Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2008.03.13 0 0 677

Udv.

Azert mondta, mert a vegletekig megosztott magyar tarsadalomban divatos minden hibaert a masik politikai oldalt okolni, pedig eddig minden kormany hozzatette kissebb nagyobb mertekben a magaet a 80-as evek vege ota.

Egyebbkent nem a te hsz.-ed bosszantott fel.

Udv.

Előzmény: Or Kán (676)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.13 0 0 676
Ezt most miért is modtad?
Előzmény: bopat (675)
bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 675
Csak remélem te sem hiszed hogy csak a mostani kormány hibája ez az egész.
Véleményem szerint ez a tökölődés a kilencvenes évek eleje óta folyik, és az összes kormány együttes hibája.(változó arányokban , sajnos)
Előzmény: Or Kán (674)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.13 0 0 674

"Megyek cigire, mert felment bennem a pumpa. Hogy lehet ennyire elbaszni egy orszagot? "

Na most képzeld el, ha benned ekkora indulatokat vált ki ez az elkúrás, hogy mit érezhetünk mi itthon...

Előzmény: M.Zoli (671)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.13 0 0 673
Ugye nem az én hozzászólásom nyomta fel a pumpádat?
bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 672
Sajnos MO-nak sikerült...
És még mindig nem döbbentek rá, hogy tenni kéne valamit, nem vitatkozni...
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.13 0 0 671

Udv.

En nem vagyok magyar allampolgar, sosem voltam, megis a magyar himnuszt szoktam enekelni, a magyar sportoloknak drukkolok ( termeszetesen a szlovakoknak is ), igyekszem figyelemmel kiserni a magyarorszagi torteneseket, es bar merhetetlenul fel vagyok haborodva azon a tomentelen sok butasagon ami ott folyik a parlamentben es azon kivul, nem ignoralom Magyarorszagot ( bar lehet a stressz miatta elvesz 1-2 evet eletembol ).

Szoval nekem 2 hazam van, az meg gondolom eleg vilagos melyik all kozelebb a szivemhez. Ez ugyanaz, mint a szulo es a rossz gyerek. A szulo minden bosszusaga ellenere tovabbra is fogja szeretni a rossz gyereket. Meg akkor is ha a gyerek nyilvanosan lekopi.

Megyek cigire, mert felment bennem a pumpa. Hogy lehet ennyire elbaszni egy orszagot?

Udv.

Előzmény: Or Kán (669)
bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 670
Nem hinném, szerintem te is megtennél mindent hogy ezen változtass.
Bár fogalmam sincs hogy miben segíthetek, egyelőre kimerülnek az erőfeszítéseim abban hogy írogatok ide oda , hogy esetleg honnan kellene, lehetne tanulni.
Hiszek abban hogy az ember élete végéig tanul, így soha nem lehet azt mondani hogy én vagyok a legokosabb, majd én mindenkinek megmutatom hogy ki vagyok. Közben a szomszédok elhúznak mellettem és a nagy gőgben észre sem veszem....
Előzmény: Or Kán (669)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.13 0 0 669
Hát, nem is tudom...Ha én külföldön élnék, jobb üzleti környezetben, legfeljebb csak mosolyognék szülőhazám nem éppen tökéletes dolgain.
Előzmény: bopat (667)
bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 668
Azért ez nem kis teljesítmény, nemde?
Amúgy az esti híradóban volt szó róla, én is ekkor szereztem tudomást róla....
Előzmény: Or Kán (664)
bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 667
Igaz, de akkor is MO a hazám, nem tudok közömbös maradni.
És kimondottan bosszant a sok tökölödés, marakodás, mikor fogják már fel az emberek és főleg a politikusok hogy csak KÖZÖSEN lehet előbbre vinni az országot, munkával és nem segélyekkel, támogatásokkal.
Előzmény: Or Kán (665)
battila63 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 666
hehe..........ez jó:)))))
Előzmény: bopat (663)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.13 0 0 665
Én azt nem értem, hogy minek idegesíted magad ennyire a magyarországi dolgokon? Szlovákiában élsz, nem?
Előzmény: bopat (660)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.13 0 0 664
bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 663
Igen így is lehet csinálni, de ez MOn nem jellemző, ott inkább hitelt vesznek fel rá...
Előzmény: M.Zoli (661)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.13 0 0 662

Azt akarod mondani hogy senkinek nincs annyi pénze hogy félretegyen?

Nem ezt mondtam. Pontosan fogalmaztam: ...csak kis részben tulajdonítható ...

M.Zoli Creative Commons License 2008.03.13 0 0 661

Udv.

Barataim, hazaspar, havi kb. 80 000 Ft - nak megfelelo osszegbol tudnak meg felre is tenni. Ja, hogy nem koltenek luxusra? Hat igen. Eloszor felreteszik a penzt, aztan a honap vege fele, ha elfogy a tobbi, akkor jon az, hogy de meginnek egy sort anya. Van meg 100 korona 5 napra. Jo akkor majd iszok sort egy het mulva, meg addig eszunk azt, ami meg van itthon, kenyerre meg tellik.

Udv.

bopat Creative Commons License 2008.03.13 0 0 660
Azt akarod mondani hogy senkinek nincs annyi pénze hogy félretegyen? Mindenki csak hónapról hónapra él? Na ne viccelj...
Elhiszem hogy van egy ilyen réteg, de akkor is a többségnek tudnia kell spórolni, kisebb nagyobb összeget. Ja, le kellene mondani a mindennapi lakomákról, alkoholról, esetleg cigarettáról, (mondjuk nem kellene egészen csak napi 2 doboz helyett csak 1 dobozzal) vagy egyéb dolgokról? Na az nem megy ugye?
És akkor sírunk?
Na mindegy ebbe nem akarok belemenni, mert csak felidegesítem magamat.
Előzmény: PJ Proby (659)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.13 0 0 659
Az öngondoskodás hiánya az elmúlt 18 évben csak kis részben tulajdonítható a fel nem ismert szükségszerűségnek. Döntően az objektív körülményeknek köszönhető, hogy csak igen kevesen tudnak takarékoskodni nyugdíjkiegészítés céljából. Amikor a keresők túlnyomó többségénél a mindennapi megélhetés a kérdés, nem várható el, hogy a hivatalosan leperkált 15,5%-os egyéni TB járulék és a 29%-os munkáltatói TB járulék mellett még további jelentős összeget tegyenek félre öreg napjaikra.
Előzmény: bopat (657)
bopat Creative Commons License 2008.03.12 0 0 658
Sorry, tényleg nem tudtam, de mentségemre legyen mondva, nem vagyok még abban a korban hogy ezekre a dolgokra különösképpen kellene figyelnem...
Előzmény: PJ Proby (656)
bopat Creative Commons License 2008.03.12 0 0 657
Szerintem sem az állam bácsitól kell várni a biztonságot idős korunkra.
Csak ezt Magyarországon majdnem senki nem értette meg potom 18 év alatt.
Na majd a következő 18 év alatt csak összejön :)))
Előzmény: M.Zoli (654)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.12 0 0 656

Pontosan tudom hogy nemcsak az utolsó 20 év számít.

Rosszul tudod! pontosan az utolsó 20 év számít a nyugdíjmegállapítás alapjául szolgáló jövedelem számítánál, miután csak 1988 óta tartják nyilván a jövedelmeket, ill. az utánuk befizetett nyugdíjjárulékot. Természetesen az 1988 előtt ledolgozott évek beszámítanak a jogszerző időbe, de az akkori kereseteket nem veszik, nem vehetik figyelembe

Előzmény: bopat (649)
mmormota Creative Commons License 2008.03.12 0 0 655
"Ellentétben Magyarországgal, ott fel lehet tenni népszavazásra azt a kérdést, hogy akarja-e a parlament feloszlatását. Igaz, ott népszavazás kezdeményezéséhez 350 ezer aláírást kell gyűjteni. Miközben Magyarország lakossága kétszer akkora mint Szlovákiáé, itt elég 200 ezer aláírás is."

_Erre_ a kérdésre 2 milliót se lenne gond összeszedni... :-)))
Előzmény: U.N. Owen (653)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.12 0 0 654
Udv.

Akarja meg mindig, de az nem igen fog osszejonni, ezert kampanyol erosen azert, hogy otthagyjak az emberek, de ez sem tul sikeres. Ugy latszik az emberek nagy resze tenyleg megtanulta, hogy ne az allamtol varja az elete finanszirozasat. Es ez igy van jol.

Udv.
Előzmény: bopat (652)
U.N. Owen Creative Commons License 2008.03.12 0 0 653

hogy népszavazás lett volna Szlovákiában a reformokról, mely érdektelenségbe fulladt

Nem volt ilyen népszavazás. Előrehozott választásokról volt népszavazás kétszer is: 2000-ben Meciar, 2004-ben pedig Fico kezdeményezésére. Igaz, hogy mindkét esetben masszívan reformellenes retorikával.

http://index.hu/x?d1021=/politika/kulfold/nepszav5351/

"Egyáltalán nem burkolt módon a kormányt akarták meneszteni népszavazáson Szlovákiában. Ellentétben Magyarországgal, ott fel lehet tenni népszavazásra azt a kérdést, hogy akarja-e a parlament feloszlatását. Igaz, ott népszavazás kezdeményezéséhez 350 ezer aláírást kell gyűjteni. Miközben Magyarország lakossága kétszer akkora mint Szlovákiáé, itt elég 200 ezer aláírás is. Vladimir Meciar pártja először 2000-ben élt a lehetőséggel, több mint 600 ezer aláírást gyűjtöttek. A választóknak ugyan 95 százaléka mondott igent a parlament feloszlatására, de csak 20 százalékos volt a részvétel, így a népszavazás érvénytelen lett. 2004-ben ismét ugyanezt a kérdést kényszerítette ki az akkori ellenzék, de ekkor is csak 36 százalék szavazott. Szlovákiában is - mint a legtöbb európai országban - 50 százalék plusz egy szavazat kell az érvényességhez."

Előzmény: 33nev (648)
bopat Creative Commons License 2008.03.12 0 0 652
Az államiban én sem bízom nagyon, egy előtakarékossági biztosításom van, de magán nincs. Emlékszel Fico törölni akarta őket...
Előzmény: M.Zoli (651)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.12 0 0 651
Udv.

Nalunk ez igy mukodik szinten. Marmint a befizetett jarulekok merteke megszabja a nyugdij magassagat. Egyebbkent en a tobb labon allo nyugdij rendszert preferalom. Van 2 allamim, 3 magan is osszejott mar, + elletbiztositas. :))))

Udv.

U.I. a 2 allamitol nem varok semmit, mire arra kerul a sor szerintem mar le fogjak huzni a rolot.
Előzmény: bopat (649)
bopat Creative Commons License 2008.03.12 0 0 650
Nem voltam biztos, hogy mire utaltál a hozzászólásoddal, ezért nem is reagáltam rá.
Nem volt egyértelmű a hozzászólásod...

Ami a hírt illeti, én nem emlékszem ilyen kezdeményezésre, lehet hogy még a szükséges aláírások sem jöttek össze.
Előzmény: 33nev (646)
bopat Creative Commons License 2008.03.12 0 0 649
Pontosan tudom hogy nemcsak az utolsó 20 év számít.
De!!!
Miért van az, hogy anyám aki az egészségügyben dolgozott egész életében, rendesen fizette az adót és a járulékokat és rendesen be volt ugye jelentve, így most relatíve jó nyugdíjat kap. ( többet mint sokan fizetést)
Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy annyi nyugdíjat kapsz mint amire jogosult vagy. Se többet se kevesebbet. Persze kéregetni és panaszkodni lehet, de akik egész életükben sumákoltak, azok most éljenek meg az elcsalt pénzükből.
Előzmény: BaSand (639)
33nev Creative Commons License 2008.03.12 0 0 648
Ha jól értem, te most azt állítod, hogy mindenki (a PC v. Vc, az fn.hu) hazudik arról, hogy népszavazás lett volna Szlovákiában a reformokról, mely érdektelenségbe fulladt. Értem. Azért nem bánod, ha most nem kezdek kutakodni a szlovák OVB honlapján népszavazási eredmények után, ugye? Valahogy nem győztél meg.
Előzmény: Or Kán (647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!