Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 2 445

Az a kifejezzés h "évekig 4 órákat aludtam" azt sugallja, h éveken át 24-ről 24-re négy órákat aludtál. Ez kétségeket ébreszt az emberben, mert ez ritka kivételektől eltekintve lehetetlenség. Vmikor az ilyen helyzetekben is ki kell pihennie magát az embernek. Azaz az tűnik a legreálisabbnak, h évekig hetente legfeljebb 3x, 4x négy órát aludtál, és másnap/hétvégén vmikor ki kellett, h pihenjed magad.

Ha nem így van, akkor újfent csak a ritka kivételhez tartozol, ami nem átlagos, akinek nem lesz viszeres a lába 30-50 év dohányzástól, és fekete a tüdeje, és tűsarkúban fut maratont... Ez akkor megint csak egy "Anyócaság"... Ami nem várható el az átlagtól. 

Nekem csak a tegnapi éjszakám volt olyan, h 7x kellett megszakítani az alvásomat a gondozottaim miatt (nem tudom mi lehetett, vmi kisértet lehetett a házban), és ma rendesen másnapos voltam, amíg délben nem sikerült ráaludnom egy kicsit az ügyre...

Előzmény: Anyóca99 (444)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.26 0 1 444

Évekig 4 órákat aludtam .  Volt , hogy két mellék állásom is volt .

Szakmámból kifolyólag otthon is tudtam dolgozni ... éjjel kettőig a konyha asztalnál .  Nyolcra meg mentem a főállásba .

...és a gyerekeimet korán megtanítottam főzni , takarítani , amire csak lehetett . Közben lehetett beszélgetni . A fiam hetedikes volt , mikor megfőzte az első paprikás krumpliját . Babérlevéllel ... egyem a szívét , azt hitte kell bele .

Amikor anyukámat gondozni kellett , már nagyok voltak a gyerekek .  De így se volt akármi reggel a nyóckerből Kispestre , aztán a XIII.-ba melózni . Este meg fordítva . Sok mindent kibír az ember , ha muszáj .

Előzmény: Törölt nick (443)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 443

Én nem tom te hogy csináltad, h két állás, két kölyök, szülőgondozás, és jutott időd a gyerekekre... Engem is egyedül nevelt az anyám, és nem, nem volt ideje rám. Neki is két állása volt, estire járt, háztartást vezetett ibuszozott (régi airbnb). Nem nem jutott annál a semmitmondó kérdésnél több, minthogy mi történt ma veled, amire a megnyugtató válasz mindig az volt, h "semmi"... Közben meg persze... Pfff... 

Előzmény: Anyóca99 (438)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 442

A srácnak több öngyi kisérlete volt már. A barinője meg segítette. Abban, amit ő akart. Egyetlen lelki társa volt, aki megértette. 

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 441

Ugye? Nagyon harsány. Nem művészi. De még a linkelt első videóban a Zurgó együttessel nagyon jó. Olyan jó, h első blikre azt hittem, h nem is ő... :) Úgy látszik, elszállt vele a ló...

Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 440

Hol sétáltatják a babakocsis babákat? A plázákban.

Anyuka a kicsi gyereknek : gyere, bemegyünk, megnézzük a boltokat.

A legjobb, amikor a szülő nyomkodja a telefont, gyerek meg valahol 10 méterre mögötte

Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.26 0 1 439

A minden baja van , meg a kínok között vergődés más kategória .

Nekem is van egy 91 éves nagynéném ......még mindig annyit beszél , mint 20 -30 éve . :-)

Ő se készül halni , pedig a beszélőkéjén kívül már mindene fáj . De nyilván még elviselhető .

Anyám is önkezétől halt meg .... közelről láttam , milyen a halál előtti állapot . Senkinek nem kívánom .

Előzmény: Törölt nick (437)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.26 0 1 438

Beteg elmék ha találkoznak .....

Szülők meg sehol .  Mi a fene van a mai szülőkkel ?!  Nem látnak/hallanak ?! Nem beszélgetnek .... Borzasztó .

Nekünk se volt csupa mosoly és vigyorgás  az életünk , de a kölkökre jutott idő . Valahogy olyan természetes , magától értetődő volt .

Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 437
Van egy 97 éves rokonom. Minden baja van már, mégsem dobná el az életét

S nem csak azért, mert vallásos.
Amikor megöleli a dédunokákat, visszatér a fény a szemébe.
S újra van kedve élni.
Előzmény: Anyóca99 (436)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.26 0 1 436

Aha .... amíg egészséges vagy , lehet hogy ajándéknak érzed . De ha neadjisen' hónapok óta kiszolgáltatva , kínok között vegetálsz , nemtom' akkor is ajándéknak tekinted-e még .

Nálunk nincs eutanázia ....:-((

Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 435
Az élet ajándék.
Ajándékot meg nem dob el az ember.
Az életet a törvény is védi, ezért tilos az öngyilkosságban segédkezni.
Még szóban is.
Most nem az eutanáziáról beszélek.
Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 434

Egy volt cégemnél Palya Bea lépett fel ünnepeken. Nem tudtam élvezni :(

Előzmény: Törölt nick (433)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 433

Palya...

Máma nem vok toppon... :)

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 2 432

Hihi :) Most néztem, h a Zurgó féle variációban is Paya Bea énekel, csak nagyon fiatalon. Úgy látszik, akkor még közelebb állt lelkiekben a műfajhoz. Nekem legalábbis sokkal hitelesebb az ifjúkori előadása, mint az olyanok, amikor már befutott... 

Előzmény: Törölt nick (430)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 2 431

https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/07/25/szeretlek_most_halj_meg_hbo_dokumentumfilm_gyilkossag_michelle_carter_conrad_roy/

Nagyon érdekes történet. Én örülnék, ha lenne vki aki legalább lelkileg támogatna a végső megoldásomban. Teljesen abszurd, h büntetik az öngyilkosságban való segédkezést. A "felbújtó" minőséget sem tudom értelmezni.

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 1 430

Jó reggelt! :)

Akkor te egy Lóbaszó vagy! :) Az én kis drágaságom is az volt, az édesem... 187 volt... Morbid, de még jó, h székben volt, mert így legalább egymagasak voltunk... :)

----------------------------------

Nem találtam táncikás videót, csak zenéset, h kb mi az, ami tetszik

https://www.youtube.com/watch?v=eTExdbYCXig

Ez egy nagyon szép, ősi zene, és a Zurgó nagyon szívhez szólóan adja elő... A gergelytánc kb az István a király rockoperában látható közösségi tánchoz hasonlít. Régebben volt fent táncházi videó, de nem találom...

Ugyanez a Muzsikás előadásában Sebestyén Mártával. Nekem az előzőhöz képest kicsit túl van cifrázva, meg van "szakértve", vagy nem tom hogy fogalmazzam. Szép ez is, de nekem nem olyan szívhez szóló... Inkább professzionális...

https://www.youtube.com/watch?v=uiIGZ8q4DRQ

És még megvolt Palya Beától is, de most nem találom azt sem... Szóval az övé meg olyan előadott volt. A Zurgóé a legjobb, mert ők megélik. A Muzsikás profiskodik, Palya meg "előad"... Nem szeretem ezt a Palya Beát. Pedig nagyon sokan oda vannak érte...

Ami táncos, és nagyon szeretem nézegetni az cigánytánc Kerékgyártó Edina előadásában:

https://www.youtube.com/watch?v=331tg4PRoQk

És elvitte a táncot Hétesre a cigányok közé, akiknek fingjuk nincs a saját kultúrájukról (Persze ezzel a magyarok is sokan vannak így) és nehéz volt felkelteni az érdeklődésüket, de végül kivívta az elismerésüket. Ezt is berakom, bár ezen a zene nem vmi jó, inkább a történésről szól a videó, az hangsúlyos...

https://www.youtube.com/watch?v=W3o-SpJprpw

Mondjuk a mai cigányzenét nem nagyon szeretem. Rettenetesen nyávognak, nyújtanak... Brrr... Horváth Pista még jól tudta csinálni, h előadásában megvolt az egyszerűség is, és mégis művészi volt... 

Előzmény: MrJones512 (423)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.26 0 0 429

Szentül hittem , hogy nagy lábhoz átlag feletti magasság jár .

Most megmértem a saját 37-38-as lábam , kb. 23-24 centi' . Milyen hosszú akkor egy majdnem 50-es láb ? Atyavilág ....hogy nem esik hasra a saját lábában ?! :-))

Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.26 0 2 428

Volt egy katonatársam. 49-s lába volt.

1 hónapig a saját cipőjében járt, mire elkészült a méretre gyártott surranója.

Nem volt 170 cm magas.

Előzmény: Anyóca99 (427)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.26 0 0 427

Jesszum pepi !  45,5-ös lábbal nem lehetsz egy törpincs .:-)

Előzmény: MrJones512 (423)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 -2 2 426
Mindkettő vagy. S még csak észre sem veszed.
Evvan.
Jóccaka.
Előzmény: MrJones512 (425)
MrJones512 Creative Commons License 2019.07.25 -1 2 425

Inkább vagyok lúzer, mint balek. :)

Előzmény: Törölt nick (424)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 -1 2 424
Neked nincs választási lehetőséged.
Pöcsnek születtél, úgy is fox elszáradni.
Lúzerként.:)
Előzmény: MrJones512 (422)
MrJones512 Creative Commons License 2019.07.25 0 2 423

45.5-ös.

Szélben egy kicsivel nehezebben borulok föl, mint az átlag. :)

"Mindenféle magyar táncot, de leginkább az autentikus, ősi magyar zenék teccenek... " 

Holnap videót is kérek!

Előzmény: Törölt nick (420)
MrJones512 Creative Commons License 2019.07.25 -1 1 422

"Te ilyet sosem tennél.
(Nem a faszt)"

Nem kommentbányászok. Az olyan hüméres dolog.

"Tudod, kit hümérezz, te pöcs?"

Inkább vagyok pöcs, mint hümér... te hümér. :)

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 0 1 421

Jó éjszakát! Örülök, h eljöttetek! Gyertek máskor is! :)

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 0 0 420

Nagyon ügyes fickó. És hatalmas a... khm... lába... A tiéd is? :P

----------

Mindenféle magyar táncot, de leginkább az autentikus, ősi magyar zenék teccenek... 

Előzmény: MrJones512 (414)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 -1 2 419
Te ilyet sosem tennél.
(Nem a faszt)
Tudod, kit hümérezz, te pöcs?
Előzmény: MrJones512 (416)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 418

Viharsarok .... anyámék többször jártak ott , de már fogalmam nincs miért .  Talán vetőkrumpliért  ...?  Nemtom' .

Előzmény: alaptalan (413)
MrJones512 Creative Commons License 2019.07.25 0 1 417

A kutya is kiröhögne. :)

Nojó... igazából nem, de nem terhelném vele. Öreg már...

Előzmény: Törölt nick (410)
MrJones512 Creative Commons License 2019.07.25 0 1 416

Hümér, hümér... már megint mások után koslatsz?

Előzmény: Törölt nick (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!