Magyarország legkisebb területü kocsiállományú volánja , de méretéhez képest a külső szemlélő nagyobbnak láthatja, talán ha nincs Uti Csaba akkor feleannyi kocsival üzemegység kirendeltség lehetne Gyöngyös fennhatósága alatt nem így történt. Várok képeket infókat bármit és lehetőleg lehetnek benne Gödöllő Pásztó Jászberény Gyöngyös környéki témák is.
AE FI-907 és AA JB-576, illetve AE FI-906 és SSM-468 valójában helyet cserélt. Igen, AE FI-907 kezdetektől balassagyarmati, viszont az AA JB-576 jött érte cserébe. A 906 és a 907 a vonatpótlás miatt lett Balassagyarmaté. A vonóhorog (biciklitároló) miatt akkoriban kellettek vonatpótlónak, ezzel indokolták a cserét a 906 esetében is, illetve az 576 is ezért került át ide. Akkoriban nehéz volt, hogy melyik autó hová tartozik, de levezetve látszik minden, hogy mi történt.
AE FI-906 és SSM-468 is helyet cserélt. Ha az AA DS-211 nem kellett volna Kecskemétre, akkor az AA JB-568 nem került volna ide. Eredetileg úgy volt, hogy én kapom az AA JB-568-at és az NZM-421 már nem jött volna vissza hozzám a 71-es fordáról, miután kész lett az AA DS a balesete után, csak erősen ragaszkodtam az NZM-hez. SSM-702 valóban SWW-286-al cserélt, viszont az SSM az AA DS-212 fordájára került, így a 212 örökölte meg az SWW fordáját.
Mikor az AA JB-576 elkerült Gyarmatról Tarjanba, akkor cserébe Gyarmat megkapta az AE FI-907-et újonnan. Az AA JB ugye a vonatpótlós fordán volt, és Gyarmat annak helyére kapta a 907-et, ez volt 2023 ősze.
Ekkor Tarján megkapta az AE FI-904, 905, 906-ot velük párhuzamban újonnan.
Aztán volt pár csere, ha jól emlékszem
SWW-286 <-> SSM-702 Tarján Gyöngyös közt.
AA DS-212 <-> AA JB-568 Tarján Kecskemét közt.
Aztán lehet az AA JB-576 bekerült az AE FI helyére, de az tuti, hogy volt egy rövid időszak, amikor mindkét kocsi Tarjánhoz tartozott
Amikor az SSM-713 műhelybe megy, akkor az AA JB-568-al fordát cserél, hogy tudja érinteni Salgótarjánt, viszont este már vissza szokott állni a 713 a helyére, így az 568 délután már végez is. Az SSM-713 már fordástól hozzánk, Salgótarjánhoz tartozik. Átvettük, mint az LSH-t.
Nem. Az AA JB-576-ost cseréltük el AE FI-re Balassagyarmattal. Az AA JB-568-ast Inovellel cseréltük el, az AA DS-211-est vitték el Kecskemétre, így jött onnan az 568.
Hatvanban az új merci busz/buszok nem tom mennyi van belőle de van egy AADR-338 as busz az utas.hu jelzése alapján most jelenleg nem teljesit járatot de egyébként ez helyijárat akarna lenni?
Értem én, hogy azzal főzünk, ami van, de ha ekkora hiány van távolságiból, akkor igazán gyárthatott volna a havergyár húsz-harminc Econell helyett Inovellt is annak idején, a tendert pedig szedhették volna kétfelé is.
Erről a bizonyos JXZ-208-ról tudunk valami egyebet azóta, hogy itt megjelent párszor írásban?
Annyit tudok hozzátenni, hogy a vázszáma 260.32.1986.1546 volt, vagyis a Bakonynál futott, mint CJX-656, később pedig Sülysáp helyi (elvileg) JXZ-297, majd FKF-634 rendszámon.