve normál méretűekből: F4WR511S1W , F4WR711S2W
Köszi mindenkinek az együtt gondolkodást. Találtam egy Elux EW6SN426WI utolsó darabot a nyíregyházi Médiában leárazva, ezt meg is vettem, lesz ami lesz alapon. Nekünk itthon egy Elux mosó-szárító gép van, megy már elég rég óta, mondhatni szeretjük, így maradtunk a márkánál, még ha kicsit drágább is mint amit szántunk rá. Volt Whirlpool, szép volt, meg jó volt, de inkább nem, Gorenjéból meg csak a leg alapabb gép volt, maradt ez. Ja meg lett volna LG, de úgy vagyok vele LG-ből inkább TV-t veszek mint mosógépet. A lényeg, hogy úgy látom, ezek a modern gépek általában már mind invertresek, szinte már alig lehet találni kefés motoros gépet.
Erre gondolsz? Ezt hogy lehet kiszedni? Próbáltam ecetet fecskendezni bele, de ki is folyik, meg próbáltam flexi műanyag kábelkötözővel tisztogatni de az meg aztán fent a zsanérnál jött ki. Szóval nem tudom mi van emögött, vagy hogy tudom kiszedni, kitisztítani ezt. Az alsó félköríves részt ha piszkálom jön ki dzsuva, dr nen tudom hogy ez tudja e okozni a problémát, hogy idő előtt kimosódik az öblítő.
Ez egy normális kornyezetben így működik (rest of EU). Nálunk ugye belép egy közvetítő, és bukik a mutatvány, mert onnantól az ő szabályai szerint kell játszani... Ráadásul nálunk az alapkockázathoz hozzátartozik a meghibásodás okának, a lefutott ciklusszám vizsgálata, amihet a felhasználó nem fér hozzá, csak az esetleges "garanciális javítás" befejeztével kap tájékoztatást. Márpedig én el tudom képzelni, hogy egy kétgyerekes család mundjuk a negyedik év végére túllépi a statisztikailag számított "méltányos használat" mértékét, és jön a meglepi - a pluszban fizetett tízezrek ellenére.
Igen, egyetértünk. Az üzletekben vehető extra biztosítós garinál általában vannak korlátozások, kizárások, mint a mosási ciklus mennyisége, pl. a markabolt.hu-nál, ezért azt a bizonyos apróbetűs részt is el kell olvasni. Itt viszont ez van: tehát hasonló a magyar jog szerint a gyártói jótállás tárgyához(link). Nem találtam olyan kizárásokat, így még a csapágy cserére is vonatkozik, ha jól látom. De azért te is megnézhetnéd, hogy úgy van-e.
Bocsi, én csak megemlítettem, hogy a motorgarancia nem azonos a motorvvezérlés garanciával. Mintahogy a gyári garancia sem azonos a vásárolt biztosítással...
Bocsi, csak a kérdésre válaszoltam, amihez kapcsolódik a motorgarancia, de én személy szerint még amellett sem venném az LG spórolós mosógépét, csak a DD-t. Az ismeretségi körömben vannak LG És Electrolux, AEG inverteres gépek, korosabbak is, és nem volt probléma, oké, ez nem jelent semmit, úgyis mindenki azt vesz, ami megtetszik. 1000-ből talán 1 van, aki tájékozódik ilyen dolgokról.
Ha meg 5 év garanciám van, például évi 10k-ért, akkor 5 évig garantált a működése, utána meg minden év ajándék a mai világban. A motor témánál szerintem meg fontosabb a tisztítás, karbantartás kérdése, amit sokan nem tudnak, és szárítógépnél szintén.
Erős nemi életet lehet élni a motorgaranciával, az sosem romlik el, ellentétben az azt vezérlő elektronikával, ami egyrészt horror áron van, másrészt nem vonatkozik rá a motorgarancia...
A semminél jobb, de nem az igazán jó megoldás a szikkasztásos szárítás. Külön-külön gépet ajánlott venni, állandó, rendszeres használatra. Akár egymásra pakolva, vagy a szárító éppen máshol is lehet, ahol van egy kis hely, csak egy konnektorra van szüksége.
Szerintem se annyira fontos, hogy inverteres legyen, és ez miatt nem vennék jóval drágábbat. Bár az LG Direct Drive mind olyan. De van olyan LG ami nem DD, azt meg nem érdemes megvenni, mert azok bizonytalan minőségű, olcsósított török szerelésű gépek. Arról ismerszik meg, hogy jobb alul kerek a tisztítónyílása, a DD-nek meg szögletes, és általában feliratozva van, hogy DD Invereter motor, de van, hogy ez lemarad, de a leírásában úgyis jelzik.
Az Electroluxnál láttam, hogy van ilyen 30 ezres utalvány: Mosógépek/szárítógépek IKEA ajándékkártyával Az akció időtartama: 2025. január 10. március 31. Regisztrálja vásárlását: 2025. április 15-ig
Aki ki tudja használni, annak jó lehet. Mondjuk pont ennyiért lehet ott a +3 év garit megváltani hozzá, aki úgy gondolja. 10 év garanciát adnak az inverter motorra, és az LG-nél is.
Idén vettem egy Gorenje hűtőt a legolcsóbbak közül, nálam ez törvény háztartásigép vásárlásnál, a 3 év garancia sehol nincs leírva, bemondásra van, állítólag a Gorenje cég tudja! :(
Úgy hallottam, hogy nagyon elkutyulódtak a Gorenjénél, amióta kínaiak irányítják a céget, ez már nem olyan mint a régi jó Gorenje. A bevált megbízható alkatrészek nagy részét leváltották olcsó kínai cuccokra. De lehet próbálkozni....Whirlpool-lal is lehet, de nem érdemes. Hiába a +1 év, ha lassú, és nehézkes ügyintézés, és javítás lesz vele.
Az elektrolux három gépet gyárt három név alatt, nagyjából azonos műszaki tartalommal. (zanussi, elektrolux, aeg) ebben a növekő ársorrendben. Dizájn és felszereltség eltérésekkel.
Kefecsere anyagköltség 3000 Ft... inverter vezérlőelektronika 40 000 Ft... és több egy/két éves inverterprobléma van, mint tízévente kefecsere. És igen, csendesevv a direktdrive, hangosabb az inverteres, és leghangosabb a kefés motor - a pár perc centrifugálás alatt. Mert mosás közben mindegyiket elnyomja a ruhacsapkodás...
Köszi, ezt az Electroluxot néztem én is. Ha jól látom ebben hagyományos motor van. Érdemes többet adni az inverteres motoros típusokért? Van más előnye az esetleges csendesebb működésen meg azon kívül hogy abban nem kell szénkefét cserélni?
Hol? A mosó szer adagolót teljesen szétszedtem, de sehol nem voltak a pici lyukak sem átjárhatatlanok. Próbáltam ami a mosogépbe megy kis fúvókába is fürdőszoba cif vízkőoldós sprayt belefújni. Szoktam ecetes meg trisós mosást is csinálni.
Tudom még hozzáértőként is nehéz új mosógép vásárlásához tanácsot adni, mindenkinek más a preferenciája, de azért ha van valakinek ajánlata, ötlete köszönettel veszem ha megosztja.
Keskeny előltöltős gépet kell beszereznünk a lányom albérletébe, garzonlakásba, max 2 fő kiszolgálására, nagyon max 140-ezer forintig, de jobb lenne 120 környékén maradni.
Olyan horror sztorikat írnak a webshopok vélemény rovatában egy-egy készülékhez, hogy az ember el sem tudja képzelni. Pl. hogy olyan kevés vizzel mos a készülék hogy szinte szárazon mos és tönkre teszi a ruhát. Több gorenje tipusnál is írták hogy néhány hét vagy hónap használat után folyt az aljából a víz, a szerviz meg hetekig nem jutott alkaltrészhez hogy gar-ba megjavítsa.
Anélkül hogy pontos típusszámot írnék inkább egy adott árkategóriában nézve melyik gyártót érdemes választani? Electrolux, Gorenje, Whirlpool? Mi a vélemény az LG-ről, vagy a Mideáról?
A bosch felültöltös mosógép csepegtetni kezdte a vizet. a jobb oldalt levéve megtaláltam honnan csepeg: fehér, négyszögletes cső, nyitott véggel, ami egy fektetett S alakban folytatódik a mosógép hátsó felében. mi az az alkatrész, hogy kerül oda víz, és mi lehet a megoldás? Nem folyik állandóan, csak a program közepén, 3 gyors kis ürítés.
mert ez is követi azt a trendet,h ne javíts, hanem cseréljék az alkatrészeket, lehetőleg kompletten, a mosigépeknél meg még csapjunk is hozzá még egy szerkezeti egységet
Tulajdonképpen a mechanikai rögzítés a cél a rezgés miatt, valamint a pára kizárása a nyákról. Amúgy jó az elképzelés, csak szerelésnél lehet szidni a rendszert, míg kimérsz egy hibát ezen a trutyin keresztül... és ha megvan, jöhet a vakarózás...
hát ha Te sem tudod,akkor én honnan tudjam:) még azt se értem,h minek volt ez a gyanta, mert a múltkori szerelésemnél annyit láttam az Alisén,hogy nylon csíkokat/darabokat vágtak, rögzítettek a kényes helyekre
Sok mindent láttam, de ilyet még nem. Pedig sokszor milyen jó lenne lefolyatni a trutyit a panelról... Ha megvan a miért és a hogyan.akkor megvenném a licencet... :-D
Szerintem ragassz egy csíkot a kezelő aljára, hogy ne kifelé folyjon...Panelt kb a gép értékéért találsz, esetleg kicsit olcsóbban bontottat.
sziasztok, samsung wf-f862 paneljéről a műgyanta folyik le, van egy rész ahol már teljesen hiányzik. nyilván vmi szar a panelon, hol tudok hozzá panelt szerezni? egyébként működik, de gondolom hogy nem egészséges, ráadásul a ragadós gyantát folyamatosan takarítani kell..
Annyit megtettem, hogy a két fekete csövet leszedtem a "csöcsről", és egy kis csavarral majd mini drótkefével kipucoltam a csöcsöket. Nem találtam ezen a részen eltömődést, ha benyomom a csavart a csöcsbe, akkor kb 5cm mélyen koppan a tárolódoboz tetején belülről.
Levettem a 2-es cső egyik felét, ami az adagoló dobozhoz csatlakozik. Azon az oldalán nem láttam dugulást, de elég zavaros volt a belőle kicsepegő víz, így gondolom, hogy nincs rajta átfolyás.
A fekete cső másik végét nem tudtam lehúzni a szelepről, nem mertem rángatni. Ha nem dugulás, akkor lehet, hogy a szelep kapcsolója romlott el?
Köszi a választ, leszedtem a tetőt, valóban fut két fekete cső az adagolódobozhoz!
Úgy látom 2 kis szivattyú van, az ábra szerint az egyik az 1-es, másik a 2-es öblöt önti fel. A 3-as gondolom az öblítő lehet, jól gondolom, hogy az akkor kap vizet, ha mindkét cső ki van nyitva?
Nem mertem még szétszedni a csöveket tisztításra.
Logikailag nem értem, hogy ha el is van tömődve a 2-es cső, akkor miért enged az 1-es vizet, ha mosásnál tart, amikor ilyenkor csak a 2-esnek kéne nyitnia?
Ne bonyolítsd. Vedd le a tetőt, megy két gumicső a mosószerfészekre - és látod, hogy nincs az áhított mechanika. Vedd le a két csövet, és egy 3-4 mm átmérőjű szöggel, vagy hasonlóval erőszakold meg a csöcsöt, kb 40-50 mm mélyen.,,
Úgy tűnik Electrolux mosógépemben (EWS 31274 NA) nem jól működik az adagoló tálca mechanikája, mert csak az 1-es rekeszbe spricceli a vizet, hiába van éppen öblítő vagy mosó fázisban.
Az a kérdés, hogy szerintetek hozzá lehet e férni az előlap leszedésével a mechanikához, hátha csak valami eltömődés/koszolódás miatt nem működik a váltó szerkezet?
Szükségem lenne a segitségetekre. Lord W5 -ös mosógéphez keresek mandzsettát (ha jól tudom bosch termék) az ajtó tömítéshez. Sajnos az ajtó es a gumi között folyik a viz.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy ez a gond, mert ha gyengén nyomom az ajtót alul akkor már tömít, így akár még az ajtó pántjával is lehet gond de ezt azért kétlem.
Egy Bosch felültöltős mosógéppel (Classixx5 - WOR16150BY/01) kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Bekapcsolás, programválasztás, majd a Start gomb megnyomása után sorban behúznak az alaplapi relék (fülre 3 db), de a vízfelvétel nem indul el,
helyette az alsó nyomógombokhoz tartozó három LED villog egyszerre, ami gépkönyv szerint "a fedél nincs lezárva" hibaüzenet.
Természetesen a fedél le van zárva, a biztonsági retesz sem engedi visszanyitni, csak ha kikapcsolom a gépet, és megvárom a 2-3 perc elteltét.
Az ajtókapcsoló segédérintkezőjén (ami reteszelt állapotban zárt állásba kerül) a Start gomb megnyomása után megjelenik a feszültség, ezalapján az ajtókapcsoló hibáját kizárnám.
Üdv ! Elkezdett morogni (hangosan ment) ,és egy idő után leállította az elektronika az egész programot ! Valami víz is volt alatta ,de az a fürdőben nem biztos hogy onnan folyt ! Feleségem szerint már csak egy irányba ment a dob ,Ő többször figyelte indítás után ! Lehet hogy nem kukás a gép ,majd szétszedem hátha tartaléknak jó lesz ! Nem akartam kísérletezni ,sok pénzért valami szakinak !
Mindegy, a lényeg, hogy (nemcsak) szerintem LG-től a DD motorost érdemes keresni, amire végül te is rájöttél, mert olyanod volt hosszú évekig. Aztán, ha nem tévedek, ezeken a gépeken, ha netán szükséges lenne, a szétszerelhető, vagyis csavaros üst miatt elvileg csapágyat is lehet cserélni. Míg az összes többi ragasztott üsttel rendelkezik.
Náluk? Nagy valószínűséggel 1 fő csinálja(a "Lajos"), akinek van vagy több ezer nickje, a sok mindennapi ban miatt. Mert akinek konkrét véleménye van a témában egy mosógépről, akár jó vagy rossz, az szerintem be meri ide írni.
Egyébként mi a gondja a réginek? Már csak úgy érdekesség szempontjából kérdezem.
Üdv ! Kössz az infókat ,tényleg DD -s volt a régi ,azt hittem már csak olyat csinálnak ! A mínuszosok azért nem értenek teljesen egyet veled, Én du. kell vegyek valamilyet ,de aztán mostanra teljesen elbizonytalanodtam !:-)
Azt nem venném, hanem inkább olyat, ami Direct Drive és Inverter motoros(gondolom az előző is ilyen volt), és ezeket általában láthatod a mosógépre matricázva, de némelyikről le is maradhatott, akkor meg a leírásában, vagy az LG termék oldalon is le lehet csekkolni. Amelyiknek szögletes jobb alul a tisztítónyílása az elvileg mind DD-s, de a legjobb a leírást megnézni.
LG F2WR508S0W Turbowash és Gőzmosógép, ingyen szállítással, most hétvégi 15%-os kuponnal 199 helyett ~ 170k, de ez csak 47,5 cm mélységű. Amíg tartanak az akciók.
Köszönöm a gyors választ. Ezek szerint az alaplap cseréje ill. beszerelése nem okozhatta. Figyelni fogom a töltést és utána nézek hogyan lehet tisztítani.
Ez valószínűleg nyomásprobléma, vagy a vízbevezető fészek elkoszolódása. Ha túl kicsi a víznyomás, lehet ez a jelenség. Az öblítőt csak a két vízbevezető szelep együttes nyitásával üríti - ergo én a fészek tisztítására szavazok. De tesztelhető: ha az előmosás és a főmosás a megfelelő oldalon tölt, akkor a fészek a ludas...
Segítség kellene. Gorenje Waveactive mosógép garancián belül alaplap cserés lett. Működik, de egy idő után feltűnt, hogy bármilyen öblítőt használunk nincs illata a ruháknak. Múltkor elkezdtem figyelni és észrevettem, hogy a mosás után, az első öblítés előtt beleengedi az öblítőt. Ez most megint hiba vagy csak rosszul lett összerakva, beállítva? Már nem garis és csak akkor szólnék nekik ha javítható alaplap csere nélkül. ( annyit nem ér ez a gép mert a múltkori garis számla is 60e-ről szólt)
Ma 1 ora 10 perces pamut programot indítva 10 perc múlva megállítottam, hogy betegyek még valamit és az öblítő le volt ürülve. Electrolux felültöltős inverteres 7 kg os gép. Általában van illata öblítés után a dolgoknak, de nem intenzív nagyon. Valami baja lehet, hogy idő előtt kiürült, vagy csak a nyitás miatt? Bár máskor is nyitottam már és akkor megvolt az öblítő. Mi lehet a baja? Tisztítva szokott lenni ecettel, trisóval.
A fűtőbetétben a szondát, a vezérlőpanelen meg a fűtés reléjét,védődiódát, meg pár passzív alkatrészt. Bár, a kérdésből itélve szakit keresgélj inkább...
A két beömlőcsonkot tisztítsd ki, de úgy, hogy azonos átmérőjű legyen. Azaz, ha az egyikbe belemegy pl egy négy mm átmérőjű tüske, annak a másikba is be kell menni. És hosszabban, mint a csonk kiállása.
Öblítésnél mindkét szelep nyit. Olyan nincs, hol hol jó, hol nem. Szinte biztos, hogy a két beömlő le van rakódva, és a két vízsugár nem törik megfelelően. A fómosás oldali van jobban igénybevéve, annak csökkent a keresztmetszete. Csodák nincsenek, a fizika az fizika.
Igen a mosószertartót is meg fölötte a fúvókákat is. Nem hiszem hogy eltömődés okozná mert amikor a középső rekeszt tölti (ritkán) akkor teljesen jól jön a víz felülről a fúvókákból.
De az normális hogy öblítő programon a mososzer (bal oldali) fakkba spriccel középre meg nem!?
Nem tudom, itt jó helyen járok-e. VAn egy AEG LAVAMAT 7000 series mosógépünk. A gép 5 éves. A bekapcsolással van gond. Ha sikerül bekapcsolni, onnantól tökéletesen végig csinálja a programot. Mivel sokan vagyunk, gyors megoldásként vettünk egy másikat. Ezzel nincs további tervem, meg akarok válni tőle. Szerelők figyelmébe: alkatrésznek tökéletes lehet.
HA valakit érdekel, a messengeren Tamas Balogh néven megtalál. A képen két alak, köztünk és előttünk basszus cuccok :)
Dugulás az biztos nincs. Egyrészt kitisztítottam már többször, másrészt néha tölti szépen amikor olyanja van. Nem lehet valami vezérlés hiba? mikor öblítési programot indítok akkor is a mosószer fakkjába (fiók bal oldali részébe) nyomja a vizet. Középre az öblítőhöz meg nem.
Ha a dugulás miatt van, akkor lehet sűrűbben kellene a mosószer adagolót kivenni, és elmosni? Mint itt egy LG-nél bemutatják, de biztos másik márkáról is van hasonló videó. https://www.youtube.com/watch?v=Fh1oHN49d4Y
Mert a mosógép tisztítás sok helyen nem divat, meg nem is tudják az emberek, a kezelésit se sokan olvassák el..
Csak egy ecetes 90fokos mosás évente már sokat jelent, ha még a többiről nem is beszélünk, mint az adagoló tisztítás, üstszájgumi.....
Ez a videóban már itt inkább javításnak számít, mint karbantartásnak, és egy minimális műszaki érzék azért kell hozzá, hogy nehogy több kárt csináljunk, mint hasznot, ami sajnos nálam is előfordul műszaki cikkeknél.
Segítsetek kérlek! Mi lehet az oka annak hogy a mosógép 10-ból 8-szor nem üríti ki az öblítő tartályt.
Öblítő programon is a mosószer tartályba spricceli a vizet. Az asszony már kicsinál miatta. Szerelő meg passzolja a kérdést. A gép egy AEG LAVAMAT. Ötlet?
Rázkódik... ez mit jelent? Mikor levetted a hátulját, a műanyag üst mit csinál? Az rázkódik? ha igen, akkor a teleszkópokat kell cserélni. Ha nem rázkódik, akkor csapágyas, jó eséllyel kuka... (hegesztett, nehezen javítható) De akkor nem tudom, mi "rázkódik"...
Indesit mosó-szárítógép, van már vagy 9 éves. 8kg kapacitás, 1400-as centrifuga.
Lehet hiba volt, de elég sokat használtuk 1400-as centrifugával, és egyre hangosabb, zajosabb, olykor rázkódik mint a fene.
Ma leszedtem a hátulját, de nem láttam semmi hibát, rugók megvannak és épek, lengéscsillapítók is egyben vannak, lábai stabilan be vannak állítva. Mégis félelmetesen rázkódik (nem kileng, nem mászik el).
Nekem úgy tűnik inkább, a kiegyensúlyozás nem működik benne, tehát ha úgy sikerül elrendeznie a ruhákat, akkor egész jó hangja van, de máskor meg félelmetes.
Mivel nem mai jószág és sokat is használtuk, nem akarok sokat áldozni rá, de talán egy szett teleszkópot még veszek neki.
Szerintetek érdemes lehet?
Illetve, ha van tapasztalat ilyesmivel, akkor mit javasoltok, mi lehet a baja?
Igen. Ha nem tudja elrendezni a ruhákat egyenletesen, akkor megy a hét perc félórát. De, írja, hogy válogasd össze a ruhákat. Pl egy lepedővel, vagy pléddel bármikor képes bíbelődni...
Ha nem tévedek, akkor a Tesla is török gyártás, amolyan Beko szint lehet átcimkézve?
A neve az megtévesztő, mert annak alapján egyből a Tesla autókra gondolna az ember, de köze nincs hozzá. A név csak megtévesztés akar lenni.
Felültöltős mosógépet nem vennék ilyenből az tuti, mert annak ugyanott van a mosószeradagolója, ahol az összes Whirlpool, Candy, Indesit, Fagor, stb. De már SanGiorgio nevűt is találtam, az is dettó, és külsőre is majdnem pont úgy néz ki, mint a Tesla felültöltőse, tehát rokonok.
Ezeknél pedig hajlamos a tető elkorhadni, és akár már 2-3 éves korában is látszanak a rozsdafoltok. Volt, aki ezzel a Whirlpool szervizhez fordult, hogy garanciális még, és cseréljék, de simán lepattintották, hogy user error, vagyis rosszul használták a gépet.
Engem - ahogy mondtam is - kisértetiesen emlékeztet a beko, gorenje (hisense) gépekre... Ha a kezeim közé kerül egy, akkor megtanulmányozom. Nem esküszöm meg, de mintha ilyen gépet javítottam volna energomat felirattal...
Egy vagyont kerestél nekem, köszi! Nem is egyszerűen pénz volt, hanem egy 300 Ft-os autómosó zseton. Nem is adom vissza a nejemnek! :-D Még egyszer nagyon köszi!
Sikerült megint beejteni egy pénzérmét a dob mögé, az üstházba. (Felültöltős Whirlpool.) Az előző ilyen érme centrifugáláskor eltörte a mosószer adagolót (ezt még kihevertem), viszont előtte megrepesztette magát a műanyag üstöt is. (Ezt ugyan Sikaflexszel és Leukoplaszttal megragasztottam, úgy néz ki, tart is, de nem vagyok mazochista, szóval nem lettem vidám a hír hallatán. Szerintetek van valami megoldás az eltávolítására? (Nem vagyok Fekete László, hogy fejre állítva rázogassam a gépet, az meg nem volt elég, hogy félig töltöttem vízzel, és a kivett szűrő helyén leeresztettem. Nem jelent meg a szűrő helyén. Van valami tippetek? Előre is köszi!
Háát... az már régen rossz, ha avval, hogy tisztántartod a gépet ki lehet nyírni... Nem, egyszerűen így vannak tervezve, sajnos nagyon jó mérnökeik vannak. Ha tartósabb lenne, akkor csődbe menne az egész gyártóipar - nem lenne kinek eladni az új gépeket, ha a régi túl jó... Senki nem vesz gépet azért, hogy legyen egy harmadik, negyedik gép is, miközben a régi vidáman működik.
Hát nem tudom ezt a tisztítótablettás/esetes dolgot.
A régit ami 2008 óta müxik élete során 4-5x kapott csak ecet az öblítő helyére, alapmosás elindít üresen, tisztítás elvégezve.
Ezt ami besz@rt havonta tableztáztam, kibontva pld a fűtőszál benne, mint az új, semmi lerakodás, semmi vízkő, fasza gyári mattszürke, még mosótakonymaradvány se volt rajta. gyanús. Gyanúsan szétmarattam szerintem.
Oké, jó ára lett így is, bár még egy kicsit faraghattál volna rajta, ha visszalapozol a kuponokért, de most már mindegy.
Majd a minimális mosószer és öblítő használatra figyeljetek, mert ezek hajlamosak lerakódni a gépekben, különösen a dobcsillag környékén, és az meg szépen lassan szétkorhad, vagy elporlad. Úgy hallottam, hogy pl. a Samsung dobcsillagja még a többinél is kevesebb ideig bírja, aztán ez vagy igaz, vagy nem.
Tehát csak annyi vegyszer menjen bele, ami épp szükséges. Az öblítőt lehetne felesbe keverni 10-es ecettel például. Én így használom.
Karbantartást se felejtsük el: majd be kellene ütemezni, olyan 2-3 havonta a mosógép tisztítását, (vagy ki hogy tartja fontosnak, de legalább félévente feltétlenül), például trisóval átmosatni 90 fokos programmal. Vagy szódabikarbónával, vagy ecettel is lehet, de ezeket csak külön-külön használva.
Előtöltősnél szokták emlegetni az üstszájgumit, hogy töröljük el, és a további elérhető részeit is, amennyire lehet.
Aztán nem árt a mosószertartót is rendszeresen kiszedni, és tisztára mosni.
De ha a keresőbe beírod, hogy mosógép tisztítása, biztos profibb tippeket is találsz..
Vissza a másikhoz: nálam a felültöltősnél a dob melleti guminál(ami azért van, hogy ne essenek bele a kisebb ruhadarabok) is volt vastag lerakódás, és csak véletlenül vettem észre, amikor nemrég megint tisztítást kapott. Ez ilyen lépcsőzetes kialakítású vastag gumi, és idősebb gépeknél érdemes alaposan átnézni, kicsit lentebb húzni a helyéről, bár úgy is elég nehéz mögényúlni, és rendesen kitörölni, kimosni. Érdekes, hogy ilyenről még nem is hallottam sehol, hogy ott is lerakódhat.
Aha, jól néz ki, és ez már 6 helyett 8kg-ot tud mosni. Akkor nálatok biztos van elég hely hozzá. De most úgy látom, abból is az utolsót vehetted, mert ez sincs már készleten.
Nálam egyébként 11 éve működik hasonló típusú Electrolux mosógép. Ezért, ha az enyém elromlana, ugyanilyet vennék, és lenne is az Electrolux honlapján 5 év garanciával, és 20-25%-os akcióban, de képzeld el, van 9 felültöltős gép típus, és egy db sincs raktáron, amit meg tudnánk hirtelen rendelni. Hát én nem is tudom, hogy lehetnek ezek ilyen barmok, de komolyan. Majd biztos lesz, de mikor? De nézd meg te is a készletet: https://www.electrolux.hu/laundry/laundry/washing-machines/
Más helyen meg sokkal drágábbak, és máshol nincs 5 év jótállás, se nincs ingyen szállítás..... :((
Ha valami kell belőle írd és elteszem, alkalom adtán meg foxpost árban nálad tud lenni.
Nem szeretem csak úgy kidobni a dolgokat, próbálok újrahasznosítani, nekem ez már szemét, de valakinek kincs lehet. 6éves gép, gondolom sok háztartásban van még ilyen.
Erre én szerelő nélkül is azt mondanám, hogy ez csak cserével javítható, így egyértelműen gtk. Mert, mint itt nemrég elhangzott: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167718673&t=9078600 csak annyi eltéréssel, hogy itt nincs külön dobcsillag, mint az elöltöltős mosógépnél. Tehát ne a cipőmosást hibáztassuk. Egy új üst+dob komplett kb. 75 ezer Ft.
Kellenél Mercis. nagyon... naaa, nem arra naaa, nem úúúgy :D
Helyztem a következő.
életem/párom (még) hétvégén cipőt mosott és meg is lett az eredménye, 6éves Electrolux EWT 12666 ESW felültöltős mosógép bal oldali dobrészből kiszakadthatott a tengely.
Tünetek, bal oldalon dobrész lentebb van 15mm-el kb, ami kézzel vissza lehet húzni, és csapágylevétel után a tengelyt kotyogtatni lehet a dob mozgása nélkül.
Elengedte a tengely a dobot gondolom.
Ezt a fost lehet javítani, vagy egyben cserés ez?:
Ööö... az inverteres készülékek meghajtóáramköre már régen elégette a védőellenállásokat, mire a hibaáram megjelenne bárhol is. Ami nem jelenik meg, mert megfogja a zavarszűrés...
Mivel több hozzászólásban szó esett a fi-reléről (ÁVK-ról), hadd hívjam fel a figyelmeteket arra, hogy inverteres, frekvenciaváltós készülékek használata esetén nem elégséges sem az AC (legolcsóbb) típusú fi-relé, sem a következő, az A-típus, mert ezek nem képesek érzékelni a hálózati 50 Hz-től eltérő frekvenciájú hibaáramokat, ami az ilyen mosógépekben, klímákban, stb. keletkezhet a fordulatszámszabályozás miatt. Az AC-típus igazából annyira "elavult", hogy sehova sem szabadna ma már beépíteni, sőt mindenhol le kellene cserélni minimum A-típusúra. De ha van a háztartásban (vagy a közeljövőben várható) a fentebb említett készülék, akkor minimum F-típusúra kellene cserélni, ami a nagyobb frekvenciákat is érzékeli vagy B-típusra, de ez a magas ára miatt csak napelemes ill. autótöltős rendszerekben indokolt. Ha a villanyszerelő mással hiteget, akkor nem ért hozzá, ne higyjetek neki! :-) Itt egy jó, közérthető leírás a fi-relék típusairól:
Köszönöm az infókat. Megnéztem, két gép jöhet szóba (sajnos már sok gép nem rendelhető), az egyik inverter motoros, a másik sima. A különbség kb. 25000 Ft. Megéri az invertereset venni?
Cserélhető nála, és 5 év garival adják az Electrolux honlapon, tehát 5 évig kicserélik, ha ilyen gond lenne. Nemrég beírtam a hozzá való akciós kuponokat is ide, azokat használd amíg működik.
Sziasztok, felültöltős mosógépet szeretnék venni, van még olyan típus, melynek cserélhető a csapágya? Electrolux-ot nézegetem, jó lenne, ha szerelhető lenne, sajnos előző tapasztalatok alapján elég gyorsan tönkremennek a csapágyak..
Mondd el a gondodat egy villanyszerelőnek (aki érti is, amit csinál), az valószínűleg megoldja. A lényeg: a hatásos teljesítményfelvétel helyett a meddő kerül túlsúlyba, ezért - felépítéstől függően - bizonyos kismegszakítók pár kHz-en zizeghetnek.
Most lett kicserélve pont az összes kismegszakító, meg az FI relé is A-ra AC-ról, mert, ha üzemelt a klíma, akkor korábban zúgás jelentkezett az FI relénél.A légkondi zúgása meg is szűnt. Ma használtuk a villanysütőt is, az sem okozott semmi zúgást.
A mosógépet már egyébként 3 különböző áramkörben próbáltam ki, ebből kettő C16 egy pedig C13 volt, mindhárom esetben zúgás jött a lakáselosztótól, amikor forgatja a dobot a mosógép, amikor épp nem forog, akkor a zaj is elmúlt.
Nem valószínű. Ha a géppel lenne gond, akkor: nem működne, leküldené a boztosítékot, vagy megszólalna az ÉV relé. Hálózati probléma lesz ott. Ki kell szakaszolni, hogy mi zizeg (bizti, ÉV kábelcsatlakozó), csere, vagy javítás...
Van egy LG wd-80302TUP mosógépünk, aminek a használata során a lakáselosztóból zúgó hangot lehet hallani. A kismegszakító C16 az áramkörön. Hosszabbítóval megnéztem egy másik áramkörös konnektorból is ( az is C16), de ott is ugyan ezt produkálta. A kismegszakítók és az fi relé is most lett cserélve. A mosógéppel lehet gond?
Megzabálhatta a dobcsillagot a sok rárakódott mosószer és öblítő, amit asszonyaink nem sajnálnak, mert hadd legyen nagyon tiszta, meg hát legyen már jó illatos az a ruha, és akkor zutty, még egy kis ölítőt bele.
samsung kb 8-10 éves ecobooble mosógép, talán invertres, de nem tudom milyen motorral, elöltöltős 60x60 cm
előbb a centrifuga program közepén , 1400-as fordulaton, hallotam egy durranást és utána zajosabban forgott tovább
oda mentem kb a durranás után fél percel leállítottam
kiszedtem belőle 4-5 nagyobb nehéz törölközőtt
a dob tele van gumimorzsalékkal, és látszott hogy a dob mellett a körgumiköppeny el van mozdulva,
kérdés1: mi történhetett?
1) maga a dob vagy annak felfüggesztése sérült, adta meg magát? tapogatásra kézzel forgatásra nem tűnik problémásnak de nem tudom. Hogy tudom leellenőrizni? (pl indítok benne centrifuga programot? az nem enged be az elején vizet ugye? mert most leszedtem a körgumiköppenyt
2) sok volt benne a súly, rosz eloszlással és annyira rázkódott, hogy lerántott a gumiköppenyt a dobról? szokott ilyen lenni?
a gumiköppenyt le tudtam körbe húzni, most ki is vettem. furcsa hogy le tudtam húzni, mert a kör acélgyűrű ezek szerint nem volt már masszívan rajta
kérdés2: ha 'csak gumiköppenyt kell beszereznem és kicserélnem, akkor azt meg lehet csinálni az ajtó felől a gép teljes szétszedése nélkül, vagy szét kell hozzá bontani a gépet?
Ezzel kezdte(https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167669496&t=9078600), meg persze, hogy 4 éves. Tehát új gép vásárlásnál nem igazán releváns. Arra ott van az árukereső, ahol szerencsés esetben több tucatnyi értékelés is van a megvenni kívánt eszközről.
Hát, én is csak a keresgélés közben botlottam bele. A regisztrációs 10%-hoz képest még a te kedvezményed is előrelépés, pláne hogy 5 év a gyári garancia. Ha véletlenül másik gép is kellene mostanában, akkor meg ott vannak a kuponok.
Neked már kicsit későn, de találtam két kupont: EXTRA5 és ELXKOMPENZACIO20, ezekkel durván egy 20-assal olcsóbb lenne, de ahhoz vissza kellene küldeni és újból megrendelni. Akkor így nézne ki a megrendelés előtt a kosárban:
De más Electrolux háztartási gépekre is használhatók ezek a kuponok, akár szárítógépre, mosogatógépre, stb.
Előre is elnézést a laikus kérdésért: Minden oldalra rámérve, tűpontosan vízszintbe van rakva egy 9kg névleges ruhatöltettel megbírkózó, direct drive-os, inverteres, elöltöltős LG mosógép, mégis 100-es fordulaton (1400 a max.), harmad tölteten, berezonál, nem mozdul el ( első lábai a csúszásgátló, mellékelt "tappancsokon"), de olyan, mintha belűlről az oldalához érne valami, az oldallemezek "ciceregnek"... Ha felűlről két oldalt erősen rátámaszkodom, javul a helyzet valamelyest... Ez a kevés ruhamennyiségtől lehet, vagy még mindig a lábakkal kell játszogatni, mert valami ott nem jó...?! Nem billeg semerre, átlóban sem, full vízszintben van minden oldala/átlója, nem tudom mit kéne még a lábakon állítani...? Vagy szimplán a keves töltet miatt nincs meg neki az az "önsúly", amivel szépen "letapadna" nagyobb erőkifejtés, centrifugálás közben...? Előre is köszönöm a választ...!
Bingó! Denk mit a 'dm' varázsszó, 499 forintért mindent visz:)
★★ 2/5 csillag.Suse B.ˇ3 éve Nem is lehetne rosszabb
Sajnos nem értem a jó véleményeket. Akkor biztos rossz adagot kaptam. Az illata tényleg undorító. Semleges helyiségben történő permetezés után olyan szaga van, mint egy nyilvános WC-nek. Úgymond minden szobába bűzt varázsol :-(
"Ez pl. egy olcsó, saját márkás. Szerintem nagyjából annyit ér, mint halottnak a csók, de olcsó, és a feleségek lelkét hihetetlenül meg tudja nyugtatni."
Lehet, hogy a feleséged lelke rendben van, de te elkapáltad magad a dm-nél:
Ha résnyire elhúzod a függönyt, a szemben lévő bokorban már rád húzta a csúzlit egy dm-sapkás mesterlövész :)
A 90fokos + ecettel menni fog! Legyen fél töltet programmal (van) ?
A szivattyúzás szerintem nincs az elején, ahogy indul, engedi is be a vizet.
Viszont: a mosás után, ha kiveszem a szűrőt, víz folyik ki... Változó mennyiség, néha egész sok (több liter). Ezt gondolom szét kellene szedni, lehet, dugulást csinált a vízkő szerű cucc??
Na, akkor te is csak simán pasi vagy! :-D Szerintem egy öreg Hajdún nincs mit elrontani, és simán lezavarnék egy 90 fokos, előmosás nélküli programot egy liter 20 %-os ecettel. Ilyen Hajdúm nem volt, csak Energomat, ebben talán még nincs fél adagos mosás. Vagy már van? A másik, hogy ez is szivattyúzással kezd? Mert akkor ki kell várni, amíg az lemegy, és csak utána beönteni az ecetet. És az egész végén egy alapos szűrő tisztítás.
A feleségek lelkének ápolására meg kitalálták a mosógép tisztító szert. Ez pl. egy olcsó, saját márkás. Szerintem nagyjából annyit ér, mint halottnak a csók, de olcsó, és a feleségek lelkét hihetetlenül meg tudja nyugtatni. (https://www.dm.hu/denkmit-fertotlenito-mosogeptisztito-p4066447149203.html) Ha agglegény vagy, akkor ezt a fázist kihagyhatod. :-)
A facén ismerősom, ennyi! 8-10 éve találkoztunk, amikor még olyan mosógépek voltak, amikhez TV-szerelői véna nélkül hozzá lehetett nyúlni! Nekem olyan nincs! :)
Valamelyiknek ezek közül tipushibája volt, hogy sz@rrá égett a hófokszabályzó egység az üst alatt. Az is megér egy pillantást, mielőtt elkezded belezni.
Ha tudsz felvett áramot mérni, esetleg van teljesítmény-mérőd, meg tudod állapítani, hogy fűt-e!
Mikor még aktív voltam, mindig csináltunk egy olyan hosszabbítót, amibe sorba lehetett kötni a multimétert AMPERMÉRŐ állásban.
Ezzel kéne kezdeni, mert nem kell megbontani a kis robotot! :)
Ha ez nem megy, indíts egy üres mosást 60 fokon, ruha nélkül, időnként ellenőrízd a dob hőmérsékletét!
A matok fedelét ki lehet nyitni menet közben, ekkor hirtelen leáll! Kivéve centri üzemmódot, akkor reteszel, ha még jók bim-reteszek. Természetesen ezeket csak vizsgázott szerelők végezhetik!
Ha közel laksz Pomázhoz keresd meg Merza Pétert, ő könyvet írt a régi mosógépekről!
Remélem még nem számít antiknak a Hajdu Energolux Komfort nevű gép...
Tegnap kipróbáltam egy évekkel ezelőtt kapott példányt, és ahogy reméltem szépen működött (egy 40fokos programon). Ma egy 60fokost szerettem volna futtatni, le is ment, de nem lett szép tiszta minden. Utólag a kifolyót megfogva úgy tünik nincs fűtés.
Remélhető, hogy fűtőszál csere segít, v lehet más ok is?
Kérdezném a témában jártasakat, hogy melyik típusnak van nagyobb dob mérete elöltöltősöknél?
Nézegetem a webáruházakat, de sokszor 10kg kapacitásnál is képeken kicsinek tűnik a hatalmas ajtók mögött a dob nyílás. Dob űrtartalom meg szinte sehol nincs feltüntetve.
Lassan lecserélném a most használt elektrobregenz gépet, és ennek elég kicsi dobmérete, főleg dob nyílása van, 8kg kapacitással. (Anno azért vettem, mert 1600-os centrije van és olcsó volt. Amúgy nem rossz gép)
Nincsenek különösebb referenciáim, valamiért a whirlpoolt kerülöm, de amúgy bármi jöhetne.
Adott egy nagyjából 6-7 éves Electrolux mosógép, mely úgy döntött, hogy nem bajlódik a víz bent tartásával és egyből maga alá engedi, eláztatva ezzel mindent is.
A dolgoknak utána menve egyértelműen kiderült, hogy a gondot az okozza, hogy lecsúszott a mosóüstöt a szivattyúval összekötő gumicső.
Ezt visszahelyezve és meghúzva az őt helyén tartani hivatott bilincset, három mosást engedett és ugyanúgy eldobta magát.
Kicsit jobban megvizsgálva a helyzetet arra a következtetésre jutottam, hogy nem lehet olyan mértékben meghúzni a bilincset, hogy tartson, ugyanis mind a mosóüst műanyagja, mind a cső belseje annyira csúszik, hogy esélytelen súrlódást előidézni a megfelelő tartás érdekében.
Mi a megoldás? Rettenet alapos takarítás? Egyéb, éspedig... ?
Ha ráérsz, indítsd el a centripogramot, azt maxon engedi a három pólóval... aztán lesz, ami lesz. Ha sikerül, száraz lesz, ha nem, akkor bíbelődik vele, amíg nem sikerül...
Háát, ez ilyen. Ha a motor áramfelvétele kilóg egy bizonyos tartományból, akkor megszakítja a centrit, és kezdi elölről a kiegyensúlyozást. Extrém esetben órákig (!) képes szöszmötölni a kiegyensúlyozással - azért írtam, hogy gyk szerencse kérdése, hogy sikerül-e két-három pólót kicentrifugálni. Vagy van másik készülék, ami nemigen reklamál, csak az félmillió magyar fabatka...
Kőszönöm mégegyszer! Igen így már érthető, hogy "lefelé nem igazán kompatibilis". :-) De akkor ennél a konkrét típusnál le is tilt, ha túl kevés, vagy túl sok neki pl. a centrifugázandó ruha? Semmilyen mókolás nincs programokon belül, hogy ki tudjak centrizni 3db pólót nyáron? Amit kézzel kilögybölök, mert evidens, hogy még egy 30 perces mosást sem indítok neki... Vagy egyszerűen ha 1-2 kiló ruhát tennék bele, maradjak a 400-as centrinél, az még hátha nem hívja táncba? :) Nyáron oké a félig nedves ruhát kiaggatni, de télen 3db izzadt pólót még teknőben mosás után sem centrizhetek szárazra?! Az komoly... :))))
Ha nem tudja a súlyt egyenletesen eloszlatni, akkor nem táncikál, hanem simán ignorálja a centrifugálást. Persze a te védelmedben. És igen, egy százhatvanezres géppel ne centrifugálj két kiló ruhát, ha kilenc kg a névleges töltet. Szintén a védelmedben. Szép, új világ...
Köszönöm a választ! Olvastam, és nem "2 pólóval" indítottam centrifugát, hanem kb. 2,5 kg ruhával, de akkor az is kevésnek bizonyult, és azért csinálta... Ebben a típusban nem találtam "felező" mosást vagy ilyesmit, arról volt szó, hogy súlyautomatika dönti el mennyi vizet vételez, vagy hogyan dolgozik a gép. Azt gondoltam, hogy nem "2 pólós" a masina, lévén 9 kg száraz ruhatöltettel megbirkózik... De akkor hogy variáljak egy 30 perces rövid mosást, ha 1kg ruhával táncikálni fog? OK, hogy a 30 perces gyorsmosáshoz max. 800-as centrit enged, de ezek szerint még az is nyúzza... Vagy ha kézzel kimosok "2 pólót", egy 160 000Ft-os mosógéppel nem tudom kicentrizni, mert táncol a sarokban? :(
Olvass használati utasítást. Alig töltettel 600-as centrifuga. Pakold meg rendesen, akkor mehet maxon. És örülj neki, hogy egyáltalán centrifugázik két pólóval, mert általában nem szokott...
Szép napot Mindenkinek! Vásároltunk egy inverter motoros, direct drive-os LG F4J3VS6WE típusú, 9kg mosási kapacitással megáldott mosógépet... Beüzemeltük, minden rendben, viszont olyan problémám van, hogy bármennyire is tettük vízszintbe, és bármennyire nem billeg, hanem stabilan áll... kipróbáltuk, és pár darab ruha gyors mosásánál, illetve, csak centrizésnél, már 1000-es fordulaton rázkódik... 1400-as centrifuga-funkciót tud, de még kipróbálni sem tudtuk, mert le kellett pause-olni a programot, a rázkódás miatt.. A kérdésem az lenne: ez azért van, mert kevés ruhával ilyen instabil (1-2 kg töltettel próbáltuk kb.), vagy tűpontos vízszint kell neki, vagy mindkettő? Esetleg valami más lehet a gond? Az alapból hozzá kapott csúszásgátlós, öntapadós tappancsokat nem tettük az első lábak alá... járólapon van, fürdőszobában. El nem mászik, csak nagyon rázkódik, szinte már éri belül a dob a házat... valami lehet a csillapításaival?
Nem rajzoltam vissza, minek... Soros védőellenállás, ha megszalad az lnk akkor túl nagy fesz esik rajta, ergo megszakad. Ezt kár ragozni,meg rajzolgatni.
El sem hiszem, hogy megvédte. Általában a félvezetők szokták életük árán is megvédeni a biztosítékokat (és az annak használt ellenállásokat)... :-)
Van esetleg valami rajzod róla? Furcsa, hogy egy 3 wattos ellenállást használnak védelemre... Lusta voltam visszarajzolni, az idő is szorított, menni kellett a gépnek.
Közben pénteken még elindult a panel, a 47ohm volt elfüstölve. De ha már megvettem, akkor az LNK is kicserélődött... Tegnap aztán összeraktam a gépet, hibátlanul működik.
Most vehetem meg neki a beígért csapágyakat :-) Remélem a dobcsapágynak van hangja centrifugáláskor és nem a motornak. A dob olyan fél-1 centit kottyan, az üstszájguminál nézve.
Annyi adatom nincs fönt, hogy a GLS idetaláljon. :-D
Viszont egy élelmesnek sikerült megtippelni az általam használt fox automatát. Csodálkoztam is, hogy ki a bánat küld nekem csomagot, amit egyáltalán nem rendeltem, nem vártam... úgy néz ki, lassan bújkálnom kell. :-D
LNK 304-306GN, 47 ohm 3 W huzal (fémréteg nem szokott beválni), 1N4007 pár darab, shottky 1A, kondik - a teljesség igénye nélkül. Reménykedj, hogy a nf trafó megúszta. Ha mázlid van, ennyitől feláll a táp.
Gondolom az hiú remény, hogy van lista ezekről az alkatrészekről :-) Szétszedni csak estefele tudom, viszont délután meg tudnám venni a hozzávalókat... Kondikat még lehet találnék otthon, odavaló félvezetőt kisebb eséllyel :-)
Ezek szerint ez jellegzetes hiba? Ilyenkor maga a táp döglik meg magától, vagy valami agyonveri? Esetleg a szokásos kapcs.üzemű táp kiszáradt kondikkal?
Electrolux EWH 127310 W (hideg-meleg vizes gép) a beteg: ma egy 95 fokos program közepén, anyjáig tele forró vízzel egyszercsak kattant egyet, majd se kép-se hang. Arra már nem emlékszem, hogy mikor volt a kattanás: vagy éppen megállt a motor és akkor (tehát katt és megállt), vagy pont az irányváltás után közvetlenül....
Most nem csinál semmit, a LEDek közül sem világít semmi.
Gondolatolvasó lehet a szerkezet, mert pont ma néztem utána, hogy miként fogom megcsapágyazni, mert már van egy kis hangja. Dob még nem kottyan vészesen, a rendellenes hangja is csak egy szűk fordulatszámtartományban jön elő, amikor "gyorsít" a centrifugáláskor.
Mi mehetett tönkre benne? A forrasztópáka nem az ellenségem :-)
sziasztok, 16 éve samsung gépből a képen látható módon szivárog egy ragacsos trutyi, tippre az öblítő + rozsda keveréke. azon kívül hogy szétszedem és tisztítom lehet vele vmit kezdeni? + tömítés v szilózás? gép egyébként tökéletesen működik csak hetente törölgetni kell róla a trutyit.
Ezen a képen látható (2021) hogy csapágyaztam ezerrel.
Ám de ma leb@szta a fí relét és ahova a piros nyíl mutat, ott víz állt a kis rekeszekben félig, meg a mosógép alatt is, nem ipari mennyiség, de volt.
Viszont burkolat lebontása után befejezte a programját cseppenés nélkül. Hajam azonnal kihullott, sőt kettő sör is elpusztult. Na jó OK, mindjárt a harmadik is.
Véleményem szerint a tengelytől jöhetett, vagy aZasszony valamit sumákol, semmi jele honnan jött a víz, se vízkő, se semmi.
Jajjajjjj... az álmoskönyv szerint rossz ómen, ha kikapcsolva is "dolgozik"... :-D
Ennek kb ennyi volt - kivéve, ha felteszel nagyfelbontású képet a vezérlőpanel mindkét feléről valami megosztóra, és ide belinkeled... ha tudsz forrasztgatni, és van hozzá némi affinitásod... :-)
elvileg van mérési opció,de b. bármit is csinálni a startgomb nyomvatartásra sem úgy hogy menni kell, még jó hogy van pótkészülék, egy viszonylag jó állapotú electrolux, remélem az nem fog így szívatni,ez egy év alatt min 3-4x szórakoztatott
... és alapból van rajta ilyen mérés opció? Annyira nem barátkoztam sosem a kandival, hogy figyeljem... Szerintem kapcsold be, és hosszan (10-15 másodpercig) tartsd nyomva először a startgombot, utána meg a többit, míg észre nem tér...
sokáig nem tartott a bódogság,most permanensen mérni akarja a ruhatöltetet és semmilyen gombra, áramtalanításra nem hajlandó átlépni rajta, valami okosságod erre is volna?!
Sziasztok! Nem tudja valaki milyen csapágy van a Hajdú forgótárcsás mosógép (313.4) motorjában (MM2)? (Folyamatos használatban van ezért szeretném szétszedés után azonnal össze is rakni, nem akkor indulni csapágykeresésre)
Asszony győzni fog, és szárító gépet fogunk venni előbb utóbb.
Azt szeretném kérdezni, hogy itt is érvényes igazság, hogy mind egyforma kivéve a Miele? Ha nem mit érdemes nézni, mely márkákba érdemes inkább gondolkodni? Mely extráknak van is valódi értelme?
Nem vagyok híve az eszetlen alkatrészcserélgetésnek... Én megnézném a program lefutását, behatárolnám a konkrét hibát, és utána az a csapásirány, amit írtál.
Zárcsere? Vagy a vezérlőn meghajtó fokozat csere? Hogyan orvosolható? Első mosásra kioldott a zár, másodiknak a végére pont odaértem és megfigyeltem, hogy a teljes ciklus végén dobja a hibát. Gép kikapcsoláskor ~2 perc múlva elenged az zár.
Adott egy Indesit A 51052 W mosógép és a képen csatolt hibakódot dobálja. Azt még nem sikerült kitapasztalni, hogy csak a hosszú mosásokkal (60°C) van baja vagy csak második-harmadik mosással. Az előzménye a hibakódnak, hogy a ruha dobó műanyag kijött mosás közben és a fűtőszálba beleakadtak a ruhák és ezeket széttépte. Szétszedtem a gépet kiszedtem előle az összes ruha foszlányt. A dob és a leengedő szivattyú és az ezekhez tartozó csövek tiszták. Tudna valaki segíteni a hibakód dekódolásban vagy tippet adni mit nézzek még meg?
Szerintem elég kitekerni a szűrőt - ha lehet - és leengedni a vizet. Mást nem nagyon tehetsz... meg letakarni, hogy az eső ne essen bele. Nekem van egy "udvari" mosógép, viaszkosvászon alatt - igaz, az folyamatosan dolgozik, és semmi baja - szereti a friss levegőt. :-)
Mester úr hogy lehet konzerválni a mosigépet hogy szabadban, persze fedett tető alatt, teraszon lehessen tárolni? Elég a vízet alaposan leengedni és kartondobozzal becsomagolni? Vagy inkább pince?
Pár mosás már lement az elmúlt napokban. Nem csöpög ,nem folyik, sehol sem nedves. Ráadásul az üst nem is csavaros, hanem klipszes, de a tömítése annyira jó állapotúnak tünt, hogy csak szilikonzsíroztam. A motor szénkeféje ami kilóg a szénkefetartóból, az még 22mm-es. Az új szimering szerencsére nem a kopott részre fekszik fel a csúszógyűrűn, de azért kapott zsírt bőven. Az új ékszíj jó szoros, előszőr azt gondoltam nem jó a méret. Remélem nem fogja a motor csapágyait kinyírni, mert most jobban feszít.
Lengéscsillapítót nem kaptam, teljesen mást küldtek helyette. Kínomba szétkaptam, kivettem belőle a törött/hiányos fékezőgyűrűket és szakbarbár megoldással egy extraerős Duck-Tapet olyan 4-5 rétegben beleraktam a gyűrűk helyére, amíg kb olyan nehéz lett ki-be huzogatni ,mint a másik oldalon lévő lengéscsillapítót. Úgy néz ki működik a megoldás, kérdés hogy meddig.
Ilyen fékezőgyűrűket nem lehet valahol beszerezni?
Azt láttam hogy a hasábformájú lengéscsillapítókhoz van ilyen szivacsos felújító szett. Gondolom a gyűrűk is valami szivacsos anyagból vannak.
Asszem az is én voltam... A relé lesz a legkevesebb bajod, szerintem ahhoz, hogy bármit is mérj, az első kivakarni a mérendő részeket a keletitakonyból... a szerviz panelcserét fog javasolni, én meg térdkötést - nehogy eltörd a térdkalácsod a számoktól. Egyébként én a szekunder tápegység körül méregetnék...
Sziasztok! Szóval mielőtt idáig jutottam, rákerestem a jelenségre a neten. Az elektrotanya oldalon diagnosztizálták ennek a típusnak ezt a hibáját. Hibajelzés nélkül a motor
egyszerűen nem indul el, az idő nem számol vissza. És egy kis püfölésre, vagy várakozás után, mintha semmi baja nem lenne. Na most a szervizbe hívása előtt egy
forrasztás, relé mérés, csere belefér a tudásomba. De a fedél levétele nem. :D Még ma nem próbáltam, van más fontosabb dolgom is.
Sziasztok! Nem tudom, volt-e már róla szó, de a Samsung eco bubble 6kg mosógép simán megáll, vagyis a mosás nem indul el a víz beengedése után. Na most más oldalakon relé hibát, meg forrasztási gondokat diagnosztizáltak. A javításhoz le kell venni a mosógép fedelét. De hogyan??? A két csavart kicsavarják és csak hátrahúzzák a fedelet, ahogy logikus is. De nekem nem lehet hátra kihúzni, ha meggebedek sem. Az elején valami úgy össze van akasztva, hogy csuda. Van valami ötletetek, mit hol kell feszíteni, nyomni, hogy lejöjjön?
Berendeltem a szimeringet és a csapágyakat. Még jó, hogy nem drágák. A csúszógyűrűre a tengelypersely az viszont már drágább. Megnézem majd, hogy hová esik az új szimering ajakprofilja, lehet pont egy nem kopott részre fog felfeküdni. Ha megint csapágyas lesz rövid időn belül, akkor viszont kapni fog egy ilyen tengelyperselyt. A lengéscsillapító is jó árban volt. Kiváncsi leszek hogy fog muzsikálni a gép.
Olyan csapágyakat raknak bele, ami éppen raktáron/ kéznél van. Nem a csapágy a gyenge pont, hanem a tömítés, Amíg a szimmering nem engedi át a vizet, addig bármelyik bírja, ha átmegy a víz, akkor mind tönkremegy. Annak a belső csúszógyűrűnek tükörsimának kell lennie, még századmilliméteres barázda sem lehet rajta - ha mégis van, akkor megeszi a legjobb szimmeringet is.
Ma kiütöttem a csapágyakat és a belső az egy ORS 6204 C3-as csapágy (Turkey :) ,mondjuk a gép török gyártású). Érdekes, hogy az LG különböző márkájú csapágyakat rakott bele.
Kiütve már látszik a csapágyon, hogy megette a rozsda. A szimeringen kívűlről látható egy kis repedésszerűség. Gondolom elfáradt az évek alatt az anyag. A rozsdásodás töbnyire a repedés környékén van.
Ami még kérdés, hogy megtakarítottam a tengelyt és ahol a szimering helye van, ott ilyen barázdás a felület, mintha a szimering belső része lekoptatta volna. Vagy ez direkt ilyen, hogy a szimering belső barázdás profilja beleüljön?
Az üstön kívűl van valami kék pecsétszerűség. Az alapján 2004 márciusi a gyártás. Elég jól bírta eddig.
Van egy LG WD-8021C kb 20 éves mosógép, aminél csapágy csere lesz. Már darabjaira szedtem a gépet, de a csapágyakat még nem ütöttem ki (este már nem boldogítom ezzel a szomszédokat).
A külső csapágy SKF BB1-0623 C jelölésű. Ennek mi lehet a mai megfelelője? Írtam az SKF-nek is, de még nem válaszoltak, régi katalógust sem találok sehol.
A másik a szimering, ami 25X50X10 és van még egy 8.5-ös jelölés utána. Ezt mivel lehet helyettesíteni? A síma 25X50X10 jó helyette, vagy mindenkép kell egy 25X50X8.5/10-es?(mert az utobbit sehol nem találok)
Van még a lengéscsillapító, ami egy 4901ER2001C. Ennek 165mm-260mm a szerelési távolsága és 120N-os 11mm-es furattal. Ezt lehet helyettesíteni mondjuk egy 4900FR2030D-vel? Ennek 170mm-260mm a szerelési távolsága, a többi adata úgy látom ugyanaz.
Amúgy elég szép állapotú a dobcsillag, a tengely is jól néz ki, nem lötyögött semerre sem. kb 14 éve volt egy ajtózáró relé újraforrasztás a panelen. Mostanra meg szorulós lett a belső csapágya. A szimeringen sem látom, hogy sérült lenne, vagy vizet kapott volna. Eddig bírta a csapágy. (mondjuk max heti egyszer ment a gép)
Azt elfelejtettem, ha esetleg Te tudsz ilyen szervizest, akkor rajtad keresztül is megcsináltatnám, tudom postázni az invertert, vezérlőpanelt, kiszerelést beszerelést megoldom.
Szia Mester! Kérlek adj tanácsot! AEG 74850A mosógép, program eleinte meg-megállt, aztán ki be kapcsolással új programot indítva ment ismét. Most már sajnos nem indul el a program, egy kis vizet ereszt be, majd megáll, a programfutás led villog, hibakód nincs, mintha nem indítottam volna el, de már nem is lehet továbbindítani.
Dobot nem forgatja a gép, diagnosztikát futtatva E9F hibakódot hoz. Van reális esély a javításra? Inverter vagy elektronika hiba gondolom, talán inkább inverter? Van valaki aki ilyesmi elektronika javításával foglalkozik? Kibontottam, csatlakozókat lehúztam, visszadugtam, de nincs változás. Köszönöm szépen, ha adsz valami támpontot! A gép vagy 12 éves, mechanikailag tökéletes állapotban van, olyan, mint az új, fájna a szívem, ha ki kéne dobni..
Én sem vagyok benne biztos, hogy a csere megoldaná a gondot, de azért az lenne az első lépés a javítás felé. Bár ki is szkópolhatod a jeleket - ahhoz meg tudás kellene...
Az irtózás egy másik téma... meglepődnél, mennyi alkatrész jön tőlünk délebbről, keletebbről... Én pl azoktól irtózom, akik szabadrablás keretében találják ki az áraikat. Ja, és beépítés után sem a legdrágábbra, sem a legolcsóbbra nincs garancia...
Samsung "ww80K 6414 QW/LE" típusú mosógép ajtózárási problémával fordulok hozzátok. Az ajtót zárom ahogy eddig is bármikor, kattan a zárnyelv és befekszik az ajtó a helyére lötyögésmentesen mint eddig. Gépet bekapcsolom, LED kijelző aktíválódik a legutolsó futott programot mutatva, program beállítás és végül indító gomb megnyomás. Eddig OK. Ezután ahelyett, hogy elindulna a mosóprogram, hangjelzés mellett villogó "dC" hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn egyidejű hangjelzéssel. Ez a kontinensen ajtózár hibát jelent a Samsung leírása szerint. A frontlemez mögűl elmosódottan/szokottnál gyengébben hallatszik a zár müködésének hangja (kettős kattanás, közötte alig hallható nagyon rövid surlódó hang), de úgy érzem csak próbálkozik nem megy neki. Ezután is nyitható az ajtó. Már utána néztem, hogy kell hozzáférni és kiemelni az ajtó zárat, de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy egy csere megoldaná a gondot. Abban kérek segítséget a szakértő Uraktól, hogy csere vagy más irányba kell kutakodni? Ha csere ehez a típushoz a "dc 34000 26A" vagy más zár kell -e? (Bár ha ki kell szedni úgy is látni fogom). Ezt a zárat 5 - 46 eFt-os ártartományban láttam hirdetve a neten (utángyártott, OEM utángyártott, eredeti Samsung). A legolcsóbb az EMAG, bukaresti forrásból szállítva, de erősen idegenkedek a balkáni cuccoktól. A 60-as 80-as években Olaszország, mostanság a Kelet-Balkán a gyenge minőségű hamisítások melegágya Európában. Az ársáv túlvégéről sem akarok vásárolni, mert többe volna, mint a teljes mosógép értéke. Mit javasoltok?
uhh akkor itt lehet a bibi,mert az a csöpögő cső a mosószertartályhoz ment,azt gyógyitottam és le is szedtem a tartály tetejét,mert vízköves volt belül-felül
Háát... ha úgy döntötted, hogy a mosószertartály volt felül, akkor azt tuti, hogy nem szerette. Vidd melegbe a gépet, és hagyd békén pár napig áram nélkül - lehet, hogy beindul az öngyógyítás. (kiszárad a vezérlésre ráfolyt víz)
ez meghaladja a tudásomat, örökölt gép, szerintem visszahozom a mi régi gépünket, csak azt nem értem hogy mit piszkálhattam meg azzal hogy a szívattyúról lehúztam a lefolyó csövet, először arra tippeltem a pisálás okaként
Az gondolom nem lehet a baja,hogy oldalra döntöttem?
Igen, arra panaszkodik, hogy nem fut le teljesen az ürítés fázis. Csökkent szivattyúteljesítmény, időtúllépés, szintérzékelő részleges dugulás, húszforintos "pillangószelep" a gumicsőben, ilyesmik lehetnek.
Mester úr ! tudnál segíteni,szívat egy Candy Alisé, maga alá pisált, először a szívattyú környékét nézegettem, de a mosószertartály egyik csövénél engedett,nem volt elszakadva a gumicső, a csonk sem volt repedve, a bilincsen spanoltam és nem is folyik,de azóta dobálja az E03 kódot. A szűrő patyolat tiszta,a lefolyócső leereszt, a szűrő mögötti szívattyú? két csöve nincs eldugulva, ha a szívattyú adta meg magát akkor is lehet ez a hibakód? Ja annyi,hogy ez a kijelzőjén mutatja a szűrő problémát, induláskor nem világít csak amikor jön a hibakód a mosási ciklus végén
Maradék alkatrészek 2 nagy Milkáért elvihetők. Elektronika,vízszivattyú,üstgumi és pár egyéb csetresz. A gép General Line ( v. Hansmark ) márkájú volt, évekkel ezelőtt bontottam szét. Akkor a gép működött, a csapágyazása volt javíthatatlan. Azóta csak pakolgatom, már nincs meg az a gép sem amelyikbe tartalékoltam az alkatrészeket. Gari nincs rá, ha valakinek ennyiért megéri tenni velük egy próbát, akkor hajrá. Isaszegen, vagy XVII. kerben is átvehető.
sziasztok, csapágyas (?) mosógéppel érdemes foglalkozni vagy kuka? 7 éves keskeny candy, az egész dob mozog 2-3 cm-t minden irányba, alacsony fordulaton nyikorog, magas fordulaton meg elég hangos.
Bush mosógép A146Q. (nem bosch) . A hosszabb programoknál legtöbbször ráhúz olyan félórát a mosásra. Rövid programnál van hogy centrifugálni elfelejt. Ha külön indítanánk a centrifuga programot akkor nem mindig indul el. Kellemetlen hogy nem tudunk vele kicentrifugálni, mert ma pl el sem indult .
Javítható e ez a fajta mosógép? Van ahol azt írják hogy Westel a gyártó.
Használtan vettük 6 éve azóta megy. Heti 1-2 mosással.
Attól tartottam, ha a nem látható tartályt túltöltöm alulról, esetleg a sütőbe folyik a víz. Az biztos nem jó. :)
De megnéztem, a leeresztő csövet bedugam és citromsavas vízzel feltöltöttem. Nem megy át a szelepen, vagy annyira el van dugulva, hogy nem oldotta ki, vagy rossz a szelep.
Sajnos garanciális, ha a szervizt hívom, és azt mondják, mi dugítottuk el, az vagy 20 e kiszállás, plusz munkadíj. A helyi szerelő meg nem feltétlenül úgy dolgozik, hogy ne maradjon nyoma.
Apropó, ezekről nincs valami eldugott zugban robbantott ábra?
Nagyon túlteng a design, de attól még egy túlhájpolt sütő marad víztartállyal, teafőző betéttel, szelepekkel. Ha olyan aggályaid vannak, hogy nem megy kívülről a duguláselhárítás, vedd le a felső burkolólemezt, és részleteiben keresd a dugulást. Nem egy tripla redundáns rendszer, könnyen átlátható.
A sütő szerint tele a tartály. Fent a betöltő üres. Attól tartok, ha alulról vizet nyomok be, és túltelik a tartály, amit nem is látok, esetleg a sütőbe folyik a felesleg, nem megy fel a betöltőbe. Nem tudom, a ki-bejáró betöltő fixen (garantáltan szivárgásmentesen) van összekötve a tartállyal (akkor nincs baj), vagy simán gravitációsan töltődik a tartály, mert akkor alulról vizet nyomva folyik belül mindenhova, nem jut vissza a betöltőbe.
Dugulásra gondolok, persze, de egyszerre 2 helyen?
Éppen nemrég volt vízkőoldás. Most azon gondolkodok, hogy mintha utána nem nagyon jött volna víz a leeresztőből, még gondoltam is, pont elhasználta a citromsavas vizet (ehhez azt ír az okosság), de lehet, rosszul emlekszem.
Itt a leeresztő cső nyomja be a szelepet, csak úgy nem tudok vizet nyomni bele - de most ugrott be, próbáljam a csövön keresztül, erre gondoltál?
A múltkori sütővel megint gond van. Electrolux loc.., gőzgenerátoros. Vízzel feltöltve, aztán se a gőzös sütés nem használja el a vizet (nincs gőz), se leereszteni nem tudom (hiába nyomom a leeresztő csövet a szelepbe, pár csepp szivárog). Lehet ezzel házilag kezdeni valamit, vagy szerviz?
A kb. 6 éves AEG LAVAMAT 61260TLE mosógépben mostanában többször is barna foltos lett a kimosott ruha, - ez mitől lehet? Illetve egy ideje nagyon hangosan centrifugáz. Lehet, hogy csapágyas? Vajon érdemes még megjavíttatni?
Ha nem, milyen felültöltős (vagy nagyon keskeny elöltöltős) gépet ajánlanátok 150 e körül?
Köszönöm! Először 19 körüli értéket mértem, de össze-vissza dobálta, viszont most már semmi ellenállást nem tudok rajta mérni (nem tudom, hogy én bénázok-e valamit, de furcsa..). Ma vettem egy új szenzort, 6,3 körülinek mérem, szóval ez elvileg jó. Összeraktam, ám továbbra is hideg a víz.. A fűtőszálat lepróbáltam egy 5 literes üvegben is, amit vízzel teljesen tele töltöttem, az fűt.
Esetleg van bármi ötletetek, hogy mi lehet még a probléma, mit tudnék házilag megpróbálni? Egyáltalán érdemes vele foglalkozni, és esetlegesen szerelőt hívni, vagy ha esetleg valami komolyabb vezérlés, panelhiba, akkor úgyse javítható gazdaságosan?
Sziasztok! Van egy Gorenje W7523 mosógépünk, ami persze, hogy 24-én adta meg magát, és csak hideg vízzel mos.. Fűtőszálat kivettem, annak van ellenállása, tehát szerintem az jó lehet. A fűtőszálnál van egy hőmérséklet érzékelő. [EZ] Raja lévő cikkszám: 2790050. Ezt hogyan lehetne kimérni, hogy jó-e? Milyen értéket kellene mutatnia? Vagy bármi más megoldás, hogy kiderüljön, hogy ez-e a hibás? Köszönöm!
Három hónapos Whirlpool mosógépem vízszűrőjét nem tudom kinyitni (első tisztítás lenne). A fedelet próbáltam balra fordítani, nem mozdul. Fizikai erő van, két férfi is próbálta. A kijelzőn nem világit az "Eltömődött vízszűrő" jelzés. Mosás normálisan megy.
Az irányadást illetően fején találtad a szöget: a 470-es ki lett cserélve, de egyébként is szobahőmérsékleten kb. uannyi az ellenállása, mint a réginek. A 480 és 481 nem szakadt, ahogy a sorban közéjük között fűtőszál se, és nem is zárlatos. Mégse fűt. Van ötleted, hogyan tovább?
A 470,480 szabályzóelem, amiból a 470 Ntc , a másik kettő klixon. A két klixon közül az egyik határoló, azaz kiudrik a biztosító, amit a hobaelhárítás után vissza kell nyomni a működéshez. A hibakód nem alkatrészre, hanem fűtésproblémára utal, ami irányadás, nem szentírás.
A múlt héten megtanultam, hogy a szent spórolás érdekében az üst manapság nem fém, hanem műanyag. Felültöltős Zanussi, 4 éves. Egy nadrágzsabben maradt, és elszabadult pénzérme (hogy rögtön az üst és a dob közé esett, vagy csak kijutott oda, azt nem tudom) gondolom centrifugálás közben egyszerűen eltörte az üst alját (5 cm-es repedés), majd kilőtt az égbe, sajnos ott a mosószer adagoló van, úgyhogy azt is. Ez utóbbi kb. érdektelen, mert az előmosáshoz szerintem élő ember nem teszi oda a mosószert, de az üst az KO, az gazdaságosan tuti nem cserélhető. Gondoltam, adok magamnak egy esélyt, végigragasztottam klasszikus, 5 cm széles Leukoplasttal (az 30 éve a Fiat Panda motorterében egyszer már bizonyított :-) ), majd rettenetesen megkentem az egészett Sikaflex-szel. Az első pár mosás-centrifugáláson túl vagyunk, egyelőre nem ereszt, majd meglátjuk, hogy bírja a fárasztásos igénybevételt. Szóval pénzre vigyázzatok, mert sok pénzbe kerülhet. :-)
Sziasztok! Zanussi ZWF 71263 W LINDO 100 mosógépemhez keresek magyar nyelvű használati utasítást, de ha valaki tudja, hogy csak öblítő program centrifugázással van-e rajta, azt megköszönném.
Sziasztok! Szüleimnek szeretnék elöltöltős mosógépet vásárolni. Mi egy 5éves LG directdrivet használunk eddig hibamentesen. Mik az ajánlott típúsok max 150ezerig? Lg nem nagyon reklámozzák már a DD motort. Samsung vagy Electrolux jött még szóba. Electroluxnak van szervize a településünkön. Garanciát ahogy néztem 2évet adnak szinte mindenre.
Persze, létezik... , valahol a mosásnál, vagy az első öblítésnél eltűnik az öblítő. Mosószertartó kivesz, tető le, mosószertartó fészek kiszerel, szétszed, kipucol, összerak, visszaszerel, örül. Dióhéjban. Kellemes félnapos feladat. :-D
Beledugsz egy fogpiszkálót a meglevőbe, és annyit fúrsz a két másikba is... Fogalmam sincs, miért nincs előlyukasztva a másik kettő, nem én kezelem a fröccsöntő formát - de ez legyen a legkisebb gond. :-)
Milyen mélyen kell belefúrni? Amilyen mélyen belemegy a csavar, vagy csak a műanyag tetejét? Mert talán a régiben mintha fém persely lett volna. Vagy csak a műanyagba vág menetet a csavar?
Tudom, hogy felesleges kérdés, de miért nem így kerül már eleve a boltba?
Van egy 5 éves múlt Beko mosógépünk, ami a 2 óra 15 perces programot több mint 3 óra alatt végzi el. Van amikor meg pont időre végez. A másik baja, hogy néha vizes(ebb mint àltalában) marad a ruha, és ki kell újra centrizni.
Meg van a hátsó üst a boltban. Három csavar rögzíti a hátsó ellensúlyt, de az üstön csak egy furat látszik - a két szélső nem. Kértem az eladót, hogy mondja meg, azokba hogy, milyen technikával csavarjam be a csavarokat. Azt mondta, nem tudja. Szóval ott hagytam egyelőre.
Valaki leírná, hogy fogassam fel az ellensúlyokat?
Nem lehet mindaddig, míg a magyar nyelv nem kerül fel a gyártó térképére. De szerintem nem kell diploma 15 angol szó megjegyzéséhez.Sőt, sokszor jobb az eredeti a félrefordítás miatt.
Ennek a gépnek egyébként azonnal nyitható az ajtaja, amikor a program lefutott és van rajta egy külön bedobónyílás is a kifelejtett dolgok számára. Úgyhogy, mostantól fogva lényegesen ritkábban fogom Isten nevét a számra venni. A Zanussi-t már nem fogom megjavíttatni.
Na, meglett az "új" gép. Samsung WD90T984ASH. Szépséghibás termék. 527.000 Ft helyett 300.000 volt. Remélem, nem nyúltam mellé. A szépséghibája néhány karc volt, ami ráadásul azon az oldalán van, ami a fal felé esik és annak is a fele lemosható volt. Most megy a barátkozás. Lefuttatok egy rövid programot üresen.
Még nem olvastam róla végig mindent. Ami feltűnt: a nyelvi beállítások között nincs magyar, csak mindenféle hottentót és bunyevác nyelvjárás az angolon kívül. Lehet rá utólag magyar nyelvet szerezni?
Az egyik, talán már kifutott típusról - LG F2DV5S8S2E - írta valaki: "Szerelhető üstház, csapágyfáradás esetén javítható szakszerűen. Ilyet csak a másik koreai nagy gyártónál láttam csak,.." - ez talán a Samsung lehet? Ez vajon az összes LG és Samsung gépre vonatkozik, vagy csak egyes típusokra?
Akkor megvárom, hogy mit mond a szerelő. Közben megnéztem a szűrőjét a dobban. A dob szintje alatt van némi víz. Ez normális lehet? Nekem gyanús. De mindegy, talán már holnap kiderül. Ha 50.000 felé tendálna a javítás, akkor talán inkább egy új gép. 200.000 körül már láttam jónak tűnőket, szárítóval is.
Reménykedjünk. Hívtam szerelőt, két-három nap múlva tud jönni. Most egyébként megint kipróbáltam. A dob elfordult, tehát valami meghajtása van. Csak aztán letilt. Majd kiderül.