Mivel többségében háziállatokkal kapcsolatos témák vannak a csúcson, picit nekem hiányozni kezdtek az igazi vadak. Ezért is nyitottam meg ezt a topikot, ahová jöhet minden, ami kerítésen kívül van. Netán kerítésen belül, ámde mégsem egészen odavaló (és nem a rendőrséget hívjuk észrevételükkor ;-) A bogaraktól kezdve a ragadozókig bárkit becincálhattok ide.
Legtöbbünk találkozik a kirándulásai, túrái során olyan állatokkal, amikről szeretne többet tudni vagy legalábbis nevén „szólítani”. Persze vannak olyanok is, amiket a többség felismer (őz, vaddisznó, róka vagy éppen bükk, gesztenyefa), de mondjuk a lábnyomaikkal, netán hangjukkal már gondban vagyunk.
Tehát jöhet ide minden, írások, beszámolók, kérdések és képek, amik az élővilág „vadabbik” részéhez kötődnek.
nos én inkább gyanaxom egy téridő-fluxussűrűsödési anomáliára, mert a 0. után hirtelen a 3. hsz. jött, én meg rákérdeztem, hogy talán moderáltak, vagy mi. Amikor megjelent a sajátom, akkor láttam, hogy muphrid 2 hsz-a odakerült.
Nem lehet, hogy ez valami jel? Hogy muphrid bajban van? Talán épp abban a pillanatban történt vele valami rettenetes, és így akart üzenni? Tennünk kellene valamit, nem gondolod?
Szerintem annyi történhetett talán, hogy a fórum hozzászólásait kijelző számcsíkon az 1-esre kattintottál, s akkor rendre csak az első hozzászólást hozza. Ám mivel ez egy öreg, viszont nem pörgős topik, ezt kétlem, mivel ezt a 3,5 hozzászólást nehéz ennyifelé elosztani.
Azért kiheverted, fokhagymabors?
Képzeljétek, legutóbbi nagyobb kirándulásunkon láttunk egy döglött őzet. Lefotóztam, bár nem tudom, ilyen jellegű képeket szabad-e ide berakni.
Akkor mesélek egy aranyos sztorit, amiről sajnos nincs kép. De lehet, hogy a pókos fórumba már beírtam... Nem tudom.
Szóval ez egy Jamie Winchester koncert után történt (ne felejtsük el megemlíteni Hrutka Róbert nevét sem, márcsak azért se, mert ugye a topiknyitó... :P). Az Infoparkban olyan 23:00 - 24:00 között sétáltunk vissza a kollégiumba, amikor valami neszre lettünk figyelmesek, ami a kerítés felől jött. Látom, hogy mozog a fű. Gondoltam, valami egér lehet. Közelebb mentem, hogy leleplezzem a tettest, látom ám, hogy egy konzervdoboz sétál a fűben... Az agyamban ekkor egy kisegér, esetleg egy patkány képe jelent meg, aki zsákmányolt egy löncshúskonzervet. (kisalakú konzervdoboz volt) Nahát még közelebb mentem, mert elkezdett érdekelni a konzervdoboz. Odahajoltam hozzá és látom ám, hogy az ott egy süni, akinek a feje teljesen benne van a konzervdobozban... Mit ne mondjak, hatalmasat röhögtem. A süni valahogy észlelte, hogy a közelben vagyok, és megtorpant - abbahagyva ezzel a doboz kerítéshez dörzsölését. Megpróbáltam egy fadarabbal lepiszkálni a fejéről a dobozt, de nem jött le. Megfogni nem mertem nagyon, mert a süni szeret böködni, és van is neki mivel. Párom akcióba lendült. Bátor volt, meg merte fogni a sünit a dobozánál :) és megpróbálta leszedni. Ám a süni nagyon ragaszkodott a dobozhoz, vagy fordítva. Ekkor a sünit - még mindig a doboznál fogva - egy laza mozdulattal a levegőbe emelte, és elkezdte rázni. Persze csak finoman - még mielőtt megköveznek az állatvédők. De a süni csak nem akart leesni. Csak sokadik rázásra sikerült kirázni a dobozból. Mikor földet ért, látszott rajta, hogy most aztán már egyáltalán nincs képben, foggggalma sincs, mi történt vele. Percekig csak állt és nézett. Aztán elindult - kóvályogva - és nagy erővel azon próbálkozott, hogy átpaszírozza magát a kerítésen, aminek résein csak a feje fért át. Egyszer ott is maradt, így lett dobozfejűből kerítésfejű. Onnan is kiszedtük. Aztán nagy nehezen összeszedte magát, eljutott a kapuig, ami alatt már átfért, kijutott a nyílt terepre, először kicsit megtorpant, aztán nekiiramodott és villám gyorsan eltűnt. Mi meg hatalmasat röhögtünk. A süni nem egy IQfighter... :)))))))
Okos voltam, s túl hosszú címet adtam meg. Újrázásnak:
Állatok (és zöldségek) a háziállatokon túl
Mivel többségében háziállatokkal kapcsolatos témák vannak a csúcson, picit nekem hiányozni kezdtek az igazi vadak. Ezért is nyitottam meg ezt a topikot, ahová jöhet minden, ami kerítésen kívül van. Netán kerítésen belül, ámde mégsem egészen odavaló (és nem a rendőrséget hívjuk észrevételükkor ;-) A bogaraktól kezdve a ragadozókig bárkit becincálhattok ide. Legtöbbünk találkozik a kirándulásai, túrái során olyan állatokkal, amikről szeretne többet tudni vagy legalábbis nevén „szólítani”. Persze vannak olyanok is, amiket a többség felismer (őz, vaddisznó, róka), de mondjuk a lábnyomaikkal, netán hangjukkal már gondban vagyunk. Tehát jöhet ide minden, írások, beszámolók, kérdések és képek, amik az élővilág „vadabbik” részéhez kötődnek.
~o~
Sziasztok! Igyekeztem a leíró szövegbe minél több mindent belesűríteni. Kezdjük valami rövidebbel, hátha beszélgető áldozatomra (netán gonosz lenullázómra :-)) lelek.
Merre voltatok legutóbb természetközelben és milyen állatokat láttatok? (Mosolyrafakasztó esetben: képekkel :-).