Indatina, azt a szőlőcukrot=glükózt (amivel a terhelést csinálják) AZONNAL zárd el, dobd ki, de még csak véletlenül se használd! Egyszerű cukor, amely nagyon gyorsan felszívódik és azonnal emeli a vércukor és inzulin szintet! Hirtelen ezt találtam, biztos van jobb összehasonlítás is, de a lényeg ebben is benne van, a legfontosabb cukrok jellemzésével: http://www.fogyokura.org/cukrok
Ariaden, jobban vagytok? Voltunk tegnap Agárdon, a víz jól kivette az erőmet, de estére összeszedtem magam ;)
indatina! a diétába majd belejössz! no para! és ne azt figyeld, hogy ki mit főz...hanem hogy ki főz olyat, amit te is ehetsz! majd írd meg a terhelés eredményeit! RZS nekem is szimpi volt :D
Timike: Már én is úgy látom, hogy nem sok van.... Eléggé rendesen romhalmaz állapotba volt, így fűrészporos tapétatépés, gletteltetés, festés, linoleumtépés járólap lerakatás minden volt... van még szőnyegtépés, laminált rakatás és szőnyegtisztítás. Már a konyha zsíroldozás, wc, fürdő vízkőtelenítésen ajtók takarításán túl vagyok... jah még vannak ablakok meg a portalanítás a járólapvágás miatt....
Jelenleg merckformin xr 500 mg-ból szedek 1-et. nekem nagyon bejött ez a retard dolog, a másikból a simából 850 mg-ból szedtem másfelet és 40 napos ciklusaim voltak... Ezzel a retardal már két éve 33 napos, most a halomnyi stresztől felment kétszer is 50 naposra... Annyi jó van a sok rosszban, hogy mindig van peteérésem, attól függetlenül hogy hány napra jön meg. Peteérést követően két hétre jön a havi.
Ti hogy vagytok? múltkor a szörnyű dolog után írtam neked itt timikém csak sokan írtak és elég nagy bajod volt nélkülem is.
Már tegnap meg szerettem volna írni, hogy mi volt Siófokon, pont olvastam a tegnapiakat, amikor idesettenkedett a vihar :-( ki kellett mindent kapcsolni, de amúgy áram sem volt. (Még most is csak korlátozottan van áram a város nagy részén.)
Szóval. Vittem az összes eddigi papíromat. Átnézte, majd a "pszicho nemtudompontosanmi" témára terelődött a szó, amivel foglalkozik. Azt mondta, hogy szerinte lelki okok miatt nem sikerül a baba (pár hónapja bevallottam már magamnak ezt, csak még nem sikerült teljesen tisztázni). Ott volt a párom is, mind a kettőnknek van min belül is dolgozni. Javasolt egy belső utazást. Én nyitott vagyok rá, ha minden jól megy, akkor 2 hét múlva meg is csináljuk.
Szóval azt mondta ez a plusz, amit tud a Tapolcai kezelés mellé adni. No meg javasolja a merckformin szedését és írt még medrolt.
Amikor bementem a rendelőbe, akkor üres volt a váró. Mire kiértem az összes szék tele volt, 6-7en vártak már.
Voltam uh-n Tapolcán a kaáliban. Endometrium 5,4 és egy 19.6 mmes érett tüszőt láttak. De délután RZS dr nem mondta, hogy lenne pé. Nem értem igazából. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme így inszeminációra menni??
Összegezve, örülök, hogy elmentem a doktorbácsidhoz. Nagyon szimpatikus, türelmes ember.
Csüt. reggel voltam a 3 pontos cukroterhelésen is. Össze kellett vesznem a laboros csajokkal. Vártam 1,5 hetet az időpontra, majd 25 perces sorban állás után az asszisztens csaj azt mondta, hogy nem hajlandók megcsinálni a terhelést, mivel nincsen éhhgyomri cukor eredményem. Mondták, hogy leveszik és másnap menjek vissza a terhelésre. Mondtam, hogy erről tájékoztathattak volna előre is, és nem tudok visszamenni mert másnap más orvoshoz megyek, amúgy is fizetek érte, úgyhogy leveszik! Annyira figyelmesek voltak, izgultak, nehogy rosszul legyek :-)
Nem tudtam visszamenni az eredményért, talán hétfőn át tudom venni.
Hál' isten nem is volt drága, 3000 az inzulin, a terheléses cukor 1800,- valamire 2x500 at számoltak. Szóval 5800,- lett a vége. Remélem pontos lesz!
Már csak a szept. 23-i MMre várok :-)
A diéta nagyon keservesen megy, főleg, hogy mindenki olyan finomakat főz a környezetemben. Nehéz bevallani, nem tudom teljesen tartani, de tény, hogy kevesebbet és tudatosabban eszem, mint eddig. Áttértem a gyümölcs és szőlőcukorra, de a reggeli tejes kávémról nem tudtam lemondani.
napi cukorjelentés: ebéd után 90 p:3,3 (rosszul is voltam mint a kutya...pedig paradicsomos húsgombócot ettem úgy háromnegyed teáskanál cukorral édesítve - valamiért nekem ez csak cukorral az igazi) vacsi után 90p: 5,6 szerintem ez egyik sem magas...de kössetek belém, ha valamit rosszul gondolok :D
Diabetikus nápolyit simán ehetsz! :))) van elég sok fajta és elég jók is.
Ha a győri teljes kiőrlésű kekszre gondolsz akkor azt ehetsz :)
Hááát igen meg kell tanulni agyban kontrollálni h mennyit egyél. Elhatározás kell, de jó nagy. Én is tudnék enni hajajjj :SSS Akkor hagyd abba mikor még nem vagy tele tudnál enni :) akkor jó.
DE van diétás tudnivalóink ha gondolod küldök Neked! először szépen méregeted az adagokat aztán később már szemre is menni fog :)
Írtad, hogy ettél győris tk. kekszet. Azt szeretném kérdezni, h azt szabad e, vagy csak bűnöztél egy kicsit? Mert én nagyon szeretem de ugye van benne rendes liszt meg ha jól emlékszem cukor is és ezért nem merek mostanában venni...Ja meg azért mert ha elém kerül addig nincs megállás míg van a zacskóban...:D Bár szinte mindennel így vagyok:( Meg írta régebben valaki, hogy vett olyan nápolyit amit ehetünk. Próbáltam visszakeresni, de már beleőszültem:D, úgyhogy inkább megkérdezném, hogy mi a neve.
Én is azt mondom, hogy a 27. napon volt a pé-d, de a mai eksön nem árthat, a fene tudja egy nem óramű pontossággal működő szervezetnél, mikor mi a jó:-))) A reggeli használhatatlanság ismerős, bár néha nekiiramodik Apája, de az valami spontán indításból jön neki:DDD
Hétfőn megnézik a progit és utána nem néz többet? Nekem, mikor ilyen cikluskövetéses izém volt, akkor pé után 7,9,11 nappal nézett progit. Állítólag abból lehet szépen látni a változást és igaza volt, mert nekem, emlékeztek rá, 34,2 volt a 7. nap, majd 34,6 a 9. nap és végül a 11. nap már majd 60 ( azt hiszem 56,5 volt ) és ebből a szuper progiból lett az én kis CSB-m:-)
Minket nehéz lealázni, többévi előnyben vagyunk. :P
Mindenesetre most jöttünk az ügyeletről, mert már nem csak én, hanem a gyerek is beteg. Érdekes egy valami, gyereknek nátha nekem ugyanaz allergia, ez a diagnózis, mondjuk tuti nem allergiás vagyok, hanem náthás én is, de tökmindegy, mert ugyanazt a gyógyszert kaptuk, a gyerek kanalasban, én tablettában. A mai reggeli hőm 38.0 volt, azzal is játszhatok? :DDDD
Szóval nekünk most gyógyulásik babaprojekt szünet, mert antibiotikumot szedek.
Hiszek neked Timike, bár én még mindig azt gondolom a 27. napon volt a pé. A mai karikával estig várnunk kell, a 'zuram most ébredt, ilyenkor használhatatlan, mindjárt jönnek tesómék és ugye hamar munka ritkán jó ;) A dokival úgy beszéltük meg, hogy a saját megfigyelésem szerinti pé után 4-7 nappal megint megyek progit nézetni. Ha jó, ha nem, csak hétfőn tudok menni.
Igen, sajnos ez ezzel jár! Nem szabad kanülön keresztül cukorterhelést nézni, valszeg azért, mert a kanül csöve, ami a vénában van, abban még marad vér mindig és hogy azt le tudják "zárni", heparinos-sós oldattal öblítik ki. Így totál nem lenne hiteles az eredmény.
KisKiss Nekem egy progimérésnél a LABORban 5x szúrtak, és mikor CSB-vel mentem a műtét előttire, akkor is 3x. Hát viselni kell, kinek mi jut alapon. Kitartás hozzá.
EDII! apára fel mondd meg neki, hogy ma aztán hányjon kardélre!!! :D
timike! néztem a szekrényt! nagyon csecse!
befekvés: hát ez nem igazi befekvés lesz...hanem olyan reggel megyek, este jövök! a lényege annyi, hogy ott adják a diétás kaját...kiszámolt mennyiség és minden kaja után egy órával szúrnak...úgy híják itt minálunk, hogy cukorprofil
meeeehogy nekik nem jó a kapilláris vérből itthon mért változat...nekik vénás saját kell...az, hogy lassan nem lesz egy vénám amibe infúziót tudnak majd kötni, az meg nem érdekel senkit! asszem úgy volt tóbival, hogy reggel éhgyomor, reggeli után, tízórai után, ebéd után, uzsi után, vacsi után....nem sok....6 (azaz HAT) áááááááááááááááááááá!
Kiskiss: láttam iwiwen az új képeid. Nagyon szépen gömbölyödik a pocakod. Mikor mész legközelebb UH-ra?
Edina: higgy Timikének, ő mindig megmondja a tutit.:)Kíváncsi vagyok hogy alakul a hőd az elkövetkező napokban.
Nekem ferti behúzta a keresztet (rossz helyre, ha volt pé), de én nem vagyok meggyőződve arról, hogy megrepedt a tüsző....Majd kiderül néhány nap múlva.
Ma egyszer 6-ig aludtam, aztán 1/2 9-ig! Megtörtént a csoda:-)))
KisKiss Tegnap írok bőszen neked, erre hatalmas villámlás, áramszünetek tömkelege.....és Apa hazajött motoron, azt mondta, olyan volt, mint valami schifiben, tomboló szél, villámlás, áramszünet és a motort lökdösi a szél, de anagy lotty előtt még hazaért. De sms-t megkaptam most reggel, mert este a telefonokat is kikapcsolatam. Amúgy küldtem a te kifejezett kérésedre képet a gruppba a szekrényről:DD Örülök a jó cukroknak, de mi ez a befekvés? Papíron ott vagy, aztán ha megvolt a terhelés, irány haza? Egyébként állítólag itt is pohár tej + zsemle van kismamam cukorterhelésnél. Ahány ház annyi szokás? vagy a fene tudja.
Ediina Nekem így szokott lenni, ahogy írtam tegnap. És ebben bíztam, hogy mára felmegy a hőd. Én sokáig azt gondoltam, hogy akkor van pé-m, mikor alegalacsonyabb a hő, de nem. Ezt UH-val és nyákokkal is "igazolni" tudom. Beszúrom az utolsó görbém, ahol a 22. nap volt pé-m és 36 napos lett a ciklusom. Tök szépen látszik a nyákok és a hő alapján a pé.
Kiskiss, én valamiről nagyon lemaradtam, jól értem be kell feküdni? Hány pontos terhelés lesz?
Timike, neked lett igazad, elindult felfelé, ma már 36.8! :) Ma reggel akkora adag nyákom volt, ennyi nekem még soha, fehérjés is, krémes is. Nézegettem ezt a nyák dolgot a bto-n, de én most már végképp nem értem.
lhai! ilyen is régen volt, hogy én vagyok az első így reggel :DDD
amy! görbi ???
obs! tej?????baszki! nálunk pont megdícsért a dietetikus, mert mondtam, hogy reggelihez teát iszok! két okból: hirtelen emeli a vércukrot és megy tőle a hasam! erre tejet kell vinni ???? nem értem! én 23-án "fekszek" be reggel 7-re kell mennem, elvileg fél 8-kor már kapom a reggelit...aztán 60 perc múlva szúrnak! meg minden kaja után... csak azt nem értem, hogy: a laborban 120 percest néznek - az még oké a nagy adag cukor miatt! a diabet drnő 90 perces méréseket kér itthon....(tegnap éhgy:4,1, reggeli után 90p:4,2 szerintem ez jóóóó)...akkor ott miiiiilyyyyéééé az isten nyilájjjé néznek 60 percest??? dehát ezt sosem fogom megérteni! megint azzal a diétás csajjal hozott össze a sors, aki anno bejött császár után mikor rámoltam haza a cuccomat, hogy én sószegény kaját kell, hogy egyek majd itt....mert magas a vérnyomásom! ITT??? kérdem én- hát megyek haza! kerek szemek - aztán kérdeztem tőle, hogy ugyan a 32-dikk héten hol jártak amikor benn feküdtem a magas vérnyomásommal...akkor kellett volna a sószegény kaja meg a tanácsadás nem most, mikor már a gyógyszerrel is leállhatok! tudom nem az ő hibája! de úgy látszik legközelebb szólnom kell, hogy esetleg küldjenek diétást....ne februárba jelentkezzen mikor már itthon vagyok :DD szép napot - nálunk MÉG süt :DD
Timike, örülök a mensidnek, és hogy nosztalgiázhattál egy kicsit a tini korod szép emlékein! Nekem még mindig rémálom, ha eszembe jutnak azok a mensik! :) Jó gondolat a 15 kg hízás, én is ezt mormolom, amióta terhes lettem, és ez tartható si szerintem, ha nem eszel kettő helyett, vagy nem vizesedsz.
Terhelésem 18.-án lesz, eredmény nem tudom, ha az AFP-ből indulok ki, akkor szülésre megkapom talán! :) Nem gondoltam, hogy a 26. hétig elhúzom a terheléssel, de szerintem a PCO nem mondott túl sokat senkinek, hízni meg nem híztam olyan vészesen, úgyhogy nem csesztettek vele.
Más: hétfőn be kellett mennem a kórházba Pécsre, és az ottani terhestanácsadáson kifogtam valami együgyű brigádot, egy faluból jöttek, stb. Az egyik nőcinek nagyon rossz lett a cukra, eredményt nem tudok, ez volt a diagnózis. Az ismételt terhelésre egy poharas tejjel és egy zsemlével kell mennie. De miért?! Ha az jó lesz, akkor mitől van jobb helyzetben? Egyáltalán van még, aki ezt az őskori módszert használja?
lhai! brekusz! az utcsó négy már mint a legalsó négy az szerintem tuti pozitív! bár én is egyszer lőttem el ilyet, akkor is neg. lett... utána már csak babajósnak használtam! :D néztem az intimtölcsért...várom a véleményt...egész nap ott pang benne a cucc? és ha kézen állsz visszafolyik ??
Aug. 31-én megyünk és 14-ig maradunk. 7-én megyek MM-be, csak az eredményeim akarom megmutatni a dokinőnek. Terhelésre nem megyek, azon már voltam márciusban, azt akarom megmutatni neki. Meg megkérdezni, hogy nem lehetne-e szedni 3x1000mg-ot. Bár most már 3 napja megy a hasam és nem lightosan, hanem az a vizes. Úgyhogy nem tom mi van, eddig nem volt ilyen durva a gyógyszertől. Sima nődokihoz miért kéne mennem? Itt olyan szar az uh gép, hogy a doki megmondta, ő nem látja a cisztákat. Pedig voltak. Az egy éves rákszűrés meg még nem aktuális és tavaly is leszúrtak, mert 1 hónappal korábban mentünk....
hááááááááááááát, ezzel az intim tölcsérrel én eléggé szkeptikus vagyok. Nem biztos, hogy azt a cuccot, ami kijön, én egyben szeretném látni, pedig sok mindent látok nap, mint nap. De azért kíváncsi leszek, aki kipróbálja, milyen tapasztalata lesz vele. Majd írd meg Brekusz mindenképp! Az biztos, hogy eddig a szent pillanatig én egy szót sem hallottam róla.
Amy Lehet ez pé és próbálkozás is, majd kiderül pár nap múlva. beírlak téged is 18-ra, jó lenne, ha tudnál jönni:-)))
Ediina!Köszönöm szépen a receptet,sztem nemsokára ki is próbálom:D, meg a másikat is megkeresem. Még nem kaptam meg kleingy anyagát, mert mikor írt, h írjam meg a mélem, de előtte párom elzavart boltba(de így legalább ő főzött:D), s mire megírtam sztem már nem volt netközelben vagy nem ért rá. De ha megkapom akkor átnézem:D
Béka, rettenetesen, szoktam szédelegni a vérveszteségtől. Az vigasztal csak olyankor, hogy olyan ritkán van mensim, hogy legalább tuti kitisztul odabenn minden. Az első két nap csak ilyen, a többi már normális. 10 évig még kibírom! :DDDD
Béka, próbáld csak ki, ha kedved van, ha beválik végülis megérte! ÉN úgy vérzek első két nap, hogy óránként cserélek tampont és betétet és így is necces, félnék, hamar megtelik ez az izé.
Jaja láttam gyakori kérdéseken erről válaszokat. Van aki azt írja h reggel felteszi munka előtt , utána meg leveszi. 12 órát simán bír. Hmmm passz nem mernék elindulni vele sztm első alkalommal.
Nekünk a wc mellett van mosdó, úgyhogy én ezért merem kipróbálni. Én mondjuk attól félek, hogy amikor kiveszem, akkor kilöttyintem. De gondolom hamar meg lehet tanulni a használatát. Egy másik fórumon olvastam róla, több magyar nő is használja és szeretik.
Amy, annyira nem baj, hogy Szonjival az egész terhességem alatt 36.9-nél nem volt több! Akkor várjunk, hátha emelkedés lesz nálad! :)
Elolvastam ezt az izét, azért vannak fenntartásaim egy ilyen izét higiénikusan letisztítani mondjuk egy irodai wc-ben... Gatya bugyi le, izé kivesz, gatya fel, leöblít, visszamegy, visszatesz. Az első két napon én annyira vérzek a wc környékét se merem elhagyni.
Én ebayen GBP 17.95- ért láttam hát az nem 4500Ft. Vagy abban benne van minden ? a fertőtlenítő tabi is amit rendeltél ? Vagy rossz helyen néztem ? :)))
Nem is hallottam még ilyenről! wooow. mik nincsenek :)))
Háát én nem tudom eléggé fertőzésveszélyes sztm ha nem jól van fertőtlenítve. Na kíváncsi leszek h hogy funkcionál majd.Számolj be mindenképp. Mennyibe került ?
Én nem látom h itt lenne pé. Éreztél valamit tünetek ?
Én a helyedben ha ennél is feljebb menne csak akkor mennék el a terhelésre.De Te tudod! A ciklus húzogat össze vissza ide oda pé. De az nem 100% . Inkább az egyéni megfigyelések számítanak.
Ha többségnek jó a 18.-a akkor elfogadom :) Írj be 18.ra. Ha megkapnám a munkát akkor lehet h nem tudok menni de nem biztos. Úgyhogy én még olyan lógóba vagyok. De mindenképp szeretnék menni! Még semmi se 100%.
Levelesbéka, én azért nem is lh tesztelek, mert nekem mindig olyan volt hogy egyik halványabb, másik erősebb, közben tuti volt pé, mert itt a Szonja belőle! Majd jön valaki aki okosabb nálam!
Timike: örülök, hogy örülsz a sok menszinek...én nem szoktam...:) Tegnap vettem az ebay-en moon cup-ot. Ez egy kis tölcsérszerű és ezt kell feltenni, ha megvan. Mivel én tampont szoktam használni, ki akarom próbálni, hogy ez jobb-e. Eddig csak jókat olvastam róla.
Ariaden: gratulálok az anya szóhoz. Mi volt amúgy az első szava? Jobbulást kívánok!
Lenne egy kérdésem azoktól, akik jártasak az LH tesztelésben. Felrakom a képet a tesztjeimről és mondjátok meg légyszi, hogy melyik a pozitív, ha egyáltalán van közte. Valahogy nekem nem tetszik. Vagy lehet, hogy az a gáz, hogy túl érzékeny a teszt? Görbével, nyálkával nem nagyon passzol, azt hittem mára (utolsó teszt a képen) halványodni fog, de nem.
Próbálok visszaolvasni :) Elég tartalmas hetem volt , gyakorlaton vagyok jelenleg egy Termelő Szövetkezetnél. Elég érdekes nem unatkozom. :) kaptam ma finom szilvát meg uborkát :))))
Tegnap eléggé feszített a bal petefészkem.Furcsálltam is , ma meg ilyen nem nyúlós de olyan csúszós és sok váladékom van, átlátszó. Ez lenne a pé ???? hmmmm
Száraz rész, hozzávalókat elkeverni: 20 dkg tk. liszt 5 dkg finom liszt 5 dkg kókusz (olajos magok nagyon hasznosak nekünk!!!) annyi langyos tejbe áztatva ami ellepi 1/2 teáskanál szódabikarbóna 2 tk. sütőpor 1/2 tk. fahéj (szintén jó, mert inzulin érzékenyítő), vagy mézeskalácspor pl.
Folyadékos rész, hozzávalókat egyneművé keverni: 1 tojás 6-8 dkg fruktóz (ki mennyire édesszájú) 12,5 dkg olvasztott margarin v. vaj 2,5 dl tejföl v. joghurt tej
felkockázott gyümölcs ami akad, vegyesen is lehet: alma (3 közepes alma kb.), v. keményebb szilva (6-8 db. kb.), meggy tetejére maréknyi durvára vágott dió
A száraz és nedves részt összedolgozzuk, ha kemény lenne hozzáadunk egy kis tejet, majd a gyümölcsöket. Kapszlival kibélelt formába tesszük, előmelegített 170 fokos sütőben kb. 45-50 perec (tűpróba, sütőpapíros takarás ha szükséges).
Ha valaki megcsinálja valamelyik receptemet írja meg! Úgy örülnék neki! :)
Tegnap átolvastam a diétás tanácsokat, nagyon köszönöm a sok hasznos infót, amit kaptam.... MA talán egy kicsikét kevésbé vagyok gyenge. Reggel hétkor keltem, próbálom magam összeszedni, talán most sikerül is. Napok óta feküdtem csak, az is nagy megerőltetést jelentett, hogy a kajám megcsináljam. EZ délelőtt is nagyjából így zajlott most viszont nem sokára nekilátok felszámolni a káoszt a házban. :))) Úgy néz ki ma eltaláltam a ch-okat, mert sokkal jobb érzés... Baromi nehéz lesz átszoktatnom magam a korán kelésre, ugyanis kifejezetten bagoly típus vagyok, de igyekszem. :))
Elhatároztam, hogy írni fogom mikor mit eszem, így majd könnyebb rajta változtatni, ha esetleg kell.
Vasárnapra viszont kirándulást tervezek... van ötletetek esetleg a menüt illetően?
Pusszancs
(láttam valaki vigyorgott a nicknevemen, jelentem, ez még a betegség előtti korból származik, de elismerem, itt, ebben a topicban, kicsit mintha groteszknek hatna :D :D :D )
Timike, jövő hét szerdán lesz elvileg a születésnapom, 18-án. Tavaly aznap voltam az utolsó NST-n. :D De persze akkor ezt nem tudhattam. Nekem most ilyen nosztalgia hetem van, még holnap lekváros palacsintát is csinálok. Idén persze elmarad a saját szülinapom, 21-én megkeresztelik a kislányt és jön a család mindkét oldalról, 22-én pedig hármasban leszünk és csapunk valami mulatságot, így muszáj meggyógyuljak. Tortája is Szonjinak lesz, feleslegesnek tartok két tortát, egyet nekem, egyet neki, így ő fog kapni.
Már annyira elesett voltam, ohgy lementem a városba és vettem neocitrant, halls cukrot, jégkrémet, orrcseppet, hideg ice teát, és hazavánszorogtam. Szonji is önellátó ma, kiflit bédel párizsival önállóan. Persze lesz rendes kaja is neki, de nem bírom a szagát, hamarosan hazajön az apja és megeteti szépen. Az anya egész pontosan így hangzik "Ánnyá" de vigyorog hozzá ezerrel, szóval nekem is vigyorogni kellett, nem érzékenyültem el. Ez volt az ő szülinapi ajándéka nekem, mert azt persze, hogy apa, már két hónapja mondja! :DDDD
Ágica! Ha megkaptad kleingy anyagait akkor abban az összes eddig ide írt receptemet, diétás tanácsadás jegyzeteimet megtalálod. Szerintem lementette a répás-kókuszos muffint is, de ha nem akkor a a 42570-es hsz-om keresd meg. (Azóta annyit finomítottam rajta, hogy a kókusz beáztatom meleg tejbe legalább 10 percre.) A titok a következő: ha összekeverted a masszát, azonnal sütni kell, hogy a liszt szerkezete ne változzon meg. Illetve teszek bele kb. negyedrész sima lisztet is.
Pikáns muffin, a felhasználható anyagok kombinációja végtelen Szárazanyagos rész: 12 dkg felkockázott cukkini (vagy répa, párolt gomba, paprika akár vegyesen is) egy csokor finomra vágott petrezselyem (vagy zöldfűszer keverék, snidling) 10 dkg pirított bacon (vagy maradék sült hús, sonka felkockázva) 1 nagy fej pirított hagyma, lehet akár lila, póré 15 dkg teljes kiőrlésű liszt 6 dkg finomliszt 3 dkg zabpehely (elhagyható) 3 teáskanál sütőpor só és bors ízlés szerint
Folyadékos rész: 1 tojás 0,5 dl olaj 7 dkg reszelt sajt 2,5 dl tejföl tej sajt vagy szezám a tetejére
A száraz anyagos részt előkészítjük, alaposan összekeverjük. A folyadékos részt összedolgozzuk, majd a kettőt elkeverjük, ha kemény lenne pici tejet adunk hozzá úgy, hogy kb. nokedli sűrűségű legyen. Kapszlival kibélelt formába adagoljuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 40-45 perc alatt megsül. (tűpróba ajánlott, ha gyorsan pirul sütőpapírral letakarni)
Nekem a sima, diétás muffin változat sincs meg, és sosem sütöttem........de igazad van, a pozdorja kekszek már tényleg unalmasak, inkább sima yoghurtot eszek, mint kekszet mellé, vagy mostanában vettem és ettem tk. mézes győri édes kekszet.
A korpovit már nem hogy unalmas, baromi unalmas nekem. Az alma ugyan ez a kategória:-(((
Légyszi küld el nekem ezeket a muffin recepteket! köszi.
Cserébe küldöm a 4 kg:-)))))
Nekem az is nagyon fura volt, hogy a védőnő kismamának szólított......utólag ütötte meg a fülemet.
De összességében biztos nagyon felemelő érzés lehet, mikor te vagy maga az ANYA, akár kimondva, akár kimondatlanul.
A férjem mondta, mikor CSB-vel terhes voltam és elkapott a szédülés, hogy hagyd Anyát pihenni, az is nagyon fura volt, olyan, mintha nem is rólad vagy neked beszélne.
Mi pl. 14 éves házasok leszünk, de a férjes nevem nem nagyon használom, idegen még mindig. Ha nagyon hivatalos akarok lenni, akkor úgy mutatkozok be, hogy xné, de egyébként engem itt mindenki őgy ismer, hogy a B.Timi.
Várom már, mikor majd valahol szólítanak bennünket CSB tesóval és kérik az anyja nevét:-)))
Nekem van olyan régi lepedőm, ami ilyen célra pont megfelelene, de mivel eddig egész évben nem volt annyi vérzésem és olyan mennyiségű, amiért érdemes lett volna leterítenem. De ha ezt tudom, gondolhatod megteszem, hogy alámfötröm:-))) A pelenkaalátét sem lehet rossz, de a kifuserált lepedő ingyéééé van:DD CSB műtétje után sem véreztem ennyire, mint most, remélem ez így marad.
Dietetikusnak meg az a dolga, örülj neki! Nálunk, aki van, az annyit ér, mint én, vagyis én többet érek nála, mert kiokosítottam magam:-)) Ha lesz energiád és időd, majd írd be légyszíves, hogy mi az az 1 napi adag, ami 150 gr CH-t tartalmaz, jó az ilyesmit tudni, márcsak viszonyításképp is. Gratula a súlymegtartáshoz, ügyes vagy. Tényleg nem szabad ellinkeskedni, nehogy baj legyen Bobacival.
Láttam a pocakos képet gruppba........megkönnyeztem.........még mindig nagyon nehéz, ma lenne CSB-m 15 hetes épp és belegondoltam, hogy vajon nekem mekkora pocakom lenne már. De majd a Tesóval végig tudom nézni:-)))
Hétfői helyzetjelentést várom, drukkolok, hogy minden ok legyen.
18-ra beírlak benneteket Youlissal. Sajnálom, hogy Tóbi és Apa nem jön......de ezt ti tudjátok, kinek, mi a jó.
Ediina ha lehet akkor én személy szerint igényt tartanék a receptjeidre, ha nem baj:D, de sztem más is örülne neki. Nincs is jobb mint egy jó kis muffin:D Sósat még sose csináltam, édeset is szinte csak csokisat, mert legelőször olyat csináltam és a páromnak annyira ízlett, hogy azóta mindig olyat kér:D Nemrég próbáltam úgy, hogy magamnak külön csináltam édesítővel meg teljes kiőrlésű liszttel, de vmiért az nem fújódott fel annyira mint a másik:S A liszt miatt vagy szerintetek mitől? Egyelőre ennyi telik tőlem diéta ügyben, hogy ezeket a túlfinomított valamiket lecseréltem és szokom:D Rendesen diétázni is elkezdek legkésőbb ha kezdőik a suli, mert akkor úgyis korán kell kelni:S Most 8-9-nél korábban nem megy az ébredés.
Jokeva, nekem fáj a füle, a fejem, a torkom, be van dugulva az orrom, a gyerek fél 10 óta alszik, ő se fog déltán. Huba két napja este 9 után jön haza, de ma megkértem, ha istent ismer igyekezzen, mert nem fogom bírni. Ráadásul Szonjiból előtört a cukiság és jönne menne szegényem, én meg nem tudok lefelé nézni...
Edina, én annyira nem ismerem még a tó környékét, de az itteni agárdi szabadstrand barátságos és normális és tiszta. 5 perc a vasútállomás és nem messze van egy király hekkes, én mindig ott veszem a férjemnek. Oda persze ruhában kell elindulni, bár szoktak lenni törölközőbe csavarva is. Ez kb. 5 perc tényleg a strandtól. :) Van kovászos uborkájuk is. :DDD
Hé, én pl mindent elolvasok, de csak harmada jut el a tudatomig :)) Úgyhogy nem rátok szarok, csak KO vagyok! Gyerek tízkor beájult, korán fog kelni, nem fogja estig bírni... hát alig várom :| Gratula az "anya"-hoz! :))))
Ariaden jobbulást, remélem semmi komoly! Fantasztikus érzés lehet, mikor az embernek azt mondják ANYA! Az is katartikus lehet, mikor megkérdezik: anyja neve? És a saját lánykori nevedet kell mondani :) Figy, azt szeretném kérdezni, hogy hová érdemes strandra menni a tóhoz? Évek óta nem voltunk és készülünk holnap. Illetve tudsz olyan helyet ahol igazi jó lángost, hekk+koviubit lehet kapni? (bocs az offért, a súlyom ellenére nekem is a zabáláson jár folyton az eszem...)
Kiskiss, olyan jót mosolyogtam az otthon hagyhatatlan gyermekeken! pedig vártam, hogy látni fogom Tóbit! :(
Timike, én szívesen fogadok pár kilót, mondjuk 4-et, de meg kell alkudnod kiskissel mert már neki is megígértem, hogy átveszek! :) Megideologizáltam ezt a hízást. Lehet nagyképű kijelentés, de az én szememben úgy szakmailag soha nem volt egy nagy dolog a muffin. Mióta megírtam múltkor a receptet, azóta egyfolytában ezt sütök. Meggyeset, répásat, kókuszosat, tegnap almás szilvásat. Egy kisétkezés egy muffin, esetleg valami kis gyümölcs pluszban. Valahogy tartalmasabb mint a dögunalom fűrészporkeksz. Csináltam sósat is, ha érdekel valakit beírom. A 'zuram csak azért nem tolta be az ötödiket, mert elég csúnyán néztem rá...
üdv! (lhai :D) timike! gratula az új ciklushoz! örülök, hogy jól alakul!!!! az éjszakai lepedő vérzés ellen jó a pelenkázó alátét! tudod, ezt már ajánlottam itt anno annak aki ment szülni, hogy vegyen és vigyen! 10 db van egy csomagban...és az ára sem vészes (és ha vesztek, akkor én kapok százalékot :DD - bárcsak így lenne...) szóval az ember nem egy beépülős...ha vinnénk tóbit is, akkor hajnalban kellene indulni, mert nem igazán van el órák hosszat az autóban! meg időben kellene haza is indulni! úgyhogy szerintem ha megyünk akkor julisssssal ketten! (vagyishogy visszük a bébiket, de csak amelyik nem tud itthon maradni) a SZEPT 18 nekem jóóó! b@sszus...addigra...áááá mindegy is....milyen öreg leszek :((
én is remélem hogy nem lesz gáz...de ki tudja mi lesz még...az még egy hónap!
más: tegnap másfél órát fárasztott a dietetikus! utalgattam rá, hogy én tudom ezeket a dolgokat amiket mondddddd....de csak mondta, mondta! szóval most diétázok...150g szénhidrát! eddig sem ettem többet amióta szar a cukrom! mindent jól csináltam eddig is...kivéve talán, hogy utóvacsinak nem ettem a natur joghurt mellé már semmit-ő meg mondta, hogy egyek mellé korpovit kekszet is.. kg ugyanannyi, mint kezdetkor... még két nap és megvan a fele....:D hétfőn uh kecskeméten! ha tudok kérni fotót, akkor kérek...de elég pokrócok állítólag!
bocsi, hogy nem jöttem tegnap, de úgy elfáradtam, hogy mire a gyereknek elmondtam a négy verset amit szoktam én is elaludtam nem csak ő!
Gratula a " nagy " súlyhoz:-) Én sosem leszek annyi többet szerintem, hacsak halálom után nem.:-))) A középiskolában is már 70 kg voltam, nekem fura lenne vékonynak lenni nagyon. A vékonynak, pedig az, ha kövér lenne szerintem.
A ciklusodtól ne várj addig többet, amég nem működik rendesen. A gyógyszercsere láthatóan megviseli, idő kell, még be tud állni. És nem érdemes az előzővel hasonlítgatni, mert a két gyógyszer mellett totál más lehet és ezek szerint más is lett-lesz.
Apa kiröhög, mert CSB óta kerek 70 kiló vagyok, sőt múltkor 71 voltam:-(((( ( előtte 1,5 évig stabilan 68-69 voltam ) És mondtam neki, szeretnék 65 kiló lenni, de nem megy. 68 kiló volt a legkevesebb..... A legeslegjobban a 63-nak örülnék, és ez nem telhetetlenség. De csak álom...........nem megy lejjebb.
De most abban bízok, ha majd lejárok kézilabda edzésre, talán megindul lefelé. A 65-el tökéletesen elégedett lennék. Ha terhes leszek egyszer megint ( remélem minél előbb:D ), akkor 15 kiló a max, amit hízni szeretnék, és akkor a plafon 80 kiló lenne, azzal totál ki lennék békülve.
Milyen érdekes, te azon dolgozol, hogy több legyél, én azon, hogy kevesebb. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha neten lehetne + 5 kilót utalni:-)))
Nem olvastam vissza:-() Ezért nem tudtam, mi is van.De tök jó, hogy tudsz jönni! Ariadennel egyeztettünk tegnap telefonon, neki is jó a 18-a, és akkor náluk lesz.
SZÓVAL:
TOPIKTALI 2010. szeptember.18. szombat Ariadenéknél Agárdon. Kaja rendelés Don Pepééktől:-))) Inni viszünk.
Résztvevők:
Kiskiss Jokeva Amy (szept. 4.) Amy marad ez a 4.-e?????? ugye nem?????? Youlcsi Timike Ediina Kleingy Ariaden Vaesz Purple Panic
Akkor ezek szerint, eddig így nézünk ki? Én nagyon várom már:DDD
Jah, hát olyan nekünk is volt már, hogy visszaadták kiváltásra, de azt hittem, hogy ha én kérek kevesebbet vmiből, akkor jogosan teszik el. Erre a haszonszerzési formára nem gondoltam, mert azt hinné az ember, hogy ennél szigorúbb az adminisztráció, főleg, h ráírkált a receptre, meg áthúzta stb... Naja, lehet, hogy szándékosan csinálják és ezzel simán átverik az embert :S
Széttipródom magam, az előző ciklus 39 napos volt, én kis naiv azt hittem, hogy majd megint sikerül valami ilyesmit produkálni, de asszem ennek betett a gyógyszercsere. Ami viszont jó hír, hogy a reggeli mázsáláskor napok óta átlépem a 45kg-ot! :) sőt ma reggel 45.6 voltam.
Timike, már fel is iratkoztam a kis listára :P ha marad a 18-a akkor tudok menni, és szeretnék is :)
Örülök, hogy simán helyreállt a szervezeted, meg, hogy normális erős mensid lett, ez errefelé sokunknál ritka. Remélem ezek is jó előhírnökök a jövőre nézve.
" Szombat éjjel indulunk, és vasárnap este érkezünk várhatóan. A Yahoo jó időt mond, szóval én is remélem, hogy jó lesz!:) Már nagyon várom:)...." Nem érdemes írni neki, nem felejetett el bennünket, tuti:-))) De vasárnap éjjel jön haza, majd hétfőn megírjuk neki, hogy ne kelljen 42 oldalt visszaolvasnia:DD
A te görbéden nekem a pé megléte nem meggyőző, de a nyálka alapján én a 27. napra tenném. Igazából, majd a köv. napok döntik el, hogy kb. mikor is volt. Ha viszont a 27. napon volt pé-d, akkor még "ráér" felmenni a hőd, nekem is szépen, fokozatosan szokott. Nem egyik nap 36,6, másnap meg 37,1:-)))
Íme a CSB-s görbém, szépen látszik a fokozatos hőemelkedés a pé után:
lilly a taliról sztem ráér akkor tudomást szerezni, ha hazaér... igazából sztem az tenne a legjobbat neki, ha eszébe sem jutnánk sem mi, sem ez az egész nyavalya...
Kíváncsi leszek a terheléses eredményedre, majd írd meg! Az mindenképp jó, hogy függetlenedsz. Lesz önálló lakásod, életed és majd jön a herceg is, ha nem a fehér lovon, hanem a 2-es villamoson, na és:-))
A takarítás, romeltakarításban én is épp otthonosan mozgok......átérzem a helyzeted:DDD A cél vezéreljen, hogy innen nincs sok hátra és mehetsz a szép, újszerű önálló kuckódba, ahol nem szólnak bele az életedbe.
Timike, Youlcsi megelőzött, de nekem is az futott át az agyamon, hogy óvatosan! Jól kapaszkodj a motorosfókába! :)
Emlékszik rá valaki, hogy Lillyék mennyi időre mentek? Nekem 2 hét rémlik, de nem vagyok benne biztos. Bár azt kérte, hogy írjak neki sms-t, ha van valami a fórumon, de ha ti is úgy gondoljátok inkább nem tenném, nem kérdezem meg tőle, hogy jó-e neki a 18.-a. Hátha "elfelejtett" minket és a különböző paráit.
Én viszont paráznék helyette. Megnéznétek a görbémet? Egyszerűen nem tudom mi van velem, mi ez a kínlódás. Az előző 2 ciklusban ha volt pé vertem a 37-et is néha, ma meg nagy-nagy jóindulattal 36.7. (igaz az elmúlt éjszakákon csomót vergődtem, nagyon rosszul alszom, sokat fáj a fejem) Későbbre tenném, mint ahogy a ciklus behúzta, a 27. napra, akkor volt nyák, és szurkált a jobb oldalam. Mennem kéne pé utáni 4-7. napon progit nézetni, ha hétvégén is lesz legalább ennyi a hő hétfőn elmegyek kedvenc helyemre szúratni. (a kórházhoz képest a mm-ben egy álom volt a vérvétel)
azért írtam, hogy visszadaják a receptet, mert én anno visszakaptam. igaz, akkor azért, mert nem volt annyi dobozzal a gyógyszerből a patikába... ráírták, hogy kiadtak x dobozzal, és mondták, hogy a maradékot kiválthatom később nyugodtan bárhol. de sztem ebből a szempontból totál lényegtelen, hogy te nem kéred, vagy nem tudják adni az összeset...
persze ez nem mostanában volt... talán vmikor tavaly/tavalyelőtt... szóval lehet, hogy már nem így működik...
a Rittbergerrel, dupla axellel és hasonlókkal vigyázz! mert a végén nem balatonozás, hanem fekvőgipsz lesz belőle!
Írtam egy jó csomót, és lefagyott a gép................:-(((
A fene essen bele.
Youlcsi Örülök, hogy jössz a talira:-))) Pihenek is majd.............egyszercsak. Romeltakarítok, 3/4 7 óta megy a mosógép, iszonyat mikropor van minden hol, a járólapon a tripla leszúrt Rittbergert simán megcsinálom, annyira csúszik..... Jövő héten pedig Anyuéknál kell az előszobát és a konyhát kifesteni. De egy napra mindenképp felmegyünk a BAlcsira, B.B. napokra és a köztes időben itthon leszünk, pihengetünk majd. De ezt most muszáj megcsinálnom, mert nem érzem komfortosan magam:-)
RECEPT téma: úgy van, ahogy Youlcsi írta. DE ha 3 havi adagot iratsz és csak 1 havit tudsz akkor kiváltani, utána nem kapod vissza a receptet. Ez a héten megtörtént valóságos eset volt nálunk, így ez recept nyúúúz infó:-)
Csajok! Én úgy örülök, hogy a mensim 2 nap késéssel, de szépen megjött. Most már normál mennyiségnek mondható eddig ( kopp-kopp ), tegnap elhasználtam munkaidőben 3 betétet:D Éjszaka pedig, mint kislány koromban, sikerült a lepedőt összevérezni, így moshatom még az ágyneműt is:-)))
P.P.! Jó sűrűbben téged is itt látni! Olvastad a talit? Jössz???????? Szeretném:DD
PP! ha nem adja vissza a receptet, akkor az a patikának tiszta haszon :) gondolj bele: vannak gyógyszerek, amik sokezerbe kerülnek támogatás nélkül (nekem a legdrágább 26e lett volna), és te odaadsz nekik egy papírt, ami alapján nekik csak az ár 70-50-30... vagy akár csak 10%ával kell tudniuk elszámolni... na és ráadásul pluszba ott marad a készletben az az 1-2 doboz... amit utána úgy kiadhat, hogy az tényleg totál zsebre megy... persze nem vagyok rosszindulatú... csak spekulálok... na meg ha én csinálnám, tuti így csinálnám ;)
nem kell a gasztrós! dehogy! csak én oda járok... és csak felvetettem, hogy ha hozzá nem kell időpont, akkor lehetséges, hogy a vele egy folyosón (mert mintha ott láttam volna ilyen szakrendelőt... de nem biztos) rendelő endokrinológushoz is be lehet jutni anélkül.
de egyébként most hogy írtad a beutalót... nem is tudom. nekem a doki még csak beutalót sem szokott adni, hanem átkísér a laborba (ahogy minden egyes betegét) megmondja az asszisztensnek, hogy mi kell, és megy tovább dolgára. szóval még azt is el tudnám képzelni, hogy el tudná intézni a terhelést... de ez az én dokim! nem biztos, hogy bármelyik másiknál így működnek a dolgok.
Jééé, ezt jó tudni. Eddig mikor kevesebbet kértünk ki, mint amit felírtak, tőlünk is mindig elvették a receptet, ráírták, hogy kevesebbet vettünk meg, de nem adták vissza :O
Következő héten én is szabin leszek,de sajnos nem lesz neten :(
Köszönöm szépen az infókat! Húúú úgy nézem, Szegeden még drágább lenne ez a labor, mintha Pestre mennék fel, még utazással együtt is... A tejet azért kérdeztem, mert pl a Tihanyi András féle cikkben kifejezetten tiltólistás azoknak, akik pcosok és fogyniuk kell. Mindegy, amúgy is rengeteg helyről hallottam már, hogy nem egészséges, uh inkább maradnak a mértékkel ivott gabonatejek. Szerencsére szeretem is őket. Próbálom ideálisan elosztani a ch-t, és ma 20km-t bringáztam, de csak lazán.
Gasztrósokhoz miért kellene mennem a klinikára? Esetleg ott adnának beutalót a terheléses inzulinra?
chippy! a receptre rá kellett volna írniuk, hogy kiadtak 3 dobozzal... és visszaadni a receptet! ami rajta van, az jár neked (mivel hogy orvos által előírt dozírozás van). nem kell az összeset egyszerre megvenni!
szaloncukorka! nem tudom, hogy a klinikán az endokrinológushoz hogy működik a bejutás, de a gasztróshoz (immunológiára) nem kell időpontot kérni... legalábbis eddig sosem volt róla szó. általában rátelefonálok, amire a válasz: mehetek bármikor.
Nem ismerem őket, nem is szegedi vagyok, csak emlékeztem, hogy egyszer kerestem vmi speckó vizsgálatot és beléjük botlottam. Az inzulint pont nem írják, de miért ne tudnának azt is nézni, ha szereznek reagenst? Egy telefont megér. Sok sikert!
kedves Kikiri, szerintem ugyanaz. ha egy tört számlálóját és nevezőjét ugyanazzal a számmal (ezerrel) szorozzák vagy osztják, az eredmény nem változik.
Bocsi a belepofázásért, amióta PCOS-gyanús voltam, néha olvaslak benneteket.
Szegeden is van magánlabor, 3 pontos terheléses inzulin 21000 Ft... Plussz a vércukor 2000 Ft, a klinikára küldik a vért, ott vizsgálják be. Én nem csináltattam meg végül, bár nekem a terhelt cukrom és az éhgyomri inzulinom is tökéletes volt.
Van itt valaki, akinek az LH es FSH mertekegysege U/l? A neten mindenutt mIU/ml van megadva, igy nem tudom, hogy jo-e az ertekem. (10.1 U/l es 10.0 U/l van az eredmenyemen) Koszi
Timike: örülök, hogy megjött és végre nem nyamvadt a menszid. Kívánom, hogy mielőbb a pocakodba költözzön CSB kistesója.
Youlcsi: nagyon szép formás a pocakod. Szerintem nagyon csinos vagy, miért mondta a doki, hogy fogynod kell?
Én azt nem értem, hogy abban az anyagban, amit Kleingy küldött, az egyik azt írja, hogy a tej TILOS a Zentaiban meg az van, hogy napi fél liter tejet vagy annak megfelelő tejterméket fogyasszunk. Akkor most mi van? Meg a Zentais piramisban ott van a krumpli a minnen nap fogyaszthatók között.
Nekem még nem repedt meg a tüsző, mert még ma is pozitív az lh teszt (vagy ma pozitív, mert én balga érzékeny tesztet rendeltem, így nem tudom, hogy valóban pozitív vagy csak ehhez a teszthez van túl sok LH a szervezetemben.) és a hőm is csak 1 tizedet emelkedett. Viszont esélyessé tettük a hónapot.;)
Nem mondanám, hogy tilos a tej, de azzal nem szabad bevenned a gyógyszert (mint ahogy az antibiotikumokat sem). de pl. nekem muszáj innom, mert mészhiányosak a csontjaim, és akkor meg azt kockáztatom. 1,5-es tejet szoktam inni, néha megengedek egy kis kakaót is.
A lényeg az, hogy 5-6x egyél naponta, és általában a doki meghatározza, hogy melyik időre milyen mennyiségű szénhidrát legyen a bevitel. Nekem 160 g-os CH bevitelt írt elő a doki. De a Kleingy által küldött anyagban szépen le van írva, hogy mit érdemes enni, a kisétkezések idejére is nagyon figyelni kell. Pl. a reggeli nagyon fonos hogy 7 óra körül meglegyen (én ki is kaptam :D, hogy hétvégén nem kelek fel ezért). És nagyon fontos az összetétele az ételnek, hogy gyors felszívódású vagy lassú felszívódású szénhidrátból álljon...ez is benne van az anyagban...
Tényleg lányok, nincs valakinek jó kis hajdinás receptetek? Ezt vettem most, mert hallottam, hogy nagyon jó.
Igen, tudom, hogy ez egy nagy baromság, többek között tőletek, mert már régebb óta olvaslak titeket, meg elég sokat visszaolvastam. Mondtam is neki, nézett érdekesen, de semmit sem mondott igazából, csak fújta a maga igazát. Én onnantól kezdve nem foglalkoztam azzal amit mond...
Agica, sajnos az, hogy magánrendelésre mész nem biztosíték arra, hogy megkapod azt a kezelést, beutalót laborra amit pcos-ként meg kell kapj. Jó páran tudnánk itt órákat sztorizni arról, hogy küzdöttünk meg a magunk igazáért és kerestük azokat az orvosokat akik lőnek a betegséghez, és nem kiröhögnek, lekezelnek, elhajtanak... Én sem tudom, hogy net és az itteni társaság nélkül ma hol tartanék...
Köszönöm szépen a segítséget! A mailem ugyanaz mint a nickem persze kisbetűvel és freemail-es. Előre is köszi. Amúgy nem tb alapon voltam, magánrendelésre mentem és annyira nem képes h írjon egy beutalót...Persze a pénzt rögtön zsebre vágta..
Szia! Igen, én is tudom már, hogy milyen vizsgálatok kellenek, ezekkel szeretnék menni az MM-be, mert csak október 12-re kaptam időpontot, addig vígan van idő megcsináltatni. (hehe, vígan... azt azért nem mondanám, mert olyan szinten félek a tűktől, hogy az nem normális :S) Próbálok Szegeden magánlabort vadászni, de eddig nem igazán sikerült. Neten nem találtam.
Más. Diéta. Köszönöm szépen a mélt, ezután el is kezdem olvasni. ;))) Az egyik barátom testépítéssel foglalkozik, nekik ugye kb ugyanaz az étrendjük, mint a pcosoknak. Inkább még szigorúbb is. Összedugtuk a fejünket, és kitaláltunk egy étrendet, ami elvileg megfelelő lenne nekem, de nem tudom, hogy ha van IR-em is, akkor lehet a CH-okat máshogy kellene elosztani. MIkor még nem tudtam, hogy beteg vagyok, akkor is sokáig így ettem. Viszont most pár napja iszonyúan fáradt vagyok folyamatosan, állandóan aludnék, megkockáztatom, hogy picit szédülök. Ilyenkor étkezések között iktassak be még minimális mennyiségű teljes értékű CHot? VAgy most szokja a szervezetem az új kaját?
Tudom, hogy a tej viszonylag tilos, ti szoktatok növényi tejeket használni helyette?
Marha nagy hülyeséget csináltam. Irattam avandiát az mm-ben, 2 havi adagot, RR szabin volt Tűű írta fel. Amikor ki akartam váltani, láttam, hogy 4 dobozzal ad a gyógyszertáros, én hülye azt hittem, hogy benézett valamit Tűű és négy havi adagot írt fel. Mivel nem volt annyi pénz nálam, 3 dobozzal vettem csak meg. Itthon vettem észre, hogy 1 dobozban csak két heti adag van, mivel már napi 2 tablettát szedek. Úgyhogy másfél havi gyógyszerem van.
szerintetek, ha visszamegyek a számlámmal a gyógyszertárba elő tudják keresni még a receptet és kiadják az egy dobozt még ?
Én ezt a beutaló dolgot már egyszer körbejártam. Inzulinvizsgálatra a házidoki nem adhat beutalót (pedig nekem van a legrendesebb házidokim a világon, simán ír nekem bármit, amit kérek), ahogy a nőgyógyász is azt mondta, hogy ő sem. Na jó, erre megkérdeztem, hogy akkor kitől kérjek, hát endokrinológus...oké, kérek egy beutalót, és akkor majd elküld ő. Erre a háziorvosom: Esztike, ugye tudja, hogy 4-5 hónapra adnak időpontot az endokrinológiára? Hát, csak néztem nagyokat....De felhívtam őket, és FÉL ÉV múlva lett volna időpont. És magán úton is vártam 1,5 hónapot, de az még mindig csak negyede....És mivel tudtam, hogy milyen vizsgálatok kellenének, már azokkal mentem...Egy csomó pénzt elköltöttem a beutalók utáni szaladgálással, mert azért erre nem akartam költeni, aztán mégis MM lett belőle, és nem bántam meg...
Jaa, így máris más a gyerek fekvése. ;) Hát tényleg az a gond, hogy ki a bánat ad neked inzulinra beutalót a dokilátogatás előtt, mert arra csak endokrinológus küldhet, nődoki sajnos nem. Vagy keresel ott a környéken magánban, fizetősben egy labort (ahogy pl a Prolaborba járunk jópáran itt Pesten). :)
De sztem kell, hogy legyen Szegeden is fórumtárs, aki tudna infot adni...
SZTK alapon (PCOS honlapon ajánlott doktornőhöz) egy nap eltéréssel kaptam időpontot, mint az MM magánrendelőbe. Mégis majd a magánrendelőbe megyek, mert tudom, hogy ők kifejezetten ezzel foglalkoznak... DE nem szeretnék a laborvizsgálatok miatt is felutazni PEstre, mikor Szegeden egyetemi klinika van, ami jól felszerelt laborral rendelkezik, tehát csak 2 db beutalóra van szükségem a leletekhez, amiket majd magammal vihetek az endokrinológushoz. Sajnos még nem találtam megfelelő dokit, aki ad beutalót, de reményeim szerint fogok... ;))
Én is megkaphatnám esetleg a PCOS diétáról szóló összefoglalót? :)) Köszi.
Ágica, írj egy mélcímet és küldök anyagot a PCOS-sel és a diétával kapcsolatban!
Azt a dokit, aki meg elküldött minden nélkül, sose lásd többet!!! (nesze neked TB alapú gyógyászat, tőlük ott dögölhet meg az ember és lehet pár év múlva cukros. Ja, hogy ez éri meg inkább? Tényleg...)
Én is babaprojekt előtt tudtam meg a PCOS-t és örülök mert nekem pl sanszos, hogy nem lehetett volna gyerekem a 140-es 2 órás inzulinommal... És hiába adott volna a nődokim Clostyt, stb, akkor se maradt volna meg és járhatnék lombikkúrára.
Agica, az egy baromság, hogy aki sovány az nem lehet IR-es. Mikor tavaly decemberben kiderült pcos 49kg voltam a 163 centimmel. Ez nálam egyéni rekord, magam sem értem hogy híztam ennyit. Korábban 42-45 között mozgott a súlyom. Nőgyógy írt fel nekem metet, a rossz LH/FSH arány, füzéres ciszták, és elmaradó vérzés miatt, anélkül, hogy inzulin terhelésre küldött volna. Áprilisra elegem lett a lórúgás hormoninjekciós kísérletekből, elmentem terhelésre. IR-es vagyok, 37 volt a terhelt inzulinom, és a metnek "hála" már csak 46kg voltam. :( Májusban lecserélte az endodoki a metet Avandametre, 5hét szedés után volt pé-m, aztán 39 napos ciklusom. Nem tudok hízni, lehet, hogy túl jól csinálom a diétát, 44-re fogytam, így az Avandametet is cserélte, Avandiára. De valószínű, hogy kevés a dózis, mert megint nincs pé-m, bár a 3. napi hormonsorom tökéletes. Júliusi terhelésen 57 volt az inzulinom, de a dokinő szerint ez így szokott lenni.
Ha kevés CH-t viszel be, a cukrod leesik és rosszul leszel (tapasztalat). Remegés, gyomorgörcs, iszonyat ingerlékenység, szédülés, hányinger. Nálam ez szokott lenni.
SZTK alapo 4-5-7 hónapra kapsz időpontot és kérdés, hogy egyáltalán ért-e majd az endomókus a PCOS-hez (90%, hogy nem és elzavar, hogy semmi bajod, ahogy itt nagyon sokakat...). Mi sem azért járunk magánba, fizetősen, mert annyi pénzünk van, hanem mert itt értenek hozzá és hamar van eredmény és doki... A TB-s dokiktól ne várj sokat...
Szia! Tudom, hogy oda lehetne menni, de egyrészt nagyon drága, én meg egyetemista vagyok, tehát nincs sok pénzem, másrészt Pesten van, ha nem muszáj nem utazgatnék hajnalban, éhesen ennyit... Meg van TB-m és jár, hogy rendesen ellássanak uh én utána fogok járni, az biztos...
Igazából rendesen el vagyok veszve. Mióta szakítottam a pasimmal (november) kész rémálom lett az életem. Szigorlat, vizsgaidőszak, szakdolgozat, államvizsga. Szerencsére sikeresen letudtam a sulit. Szüleim addig nyírtak a háztól, hogy közbe belevágtam egy lakásba. Itt felújítási munkálatok vannak, meg borzalmas sok takarítás. Jelenleg itthon lakok még, de a nyírás és a szemétkedés továbbra is megy... Már nem sok van hátra és költözök.
A vérzésem a rengeteg stressztől megborult, így a doki gondolkodott a met emelésén. Nagy nehezen kikönyörögtem, hogy normálisan fogok élni csak ne emeljen. Csinált egy cukorterhelést és annak függvényében dől el, hogy emel vagy sem...
Jelenleg itt tartok.
Nálatok mi újság? Szerintem nagyon le vagyok maradva.
Közben itt Timike hívott és telefonos egyeztetés történt!
Szóval, jó a 18-a SZOMBAT, tehát legyen ez a hivatalos időpont. Székesfehérváron van Don Pepe, ha mindenkinek megfelel, előre megrendelem az igény szerinti pizzákat, (e-mailemre várom ki milyet és mennyit kér, mondjuk szeptember 10-ig) és az anyagiakat helyben rendezzük. Üdítőt mindenki hozzon, amilyent szeret, azt bedobjuk a közösbe, s hogy ne árasszanak el a piák mindenki max. 2 fajtát, illetve max. 2 dobozzal, üveggel.
Edina a sütit köszönjük, jöhet, a férjem szerint abból sose baj, ha marad! :D Tehát aki kedvet érez süssön, aki nem tud, vagy messziről jön az pedig eszi ami lesz! :D Én is sütök vmilyet (nem diétásat). Kérem, aki hoz sütit jelezze előre! Papírpoharakkal, papírtányérokkal készülök, meg ketchup-pal! :D Pelenkázni van hol, aki gyerkőcöt szeretne altatni viszont készüljön esetleg babakocsival, egy szabad nekünk is lesz, de itt egy légtér az egész, szóval idebenn zaj lesz! A teraszon lehet altatni!
Ne a kaján legyen szerintem a hangsúly, hanem hogy jókat tudjunk dumálni!
Az MM-be tudsz menni terhelésesre is, a bejelentkezéstől számított 1-3 napon belül mehetsz!!! Csak a dokira kell sokat várni először, a vizsgálatra nem. És a leletek nélkül ne is menj oda, úgyis vv-re küld először. :)
Az az igazság, hogy hormonon(nőgyógy küldött, amikor látta az eredményeket meg küldött rögtön endokihoz) már voltam, meg terheléses cukron(háziorvos) is. Csak az endoki nem hajlandó elküldeni inzulinra pedig mikor voltam nála akkor is kértem meg ma is felhívtam hátha többet ért hozzá azóta, de kitart a véleménye mellett, hogy én nem vagyok elhízott így nem lehet gond az inzulinnal. De könyörgöm és aki 40x kiló és neki is ilyen problémája van? Erre persze nem mondott semmit. Nézte a hormonsort is,de arra meg azt mondta h felesleges volt megcsinálni, mert foggátlót szedek az módosítja az eredményt. Gondoltam magamban h igen csak pont jó irányba de az enyém így se jó... Direkt kérdeztem a diétát és a mozgást, de azt mondta, hogy nyugodtan ehetek amit akarok, ha akarok mozgok, ha nem akkor nem. Így még a diétában se tudott segíteni, gyógyszert meg pláne nem írt mert szerinte a foggátló mindent megold. Ja meg hogy majd ha akarok babát majd akkor találkozunk és elég akkor szednem metet. De pont azért mentem el most és nem halogattam még 7-8 évig mert nem szeretnék évekig hiába próbálkozni. Nem tudnám azt végigcsinálni amit Timike is és ezért minden elismerésem az övé!
Igen, fogok próbálkozni, rendületlenül... :)) Meg diéta, meg edzés... Az elmúlt fél évben rengeteget edzettem, csak most nyáron sok dolog miatt úgy alakult, hogy nem, s híztam is úgy 6 kilót... persze, nem is diétáztam. Az a szerencse, hogy mielőtt kiderült ez az egész, én már sokat sportoltam, és alacsony szénhidrát magas fehérje bevitel mellett napi minimum hatszor ettem. MOst ez a nyáron felborult, s ezzel együtt a hormonok is, de remélem innentől sikerül visszaállnom a rendes kerékvágásba. :))
Lányok az lehet, hogy ha jövő héten megyek vissza a nőgyógyászhoz, és viszem neki az inzulin + cukor eredményem, meg a 22 cn. vérvétel eredményét felírja a metet? Bár ő nem endrokologus...de olvastam, hogy van olyan aki felírja! Nem akarom erőltetni, mert akkor kívárom a szeptembert csak jobb ha egy hozzá szakértő írja fel,nem?
Igen, gáz... Nagyon el vannak tévedve egyes dokik, hogy mi ez. Arra is gondoltam, hogy visszamegyek a háziorvosomhoz, elviszem Dr.TL cikkét, meg a PCOS honlapról, hogy milyen leletek kellenek, hogyan diagnosztizálnak. S akkor esetleg beutal... nemtom... két napja azon agyalok, hogy honnan szerezhetnék beutalót...
Timi, én csak azt néztem, hogy ma van 12, te meg 23-án mész újra! Eszembe nem jutna hogy ez négy nap :)))) A kaja vitelét csak feldobtam mint ötletet, de hiszen akár egy fagyasztott pizzát is lehet vinni, ott meg bedobni a mikróba. De ha rendelünk, az ugyanolyan jó, csak akkor várni kell rá. Bár az időt gondolom el tudjuk ütni addig is :))
Ezeket az ötösöket már átjavítottam egyszer négyesekre, tessék mindig a legfrissebbet másolni csókolom :))
Én is a netről okosodtam, 1,5 hónapja nem meg a lányoktól.....Ez a gáz, hogy neked kell könyörögni meg magyarázni! Mi az,hogy nem jó hormonokat kért? Miket írt ki? Igen, a gyógyszer elnyomja a tűneteket, de nem megoldás! Azok a dokik a PCOS oldalon fent vannak elvileg jók, jó ötlet ha azt a dokit felkeresed......szerintem!
Timike! Élvezd ki azért a szabit, és pihenj is kicsit!
Ha néha nem vagyok, az a nethiánynak köszönhető, még mindig nem csinálták meg....:( pedig pénteken volt a vihar....
Olyan vacakul vagyok. Szokott köztetek olyan lenni, akinek a met néha nagyon leviszi a cukrát? nekem múltkor is 3,2 volt, legutóbb este meg 4 volt kaja után 10 perccel...
Sajnos a többi nekem kiesik, mert szept 4-11 közt elutazunk. Ha esetleg mégis másik időpont jó a többségnek, akkor meg majd gondolok rátok, és ksézülök a következőre :)
Timike szépségesen alakul a házatok :)
Youlcsinak meg már szép kerek a pocija :)
Emíliaaa, köszi a jelölést, természetesen visszaigazoltam :)
A többi szabadnap, előtte annyit dolgozom, mint állat!
Én nem szeretnék kaját vinni, megmondom őszintén, előtte végig dolgozom, nincs nekem erre energiám, de ez más kérdés. Veszek készen, és jól van, de ez az én problémám:-))
Az a legkevesebb.
Ez a ciklus már totál élesben fog menni.:-)
A munkások nem dekkolnak ott, mert nagyon remélem, max. szombatig befejezik, aztán ősszel már csak a színezés lesz vissza.
Időpontot kellene választani inkább, minél előbb szerintem.
Többnyire Szegeden vagyok megtalálható, a háziorvosom is ott van. Mikor megtudtam a betegséget kb. két napot csak azzal töltöttem, hogy mindennek utána jártam. Most már tudom mit kell tennem, csak akadályokba ütközöm. A nőgyógyászhoz visszamentem, adott beutalót hormonvizsgálatra fél óra könyörgés után, aztán itthon leellenőriztem, és nem jó hormonokat kért. Amúgy is azt mondta, hogy ez egy állapot, szedjek fog.gátlót., majd ha gyereket akarok egy gyógyszer és sikerül. Persze. (addig meg hízzak tovább, meg a szőrök is :S ) Ezután irány a háziorvos, tőle az endokrinológiára kértem beutalót, de alig adott. Endokrinológián szintúgy októberben fogadnának, ezért döntöttem inkább a megbízhatóbb magánrendelés mellett. Viszont egyetemista vagyok, nincs túl sok pénzem, szeretném legalább a labor dolgokat TB támogatással megcsináltatni. De nem egyszerű, mert nem partner egyik doki sem. Most arra gondoltam, hogy a PCOS honlap szerint van Szegeden olyan nőgyógyász, aki ezzel foglalkozik, elmegyek a magánrendelésére, hátha ad beutalót...
Honnan írsz? Szerintem ha már mész az MM-be akkor úgy érdemes menni, hogy vannak eredményeid! Keres a közeledbe egy nődokit, aki el küld hormon vv-telre! Én a háziorvosomat kértem meg, hogy küldjön el terheléses cukor vizsgálatra, ha jobban vagy vele ezt meg lehet szerintem beszélni, elég hamar sor is került rá, persze úgy hogy a kezembe volt a beutaló.
De aztán utána nézztem, hogy az édes kevés ha van egy terhelt cukor eredményed, meg kell nézzni még az inzulint is! Aztán kértem az MM-be időpontot 3 ponotos cukor+inzulin vizsgálatra! Azon már túl vagyok......és szeptemberbe kaptam időpontot az MM-be endrokologushoz, és megyek az eredményekkel majd.Ezeket csak azért írtam, hogy én így oldottam meg, hátha segít.
Agica, üdv! Lehet hogy ha már a közelben vagy, akkor érdemes az MM-be menni, addig is csináltass meg mindenféle hormont, hogy oda már úgy mehess, hogy van valami a kezedben! Csajok tuti adnak címeket, hogy hol lehet csináltatni ilyet a környéken! No látom közben már írták :))
Kiskiss, miért dekkolnál kórházban???????? Ne őrjíts meg te lány! Egyébként nekem is az ugrott be, hogy Youlcsit nem te hozod...? :)
Timi, a kajarendelés teljesen okés! De abban is benne vagyok, hogy mindenki vigyen KÉSZ kaját, ahogy hozzád is vittük! Mittudomén, valaki husikat, valaki köretet, valaki salátát, valaki üdítőt, aztán lesz minden. Csak ne akkor kelljen csinálni! Tök jó hogy indult is normálisan új ciklusod! Ez a hónapod most élesben fog menni? Két hét szabi? :))) Mondanám hogy punnyadj, de a melósok miatt úgysem tudsz, te is jókor mentél szabira...
Youlcsi, grúpba írtam, most már egész látványos pocak ez! Az a gáz hogy az enyém már most nagyobb, pedig még csak 6 hetes :))) De ugye az enyém nem babapocak, csak sima háj :)))))))
Szia Szaloncukorka! Egészen képben vagy, az látszik :)) Helyileg BP? Igen érdemes már leletekkel menni az MM-be, időt (és talán pénzt is) spórolsz vele.
SZELESZTE!!!! Jesszusom, te csak így beesel, és ennyi??? Ezer meg egy éve nem láttunk csajszi, ennyivel nem úszod meg, mizu veled?
Internetnélküliség miatt nagyon ritkán vagyok net közelbe.
Fejlemények:
Az utolsó két ciklusom megfelelő stressz miatt 50 naposak lettek a 33 helyett és rég volt cukorterhelésem ezért az endodoki csináltatott egy cukorinzulinterhelést.
Megdícsért, hogy tartom a súlyom, ami jelenleg 73 kg valamint, hogy rendszeresen úszok. Mondta, hogy rakjak be még valami más mozgást is.
Két hét múlva lesz meg a cukorterhelés és a hormonvizsgálatoknak az eredménye, szorítsatok hogy jó legyen.
Sziasztok! 22 éves vagyok, kb. egy hete diagnosztizálták nálam a betegséget, noha elég régóta voltak tüneteim, amiből rájöhettek volna. Mondhatni "szokásos" a sztorim... 12 évesen jött meg először, igazából nem emlékszem, hogy gondok lettek volna. Aztán 16 évesen kezdtem el fog.gátlót szedni, de mindegyiktől elég súlyos mellékhatások lettek. Végül tavaly abbahagytam. Az első két mensim még normális volt, aztán hónapokig semmi. Orvosnál állandóan azt hitték terhes vagyok, majd NOrcolutot írtak, amit nem szedtem be, mert már elegem lett a hormonokból. Ehelyett próbáltam egészségesen élni, és gyógynövényekkel kezeltem magam... be is állt a ciklusom. Aztán egy hete sürgősségi tabit kellett felíratnom, irány a doki, aki megvizsgált, majd közölte, hogy PCOS... A tabit felírta, be is vettem... Valószínű nem kellett volna. MOst 17 napos ciklus után ismét mensizek. :S Mióta elolvastam mi ez a betegség diétázom, nemsokára újra elkezdek futni is, úszni is. 164 cmemhez 62 kiló vagyok, legalább 5 kilótól kellene megszabadulnom, remélem sikerül... Most egyelőre az a cél, hogy valahogyan elintézzem, hogy beutaljanak hormon és terheléses cukor vizsgálatra, de nem lesz egyszerű menet. A Mensmentisbe bejeleteztem, de csak október közepére kaptam időpontot. Gondolom jó lenne oda már leletekkel menni. ELnézést, ha hosszú voltam: Szempilla :)
Plusz SZTK alapon legjobb esetben is 4-5 hónap múlvára kapsz időpontot egy olyan dokihoz, aki sanszos, hogy nem ért a PCOS-hez, tehát kidobott idő az egész. Inzulinvizsgálatra beutalót csak endodoki adhat, ha jónak látja. Ha nem, akkor buktad. :(
Az MM-ben az első konzultáció 12 ezer, a többi 9 ezer, a 3 pontos cukor- és inzulinvizsgálat ára pedig 7-10 ezer között van, ott szintén ezt is megcsináltathatod.
21 éves vagyok, egyelőre még nincs tervben a baba, még suliba járok.164cm-hez 61-62 kiló vagyok, bár pár éve még csak 54 voltam és egyáltalán nem eszek sokat. Én Békés megyében, Gyulán voltam endokinál, mert egy éve Győrben lakok, de állandó lakcímem még ott van. De nagyon felmérgelt... A beutalót vagy javaslatot nőgyógyász is tud adni, vagy csak endoki?
nekem legkésőbb 18-a jó a talira. 2-án érettségi találkozónk lesz... és 2 hétvége bulival sztem már fárasztó lenne nekem... (bár ki tudja? lehet még majd úgy felpörgök a 3. trimeszterre, mint az állat :))
rendelt kaja? PIZZA!!! don pepe vagy hasonló tuti van a környéken (azért írtam ezt, mert nekik van light pizzájuk... ha-ha-ha... nem tudom, ez mit takar, de aki diétázik, azt legalább nem őrli annyira a bűntudat :) de agárdon volt pizzériájuk volt szakasztársaméknek is... nem tudom, megvan-e még...
Jelentem, hogy a mai nappal új ciklusom indult, aminek nagyon örülök, az elmúlt hónap keserűségei után. Úgy tűnik ( kopp-kopp ), hogy a mensim is normálisabb lesz, eddig legelábbis rendes vér jön, nem ilyen rozsdabarna szrtutty. ( sikerült az éjszaka összevéreznem a lepedőt, ilyen utoljára sztem 8. osztályos koromban volt:-) Így 36. naposra sikeredett az előző. Egy ilyen "műtét" és ab. után sztem totálisan normális, az átlag 34. napos ciklusaim után.
MA van az utolsó munkanapon és SZABADSÁG:-)))))) Legközelebb augusztus 23-án megyek.
A ház alakul, a hungarocell fent van, már a hálót rakják, remélem a héten elkészülnek. Iszonyat a kupi az udvaron.........de majd lesz jobb is. A teljes "kabátot" majd szeptemberben kapja meg, mert ilyen melegben nem lehet a nemesvakolatot felvinni.
Remélem tali ügyben meg tudunk egyezni az időpontot illetően, én még mindig 18-ra szavazok, de lehet nekem 25 is.:-)
Én konkrétan győrben voltam endodokinál az inzulin mérést megcsinálják a Kardirexben, de kérnek beutalót vagy javaslatot orvostól. Én nem ajánlom a győri endodokit ! elküldött azzal h semmi bajom holott nem mensistem stb..... és nem csak én jártam igy. Chippy is majd jön Ő is tud mesélni sztorikat :(((( De megpróbálhatod. Én is GY-M-S ból járok fel pestre a mensbe. és nem bántam meg. :) Kérdezzz ám akármit nyugodtan!!!!
Nincs sok pont, de nem akarok a nyakadba sózni egy kisebb bagázst:-)))) Nekünk Agárd közel 200 km, de valamit valamiért:DD Nekem nagyon tetszene, szimpatikus:-))))
A tavalyi sütés a kertben nem jött be annyira, inkább maradjunk a rendelt kajánál, mert megint elmegy az idő, hogy ki nem kapott még husit, kinek mennyire legyen megsütve, és nem fogom a pácolt húst akár 25 fokban autóztatni 187 km-rt........vagy egy bogrács jó pöri és slussz. Azzal nincs macera. Kajára, piára összedobjuk és nincs rá gond.
Ha így kóser a többieknek, akkor marad Gárdony, csak az időpontban kell megegyezni.
KisKiss
Miért egyedül jössz????????? Ez így nem igazságos, akkor én is egyedül megyek:-((( Tessék a családot is hozni! Ez parancs! MOnd meg Apának is. A csapat javát ismeri úgy is:-) Miéééééééé lennél kórházban? Ne fesd az ördögöt a falra! Tessék pozitívan hozzáállni, nem lesz semmi baj!
hlai tőlem is lehet agárd...olyan mindegy...mindkettő messze van szerintem én megint egyedül megyek...:(( (vagy viszek valakit aki be mer ülni mellém....és nem rettegi magát halálra) vagy én csatlakozok be valakihez...még képlékeny! remélem minden rendben lesz és nem a kórházban fogok éppen dekkolni :) na, majd még jövök! puszi
Újként csatlakoznék hozzátok, ha nem baj. Már kb.1,5 hónapja olvasgatlak titeket, sok mindent megtudtam már így is tőletek a betegségünkről, de nem eleget. Voltam nemrég endokinál is, bár annyit ért, hogy azt a pénzt akár az ablakon is kidobhattam volna... Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy Győr közelében hol tudnék csináltatni terheléses inzulinszint mérést? Meg itt a közelben van-e normális endoki, vagy menjek inkább az MM-be?
Timike, mi ez a sok pont? Nem akarsz hozzánk jönni?
Nálunk azért is lenne jó, mert van kert, ha jó idő van a gyerekeket szabadon lehet engedni, van hinta egy darab, és van nagy halom gyerekjáték, az kb. 5 gyerekre való és a szülinap még csak most jön.
Le lehet ülni idebenn, igaz kicsit szűkösen, de sebaj, sok jó ember kis helyen is! :D Főzni is tudok, van tárcsalapunk, bogrács, kinn is tudunk sütögetni.
Sőt, mint Timi szülinapján azt is le lehet dumálni ki mit hozzon.
De ha sokatoknak kiesik Agárd természetesen felőlem lehet Siófok.
Akkor béreljünk ki a Balcsi déli partján Siófok közelében egy nyaralót, összedobjuk a zsét rá, 1 napra, és rendelünk valami kaját pl. ( szept. közepe nem számít szezonnak a Balatonon, sőt....örülnek, ha valaki betéved. )
És nem kell feltétlen Siófok, lehet az Balatonszemes is.........csak példa.
Vagy Ariaden ötlete, hogy legyünk náluk..............az is jó lenne, akkor is lehetne kaját rnedelni, hogy ne azzal kelljen foglalkozni.
Végülis képlékeny a dolog nagyon. Az ápolási igazgatónak azt hiszem Balatonlellén van nyaralója, megkérdezhetem azt is, hogy így menne-e a dolog. Végülis Siófoktól pár km. és az Edit rugalmas szerintem. Na? mit szóltok?
Brekusz
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni semmikor:-((((((
Kíváncsi leszek a görbédre nagyon, hogy alakul majd.
Sajnos nekem mégsem jó egyik hétvége sem. Elfelejtettem, hogy az 5-ei hétvégén Bp-et mutatom meg a férjemnek (először jár Mo-n). Pedig úgy találkoztam volna veletek.:( 7-én meg megyek RR-hez.:) Vééégre. Velem semmi különös, szerintem pé készülődik, mert görcsölök, mellem feszül mint állat és pozi a teszt. Csak egy baj van....férjem szombatig nincs itthon...úgyhogy ez a hónap is felejtős..:( De nem baj, mert legalább nyaralás előtt letudnám a menszit (ha valóban pé lesz) és tudunk menni fürödni. Timike: gratula a menszihez, legalább a jól működő rendszered nem borult fel és mehettek élesben.:)
Pénteken megyek a Te Siófoki doktor bácsidhoz. Egy kicsit belekeveredtem, hogy hova is kell menni pontosan? Be a gyógyszertárba és onnan van a rendelő?
Én biztos nem venném be, nehogy hatással legyen az eredményre, mert ugye ezáltal kerül valami a gyomrodba. Én sosem vettem be gyógyszert, mikor ilyen vérvételre mentem, és azt hiszem, valamikor réges régen, egy messzi messzi galaxisban mondták is...:D
"Elsőre nincsen öteletem, hiszen nincsen egyik helyen sem udvari játszótér. Esetleg a part közelében van egy hely, ahol egy park van a közvetlen közelben. Oda el lehet vinni a gyerekeket játszani. Pelenkázója szerintem ennek az étteremnek sincsen, azt a kocsiban kell megoldani.
Nem tudom, hogy van-e olyan hely egyáltalán, ahová nyáron betér 20 fő és ott lehet egész nap úgy, hogy csak 1x fogyasztott valamit is. Itt pelenkázós étterem nem nagyon van. Minden esetre tudok adni pár nevet, akiket fel lehet hívni és akkor előre le kell foglalni x időre az egész éttermet. Nyáron csúcs szezon van, ilyenkor amúgy nem szívesen tart senki sem 20 főt ott 1 étkezés mellett egész napra..."
Lenne egy kérdésem: jövő héten lesz a cukorterhelésem. Előtte vegyem be a gyógyszereimet? Nem metet, hanem vérnyomás, stb. Amúgy lehet császkálni utána, vagy nem?
HCG szuri esetén az lh teszt is és a hcg teszt is pozitív, így ez neked most semmi támpontot nem ad. Ráadásul nagyon korai is. Mérj hőt, és úgy 10 nap múlva már lehet nézni az eredményt!
Sziasztok, ezer eve egyszer mar jelentkeztem itt nalatok, ujra itt...ket ev utan eljutottam odaig, hogy elkonyvelt egy orvos pcos-nak, kb egy honapja szedem a metet, closty+tuszorepis ciklus kozepen vagyok, ami eleg erdekesen alakul. Volt 3 erett tuszim, ovitrelle szurit kaptam 5 napja, es azota mar az otodik napja folyamatosan eros pozitiv az lh tesztem (hom meg nem ment fel). Volt valakinek ilyen tapasztalata? Egyebken tegnap voltam uh-on, a tuszik eltuntek, egy sargatestet lattot a doki, azt mondta, egy biztos megrepedt. Lehet, hogy a szuris hcg-t mutatja ki a teszt? (csinaltam egy hcg tesztet is, mert tudtam, hogy ilyenkor pozitiv szokott lenni, es mar latni akartam, hogy az hogy nez ki...)
A talihoz annyit, én is mennék, ha nem zavarok, ha már Timike hívott:D Nagyon szívesen megismernélek titeket személyesen is.
Nekem hétvégén bármelyik időpont jó, viszont csak azt nem tudom, hogy oldjam meg a lejutást, mert azuram melózik hétvégente. De csak megy arra valami tömegközlekedés:D
Timike! Írok privit amint nem lesznek ennyien. Én foglak a szabin váltani, én 20-tól leszek 2 héten át szabin. Á, dehogy számolom a napokat!
Sziasztok! Timike, gratula a mensihez, meg az összebújáshoz!
Nekem is jó a Siófok, de szívesen felajánlom, hogy akár nálunk is lehet Agárdon, itt legalább a gyerkőcök helye megoldott.
Nekem a szeptember 18 tuti nem jó, 19-én Pesten van jelenésünk egy kerti partin, azt biztos, hogy nem tudjuk már lemondani, így én ötödikére, vagy 12-re szavazok.
Úgy tűnik kezd megjönni a mensim:-))) Tök örülök neki, ma vagyok a 35. napon. Rendes mensi holnapra lesz, így 36. napos ciklust zárok, 22. napi pé-vel, tök szépen látszik a görbén is, a nyálkákon.
Nincs semmi extra,péntek óta szedem a Meforalt.Volt egy kis hasmenés-hányinger,de nem vészes.Viszont elolvastam a betegtájékoztatóját,és azt írta,hogy aki babát tervez,vagy várandós,annak nem szabad szedni....most akkor mi van??Én meg épp arra kaptam,hogy legyen már végre bébi.
Tittu!!!
Légyszi majd írj,hogy mit mondott neked a nőgyógyi a laborodra,nagyon kíváncsi vagyok!Nekem azt mondta R.R,hogy tuti hogy elírták....valószínű neked is ezt fogja mondani...
Igazából szerintem mégegyszer el kellene menni inzulin terhelésre,csak hogy megnyugodjak,hátha tényleg összecseréltek valamit.De én úúúúúúúúgy utálom azt a cukros löttyöt,meg a hányingert,a tűt.......:(
Na sziasztok,megyek dolgozni.
Anya!!!!Képzeld,ma megyünk Tomóval strandra!!!!Puszi:))))))Majd este beszélünk!!!
Azért gondolkodtam én is a 18-ban, mert 5-én nálunk nagyon hó vége van, mi olyan 8 körül kapunk fizut, a 11-12 hétvége kiesik többünk miatt is, így maradna nekem a 18-a. De ha a többség megszavazza az 5-ét, akkor kérünk kölcsön és megyünk akkor:-)))
Brekusz És ha 5-én lenne, akkor te is tudnál jönni???? Tök jó lenne:DDD
KisKiss Legalább nem estek ki a ritmusból utazás terén, ha 5-én lenne:-)))) Ma és holnap dolgozom, így a felügyelői állásom odalesz:DDD
Kleingy Siófokon valami nyugis, bababarát helyet keresünk, ahol nem dobnak ki, ha elfogyasztottad a kajád, hanem mondjuk ott tudunk lenni egy délután. Étterem szerűség, ahol van egy udvari játszótér ( jó idő esetén ), hogy a kicsik kint tudjanak játszani is. A nagyok pedig bent dumálni. Lenne egy ebéd, sok dumcsi és estefelé hazajövetel.
Megyek készülődni, aztán majd amikor engedik, bentről bekukk, hogy állunk tali ügyben és egyébként!
Ma jártam a DMben, vettem fruktózt 499, szőlőcukor volt még 399ért. Mindegyik 0,5 kgos kiszerelésben. Hőmérő ügyben a múlt héten vásároltam a gyógyászati segédeszköz boltban digitális hőmérőt 800,- Elvileg be van vizsgálva klinikailag (matrica is volt a dobozon), hogy pontosan mér. Bár a mai világban azt mondanak, amit akarnak.
Háááááááát, ha lehet, akkor én is szívesen mennék Siófokra, találkozni veletek. Hétvége választásban rugalmas vagyok.
timikém! felügyeljed csak a munkát szorgalmasan! szükség van a női logikára ennyi férfi között!!! komolyannnn!!!!!!
jokeva! muszáj fotelágy? kanapé nem jó? az is kihúzhatós....és karfás is :D
tittu! nekem dm-es digim van...már a második gyerkőcöt tapossa :DDD bár az éjjeli kelések miatt most nem igazán mérek...felesleges, mert fals lenne!
tali ügy! én jobban örülnék, ha gyed/gyes/fizetés után lenne a tali! nekem ezért jobb lenne a 18-a, de ha a többség 5-re szavaz, azt is meg tudom oldani esetleg! csak az azért gáz, mert családi nyaralás lesz (tóbi, bobszi, apa, anya) előtte való hétvégén...aztán egy hét múlva megint visszamenni....háááát...
Estét kívánok :) El vagyok tűnve, tudom, pótlom hiányosságom :P Nos a helyzet az, hogy szombat óta vezetem, hogy mikor mit és mennyit eszem. Nagyon jónak tűnik ez a megoldás, igaz még gyógyszerem nincs, de szigorúan tartom így is a 160 Ch-t. Sőt, még kevesebbet is eszek... és fogytam 1 kg-ot :D Szert tettem egy nagyon jó mérlegre, gondolom sokan ismeritek az egyik élelmiszer üzletlánc jelenlegi pontgyűjtős akcióját, ahol meseszép fürdőszobai kellékeket kínálnak nagyon jó áron. Mér testzsírt, izomtömeget és víztömeget a testsúly mellett. Nagyon tetszik az 5db-os kiegészítő fürdőszobai szett is, azon még gondolkodok, de jól mutatna majd az új fürdőszobában :) Hamarosan lakásfelújítás veszi kezdetét, be vagyok sózva :))) Egyébként igen, nekem lett alacsonyabb mind a cukrom, mind az inzulinszintem terhelés hatására, remélem a nődokim majd szerdán tud erre valami használható magyarázatot adni, de úgy döntöttem, mindenképp elmegyek majd az MM-be RR-hez, hogy össze tudjam hasonlítani két doki véleményét... Szerintetek jó ötlet? Tudom, hogy többen is a DM-et ajánlottátok, de nekem sajna csak Rossmann van a közelben, így vettem ma fruktózt és teljes kiörlésű tönkölylisztet. Az előbbit 490 Ft-os áron, az utóbbit pedig 800 Ft-os áron. Ez milyen a DM-hez képest? Mert ha nagyon nagy a különbség, akkor lehet megérné az a fél óra kitérő, de ma valahogy nem vitt rá a lélek :$ A másik dolog, amiben a segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen lázmérőt javasolnátok a hőm mérésére? Sajna a régi higanyos hőmérőnk eltört, és ugye már nem lehet sehol se venni :( Van digitális, de én abban nem bízok annyira, nem lehet vele olyan pontosan mérni, mint egy higanyossal szerintem... Vaterán találtam higanyos lázmérőt, de nekem elég bizarr onnan vásárolni, ki tudja hogy valóban original, és ki tudja hogy hova dugták :D
Én a jelentkezési határidőt mondtam hogy késő :))) Nekem tökmindegy amúgy az időpont! Itthon ülök gyed-en :))) De lényeg a lényeg, ha neked késő a 18, hát legyen 5, nekem igazán egyre megy! Többiek?
Szeptember 5 re szavazok én is. Jó lenne ha másnak is jó lenne. :) HMMM ? Valszeg lesz munkám szept 15.től ez majd csütörtökön elválik és sajna olyan jellegű h a 7vége is simán beleesik :(.
Van egy ötletem :
Mindenki aki felírta a nevét vagy majd fel fogja írni. Legyen kedves odaírni h Neki mikor lenne jó. :) Ha mindegy akkor is jó lenne ha írnátok vmi dátumot.
A szept 12 szerintem nagyon késő, ha helyet akarunk foglalni! Feltéve ugye ha úgy 10 körüli lesz a létszám, akkor szerintem foglalni kell, arra pedig itt Balcsi környékén 1 hét nem biztos hogy elég. Esetleg szept 5? Addigra már mindenki tudja hogy jönni akar-e, aki meg abban a két hétben jelentkezik új arcként a topikban, úgysem akar majd egyből azzal indítani, hogy topiktali :))) Egyébként úgy rémlik Ariaden is azt írta, hogy jó neki Siófok!
Visszaolvasni nincs esélyem.......annyit írtatok. Gondoltam, valamiféle életjelet adok magamról:-)))
Ma szabadnapos vagyok, egész nap kint vagyok a " brigáddal " az udvaron, mert fúrják a falat és meg lehet itt bent őrülni a zajtól és egyébként le van az összes redőny engedve a vakolás miatt.
Velem semmi különös, lájtosan fájdogál a hasam, remélem napokon belül megjön a mensim. A hőm 36,8 még. Jelentem tegnap megtörtént az első szex CSB elvesztése óta.......mit ne mondjak, hát jól esett mindekettőnknek.:-)))
Jokeva A kérdésedre a válaszom, nincs és nem is volt. Tesz-vesz, vatera?
Csajok, megírom ide is, hátha nem rúgják szét a seggemet a modik nagyon: Fotelágyat keresek, karfásat, ágyneműtartó nélkül? Család-barát-haveri galeri között nem tud valaki eladót?
Levelesbeka! Ilyen eltérőek is lehetnek? ez tök érdekes...Akkor lehet, hogy később megint érdemes megcsináltatni...mert nekem kb. a ciklus 65. napján csinálták.
Sokan szoktatok DHEAS-t csináltatni. Az milyen szempontból érdekes? nekem ilyet nem csináltak.
Youlcsi! Nem is tudtam, hogy Kiskissel így vagytok:D
Persze azért ha nem tudod/tad szedni háát akkor nem. A doki nem véletlen állitott le. Neked azért nem "csak" :S PCO-sod van. Mégha a metet nem is tudnád szedni azért azt lehet h kerüld a cukors cuccokat h 30 év múlva elkerüld a diabot. :))) de az még arrébb van.
Most 1 koncentrálni valód van :) arra Aki a pocidba van :))))
ja, persze... ha szükséges, lesz insulin-terhelés... de különben is: gyógyszer szempontjából a gasztrósé a végső szó... attól függetlenül, hogy nem hatott, nem önszántamból hagytam abba a metet (ha így lett volna, akkor legalább a már bespájzolt 3 dobozzal megettem volna :)), hanem mert az orvos azt mondta. másnap meg tiszta kétségbeesve mentem a nőgyógyászhoz, hogy mi lesz így velem? ő csak mosolygott azon, hogy már megint van valami, amin parázhatok... és 15 nap múlva lett egy nagyon halvány, de egyértelmű zebrám :)
Egy mérésből meg tudod állapitani h IR de ahhoz h ki tudd zárni 100%-ra ahhoz egy mérés nem elég ha minden más tünet megvan. A mérés eredménye sokmindentől függhet.
Hisz nekem is az elő hormonsor + inzulin szinte tökéletes ha nem elég jó a doki akkor Ő is elküld h ez bizony nem IR. csak enyhén volt emelkedett az inzulinom is. És a kontollokon eltérő lett az eredmény.
Ezzel Youlcsi csak azt akarjuk mondani és nem belédbeszélni az IR-t! hogy majd szopi után meglátod h hogyan is fog alakulni a mensi. és nem ártana egy inzulinterhelés mégegyszer h tudd mi a helyzet mert egy mérésből nem lehet megállapitani ekkor meg ekkor jó volt az eredmény, az még nem garantálja h legközelebb is jó lesz.
persze... ezzel is egyet értek... de egészen addig, amíg csak egy insulin-terhelésem volt, és az jó volt, mást nem tudok mondani, mint hogy az alapján nem is kellett volna.
ja, és nem tudom, emlékeztek-e, de ami nagyon érdekes: az első PÉ-m és norcolut nélküli (jóindulattal spontán) mensim abban a ciklusban volt, amikor szedtem a bromocriptint... attól függetlenül, hogy a prolaktinom is mindig tökéletes volt, sőt, inkább az alsó határhoz közelített.
de egyébként nem panaszkodhatom :) a jelen helyzettel tökéletesen elégedett vagyok... és per pillanat a legkevésbé sem érdekel, hogy majd 30 év múlva esetleg emiatt leszek diabéteszes, mert most nincs kezelve :D
Lehet nem hatott a met, lehet nem is hatott volna. Ezt most már nem tudhatjuk meg, de lehet h Neked pl. az a fajta nem jött be. mint ahogy én is szedtem 8-9 hónapig a sima metet és szó szerint semmit se csinált.....
2008 év végén szedtem kb 4 hónapig szterót (2 hónap lokális, 2 hónap szisztémás). ahogy a szisztémásat elkezdtem szedni, többet nem jött meg magától a mensim.
Jokeva! több mint egy évig szedtem, kb 2 hónapig a minimális adagot (2x250). utána volt egy hónap leállás, és aztán 2x500at szedtem, de talán csak 1 ciklusban, majd 2x850et és kb az utolsó 6-7 hónapban már 3x850et. vagy valahogy így. ennél feljebb nem mertem emelni. ez azért már közel rendes adag.
Amíg elvoltunk a Platformban vásárolni, kérdeztetek, de ahogy látom, más meg is válaszolta. Igen, jobb ha gyanú esetén kap az ember lánya metet, de azért csak kellene inzulinvizsgálat, a mennyiség miatt, nem? Hány mg, napi hányszor, stb.
ahogy én láttam, a met dózisa nem attól függ, hogy mennyi az insulin, hanem hogy van-e javulás, vagy nincs... általában elmondható, hogy egy alacsonyabb dózisról indul az ember lánya (2-3x 500 mg), és ezt emelgetik, ha szükséges.
fene tudja... de akkor legalább az egy év alatt minimálisan hatnia kellett volna a metnek, nem? de semmit nem csinált. még akkor sem fogytam tőle egy dekát sem, amikor 3 hétig a vízen kívül semmi nem maradt meg bennem. szőrök ugyanúgy megvannak... na és több pattanásom volt a szedése alatt, mint előtte 26 év alatt összesen :) meg persze számomra a vérzéseim sem férnek igazából bele a képbe (fogigátló nélkül gyakori és bő vérzés)... bárki bármit is mond, én meg vagyok győződve arról, hogy nálam a mensit a szteroid vágta haza...
de persze elhiszem én azt, hogy ez pcos... mert a tünetek alapján egyértelmű... de azt nem hiszem, hogy ezt csak az IR okozhatja. más fórumokon sokan vannak ám csajok, akiknek teljesen normális a terhelésük, hiába szedik a metet... és mindeközben megvan minden ami kell: cikluszavar, szőrök, túlsúly, policisztás petefészkek, stb, stb
ja... és akkor jött a baba, amikor már nem szedtem a metet ;) (na jó, persze még csak pár napja... de ez akkor is furcsa)
De legalább meg van a baj, remélem több már nem lesz........
Amúgy szerintem azért jobb ha valaki PCOS és néznek Inzulin értéket, mert ha valakinek van is, gondolom nem mindegy milyen esetről is van szó, mert akkor olyan adagba írják fel a metet.
Te figyu, én elég sokat agyalok rajtad, és nem lehetséges, hogy csak nem mutatta adott pillanatban az IR-t neked az a mérés? Lehet hogy szülés után érdemes lenne egy öt pontos terhelésre elmenned, nem? Hisz minden más tüneted megvan, és így vagy úgy, de három hónap met után (ugyan clostyval) lettél terhes...
kleingy! nekem ugyan volt insulin terhelésem, de az nem mutatott ir-t. mégis megkaptam a metet, mert hogy inkább azt próbáljuk meg első körben, mint hogy a műtét (az jött volna most tavasszal) a pcos kimondásának nem kritériuma semmiféle insulin-vizsgálat.
norika! láttunk itt már ennél sokkal rosszabb terhelt insulint is :) persze ez nem azt jelenti, hogy örülj ennek az eredménynek... de azért kezdetnek, nem rossz ez ;)
Orsi! bár a "hivatalos köszöntés" nővérem tiszte... de azért üdv a klubban :) sztem ha csak tegnap óta görcsöl a hasad, még ne csökkentsd vissza a metet (persze azt csak te tudod, hogy mennyire elviselhető vagy sem, amit érzel)... várj még 1-2 napot. ha nem javul, ráérsz utána egy kicsit visszavenni belőle.
Kleingy, ha egyéb tünetei megvannak az ember lányának, és minden más endo betegség kizárva, akkor inzulin terhelés nélkül is lehet PCOS a diagnózis. Nekem sem néztek inzulint (gondolom a környékemen nem lehetne), de minden mást kizárt a doki, megvizsgáltak alaposan, és kapom a 3x1000 metet. Szerintem ez a szerencsésebbik eset...
Akinek reggelivel kell bevenni a metet: tessék reggel hétig felkönyökölni az ágyból, az este odakészített metet egy pohár vízzel meg néhány kekszel bevenni! Nem tízkor kezdjük a napot, metformin szempontjából...
Orsi, ha nagyon megy a hasad, és nem szűnik, akkor nyugodtan vegyél vissza mondjuk 250-et. Én két hetente tudtam csak emelni 250-eket, gondolhatod, mire felépítettem a 3x1000-et, hónapok teltek el. Így is három hónapot végigf*stam... :(( De végül megszokta a szervezetem :)
Norculuttal jött meg neked is? Mert nekem is csak azzal tudták meghozni. De végülis a doki abból a hormoneredményből is látta, hogy nem stimmel az LH/FSH aránya, és ez a PCOS egyik tünete.
3 pontos inzulin vizsgálatom van, Uh-vizsgálatról is van papírom, illetve hormon eredményem is van. Bár ez egy nagyon hosszú ciklus alatt készült, ami végülis gyógyival jött csak meg. Akkor elvileg meg van mindenem...már csak várnom kell.
Nekem sem volt mensim, és úgy nézettem a hormonsort, amit egyébként jó hozzá igazítani. Nem mondták, hogy kellene új, mert úgysem tudom mikor milyen hosszú a ciklusom. :( Örülök, ha megjön....
Köszönöm az anyagokat! Még nem olvastam mindent, de már sokat tanultam...a diétánál a legnagyobb nehézségem tuti a kávé mellőzése lesz...
Nem egyből kezdtem az előírt adaggal, fokozatosan emeltem a dózist 2 hét alatt, úgy ahogy a dokim írta...de már eljutottam a 2*1000 mgig..
Megfogadva a tanácsot elmegyek inzulin vizsgálatra is, de első körben megpróbálom itthon, mert tartok az éhgyomorral való utazástól.
A hormonértékes táblázattal kapcs lenne egy kérdésem...írják hogy a tesztoszteron a ciklus 3-7 napján kéne nézni...hát nekem a vizsgálat környéki hónapokban nem volt mensim jópár hónapig és az értékem 5.8 nmol/l ,ami elmenne egy férfinak...lehet ezt is újra meg kéne nézetnem?
Én úgy mentem RR-hez, hogy megvolt az UH, a 3 pontos inzulin és cukor és a hormonvizsgálatok. Nem is küldött sehová, felírta a 3-as gyógymódot és 3 hónap múlva kontroll...
Sovány sült husit, krumplipürével (ezt nem szabad, de keveset eszek hozzá, kb. két kanállal) és hozzá sóskafőzelék, amit viszont szabad és nagyon egészséges is!
Igen, MM-be megyek, RR doktornőhöz. Róla nagyon nem tudok nyilatkozni, mert egyszer voltam csak nála, viszont akkor végtelenül türelmes, kedves volt, és profi benyomását keltette.
2 hónapja szedem. Szeptember közepén kellene majd mennem felülvizsgálatra, hogy sikerült-e lejjebb vinni az inzulint. Ha igen, és még sikerült leadni pár kilót, indulhat végre a babaprojekt:D
ÉN lassan 2 hónapja csinálom a diétát. Az első 2 hét nagyon nehéz volt, de utána én csodálkoztam a legjobban magamon, hogy mennyire be tudom tartani, pedig azt hittem, hogy na ez nem fog nekem összejönni. Azóta 7 kg-ot fogytam.
És nekem is a rendszerességgel van baj, mert az ügyfelek között nem mindig van időm tízóraizni, uzsizni, meg az ebéd időpontjának a betartásával is gondjaim voltak. De most már hozzászoktam, hogy tízóraira, uzsira olyan ételeket eszek, amit két ügyfél között gyorsan bekapok, mert még az a legjobb. Hol egy joghurt egy kis korpával, hol 3 szelet korpás keksz egy kis 100%-os gyümilével (ebből csak keveset szabad, azt mondta RR, max 2 dl tízóraira, de több nem, és jobb, mintha semmit sem vinnél be). Ha van egy kis időm, akkor elmajszolok egy kis almát, vagy egy kis mogyorót.
Kleingy! Én is virslit ettem, de nem bírtam 1,5-nél többet megenni (pedig régen akár 3 is lement), fél szelet teljes kiőrlésű házikenyérrel, paradicsommal, paprikával...:D
Én nem tudom értékelni az eredményeidet, mert még én is csak kezdő PCOS vagyok, de nekem a 2 órás, ha jól emlékszem 65 lett, amire azt mondta a doki, hogy nagyon magas. (az 1 órás meg 100, a 0. pedig 17). És kaptam rá 3x500 mg Meforalt. Én ezt csak viszonyítási alapként mondtam, mert mindenkinek egyénre szabott, hogy mi a magas.
Lányok nem írtatok az eredményemre! Ennyire rossz? Másnak milyen volt? Ha jól olvastam valahol akkor elvileg az inzulin alap értéknek 4.32. x 5 lehet a terhelt= 21,6 de nekem ügyi 44,17 tehát magas! Jól gondolom?
Indatina, én sem kaptam még metet, Clostyt kaptam nem lett tőle peteérésem, bár most fura a görbém lehet még is lesz, bár 4-én nem látott a doki érésben lévő tűszőt!
Valahogy meg kell barátkoznom a napi 5 tudatos étkezéssel. Ez tényleg teljes életmód váltás pláne hogy sokat vagyok úton.
Kenyér féleségben az a lényeg, hogy ne fehér legyen vagy muszáj a teljes kiörlésű?
Csütörtökön lesz 3 pontos cukor, inzulin TSH és hormon sor.
Kicsit elbizonytalanodtam, mostanában nem csak a prolabról hallottam negatív dolgokat. Néhányan RR drnő-ről sem írtatok túl jókat. Hozzá van időpontom. Remélem nem lesz csalódás.
A mennyiség (a kalóra a hízás miatt lehet érdekes max). Ha fogynod kell, akkor a napi 160 gramm CH-t kell tartani azzal együtt, hogy mikor és milyen kaját ehetsz... :) Nagyon fontos a napszak és megfelelő mennyiségű CH szerinti étkezés!!!
Nem nehéz átállni, én már pl ma 2.5 virslit ettem reggelire egy szelet kenyérrel és full jóllaktam (5 virslit vettem elő, de a fele páromé lett). Neked küldtem mélt a diétával kapcsolatban? Ott le van írva szépen.
Amíg inzulinban úszik a szervezeted, sanszos, hogy nem tapad meg a baba, mert a szervezet kilöki. Nem értek ehhez, de én nem engedném, hogy stimuláljanak, amíg úgyse nagyon lehet eredménye, hogy aztán később még nehezebb legyen. Aztán lehet, hogy a csajok mindjárt megcáfolnak. :)
Ugye inzulint is néznek neked a cukorvizsgálaton??? A nélkül el ne menj. 3 pontos terheléses cukor és inzulin. A cukor magában semmit sem mond a PCOS-eseknek!
Én is a Prolaborban voltam egyszer. De ha tényleg ennyi rosszat mondanak, akkor nem éri meg. Én megkérdezem itt a Miniklinikát, hormonokat csinálnak, de inzulinterhelést azt nem...:(
Nem gondoltam volna, hogy valaha "fórum függő" leszek. Minden nap vissza kell olvasnom :-)
Kicsit "dinnyének" érzem magam. A diétával kapcsolatban a kalória vagy a mennyiség számít. Norika85 diétáját tanulmányoztam, és a 20-50 gr étel nekem irtó kevés. Azért a tányért sem érdemes összepiszkolni :-)
Csütörtökön megyek a cukor vizsgálatra, nagyon várom az eredményeket.
Bár többen is azt tanácsoltátok, amíg nem érek el eredményt és szedek metet, addig felesleges mesterségesen próbálkozni, mégis folytatnom kell a kezeléseket. Jelenleg clostit szedek. Ezzel nem ártok, ugye?
Nem, szoktam reggelizni, de van úgy, hogy vasárnap csak mondjuk 10-re jut időm kajálni, mert akkor szeretek lustizni, és nem tudom, hogy akkor bevegyem-e a metet, vagy sem. Igazából ez érdekelt volna. Mert amúgy mindig pontban 7-kor eszem egy kis reggelit.
Én meg azért szeretem reggel mérni, mert az mindig kevesebb:D
Inzulinvizsgálat nélkül metet írni... nem rossz. Mielőbb menj el inzulinvizsgálatra! E lelet nélkül nem is értem, hasraütésszerűen döntötte el, hogy milyen adagot szedj...?
Inzulinvizsgálatot kérhetsz ott, ahova mi járunk dokihoz és laborba, a www.mens-mentis.hu oldalon. Ők a Móriczon vannak Budán, kifejezetten PCOS specialisták (RR és Tüű doki). Fizetős, de akár már 1-2 nap múlva mehetsz 3 pontos, terheléses vérvételre és másnap megvan az eredmény. A dokikhoz 1-2 hónappal előre kell bejelentkezni.
A metet CSAK úgy szabad szedni, ha diétázol mellette!!! Küldök mélben anyagot. Egyébként ugye nem rögtön fullosan kezdted szedni, hanem felépíted szépen lassan? Ha rögtön full adaggal kezded (pl 3*1) akkor kikészíted magad, állandó vécén ülés, stb.
Ja és ha tényleg inzulinrezisztenciád van (arra kaptad a metet), akkor a cukrod naná, hogy tökéletes, csak épp a szervezeted úszik az inzulinban... Ez a II. típusú diabétesz előszobája, ha nem vigyáz az ember, könnyen olyan cukros lehet, mint a szél.
Met+diéta+mozgás!
Ha fogynod kell, a diétát a 160 grammos szénhidrátdiétával kell csinálni. A mozgás pedig tényleg rendkívüli módon leviszi az inzulint, nem vicc.
Köszi a gyors választ! Ma sajnos elszúrtam, tejjel vettem be, de ezútán figyelek.
Inzulin vizsgálatom nem volt. A nőgyógyászom, aki hál isten egyből beutalt endora kért cukorterhelést, hormon vizsgálatot és elküldött ultrahangra,de inzulint nem. Így is sokat gyorsított a vizsgálaton, mert elsőre 7 hónapot kellett várni az időpontra, akkor az orvos kortizolos vizsgálatot csináltatott, de a diagnózisra megin várnom kellett egy fél évet. A cukros rész nekem nem tünt rossznak:
Légy üdvözölve közöttünk. Bár én Meforalt szedtem, és én is pokoli nehezen szoktam meg,(mivel a nődoki elfelejtett a felépítésről tájékoztatni), de egy dolgot biztosan tudom, hogy már a megszokás után sem tehettem. Soha nem szabad tejjel bevenni a metet! Bár van akinek nincsen ezzel gondja, de nekem hasmenést okozott. Tanácsos étkezés közben bevenni. Diétázol is mellette?
Vaesz! Amit napközben megeszel, megiszol az lazán okoz 1-1,5 kiló többletet estére. Én nagyon szeretem este mérni magam, akkor vagyok 46 :) Egyébként amit mérvadónak kell venni sztem az a reggeli nettó súly, ruhátlanul, kis-nagydolgok intézése után. A reggelis kérdésedet nem értem! Nem reggelizel? A 7 óra körüli 30g nagyon fontos lenne...
Nem rég az endokrinológus nálam is PCO-t diagnosztizált...sok tájékoztatást nem adott...mondhatni semmit, csak felírt Merckformint...szóval most a neten "okosodom"...így találtam rátok is és csatlakoznék, ha nem gond...
Lenne rögtön egy kérdésem is. Fokozatosan emelve a Merckformin dózist (500. 1000,1500) vasárnaptól 2*1000mg Merckformint szedek. Tegnaptól szörnyen görcsöl a hasam és kínoznak a szelek...ez kb meddig tart? vegyem vissza esetleg 1500mg-ra a dózist? Előre is köszi. Ors
Megérkezett a tesztoszteron leletem. 1.64 nmol/l (0.22 - 2.90) Vicces ez az adat a kórházihoz képest. Kérdés, hogy higgyek-e a többi eredményben. Végképp nem értem mi van... Ti mit tennétek a helyemben? 28. napon, pé sehol, látszólag minden hormonom a normál tartományban...
Csak most tudtam jönni, mert a vihar tönkrevágta otthon a netet, úgyhogy most melóból csak egy kis bekukk!
Lilly! Nagyon-nagyon jó nyaralást:D csodaszép lesz, meglátod. A beszámolót meg a képeket meg majd várjuk.
Azt szerettem volna tőletek kérdezni, hogy azt mondtátok, hogy napszak szerint kell étkezni, tehát már 10-kor ohne reggeli, csak tízórai. Viszont akkor a reggeli metet be szoktátok venni?
Nekem 2 hónapja RR még a felezős metet írta, hogy szép lassan építsem, de nagyon kellett, szerintem ha az egészet szedem, egész nap le se szálltam volna a wc-ről.
Ja, és lányok, képzeljétek, már 7 kg-ot fogytam (103,3-ról 96,1 kg vagyok - mindig reggel mérek). Ezt 2 hónap alatt. És már alig van gatyám, amit fel tudok venni, mert minden esik le rólam. Tényleg, tudja valaki, hogy miért van az, hogy reggel 1-1,5 kg-al könnyebbek vagyunk, mint este?
Klengyi! Akkor itt vagy a szomszédban, én SZsz.Miklósi vagyok. Tudsz a környéken olyat, ahol csinálnak inzulint, vagy te is az MM-be jársz csináltatni?
na... akkor én lehet, hogy nagyon félre értettem amit olvastam... a 120perces cukor megmutatja, hogy működik-e a rendszer egészében (ha nem, akkor majd tovább vizsgálgatják... de esetedben minek, amikor tudja az orvos, hogy ir-es vagy... és hát a max amit tehetne, hogy a metet kiváltja a terhesség idejére insulinnal) ha már kiderült, hogy nem működik, onnantól már csak az a fontos, hogy vajon mennyire nem működik... mert ha a diétával és gyógyszerrel a 60perces cukrod normál szinten tartható, akkor vélhetően a 120perces is rendben van...
ez kb olyan, mint a t.gondozó ugye csak vérképet kér... az nekem gány lett... mi lett az ítélet? vaspótlás... mert a car vérkép, az anémia egyenlő a vashiánnyal... azt már senki nem nézte, hogy a vasam totál normális volt... annyi, amennyi szökőévben egyszer szokott lenni.
vagy csak nagyon logikát keresek ebben az egészben?
youlcsi! ez ok...de akkor ha az inz. hatékonyság a lényeg, akkor miért nem néznek inzulint is?? ha meg arra a cukorra kíváncsiak ami a szervezetet megterheli, akkor miért nem nézik a 60 percest ?? ezt nem értem?!!
én ebből azt szűrtem le, hogy a 120perces cukorérték az insulin hatékonyságáról ad infót (hiszen itt az a lényeg, hogy az éhomira visszaszorítsa a cukrot), míg a 60perces adja meg azt az infót, hogy mi az a max vc, ami terheli a szervezetedet... (vagyis ez az, amire oda kell figyelni, hogy ez a terhelés minél kisebb legyen)
Sztd Lilly kibírja ?a bizonytalanságot ? Én tutti nem bírnám ki! sztm az sokkal rosszabb mintha tudná h mi a helyzet.... legalábbis magamból indulok ki :))))
de a cukros lötty az 75 gr tömény glükóz... míg egy étkezésnél a ch sokfajtából áll össze. nem mellesleg az 50 és a 75 gramm között is van egy 1,5-ös szorzó :o
talán mert egy normál étkezésnél közel sem terheled annyi ch-val a szervezeted, mint az ogtt-n? és mivel lényegesen alacsonyabb a ch-bevitel, így elvárható a szervezettől, hogy lényegesen hamarabb kontrollálja a vércukrot... szerintem...
lilly! akkor ez egy szép ciklus lett! tesódat kérd meg, hogy a nyaralás végéig ne mondja meg mi lett a teszt eredménye! és tessék pihizni! örülök, hogy benéztél hozzánk! ha van valami nagyon fontos valaki úgyis értesít! addig meg tessék apázni! jó pihenést!!!
ariaden! az első két mérés között lezavartatok egy menetet ??? mert az felmelegíthet...aztán kezdtél kihülni ahogy pihegtél utána :D itt a magyarázat!
amúgy helló mindenkinek!
más: mértem ma kaja előtt és 60 p kaja után cukrot előtt 5,1 - utána 5,7 szerintem ez szép eredmény...a 60 perces még magasabb is lehetne! bár még mindig nem írt senki tippet azon kérdésemre, hogy miért 60 p múlva kell itthon mérni, ha a kórházban 120p-t néznek ????
Érezzétek jól magatokat!!! és tényleg kapcsolj kicsit ki. És igen miért ne lehetne a húgod is PCOS? először nekem is ez villant be .... h sajna elég sok esélye van rá. meglátjuk , bár jó lenne ha nem úgy lenne ....
Tenger, napsütés, Görögország :))) szeretgessétek egymást apával!
norci! 22hetesek vagyunk :) én a pcos miatt nem aggódtam igazából... igaz, amikor ezt kimondták, csőstül jött a baj, tehát volt nagyobb gondi is velem, minthogy van-e pé-m vagy nincs...
jucy! jó hogy írtál... de most már tessék pihenni és nem fórumozgatni! ki kell kapcsolni a pcos-es agyadat, és lebootolni legalább erre a kis időre ;)
Fruzsit katolikusnak kereszteltuk. Kellett fizetni, de azt a plebania ki is szamlazta. Kulon a papnak nem adtunk, nem is vartak el. Fruzsinak nincs meg egy neve. Azert letto katolikus, mert eskuvonk elott alairattak egy papirt, hogy a katolikus hit szerint nevelem a gyereket, ugyanis apa reformatus.
Jokeva csatolok, végül a 36.7-et írtam be, az a legreálisabb.
Még fél órát leszek, aztán nem, mert viszem Szonjit az anyukámhoz, mert az én férjem elvisz engem ma a Kispál koncertre a szigetre, ez a szülinapi ajándékom tőle. :)
Mondjuk a mi papunk szerintem extra normális, nagyon hangsúlyozta hogy sem keresztelőnél, sem esküvőnél nem kell fizetni, ingyenes! Többször is a lelkünkre kötötte.
Mi nem adtunk, szerintem képmutatás lenne. Igaz mi szülésnél sem adtunk, valahogy nem vagyok az ilyesmi híve :| Ha valaha lesz egyházi esküvőnk, hát akkor sem fogunk pénzt adni pap bácsinak. Egyszerűen az elveim ellen van. Hogyan tudtál három különbözőt mérni??? Görbét dobj plz.
Ma reggel nagyot alkottam, mint egy kezdő hőmérős. :D
Felkeltem, megmértem, 36.0 volt. nagyon gyanús volt, 5 perc múlva újra mértem. Akkor 36.7-et mutatott, majd aludtam másfél órát, akkor 36.5-öt. Na akkor most akkor én magam sem tudom, mit is írjak a görbémbe. A hőmérőm az alkoholos, ami olyan, mint a régi higanyos.
Más, elintéztem, 21-én megkereszteljük a kisasszonyt végre. :) Látnotok kellett volna, ahogy szendén kötöm az ebet a karóhoz, az egyházi nevét illetően. :D Elvégre pappal nem állhatok le vitatkozni! :DDDDD
Apropó, aki túlvan a keresztelőn és katolikus, illik adni zsét a papnak a keresztelőn, vagy hogy megy ez?
Gratulálok a babyhez!!!:) Hanyadik hétnél tartassz?
Mi is rajta vagyunk a témán:) pontosan ott kezdődött az egész..... nekem jelen pillanatban viszonylag rendszeres a mensim.....a met.-et 2 hete szedem karonöltve diéta:) mozgás sajnos ritkán:(
Irigylem a pozitív hozzáállásodat:) én nagyon aggódom, de talán ez az elején természetes mikor szembesülsz a dologgal....de igyekszem csak pozitívan és nem rágörcsölni a dologra:)
Lilly, örülök, hogy jelentkeztél! :) Írj, ha megérkeztetek, de azt mondom, utána "felejts el" minket és velünk együtt a problémákat is és KAPCSOLJ KI!!!!!
Kiskiss, a pocid csinos, a lányod édes, úgy bírom a copfjait :)
A gyógyszerfelezéshez szeretnék annyit hozzátenni, hogy velem a 4mg-os Avandiát felezteti RR, holott van belőle 2mg-os is. Hááát, nem mindig sikerül pontosan elfeleznem :( úgyhogy reggel mindig a nagyobbikat szoktam bevenni, abból az elgondolásból, hogy nappal "több dolga" van, mint éjszaka. Azért írta így, ha nem hat, felemeli... Voltam ma reggel tesztón, holnap meglesz az eredmény, újfent írok neki és kisírom, hogy csináljunk ezzel valamit, mert nem szeretnék totál visszaesni, mert pé még mindig sehol. :(((
SIÓFOK: Kiskiss Jokeva Amy Youlcsi Timike Ediina (nekem szept. 11. után lenne jó)
Hali, csak egy gyors bekukk Apa telojarol mert itt van Wifi. Szóval gyönyörű minden, itt vagyunk a Meteoraknal, mindjart megmasszuk. Tegnap a határon jott meg, szóval, azert nem minden felhőtlen. De jó lesz, tesomekkal ma talizunk, hoztam neki a tesztet... Pusz mindenkinek, ha a szigeten lsz wifi a másik szálláson meg jelentkezem.
jó reggelt! ideültem kicsit, amíg nem üt ki a pipolphen :p
norci! 16évesen nagyon gáz volt a mensim (állandóan véreztem)... akkor a nőgyógyász már látta, hogy policisztásak a petefészkek. viszont akkor az elsődleges cél az volt, hogy a vérzést valahogy elállítsák (olyan anémiás lettem tőle, hogy már vénásan kaptam a vasat), így elkezdtem a dianét szedni exacyllal karöltve. aztán persze volt fontosabb dolog, mint a mensim: érettségi, főiskola... a kettő között megismertem a páromat... szóval egészen 2008 elejéig annyi történt, hogy a dianét 2000ben lecseréltem yadine-ra. szóval amikor 2008 januárban abbahagytam, tudtam, hogy nem leszek rendben... csak hát féltem abbahagyni, mert tartottam attól, hogy megint feszt vérezni fogok (kezdetben azért így is gyakran 20 nap alatti ciklusokat produkáltam)... hogy őszinte legyek, végül még örültem is neki, hogy ez pont az ellenkezőjébe csapott át a dolog (mindkettőt próbáltam, tudom, hogy sokkal jobb nem-menstruálni :)) 2008 nyarán mentem góckutatásra, a doki akkor azt mondta, hogy ennyi gyógyszer után akár 1 év is kellhet a ciklus rendeződéséhez (szóval 10 évnyi fog.gátló után nem voltam kétségbe esve, hogy nem állt be a ciklusom), ha év végéig semmi, akkor menjek vissza. az év végén szteroidokat szedtem, amik először még jobban felborították, végül teljesen leállították a rendszert :/ amikor már 4 hónapja híre-hamva sem volt vérzésnek, gyógyszerrel meghoztuk. addigra már a kezemben volt a gyöngyfüzér-szerű cisztáimról az uh-kép, a jellegzetes hormon-eredmény, illetve egy insulin-terhelés eredménye (ami megjegyzem: tökéletes lett). megkaptam tavaly év elején a metet, szedtem szorgalmasan, semmit nem csinált. továbbra is csak norcoluttal volt ciklusom. aztán végül idén elkezdtük a clostit, közben márciusban (a 3. clostis hónapomban) abbahagytam a metet, és most itt van a prücsök a pocakomban :)
ja, és egész végig egy cseppet sem aggódtam :) a kezdet kezdetén azt mondta a nőgyógyász, hogy ne aggódjak, leszek én még kismami. már akkor elhittem :)
Nem élethalál szám szerint, viszont sokkal magasabb mintha semmi bajod sem lenne!
Fontos tudni, hogy minden szervezet más és más. Valakinek a 69-es inzulin is túl sok, míg mást a 140 is kevésbé visel meg, szóval a számszerűsítés megosztását "tiltják" a dokik. :) Ezerszer fontosabb, hogy te hogy érzed magad fizikailag, lelkileg, mert az mondja meg a valós helyzetedet. Amikor már nem érzel késztetést a két tábla csoki este tíz órakor való bezabálására, amikor a napi ötszöri étkezés nem gond, amikor nincs már pattanás, normalizálódik a mensi, stb. na akkor jó úton vagy.
Igen 160 CH-val! Legalább is igyekszem tartani:) Semmi viszonyítási alapom nincs, a 120 perces inzulinom 69-es lett, azt a választ kaptam, hogy nem is olyan vészes ..ez valóban így van?
Úgy vélem, hogy fontos a dokival való egyeztetés baba témában. Én csak akkor mernék próbálkozni, ha az inzulinom már normális, mert a magas inzulin miatt nem tud megtapadni a baba vagy megtapadás esetén vetélés lehet a vége, mint arra már volt példa. Szóval dokival egyeztess. :)
Nyugi, úgy le fog menni a felesleg, mint a szél, ha tudod tartani a diétát szépen. Amúgy 160 grammos CH-val együtt csinálod?
Igazad van, csak én még a kezdeti sokk hatás alatt vagyok:) De igyekszem barátkozni a dologgal...és egyébként itt volt az ideje az életmód váltásnak.. A met.-et fokozatosan kezdtem 2x1/2 tbl. most emeltük 2x1-re. Nálunka babaprojekt már elindult:) remélem minnél előbb sikerrel is járunk.... A fogyás az nagyon jó lenne, jelen állás 75 kg:( ebből már csak lefelé lehet:) köszi mindent.....majd kérdezlek:)
lhai! tegnap kicsit kukoricáztunk apával... (elmentünk kiszomborba a kukorica útvesztőbe...akit érdekel guglizza meg :D nagyon állat volt utána meg plázáztunk...lego kiállítás volt...majd teszek képeket iwiwre :D) képzeljétek, hogy uzsira csokiskekeszet ettünk apával - próba gyanánt... utána egy órával mértem útközben és 6,6 volt a cukrom ami szerintem nagyon jó...
valamit nem értek azonban: a laborban 0 és 120 perces cukrot néznek...(csak nekem csináltak 60percest mert protekciós vagyok :D) a dokit ez a kettő érdekli...akkor miért a kaja utáni 60 perces cukrot kell itthon nézni ??????????? anyum azt mondta, hogy szerinte ez hülyeség, hogy a 60 percest kell nézni, de a kórházban is ezt nézik az étkezős egésznapos kínzásnál....meg akit ismerek és volt cukorgondja annak is kaja után egy órával kellett mérni!
más: montis! én gondolkodtam rajtad míg utaztunk....a magas cukortól tudtommal nincs rosszul az ember lánya...se a fia! ezért mondják, hogy az a veszélyesebb, mert nincs érezhető tünet! te mégis a magas cukor mellett voltál rosszul! szóval az oké, hogy a cukor magas és ez kiderült ez által, hogy rámértél, de nem biztos, hogy a rosszulléteket ez okozza! beszélj dokival mindenképpen!!!
A PCOS nem betegség, amit ki lehet kezelni, hanem szindróma, amit tünetmentessé lehet tenni. Szóval ez életed végéig tart, de lehetsz makkegészséges is, ám ehhez kell az elején a met, a diéta és a mozgás (ez utóbbi elképesztő módon képes inzulint csökkenteni).
Később vagy elhagyja az ember a metet orvosi felügyelettel vagy nem, de a diéta és a mozgás marad, különben visszaeshetsz és jön az IR újra és minden mellékhatás, utána pedig a II. típusú diabétesz. Az elején pár napig én is tök letört voltam és nem hittem el, hogy ez van, de ha ez kell ahhoz, hogy tényleg egészséges és csinos, vékony legyek (bocs a vékony PCOS-esektől), valamint hogy egyáltalán lehessen gyerekem (bébi projekt talán jövőre indul, ha a pénztárcánk is úgy gondolja), akkor nem érdekel, örömmel diétázom és szedem a metet. :)
Kérdezz bármit, ne félj, itt nincs hülye kérdés! :)
Én érdi vagyok, az MM-be járok RR doktornőhöz. 3 hónap diéta és metformin után fogytam 10 kg-t, az inzulinom már csak 40 a 140-hez képest. Címszavakban ez a lényeg. :) A met nem ellenség, barát. Engem nem zavar, egyébként meg úgyis fogigátlót szedne az ember, tök 8 mit kapkodsz be sztem. A diétát utálom, de csinálom, igaz az első 3 hónap után lazítottam a dolgon helyenként, de még mindig csinálom természetesen. Ez valójában nem diéta, hanem életmódváltás, mivel ha abbahagyod a metet és a diétát, sanszos, hogy visszaesel oda, ahonnan indultál annak minden hátrányával együtt (hízás, fogyás, zsíros haj, iszonyat aknés bőr, hajhullás, szőrösödés, stb).
Nem mellesleg fogyáshoz ez isteni. 10 kg mínusz 3 hónap alatt, azóta pedig tartom az 59-60 kg-mat.
Milyen metet szedsz és hányat? Ugye felépítetted és nem csak elkezdted szedni a pl 3*1-et? Egyébként amíg nem áll helyre az inzulinszint, addig minden más kezelés sztem full felesleges, mivel a hormonok irányítanak. Annak aztán "beszélhetsz". :)
szia kleingy:) Köszönöm az emailt megkaptam és már ma átrágom magam rajta!:) Bocsi,hogy csak most válaszolok, de nem voltam napokig netközeben .... Kérdéseidre válaszolva:) 27 éves vagyok, Budapesten élek és a nőgyógyászom derítette ki nálam a bajt:( mind a két cistas petefészkemet ....Egyébként én egészségügyben dolgozom és hát mint tudjuk annál nincs rosszabb beteganyag:) Most G.L doktornőhöz járok és akupunktúrát alkalmazunk karonöltve a diétával:) Ja és 1 hete már a metformint is szednem kell:(
11x-e?:( ez elég sok...és hol tartasz most? Mesélj magadról....
Hogy alakult ma a cukrod? Hogy vagy? Remélem minden rendben. Holnap hívd fel a diab dokit és menj el hozzá, ez nem játék, nagyobb baj is lehet belőle............
Igen, három szintes a ház, pince, földszint, emelet. Anyuék a nagymamával a földszinten vannak, mi meg az emeleten. Bizony anyukám nagyon figyelmes volt az első terhességem alatt is, és most is ugrik, ha valamire azt mondom hogy megkívántam. Ilyen szempontból szerencsés vagyok :))
Sztem mielőbb menj dokihoz, ez a rosszullétesdi és iszonyat magas cukor (éhomi és kaja utáni) nagyon nem vicc! Nehogy egyszer véletlen nagyobbat bűnözz és utána bekómálj!
Jokeva, anyudékkal laktok együtt? Milyen figyelmes.
Kleingy, nem szedek most semmit! Terhesség előtt Metfogammát szedtem. Aztán babás lettem doki nem javasolta a szedését, így abbahagytam(jelzem nem kellett volna) Terhesség alatt az értékeim kiválóak voltak, semmi panaszom nem volt azonkívül h 23 kilót híztam pedig diétáztam.... Az utóbbi időben kezdtem rosszul lenni, szédülni, sokat fájt a fejem, farkasétvágy és egyfolytában pisilni járok... Ezért jelentkeztem be a prolaborba és mentem el kedden ellenőrzésre, utána vissza akartam menni az eredménnyel a dokihoz(bár megdicsérni nem fog, mert azt modnta szülés után 6 hóval jelentkezzek). Innentől tudod, h ott az eredmény nagyon jó lett ott, miközben én itthon egyfolytában rosszul voltam. Biztos h rozskenyér volt, erre nagyon figyelek. Diétát szopi alatt is próbáltam tartani több-kevesebb sikerrel, ugyanis mostanában nagyon édesség ehetnékem volt, mindegy volt h milyen formában csak ehessem. Ezzel szembe szüléssel együtt majdnem 30 kilót fogytam, tehát lementem már a szülés előtti súlyom alá. (93-66)
montis: és mit eszel, mit iszol még? Pont ugyanazokat mint eddig? Metet szedsz vagy nem most? És előtte?
Biztos, hogy rozskenyér volt és nem rozsOS? Mert ez utóbbinak messiről megmutatják a rozst, egyébként a liszt 95%-a sima fehérliszt. Nem váltottál kenyeret?
Ilyen hasonló rosszullétem akkor szokott lenni, amikor keveset eszek a methez. A szédüléstől a melóhelyi székről csak a karfa miatt nem esek le, de azért ez elég ritka.
A munkást is meg lehet érteni, hatvan fokban, ha ott van mellette a csobogó víz :))) Én jól vagyok, csak nagyon álmosan, de ez természetes. Mai éccakával megkezdődött az, ami BJ-vel is, hogy egy éjjel minimum 3-4-szer felkelek pisilni :| Őrület. A hőm mérésével még tökölök pár napot, talán egy-két hetet még, de aztán feladom. Anno sem tudtam épp ez miatt csinálni. Lájtos kívánósság már rámtört, húslevest kívántam metélttel meg egyben főtt répával. Anyám úgy ugrott a konyha felé mintha tűz ütött volna ki, vacsira ott volt a leves... de lehet hogy ezt már meséltem :) Két tányérral benyaltam, aztán más már nem fért belém :))))))) No lépek, jönnek rokonok látogatóba, úgyhogy ma már nem leszek. Puszi mindenkinek!
Én nem hallottam róla, de ez nem jelent semmit. Ha teheted, vedd fel vele a kapcsolatot minél előbb. Azt gondolom nincs mire várnod. ( egyébként nekem is, Apunak is és a kórházban is Accu-chek mérő van, ami szintén ilyen chippes, és eddig egyikkel sem volt gond soha. Amit mért, az annyi volt. )
A környezetedben nincs valakinek mérője? Érdemes lenne csinálni egy "párhuzamos" mérést, akkor kiderül, hogy a mérőd jó-e, vagy sem. Bár ha vannak ilyen "frankó" tüneteid, nem hinném, hogy a mérő romlott el, sajnos.
Lilly
Ez tényleg kiszúrás lenne, de nem hiszem, hogy megtürténik a dolog. Nyarald ki magad, élvezd a napsütést, a görög pasikat ( ennyi jár, nekünk is, végülis nézni szabad:D ) a jó vizet és sz@rd le a környzeted ilyen szempontból. Szeretgesd Apát, ő téged. Egyetek, igyatok jókat! Ez most a lényeg, az összes többi másodlagos.
Jokeva
A mókatáborban sosem unatkozunk, azt kifelejtettem, hogy pénteken behoztak egy sírkőpucoló munkást, aki a főtéri szökőkútban hűtötte magát:-)))) Te hogy vagy?
Ahogy számoltam, kb. augusztus 10-12 között kell menetrendszerint megjönni a vérzésemnek, remélem meg is jön akkor. A szabadságom elejére esik, de utána még tudunk a BAlcsiba egyet fürdeni, ha nem lesz - 20 fokos a víz:-)))
Már csak 3-at kell dolgoznom és szabadság elvtársnők:-))))))
Hát, írd fel ezeket az eredményeket, meg vidd a terhelésed, meg a PCOS leleted, és keress fel valami profi diabost vagy endodokit! Én is el lennék pittyenve a helyedben :(((
Eszedbe sem villan, hogy, tesód lévén, ő is PCOS...? Hogy így gyógyszer elhagyás után neki sem lesz mensije...? Ha még védekeztek is.... Nézd meg jól, külső tünetileg! Bár rajtad sincs.
Timike, akkor haladnak!! Cukrom egész nap 9,5 és 9 között mozgott. Fejem fájt egész nap..... Ma reggel éh-ra 7,5 volt megint. :-(
Szerintetek amúgy mennyit csalhatnak ezek a kütyük?? Nekem olyan van ami chipes, minden doboz tesztcsíkhoz jár chip és azt be kell dugni. Eddig jól mért, mert időnként méregettem és reggelente 4 és 5 között mért. (igaz ez nem mostanában volt).
Kavarognak a fejemben a gondolatok hogy most mi van, mert ha nem kedden mentem volna terhelésre, és jöttek volna ki extra jó eredmények, erre 4 nap múlva otthon meg ilyen gatya lett. Mondjuk régóta vagyok vacakul azért is mentem el. Eleinte a vérnyomásomra fogtam mert alacsony volt.....
Mindegy, nem vagyok szemet, örülök az örömének, es jól fogom magam érezni:) perszer, azert remelem, h a gyógyszer abbahagyasa kavart be neki. Legyetek jók, es drukkoljatok nekem:) puszi
Timike, biztosan életreszóló élmény lesz, ui a hugom most telózott, hogy vigyek neki egy tesztet, mert most hagyta abba a gyógyszert, mert lassan babát akarnak, de egyelőre még védekeznek, de nem jött meg neki... persze, még nem akarja, majd pár hónap múlva... szóval azt mondtam, hogy egy éve várom ezt a nyaralást, egészen eddig annyira lelkes voltam, ha erre kiderül, rögtön az elején, hogy babás, én tényleg kiakadok. Ennyire nem baszhat ki velem az élet a nyaralásom elején!!:(((
Lehet, szemét vagyok és önző, de most kicsit magam alatt vagyok:(
Annyira örültem, hogy megyünk, de erre nem számítottam. Örülni fogok neki meg minden, persze, az első sokk után, de ne a nyaralásom legelején kelljen megtudnom, könyörgöm!
Juj, ehhez kell ám idegzet, meg elhivatottság. Egy hét után köztük végezném én is. Egy ismerősöm dolgozik nővérként, nem is pszihiátrián, de ő is durva dolgokat mesél, főleg, amikor az alkoholistáknál jönnek az elvonási tünetek.
Lilly Nagyon jó nyaralást nektek, tudom, már nem olvasod, de akkor is! Várjuk az sms-t. Kívánom, hogy egy élettel teli élménnyel gyertek haza. Pihenj sokat, fürdőzzél és élvezd a görögország adta lehetőségeket. Jó utat hozzá és várunk az élménybeszámolóval vissza!
Montis Mi újság cukor fronton? Drukkolok, hogy normalizálódjon a helyzet:-)
Ma jól elfáradtam, szombathoz képest, annyi meló volt, mint állat......ordítva hányó bácsi......és hát olyan szövegek.....
" BAndi bácsi megint mit szeretne?......Autogrammot...:"
Tegnap,előtti szöveg:
" a kígyók fent vannak a padláson, ők juttatják be a mérget és külön is főznek azokból a levelekből......és a disznó spermájával termékenyatettek meg, és láttam magamban a kismalacokat, de az a szemét megúszta......."
És ez megint a mai nap részlete:
" és reggel közelharc volt egy heves vérmérsékletű sötétebb bőrű asszonnyal, aki rászórta az átkot, ami számítógép festéket nem tűr......fizikálisan nekem jött.......vagyis akart, megfogtam és letettem a fotelba és mondtam, nyugszik:-))) Na akkor kezdett csak igazán az áldásszórásba.......hitvány, rohadt szívgyökerű, istentelen kurva voltam, és ez a leírható változat. "
Holnap itthon dolgozom, Apa a szigeteléshez készül elő a maradék két oldalnál.(csatorna levétel, kapu odébb hegesztése, kapcsolók kiemelése.....)
Persze, Edinanak dobok majd, de egyre jobban faj a hasam, sztem megvárja majd, amíg elindulunk. Mérni holnap nem tudok, de asszem most ebben a ciklusban nem is fogok. Jók legyetek, puszi
Hali, Timikenek asszem igaza lesz, sztem holnap legkesobb megjon, mert mar erzem a hasam egy kicsit. Igazából nagyon szarul vagyok, sztem a tegnap esti borozas megarthatott, mert olyan érzésem van, mintha gyomorszajon vágtak volna, mar bevettem egy nospat, de nem nagyon ért semmit. Talán az epem de a gyomrom is szar, szovL öröm lesz igy elindulni. Tuti induláskor jon majd meg v útközben:( mindegy, meg sok dolgunk van, ugyhogy megyek is, jók legyetek, ha visszatérünk, jelentkezem. Puszi mindenkinek!
montis! GRATULA a NAGYfiadnak :DDD lehet, hogy kellene a met!!! én ezért emeltem 2x500-ról 3x500-ra, mert ebéd után mindig így zombiztam mint ahogy írtad!
montis! vigyázz magadra! ha nem akarsz halálközeli élményt, akkor nem vezess így! ez tapasztalat! rám pont vezetés közben jött egyszer rám! de akkor még nem szedtem a metet! amióta szedem semmi gond!
hlai! kleingy! bocsi! én meg kicsit már kómás voltam mikor írtam! szóval lényeg a lényeg, hogy itt egy lehetőség, egy út, amin el lehet indulni ilyen esetben! és jó, hogy megkérdezted, mert már ezt is tudjuk!!! mégegyszer bocsi!
nincs elállítva a tesztcsík kódja a vc. mérőben? Múltkor nekem is nagyon magas értékek jöttek ki, aztán véletlenül elállítottam bekapcsoláskor a kódot. Egy egésszel mért így magasabbat.
Sajnálom :( Remélem mostmár jobban vagy, nem tudom, hogy folyamatosan ellenőrzöd e a cukrod, vagy hogy máskor is előfordult már veled ilyen, de lehet érdemes lenne egy ideig naplót vezetni arról, hogy ingadozik és megmutatni a dokinak.
Volt valaki innen az II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán inzulin vizsgálaton? Mert elvileg ott is megcsinálják, szintén fizetni kell érte, csak nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak...
Képzeljétek ettem reggelire egy szelet rozskenyeret 1 szelet csmellsonkával. Elmentem itthonról, útközben rosszul lettem. Hazaérve megmértem a cukrom és 9,2 egy órával a reggeli után........:-(
Arra jellemző azért a beágyazódásos vérzés, vagy hőesés....nyákok.....de itt semmi nincs. Ezért gondoltam, hogy ez nem terhesgörbe, de bárcsak tévednék!
talán azért, mert nincsen benne nagy esés, meg még nagyobb ugrás, ami a beágyazódást jelzi, meg ilyenek. Csak úgy van, ugrálósan, de nagyjából stabilan.
na jó, Csajok, hát, akkor várunk tovább, hátha megembereli magát ma, még van rá egy kis ideje! Ha nem, annak is örülni fogok, csak kicsit komplikált lenne a szitu most, de mindegy:)
A melleim amúgy már annyira nem fájnak, szóval még bármi lehet. Talán elindul a hasfjás is. Végülis még korán reggel van:)
Hát csajszi, ha holnap is ugyanúgy vagy, mint ma, tehát hő fent, mensinek se híre se hamva, akkor már érdemes ellőnöd egy tesztet! Azt mondjuk nem értem, hogy szerintetek miért tuti hogy nem terhes görbe...? Van arra valami fix recept?
Tegnapi örömöm után most le vagyok törve mint a bili füle. Tegnap este és ma reggel is nagyon szarul éreztem magam. Mondom reggel gyorsan mérek egy éhomi cukrot, és 7,6 lett, mértem mégegyet 7,5......... :-(
Norka SZerintem itt mindenki megköszöni, ha segítő szavakat kap, abbe beletartozik a labor, pláne, ha fizetős. Úgy felesleges oda járni, ha az eredmények messze vannak a valóságtól. Tortúrának kitenni magad, fizetsz érte egy rahedli pénzt........és nem mellesleg ez miatt félre is kezelnek. Hasznos volt mindenkinek, azt hiszem! Köszi.
KLeingy Repnap???? De jóóóóóóó:-)))) Mi is voltunk X éve, de most nincs anyagi keret, és én dolgozom:-((( De azért ti érezzétek jól magatokat:DDD
Kezdjük egy gyűjteni a talis helyszínről az infót, hogy kinek jó és kinek nem, mert ketyeg az idő:-)))
TEHÁT:
SIÓFOK: Kiskiss Jokeva Amy Youlcsi Timike
Aki igennel voksol, másolja át és bővítse ki a sort legyen szíves.
Na csajok, lépek melózni, benről jeletkezem! Mindenkinek szép napot!
Lilly Nektek pedig szuper nyaralást, minden téren!!!!!!!!!!! ( hagyd a ciklust, hőmérőt mindnet. CSak élvezd a nyarat! ) Puszi.
kiskiss, ne stresszelj, nem az en szervezetem mukodik forditva, en csak tanacsot kertem az itt olvasott magas ehgyomri inzulinnal kapcsolatban egy kollegamtol. :)
Nalad a pont, Timike, hivatalosan nem szabad felezni pont azert, amit irtal. En van, hogy a mai napig szedulok a gyogyszertol, bar eleg ritkan, akkor viszont nagyon. Az az erzes, mint amikor csont reszeg vagy es szo,szerint leesel a szekrol, csak epp alkohol nelkul es egyik pillanatrol a masikra. Ja, holnap megyunk kecskemeti repulonapra. Más?
Nem OFF. Nekem is ez jött le ... ebből az összevissza eredményekből meg Timike testvérének panasza is szal elég sok a hiba :SSS ezért tudna ún . ócccsók lenni.
nekem az elejétől kezdve unszimpatikusak valahogy , megérzés vagy nem tom...
Már régóta vacilláltam nagyon, hogy írjak-e ez ügyben, mert nem szeretném, ha beperelnének hitelrontásért vagy bármiért, de nagyon óvatosan fogok fogalmazni. De látom, hogy kettőtöknek is valószínűleg fals eredményt adtak ki abban a laborban, és már rossz lenne a lelkiismeretem, ha nem szólalnék meg!
Lányok, ha fővárosi telephelyről van szó, azt a helyet nem javaslom. Hiába jók az áraik. A MM-ben is ki voltak próbálva, aztán kontroll is volt, és kiderült, hogy nem kis hibaszázalékkal dolgoznak (legalábbis akkor ott ez derült ki, nem is egy alkalommal). Tudjátok a labortechnológia is olyan, mint az autó, van a Trabant és van a Volvo. Nem véletlenül drágák egyes laborok, akkor már inkább a Bálint Analitika például, remek, precíz német technológiával dolgoznak, és már azért elég sok szolgáltató van.
Amy, nehar, nem moncsinak, hanem neked szántam az utolsó előtti hozzászólásom :) Elmentegettem és kinyomtattam egy csomó táblázatot zöldségekre, húsfélékre, hüvelyesekre, tejtermékekre, gyümölcsökre és italokra vonatkozólag, hogy mennyi kalóriát, rostot stb. tartalmaznak... Egyelőre káosz van a fejemben, meg lehet ezt "szokni"?
Amikor én kezdtem el szedni RR javaslatára a metet akkor én is ugyanígy szedtem vagyis, így szedette velem (felsbe). De most hallom már az új verziót h nem felezteti akiknek most felírja ... szal azért gondoltam ahogy TE mondtad h nem úgy oszlik el az anyag a gyógyszerben.
Minden egyéb mellékhatás, óvatosságból inkább felezgesd. Hányás, hányinger, szédülés, rossz közérzet, hasmenés, hasi panaszok.....sok minden lehet miatta.
Gyakorlatilag semmilyen gyógyszert nem lenne szabad felezni, mert nem egyformán oszlik el a ható és a vivőanyag. Ezért csinálnak különböző mg-os kiszerelést.
De Kleingy hivatottabb ezt magyarázni nálam, mint ma kiderült:D
Sziasztok! Lányok ne ijesztegessetek :) a mettel kapcsolatban. Nekem is ugyanazt mondta RR mint moncsinak. 1 hétig este 1, utána 1 hétig reggel 1 este 1, majd r. d. e. 1. Én nem feleztem, és ma először 2*1et vettem be. Mi nagy baj lehet? Max klotyó nem? Akkor inkább felezzek, vagy ha nincs bajom, mehet így?
Már nem tudom ki kérdezte, de Gimes dr. a nőgyógyászom... Ismeri valaki? Személyes tapasztalat? Én is még csak egyszer voltam nála... a házidokim ajánlotta, nála szült egy éve. Őszintén megmondom nekem nem volt annyira szimpi, de talán most a második alkalommal, ha visszamegyek hozzá a leleteimmel ez változik...
Bakker.....most ettem rá egy natúrjoghurtot!!!!!!!!!!!!Későn olvastalak el titeket....ja,és persze egy egészet vettem be.........na nem baj,budi van,wc papír van,az uram meg majd hangosabbra veszi a TV-t:))))))
Igen moncsi, én is a prolaborban csináltattam a vizsgálatot. Nekem tavaly augusztusban derült ki, hogy vashiányom van, azóta havonta, két havonta megyek minden hónapban vérvételre, ahol a háziorvosom cukorvizsgálatot is mindig kért. Sose volt ennyi éhgyomorra a cukrom, még egy hónappal ezelőtt is 5,4 volt az éhgyomri és előtte se ment fölé, mindig 5 és 5,4 között ingadozott, nem táplálkoztam az utóbbi egy hónapban másképp, mint eddig, és mozogni is többet mozogtam mostanság, ezért én úgy vélem, valami sántít ebben a prolaboros eredményben... Felhívtam a nődokimat, jövő héten szabin lesz, 18-ára kaptam időpontot, már be vagyok sózva, hogy mit fog mondani az eredményekre... Ma voltam a lehel piacon és az egyik pékség árul alacsony glikémiás indexű diétás kenyeret, nagyon finom. A párom apukája imádja a bio dolgokat, és egy nagykerben szokott vásárolni, lehet nem ismeritek, úgyhogy beszúrom a linket: http://www.mediline.hu/ innen le lehet tölteni az egész diszkont árlistáját is :)
Timike! pontosan azért kell szednem a pipolphent napközben, amit írtál... hogy tutira a s*ggemen maradjak :) amikor mondta a doki az ágynyugalmat, biztos nagyon bárgyún bámultam rá... mert rögtön mondta, hogy OK, akkor rásegítünk :D én is úgy gondoltam egyébként, hogy ezekkel a keményedésekkel nincs semmi gond... de jókislány vagyok... beszedem amit kell... addig amíg kell...
Próbáltam reálisan mérlegelni, remélem nem maradt ki senki....... Tavaly mi mentünk 250 km-ert, idén a felét, ha összejön. Azt próbáltam kisakkozni, hogy "csak" kb. 100-150 km-ert kelljen menni mindenkinek.
Timike! ez szuper! mármint hogy megérkeztek a szigetelős emberek (tovább még nem jutottam az olvasással, de remélem, eső nem volt :))... na meg az edzés is :) ami kifejezetten jó, hogy társaságban leszel :)
Én is így érzem, ahogy írtad, hogy erőt adtok nekem. Amikor idejöttem, bő 2 éve, nagyon jó társaság volt itt akkor is, páran még maradtunk "törzstagok" belőle ( Kiskiss, Jokeva ) Nagyon sok segítséget kaptam, sok kismama lett, kérdezhettem bátran.........és az első találkozóra is nagy örömmel, izgalommal készültem, mentem.
Remélem idén is lesz tali, valahol az ország közepén:-))) Sokunkat ismerek személyesen, sok új lány van, akit szívesen megismernék! Eddig mindkét évben volt tali, remélem idén sem marad el!
Én bárkit szívesen fogadok itt nálunk, de mi a világ végén lakunk:-((( ( Pécstől 35 km. ) Ha vállalja a csapat, hogy eljön,akkor nosza, csapjunk a lecsóba. Főzünk egy diétás kaját az udvaron, eldumálunk sokat, még jó idő van.
Ha más verzió lenne, mondjuk egy étterem valahol, azt is szívesen vállalnám.
Szerintem kezdjünk el "szavazni", hogy kinek, hol lenne jó. ( tavaly Pesten volt, csak szólok, előtte évben pedig Szekszárdon. ) Úgy kellene megalkotni, hogy mindenki csak kicsit menjen:-)))
ÉN JAVASLOM SIÓFOKOT ( csak úgy gondolom, hogy az nem elérhetetlen egyikünk számára sem. )
Kérem a válaszokat, ki mire voksol!!! ( időpontot is válasszuk lassan, amég jó iő van! 2008. november 15 volt, 2009. október 10.) Idén lehetne szeptemberben, hogy még sokáig lehessünk együtt, na?:D
Én egész jól viseltem a gyógyszer felépítését, de néha még egyszer öt napig az előző adagot kellett szednem, mert rosszul voltam az emeléstől és vissza kellett térnem az emelés előtti szintre. Szóval csak felesével sztem...
Szóval én kb. 5 naponta emeltem így RR javaslatára: Este fél Reggel-este fél Reggel-délben-este fél
Este egész, többiben fél Reggel-este egész, délben fél Végig egész (ez úgy egy-másfél hónap, közte bőven volt szarullét, pici hasmenés, ami néha most is van, szóval emiatt nem aggódom, egyébként is katasztrófa volt a bélrendszerem). :)
Írjam, hogy gratula a methez?:D Írom, mert ez tényleg nagy eredmény. Ha pesti vagy környéki vagy, a helyedben csináltatnék egy cukor és inzulinvizsgálatot a saját megnyugtatásomra. A Prolaborban szerintem valami nagyon összekeveredett.......
Csodálkozom, hogy veled nem felezteti pont egy endodoki. Ne szedd egész szemesével, mert nagy baj lehet belőle! Inkább este felet, ha pár napig nincs gond, akkor emeld egészre....és így tovább, amég el nem éred a 3x500-as adagot! Kefírrel ne vedd be:DD
Érdekes, nekem felenként kellett felépíteni (este fél 5 napig, aztán reggel-este fél, aztán reggel-délben este fél és ugyanígy felépíteni az egészeket is).
Én sem tesztelnék a helyedben, a görbéd sem egészen "olyan".......és türelem. De közben olvastam, hogy kezd megjönni......így nem is lenne értelme és tényleg sok negatív tesztet láttál te is.
Én 2008. májusában kerültem ehhez a dokimhoz, az év június 4 óta szedem a metet. Ha ez új időszámításnak minősül, akkor is épp 2 évre rá lett CSB-m.
Ezt én el is ismerem, tudom is, de előtte kő kemény 8 év volt ( spontán, inszem, lombik ) + 8 év spontán próbálkozás. Így összességében sok az idő, hiába tudjuk, hogy a met óta van esély. Épp ezért írtam múltkor valakinek, hogy ne kezdjen se lombikba, se inszembe, még nincs rendben a cukor és az inzulinszintje, mert én ezt végigjártam, csak épp én akkor nem tudtam, hogy mi is az az IR és akkoriban szó nem volt metről és társairól.
Most jöttem RR-től,tényleg nagyon aranyos nő!!!Felírta a metet,alig várom,hogy este bevehessem az elsőt.Egyébként nekem azt mondta,hogy biztos,hogy elírták a laborban a leletemet,mert olyan nincs,h az éhgyomri inzulin olyan magas,és hogy utána csökkenjen....úgyhogy én nem tudom.....
tényleg példaértékű itt mindenki számára a kitartásod, erőd!! Tisztelünk is lrte nagyon!
Tudom, hogy régen, nagyon sok éve próbálkoztok, de a tényleges próbálkozást onnan kéne számolni, hogy a metet szeded, és helyreállt a szervezeted, mert onnantól volt egyáltalán esélyed a babára. És ha jól tudom, ez már nincs két év, vagy éppen annyi?
arik vagytok, hogy bíztattok, de gyűlölöm a negatív tesztek látványát, láttam már eleget belőlük, szóval biztosan nem tesztelek.
De nem is kell, mert jelentem, némi rásegítéssel ugyan;), de úgy tűnik, megjött. Legalábbis némi friss vér ürült utána, most várom, hátha jön a többi!
Ami amúgy érdekes, hogy tán a BTO-n olvastam, hogy a mensi előtt a ciklus végén a méhszáj leereszkedik vagy hogy mondjam. Vagy ez hülyeség? De én is szoktam mindig érezni eksönkor, így mensi előtt, hogy lent van, nyomjuk kicsit, most viszont annyira semmit nem éreztem, hogy hihetetlen. Sztem nem ereszkedett le. Lehet, ez hülyén hangzik, de jobban nem tudom elmagyarázni.
A melleim továbbra is csomósak, remélem, ez holnapra elmúlik.
Úgyhogy ez a nagy szitu!
Most megyek a barátnőimmel megünnepeljük a szülinapomat, ami a múltkor volt, kicsit kirúgunk a hámból, de csak öregesen, max. 11-ig, mert hulla vagyok, aztán holnap még benézek!
Timike, köszönöm neked! Már annyiszor akartam írni, de talán most jött el az ideje, hogy elmeséljem. Mikor megtudtam, hogy mi történt CSB-vel nagyon letargikus hangulatban voltam. A 'zuram jól megdorgált és mondta, hogy ne fórumozzak, ha ennyire a lelkemre veszem mások gondjait. Elmondtam neki, hogy épp ellenkezőleg gondolom, mert felbecsülhetetlen számomra az, hogy érzem nem én kínlódok egyedül ilyen gondokkal és mindig jön valakitől egy szikra. :)
Hát azért gondoltam a felkötést, merthogy itt tumurral meg ilyesmivel ijesztgetem a jónépet... Amiket kérdezel, arra sajnos nem kérdeztem rá, de most két hét szabira megyek, utána figyelmeztessetek és mindeképp megkérdezem a kollegát!
Hozzátenném, hogy ő nem kifejezett endomókus doki, csak egy olyan orvos, aki hallott az IR-ről, a PCOS-ről és ilyesmiről, tehát nem mondta a kérdés feltevésekor, hogy hülye vagyok. :)
De hangsúlyozta a kontrollt máshol, hogy kizárhassuk az emberi hibát!!!
Miért kötnénk fel? Nagyon érdekes amit mondasz! Ilyen esetben akkor tulképp nincs is inzulinrezisztencia a háttérben? És a műtét után kell valamiféle kezelés még? Konkrétan a metforminra gondolok, meg diétára stb!
Lilly, nagyon babagyanús azért a görbe, nem oylan rossz!
Tittu, túlképp neked nem fordítva van az eredmény, csak sztem mivel a 0 perces cukrod is magas, így az inzulin is az lett, de a 120 perces meg azért alacsonyabb, mert a csúcsot gondolom az inzulin olyan 30 perc és 1 óra között éri el, mint a cukor és utána csökken. Remélem érthetően írtam.
Nem tudjátok, de egy gyógyszercégnél dolgozom. Megkérdeztem egy félig-meddig kompetens kollegát, hogy létezik-e olyan, hogy fordítva működik ez az inzulin és a terhelés hatására lefelé megy minden. A válaszért valszeg felköttök egy páran. Azt mondta, hogy létezik, nagyon ritka sejtbetegség állhat mögötte.
Először is mindenképp kell máshol egy kontrollvizsgálat, hogy kizárjuk, tényleg nem-e elbacták csak...
Ha nem és tényleg így működik az ember (fordítva), akkor kell egy nagyon-nagyon jó endomókust találni és 24 órás vércukorszint mérésre elmenni (1 nap kórház), ahol x óránként vért vesznek (igen, éjjel is), valamint CT vagy MR vizsgálat is tartozik hozzá, ahol a hasnyálmirigyet és a beleket átnézik. Ilyenkor icipici, hormontermelő tumort keresnek, amit csak operációval lehet eltávolítani. Így hirtelen ennyi tippet tudott mondani.
Basszus, ezt a monológot, egyedül, itt röhögtem magamban, hogy lehet ennyire pihent valaki, hogy ilyen szöveget kreáljon, de totál igaz:-)))) Kinyomtattam és felolvastam Apának is:DDD
Én magamon tapasztaltam, hogy kellett a pszichológus, és ez nem szégyen! Azt gondolom, sokkal szegényebb lennék, ha nem lett volna CSB-m. És nagy százalékban a pszichológus segítsége kellett, hogy létrejöjjön a terhességem, mert amég megvannak a láthatatlan gátak, addig blokkol a szervezetem és nem engedi beköltözni a bébit.
Nagyon bízom benne, hogy egyszer, nemsokára sikerül egy CSB tesót összehozni és kihordani. Szeretnék én is szülő lenni, megtapasztalni a kisgyerekesek minden örömét, gondját, nyűgét. Valamiért nekem így rendeltetett, de remélem minden bűnöm miatt vezekeltem eleget. Megfogadtam, ha legközelebb is így járok, ami ugye nem kizárt, akkor egész hátralévő életemben SOHA többé nem próbálkozom terhességgel. CSB halálát is alig-alig élem túl, nem ám még a tesóét is. Az sajnos nem vígasztal, hogy nem én vagyok az első, sem az utolsó.
Nagyon jól viseltem a terhességet, lazán kezeltem, nem görcsöltem ratja, hogy mit teszek jól és mit rosszul. Legközelebb is így fogok tenni, de azt gondolom, sokkal-sokkal nehezebb dolgom lesz, mert minden egyes nap ólomlábakon fog járni.
A családom is maximálisan a hátam mögött állt, nem bosszantottak a hülye kérdéseikkel stb. Az, hogy ha az amber "belekezd a gyerekprojektbe" és halad az idő és egyre csak sikertelen, azzal belemászik a bogár az agyába és az élete összes percének szinte a részévé válik a gyerektéma. Éjjel, nappal gondolkodsz, variálsz, hőmérőzől....és sorolhatnám a végtelenségig.
És az nem tudja, aki ezt nem éli át, csak mondja a magáét, akár jó szándékkal is. Baromira nem ugyan az 2 évet várni, vagy fél évet. Nekem is adnak és adtak számtalanszor tanácsot, kéretlenül. Már úgy vagyok vele, hogy meg sem hallgatom, elengedem a fülem mellett, mert sok alkalommal tombolnak bennem ez miatt az indulatok és nem ér annyit az egész. Múltkor a tescoba hagytam ott egy csajt, aki CSB halála miatt sajnálkozott és jött a "vígasztaló" szó, hogy majd lesz másik. És akkor mondtam, hogy menjünk. Nézett meghökkenten, de nem bírt szólni semmit. Muszáj az ilyeneket leépíteni, nem szabad hagyni, hogy szívják a véred.
Sok energiát felhasználnak, erre rájöttem. Arra az energiára viszont nekem szükségem van, így szépen elállítom őket a fenébe.
Neked amúgy is hosszabb a lut. szakaszod, nem? 15-16 naposak...? Az előtt korai tesztelned, igaz kimutatná már, ha van valami, de az ember nem szívesen kockáztat, megértelek!
a teszten még gondolkodom, de sztem a 14.dpon még korai lenne, a hőm nem indokolja. Meglátjuk, kicsit, mintha érezném a hasam, meg egy halovány maszatolás van, úgyhogy nem hiszem, hogy van itt vmi.
Most lépek, mert még millió elintéznivalóm van, este még lehet benézek, de holnap mindenképpen jövök még elköszönni:)
Nem egy esetről hallottam és tudom h pont inszem előtt jött össze a babó.Amikor nem azt várod h mikor tesztelhess hanem megnyugszol és várod szépen az inszem időpontját :)))) ++++ minden esély megvan rá :)))
Lilly, görbéd? Meg komolyan nyaralás előtt főleg Görögország előtt érdemes megbizonyosodni hogy nincs baba, szal lőj egy tesztet. Gyanús vagy és így nem biztos hogy el kellene indulj.
ez beágyazódásnak sztem már késő. Mindegy, meglátjuk, az mindenesetre elég fura, hogy tegnap egy fél betétnyi cucc volt, de azóta semmi. Talán holnap indul meg, kivárja a 14.dpo-t.
Tegnap du. egy pár percen keresztül úgy szúrkált a méhem, azt hittem, összepisilem magam, ilyet még sosem éreztem, kiegyenesedni sem tudtam:( Azóta elmúlt az is.
Chippy,
ha kicsit visszakeresel, Bubus írt néhány receptet, a brokkolis kölest, amit sokmindennel lehet csinálni, paradicsom, feta sajt.stb.
Én is szoktam kuszkuszt csinálni, egysezrűbb, mint a többi, mert csak forró vízzel kell leönteni, kb 1,5-2x-es mennyiséggel, aztán kicsit állni hagyni. Aztán ezt össze lehet keverni mindennel, ami jól esik, brokkolival, paradicsomdarabokkal, mozzarellával, stb,.
Én szoktam pármai padlizsánt is csinálni, főzök egy kis pari szószt (vöröshagyma, fokhagyma, pari), sokáig főzni, közben padlizsánt vékony szeletekre vágom hosszában, kicsit sózom, borsozom, kis olivaolajon megsütüm serpenyőben őket, majd lecsöpögtetem.
Egy tűzálló tálban rakok egy réteg padlizsánt, szeletelt mozzarellát, pariszószt, aztán megint így rétegzem, tetejére sajtot, be a sütőbe egy kb 20 percre. Köretnek meg kuszkusz, sztem isteni, és alig van benne CH.
A linken megtalálod a tavalyit és az előző években tartottakat, az ideit sajnos nem rakták fel. A többi linken sok-sok letölthető anyag van, azokat javaslom megnézésre. :)
a hőm alapján csekély esélyét látom a nem-mensinek, bár a cickóim elég csomósak. Nem feszülnek, de piszkosul fájnak. Viszont még a 14. dpo-n vagyok, szóval ez még belefér.
Ha mégsem jönne meg, asszem én lennék a legboldogabb, de a következő kérdés az lenne, honnan szerzek Utrot, ha holnap éjjel indulunk?
Hogy az éh gyomri inzulin 77 legyen ????? és utána csökkenjen .... zzzz .... ez ilyen klinikai eset kategória. de kiváncsi leszek erre mit mond a doki! Kihez mész ?
Lassabban emeli a vércukorszintet, mint a sima cukor. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de korlátozni kell a mennyiséget. Azért én sem mindenbe azt teszem, csak pl. sütibe, a kávéba, teába édeítőt teszek.
Én a méztől sajna rosszul vagyok, sztem allergiás vagyok.
A fruktóz nem emeli a vércukorszintet, nem használ inzulint. Máshogy dolgozódik fel. (Igaz, hogy húgysavat csinál, ami szintén nem jó nekünk, de hát tökéletes megoldás nincs.)
Sziasztok, én voltam a Tatabányai előadáson, rendesek voltak a lányok, és sok infot is mondtak viszont nagyából a honlapon fent van minden, csak ott ügye azért lehet kérdezni!
Ma jött az MM-ből sms, hétfőn 6:15-re kell mennem. Azt hiszem 5-kor lesz az indulás ...........jó korán.
Fruktozt nekünk lehet enni? Mondjuk ha sütünk ahhoz jó?
lhai! kleingy, era! én a vajas pizzakrémes változatot is szeretem :D pici sajttal...isteni (de csak SOKAT lehet enni belőle...keveset nem...ezért most hanyagolom, mint a bundáskenyeret! bár lehet csinálok bundás kifli karikákat...) era! a darált pulykamell nagyon száraz!!! nem lesz vele finom a káposzta! én egyszer csináltam! a kutya nem bánta...:D
timike! ariaden még nem ért rá körbenézni a házban! gondolom sex közben meg nem nézelődik :DDDDD
amúgy nem értem, hogy lehet ilyet mondani egy endomókinak, hogy a szőröket a kozmetikus karban tudja tartani szépen! b@ssza meg! a hájamat meg tegye helyre a plasztikai sebész, a pattanásaimat nyomkodja ki anyám...a mensimet és a gyerekvárást meg bízzam a gólyára! ha vérezni akarok havonta, akkor meg vágjak eret??? vagy mi a lószar??? mekkora parasztok vannak??? nem tudom ő mit szólna, ha elmenne a dokihoz, hogy fáj a hasa, aztán azt kapná, hogy szarjon többet! (bocsánat, hogy primitív voltam!)
ariaden! de mik ezek a kihagyások a 18-as karikákban ????? ne mááááá! ne rontsd el a szép piros vonalat!!!
chippy! bubus szokott főzni kuszkuszt és bulgurt is! ha gondolod írj neki egy privit! mert most gondolom a gyerekek mellett nem olvas vissza olyan részletesen!!! de biztos küld receptet!!!
Én sem nagyon értek, hozzá, de te tényleg fordítva működsz, az éhgyomri inzulinod is nagyon magas. Ez lehet az IR és a cukorbetegség közti lépcső, hát nemtom. A többiek majd megszakértik.
Sziasztok! Hát lesújtó eredménnyel, de jelentkezem... Glucose 0 perc: 7,3 mmol/L Glucose 120 perc: 5,3 mmol/L Inzulin 0 perc: 77 mIU/L Inzulin 120 perc: 29 mIU/L Én ebből igazából még nem sokat értek, csak annyit, hogy siralmas.. Jövő héten megyek vissza a nődokimhoz, kíváncsi vagyok mit mond majd.
amúgy melleim még mindig baromira fájnak, tegnap este alig bírtam hasra feküdni, pedig mensikor már le szoktak ereszteni, és biztos a hőmnek is kell még esnie néhány tizedet, hogy megjöjjön. Sztem holnap-holnapután meg is jön, és akkor legalább viszonylag normális hosszúságú ciklust produkáltam:)
igazad van, kicsit most tényleg rápörögtem erre a mensi témára, mert elég tré így ez a szitu, főleg, hogy pont úgy szerveztem a nyaralást, hogy akkor pont ne legyen meg, ezért toltam el már egyszer. Csak nem számoltam a műtét utáni 38 napos ciklussal..
na, mindegy, most kicsit leeresztek agyilag is meg mindehogy, aztán meglátjuk, hajrá szeptember:)
Era, ha jól emlékszem a dm saját márkás fruktóz 499 Ft, de nem mernék megesküdni rá. Az biztos, hogy ott a legolcsóbb. Alaposan szétnéztem.
Timike, ez a lelki aspektus engem is érdekel. Néha úgy érzem, hogy nekem is szükségem lenne egy kis lelkemre beszélésre, mert támogat ugyan a családom, de néha a falra mászom tőlük. Hajnalban felébredtem és azon gondolkodtam, hogy lehet hogy már az örökös fejbeli kattogással is ártok magamnak.
A bulgur is nagyon finom, de nekem nehezebben bírja emészteni a gyomrom. Így maradtam a hajdinánál, az könnyebb. Mennyiért veszed a fruktózt a DM-ben? Én a Rossmannban veszem, azt hittem ott a legolcsóbb.
Emlékezz vissza az én tavalyi Balatoni nyaralásomra:-))) Ha azt valaki überelni tudja, na az lehet a helyettesem:DD Elmentünk, szemgyulladás, két nap kórház, nem jött meg a vérzésem, majd negatív teszt után , mivel dupla pé-m volt, persze megjött. Aztán, szálltam ki a csónakból, majdnem leszakadt a lábam, hatalmas vérömleny hetekig, aztán szar idő......és eltelt az egy hét.
Szóval, ah ott is jön meg, akkor sincs semmi baj, ezen ne stresszelj, mert azért nem jön meg! Sztem inszem előtt keress meg egy pszichomókust, mert ilyen "agyi állapotban" nem jön létre terhesség. Lehet valami gyermekkori trauma van, amit nem dolgoztál fel, vagy komolyan hárítassz valamit, amit nem tudod mi az. Érdemes lenne, én saját példámról tudom. Tudom, hogy nagyon fel vagy készülve az inszemre, de ha nem vagy rendben pszichikailag, nincs az az inszem, ami összejönne! Egy-két alkalom lehet, hogy elegendő lenne, és ez nem lenne felesleges pénzkidobás, hanem , mikor az inszem ez miatt nem JÖNNE össze, az lenne az. Tele vagy önvádlásokkal, önértékelésed csökkent........és sorolhatnám! Ezek komoly tényezők, amik akadályozhatnak egy terehsséget.
Ne feledd, nekem CSB is satnya mensiből, 20-21. napi pé-ből jött össze, így ezen paraméterek alapján neked is sikerülhetne a baba!
Én nagyon remélem, hogy sikerülni fog kiveregődni ebből a gödörből , jót tesz a nyaralás, ha mensi lesz 3 nap, akkor is túléled, max. nem lubickolsz annnyit! És hazajőve, újúlt erővel neki tudsz lendülni az új ciklus nyújtotta lehetőségnek.
Én a helyedben ezt a pszichés vonalat megfontolnám. Ha kell pesti segítség, szólj, megoldjuk!!!
Chippy a kuszkusz és a bulgur is előfözött, szárított búzatöret, a magas rosttartalmuk miatt hasznosak. Nézd meg a biorganic.hu-t, ott a ch-juk is fenn van. Én sparban, cba-ban vagy bioboltban veszem a bulgurt, illetve van egy dda nevű üzletlánc, ahol lehet kapni. (Kálvinon, Mester utcánál, Keletinél) A dda tkp. illatszer és háztartási bolt, lényegesen olcsóbb mint a dm, vagy a rossmann. Ott veszem zabfasírt port, tökmagot, zabkorpát is. Kivéve a fruktózt, mert az még mindig a dm-ben a legolcsóbb.
Timike, köszi!Most semmit nem szedek, mert leálltam a gyógyszerrel mikor megtudtam h terhes vagyok a dokim tanácsára és mivel szoptattok még , így nem szedtem.
Igen hát ez nekem sem tetszik h nem csökken, de megyek vissza doktorbácsihoz(már 6 hósan visszakellett volna menni) és megmondja hogy tovább.
De a várakozás részét megértem, nekem is tele vele a hócipőm, mi 2 éve próbálkozunk lassan, és eleve 26-28 napos ciklusokkal és pé-vel indultam minden hónapban:(( És nem jutottam előrébb két év alatt, egy mm-t sem:((
Sajnos nincs olyan diabos, aki érdemben tudna segíteni. Már próbáltam, gondolhatod....de van egy főorvosnő, aki a Freseniust vezeti ( művese állomás ), ő is diabos és fent van az orvosajánlóban, lehet hétfőn felhívom. Egyszer beszéltem már vele, de akkor azt hiszem, még nem szedtem metet, csak akartam, de érdemben nem jutottam vele előrébb. Megint megpróbálom. A másik, aki van, az hülye, mint a segg, ő az, akit írtam, azt sem tudta, mi az az inzulin terhelés......
Az Eucreasról csak olvastam, és hallottam, meg van olyan cukorbeteg ismerősöm, akinek a metet cserélték erre. Ez csak egyenlőre az én fejemben fordult meg, hogy cserélni kellene, csupán a szőrök miatt............hátha használna. Közülünk, akit tudok, az MAcsek aki szedi, de ő 100 év nem járt erre.
Nekem sincs a korommal ilyen szintű baj, de 36,5 év biológiailag mégsem kevés, Apa 25-én lesz 39. Hiába vagyok én is "fiatalos" kinézetű, mégis ott a kisördög, hogy ketyeg az óra, megy az idő. És vártam én már eleget. Én is több csajjal talákoztam már a fórumról, egykorúnak tűnök velük:DDD
Mitől lehet, hogy egy éve majdnem tökéletesnek mondható pé-m van minden hónapban, a progeszteron is elég magas volt 50 feletti ( egyszer lett nézve ), mégis két nap gyenge vérzésem van, az is barnás. Néhány éve még ömlött 3-4 napig rendesen, úgyhogy valami még mindig nem ok, valamitől nem vastagszik a méhnyálkahártya. RR ezt szintén okésnak találta, mert volt pé, de szerintem nem az.
A hőmérséklet lényege: van egy személyenkénti eltérő alaphő, amely a ciklus első felére jellemző. Aztán jön a pé, mikor is a megemelkedett LH hatására ( ami a tüszőt repeszti ) leesik pár tizedet, majd jön a tüsző helyén a sárgatest, ami a progit termeli, és ez emeli a hőt. Ha kielégítő a progeszteron termelésed, magas a hőd is. pl. ha 36,5-36,6 az alaphőd, pé után 37 körüli a hőd, akkor az szinte tökéletesnek mondható. A lényege, hogy pé után legalább 3 tizedet emelkedjen tartósan, akkor mondható kellő mennyiségűnek a progeszteron mennyisége. ( Legalábbis én így tudom az egészet, ha hülyeség, majd jönnek a többiek és megcáfolják. )
Ariaden én is fontolgatom, hogyha nem tudok RR-rel dűlőre jutni, akkor megbeszélem a dolgot a nődokimmal. Respektálja az endodokit, de már többször mondta, hogy kezel sikeresen pcos-okat és mikor megkaptam a roziglitazont azt mondta: na végre, régebben kellett volna.
Timike, nincs ott neked a kórházban olyan diab-os aki tud érdemben segíteni? Timike, asszem mi vagyunk itt a "korelnökök". Te hogy ezzel? Én nem érzem magam 37 évesnek, (talán Lilly a megmondhatója látszom-e annyinak, képzeljétek találkoztunk nemrég! :))) és biztos tudnék fiatalos anyuka lenni, de felőröl ez a várakozás.
Nekünk a bulgur nagyon bejött, többször csináltam vele rakott kajákat, lecsó mellé köretnek. Ízre olyan mint a tarhonya.
Montis, igaz, hogy határértéken belüli, de elvileg nem tökéletes eredmény, a 120 perces inzulinnak már elvileg csökkenő tendenciát kellene mutatnia, nem?
Ugyanígy a cukrod, a 60 perces terhelt kevesebb, mint az éhomri egy giga dózis glükóz után?
Hú de sokat írtok :), legalább van mit olvasnom, ezt szeretem. Most hozzászólnék a különböző témákhoz, ami épp eszembe jut. :D
A terheléses vizsg. ról annyit, hogy nekem a laboros néni azt mondta, hogy jó gyorsan hajtsam fel a löttyöt, amit fél másodperccel előbb összekutyult, még nem is oldódott fel a cukor, no mind1. Eddig stimm, majd azt mondta, hajtsak fel egy pohár vizet is, mondtam nem köszönöm, pedig jól esett volna :D. Aztán meg hogy nyugodtam menjek el addig, meg kortyolgassak vizet mindenképpen. :D :D Hát mivel itt előtte konzultáltam veletek, hát nem tettem, ott ücsörögtem inkább egy helyben. Elég érdekes. Szóval Vp. ben mindent lehet, amit csak szeretnél :D Mondjuk azt azért megkérdezte, ugye nem reggeliztem :D
A diétát én elég jól be tudom tartani, hogy mit lehet enni, csak az időpontokkal van bajom. Ma is pl. átaludtam a reggelit, ami még nem is lenne baj, csak egyszerűen nem bírok egyből enni. Nekem eléggé csúszkálnak az időpontok, ebbe bele kell rázódnom.
Csatlakozom a hülye kérdést feltevők táborához. Youlcsi azt sem tudom miről beszélsz, keményedésről még nem is hallottam. Gondolom, majd ha terhes leszek :)
Ezt a hajdina dolgot, jó hogy mondod ERA, én nem szeretem a barna rizst, sőt a sima rizsért sem vagyok oda, viszont a rakott dolgokat nagyon szeretem, úgyhogy ki fogom próbálni.
Timike, én is komolyan aggódom a szőrök miatt, nagyon zavar. Nekem deréktől lefele, vagyis a derekam hátul is szőrös. És feladtam a gyantázást már régebben, mert elegem lett, hogy egy hét múlva kinőtt, mondtam magamban tudod ki szenved. Hát most ezerszer rosszabb.... :( Örülök, hogy végre nekiálltak a házatoknak :), milyen jó lesz, ha kész lesz, szép házba hazamenni.
Rólam, a görbém sztem egész jó, volt pém, a petesejt minősége nem függ attól, hogy milyen magasra ugrik a hő?? Vagy semmi összefüggés?
Ma kezdtem a 2*1 meforalt, eddig nem volt semmi bajom.
Ediina, sztem is csináltass tesztoszteron mégegyszer! Biztos nem jó az eredmény.
Timike 3x1000-ret szedek, nekem ez az adagom, semmi másra nincs se pé, se változás. 20 nap után volt tőle pém, mihelyt megemeltem ennyire az adagot. Emellett Femibiont és Premenst szedek. És kilóra annyi vagyok most (72 kg) mint mikor Szonjival terhes lettem. Még szeretném, ha 69-re le tudnám tornázni a súlyom.
A RR témához visszatérve, tényleg aranyos meg kedves, de akiket olvastam eddig, azoknak mind ugyanazt szajkózta el, én őszinte leszek, nem megyek hozzá vissza, pláne ennyi pénzért.
Akkor csináltass egyet az MM-ben. Őszintén szólva, nekem is elegem van abból, hogy várjak türelmesen........de könyörgöm meddig?????? 2082-ig? Lehet nekem is cserélni kellene a metet, valami másfélére, hogy tökéletes értékeim legyenek és főleg a baromi szőrösödés miatt gondoltam.
De sajnos nincs senki, aki ebben megerősítene, vagy egyátalán a szőrkérdésemre válaszolna.:-((( ( Avanda nekem a hízás miatt nem volna jó, XR szintén, az én "tudásom" szerint maradna az Eucreas. ) Egyébként csak a nő és endodokik fújják fel ennyire ezt a met kérdést, mert a diabetológus tök simán nyomja a különböző met fajtákat. ( PCOS-oknál. )
De biztos összefüggésben van a hajad a hormonális változásokkal. Nekem az enyhén hullámos hajam tök egyenes, vékonyszálú és sötétebb lett. A körmöm meg úgy nől mint a bolondgomba. Ez sem volt eddig.
Végülis a pulykamellet is le lehet darálni... Nekünk a rizs helyett jobb ha ilyen dolgokat eszünk köretként, mint a hajdina, bulgur, köles, árpa stb. Szerintem a hajdina a legfinomabb. Én úgy használom, mintha rizs lenne. Nagyon bejött az íze. Nagyon sok helyen lehet kapni (CBA, Kaisers, Tesco, stb), de bioboltokban vagy gyógynövényboltokban is biztos van. Külön polcon vannak ezek a "magvak".
Chippy, hát nem tudom ez hogy venné ki magát. Tudod, hogy az orvosok milyen összetartó bagázs... Elfogadom, hogy idő kell, tény, hogy sok minden javult nálam, de ez a gyógyszerváltós érv számomra nagyon ingatag, hízni sem híztam...
Mindenképpen meg akarom csináltatni, de inkább a MM-en keresztül, mert nem akarok egy harmadik laborból eredményt. (a 'zuram elég sokat járt régebben külsősként mindenféle laborokba, szerinte elég sok helyen tojnak a gépek kalibrálására...) Aztán megint zargatom RR-t, mert ha nem a teszto miatt, akkor miért nincs pé-m? Bár gondolom türelemre fog inteni újfent :( Nekem csak a combomon hátul vannak hosszú szálak, meg a lábfejemen volt, de azok mintha eltűntek volna és a hajam sem hullik talán annyira. Bár erre azt mondta RR, hogyha nem fésülöm a göndör hajam csak hajmosáskor akkor az soknak tűnhet ami a fésűben marad. A hajam amúgy is olyan fura, tiszta kunkor az egész, korábban nem volt ennyire birkás. Évekig festettem, de most lenövesztettem. Nem tudom, hogy a festékmentesség miatt vagy azért mert elég ősz vagyok göndörödött-e be ennyire. RR szerint a hormonális változásokkal ez nincs összefüggésben.
Ediina, én komolyan gondolkodom azon, hogy átkérem magam Tűűhöz. Kb. ötször voltam RR-nél, az utolsó két alkalommal csak a tanácstalanságot láttam rajta.
Ha az egyenletességét nézed szép, de eddig nem volt még pé-d szerintem. Legalábbis én nem látom a görbédben a pé-t. Az kétségtelen, hogy hat a met és a prements. Mennyi metet szedsz most?
Közben láttam, hogy beírtad a táblába, mikor, hova mész, így az a kérdés annyiból sztornó, hogy miért nem egy nap csinálják a nőgyógyi és az UH vizsgálatot ??
Hiába konzultálok, tudod az előzményeket.......így minden odalett. Amúgy sem szeretnék ennyiszer szexelni, nekem nem esne jól, ezért kértem csak a negyedét:-))))))
A görbéd olyan semmilyen, én sem várnék tovább 50 napnál a helyedben.
Köszi a tanácsot, de a darált pulyka húst próbáltam, és nem bírom megenni...:-(((((( Nekem nagyon sok mellékíze van. A pulykamellet eszem meg egyedül ebből az állatból. Ilyen hajdinát hol lehet kapni? Mi ez egyébként, mert hallani hallottam róla, de elképzelésem sincs, mi az:-(
Én ezzel a 10. napi pé minőségével nem értek egyet. NAgyon sok olyan ismerősöm van, akinek 23-27 napos a ciklusa, és nekik is 10-12. napi pé-jük volt és van x gyerekük. Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy ami 14. napi pé után van, az sem ér semmit, pedig ez is számtalanszor bizonyítva lett, akár itt is köztünk, többünk álltal, hogy nem így van. ( KisKiss 2 babája, Jokeva 2 babája, Ariadené, CSB-m, így hirtelen ) És nem 15, 16. napi pé-ről beszélünk, hanem huszonxről.
Nálad szerintem más a gebasz, és inkább a pszichés gát, az ami akadályoz a terhességben, nem a szervi gondok. Szervileg rendbe raktak.......most a lelki részét kéne helyrehozni.
Próbáld ki rizs helyett a hajdinát. Megfőzöd és úgy keverd a húshoz. Én a rakott kelkáposztát szoktam így csinálni, és szuperebb, mint rizzsel. Ja, és darált pulykahúsból csinálom, mint ahogy a fasírtot is. Ha megkóstolod így, mást nem is akarsz enni! :)
Azt hiszem a Pro-laborban fillérekért csinálnak ilyen vizsgálatokat ( pl. SeBi, vas, cukor ) gondolom a tesztoszteron is belefér ebbe a képbe.ű Hívd fel őket, és ciklusfüggetlen csináltasd meg, hogy megnyugodj!
Nekem a normál tartomány felső határán van, de olyan bajszom van, mint Ruzsa Sándornak és lassan olyan szakállam, mint Vágó Pistának........ A láb és nemi szőrzetemről ne is beszéljünk. Nekem a combomon elöl, oldalt és hátul is vannak szőrök...nagyon zavaró, állandóan csupaszítani magad. Ezt a problémát kb. 10 orvonak mondtam, ebből 3 endodoki azt mondta, hogy kozmetikai kezeléssel szépen karban tartható...........hát gondolhatod, mit tanácsoltam nekik........bosszantó. Hetente járjak talptól nyakig gyantáztatni, úgy, hogy hiperérzékeny a bőröm???? Ha nem lenne ennyi szőröm, a tökömet sem érdekelné, hogy milyen az értékem. De nekem a sok szőrrel a kevés érték nincs arányban és ezt nem értik meg. És én sem voltam mindig ilyen.........
Egyébként ez a diétázósdi nagyon nem olcsó "mulatság", sajnos. Ami diétás, annak szinte kivétel nélkül horror ára van:-(((
Holnap dolgozom, így nem főzök, de vasárnap csinálok rakott káposztát és megpróbálom a barna rízsből felét, mert Apa ki nem állhatja. Így fele ilyen, fele olyan rizs lesz. Ilyet még nem csináltam, kíváncsi leszek.
Vaesz Mindenki így kezdte, ez nem ciki, csakk kérdezz nyugodtan! ( még akkor is, ha hülyeségnek érzed. Ebből lehet tanulni. )
KisKiss Nem írtál hülyeséget és különben is a véleményed leírhatod, tanácsot is adhatsz, de az a fogadó félen múlik, hogy mit kezd vele. Én tudom, hogy ti itt, ahányan vagytok, mindenki jót akar és a lehető legjobb szándékkal írja, amit gondol. ( jah, egyébként megálmodtam a minap, hogy kisfiad született és Rudinak hívták:DD )
Youlcsi A Pipolphent napközben is kell szedned? Gondolom azért, hogy nyugton maradj:D Az mindenesetre jó jel, hogy nem nyílt a méhszáj, és lehet, hogy spontán méhösszehúzódásokról van szó, amit nemes egyszerűséggel a baba növekedése okoz és természetes. Az jó, hogy a doki visszahívott kontrollra, megnyugtató.
Obs Mi lesz a babóka neve? Hogy telnek a napjaid, így munka nélkül? Mikor mész legközelebb valahova vizsgálatra?
Lilly Mi újság ma?????????
JOkeva Ébren vagy ár, vagy még félkómában?:DDD Mikorra kaptál pontosan időpontot dokihoz? És akkor lesz UH is?
Ariaden Szeretném a karikák 1/4 részét:-) Ugye nem vagyok nagy igényű?:DD Milyen az új házban lakni? Nekem nagyon fura volt, de imádtam és most is imádom.Kimegyek a saját udvaromra......nincs is ennél jobb.
Itt mire beértem, már elkzedett szakadni az eső, 10 percig ültem a kocsiban a m.helyem bejárata előtt, mire ki tudtam szállni, durva... Most olyan az éj, mintha kb este 10 lenne:(
Ami a 10. napi pé-met illeti, én annyira nem örülök neki, mert látod, nem megyek vele semmire. A kaális doki is azt mondta, hogy 10. nap előtti pé nem számít, szte az nem jó, úgyhogy azt a ciklust ő hagyná elmenni inszem szempontjából is. Abban bízom, hogy a Clostyval produkálok egy kicsit hosszabb ciklust!
Nálam a helyzet sajnos változatlan a tegnaphoz képest, ugyanis azt hittem, hogy ma reggel megjön rendesen, és akkor nem fog bezavarni a nyaralásba, az eleje lemegy most még indulás előtt. Erre azóta semmi, tegnap volt egy erősebb rózsaszínes folyásom, meg pici reggel is, de nem jött meg még rendesen:(
A hőm még fent van, bár, jó lenne, ha ma még beindulna!
Gyöngyi, nekem is a melegszendvicskrémes kenyér a kedvenc reggelim, de én a gombást szeretem legjobban. Én meg ma reggel fedeztem fel a Corvinban egy tönkölyös kiflit és tönkölyös kockát. Hát az isteni volt! De az ára is!!!!
Timike szuper ez a kézi, mozgás is, társaság is! Nekem is az a bajom, hogy hiába vannak dvd-im, utálok itthon egyedül tornázni, a heti egy csapatos torna meg kevés. Talán szeptembertől lesz még egy alkalom.
Lily, mi a helyzet nálad?
Tegnap beszéltem RR-rel, azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy nem tudott sem meggyőzni, sem megnyugtatni. Szerinte is kizárt, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit romlott a tesztoszteron, de nem emeli fel az Avandiát még. Azzal érvelt, hogy minden gyógyszerváltás zökkenőkkel jár, higgyem el, hogy javulok, merthogy a többi hormon tökéletes. De könyörgöm, ez nem gyógyszerváltás volt, hanem a met kivonása, ugyanakkora dózis rozit szedek hónapok óta. Azt mondta, ha megnyugtat menjek el a mensbe tesztoszteront nézni, mert valamelyik labor téved, az biztos. Ha gondolom most, ha nem akkor 3 hét múlva mikor kb. elfogy a gyógyszerem...
Nagyon jó hírem van:-))) Itt vannak a szigetelős emberek:DDD De sajnos esőre álló idő van, tök be van borulva......remélem kihúzza egy darabig. Most a vezető sínt teszik fel, aztán csomagolják be a házat. És holnap folyt. köv. Még egy előnye van, hogy Apa is itthon van, mert az ő cégük csinálja:DDD
CSB miatt tudom, hogy előre kell néznem, mert ott a jövő, de a "hóforduló" most nagyon megérintett. És a Tesóhoz kellene egy új ciklus, de az még kb. 1 hét ( szerény számításaim szerint ) és utána + 3 hét a pé-m.:-((( Nekem nincs olyan szerencsém, mint Lillynek, hogy 10-12 napon lenne pé-m:-((( Így még a pé-mre kb. 1 hónapot várni kell, sajnos. Aztán + 2 hét után derül ki, hogy "eredményesek" voltunk-e...........mindig csak várni.
Voltam a festékboltba, mert Anyuéknak festjük majd az előszobát és a konyhát a szabi alatt, és ott beszélgettem a csajjal, aki mellesleg a Tesómnak volt osztálytársa, és ő is mondta, hogy mennyit fogytam.....bla-bla-bla.........de mondtam neki, hogy valami jóféle mozgásformát ki kelle találni, mert én nem bírok 5 km-ert egyedül futkorászni, úszni jártam, de belefáradtam, hogy 25 m-enként forgolódjak és csak ússzak, mint a hülye. Nagyon unalmas volt.
Akkor jött az ötlete, hogy nyár végén újra indul itt kedden és pénteken a kézilabda csajoknak:-)) Ők indulnak a megyei I. bajnokságban, de én lemehetek közéjük mozogni, edzeni:-))) Na ez az én pályám. A kézilabda amúgy is a szívem csücske, társaságban, intenzíven mozogni heti 2x1,5-2 órát......ez lesz a nekem való:DDD Pont szabin leszek, mikor kezdenek, lehet lenézek a csarnokba, beszélgetek kicsit és megnézem magamnak az edző bácsit:-)))
Lányok, istenit reggeliztem: pizzás melegszendókrém, teljes kiőrlésű magos kenyéren, erre icipici sajt. Be tudnék verni még vagy kettőt. :D Még a hangulatom is megváltozott, pedig elég tetű idő van itt (szürke az ég, morog órák óra és esik).
hogy őszinte legyek, engem nem vágott nagyon földhöz a dg. 16éves korom óta tudtam, hogy baj van (a petefészkek már akkor is policisztásak voltak)... csupán annyi változott, hogy lett neve is a gyereknek :)
Szia! Mesélj magadról kicsit. Mennyi idős vagy, hány kg, hány centi, merrefelé laksz, milyen tüneteid vannak, milyenek az értékeid, hova mentél dokihoz, mikor és mi lesz a következő lépés, milyen gyógyszert kaptál, stb. :)
Nyugi, az én inzulinom 11x volt magasabb mint kellett volna. :D Diétával és PCOS-sel kapcsolatban küldtem mélt. ;) Bármi kérdés van, írj nyugodtan! Azért van itt ez a - sajnos nem kicsi - csapat, hogy segítsen egymásnak.
aranyosak vagytok lányok! de én komolyan nem aggódtam a keményedések miatt... gondoltam, ha jön, jön. ezzel jár :) a méhszájam meg alapból 2000es... szóval itt még gondolati szinten sem merült fel, hogy gáz lehet. a lényeg, hogy 2 hét múlva is ugyanilyennek kell lennie :)
kiss! nekem meg azt mondta anyád, hogy ne egyek, ne igyak (tavaly még: ne dohányozzak)... egyébként szegeden volt olyan vizsgálat, ami előtt még fogat mosni sem lehetett :o
jó reggelt! ideültem, amíg nem üt ki a gyógyszer :)
vaesz! nem gond, hogy kérdezel... majd belejössz... aztán majd meglátod: pár hónap és te "osztod az észt" az újaknak :)
áprilisban azért feküdtem bent, mert nem tudták az orvosok eldönteni, hogy méhen belül, vagy kívül van-e a mi kis babócánk... nagyon pici pöttyöcske volt, nem akkora, amekkorának kellett volna (ugye mindenki abból indult ki, hogy 15. ciklusnapra már sárgatest volt, tehát akkor volt PÉ... de a baba messze nem felelt meg egy 5hetesnek). meg hát a hcg-m sem olyan ütemben nőtt, mint kellett volna (hiába mondtam, hogy b@szhatják a reggeli pisit, ha nekem egész éjjel 2óránként ki kellett mennem)... szóval nehezen indult a törpe élete... de az a lényeg, hogy végül minden jól alakult :)
Új vagyok a fórumozásban, de sajnos erre az oldalra nekem is látogatnom kell mostantól:( Bővítem a tábort! 2 hete fedezték fel nálam a PCO-t:( Olvastam,hogy itt sok mindenkinek már a mensivel is baj van, nekem szerencsére viszonylag rendszeres...sajnos az inzulin szintem van elszállva 3x-a a megengedettnek.....Elkeseredtem:( Ti hogy dolgoztátok fel a hírt? És most próbálkoznánk a babával:( Diétát estleg tudna valaki küldeni? Köszi
lhai! tegnap a szunya győzött...nem értem már ide...bocsi! most is elég kóma vagyok! és még ki kell teregetnem...
timike! nekem is eszembe jutott CSB...még nem tudtam kitörölni az sms-t a telómból amit küldtél! próbálj meg arra gondolni amit a doki mondott...hogy most nagy az esélyetek CSB tesóra...hátha segít!!!! bár tudom ilyenkor mindenki hülye tanácsokat próbál adni...bocs érte, hogy én is!!! de ha most tényleg esélyesek vagytok, akkor előre kell tekinteni ahogyan te is írtad!
doki téma: vannak hülyék...de mennyi ?!?!?!!?
obs! szép pocak!
ariaden! szép karikák..:D
youlcsi! nekem anyád azt mondta, hogy ha szomjas vagyok nyugodtan igyak vizet a cukorterhelés közben miután megittam a lötyit...majd belémnyomta a tűt!
rólam: megvan a vércukormérőbe a korong...igaz még nem tudom hogy működik a készülék...de majd rájövök! van tűm is bele! steril (nem pálinkában sterilizáltam mint a nagynéném...:D) ma mértünk egyet, ebéd után 2 órával: 4,9 (szerintem ez tök jó - pláne egy tányér bableves és 2 szilvásgombóc után)
Végre saját gépről, saját normális internettel, szóval Timike, nem örülhettél, hogy sokáig nem látsz ténsasszony! :DDDD Jó pihenést kívánok!
Az előbb úgy másfél órát áztattam magam a kádban, alaposan kipróbáltam a masszázst, isteni volt, de nem hinném, hogy minden este ezzel múlatom az időd, mert elég sok víz kell hozzá! :)
Csatolom a görbém:
Itt állok most, kiváncsi leszek, hány napos lesz végül ez a ciklus. Remélem 126 helyett kevesebb lesz. Ha nem, akkor 50-ik napon Norcolut mert most nem szeretnék sokat várni.
Youlcsi, tessék pihenni, bár ez természetes, csak kicsit korai, de emlékezz csak én C2222-vel elvoltam hat hetet!
Kiskiss, voltam Fogarasi úti tescoban, de képzeld felújították csillivillire, még digitális árjelzők is meg hipermodern pénztárak is vannak, egy szem akciós bébiruha nem volt!
Köszönöm a felvilágosítást. Én még nagyon az elején vagyok, ugye most akartuk elkezdeni a babaprojektet, hogy jön majd amikor jönnie kell, erre nesze neked PCOS. úgyhogy én még nagyon nem tudom ezeket a dolgokat, amit azért biztos illene, úgyhogy lehet, hogy fogok még pár hülyeséget kérdezni.
Akkor szerencsés vagy, hogy jó dokit fogtál ki. Mondjuk én is addig megyek, amíg nem találok valaki jót, így találtam RR-re is. Áprilisban miért kellett befeküdnöd? akkor még nem voltam itt.
lut. szakaszban nagyon fontos a hossza... hogy legyen elég idő beágyazódni. az alatta mért ébredési hő, mert az mutatja, hogy van-e megfelelő progeszteron-termelés (egyenletes magas hő, de azért egy kis hőesés belefér ;)). bár tk a progitól függ a hossza is... hiszen ha sz@r a sárgatest, akkor gyorsan bedöglik, így nincs progi, esik a hő... és esetleg még a beágyazódás befejeződése előtt elkezd leválni a nyálkahártya... szóval minden összefügg mindennel...
naná, hogy rendes a doki... ha nem lenne az, nem is hozzá járnék :) (mondjuk az áprilisi bentfekvés is az ő alaposságának köszönhető :))