Nem is kell, hogy érdekeljen New York kell. Az egy példa volt, ha nem vetted volna észre,
Az kellene érdekeljen, hogy van-e okunk felvonulni, és felhívni a figyelmet a helyzetünkre!
Mán ne is haragudj, ha bárki gyermekével véletlen még is belecsöppens a felvonulásba neki kell tudnia, hogy mit is mond!
Én részemről korához illően elmagyaráznám, hogy mi is történik. Még ezeregy hasonló eset van egy nagyvárosban, amit nem ért, és el kell neki magyarázni.
De a kisfaluban a szülő felelőssége, hogy felvilágosítsa gyermekét.
Én sem állítottam, hogy bármelyik -akár a magzati hormoni- ne lehetne igaz.:)
Csak megállapítottam, hogy nem sokat tudnak vele kezdeni. Mert magzati korban kellene vizsgálni a hormon szintet megfelelő számú anyukán -közben az eredményeket összehasonlítani-, és aztán meg 18 év múlva kikérdezni a gyermekeiket, hogy mi is történt velük?:D
Igazából csak igyekeztem felsorolni azokat a dolgokat, amiket úgy tűnik a tudósok már ismernek(hátha más is elolvassa, nem csak Te), és ezt meg kihagytam.
Párszor már leírtam, hogy koromnál fogva nekem már igazából nem sok mindent hozna a változás, akármilyen gyors is lenne (amiről persze tom, hogy nem lehet gyors).
Azért gondolom, hogy beszélnem kell róla, mert nem csak az a baj, hogy a melegeket utálják, de az is, hogy rengeteg tévhit él vele kapcsolatban.
Legalább ezeket oszlassuk el, hogy a fiatalok helyzete legyen könnyebb.
Talán Te is tudsz róla, hogy a melegfelvonulást New Yorkban kezdték, és arra emlékezünk ilyenkor, hogy a Nev-York-i melegek 1968-ban megunták a rendőri zaklatásokat és két napig harcban álltak a rendőrökkel.
Aztán évről, évre felvonultak. Ebből később melegfesztivál lett -amin heterók is nagy számban részt vesznek, mert már abban a nagyvárosban már igazából nem volt miért tűntetni. Aztán egyre több nagyvárosban megrendezték.
Mi már ebbe a fesztiválos felvonulásba csöppentünk bele.
Másrészt nem értem, aki nem megy el, őt miért is zavarja.
Azt mondod, oké elfogadod, megérted a melegeket.
Talán arról is tudsz, ma még nálunk a többség nem így van vele.
Elviseljük ezt, és érdekes módon a felvonulásunk meg felháborít.
Miért, szerinted nekünk is harcosan tűntetnünk kellene és akkor javulna megítélésünk? Ugyan így fikáznának minket, sőt!
Nem a felvonulás az ok, az az okozat.
Nyahh, mindegy.
Mint mondtam ismereteim szerint a heterók is rendeznek fesztiválokat, biztos van aki a riói karnevált se csípné, csak akkor nem megy el, oszt annyi.
Legfeljebb meglesi tévén, és közben meg azért hangosan kiabál, hogy ő ezt mennyire utálja.
Öröklött.Persze. Csak undorító.És mivel a buziélet az családellenes, társadalomellenes is.Tehát jobb ha nem látja a gyerek.A buzibárban mehet a seggbetöcsi.De az utczán ne.
Igen, mint mondtam elég sokféle elgondolás van. Amiről írsz, azzal eg baj van, hogy nehéz bizonyítani közvetlen eszközökkel.
Amit előbb leírtam az nálunk is nagyon sok felsőoktatási intézményben használt pszichológia tankönyvben olvasható.
A genetikai eredetet a homoszexuális hajlamra gyakorlatilag a szakemberek már lezárt vitának tekintik mióta az iker kutatást illetve egy másik krómószóma kutatást elvégeztek.
Ezentúl még említenek különbséget az agyban az agyalap felett a férfiak és nők közt egy idegsejtcsoportban. Ami a férfiaknál kimutathatóan sokkal nagyobb, míg a nőknél kisebb. Homoszexuálisok boncolása során arra jutottak, hogy a nők agyával hasonlatos.
Ezentúl a férfiakra általában a bal agyfélteke dominanciája jellemző, míg a melegeknél azt tapasztalták sokkal kiegyensúlyozottabb a két félteke működése, aztán az is kiderült, hogy az ezt szabályozó idegrost mérhetően több mint a hetero férfiaknál.
Ezentúl is vannak idegrendszeri bizonyítékok arra, hogy az agyműködésben is kimutatható a homoszexualitás.
Abban is egyetértenek a kutatók, hogy nem mintakövetés és nem akaratlagos irányítás alapján alakul ki.
Én nem tartom döntő tényezőnek a homoszexualitás okát a melegek elfogadásában.
Még akkor sem ha a meleg ellenes ideológiák gyártói a legnagyobb hévvel támadják azt a lehetőséget, hogy a homoszexualitás öröklött tulajdonság.
Nehogy azt hidd! Még kevésbé, mint nálunk :-(( Aki jó pasi (mindegy, h fizikumát tekintve, vagy lelki-szelle képességei alapján), az import. És nem is akárhonnan: szerb, horvát, szlovák (részben), olasz, portugál, spanyol. Az osztrák pasi először is semmilyen. Ezt szó szerint értsd. Nem csúnya, csak annyira jellegtelen feje van, h 5 elmegy melletted, és nem mondod meg, h ugyanaz volt 5ször, vagy 5 különböző. Aztán: Általában segítőkészek, de nem udvariasak. A pofádba csapják az ajtót, előre köszönni? Még vissza se! És akkor a török nők vannak elnyomva, akiknek az 5 gyerekre kell felügyelni, amíg kedves férjük cipeli a 40 kg málhát, amit bevásároltak.
Hát nem akarlak elkeseríteni, de ha ilyenek az igényeid, szerintem inkább Bécsben és környékén kellene körülnézni, ez a típus nálunk mostanság nincsen divatban.:-(
Számomra a férfi ott kezdődik, h elég erősnek néz ki ahhoz, h szükség esetnén megvédjen, és ne nekem kelljen őt. Nőnek érezzem magam mellette (és ne kurvának vagy tramplinak). Ne nekem kelljen elmagyarázni a csukló és a csikló közti különbséget. "Kicsit" több érdekelje a világból, mint a mobilja előlapjának a színe. És az, h erős, ne jelentse azt, h vissza is kell vele élnie. (Nem feltétlenül velem szemben, egyáltalán, ne fitogtassa. Viszont inkább kiáltson vendettáért mint ügyvédért :p) Lehet, h magasak az elvárásaim?
Engem kifejezetten irritálnak a feminin férfiak. Mindegy hogy homo vagy hetero , idegesítenek. A családom tele van egészséges, erős,értelmes,energikus vonzó férfiakkal. (Felvidék, Erdély) Mindig tiszteletem őket és felnéztem rájuk.
A számomra a férfiasság , csodálatos érték és mindig elszomorodom amikor , kiszolgáltatott, prostituált férfiakat látok, megalázó helyzetben.
Nos, ez az ismerősőm elég "feltűnő", hogy úgy mondjam. Belép vhova, és lehetetlen nem észrevenni. De olyan szinten, h még a nőstény kutyusok is lerohanják. Tipikus szűz (csillagjegy :p): lusta és hiú. De emellett nyílt, jó humorú és szeretetre méltó. Viszont a levegő tele van szikrával, szal csak idő kérdése, h vmi történjen.
Nálam ez úgy működik, hogy elősször megtetszik amit mond, és ahogyan gondolkodik, aztán kezd érdekelni a fizikuma. Gyakran úgy, hogy első pillantásra még ellenszenves a pasi, és a második, harmadik találkozásra kezdem el "érzékelni" az illetőt.
Hát ja... Ismerek 1 alakot, nézegeti a fizió vizsgatételemet. "A here hormonális működése, tesztoszteron". Tesztoszteron? Az mire jó? -kérdi. Arra, h kényszeresen a hátsódat bámuljam, valahányszor elmész előttem. Arra.
Alakulunk:) Legalább hajlandó vagy gondolkodni.Ha a szülő "félrenevel" egy gyereket,az is egyfajta "megrontás".Csak neki a közvélekedés szerint "szabad".
De felelsleges ezzel foglalkozni,ennyire részletekbe menni,a példa és ellenpélda,kölünböző hatások fejtegetésével.Tény:ez is csak annyira öröklött,minthogy valaki szereti-e a káposztát,vagy később pl bűnöző lesz-e,vagy bármi más.Lehet,hogy akadnak hajlamosító gének,de mindíg a ráhatások döntik el,hogy meleg vagy hetero.Később pedig,aki felnőtt fejjel,önálló döntési lehetőség mellet lesz meleg,az ezt választotta.Hogy mért,csak ő tudja.De ostobaság valamiféle "kikerülhetetlen öröklött bajról" beszélni ezzel kapcsolatban.Végülis leírod,hogy "na elég",aztán az én véleményem ismétled és egészíted ki.Köszi:)
sőt az állatoknál is elismert, ehhez nekem nem kell különféle etológiai tanulmány, vannak kutyáim meg macskáim látok amit látok, ha rájuk jön a gerjedelem tök mindegy, hogy amásik milyen nemű - csak hagyja magát!...
Azért ez nem teljesen így van, pl ahol megvan a lehetőségük ellenkező nemű fajtárs felkeresésére, ott más a helyzet, mint 50nm-en összezárva. Meg mondjuk a canis lupus NEM domesztikált formájának szexuális és szociális beidegződései amúgy sem 1szerűek és számunkra elég természetellenesen hathatnak, de az evolúció során beváltak. Vö. Mire jó az álvemhesség?
Vannak meleg ismerőseim és megkönnyebbüléssel állapítottam meg. hogy akiket én ismerek azok egyáltalán nem vonzóak a számomra .A külső megjelenés elsősorban a férfiak számára fontos, mert ők jobban függnek a vizuális ingerektől.
A férfias kisugárzás az, ami egy nő számára elsősorban számít és azt nem lehet eljátszani. Belső tartás,intelligencia, energia, szenvedély, és fegyelem, szóval sok olyan tulajdonság amely ellenállhatatlanná tesz egy férfit.
Az ember lánya az ilyen férfit, szél ellen száz méterről fölismeri.Nem kell neki még szépnek sem lennie. Sőt.
A gének nem magát a szexuális irányultságot örökítik tovább, személyiségjegyeket, temperamentumot örökölünk a génjeinkkel.
Ezek ha kisgyermekkorban(!) nagyon eltérnek a saját nemünk azonos korú tagjainak viselkedésétől, akkor a másik nem azonos korú társaságát keressük.
Később mikor a szexuális irányultság kialakul mindig az eltérőt keressük (heterok és melegek egyaránt) az ő irányukbvan alakul ki szexuális vonzalom. (nagyon röviden:D)
Csak csatlakozhatom Educatorhoz. Két lány közt nevelkedtem, én voltam az egyetlen fiú unoka, minden elvárás -ami persze a nevelésben is jelentkezett- pont azt erősítette, hogy egyedül nekem kell képviselni a férfi nemet.:)
Amúgy az teljesen változó az időban, hogy a melegek külsőben, viselkedésben mit akarnak megjeleníteni. Ráadásul ilyenkor a külső -nem meleg- és a meleg közösségük elvárásai is hatnak viselkedésükre.
Pont a melegfelvonulást kiváltó new-yorki események idején, éppen a feminim megjelenés, modor volt az általánosabb.
Aztán mikor a meleg emberjogi mozgalmak megszerveződtek, akkor már egészen mást közvetítettek a külsejükkel a melegek: mi is olyanok vagyunk, mint a többiek. (A férfias bőrszerelések divatja pl.)
Valszeg nem jártál nyugati nagyvársok némely meleg kocsmájában, hát keresni kellen ott a sok férfias meleg közt egy feminim típust.:)
Ami pedig a meleggé válást illeti elég sok a vita ma még körülötte. Egyre kevesebb olyan szakember van, aki még az általad vázolt képet tekintené a melegség kialakulása okának.
Ma leginkább az örökölt tulajdonságokat vagy a csecsemő és korai kisgyermekkori szocializációt tekintik oknak. Sokan a kettőt együtt. Ez persze még vita tárgya.
Abban viszont nagyjából egyetértenek a szakemberek, hogy ez a szocializációs folyamat sem az általad vázolt, mondjuk direkt módokon folyik. A szocializációs okok ennél sokkal rejtettebbek, és korábbra is esnek. (legalább is úgy vettem ki, Te inkább a kisgyermekkori időszakról beszélsz, de addigra már valszeg nagyon sok minden be van programozva.)
"A legtöbb meleg vele született és félrenevelt. Lásd a szülő lányt akart, de fiú lett, és bugyit huznak rá, babát adnak neki stb.
Fiút akart, lány lett: játékautó, fegyverjátékok stb. Sőt lány ruhát is adnak rá."
Ez így nem igaz! Engem sose akartak lánynak nevelni, és mindig is természetesnek tartottam, hogy fiú vagyok. Gyerekkoromban autókkal játszottam és megtéptem a babákat, és a híreszteléssel ellentétben a legtöbb meleg egyáltalán nem feminin, így én sem!
Ha nem kezdik el annak idején a melegek, akkor nem lett volna kézzel fogható eredmény.
Ma nem azért van több meleg stb, mert sokasodtak, hanem azért, mert egyre többen merik vállalni, és ez szükséges is, hiszen a társadalom hasznos tagjai. Amíg jobban kellett titkolni, keveset tudtunk róluk, most már többet.
Másoknak: Nincs köze a gyerek vállaláshoz a vallásnak, mert ha lenne, akkor a 10 parancsolatból több teljesülne. És a látványos vallásgyakorlók akik jobb móduak azok kevesebb gyermekre vállalkoznak (tisztelet a kivételnek). Klasszikus példája ennek a birtok nagyságának megörzése, vagyon gyarapítás stb.
Sok meleg kialakulása pont a vallással van összefüggésben, cölibátus. Sekrestyés fiú, apáca zárda stb. De a klasszikus demokráciákban is, mert volt ahol elvárás volt pl. fiú férfi kapcsolat és vallás bizony jelen volt. Ezek egyfajta meleg ágyai ennek, bizonyítják a kiderült esetek, és egyre több kiderül, ami a szentéjek ölén zajlik.
A vallás ugyan elítéli, de együtt él vele és gyakorolja is. Nem kell az idős őszeket sajnálni.
Szvsz. A legtöbb meleg vele született és félrenevelt. Lásd a szülő lányt akart, de fiú lett, és bugyit huznak rá, babát adnak neki stb.
Fiút akart, lány lett: játékautó, fegyverjátékok stb. Sőt lány ruhát is adnak rá.
A börtön és szakállas bácsik nagyon kevés ilyet alakítanak ki, de vannak ilyenek (tán ez a megrontás).
Meg olyanok akik pénzért elkezdik, aztán maguk adnak pénzt érte a végén.(tán önmegrontás).