melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
valóban ingyenes, de sajnos van néhány feltétele a számlacsomag választásának (aminek nem felelek meg):
"A Diamond számlacsomagot kizárólag olyan lakossági ügyfél választhatja, akinek fizetési számlájára rendszeres munkabérutalás érkezik és rendelkezik MagNet Bank által kibocsátott bankkártyával. Továbbá szükséges havonta legalább két megbízás tetszőlegesen kombinálva a következők közül: csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás, állandó átutalási, illetve nyomtatványon, Telebankon vagy Netbankon megadott eseti átutalási megbízás teljesítése."
Nem is olyan soká beterjesztjük a törvényt (a rögzített árfolyamon történő végtörlesztéssel kapcsolatban) - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagált a többi frakcióvezető beszéde után. euro 250 svájci frank 180....lehet vissza fizetni egyben és csókolom.:)
A kormány támogatja a Fidesz-frakció devizahitelek végtörlesztésére vonatkozó múlt pénteki bejelentését, azonban annak kapcsán nem kötelezi a bankokat forinthitelek nyújtására - többek között ezt jelentette be mai parlamenti beszédében Orbán Viktor miniszterelnök
A Citibankos 8%-t nem találom a honlapjukon, még fell kell őket hívnom, ha a Citi nem jön be, akkor valószínűleg a 7,5%os 4 hónapos meglévő pénzre szóló MagNet akció lessz. Legalább nem kell ide oda utalgatni a pénzemet...
Talán csak elcseszték a fogalmazást, és valóban arra gondolnak, hogy új forrás csak az, amennyivel nagyobb a betétállomány a júli 29-én fennállónál. De éppen az "amennyivel nagyobb" kifejezés hiányzik...
Meglehet, tényleg csak az a céljuk, hogy az ügyfél növelje a betétállományát náluk, illetve a kamatelszámolás után ne vigye máshová - ezért van ez a különös kitétel arról, mit tekintenek új forrásnak.
Már az Erste-hez megy a fizum, ott is volt 8%-os akció, illetve 15E HUF ajándékot adnak, ha 3 hónapig oda utaltatod a fizudat. Nem tudom, hogy a Citinél hogyan van, de az Erste-nél rákérdeztem, ott tényleg oda kell utaltatni a fizetésedet, nem elég, ha csak valami kamú közleménnyel hónap elején odautalsz valamit. Ha a Citinél is ez van, akkor ezt buktam..
Tegnaptól van: Citibank 8% 3hó. 0Ft-os bankszámlát kell nyitni + 2x 150eFt jóváírás kell. (Komolyabban nem néztem, lehet, van még valami trükk benne..)
Nos tegyük fel, hogy 1M -t kötöttem le júl 13-án. (csak a példa kedvéért)
2,
júl 29-én a teljes megtakarítási állományom ezek szerint volt 1M HUF, mely a betéti számlámon volt vezetve. (júl 13 előtt nem volt ott pénzem)
3,
September 13-án, lejáratkor a folyószámlámon jóváíródik 1M Ft (tőke) illetve 0,01M Ft (kamat - kb). Ezt az összeget le szeretném kötni két hónapra, 9%-os kamattal. Ekkor a bank megnézi, hogy a lekötni kívánt 1,01M Ft az tényleg több mint a július 29-én vezetett 1M Ft, így a teljes összeget leköthetem.
Szóról szóra ez szepel a hírdetményben, de igen, tudom, hogy nem logikus és nem ez a gyakorlat.
értem amit mondasz, logikus is. A probléma csak az vele, hogy a hírdetményben nem ez szerepel.
Felhívtam az ügyintézőjöket az is csak beszélt össze vissza, nem tudta megmondani, hogy miután lejár a pénzem milyen feltételek mellett fogom tudni lekötni. Végől megkérdezett valakit és az jött ki, hogy csak a növekmény számít, tehát a korábban lekötött tőkét nem tudnám akciósan lekötni. Nekem úgy tűnik, hogy a "gyengébb kollégák" átvándoroltak az AXA-tól a MagNet-hez...
Új pénz: csak az a pénz ami az adott időpontban nézett összes, mindenestül számolt (folyószámla, betét, deviza számla, deviza betét) állomány felett van. Tehát a lekötött betétben lévő x összeged már nem új forrás.
1. Szerintem továbbra is a Magnetnél (Kamat-halmozó betét új forrásra, 2 hónap, 1M felett: 9%)
2. Tisztában vagyok a Magnetes dolgokkal, de ez most nem sokat jelent, mert vadonatúj konstrukcióról van szó. Mindenképpen a bankot kellene megkérdezned, a szöveg ugyanis nem teljesen egyértelmű.
Valóban lehet úgy érteni (sőt, ha szó szerint vesszük csak így lehet), hogy új forrásnak számít az olyan lekötés (teljes összegében), amely nagyobb, mint a júl. 29-én fennálló betétállomány.
Viszont az volna a logikus, ha csak a júl. 29-i egyenleg fölötti rész számítana új forrásnak. Nem lehetetlen, hogy valójában erre gondolnak. De ezt csak ők tudják megmondani (vagy aki már kötött ilyet).