Keresés

Részletes keresés

mociga Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35450

Akció - reakció hatás - ellenhatás....

Tanáljuk már meg végre az egyensúlyt, mert szétdűlünk mindent feldúlunk, indúlatból, én meg már beleszédülök e beszédekbe....... Az ellensúly különben meg ottan van a nyelvünkön, csak nem vesszük észekre... térjünk már vissza az ősi fészkékbe madarok madárnak én örökre megmaradok.... (Rémesem rímelve beszélek.....  gondólálkodok köz(é)tetek. :-(()

Előzmény: Rufella (35443)
Rufella Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35449
Bujdosòk éneke

Sohasem lettem én
Hûtelen tehozzàd
Hordozlak magamban
Örök Magyarorszàg.

Miattad mentem volt
Idegen hatàrba,
Régi nagy bujdosòk
Keserves ùtjàra.

Messze tengerentùl,
Rossz csillagok alatt,
Töretlen hûséggel
Tovàbb szolgàltalak.

Nem tehettem sokat,
Sohasem eleget,
Ugy küzdöttem érted
Ahogyan lehetett.

Töretlen hûséggel
Bizva és remélve,
Hogy a te napod is
Felderül majd végre.

Mikor engem màr az
Idegen hant elfed,
Leszel ami voltàl:
Büszke, szabad nemzet.

Aki a tiéd volt
Közel, avagy tàvol,
Véled szàmoltatik
A feltàmadàskor.

Viharok poraim
Akàrhovà hordjàk,
Tebenned nyugszom én,
Örök Magyarorszàg..

Ezt a versecskét nem költô, hanem Bobula Ida irta. Az a Bobula Ida, aki igy ir egyik levelében:

"..Ha én, a meglévôk helyett, dicsôbb ôsöket àhitanék magamnak, akkor felhoznàm, hogy több bennem a német és szlàv vér, mint a magyar és sokkal kevesebb fàradsàggal vàlogathatnék az indo-europaiak mai hatalmàval és pénzével felhalmozott sokrétû dicsôségben, mint amennyivel a magyarsàg elsikkasztott igazàt keresem..."

Előzmény: mociga (35413)
Eric Theodore Cartman Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35448

Lusta vagyok, még nem voltam a másik topikban! Vásárolni pedig nincs pénzem.:(

Egyébként itt volt régen, de megszüntették.

http://hmult21.275mb.com/konyv2/kelk2ab.htm

Előzmény: Rufella (35444)
Rufella Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35446
Nem àlmodtad, de nem is mi talàltuk ki...
Pl. Budenzrôl àllitolag egy a finnugrista körhöz tartozo személy (Barna Ferdinànd) irta:

"Megvetette minden magyar baràtjàt, arra késztette ôket, hogy németül beszéljenek vele; szorgalmasan làtogatta a német szinhàzat, a magyar néppel ellenséges német nyelvû ujsàgokat olvasta, a magyar akadémiai üléseket megzavarta? stb..."
Ö maga pedig azt irta volna 1870-ben A. Alquist finn nyelvésznek:

"Az ember könnyen elvesziti a kedvét Magyarorszàgon, ha olyan haszontalan dolgokkal foglalkozik, mint a magyar nemzet nyelvének kutatàsa!"

Es ilyen személyre biztàk a magyar nyelv kutatàsàt...(Hunfaly jovoltàbol)
Előzmény: jakobi (35437)
Rufella Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35444
Nem tudom, hogy sirjak-e vagy nevessek...

Különben megtalàltad màr a Götz könyveket?
Vannak ilyen honlapok ahol könyveket lehet venni vagy letölteni:

http://www.könyv.e.hu/
volt egy màsik, most hirtelen nem talàlom.., bocs majd utànanézek.
Előzmény: Eric Theodore Cartman (35442)
Rufella Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35443
OK, de akkor a "tudomànyos igényességet" el kéne vàrni a finnugristàktol is! Mert Bakaynàl csak az ö hamisitàsaik, ràgalmazàsaik miatt szakadt el a cérna. Ok - okozat, akciò - reakciò...
Előzmény: Disznóföldelő Aggregátor (35424)
Eric Theodore Cartman Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35442

Emberek!

Rájöttem hogyan keletkeztek az IE nyelvek!:-)

http://www.youtube.com/watch?v=GJeJVOkHC4U&feature=related

mociga Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35441

Kedves Hypokrates!

Rátehetek még egy lap áttal!? (Temetni senkit sem fogok!!! remélem Néked sem ez a szánt-szándékod... ;-))

Szedte-vette teremtette egy nyelv ez......

Megvette és elvettette, le vetette elvétette levedlette (az ember - a bibliai idézeteket hagyjuk, mert kapok a fejemre... oszt pont pünkösdkor nekem anny(a)i)

Előzmény: Törölt nick (35440)
mociga Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35439

Jajj jajj jajj Jakobi!

Hopp-hopp hopp kezdesz valamit megérteni. Le a vaskalappal!

Motto:

"Aki nem hiszi, járjon utána." Én útjána jártam és ezért mondom, hogy izélek rá, mert ahogy Te is mondod, igaz lehet, teljesen független attól, hogy megtörtént avagy nem.

Nagyon édekeseket írsz. De mintha....... (kötnéd az ebet a karóhoz? - majd jövök a részletekkel)

Ui:

A személyeskedést hagyjuk már a francba! (Retlax is csak szemlélődve, szemtelenül, szemelvényezik itt, meg Te is meg én is) Egysütetűek vagyunk a nagy tepsiben, de milyen szerencse, hogy mások. Köszönjük az abszólút tárgyszerű, és egyébként előremutató hozzászólásod. (Nem viccelek tényleg!!)

Előzmény: jakobi (35436)
retlax Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35438
"...sose vizslattátok, ki milyen névről magyarosított, részetekről soha senki nem denunciált senkit azzal, hogy nem is beszélt tisztességesen magyarul és azt is csak én álmodtam, hogy fizetett Habsburg-ügynöknek, komcsibérencnek, iratégetőnek neveztetek FU-párti tudósokat."

És ezek mióta "szentségek"?
Előzmény: jakobi (35437)
jakobi Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35437
"Az ellenoldal viszont még nem próbált meg úgy hitelteleníteni valakit, hogy például az illető ilyen, vagy olyan templomba járt, jár. (Le vagyunk maradva...)"

Örömmel hallom, hogy ilyen jó véleménnyel van saját oldalad magasrendű erkölcsiségéről. Tényleg, ti aztán sose vizslattátok, ki milyen névről magyarosított, részetekről soha senki nem denunciált senkit azzal, hogy nem is beszélt tisztességesen magyarul és azt is csak én álmodtam, hogy fizetett Habsburg-ügynöknek, komcsibérencnek, iratégetőnek neveztetek FU-párti tudósokat.
A templom, és ebben mélyen egyetértünk, tényleg a legalja lenne az efféle mocskolódásoknak, mert az végképp nem játszik szerepet a tudományos ismeretekben, hogy ki milyen felekezetnek a tagja.
Előzmény: retlax (35430)
jakobi Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35436
"Leizélem a Sorbon egyetemet, hiszen Retlax ideontott ontológiásan már egy csomó adatot, mely pont igazolja az Ő kútásósóskálósdijaikat a múlt mélységes mély kútjaiban. (Én is ehhez hozzáfűzvén persze párat)"

Ez az fiúk, először a lámpát!
Mociga magasról szarik a Sorbonne-ra, hiszen itten van neki a nagy tudású Retlax, aki mindenkinél jobban ért a kérdéshez, amihez (feltéve, de meg nem engedve) mégsem értene annyira, azt majd a közel akkora tudású Mociga saját kútfőből pótolja/kiegészíti.

Amúgy a Sorbonne eredményét magam sem tartom légből kapott hülyeségnek: az európai nyelvek között a miénk az elsők közt van, amely az önállósulás, a nyelvrokonoktól való elszakadás útjára lépett, majd bekerült egy un. idegen nyelvi tengerbe, ami azt jelenti, hogy hosszú évszázadok sora óta nem éri KÖZVETLEN más nyelvű hatás (a szóátvételek - amelyeknek a mennyisége teljességgel érdektelen, úgy általában, mint az egyes beszélők esetében - soha nem változtattak és ma sem változtatnak nyelvünk lényegi szerkezetén és szemléletén). Ragozó nyelv lévén tk. még könnyebben sajátítunk el idegen szavakat: amint egy szó bekerül a szóképzési, ragozási rendszerünkbe, ráhúzzuk a hangrendi illeszkedés mezét, már nem is hangzik olyan idegenül, és ha kellő számú beszélő tartósan hasznosnak, hiánypótlónak ítéli, ripsz-ropsz magyar szó lesz belőle.
Előzmény: mociga (35434)
mociga Creative Commons License 2009.06.01 0 0 35435

Hopp a végiről lemaradt egy kis íz...

Én minden ízt szeretek. Jól megcsócsálom csamcsogom csámcsogom nyamnyogom és....... nincs már sumer , FUraljt fújtó, turkumon lenyelem ízeit... Minden benne van.....

És most már mivel időm lassan lejár, alig látok, hallok érzek (csak fájdalmam van miattatok és a testem miatt) kiszállok!

(De megmaradok!!) 

Kergessetek, keressetek, de úgysem tanáltok, mert én..... bús bújdosó, búvár, bújdokló vagyok. 

A hullámo(a)t úgy is felveti a víz.

Ui:

Nem kell ám engem komolyan venni, mert biz most semmi mást nem tettem, mint eljátszottam az őrültet (vagy az örültet). Kössz jól vagyok. A lényeg az az lenne, hogy vegyétek már komolyan ezt a nyelvet!! Turkológusok, Furalisztikusok, Sumerológsok XY.óllólogikusok. Ez valamai egy. Ha Ti nem boldogultok, addig se, mig meg nem boldogultok (vagy megbolondultok a vitáitokban), tán együtt mindenkivel, az egész világgal kéne. Nem!? 

Előzmény: mociga (35434)
mociga Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35434

Ja és mégvalami (na de mi is!?): Leizélem a Sorbon egyetemet, hiszen Retlax ideontott ontológiásan már egy csomó adatot, mely pont igazolja az Ő kútásósóskálósdijaikat a múlt mélységes mély kútjaiban. (Én is ehhez hozzáfűzvén persze párat)

Erre a ruahra uhára kell együtt újravarrnunk a gomjainkat. Együt. Eljött az ideje. A Fu elmélet meg azért sem jó, mert kemény, kőkemény fal, s azon mesterkedik (az itteni példa is jól mutatta), hogy minket falósejtként befal. De nem fog sikerülni nekik......... Fel a fejjel. És nem fejjel a falnak!! Van eszköz a kezünkbe, hogy lebontsuk ezt a falat és az biz maga a csoda a magyar nyelv önnönmagja.... ;-))

Már aki érti e szavak sava-borsát. Van akinek ez maga a méz (jó elismerem nem tudomámos kissé mézes-mázos mívelt míves), van akinek még kissé túl borsos és  csípős....

Előzmény: mociga (35432)
mociga Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35433

Kedves Retlax!

Is-is-is-mer-em ezt a tudati állapotot. (Kipróbáltam és gyakorlom is hozzád hasonlóan) Mi csodálkozunk ezen a csodán, ők meg tudják tuttira tucatra róla az igazságokat (magyar nyelv). Tehát mi keresgélünk tovább-tovább-tovább, ők meg odaragadtak a hithűkhöz. Ezért nem is kell félni tőlük, s pláne lehet érteni őket, hogy féltik az igazságaikat. (Még csak nem is tudják, hogy valójában minket féltve (csak tudat alatt, valójában magjukat) kissé visszafognak minket, nehogy nagyon eltévelyegjünk, ezért is becsülöm őket) Ne is zavartassuk magunkat. Keresgéljünk tovább. (jó lenne velük együtt újrakezdve mindent)

A magyar nyelv nem csak azt mutatja meg ám az embernek fiának, hogy a nyelv milyen (ebbe az egyszerű kérdésbe simán belefér a FUralizmus minden igazsága, hisz Ő ontja öntje ondóként az adatokat ránk), hanem biz még azt is hogy egyáltalán a nyelv mint olyan hogyan (a miért majd később jön......) műkszik.

Előzmény: retlax (35430)
mociga Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35432

A  Sorbon egyetemen az tötént, nem több és nem is kevesebb, miszerint megnézték, hogy a nyelvcsalárdosdi (egymással is) ősnyelvélcelősdi mószertan által visszavezetett, ősszavakat (ősetimonok) összevetették egy számítógépes rendszeben a mai nyelvállapotokkal. A szavak és jelentésük szerint (melyikben mennyi lelhető fel még ma is) a magyar kitűnt (még nem etett) ezek megtanálhatóságát tekintve. 

Személyes jótanács. Ne a személyekkel (szem élj, szem-lél-j) foglalkozz, hanem csak és kizárólag az anyanyelveddel. Vagy Te is csak a messzi ásódat várod!?

Azt nem biztos hogy megtanálod!! ;-)

Előzmény: Rogue2 (35427)
Rogue2 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35431
Abani, köszönöm, ez gyors segítség volt. Nem ígérem, hogy minden szavát elolvasom majd, nekem tömény :-) Mi tagadás, nem is mindig meggyőző :-) Nem találok viszont a küldött anyagban a Sorbonne-on végzett vizsgálattal kapcsolatban információt...
Előzmény: abani (35428)
retlax Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35430
Aha...Még ilyen is van...
A gond az, hogy ITT senki sem hivatkozott sem erre, sem más hasonlóra, mégis a finnugor bajnokok ehhez hasonlókat maszatolnak ide.
Az ellenoldal viszont még nem próbált meg úgy hitelteleníteni valakit, hogy például az illető ilyen, vagy olyan templomba járt, jár. (Le vagyunk maradva...)
Előzmény: Disznóföldelő Aggregátor (35425)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35429
Ezen már mintha túljutottunk volna.....
Előzmény: Disznóföldelő Aggregátor (35426)
abani Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35428
Rogue2, innen letöltheted. Remélem ebből a könyvből minden kérdésedre választ kapsz. Mociga nick társunk is sokat segíthet ebben a témában. Ő már nagyon profi ami a magyar nyelvet illeti.

http://www.leventevezer.extra.hu/folytonos.pdf

Üdv.
Előzmény: Rogue2 (35427)
Rogue2 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35427
Hali, abani!
Én csak forrásmegjelölés nélküli leírásokat találtam a Sorbonne-on végzett állítólagos kutatásról. Általában azt írják, hogy pár éve történt, de olyat is találtam, ami azt mondja, hogy a 60-as években... A könyvet, amit ajánlottál most nem tudom beszerezni, de esetleg meg tudod itt írni, hogy milyen részleteket írnak benne erről a vizsgálatról, ami alátámasztja, hogy ilyen valóban történt.
1. Pl mik pontosan az ős-etimonok? ezek közül melyek találhatóak meg a magyar nyelv alapszókincsében? Ez alapján azt kell feltételeznem, hogy az ős-etimonok létezésében és nagyjábóli összetételükben van valamilyen tudományos egyetértés, van ennek valami nyoma? Én nem találtam ilyet.
2. Ki végezte a vizsgálatot és hol publikálta?
3. Mit lehet tudni Cser Ferencről és Darai Lajosról? Milyen tudományos képesítésük van, hol publikáltak?

Laikusként én csak az érvek forrásait szeretném ellenőrizni. Még nem adtam fel, hogy egyszer talán saját véleményt alakíthatok ki a magyar nyelv finnugor eredetének kérdésben :-)
Köszönöm a segítséget!

Előzmény: abani (35422)
Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35426

A professor emeritus egy, a nemzetközi felsőoktatási életben rendszeresen használt kifejezés, nem pedig valamiféle antimagyar összeesküvés felszínre bukkanása. Általában a nyugállományba vonult professzorokat nevezik így. Magyarországon egy kicsit más a rendszer, a tanszékeken a professor emeritus-i címet elsősorban azok az oktatók nyerik el, akik koruknál fogva már nyugdíjasnak számítanak, de még órát tarthatnak.
Előzmény: Törölt nick (35360)
Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35425
Itt olvasható az a gondolat, amelyre csapó hivatkozott.

Idézem:

"Az emberi faj DNS-ének adott hosszegységen 2-3 csavarodása van, míg a magyarnak (és japánnak, akikkel távoli rokonok vagyunk) 9, ami megegyezõ a Szíriuszról a Földre jövõ fény megcsavarodási számával. Ebbõl is származik a magyar elme, lélek, szellem kivételes volta, kozmikus származása, a magyarok "beválasztottsága". Az Orion csillagképbõl való származásunk misztériumára utal többek közt a három Gízai nagy piramis és a Pilisben bizonyos helyek pozíciója, léte is. Ezt a tudást az új kor, a teljes napfogyatkozást követõ, a Halakat felváltó Vízöntõ korszak felszínre hozza, gyõzni engedi. "
Előzmény: retlax (35350)
Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35424
Én értem, hogy az írás más, de speciel a magyar parlamentben már akkor is világhírű gyorsírók dolgoztak, akik nyomán meg tudták írni a parlamenti naplókat. Ez esetben pedig az írás leképezése a nyelvnek, hiszen a németes kifejezéseket bizony németül vezették bele a parlamenti naplókba már akkor is. Így azt gondolom, hogy ez a kifogás ebben az esetben nem helytálló.

A "harag" meg valóban érződhet Bakayn, de ez nem menti föl az alól, hogy a tudományos igényességet félretéve leírt egy igaztalan állítást valakiről, és így próbálta mások előtt, így előtted is, befeketíteni.
Előzmény: Rufella (35319)
Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35423
???

Ha nem akarsz valaminek utánanézni, akkor ne csodálkozz, hogy nem vesz senki komolyan.
Előzmény: Törölt nick (35314)
abani Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35422
Rogue2,

"1. Az ős-etimon nem nyelvész fogalom, így nem is valószínű, hogy a Sorbonne-on nyelvészek ilyen vizsgálatot végeztek volna."

Ajánlanám:
Cser Ferenc—Darai Lajos:MAGYAR FOLYTONOSSÁG A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN
KŐKORI EREDETÜNK ÉS A SEJTI TULAJDONSÁG-ÖRÖKÍTŐ KUTATÁS c munkáját, ebben megtalálod a hiányolt adatokat.

Tyrkirrel kapcsolatban én sem találtam mást.

Előzmény: Rogue2 (35418)
- duplagondol - Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35421
S mecsoda' idők voltak azok, amikor még az egyszeri parasztember is értett deákul..
Előzmény: geo13 (35420)
geo13 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35420
Tudásláncolás, ismeretfonás, ténykapcsolás, tényegyensúlyozás...

Diszciplina - eddig tiszta. Diszciplinar - ??? ez mi a franc, mivel kell lennie, hogy a diszciplinarít ige képezhető legyen belőle.
Interdiszciplináció még lemegy sok vízzel.
Előzmény: - duplagondol - (35419)
- duplagondol - Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35419
Akkor legyen bakfitty...
Előzmény: geo13 (35394)
Rogue2 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 35418
Érdekes volt ez a hozzászólás, kicsit utánanéztem az interneten.

1. Az ős-etimon nem nyelvész fogalom, így nem is valószínű, hogy a Sorbonne-on nyelvészek ilyen vizsgálatot végeztek volna.
2. A Yarmouth múzeum köve fenn van az interneten : http://yarmouthcountymuseum.ednet.ns.ca/runic_stone.html
A múzeum ezen az oldalon nem állít semmit a kő eredetéről, fel kell tételeznem, hogy nincsen még hivatalosan elfogadott magyarázat a rajta levő írásról.
Szilva Lajosnének nem találtam nyomát, csak magyar oldalakon, akik mintha mindenhol ugyanazt a szöveget másolták volna egymásról :-)
Az írás egyébként nem hasonlít a magyar rovásíráshoz. A kő felirata 13 jelet tartalmaz a kép szerint, nekem sehogyan sem jön ki a megfejtés "son járt e hejen is sok tár" 21 jegye.
3. Tyrkir a legtöbb külföldi weboldal szerint (pl. német és svéd wikipedia) német volt!
A magyar wikipedia a magyarokról azt írja, hogy az arabok "madzsar"-nak neveztek, a bizánci és latin források "uniguri, Ungri"-nak, és bár más népekkel is gyakran kevertek minket (hunok, avarok, türkök, szabirok, baskírok)ebből még nem következik, hogy a Turk (török??) akármilyen szinten magyarra utalna.
Nem tudom, honnan jön az összefüggés, hogy Tyrkir véste volna a követ, és például nem akárki más a vikingek közül.
Előzmény: abani (34772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!