Keresés

Részletes keresés

Jack35 Creative Commons License 2019.12.11 0 0 231

Ezt nem tudtam, köszi az infót. Figyelni fogom.....:)

Előzmény: p6y8tt (230)
p6y8tt Creative Commons License 2019.12.11 0 0 230

Amit még talán érdemes lesz figyelni az az Air Belgium új járata Gwadára és Martinique-re Charleroi-ról, hisz oda gombokért el lehet jutni itthonról. 

Jack35 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 229

380 euroért van már jegy Pestről nyárra Maldívra, az még mindig sok. Nekem mások az igényeim az utazással kapcsolatban , mert 2 kisgyerekkel megyek. Nekem fontos az 1 éjszaka megálló Pl (Párizsban) a hosszú repülés előtt-után. Maldívra is úgy mennék, hogy előtte 1 éjszaka Dubaj vagy Doha..vagy Milánóból közvetlen. A verebek az csiripelik, hogy az Eurowings repülni fog a karib térségbe és lesz Wizz Párizs Orly......

Előzmény: ZenX73 (228)
ZenX73 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 228

Seychelles max 170/fő  a repjegy 30 kilós csomaggal. Szerintem jobb mint a Maldív.  Gwada most 250/fő fölött lenne.  Nekünk számít az a plusz 160 ezer forint (2 fő esetén). Jó árai vannak a LEVEL-nek, de most az is drága.  PAR-PTP-re még ha jó is lenne, akkor is 1 nappal korábban ott kellene lennünk, mert mi van ha késik a BUD-PAR járat? Akkor Párizsban szállás kellene. Transfer a szálláshoz.  Szóval így nem sokat nyerünk rajta. Pedig agyalok, mi lenne a legjobb megoldás. Air France mellett szól, hogy van magyar ügyfélszolgálat. Beszélünk középfokon angolul, de azért ez megnyugtató.

Ha megnézitek most milyen Air France jegyek vannak BUD-PTP útvonalra, akkor látható, hogy a legtöbb ajánlat 2 átszállásos. Vagyis fogynak a jegyek. Nyilván aki bukta az XL Airways jegyét, de van foglalt szállása, az egyből próbál másik repülőjegyet venni.

Szóval most a kivárás van. Tavaly Karácsony előtt még leugrottak az árak. Ha most is így lesz, és találunk vmi jó ajánlatot, akkor egyből veszem a jegyet, ha nem akkor jön a 'B' terv.

Gwada gyönyörű, biztonságos, egzotikus sziget.  Kevés ilyen van.

Előzmény: Jack35 (226)
kobradam Creative Commons License 2019.12.07 0 0 227

Mi Grande Anse-ra hajóztunk és nem volt vészes, gyorsak a kompok, azért dobálhat néha pár nagyobb hullám, de egyesek simán tudtak olvasni is az út alatt. Rengeteg jó part van és nagyon változatosak, általában Grande Terre-n nyugodtabb, szélesebb, sekélyebb vízű strandok vannak. Snorkelezésre viszont Basse-Terre alkalmasabb, a parthoz közel sajnos nagyon sok helyen ki vannak égve a korallok, akár 200 méterre is be kell úszni, hogy szebbeket láss, de ott már számolni kell az erősebb hullámzással, esetleges áramlatokkal. Ha van pénzetek fizessetek be egy sznorkeles hajózásra a Custeau rezervátumban, ott biztos lesz jó sznorkelező hely. Amit nem szabad kihagyni: Plage de Malendure - teknősökkel tudsz szabadon úszni, a vitorlások között szoktak kajálni, teljesen vadon élnek, 1-200 méterre vannak a parttól. Működő La Soufriere vulkán megmászása, a 3 Carbet vízesést könnyű elérni, a parkolóból kiépített fapallós ösvény visz hozzájuk. 
Az infók megtalálásához próbáld a google maps-en a látnivalókhoz tartozó véleményeket bogarászni, ill. a tripadvisoron is jó ötletek vannak, és angol nyelvű blogok.
Én bármikor visszamennék, viszonylag olcsón lehet eljutni és a kinti élet sem drága egy kis előre tervezéssel

Előzmény: krisztilk (220)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 226

Ha nincs szükséged a repülőn fedélzeti ellátásra akkor menj LEVEL-el. Tuti, hogy lesz akció még én tavaly szilveszterkor vettem 99 eurós jegyet....Én most Maldívval szemezek , de 2x annyiba kerül mint egy Guadeloupe vagy Martinique.

Előzmény: ZenX73 (225)
ZenX73 Creative Commons License 2019.12.06 0 0 225

Irtó szerencsés vagy, hogy visszakaptad a pénzt.

Akkor ezért ilyen qrva drágák a jegyek. Csődbe ment az XL, most mindenki rohan foglalni más légitársasághoz. Jelenleg kb 140 ezerrel lenne több kettőnknek a jegyár, mint amikor tavaly vettem, ugyanarra a márciusi időszakra.

Az Airfrance mindig variált a jegyárral. 2-3 hétig megemelte, utána meg visszacsökkentette. Meg rájátszik a csodás Euro/forint árfolyam is. 

Március végén, április elején szeretnénk utazni. Karácsonyig bízok benne, hogy még lesz csökkentés. Sajnos a szállások is fogynak. 

Ha nem lesz olcsóbb jegy, akkor irány Seychelles, vagy Ázsia.

 

Előzmény: finsef (223)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 224

Foglalásba raktak egy összeget amit nem fizettem. De a cetelem visszautalta a lovét, és ingyen kicserélte a kártyát.

Előzmény: finsef (221)
finsef Creative Commons License 2019.12.04 0 0 223

Sziasztok,

 

Ha valaki nem tudna róla az XL Airways csődbe ment októberben és "természetesen" lenyúlta a jegyek árát. Mi is így jártunk, de végül az OTP Bank kifizette a veszteségünket mert bankkártyával vettük a jegyet a neten.

finsef Creative Commons License 2019.12.04 0 0 222

Szia,

 

Azért gondolom, mert Level Airlines néven megy, az is az Iberia csoport tagja.

Előzmény: ZenX73 (218)
finsef Creative Commons License 2019.12.03 0 0 221

Szia,

 

Hogy vetted észre, hogy meg akarják csapolni a kártyád? 

Előzmény: Jack35 (213)
krisztilk Creative Commons License 2019.11.28 0 0 220

Szisztok Guada szakértők!

 

Januárban három hetet töltünk Guadeloupe-on két kicsi gyerekünkkel (4 és 6 évesek). Szuper infókat osztottatok itt meg, lenne még pár kérdésünk. Tudnátok segíteni?

  • Szeretnénk átmenni Petite Terrere, de kicsit elbizonytalanodtam. Állítólag óriásiak a hullámok, nehezen bírható a hajóút. Ti mit tapasztaltatok? Belevághatunk egy négyévessel? A szerencsén múlik, hogy milyen az út? Tudtok hajótársaságot ajánlani? (Lehetőleg angol nyelvű oldallal.)
  • Tudtok jó, gyerekekkel felfedezhető sznorkelhelyet? (Partmenti, nyugodt a víz, nincs veszélyes élőlény.)
  • Allergiás vagyok a homoki légy csípésre, esélyes, hogy a gyerekek is. Melyik strandot kerüljük el? Hol találkoztatok velük? (Azt tudom, hogy a növényi hulladékot szeretik, tehát az is érdekel, melyik strandon van "tiszta homok".)
  • Milyen most az algahelyzet a strandokon?
  • Mi az az egy program/hely/strand/vízesés, amit nem szabad kihagyni? Nektek mi az az egy dolog, ami a legjobban tetszett?
  • A vízesésekhez vezető útvonalakról (melyik járható gyerekkel) hol találtatok információt? (A szállásadónk nem beszél angolul, előre szeretnénk inkább megtervezni.)

Előre is köszönöm az infókat kalandfüggő kis családunk nevében! :)

suirebit Creative Commons License 2019.11.27 0 0 219

 

erstének 3 hét kelett egy hitelkártya adatainak feldolgozására, vagy megjön időre vagy nem,

ezért rendeltem egy bunq - hitelkártyát biztos ami biztos , ja és 4 nap alatt megjött !!! (tartaléknak / B tervnek jó lesz)

kocsibérléshez - sajnos a depozitnak megfelelő összeg fel kell legyen töltve a kártyára

 

ZenX73 Creative Commons License 2019.11.23 0 0 218

Ibaria légitársasággal utazott már valaki? A legtöbb kereső nem hozza. (Tavaly még szerepelt a google flight-ban, most már nem) www.iberia.com. 469 Euro csomaggal (23 kg) együtt Párizsból. Oda meg valami fapadost lehet keresni. Az AirFrance árai brutálisan drágultak.

ZenX73 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 217

Guadeloupe... Bonyolultnak tűnik, de ha ott vagy, és van szállásod, bérelt kocsid, akkor menni fog. Szuperül ki van táblázva minden. 

Mi csak beültünk az autóba, és ami tetszett ott megálltunk. A nevesebb pontokat, mint állatkert, park, csokimúzeum, ha akarnátok se tudnátok elkerülni. Rum múzeum több is van.

Hajókirándulásra az Uhaina -val mentünk. https://www.uhaina-croisieres-guadeloupe.com/

Korrekt csapat. A weben írtam nekik, válaszoltak hamar.  Petit Terre 180 euro volt kettőnknek. 80-at előre kellett utalni. Nem olcsó, de tényleg megérte. Arra figyelj, hogy ha a sziget nyugati részében lesz szállásotok, akkor kell vagy 2.5-3 óra a kikötőig. (nagy forgalom, dugók)

10-12 nap kevés. Annyi a látnivaló.

Most keresem a repjegyet márciusra, de nagyon drága, hazafelé rossz átszállásokkal. Vicc, de Seychelles sokkal olcsóbb. 

Előzmény: incredibad (216)
incredibad Creative Commons License 2019.10.29 0 0 216

Tippeket szeretnék kérni Tőletek, mind Guadeloupe, mind Martinique szigetekre:

- megbízható és nem túlárazott Diving Center

- érdekes és jó fél/napos hajós/m.csónakos túra: erős snorkel spotokkal, ütős beachekkel, egy kis marine life betekintéssel

- legjobb rum "múzeum" place-ek

- olcsó vízisport centrum: főleg wakeboard, lehetőleg tornyos hajóval, nem jetskivel

 

Ezer merci!

aurumhu Creative Commons License 2019.10.28 0 0 215

Kicsit marketing lesz, de erősen témába vágó.

Idén télen, december közepétől a Karib-tengeren vitorlázom 8(10) fős katamaránnal. Fő útvonal Martinique és Guadeluope között, túránként váltott irányban. Ha igazán meg akarjátok ismerni a környéket, nem hotelban kell lakni 10 napot, hanem vitorlázni egy-, vagy még inkább két hetet!

Akit érdekel, keressen meg részletekért, vagy lessen rá a facse oldalamra: https://www.facebook.com/captainaurum/

A szigetekre eljutni legkönnyebben Budapestről Air France járatával egy párizsi átszállással lehet, vagy költségoptimális módon a Crossair vagy Air Caribes közvetlen low cost járataival Párizsból, ahová szintén low cost lehet eljutni Budapestről. Visszaolvasva fórumtársak sok jó ötletet adnak repjegy vásárláshoz.

p6y8tt Creative Commons License 2019.09.21 0 0 214

Persze, kaptunk :)
Annyira nekem se ízlett, de azok után, hogy nehezen találtuk meg a szállást, és a medencénél naplementét nézve kortyolgattunk jól esett. Ezek mellett mi csak a kayakozásnál és a rumgyárban kóstoltunk, nyilván az utóbbiban volt a legfinomabb. De inkább maradtunk a Karib sörnél, az mindenhol a legjobb volt.

 

Előzmény: mutuka (205)
Jack35 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 213

Én tavaly Martinique-on Avis-tól béreltem, utána itthon meg akarták csapolni a hitelkártyám, ezért le kellett tiltani és újat csináltatni.... Idén Guadeloupe-n a Heliconica-tól béreltem és ők helyiek és semmi gond nem volt pedig 20.30-kor szálltunk le és már ott vártak a terminálban táblával. Nyugodtan válaszhatod a helyieket a www.rentiles.fr oldalon összehasonlítást is találhatsz. 

Előzmény: Quas (212)
Quas Creative Commons License 2019.09.03 0 0 212

Sziasztok!

Aki mostanában volt és kocsit bérelt, melyik céget választotta?

Gondolkozom a lehetőségeken, a Hertz azért mégis 1 nagy cég, talán megbízhatóbb mint a helyiek?!

A Jumbo car majdnem 70-80 euroval olcsóbb, de nem tudom mennyire megbízhatóak. A gépünk 19:30 körül száll le és a Jumbo csak 21:00 -ig van nyitva , ha késik a gép akkor meg az para. Esetleg valakinek tapasztalatok/élmények? 

Köszi szépen előre is!

_matteo Creative Commons License 2019.08.28 0 0 211

Köszönöm a gyors választ!:)

Előzmény: mutuka (210)
mutuka Creative Commons License 2019.08.27 0 0 210

Petit Terrén voltunk 1 napos kiránduláson sznorkelezni, nagyon szép. Marie Galantén rum üzemeket lehet látogatni, kostolni, de azt a fő szigeten is lehet, ezért kihagytuk. Ami még megéri, az Des Saintes szigetei, azon belül is felmenni a Fort Napoleonhoz. Gyönyörű a kilátás!

Előzmény: _matteo (209)
_matteo Creative Commons License 2019.08.26 0 0 209

Sziasztok!

Melyik kis környező szigetet/szigeteket ajánljátok meglátogatásra?

 

_matteo Creative Commons License 2019.08.11 0 0 208

Köszi a gyors választ. Igazad van, lehet jobban járok egy hitelkártyával, úgy tisztább. Utána járok, eddig nem volt rá szükségem. Köszi még egyszer!

Előzmény: Jack35 (207)
Jack35 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 207

Szia, igen létezik ilyen. Amivel számolnod kell, hogy itthonről nehezen tudod elintézni hacsak nem beszélsz perfektül franciául és felhívod ott telefonon. Hivatalos weboldallal rendelkező vállalkozásnál még nem láttam olyat, hogy ne kértek volna kauciót. Legtöbbször a szállásadónak vagy annak az ismerőséjé az autó és  ezek 'okosba' mennek. A nyelvi nehézségek gondot jelenthetnek. Az ilyen üzletek általában rizikósak, meg sokszor drágábbak.....

Egyszerűbb ha valamelyik banknál kérsz egy hitelkártyát és ha hazajössz visszadod ha nem kell.......

 

Előzmény: _matteo (206)
_matteo Creative Commons License 2019.08.10 0 0 206

Sziasztok!

 

Több helyen olvastam, hogy találtatok olyan autóbérlési megoldást, amihez nem szükséges hitelkártyás kaució. Remélem tudtok segíteni. Köszönöm.

mutuka Creative Commons License 2019.07.29 0 0 205

Köszi a beszámolókat! Rumot kaptatok? 1 üveggel vártak minket is, a híres ti'punchot keverték ki nekünk a házigazdák, háát nem lett a kedvenc "koktél". Grande Ansén az egyik étteremben aperitívnek kaptunk, hát nem tudom milyen rumból készítették, de méregerős volt, fulladozdunk rendesen, ők meg röhögtek, hogy nem bírjuk :D 

A Levelt érdemes figyelni, gyakran ki lehet fogni azért irányonkénti 100eur körüli jegyet. Mi kb 2 héttel utánatok voltunk, előtte majd 1 évvel, december-január környékén megvéve a jegyeket. Talán egy bugnak köszönhetően, de meglehetősen olcsón tudtam hozzáadni a foglaláshoz az étkezést és az egyik legjobb repülős kaja volt, amit ettem! Jövőre Martinique szintén így olcsó jegyekkel.

 

Előzmény: p6y8tt (204)
p6y8tt Creative Commons License 2019.07.28 0 0 204

Basse Terre

 

6 éjszakát töltöttünk a sziget ezen a felén, és nem bántuk meg.

Szállásunk a Oasis de Grande Anse, Deshaies-ben. Amint a név mutatja, közel a híres Grande Anse strandhoz. 
Már útközben ahogy a sziget közepén átautóztunk, láttuk, hogy a sziget ezen része teljesen más.  Végül egy kis kavarodás után sikerült megtalálni a szállásunkat, ami maga a paradicsomban volt. A bungalók előtt kolibrik a virágoknál, fantasztikus kilátás és a házigazdák ajándékát a medencénél kortyolgatva fogyasztottuk el nézve a naplementét, soha rosszabb kezdést.

Ha már témánál vagyunk, nekünk legjobban a Carib nevű sör tetszett, igaz nem helyi hanem Trinidad és Tobagói.

 

Következő nap délelőtt strandolás a Grande Anse-n. Alig pár ember, gyönyörű környezet. Végigsétáltunk az egész partot, ha valaki csak egyszer strandolna az jöjjön ide. A strand mellett büfék, nagyjából hasonló kínálattal. Sajnos nekünk az ajánlott büfékocsi kimaradt. Délelőtt megnéztük az állatkertet, itt a fő attrakció nem is maga az állatok hanem az egész környezet és függőhidak.

 

Másnap korán nekivágtunk, hogy meghódítsuk a La Soufriere csúcsát. Szegény kis kocsink szenvedett felfelé rendesen, de felértünk a parkolóba. Majd szépen nekivágtunk először a dzsungelben majd egyre ritkulóbb környezetben. Közben jöttek-mentek a felhők és ahogy egyre magasabbra értünk beállt a köd és az erős szél. Mi a rövidebb, de meredekebb utat választottuk, felfelé simán bevállalnám legközelebb is, de lefelé inkább érdemes kerülni a meredekség és a csúszós sziklák végett. Fent már igazi cudar idő volt, orkán szél és záporok. Fent sétálgattunk, sokat nem lehetett látni inkább csak érezni a gázokat. Ennek ellenére hatalmas élmény volt, maga a túra és a környezet is. Lefelé elkaptunk egy hatalmas esőzést, utána olvastam csak, hogy a parkolónál van egy meleg vizes medence. Ha tudtam volna lefele biztos beleülünk egyet :)

A vulkán után lementünk Fort Delgrès-hez lényegében megszáradni. Igazából ez egy régi vár, szép kilátással. Vulkán után levezetésnek pont jó program.

 

Ezután következő a Carbet vízesés, ahova szintén elég kaptatós, egy sávos út visz fel, szerencsére reggel nem jött lefelé senki. Itt már látogatóközpont is volt, a vízeséshez végig kiépített útvonallal. Sajnos a közvetlenül a vízesés mellé vívő útvonal le volt zárva földcsuszamlás miatt. Illetve itt jó lett volna egy másik útvonalat is kipróbálni ahol egymás fölött látszik mindkét vízesés. Délutáni programnak a 

Distillerie Longueteau azaz az egyik rumüzemet választottuk. Szervezett idegenvezetés nem volt, egy bolt és majd besétálhattál a földúton az üzemhez ami a kinézet alapján szinte hihetetlen, hogy működőképes. 

Ezer éves, darabokban álló gépek 1-2 magyarázó táblával. Mikor épp ott voltunk befutott egy Jeep-es kis csapatos magánszervezős csapat, ahol a túravezető kitépett egy cukornádat és kóstoltatott és mesélt is kicsit. 
Azt nem tudom, hogy most azért, mert nem volt szezon, de hatalmas lehetőség lenne abban, hogy megérkezel, felültetnek egy traktor platójára, bemenni a cukornád ültetvény közepére és kitépni egy szálat, végigkóstoltatni (cukros víz íz) majd végigmutogatni a gyárat ami után a boltban kóstoló és vásárlási lehetőség. De ez a potenciál az egész szigetre jellemző, de valamiért ez is a szépsége, hogy nem egymást érik a resortok a parton. Azért így is volt kóstolni, és hála a nagy poggyásznak hoztunk is bőven belőle.

 

Ezt követően lehajóztunk Terra-de Haut-ra, ami egy kicsit csalódás volt. Maga az öböl és a Napóleon erőd szép volt, de úgy ennyi. Próbáltunk keresni valami szép strandot és nem nagyon találtunk, megnéztük a Plage de Pompierre-t, de teljesen elhagyatott volt mintha valami hurrikán végigsöpört volna az egész parton. Ami vicces volt a szabadon kószáló kecskék az egész szigeten. Emellett sikerül pár leguánnal is találkozni.

 

Utolsó nap délelőtt még egy utolsó strandolás a Grande-Anse-n majd botanikus kert, ami szintén nagyon szép volt. Vannak különleges növények, lehet papagájt etetni, szerencsére szép időt fogtunk ki.

 

Összesítve nagyon jól éreztünk magunkat, bármikor visszamennék, de annyi szép hely van a világon :)
Annak ellenére, hogy először még így a 10 nap miatt gondolkodtunk, hogy átmegyünk másik szigetre végül nem fért bele minden tervezett program. Még pár túra lehetett volna a kisebb vízesésekhez (Saut d'Acomat), illetve még szép időben még egy nap strandolás jó lett volna. Ételekben nagyon sok halat ettünk, a sült banán köretnek nagyon ízlett. A helyi csirkék jóval soványabbak, ezáltal az ételek is kisebbek.
Az árak azért magasabbak mint itthon, a boltokban hétvégén főleg nagy sorbaállás erre fel kell készülni, de elég nagy a nyugalom mindenhol :)

A mobilnet szinte használhatatlan, szóval ezzel ne nagyon számoljon senki, vétel azért nagyrészt volt.

 

 

 

 

 

Előzmény: p6y8tt (188)
p6y8tt Creative Commons License 2019.07.28 0 0 203

Mikor mi mentünk, akkor drágábbra jött volna ki a LEVEL, de másodszorra már szerintem elég lenne nekem is a kézipoggyász.

Előzmény: mutuka (200)
Jack35 Creative Commons License 2019.07.27 0 0 202

Főleg, hogy a legtöbb apartmanban van mosógép. Mi is mostunk...

Előzmény: mutuka (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!