hétvégén én is megtettem 1500km-t 4 személlyel + cuccok Salzburgba. A kocsi nekem kényelmes volt. A fogyasztas a számitások és a blokkok alapján: 6 liter gázolaj 100km-en. Igaz én nem nyomtam neki, 80-120as tempo végig.
Én is csatlakozok a hosszú útról megjöttekhez. Olaszországban voltam, így végül sikerült átlépni az 5000 km-t fél év alatt. :) Semmi probléma nem volt, csak amikor odaértem azt hittem, hogy kigyulladt a motor. Egy meredek úton kellett felmenni, több megállással, telepakolva csomagokkal. Nagyon kijött ilyenkor az 1.6 benzin nyomatékszegénysége, fel kellett pörgetni a motort, úgy fel a kuplung, jött a kuplungszag, aztán füst szivárgott a motorháztető alól. Mondom, mi a fene? Megálltunk, felnyitom a motorháztetőt, a kipufogó fölött lévő alumínium idom hajlatából jött a füst. Valami levált szigetelésdarab vagy száraz falevél odaesett, és kigyulladt. Ettől eltekintve semmi gond nem volt. Odafelé 7.3-at fogyasztott, 110-120 átlagnál, visszafelé kicsit jobban nyomtam neki, akkor már felment 7.5-re. Az oldalszél érzékenységet is kitapasztaltam, ami eddig nagyon zavart nagy sebességnél, de most rájöttem, hogy csak a kasztnit lengeti meg, a kocsi továbbra is megy nyílegyenesen. A futómű csodás, bátran mentem bele 120-al a kanyarokba Ausztriában. Az ergonómia viszont továbbra sem tetszik. Az ülőlap rövid, az ülés kemény, ez hosszú távon kényelmetlen. A gázpedál túl puha, nem tartja meg a lábam. Hiányzott a tempomat. Emlékszem, hogy 15 éve az Opel Omegából, 30 óra autózás után is pihenten szálltam ki, legalábbis testileg, de hát az nagy autó volt.
De azért továbbra is nagyon elégedett vagyok a választásommal! :)
tarts magadnal tartalek uzemanyagot, akkor nem kell izgulni meg ha a lampa ki is gyullad. :))
nekem tobbszor mentette meg az eletem, nem vagyok egy stresszes tipus ha kigyulad a lampa :)) a szalonbol mikor elhoztam a ceed-t meg 50 km mentem ego lampaval mielott az elso kutra betertem volna :)))
Én meg kiszámolom a kutnál - mikor tankolok- a fogyasztást. Nem izgat a fedcomp értéke. Mindig teletankolok, majd napi km számláló nullázás így azt sem kell néznem mikor kezd el világítani a 'mennyél tankolni' lámpa.
Előre is elnézést kérek mindenkitől, de Mi értelme számolgatni, hogy 50, vagy 60 liter fért a tankba? Ha többet raksz bele, akkor is ugyanannyit eszik a kocsi... vagy nem? Én sosem tudom, mennyi ment bele (50liter alatt)... ha nézem, azt nézem mennyit evett (fedkomp szerint)
A még megtehető km-t nem az össz fogyasztásból kalkulálja, hanem az útolsó mondjuk 10 km fogyastásából. Ez nem pontos adat, de körülbelül így kell képzelni.
fed comp szerint 7,9es átalg 90%ban pályán 130-140között
viszont amint nem tudok dűlőre jutni:
odafele és visszafele is csak fél tankra tnakoltunk rá, de kinn teletankoltunk -féltankra-és az hazáig bírta, viszont itthno shellnél tankoltunk már kb20kmmel miután kigyulladt a tank jelző, és 43liter ment bele, kattanásig!!!
Nálam van a hiba, vagy: nem 53liter a tank 10-12 liter tartalék van akkor viszont a fed comp csal fogyiban , megtehető útban akkor viszont miért volt ugyanannyi a fél tank és a fullra rátöltöttnél az általam számolt és a fed comp fogyi illetve fél tankoknál kattanás után még rátöltöttem 2-3litert és úgy is 640-650km et mutatott megtehetőnek, mint most kattanásig töltve... bár ez utóbbi lehet, hogy a bejáratás miatti fogyasztás csökkenés javára irható met odafele budapest-naygkanizsa között még 8,5l volt.
bárkinek bármi ötlete magyarázat, én vagyok a hülye?kagyló kút csalt???
A hétvégén Opatija-Trieszt és vissza útvonalon voltam, 1320 km, 5,6 l lett a fogyasztás az 1,6 CRDI-vel. Nagyrészt betartva a sebességhatárokat. Meg vagyok elégedve.
Nem számoltak semmi díjat. Nekem azonban 2hetet kellett várni az új alkatrészre. Koreából hozták.Szabó Úr /KIA SZABÓ/ szerint most már 4 napon belül meghozzák Németországból.
"Szia Doki! Nekem is így kezdődött aztán kicserélték mindkét stabilizátorrudat elől...."
Helló!
Köszi a tippet. Majd ezt is említem a szervizben, hogy esetleg itt lehet a baj.
Mindenesetre, nem hagyom, hogy csak úgy, elintézzék egy legyintéssel, mint a 15 ezres szerviznél. Igaz, akkor még nem voltam annyira biztos, hogy jól hallom-e a kopogást. Most, rossz úton megbizonyosodtam.
Remélem, munka díjat nem számoltak, és minden garanciális
Szia Doki! Nekem is így kezdődött aztán kicserélték mindkét stabilizátorrudat elől. Először csak kopogott, azután már fémesen zörgött is. Most már újra hangtalan, kb.30perc alatt cserélték.
Valaki nem látott esetleg vagonon, vagy kamionon egy nagyobb szállítmány Cee'd-et? Főleg egy Piston Grey Pro_Cee'd érdekelne... :) Már lassan 2 hónapja rendeltem a kicsikémet, de még mindig nem tudok róla semmit.
Tényleg jó lenne tudni, mire van szükséged. 3 vagy 5 ajtós? Esetleg kombi? Benzin vagy dízel? Ezt neked kell eldöntened, ebben szerintem nem nagyon tudunk segíteni. Aztán ezután lehet azon gondolkodni, hogy LX vagy EX. Az EX limitedet azért hagytam ki, mert szerintem önmagában az ESP is megéri az EX lim és az EX közti árkülönbözetet.
Kia cee'd autót szeretnénk venni, és ehhez kérnék egy kis segítséget! Középmagyarországi régió-ban lévő Kia szalonokról kérnék véleményeket, hova menjünk autót venni! Kinek melyik jött be és miért!
Hol hogyan állnak a vásárlókhoz, pozitív és negatívumokat irjatok, ti hol vettétek a saját autótokat stb Persze minden vásárlással kapcsolatos információ jöhet!
Interneten már kértem ajánlatokat több szalonból is,de szeretnék egy -két személyes tapasztalatot is meghallgatni!
A már említet automata klímáról néhány szót /ha már én is védtem eddig/,
Szóval amennyire jónak találtam télen, most azt veszem észre, hogy klíma használat mellett valóban, mintha furcsán viselkedne a hőfokszabályozó valós /klíma használat mellett/. A multkor azt tapasztaltam, hogy 20 fokra állítva - szerintem már ez is igen alacsony érték, ha valóban ezt érzékelné - nem hűtött hatékonyan /pedig nem vagyok egy jegesmedve alkat/ és olyan 18 fokra állítva hozta az elvárt klímát. Persze nincs ezzel gond, de ezek a hőfok beállítások valóban nem tükrözik a valóságot. Lehet, hogy alacsonyan van az érzékelő? Ez a múlt hétvégén történt a Közép Európa Rallyról, Veszprémből haza felé jövet, szombaton, szerintem 22 foknál nem lehetett több kint, de az ablakon betűző nap azért erre ráerősített. Talán ilyen körülmények között 20 fokra állítva már illet volna hűtenie.
Tegnap pedig azt tapasztaltam, hogy klímával 20 fokra álítva, igaz, hogy a garázsból elindulás után, de akkor is LANGYOS LEVEGŐT fújt. Lecsavart hőfokkal, 15,5 klíma nélkül jobb klíma állt elő, mint 20 fokon klímával?!?
Nem biztos, hogy rosz csak ez már tényleg megszokást igényel, bár az is lehet, hogy amikor valóban és úgy igazán meleg lesz kint másként fognak ezek az értékek lecsapódni. Az valószínű, hogy nem a kompresszorral van gond, mert Lo állásban lefagyasztja a szemöldököm. Vagy a manuális klímákhoz hasonlóan először le kell hűteni lo fokozaton és utánna ráállítani a kívánt értékre?
Na majd meglátjuk, azért még nem török pálcát felette, mert amennyire emlékszem nekem eddig minden digit klímával volt nyűgöm, de még a lakás Splittel is
A napokban kb. 1000 km-t tettem a kocsiba, Szolnok-Marosvásárhely-Nagybánya-Szolnok útvonalon.
A motor továbbta is jól teljesít, a fed, computer szerint 6 literes átlagfogyasztással, de ezt a valóságban már nem mérem, nem érdekel túlságosan.
Az viszont igen, hogy rosszabb úton haladva, valami KATTOG jobb oldalon, talán a kerék v.teleszkóp felől,nem tudom eldönteni, talán hátil!
És ezt mondtam nemrég, a híres-átverős 15 ezer km.es szerviznél, de a kerék ráncigáláson kívül, a válasz csak annyi volt, hogy "igen?". Le se sz@rták!
Megpróbálom, hogy mindent kipakolok a csomagtartóból, valakit beültetetk mellém, és majd hátra, majd keresek-nem lesz nehéz-, valami szar utat.
Ha kattog, irány a szolnoki szerviz-garanciális, ingyen! vizsgálatra!
Ha lett volna a Lanosomban a klímán kívül valami biztonsági cucc, nem cseréltem volna le! A Lanosnál, valamikor 5 év után kattogott egy gömbcsukló-féleség, de nem 1 éves korában.
Igaz, 4 millióért mit vár az ember, főleg, ilyen ígéretes szerviz háttérrel, mint amilyent a napokban tapasztaltam.