Nemtom az évjáratát, csak a működés alapján saccoltunk kieg.fűtést. Mivel az nincs olyan régóta, meg ugye ott a progaramozható óra (gondolom a szögletes) nyilvánvalóan állófűtésről van szó.
Szia! Megtudnád nekem nézni, hogy egy 1,5-ös diesel motoros autóhoz mennyibe kerülne az állófőtés beszerelése munkadíjjal együtt? Elsősorban az órás változat érdekelne. Köszi!
nem tudom mennyire ismered a 20d 25d 30d mocikat (ez nem kötekedő jellegű, hanem normál kérdés :) ) mert ugye ezekben mindegyikben benne van a komplett állófűtés gyárilag. a különbség annyi, hogy 400Kért aktívvá teszik, és kapsz egy távirányítót is.
még annyit tudok róla, hogy állítólag egy cső nem ugyanúgy van benne, de ez sem fix.
Szóval a buherált annyit tesz hogy a sw-ben "aktívvá teszik" a funkciót.
Csak nem tudom, hogy ilyen hatásfokkal megy-e általában :)
A leggyorsabb venni egy gyári távvezérlőt és ez a legpraktikusabb is, valamint egyáltalán nem biztos, hogy drágább mint fejleszteni rá-hozzá. A fejlesztésnek akkor van értelme, ha csak a kályha van (vas).
Amúgy neked kell eldönteni mit akarsz kezdeni vele. Ha a cél csak az eredeti állapot működés biztosítása, akkor biztosan olcsóbb venni egy távvezérlőt gyáriban és gyorsabb is.
Szerintem igen. Kérdések: - a gyári távvezérlőt kell pótolni, vagy egy komplett vezérlést készíteni hozzá - mi a kályha típusa gyártási azonosítók - milyen autóban van modell évjárat.
Csacskamacska, nem, mert hivatalos szervíz és nem biztos, hogy jónéven vennék.
Sokminden megoldható. Szerintem nem olyan bonyolult egy kályha működésileg, hogy gondot okozzon bármilyen kívánság megvalósítása. Látni kell az adott kályhát.
Ami egy fűtés építésénél szerintem lényeg és nem tudom megcsinálni, az a mechanika, tehát a kályha maga. Ha van egy 'vas' ami nincs szétégve, abból tudok kályhát építeni. Megcsinálom rá a villanyt :)
Nem írtam olyat, hogy csináltam volna távirányítót utólagosan kályhához. Nem csináltam. A reklámot nem rád értettem, hanem nem akarom megírni kinek csináltam a kért tesztert.
Ezek a dolgok, hogy egy kályha mikor kapcsol be-ki csupán szoftver. Amit szívesen megcsinálnék, az egy komplett vezérlés a mechanikához, ebben látok is fantáziát, mert pl BMW kályha ugye maga 68eFt és csupán az elektronika kell pluszban a dologhoz, így azért feléből meg lehet úszni egy utólagos cuccot, persze nem gyári kivitellel egyező méretben és adott esetben akár harmadannyi szolgáltatással....de menne.
Csatlakoztatjuk a kályhát egy laptophoz, amin keresztül a diagnosztikai szoftver leteszteli a kályhát. Ezen túl megsasoljuk, mennyire füstöl, hogy fűt, stb.
Kb. egy óra. De igazából, ha a kályhát normál körülmények közt és normális üzemanyaggal használja az ember, akkor nem lehet baja. Max. idővel.
Bár volt már nekem 10 éves kályhám, amit apukám még 3 évig használt. Soha nem kellett hozzányúlni. A kályhához!