Profi? Az a virágos szerintem kis Pentax vassal készült. Most árulják a nagyobb verzióját 35-ért kitobival együtt. Panám is csak 50ezer körül mozog, szóval mindegy is :-) Fókuszálni lehet nehéz vele, de nagy trükk nem sok, ha van fény, akkor Pentaxban is max. annyi a különbség, hogy nem FF hanem APSC szenzor van.
13 volt a legdrágább Jupiterem, de átlag 12-ért vettem, vagy sikerült már 10 alatt is, mikor ismerősnek kerestem. Én úgy vagyok, hogy legyen 10 felett, de akkor tuti. Ha ez nagyon szép, akkor meg kell venni és kész, szarni le, ha néha akár 6ezresre is le van árazva. 8-ért viszont találtam rozsdásat :-D
Tudja fene, ha Pest, akkor kipróbálhatod ezt meg a Jupitereket is, vagy kölcsönadom, vagy ilyesmik. Leképezünk pár eztazt, kisebb laptopot tudok vinni, aztán egy sört mellett jól megnézzük.
Akkor jól éreztem elsőre? Nekem egyelőre olyan semmilyen, de lehet csak olyan kedvemben voltam, vagy más évjáratot fogtam ki, de pár fórumon nagyon rányáladzottak.
19-ért van a vaterán. Lelkesedéstől, piactól függ az ár, egy-két éve 15-ért egy gyönyörű darabot kellett odaadjak, mert nem ment feljebb a licit. Pedig 20 fölött is ment el, az Orestor olcsóbb, az ujabb Pentacon változat drágább.
Itt van a pentacon sok lamellás változata http://vintage-camera-lenses.com/pentacon-135-2-8/ ahogy nézem,ez lenne a megnevezése Pentacon / Meyer Optik Gorlitz Orestogor 135mm F2.8 Preset,viszont van a sima változata a Pentacon 135mm f2.8 Auto MC ebből találtam párat,viszont ha ezek 10 és 13EFt között mennek a az előtte említett soklamellás mennyibe mehet,na meg olyat még nem láttam eladót.Viszont az auto mc t lágynak mondták.