tenyleg hozza kell szokni az elektrmos vmint a keramialaposhoz is, de hozza leht szokni. a keramialapos tenyleg "tisztabb", nem is anniyra tuzveszelyes es nem kell a gazt odavezetni. Viszont a keszulek is tobbe kerul es az uzemeltetes is
2 tipust találok: légelvezetéses ill. kondnezációs.
Laikusként azt gondolom, hogy a légelvezetéses a meleg, nedves levegőt ki tom vezetni a szabadba, a kondenzációsnál meg a levegőből lecsapatja a vizet amit vmi tartályba fog fel a masina (amit gondolom ki kell borogatni) ugye???
Hol tudok olcsó gépet venni? akár használt is érdelkelne...
csatlakoznék Tiliához, az én esetmben azért esett ki a kerámia+gáz kombináció, mert amikor a boltban odavittem egy serpenyőt és rátettem, egy lehelettel le lehetett verni őket. Képzeld, egy tapogatózó gyerekmancs, mit tud művelni.
Amit eddig ténylegesen gyakorlatból hallottam: igen, a gáz üzemeltetése olcsóbb, használhatósági, főzési szempontból nincs különbség köztük. Kérdés, hogy melyik tetszik jobban (én pl. utálok a gázrózsák között takarítani) és a szebb megéri-e az árkülönbséget. A kerámialapok többsége még mindig drágább egy kicsit.
Ami abszolut a gáz mellett szól, hogy abból több olyan típust is lehet kapni, ahol egyszerre 3 főzőfelületet használhatsz kényelmesen. Ezt a kerámialapok közül csak a nem standard méretű nagyok tudják. Nekem viszont sajnos fontos szempont.
Ja, és még egy: küldd el a nejedet olyan ismerőshöz főzni egyet, akinek kerámialaposa van, próbálja ki élőben.
Sziasztok! Tudnatok nekem segiteni, hogy a belinkelt prospektusban a legszallitasnal mit jelent a "free inlet delivery" illetve a "standard"? http://www.cata.hu/cata/campanas/C1000/TF_2003.pdf Es persze a velemenyetekre is kivacsi vagyok az elszivoval kapcsolatban. :)
A kerámialapos gázrózsás megoldás csak esztétikailag szebb (szerintem). Mi olyant néztünk ki (fagor, whirlpool) amelyiken egyedi edénytartók voltak a gázrózsák felett. A végén azért nem ilyen lett nálunk, mert (és ez egy elég nyomós érv volt nálam) akkor nincs olyan, hogy ha kifut a tej csak arrébb rántod a lábast, mert rögtön a kerámialapra dől vagy "leesik" a rózsáról stb. Ezért inkábbb olyat válasszatok, amelyiken rács van és igyekezzetek (ha összeköthető a sütővel) még olyat választani, amelyiken nincs gomb (a sütőről vezérelhető), mert így sok gombpucolástól mentitek meg magatokat (ugyanis a sík lapon hamar a gombhoz folyhat a főzés közben óhatatlanul kilöttyenő lé).
Igazából én sem értek hozzá, de az biztos, hogy a beépítési mérete (amekkora lyukat kell vágni a munkalapba), az vagy 5 cm-el kisebb, mint a látható felülete. Vagyis, ha az elfér, ami látszik a boltban, akkor talán nem lesz nagy probléma a mérettel.
amikor gazzal foztunk akkor nem tunt fel a gazfogyasztas. Miota anyam keramialapot vett azota az egvefelejtett 20W-s iroasztali lampa miatt is kaptam mar megjegyzest... pedig a lampa 20W(es nem torom el a labam ha bejovok a szobaba es nem kell halapenz az orvosnak) a fozolapnal ha minden megy akkor a 3-4kW megvan (kb.) bar ez most igy kevesnek tunik elsore, mert egy hajszarito 1,2kW
/mindenesetre eszrevettuk a villanyszamlan, meg van egy haverom akiknel a "tisztakonyha"-ban keramialap van, de a nagyobb fozesek nem ott tortennek hanem egy masik helysegben ahol van egy foldgazas tuzhely/
Kérdés, hogy az adott konyhában mi áll rendelkezésre, pl van-e kiépítve gázcsatlakozás. Ha villanyt akartok akkor van-e megfelelő mennyiségű villanyenergia, és oda van-e vezetve a konyhába.
Elorebocsatom, hogy nem volt idom vegigolvasni az egesz topikot, igy hat bocs, ha valami olyat kerdezek, amire mar korabban elhangzott valasz.
Elerkezett a konyhagepvasarlas ideje, es egy ARISTON egyuttest szemeltem ki magamnak, mivel nagyon tetszett a design-juk.
Persze nem kell nekem csucs MIELE kategoriaju konyha, mert nem vagyok egy mesterszakacs, de gagyit sem szeretnek venni. Varok mindenfele kommentet, tanacsot, - jo, vagy rossz - tapasztalatot az alabbi (vagy altalaban az Ariston) termekekrol:
BCS 312 hűtő 109990,- LV 460 A IX mosogatógép 119990,- HB 86 C.2 IX sütő 116900,- KBH 6024 IX kerettel 94900,- AHS 2 FM 1 IX elszívó 49900,-
Mar ha tuzhelyeknel tartunk akkor lenne egy elado Mora tipusus tuzhelyunk(a lakasban volt amit vettunk nagyon ujnak tunik(van tobb kep is) mi egyaltalan nem hasznaltuk):/mi olyan 29eFt-ra gondoltunk, ami az ujnak a fele, mert tenyleg epphogy csak nem uj. De flexibilsek vagyunk, leven nem hasznaljuk/
köszi a választ! remélem jó lesz, most már nagyon beleéltem magam :-) csak egy baj lesz vele, nem tudom, hogy hogyan fogjuk beépíteni, ugyanis ahova rakni tudjuk, ott pont csak 60 cm-es hely van! de ennek meg kellene valami keret, vagy valami, amire rakni lehet. jaaaaaajjj, nem értek én ehhez :-( remélem meg tudjuk valahogy oldani, mert hülyét kapok, ha csak helyhiány miatt nem tudnánk megvenni!
Sziasztok! érdeklődnék, hogy valaki ismeri-e a NARDI típusú villanysütőket, és gáz főzőlapokat, mert kinéztünk egyet. most lehet kapni a "piros-fekete" boltban ban, és szeretnék utána járni, hogy jó-e, vagy sem. ha van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban, megosztaná velem? köszönöm szépen előre is :-))
Páraelszivókról?
Mi értetek kevesebb decibel alatt? Úgy értem, honnan tudod, hogy az adott érték reális. Pl. Teka 2002: 61 dB, Cata TF: 44 dB (igaz mellette: minimális zajszint, a Teka-nál semmi min. v. max. v. átlag) Akkor mennyi az annyi? Hasonló beállítások melletti értékek ezek? Persze kipróbálnám, de sehol sem tudom a kettőt együtt megnézni.
Gondolom Ők is szeretnek minél kisebb számot írni, mint a hifi cuccoknál a teljesítmény (itt nagyobb), torzítás, frekvencia stb. adatoknál. Csak nem mindegy, hogy milyen körülmények között mérik-e. Valaki tud valamit ezekről?
Ja, és Bosch hűtőt ne vegyetek, 5 év után kompresszorcsere, márkaszerviz 70 eFt-ért vállalta volna (spec. Gáz, stb.), de így is 30 ezerben volt.
érdekelne a véleményetek a külön álló (nem mosógépppel egyben) kondenzációs szárítógépről. Új lakásunkba mindenképp szeretnék ilyet (egyébként is mindig szellőztetni kell majd, ha még állandóan teregetek is stb., még nagyobb pára lesz...), de néha vannak kétségeim. Azt is olvastam, hogy a kondenzációs eleve nem tud tökéletesre szárítani. Akkor még azt is teregetnem kell? Ha van vkinek tapasztalata, írja már meg, milyen márkát érdemes és milyet nem. Szívem szerint AEG-t vennék, de pénztárca szerint Electroluxot.
Mi biztos nem vennénk meg (anyósom ugyanígy meg akarta venni a bemutató után)! Gondolj bele, hogy majdnem egy fél autó ára! (Ha mindent meg akarsz hozzá venni, majdnem drágább is egy kisebb autónál.) Vagy akár egy évig foglalkoztathatsz egy takarítónőt az árából! De ha sok pénzetek van, és nincs mire költeni...
Nálunk Fagor a mosogatógép, sütő, kerámialap, páraelszívó. TÖbb, mint egy éve használjuk, még semmi bajuk nem volt, nagyon jók szerintem.
Talán egy idegesítő dolog van: a kerámialapon ha a kezelő"gombok"ra rak valamit az ember, akkor hajlamos átállítódni, ill. midig csipog. Szóval nem lehet "lezárni", mint pl egy Whirlpoolnál. Gyerekzár természetesn van.
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata Lux típusú porszívóval kapcsolatban.A hétvégén láttam egy árúbemutatón és elég meggyőző volt a teljesítménye.A probléma az ára, ami igen borsos.Szerintetek érdemes ezt megvenni?A feleségemnek nagyon megtetszett, de én nem nagyon akarom megvenni.
Többféle háztratási gépet vennénk (sütő, mosogatógép, főzőlap, stb.). Nem olvastam végig a régi hozzászólásokat, mert friss infókra lenne szükségem. Úgyhogy minden segítségnek örülnék. Főként a Fagor termékekről szeretnék érdeklődni.
Ha valaki Gorenje mellett dönt annak egy kis mellékinformáció:
Anyámék tavaly szeptemberi hűtője július közepe (14 v. 15) táján meghalt, a local szerviz szerint kompresszorcsere szükséges. Tekintettel arra, hogy nyáron meleg van, megígérték az öt napon belüli javítást azzal, hogy ha megjön a kompresszor, elviszik a hűtőt. Aztán nem jöttek. Anyám rákérdezett: persze, hogy nem jöttek, mert a kompresszor sem jött. Kb. ezer forint telefondíj és két hét után, mivel a szerviz képtelen volt kompresszort felmutatni, anyám felhívta kompresszorbeszerzés céljából a Gorenje Budapest Kft.-t, ahol nagyjából a következőket mondták: Egyrészt azonnal (futárral) küldik a kompresszort, másrészt felajánlottak húsz százalék kedvezményt, de nem ám a döglött hűtő árából, hanem a jövőben vásárolandó Gorenje termékek árából. Hihetetlen ajánlat a hűtőtlenített családnak, nem? (Anyám ugyan idős, de nem hülye, így az előzmények után nem tartotta nyilván a márkanevet a jövőbeli vásárláskor szóbajöhető háztartási eszközök gyártói között.)
Természetesen a kompresszor továbbra sem érkezett meg, csak a szerelő anyámhoz, és újra megnézte a halott alkatrész típusát. Mintha ezt nem tette volna korábban. A következő pár hétben újabb sok telefon és ígéret mind a szervíz, mind a forgalmazó részéről, sajnálatos módon azonban saját maguknak is gyakran ellentmondtak.
Most szeptember 9. van. Két nappal ezelőtt a szerelőnek még fogalma sem volt, hogy milyen kompresszor is kellene, mindenesetre a hűtőt elvitte. Vissza még nem érkezett.
Időközben írtam egy levelet a gyártónak, ugyan véleményezze már, hogy a nyár közepén egy hűtőre hogy a jó istenbe nem lehet egy egyszerű garanciális igényt érvényesíteni, és mit képzel a forgalmazó, amikor a javítás azonnali megoldása helyett további vásárlásra akar rávenni?
Az egész nevetséges komédia alatt csak azt érezzük (anyám emellett még a megromló kaja bűzét is), hogy a forgalmazó egyetlen célja az akadékoskodó vevő lerázása, a szerviz meg nagy ívben (cenzúrázva) az egészre.
Mivel néha kibírhatatlan alkat vagyok, azt hiszem komolyan nekiállok borzolni a cég idegeit, ha már ők is ezt tették velünk, és ezt marha igazságosnak és kellemesnek fogom érezni részemről.