Keresés

Részletes keresés

bullocK Creative Commons License 2003.07.17 0 0 13
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem, hátha van valakinek valami jó ötlete. Szóval tetőtéri ablak 150*150-es, mellette egy háromszög ablak, a szabvány ablakra rakattunk redőnyt, viszont a háromszögre nem lehet. Szerintetek milyen árnyékolás lenne jó, hogy sötétítsen is? Szóval ha van valakinek ötlete előre is köszi.
v1ck Creative Commons License 2003.07.16 0 0 12
hali!
jol valasztottal....
a "regi" faredonyoket sajna ezek a mai muanyag redonyok nem tudjak felulmulni.
ami megkozeliti az az aluredony aminek a minimalis ara 16.000 ft/m2

ha mar ilyen topic en is ajanlok egy ceget :

www.euroland.hu

udv:
Viki

Előzmény: Fan (11)
Fan Creative Commons License 2003.07.16 0 0 11
Hopsz egy "elmenybeszamoloval" meg ados vagyok.
Kesz lett a redony, es azt kell mondjam meg vagyok vele elegedve.

Tokeletesen helyre vannak hozva a lecek, a rez bujtatok polirozva, teljesen uj gurtnizas es lamellak.
Ki-be szerelessel + az egyik redonyszekreny "redonytengelyevel" (nem tudom a megfelelo szot, ezen forog a redony, pontosabban erre tekeredik fel)voltak gondok, a srac azt is teljesen helyrehozta.

Lehet nem a legolcsobb ajanlatot fogadtam el de nem sok tapasztalatom volt.

Ha valakinek szuksege van kesobb meg redonyosre szoljon, kuldom a srac szamat.
Abszolut megbizhato...

kicsinap Creative Commons License 2003.07.04 0 0 10
Lejöttek a kis lapok, meg egy idő után nem lehetett normálisan húzni-vonni.
De ez volt mondjuk a kisebbik gond, de nem sötétített rendesen.
Előzmény: murray (9)
murray Creative Commons License 2003.07.04 0 0 9
most vettük a kérót a nagyszobán van reluxa az teccik, de eléggé ramaty már ezért gondoltam..
tönkremegy?? hm.
kicsinap Creative Commons License 2003.07.03 0 0 8
MIért akarsz reluxát? Nekünk volt a panelban, semmit sem ért gyakorlatilag. Ráadásul hamar tönkre is megy.
Előzmény: murray (7)
murray Creative Commons License 2003.07.03 0 0 7
reluxa árakról mit tudtok?
egy panellakás, nagyszoba+2 félszoba+konyhára kellene reluxa!
Fan Creative Commons License 2003.06.30 0 0 6
Igy jartam...
Ha keszen szolok, persze.

A muanyagra azert nem akartam cserelni mert velemenyem szerint, minden hatranyaval egyutt, talan meg ez a regi tipusu fa redony az egyik legjobb, gondolva itt foleg arra hogy D-NY-i lakas reven nem kis hot szandekozok "learnyekolni" vele. Persze lehet a kesobbi tapasztalatok alapjan valtozik a velemenyem, de egyenlore remenykedek.

FRODO Creative Commons License 2003.06.27 0 0 5
Nem, a tiéd akkor sima faredőny. A mostani albérletünkben is ilyenek vannak, meglehetősen nagy súlyuk van, emiatt a mozgatásuk nem túl egyszerű, másrészt - valószínűleg a súly miatt - az ittenieknek a gurtnija kinyúlt, elvékonyodott, az "automatika" nem tartja meg, ezért vagy duplán kell befűzni, ha felhúzom, vagy csomóra kell kötni, hogy ne zuhanjon le a redőny egy óvatlan pillanatban. Ezért is mondtam, hogy tán jobb lenne kicserélni nálatok, pl. egy műanyagra, ami nem olyan nehéz. Azt mozgatni is könnyebb, és kevesebb majdani karbantartást igényel.

A zsalu nem felülről lefelé mozog, hanem inkább olyasmi, mint egy ablak: általában középen felnyílik, és nyitott állapotban az ablak két oldalán a falhoz simul.
Pl. ilyen:

Hasonlóak lehetnek ajtón is.

Ha kész lesz, azért szólj, hogy milyen lett! És ha nem nagy kérés, megkérdezhetnéd nekem, hogy zsalut is hajlandó-e felújítani! :)

Előzmény: Fan (4)
Fan Creative Commons License 2003.06.27 0 0 4
Hali...
Na kicsit nehezn indult a topic, de koszi az infokat, tanacsokat.
Pecsrol sajnos nem hiszem hogy rendelnek redonyt itt Pesten,de az arak jol jottek hogy nagyjabol belojjem mi-merre-mennyi. Koszonet erte.

FRODO:
A te kerdeseddel bajban vagyok... en ugyanis redonynek nevezem ami a lakasom ablakain van, de lehet a helyes megnevezes inkabb zsalu lenne. (zsalugater?)
A valosagban ezek a regi, tipikus fa leces, alul kicsit felhajthato vas (ha jol tudom) csusztato kerettel, fem lamellakkal, rez bujtatoval a kurtninal. Amolyan bekebeli darab, ahol a redony szekreny meg szerves resze volt a regivagasu ablak keretnek, es az alatta talalhato fa falboritasnak.
A srac kicsereli nekem a lamellakat (az alsok a kor, es az evek folyam rajuk folyt esoviz hatasara az elso hajlitasnal eltortek), lecsiszolja-lefesti a leceket, uj gurtnit fuz bele, rez bujtatokat felpolirozza-lelakkozza, ... stb. Nagyjabol ennyi... bar ha szukseges akkor a serult leceket gondolom meg kicsereli. Mindezt 75 e penzert.
Most vagy atvert a srac az arral, vagy nem... tapasztalat hijjan. Ha esetleg ez az amit keresel akkor szolj es kuldom a szamat.
A melo csak ket het mulva lesz kesz, ezert a minosegrol meg inkabb nem nyilatkoznek.
(Ja ez az ar az alabbi 4 db redonyre ervenyes. Meretek kb.: 2*40cm*200cm; 1*300cm*150cm; es vegul 1*150cm*200cm)

FRODO Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3
Ha ez redőny, akkor szerintem nem érdemes felújítani, jobb újat beszereltetni.
Ha viszont az illető szakember foglalkozik régi fa zsaluk felújításával is, akkor megadhatnád a telefonszámát! :)
Előzmény: Fan (-)
pepontlac Creative Commons License 2003.06.26 0 0 2
Kedves Topictársak!

Árak:

Alu tokkal, fehér, műanyag redőny

180x120cm-es ablak: 26eFt,
100x270cm-es erkélyajtó: 26eFt.

Áfával, kiszállással, szereléssel.

Cég Komlón, lakás Pécsett, úgy számoljatok...

p-lac

gerthrud Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1
Kedves Sorstársaim!

Érdeklődni szeretnék, illetve a segítségeteket kérném. A XVII. kerületben szeretnénk a házunk 70 éves tetőjét lecserélni és átépíteni manzárdtetőre. Hogy lehet a XVII. kerületben építési engedélyt szerezni, mert 8-ból 7 tervet elutasítanak, persze a miénk is közte volt. Gyönyörű manzárdtetőnkkel nem tudom mi a bajuk mert pont 5 méter ami a maximum, azt mondják csináljunk sátortetőt, azt engedélyezik.
Most miattuk kell elköltöznöm? Itt szerettük volna leélni az életünket sok-sok gyerekkel. Mi nagyon szeretjük ligetet. Ismeri valaki a csoportvezető Paulát vagy a helyettesét Gabriellát?

Előre is mindent köszönök: Gerthrud

Infomaker Creative Commons License 2003.06.26 0 0 0
SZia!

Nekünk vidéken (30 km pesttől) egy lakás "felredőnyözése" a semmiből 60.000 ft lesz.

2 erkélyajtó + 3db 90*120 ablak

jó minőségű fehér műanyagredőnnyel, alul feltolásgátló retesszel.

Előzmény: Fan (-)
Fan Creative Commons License 2003.06.24 0 0 topiknyitó
Haliho...
Mivel sok erdekes es talan hasznos topic kozott ezeddig meg nem akadtam hasonlora igy gondoltam nyitok en egyet.

Hasznalja mindenki egeszseggel.

Egybol nyitnek is egy kerdessel:
hasznalt lakas vasarlasa utan, felujitasa elott allok es szoba jott a redony. Regi,fa leces, egyedi meretu darabok, de latszik rajtuk az ido vasfoga. Jelenleg talaltam egy szakembert aki 70-75 korul gyonyoruen helyre hozna az egeszet, festessel, a szukseges alkatreszek cserejevel, de meg a kotel rez bujtatojanak felpolirozasaval egyutt is.
Szerintetek ez mennyire jo ar erte, illetve mennyiert lehet uj redonyt venni.
Mivel a lakas maga D-DNY-i igy a sok napfennyel sok hot is kap, amit a forro nyari napokon elsosorban ezzel az arnyekolassal oldanek meg. Ehhez ha jolgondolom ezek a regi fa redonyok a legjobbak nem?
Minden valasz, tanacs, reagalas erdekel, ne kimeljetek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!