Egy olyan népről nem igazán lehet elmondani, hogy fellépett a történelem színpadára, amelyről alig van egy tucat utalás a forrásokban, maga nem hagyott hátra semmi biztosan neki tulajdoníthatót, nyelve is találgatás kérdése stb.
Ezt a közbevetést kifejtenéd részleteiben is Kedves Evil?
Mert én csak: ????????????........ Egy válaszra ezer kédést generál bennem! Thousand question to an answer....
Anti tört-tény-tenyész az angol nyelv is (nincs múltja a nyelvnek) szószerinti tükörfodításban (Te ördögien (D)evillikusan Lingvisztikusan tudsz angolul, hogy végre megért(e)sd TE is """" helybenmaadó népnek"""", van e töténelme, nem mozog, nem hódít, nem hagy mozgalmi nyomot (amelyik lapul, az biz nem is észrevehető) , csak visel valamit és sok-sok-sok valakikét.):
A piszkos munkát én másra bíznám lenyomni e népek torkán az igazságot. Amúgy sem ez a lényeg, aknázzuk már ki a bennünk (nem is miénk ez, az csak testek árja, a lélek a nyelv) rejlő ígéret-csak mindenkié tehetséget!
Fasírtban van a kenyér a hússal és hús a kenyérrel a fasírtban?
Kenj ér és huss-huss hús dara jól összegyúrva. Fűszerezd keverd közéjük a vallósságot, ami igaz vigasz és lesz az ehetőbb egyre finomabb. Ha-ha-ha....... Jól kisütöttem!? Mint a nap! ;-)
Volt egy időszak, amikor asszír fennhatóság alatt voltak a szabírok, s ekkor volt együttműködés is. Nyilván kényszerből, mert azok bukása után a szabírok maradtak az eredeti lakóhelyükön. A szabírok magyar nyelvűek voltak, tehát eleink (lásd DAI 'szabartoi aszfaloi'), az asszírok meg sémiták.
"Odaàt" (Alter), Dzsafar olvtàrs azt bizonygatnà, hogy Àrpàd népe török volt, meg valami ilyesmit is elejtett, hogy a szabirok = asszirok. Ezen akadtam ki és kezdtem làzas keresésbe...kösz az adatokat!
Ezt az állapotot robbantotta szét a gök-türk támadás, és eredményezte a különféle népek, népcsoportok szétrajzását északra, a Kaukázus hegyei közé, valamint nyugatra, így a Kárpát-medencébe is. Az események kb. száz év alatt zajlódtak le, mire a kedélyek lenyugodtak. Az Illig-féle betoldott időt (297 év) vond ki... Nem véletlenek a források idevágó adatai!
Nesztor Krónika: (Georgiosz Monachosz az eredeti forrás, az orosz krónikás a korabeli bolgár nyelvű változatból merített.)
http://hudce7.harvard.edu/~ostrowski/pvl/vol1a.pdf (A 11,19:… től) ------------------------------ A bolgárok, fehér ugorok, avarok, besenyők és fekete ugorok vonulása, Herakleiosz idejében! (610—641-ig a hagyományos időrend szerint)
Си бo Угъpи пoчaшa быти пpи Иpaклии цъapи, ижe нaхoдишa нa Хoзцpoя, цapя Пepcъкaгo. ---------------------------- Ugyanez egy német kiadásban:
Erstlich redet Nestor von den Weissen Ugri „…die zur zeit des Kaisers Heraclius, der mit dem persischen Könige Khosroes Krieg geführet, das land der Slaven (an der Donau),…
Laci te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom, Rontom-bontom, Ülj meg itten az ölemben, De ne moccanj, mert különben Meg talállak csípni, Igy ni! Ugye fáj? Hát ne kiabálj. Szájadat betedd, S nyisd ki füledet, Nyisd ki ezt a kis kaput; Majd meglátod, hogy mi fut Rajta át fejedbe... Egy kis tarka lepke. Tarka lepke, kis mese, Szállj be Laci fejibe.
Mit is mond a nyelv? Valami hét-határon át...... Számold mán össze a mai határaink számát! Terület és határok száma arányában amolyan túlvilági vilgágrekorder a mai világban ez az őrszág. A határok nem hatalommal omlanak és lesznek öröke nyitottak egyek egy ormokkal körbevétetet őrszágban. Amolyan sosem bezárulón átjárhatók, hanem nincs határ a lélek előtt...... Lelketlenek lettetek mára már? Megnyilvánulásod alapján valami neked ugye fáj és kiabálsz rám. Testi hat alom mal? Lommal. Lommal. Sebbel-lobbal sebesen. Sok sok áhított a égmúltban sosem volt sírhalommal. Hadd-el-hadd. (nekem tökéletesen érthető ennek a szónak az értelme és születésének számünkra mindig is évényes, mert ez volt őrszágunk és abban nyelvünk megmaradásának alapvető feltétele (???) . És neked?)
Voltál már Gödöllőn? Látogass el a kastélyhoznőtt templom mellé, ahol egy nagyon meredek szögű, de csonka piramis alakú (csonka gúla) kőből készült emlékmű áll. Olvasd el a feliratot rajta!! Azután menj ki az Erzsébet-parkba a Sziklához. Kérdezgesd a helyieket, hol van pontosan. Azután a hévmegállótól a park bejáratától merőlegesen induló úton sétálj amerre látsz csak kövesd az utat (Táncsis Mihály a neve) Ott találsz egy új parkot és ott is találsz egy a Sziklához hasonló, de még oly parányi ahhoz képest kőhalmot, s már az új jövőképed. (Mar ha érted.)
En is benne vagyok a trianoni megemlékezésben (bujom a régi könyveket, ujsàgokat ezzel kapcsolatban; s közben meg vàsàrolni kéne mennem, hogy ha a fiaim hazajönnek, legyen mit enniük), ha màst nem tudok tenni, legalàbb ennyit.
Üdv! Nyugodtan tedd be oda! ------------------- Talán még ezt hozzá:
According to Ancient Khwarezm (Moscow 1948), written by the head of the Soviet archaeological-ethnographic expedition of 1945 - 1948, Sergei Pavlovich Tolstov (1907-1976), the first inhabitants of the area were Hurrians from the area of Transcaucasian Iberia, and he explains the etymology of "Chorezm" as Hurri-Land..
"Az ókori Khwarezm" (Moszkva 1948) szerint, [írta a szovjet néprajzi-régészeti expedíció vezetője (1945 - 1948), Szergej Pavlovics Tolsztov (1907-1976)], az első lakók a hurrik a transzkaukázusi Iberia területén, és elmondja: a "Chorezm" szó megfejtése annyit tesz: Hurri-föld. ----------------- Hurrians They probably originated in the Caucasus and entered from the north, but this is not certain. Their known homeland was centred in Subartu, the Khabur River valley, and later they established themselves as rulers of small kingdoms throughout northern Mesopotamia and Syria.
Valószínűleg a Kaukázusból származtak és onnan költöztek be [későbbi hazájukba], de ez nem bizonyos. Az ismert szülőföldjük Subartu, a Khabur folyó völgye. Később több kisebb királyságot alapítottak Mezopotámia északi részén és Szíriában. ------------ The Hurrians spoke an ergative-agglutinative language,…
A hurri nyelv egy ergatív-ragozó nyelv,… (Ilyen még pl. az urartui, a szumír, a grúz, osztyák, magyar, stb.) -------------- Geographer al-Istakhri: Khazar language
"the Khazar language is not that of the Turks or Persians, nor does the language of any section of humanity coincide with it."
A kazár nyelv nem török vagy perzsa, s nem egyezik az az emberiség semmilyen részének a nyelvével.
(t.i. később kazár terület lett)
http://209.85.129.132/search?q=cache:KpODFC4hcmAJ:oi.uchicago.edu/research/library/ane/digest/1999/v1999.n007+al-istakhri,+khazar%27s+language&cd=3&hl=hu&ct=clnk (a vége felé) ------------------- Krónikáink szerint Nimród késői leszármazottja Attila és ennek legfiatalabb fia, Csaba volt. Csaba Kézai szerint a korezmiai uralkodó (Tolsztov: Az ősi Chorezm, Bp. 1951. című könyve szerint Korezmia Szijovusz nevű királyának) leányát vette feleségül, aki Ed és Edömér nevű fiúkat szült. Később Korezmiából, Csaba nemzetségéből származó "kaliz"ok (kabarok) telepedtek le itt, akik az Árpád-ház rokonai voltak. Noha a kalizok (kabarok) Kinnomosz szerint félig zsidók, félig tűzimádók voltak, a keresztény Aba Sámueltől mégis birtokokat kaptak. A birtokadományokat a Hejőcsaba, Piliscsaba, Békéscsaba ma is használt földrajzi elnevezések igazolják. ------------------- A magyar-hun eredetmonda helyszíne közelében van Korezm, nem messze az Aral-tótól délre.
Ezeket àtirhatnàd az Alterba, az Arpàdok kiràlysàgàba, mert éppen jol beleillenek (kiegészitik), amit az urartui kiràlysàgokrol, az asszir zsarnoksàg legyôzôirôl föltettem. Nagyon érdekes a te idézetedben az a rész, hogy: "...A szétszort izraelitàk, judabeliek és asszirok a perzsàkkal szövetkezve...Médiàban magukhoz ragadtàk a hatalmat..; mert (Bobula szerint) ezek pusztitottàk el azutàn az asszirok elleni hôsies harcukban kivérzett urartuiakat.
Sőt még a visonyokban viszonyokban, de még ha visojogva, vizsolyogva sem. (Vízslat, vizsla, viszgál, viszont lát...) Tudjátok miért!? Mert a hangok helyiértékükön szerepelnek a helyükön. A legnagyobb helyiéték a szó elején, melyeket egy szótagban még tudat alatt ki is hangsúlyozunk, mint afféle még fel nem fedezett ősetimondjt!! Ugyanúgy mintha a számon szereplő számítós "arab" számok számjegyek lennének értékben nehezen kielemezhető bár, de 10x (inkább logaritmikus) ugratásokkal (itt magamra gondoltam, de mindenkit előre ám!!) Pont úgy számol e nyelv a hangokkal. Szigorúan szerintem. Megjegyzés: A többi is nemkülönben, csak ott a tizedesjegyek már nem annyira pontosak, és nem is mértéktartón logaritmikusak, s pláne nem hangsúlyosak, mert ők már elfelejtettek számolni a nagy sok száj számkavalkádban.
Jóccakát!!
Ui:
Na már most szeretném ezt bizonyítva egy "tükörfodítással" megajándékozni a magyar népet. Nyelvújítás. (Hű az is egy fantasztikus dolog volt és azt is eltudomámkodják alaposan)
Youtube~
Tecső, tőtcső........ (Mert én tudom, hogy az angol szó születése a saját nyelv taljalján állva a kitaláló egyének, akkor még csoport nyelvén ugyanazon teremtészetes logika mentén született, mint amin nagyon mélyen állva, (legelmélyültebben) gyökeredzve a magyar.
visonyokban ...... de mivel a rag leghátul a hangáncharangokban, csak a grammatika és esetegyeztetés nem stimmel, mi az értelmet meg nem zavarhatja.... (Ez is egy fontos nyelvi elv....)