Irigyelem a tempomatot! Nekem egy párszor, sok száz km vezetése közben elkapta a görcs a lábamat, a visszafogott lábfejtartás miatt (mivel túl érzékeny a gázpedál).
Ma reggel átvettem a cee'd 1.6 CDRI SW-met! :) Kompass blue. Plusz ECS plus, és 16-os gyári felnik. Mit mondjak qrva jól néz ki. Rögtön bejáratásképp lementünk Siófokra (200km). Full élvezet volt az egész túra, mondanom sem kell. Szuperjó vezetni. 3.-ban 2500-tól valami döbbeneteset tol. A tempomat jó móka, és segít betartani az 50-et városban. Nem is tudom miről írjak hirtelenjében, elég friss az élmény. És ami klassz volt, hogy Fehérvárnál egy ötajtós cee'd ránkvillogott (ki volt az?). Szóval egyelőre extázis, 4.8-as fogyasztás, minden tökéletesen működik. Jó választás volt.
Ez jó! :) Tudod, azért kiváncsi lennék, hány kereskedés/szerviz olvassa a ceedclub.hu (régi néven Ceedservice) fórumát. (Én konkrétan tudok 3-ról). De tudod, nem is baj... versenyezzenek csak a kegyeinkért. :))))
Nem az a baj, hogy tévesen tájékoztattak, mert rendszerint mindenki csak saccra adja meg az árakat előre.
A baj az, hogy erről számlát állítottak ki, ami nem egy rossz tájékoztatáson alapul, hanem szimpla sunyi túlszámlázáson. Te szemfüles voltál, és még időben megreklamáltad. De a többi emberkétől simán beszedik ezután is a sarcot :(
A korrekt tájékoztatásért: a tegnap, a ceglédi szerviz műszaki vezetőjének küldött emailemre válaszul, ma felhívott telefonon, és közölte, hogy az általam sérelmezett többlet költséget visszafizetik, vagy beszámítják egy következő alkalommal. Azt nem tudni, ki tájékoztatott tévesen arról, hogy a 15 ezres átvizsgálás díja csak 25 ezer Ft lenne, és nem 35 ezer!
Ez így rendben is lenne. Mivel én a munkafelvételtől kaptam ezt a tájékoztatást (így mutatkozott be telefonon+név, melyre nem emlékszem), az szerintem teljesen mindegy, hogy ki volt az, és hogy ott dolgozik-e még, vagy sem.
Egy cégnek - szerintem - vállalnia kell, munkatársai esetlegesen téves tájékoztatását.
aki ceed-et venni annak csak ajnálani tudom a Kia Lurdy-t, azon belül is Nagy Gábor-t. jelige: "a hat hónapig várt a ceedre emberke mondta" :) nyugi nem kapok részesedést, ez egy ingyen reklám! velem nagyon korrektek és rendesek voltak! szerintem ez a minimum hogy megemlítem a nevüket! azért is maradtam nálunk, mert lehet máshol lett volna jobb ajánlat, de nekem sokat számít hogy miként kezelnek!
"Megjelent az első hír arról, hogy mit érnek a Kia cee’d-ek a használt autó piacon. Az angol Fleet Directory arról tudósít, hogy a céges flották eladásakor a Kia cee’d-eket azonnal elkapkodják, ráadásul jóval a megállapított irányár felett. Sőt, annyira jól teljesít az autó az angliai másodpiacon, hogy a CAP (az egyik vezető piaci ár-érték becslő cég) ritka kivételt tett, és a piaci igényeket látva felfelé módosította saját árait."
Sziasztok: sokan irtátok hogy a csomagtartó gumijából ki kell szedni a kis gumi darabokat.javasolnám hogy az ajtokat is nézzétek meg,nekem szinte az összes benne volt.
A műszerfal felől hallok néha zörgést, de ezzel nem foglalkozom.
Nekem arra lenne szükségem, hogy a motor, futómű, és az egyéb lényeges részek jól működjenek, ne kelljen majd a szervizeket járnom, akkor sem, ha 7 év garancia van az autón.
Nem ártana, ha egy lengőkar azért 15 ezer km-nél többet bírna ki. A Lanosnál 40 ezernél kellett 1 gömbcsuklót (dió) cserélni, és az a kocsi, csak 2,2 millió volt, nem 4 millió!
Zörgés Neked a műszerfal felől valahonnan van, mert nálunk kezd vmi apró állandósulni, olyan 50 km/h-ig. Eléggé bosszant minket. Volt/van hasonlód? Esetleg vki másnak?
Szerintem dombon felfelé nincs párja.Megjártam a Királyhágót,Hargitát !!Töbször!5fő +csomagok,nem melegedett,nem füstölt.Söt decemberben elöttem haladt H.Tucsont toltam le a szerpentinen felfelé.Szó szerint nem engedett el,majd kicsúszott a kanyarban.Nem lett semmi bajja!Megfogta.
Újra itt.Szerviz tapasztalat kéne ,lurdy .szabó v jobb? 9000km után tapasztalat:-kézifék hiba -tetökárpit recseg -högomba zörög,-2000 fordulat alatt új softwerrel megtorpan,
Ma teszt vezettem 1.6CRDi-t, tec'ceed, bár az ülőlap egy kicsit rövídnek tünt. (188cm) Menni megy szerintem, pedig egy 2.0PDTDi Toledo-ból szálltam ki előtte.
Annyi kérdésem lenne, mert végigolvasni nem lesz időm Titeket, hogy valakinek van-e estlegesen tapasztalata xenon beszerelésről, mert az hiányozna nagyon. Jah, meg ha esetleg vki bőrrel rendelte az is írhatna, hogy hogyan néz ki, mert eladó csak hápogott, hogy miről is beszélek, Ő olyat még nem látott :))
Most akciósan el tudnám hozni 5.2M-ért , fehér, EX Elektro+ , sibedával, bőrrel, miegyebekkel. (céges lenne)
Kíváncsi vagyok. Attól félek, hogy sok jóra nem számíthatsz, hiszen a számlát ott helyben kifizetted, amivel elismerted a munkát úgy ahogy van.
Én anno nem fogadtam el a túlszámlázott olajat, és helyben felhívtam a szalonvezetőt (úton volt a másik szalonban éppen). Sajnos így kellett tisztáznom a helyzetet, és akkor láttak utoljára. De ez már nem az első eset volt a helyben szivatásra részükről.
Elnézést, hogy csak így beírok, de tudom ajánlani, hogy a szerviz vezető Zakar Mihály mellett keresd meg az ügyvezetőt és édesanyját is.
Ifj. Zakar József, és Zakar Józsefné.
A céget régebben a két testvér vitte, csak idősebb Zakar József sajnos az utóbbi időben sokat betegeskedik, ezért a fia és a felesége vette át a boltot (vele volt régebben kapcsolatom, de mióta nincs már KIA-m nem voltam arra). A fia csinálta régebben a Yamaha szalont.
2000-2003 között, amikor megvolt a KIA, nekem is volt ugyanilyen problémám velük, sajnos rosszul végződött. Pont azért, mert a szervizvezetővel nem tudtam zöld ágra vergődni. A testvérével igen, de elfogyott a türelmem meg a bizalmam :(
"Szerintem jelezni kéne a cég vezetői, és a Kia Magyarország felé."
Egyenlőre a ceglédi szerviz vezetője felé jelzem--főleg az olajcsere 19 ezer Ft-os "munkadíja" miatt, majd - reagálásuktól függően - a Kia Magyarország felé is!
ertem ezt a turbos rendszert, de akkor meg egy kerdes, mivel a mi crdi ceed-jeinkre nem vonatkozik a dupla turbo feltolto.
viszont van nekunk 1.6 crdi valtozo geometrias turbo?
itt melyik/milyen geometria valtozik?
elektronika valtoztatja ?
lehet hogy ezt valtoztajak szoftverfrissitessel?
valakinek van errol infoja?
mas hetvegen en is tolok majd 2500 km majd az autoval, megirom majd a tapasztalatokat. de valaki irta hogy hegyekbe fustolt a motor, hat nem csak a ceed jart itt, nekem az elozo peugeom 206 1.4 HDI is fustolt a szerpentineken, melegedett a viz es a nyomatek gyorsan eltunt. meg kipufo szelepeket is csereltek gariba a szervizbe hogy jobban menjen felfele. ingyen ajanlottak, elfogadtam :)))
viszont a 1.6 crdi teljesen correkten kapaszkodott a hetvegen pedig 2400 m magasra kellett masznia :))) fix 2-es ben vegig siman ment, mig a peugeot-nal igen csak kellett vissza valtogatni 1-esbe.
Ma elvittem a benzines Cee'd-et a szolnoki szervizbe, mivel egyre erősebben hallatszott a jobb oldali futómű felől,egy kopogó-daráló hang, melyet különben az április végén történt 15 ezres kötelező vizsgálatnál-Cegléden-jeleztem.
Ott és akkor, erre nem reagáltak!
Kellemes meglepetés volt, hogy a szolnoki szervizben ALAPOSAN átnézték a futóművet, a jobb oldali lengőkart kell cserélni, az kopott ki.
Az sem mellékes, hogy KÉRÉS NÉLKÜL, az ülésre és a kormányra védő-nylont tettek!!