Dupla, és ráadásul fullon volt teljesen. Nem hiába. Ma reggel zárta kapuit a Sziget. Fesztiválozók százai indultak haza. Lehetséges hogy, emiatt is volt dupla.
Néhány napja a 910-est hoztam 1047-essel. Hozták az írásbelit, hogy megfékezettség hiányában 130-as a vonat. Kérdezem mirefel? Válasz: Nincsenek az EC kocsikban a mágnesfékek beiktatva, mert Szombathely környékén fennakadt egy pályahibán egy EC kocsi, miközben mágnesesen is fékezett. Erre megkérdeztem, hogy miért kell azért már Bp-n kiiktatni a R+Mg-t, Csornán bőven elég lenne. Csornán a 910 és a 930-as is csinál fékpróbát, ott aztán nyugodtan kapcsolgathatják tőlem a 910-est még személyvonatiba (!) is, 100-ra az akkor is meg lenne fékezve. (ahogy a Bh kocsik is P-ben meg vannak 100-ra fékezve) Erre persze nem tudott a forg. szolgálattevő mit mondani.
Amin aztán igazán néztem, hogy 143% jött ki megfékezettségnek. A jv. megint valami forradalmi matekzseni lehetett. A mozdony 209%-ot fékez, a GYSEV-es IC kocsik 147%-ot, az EC kocsit pedig R-ben 150%. (leszálltam, és kiszámoltam őket) Ha szépen átlagolunk, (3 IC és 4 EC kocsi) 209+3x147+4x150 majd osztunk 8-cal, akkor is 156%-ot kapunk. Mivel a legkisebb érték is 147, ezért matematikai képtelenség a számtani átlagban annál kisebb számot kapni. Na de mind1... Neki sikerült, el kellett fogadnom....
Szóval ezt nem gondoltam volna, hogy egy soproni IC-ből az elején egy tau-val ki tudják hozni, hogy ninicsen 140-re megfékezve..... (legalábbis egyesek szerint)
A 999-est vitte fel a Keletibe. Forda szerint a 9304-re fordul az a gép, de ő a 912-re fordult. Normál esetben a 919 fordul a 912-re.... Viszont ha most Sopronban nem változtatják meg a fordáját, akkor a 913-mal megy újra a Keletibe és a 918-cal jön vissza.
915-ösön nem várható, mert azt forda szerint MÁV-os gép viszi.