Valóban nem rossz a Silverstar sem,bár én nem voltam elájulva tőle, a +50% csak marketing,fényerőben szemre semmivel nem erősebb a Cool Blue-nál. A pontszerűbb fényelosztás miatt észrevehetően "foltosabb" a fényszőnyeg vele,közelre a CB erősebb,homogénebb,viszont vizes úton a magasabb K szám miatt valóban picit gyengébb. Kinek a pap kinek a paplan :)
A múlt vasárnap volt pár szó erről a Nightbreaker-ről a vox ams műsorában. Itt egy rövid részlet belőle, a végén látszik a különbség a "hagyományos" halogénhez képest.
Én elég sokféle izzót kipróbáltam a xenon előtt.Ami legjobban bejött az Osram Cool Blue.A nevével ellentétben nem kékes,hanem nagyon szép 4000K fehér fénye van. Bár ilyenkor ősszel(ködös,párás,esős idő)az alacsonyabb K számú(sárgásabb) fény sokkal előnyösebb. ilyen pl:Tungsram Gold,Philips Allweather,Osram ALS A Tungsram+60at nem próbáltam a +50 nem frankó. Ua. az baja mint a +30-nak, hogy a fehérebb fényt az izzószál vékonyításával érték el, ezáltal kisebb pontról indul a fény ergo jobban van fókuszálva tehát messzebb világít.Sajnos a Tungsram +30-as és +50-es izzói papíron nem, de kimérve 10-15W-tal kevesebbek egy normál H4-nél!!!! Ádee
Sajnos a Cool Blue nem az. Pedig a helyzetjelzőkön kívül vettem még négy H1-est is a távolsági fényszóróba, meg a ködlámpába, de a 6000K-s xenonhoz képest túl sárgák. Igaz az még annyira nem zavar, mert ritkán használja az ember, ködben meg talán jobb is a sárgás, de a helyzetjelző nagyon nem jól néz ki.
Most visszaraktam azt, ami benne volt, de az meg kék színnel világít.
Végigpörgettem az autolsó 2-3 oldalt, de nekem még mindig nem vtiszta, hol is lehet normális, xenon mellé használható helyzetjelzőt kapni? :-)
Ami most van a kocsiban, az valami noname és nagyon kékes, vettem helyette Cool Blue-t, de az meg - a nevétő eltérően- tiszta sárga. Legalábbis a Xenon mellett.
Kipróbáltam az új GE Sportlight-ot. Yarisba tettem bele, H4-es. Egy normál Osram-ot váltott föl, ami már két éves volt. Nagyon szép fehér fényt produkál és az erejével is elégedett vagyok. A GE mintaboltban most akciózzák, mondjuk így megérte.