Van légtelenítő 2 helyen is,egy az adagolónál ilyen szelepsapka,a másik meg a fütő radiátor csövénél,a motor mögött,a fekolaj alatt. Szintén szelepsapka.
Azon is filoztam h nekem tulfolyos kiegy tartalyom volt de szivargott.Kicsereltuk HDIjere ami nem tulfolyos hanem ez a f*s nyomasszabalyzos kupakos.Nem lehet h ez a gond?Tavaly csereltuk telen jol mukodott, habar sztem akkoris sz*r volt mar a termosztat
Hmm, nem lehet, hogy csak a termosztát csere után nem sikerült teljesen lelégteleníteni és ahogy kipörgette magából a maradék levegőt úgy fel tudta venni azt a litert?
Meddig szoktad felönteni?
Elvileg ez lenne a hivatalos max, a szűkített slot teteje:
Ha e fölé töltöd, azt kitolhatja magából, az szabályos. Nekem fölötte van kb. egy centivel, de sokkal feljebb volt öntve először és ki is tolta a felesleget. A képen mutatott max fölött állt be egy centivel és tartja stabilan.
Lámpa képeket és instrukciókat köszi, hamarost leműtöm, nagyon unom már a sistergő adókat a letört antenna csonkkal :)
Most más gondom van.Kicseréltük a termosztátot, Gates elvileg gyárija.Megzavartam 80-85nél jobban nem tudtam megcsapni, 85-nél nyit kb és nem jött egy deka víz sem ki a tartályból sem és sehonnan sem.Venti bekapcsolt 91-92 fele.
Megnéztem tegnap nem fogyott a vízszint a tartályból.Ma mentem dolgozni, hazajövök, nézem világít a vizszintjelző, és belement 1liter!!! Hazaértem, nem volt baj vele, megálltam és kinyomta a sapkánál.Lehűlt felöntöttem, levett tartálynál nem habos, nem bubis, ahogy gázt adtam kinyomta a vizet :S Valószínű akkor hengerfejes?Sima tömítéscsere esetleg megoldja?Vagy a szaki majd megmondja?
- a beltéri lámpa engem is érdekel, infrás verzióm van. Többedszeri nekifutásra is csak addig jutottam el, hogy a szürke burát sikerült letörnöm. Illetve nem is én törtem el, mert már ragasztott volt, valaki más sem boldogult vele korábban :) Most nagyobb a fény bura nélkül :). Az angol nyelvű piros Haynes könyv sem említ semmi részletet ezzel kapcsolatban sajna. Arra jutottam, hogy ha már úgy sem százas, nem kár érte, le fogom erőszakítani, akkor mindenképp kiderül hogyan kellene lejönnie, csak a jó időt akartam megvárni, hogy ha kicsi szerencsém lenne ne minden fül/pöcök törjön/szakadjon a hideg miatt...
Ha esetleg nem várnád ki míg én szétfaragom (alapvetően lusta gyerek vok :) akkor mindenképp dokumentáld légyszi az akciót, sokunknak segítség lehet ;-)
- termosztátnak örülünk, nálam a hengerfejezés után jött csak rendbe a vízköpője. Milyet tettél bele? rendesen 90-en áll a mutatód? Nálam (szintén 1,9 TD) csak 80-ig megy el alapból, de emelkedőn, vagy dugóban megvan a 90. Vernet van benne, de gondolkodom, hogy cserélem valami komolyabbra, mind a 3 hőgombával együtt, mert zavar a dolog.
- Meg tudnál nézni nekem valamit a te szekereden? A termosztátház 3 hőgombájára menő csatik kötegéből nekem jön egy 4. fekete is, ami nem megy sehova, le van "vakdugózva". Gyáriasnak tűnik, csak hogy ne menjen tele retekkel. A környéken nem találok semmi jeladót amire jó lenne. Van neked is ilyen? Mire lenne jó eredetileg? Esetleg kopogásérzékelő? Valami ami a Lucasos adagolónak kéne? Enyém Bosch. Jól van ez így, hagyjam a picsába?
- a 30 pines átalakítómmal nem kommunikált semmit a diagműszerrel, a srácnak is volt kettő, és csak az egyikkel volt hajlandó. Azt mondták ezek ilyenek. Elvileg ugyanaz pedig mindegyik átalakító. Csak olyat vegyél, amivel kipróbálhatóan tuti megy a tied és ugye lehetőleg kompletten. Én már csempészek rá a konyhapénzből :) Valakinek esetleg eladó baráti klubbos áron?
Amit linkeltél képet,az rádió vezérlő,nem tempomat. Van itt nálam kb 10 darab olyan kar biztos. :D A ventilátorokra visszatérve,milyen bitront raktál bele,használtat? Ha használt volt,akkor előfordulhat hogy az is elvolt csúszva. 2 Hiba lehetőséged van,ha elindul a ventillátorod,lehúzott a csatinál.
1: A gomba nem működik.
2: A bitron elvan csúszva.
Próbálj meg több ellenállást adni neki,ha 150 kevés neki, akkor adj neki még 150-et.
Ha úgy forrasztottad ki valahonnan az ellenállást,akkor azt is nézd meg hogy működik-e.
El tudnad nekem kuldeni milyen csatit vettel?Esetleg hogy hol?Lattam ebayen is van csak nem tudom megy-e vele.Az extra ellenallast beledobom a heten azt meg kiprobalom.A biztik relek ventillatormotor jo, kiprobaltam.Ha igy sem megy akkor tenyleg megy diagra a kicsike.
Próbáltad az extra ellenállással beépítve is? A lehúzott csatis vészüzem nem lehet, hogy másik vonalon vezérel ki, mint a normál üzem? Én azért megnézném a biztiket (12-es és 21-es + 2 nagy a motortéri táblában) és reléket (díszrács mögött fent a 2 venti közti háromszögben) valamint a vezetékezést is. 30 pines diag csatis az enyém is, de rohadt nehezen sikerült csak szóra bírni (3. átalakító kábellel). DAM kódot sem tudtuk kideríteni, de 12345-tel ment szerencsére.
Honnan tudnám a saját DAM kódját beszerezni? Az ajtó matricán és a tornyon levőt nem ette meg :(
MOstmár tanácstalan vagyok, ebben a hűtőventillátor témában :S Kicseréltem a Bitron egységet, és a barna hőgombát azt mondták vmelyik a kettő közül rossz azért nem indul a ventillátor el.
Még mindig nem megy pedig megzavartam és felment majdnem 98 fokig :S
Mi lehet még ? A venti jó meg a reléi is, mert mikor lehúzom felpörög.