Érdekes egyébként, hogy itt Link is a gyári érték alatt mérték a dízel gyorsulását. De ami viszont maximálisan igaz, hogy 0-100-at meglehetősen ritkán gyorsul az ember a mindennapi életben. Ami fontos az kb. a 0-50, 60-100, 110-140. Ezekben a 255Nm gondolom lenyomja a benzineseket. Egyébként ezért szeretem a mai napig az írott autós sajtót, mert pl. AutoBild, vagy Autó Magazin csinál rendes rugalmasság méréseket, fékút méréseket melegen/hidegen, zajszintet stb.
TotalCar meg mit csinál? Hétvégén elviszik a kocsival kirándulni a családot, hétfőn meg megírják, hogy milyen volt a futómű, meg hogy a gyerek lehányta az ülést. Ennyi. No comment.
Igazad van. Én sem mondom, hogy az 1,4 van olyan nyomatékos, mint a diesel. Ez baromság lenne. De tény, hogy, ha a benzinest visszapakolod 1-2 fokozatot, akkor gyönyörűen megindul. Hiszen a 16szelepes benyásokat pörgetni kell, a dieseleknek meg szinte alapjáraton megvan a nyomatéka.
Akkor én meg elmondom a tapasztalatomat. Ugye papír szerint a diesel gyosulása 11,5sec, a benzinesé pedig 11,6sec. Ez kb. 30centis különbséget jelent a valóságban. Ha nem hiszed, kérdezd meg Bagakát. ;)
Bocs, de én is beleugatok: 1,4-nél , ami nekem is van,SEMMI nyomatékot nem érzek, de 15 ezer km után, a legkisebb gázadásra is, repül a kocsi, úgy megindul.
Csak nagyon ritka esetekben kell visszakapcsolnom, egy gyors előzés véghezviteléhez!
Vezettem CRDI-t is, annál érzik a nyomaték, főleg nagyobb sebességnél éreztem, hogy jól gyorsul, mondjuk 80-ról akármeddig, felfele.
Én a benzinesem gyorsulásával elégedett vagyok, persze a józan vezető nemcsak a kocsi, hanem a saját korlátait is kell érezze, különben a nagy nyomatékkal" esetleg kórházba nyomja magát, vagy egy olyan ártatlant, akinek a "nyomatékát" akarja megmutatni.
Bocs ,hogy beleugatok de 0-ról 100-ra papíron is jobb a CRDI. Nem beszélve a nyomatékról amikor visszaváltás nélkül is rendesen tol. Ezt nevezzük mi rugalmasságnak.
Arra jó, illetve azért kell, mert esetenként enyhe terhelésváltozáskor azonnal felvált. Ezt pedig nem szivesen veszed dúrva gyorsuláskor, vagy hegyen fel amikor terhelésváltozás áll be. A hidraulika azonnal érzi a nyomáskülömbséget és fölvált, de a következő pillanatban már ismét megváltozik a terhelés, akkor viszont visszavált. Ez mind fölösleges váltóigénybevétel és természetesen elvesztett idő. Remélem sikerült leírni....
Én azt hiszem már bizonyítottam, hogy nem vagyok elfogult a crdi -mel a benzinesekkel szemben, de azért afelől senkinek ne legyen kétsége, hogy melyik típus nyerne egy ilyen tesztet, illetve összehasonlítást /egyébként volt ilyen valamelyik másodvonalbeli autós műsorban, azthiszem a ViaSaton, de nem biztos/ :)
Igazad van, ezért is lenne nagyon jó látni egy összehasonlító táblázatot, 1,4 benzin 1,6 benzin, 1,6diesel például 80-120km/h, 110-140km/h hány másodperc alatt van meg.
Mert ugye a rugalmasság a biztonságos előzések kivitelezéséhez elengedhetetlen.
Fene tudja, lehet hogy igazad van. Az Octaviánál nem kellett kézzel rádolgozni mert ha ráléptem a gázra visszaváltott és olyan turbónyomást adott le, hogy ihaj.
A C'eednél még nem tapasztalhattam ezt ki teljesen lévén, hogy most tartok vele a 110. km-nél:-)
Erre volt a reakció, mégha a 90 lóerősről is van szó. Gyorsulásnál engem 0-50 a max, ami érdekel (néha napján). Gyorsulásnál tizedekről beszélünk, rugalmasságnál súlyos 5-10 másodpercekről.
Igaz az ember akkor igazán boldog, ha saját kocsijával elégedett.
És abban mi a jó? Nem értetlenkedni akarok, csak kérdezem.. mert én 5 évig használtam automatát, de ha nem akartam, az se váltott vissza, csak gyorsult, amíg azt akartam, és ahhoz elég volt a gázzal "játszani".
Itt nem arról van szó, hogy nem vált vissza, vagy nem elég gyorsan vált vissza, hanem arról, hogy ha áttolom 3-ba akkor ott is marad és nem vált feljebb-:)
Ha a művelet kigondolásától mérnéd az időt, míg odaér a kezed a kormányról, megcsinálod az átdobást, és visszavált 3- ba, ez rövidebb, mintha nyomsz egy padlót, és visszavált?
Igen, sajnos ez bevett gyakorlat. Csak azért ez ezres nagyságrendű csalás az ember zsebére :(
A pultos csaj Cegléden ennyit mondott elsőre az arcomba: Ezt így szoktuk számolni!
Hát én meg felvilágosítottam, hogy én meg nem szoktam kifizetni azt, amit nem kapok meg. Nem 1 literes flakonokból végzik a szervizeket, hanem hordóból, amit decire ki lehet vételezni. Anyádat!
Most egy 1,6-os benzines autóm van. Itt szerencsére 4,9 liter olaj kell bele, így kisebb a veszteség. Bár vittem az 5 literes olajat, igaz nem kaptam vissza az 1 deci maradékot :)
A szervizek többsége felfele kerekíti az olaj mennyiségét. 3,6 liter, az már 4liter. Párom OFF új Swiftjébe lazán számolták a 4,5liter olajat... persze arany áron. :x
Így (már) kívülállóként mondom, hogy anno, amikor még a Shumám volt nekem is ugyanilyen rossz tapasztalataim voltak a ceglédi szervizzel kapcsolatban. Az autót is ott vettem, persze az értékesítésnél nem volt gondom.
Aztán a szervizeknél sok csalódás ért, pont olyan dolgok miatt, amit leírtál.
Üvöltözve kellett rendbe rakni őket többek között a túlszámlázott olaj miatt. Rendszeresen fix 4 litert akartak kifizettetni, miközben a gépkönyv szerint a szűz töltése volt a motornak 3,6 liter, olajszűrővel együtt.
Nagy csalódás volt, pedig még kapcsolatom is volt a szalonnal, mert üzletfelünk, és egy kollégám jó barátja a szalonvezető.
A végén meguntam a harcolást, és Budapesten a Városligeti Fasor elején lévő pici márkaszervizbe vittem a kocsit töredék áron. Nem tudom megvannak-e még, ott ÁFA nélkül megvolt az olajcsere 16 ezerből, bélyegezve, minden.
A kínai csak poén volt-:) Nem nagyon látogatom a kínai weboldalakat, de így is elég sok bajom van velűk...... Sok kárt okoznak nekünk a kedves "barátaink" a programjaink illegális forgalmazásával.