Keresés

Részletes keresés

Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 113

De akkor minek szavaz?

A középkorban sem szólt bele az államügyekbe a jobbágy.

Előzmény: Gép-ész (90)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 112

Az utolsó két sor végén szmájli van, ha azt vetted volna mocskolódásnak, egy sima 80-as rádiókabaréban elmenne.

A többi viszont komojj, és köze sincs a mocskolódáshoz.

Mindannyian tudjuk, hogy volt elég Lada meg lakás, és nem azér nem kaptuk meg, mert nem volt (ugye paradox lenne), hanem mert rá kell szoktatni a polgár (polgárt? kádert) a nélkülözésre. A telefon más tészta volt, azt csak néhányan kapták meg, mert a keveset könnyebb lehallgatni, mint a többet, ezt támasztja alá, hogy köteles voltál a telefonodat bedugva tartani, emiatt bármikor belehallgathattak a családod életébe is akár.

Mielőtt nekemugranál, a mai mobilokkal is ez a helyzet, ha nem veszed ki az akkut.

Tehát kikapcsolt állapotra is értem. Nem véletle, hogy komoly tárgyalásoknál telefon és akku egymás mellett hever az asztalon.

Előzmény: Derek (88)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 111
Gép ész 46. Semmi provokáció nem volt benne.
Előzmény: Vad (65)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 110
Nem cáfollak, de ezek után sem értem, mire való akkor az a négyévenkénti demokrácia elve a "liberális" dogmákban. Kit lehet evvel még továbbhülyiteni?
Előzmény: Gép-ész (97)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 109
Ahogy Derek is mondta, a hajléktalanok jelentős része nem is akar dolgozni. Ezért nincs semmi közük a témához.
Előzmény: zividivi (108)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 108
//"....A hajléktalanoknak nagyjából semmi közük nincs az egész témához. .."//

Ezt hogyan gondolod? Ha tönkreteszi az állam a kisvállalkozókat is a nagyvállalatok után, ki fog munkát adni a felszabadult muksákoknak? Vagy tudsz valami garanciát arra, hogy ezeket az újmunkanélkülieket már Gyurcsány 2000 valahányra beígért jóléti állama fogja foglalkoztatni?
Előzmény: Gép-ész (92)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 107
Ennekem ugyan nem paszolt at.Ugyanazt csinaltam 90 utan is mint elotte ,dolgoztam egy kemiai laborban ,ahogy ma  is.
Előzmény: zividivi (103)
Fann Tom Creative Commons License 2006.07.16 0 0 106
Auf Wiedersehen!!
Előzmény: horex (-)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 105

Ha fátumnak tartod a sorsunk, így marad. De nem kell aggódni, nálunk is normalizálódni fog a helyzet. Kb. 100 év. Történelmi léptékkel nem nagy idő. 

Előzmény: Vad (38)
breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 104

Akkor  légyszives  sétálj  el,  a Magyar  parlamenthez,  s nézzd  meg,  kik  is  táboroznak  előtte,  no  és  miért?

Jövőre  szerinted,  hányan  lesznek?

Mi  az  oka  annak,  hogy  egy  jogállamban,   azt  bűntettlenűl  meglehetett tenni?

Milyen  társadalom  az,   ahol  ezt  ennyire kiszolgáltatottak  az  állampolgárok?

Milyen  kormány/ok  azok,  ahol  ezt  eltűrik?

A  topicnyitó  hozzájuk  képest  szerencsésnek  mondható.

És  most  kiket  akarnak  továbbra    is  "megsarcolni"?

breien

Előzmény: Gép-ész (92)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 103
//"....Hat adjal nekik munkat miert nem te inditasz egy olyan vallakozast .."//

Talán, mert az ehhez szükséges tőkét átpasszolta az állam hozzátok!
Előzmény: Derek (91)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 102
Ez lírai megfogalmazása az igazságnak.
Előzmény: zividivi (79)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 101
A topiknyitó igazi, meg a kérdései is igaziak, de mit lehet erre mondani? Lehet egyetértően sajnálkozni, de annak nem sok teteje van. Akárhogy szenvednek itt néhányan (nem a topiknyitó, hanem akik azt súlykolják, hogy mindenkinek szar), a rendszerváltásnak vannak nyertesei is. És most nem a politikusokra és egyéb tolvajokra gondolok, hanem normál átlagemberekre. És sokan vannak. Ha nem így lenne, már rég kitört volna a forradalom.
Előzmény: Vad (98)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 100

Én 56-ba se fogtam volna fegyvert.

Azon gyávák közé tartozom, aki valahová elbújt volna családostul.

Szeretem azokat, akik képesek erre, és félek attól, hogy egyszer babakocsit tolva kirabol valami bunkó, mert nem merném megölni, sajnos.

Pedig még azt is megölném elméletben, aki részegen vagy eccerüjen felelőtlenül vezet, és megöli a családját (a mai hírekben több ilyen is olvasható), és ezt a topiknyitóhoz híven terjesszük ki hazánkra és annak vezetésére is.

Előzmény: Törölt nick (70)
apple48 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 99
És qrvára szomorú, h igazi. Mert a "szösszenete" jó néhány embert telibe talált. ((0
Előzmény: Vad (98)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 98

Látod, hogy nem süllyed, pedig vasárnap van, a munkahelyi netesek még be se jöttek :(

Azzal pedig, hogy nem szól semmiről, egyetértenék, ha a szeressük/utáljuk gyurcsányt/orbánt topikban jelent volna meg.

De ez a topiknyitó igazi.

Előzmény: Gép-ész (68)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 97
Ember! Te nem láttad, mi megy a választási kampányokban? Populista hazudozás megállás nélkül. Azt hiszed, azért csinálják a politikusok, mert nem tudnak jobbat? Francokat, azért, mert ezzel lehet nyerni. Elég szomorú.
Előzmény: zividivi (95)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 96

Süket duma, ez itt nem a polidili.

Ja, de :(

:)

Előzmény: Derek (64)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 95
//"....Én akkor is azt mondom, hogy ha az átlagembernek annyi esze van, amit ahogy a rá méretezett választási kampányok mutatják, akkor inkább ne nagyon pofázzon bele a dolgokba, csak 4 évente.."//

Akkor meg minek? Falból? Ha hülye, hát hülye, és egy hülye társadalom semmikor se szóljon bele semmibe, úgysem ért semmihez. :-((((

Aszem, evvel az úrigőgögös szemlélettel vagytok kissé eltájolva a demokráciától.
Előzmény: Gép-ész (90)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 94

Na, pont erről írt a topiknyitó, hogy rá akarták venni, hogy modja azt, hogy nem munkanélküli. Ő nem mondta. De hány szerencsétlen mondja vajon ilyen helyzetben?

(Anyámból kiindulva, ő pl. fél a hivatalos levelektől, ha jön egy számla, azonnal befizeti, nehogy baj legyen. Tökéletesen kinevelt lakó a régi rendszerből, sajnos. Még jó, hogy nem hozzá mennek a parkolási bírságok :)) )

Előzmény: kranführer (58)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 93
Kedves Topikindító, sose fordult meg a fejedben az, hogy az életnek nem csupán materiális aspektusai vannak?
A Kádár-rendszer telis-tele volt állandó hőbörgőkkel. Mást se lehett hallani a szájukból, mint azt, hogy "éleszínvonal", "nyugat", "valutakeret", "jobban élnek" stb. Az is tipikus vélemény volt, hogy "bánom is én, ha a kommunisták vannak uralmon, és nem lehet pofázni, csak élnénk jobban, mint a nyugat! Akkor egy büdös szót se szólnék!"
Ezek aztán egy dühödt lendülettel Antallékra szavaztak 90-ben, majd miután nem műveltek csodát 2 év alatt, azt kezdték mondogatni, hogy "ezek a Hornék, akárhogy is, gazemberek, de hát profik. Hát ők értenek hozzá, egész életükben ezt csinálták."
Hát tessék, jobban nem élünk, de a régi jó komcsik változatlanul a nyakunkon ülnek, nem tankkal jöttek, hanem mert az istenadta nép ragaszkodik hozzájuk. Most mit mondanak? "Ezek a megszorítások kellenek, ez jogos, Orbán tönkretette az országot."
Rákosi meg mit mondott? Tizenötmillió fasisztával akarjuk a szociálizmust építeni.
Mi ma ötmillió kádáristával akarunk piacgazdaságot.
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 92
A hajléktalanoknak nagyjából semmi közük nincs az egész témához.
Előzmény: zividivi (89)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 91

"És nem tudtál meggyőzni arról, hogy némely államháztartási diploma értékesebb, értékteremtőbb lenne, mint ezeknek az embereknek egykori, kétkezi munkái"

Hat adjal nekik munkat miert nem te inditasz egy olyan vallakozast miert masoktol varsz el ilyet? Aztam majd megnezheted,hogy a kukazo homelessek kozul hany akar nalad dolgozni,megjosolom, egytizede talan.Vagy annyi sem.

Előzmény: zividivi (89)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 90

Na persze. A felvetés szerint. De ha meg úgy fogalmazod meg a visszahívás feltételeit, hogy gyakorlatilag teljesíthetetlenek, akkor szerinted mi értelme is van?

Én akkor is azt mondom, hogy ha az átlagembernek annyi esze van, amit ahogy a rá méretezett választási kampányok mutatják, akkor inkább ne nagyon pofázzon bele a dolgokba, csak 4 évente. 2002 és 2006 között láthattuk, hogy milyen az, amikor a kormány úgy kormányoz, hogy tetszeni akar a népnek. Igazán frankó lenne ez a visszahívhatóság.

Előzmény: Vad (78)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 89
Azt a fészkes fenét érdekel, hogy a gazdaság, amibe ezek a spekulánsok és köztisztviselő hívei belekényszerítették az országot, ide vezetett.

Üres lakások között kóvályog néhány százezer hontalan. A Te nagy jóléted és árúbőséged mellet kukából vacsoráznak emberek. És nem tudtál meggyőzni arról, hogy némely államháztartási diploma értékesebb, értékteremtőbb lenne, mint ezeknek az embereknek egykori, kétkezi munkái.

Ha nem érted, hát nem érted, nem az én bajom! Ha pedig érted, csak felesleges kötekedésnek veszem szösszeneteidet.
Előzmény: Derek (74)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 88
Jo es ennek szerinted amit irtal mi az ertelme? A szokasos mocskolodason kivul
Előzmény: Vad (86)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 86

Nekem pl. inkább pénzem nem volt, olyant nem láttam, hogy nincs lakás.

Autó se volt, mi? Azér kellett várni? A gyártósoron a ruszki művezető aszonta a proletárnak, hogy húzzon bele kicsit, mert hárommillió magyar igényelt Ladát, és ez még csak a 600ezredik? És a telefonra is azért kellett várni? Megválaszolom, mielőtt elkezdenél rajta gondolkozni: Nem.

Azért kellett várni, hogy amikor Moszkvában elmész a Lenin-mauzóleumba, ne okozzon gondot a hosszú sor :)

Már ha kiengedtek Moszkvába :)

Előzmény: Derek (57)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 85
A saját civil nevemen írok ide, ha esetleg nem tűnt volna fel. És mellesleg nem vagyok politikus. Ha meg kormánypárti politikus lennék, lesülne a pofámról a bőr amiatt, ami itt 2002 és 2006 között ment.
Előzmény: Vad (82)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 84

Egy befektetőnek az értékállóság egyenlő a bukással, mert ő keresni akar a bolton. De különben is igaza van Dereknek, nekem aztán tökmindegy, ha az illető rosszul méri fel a piaci igényeket és nem bírja eladni az ingatlant.

Előzmény: zividivi (75)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 83
//"....Mégis ezt akartuk, mert.......... miért is?.."//

"Nem ezt ígértétek, elvtársak!"

(Rajk László)

Előzmény: apple48 (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!