Keresés

Részletes keresés

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.02.09 0 0 topiknyitó

„Gyurcsányi” segítségére volt szükség

 

MNO, 2004. szeptember 29. 14:42


A bankbotrány kirobbanását – vagyis Szász Károly akkori PSZÁF-elnök megveretését – követően Kulcsár Attila, a K&H Bank Rt. sikkasztással gyanúsított exbrókere és az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezérigazgatója, Bitvai Miklós lázasan dolgozott a bizonyítékok eltüntetésén.

A sikkasztási, pénzmosási ügyben nem kevesebb, mint 16 milliárd forint közpénz forgott. Ma már köztudott, hogy a törvénytelen tranzakciók leplezéséhez szerződéseket is hamisítottak.

A Nemzetbiztonsági Hivatal ekkor már folyamatosan lehallgattatta Kulcsár Attila telefonját, aki elképesztő mennyiségű hívást bonyolított.

Kulcsár többször egyeztetett Bitvaival, aki egy alkalommal közölte: szólt Bodnár Zoltánnak, a Nemzeti Autópálya Rt. elnökének, hogy baj van a papírokkal. Bitvai megemlítette azt is, hogy Bodnár beszélni akar „Gyurcsányival", hogy mindenképpen intézkedjen, mert nagy botrány van készülőben. Bitvai és Kulcsár egyik lehallgatott, a titkos minősítés alól feloldott beszélgetését teljes terjedelmében közöljük.

 

A teljes, fénymásolatban közölt szöveg linkje:

 

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=242832&rvt=2

 

Idézet:

 

Bitvai: „Most a Gyurcsányival akart beszélni a Bodnár, őt kereste. Hogy mindenképpen intézkedjenek, mert sz.r lehet belőle.”


Bitvai: „Szól a Gyurcsányinak, hogy sz.r lehet belőle, mert a papírjaim nem egészen jók.”

 

Kulcsár: Az jó. ... Ha szól, annak örülök.

 

Kulcsár: Az jó.... 


(Kivonat a Nemzetbiztonsági Hivatal 202-1/6471/9/2003 számú jelentéséből. Ikt. szám: 243/6283)

 


"Vajon ki lehet az a Gyurcsányi, akit a lehallgatási jegyzőkönyvekben lehet olvasni?" - tette fel a kérdést az idén (2004) áprilisban az Országgyűlésben Demeter Ervin, miután betekinthetett Kulcsár Attila, az előzetes letartóztatásban lévő álbróker és az ügyben ugyancsak gyanúsítottként szereplő Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (AKA Rt.) vezérigazgatójának lehallgatott telefonbeszélgetésének jegyzőkönyvébe.

 

A Fidesz képviselője a jegyzőkönyvre hivatkozva kitért arra, a vezérigazgató arról beszélt Kulcsárral, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatójának tudomására adták, baj van a papírokkal, majd ezt követően azt mondta Bitvai Kulcsárnak: "Gyurcsányival akar beszélni a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója, hogy intézkedjen."

 

Elhangzott az is, hogy az AKA Rt. vezérigazgatójának (Bitvainak) 12 órára kell mennie a legnagyobb emberhez.

 

Demeter feltette a kérdést: "Ki ez a legnagyobb ember?"  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!