Nekem egy Csónakház étterem rusztikusságot sejtetne, és pontyételeket feltételeznék róla, meg se nézném.
Egy Boathouse viszont bármi lehet, modernebben hangzik. Eleve eszembe jutott róla a Central Park. Bár a Loeb Boathouse pont bezár idén. Ja és persze az vizen van. :)
Egyszerűen a designelemekkel ilyen tematikájúra alakították ki, nem értem, miért kell ezen ennyire fennakadni, amúgy teljesen korrekt ételkínálatuk van, korrektül elkészítve.
A Vakvarjúban sincsenek látássérült madarak, mégsincs rajta senki kiakadva.
A Sir Lancelotban se fogunk Artur királlyal találkozni, és meggyőződésem, hogy a Búsulű Juhászban se fordult elő a fennállása óta birkaterelgetéssel foglalkozó mezőgazdasági munkás.
Ez nem magyarázat a vízet nélkülöző angol névre. persze lehet, hogy a külföldi név becsábít bizonyos rétegeket. Az árak teljesen átlagosan. Ilyen árfekvésben van még néhány hely Pesten.
Azért is csacsiság ez a név, mert kőhajításra van a Hármashatárhegyi repülőtértől. Nagyon jól ismerem azt a környéket, kicsit arrébb volt/van víz, az Ördög-árok patak ott csordogál, de persze ez se lenne ok Csónakházra.
Elém került egy hirdetés, egy új II. kerületi vendéglőről. A neve "Boathouse". Gondoltam valahol lent van a Dunaparton. De nem. Totál vízközelben a Hidegkúti úton van. Az már csak a második kérdésem, hogy miért kell okvetlenül angol nevet adni egy étteremnek, ami a Hidegkúti úton totál értelmezhetetlen.:-(
A kert lenyűgöző! Több kis tó, aranyhalakkal sok vízi növénnyel, a gyerekeknek egy komoly kis játszótér, el tudom képzelni, hogy kellemes időben mekkora élvezet lehet itt enni. Most sajnos zárva van, így az alagsorban lévő étterem részbe ültünk be, ami kb. egy kockás abroszos szintjét hozza kinézetben.
Kiszolgálás telesen rendben van, az ifjú pincér gond nélkül szót értett a külföldi vendéggel.
A hölgyek harcsapaprikást kértek, a kolléganőm ahol csak teheti ezt kéri, szerinte nagyon finom volt.
Én kockáztattam: kikértem a cigánypecsenyét(évek óta nem ettem, annyi negatív élményem volt vele a múltban), az eredmény felemásnak nevezhető: a házi burgonya, vegyes savanyúság és a szalonna finom volt, a tarja túlsütött, márványozottság nélküli, száraz.
Két harcsa, egy cigánypecsenye, két kis ásványvíz és két házi limonádé + szervízdíj(számlában benne van) és minimális borravaló: 18.000Ft
Összefoglaló: az árak jelen pillanatban barátságosnak nevezhetőek, ha lesz munkám és lesz Szőnyi is, tavasszal visszajövök családdal.
Na ezt annyira nem tudtam elhinni a németeket ismerve, hogy meg is néztem. Van egy Weinzelt, ahol ugyan sör is van, de azért nem véletlenül Borsátor a neve, minimum itt a champagne-októl kezdve a borokon át a röviditalokig minden van.