Fájó szívvel tudatom, hogy október 19-ről 20-ra virradó éjjelen váratlanul elhunyt SZABOLCSI ERZSÉBET drága szerelmetes feleségem. (Zsóka, Gyöngyvirág)
Zsóka búcsúztatása pénteken, 2015. október 23-án 14:00 órakor lesz a kunszentmiklósi Szent Miklós templomban szent misével egybekötve.
A temetés Zsóka szülővárosában, Sátoraljaújhelyen lesz, szombaton, 2015. október 24-én 12:00 óra körül a Szárhegyi kápolnánál.
Rég voltam már a Kékrózsában. Egy időben rendszeresen jártunk oda decemberben évet értékelni, kóser pálesz, kóser bor, kóser kaja - a magamfajata kereszteseknek nagyon vonzó volt, még az átható kajaszag ellenére is. Aztán lassan elmaradtunk, amikor átálltak a mirelit akármikre a mirelit krumplival, na, az máshol sem kell. Viszont a kishúgom nagyon dicséri a Mosonyi utcában a Rosensteint, asszem lassan elmék, aztán vetek rá egy pillantást. Jó huszon-harminc éve voltam ott, amikor még a szomszédban dolgoztam. De akkor még nem Rosensteinéké volt, hanem csak egy büdös kifőzde a nyóckerben, az a fajta, ahonnan kiszédült az ember az állott kajaszagtól, és aminél még a szomszédos Mosonyi úti rendőrlaktanya étkezdéje is jobb volt. Asszem ez tartott vissza idáig, de most hogy szóba került, hát asszem elmék.
El kell, hogy keserítselek, nem szűnt meg. Soós kereskedésnek hívták, a Hercegprímás és a József Attila utca sarkán volt. Igaz, hogy ott most a pártunk és kormányunk jóvoltából népnemzeti dohánybolt van, de a Soós kereskedés továbbra is vígan üzemel a Wesselényi utca 10-ben. Szemben a központi zsinagóga hátsó kijáratával, illetve a Kékrózsa étteremmel.
Nem biztos hogy érdemes, mert az AF objektivek ára jóval magasabb a manuális obikénál. Ha a későbbiekben egy (akár olcsó) MILC gépben gondolkoznál akkor adapterekkel bármit, és ezt szószerint értsd rá tudsz rakni. Én Minolta MC/MD objektivekkel és egy XDs vázzal fotóztam filmre, aztán vettem egy Sony A7-et és alig változott valami, pont ugyanazokat az obikat használom.
Villámkérdés: hol lehetne megtanulni, kipróbálni ff negativ hívást? egy ismerősömet érdekelné, korábbról rémlik hogy 1-2 "hobby" labor működik Budapesten
Ha hosszú távon fejlesztenéd is a cuccot, akkor érdemes pentax/nikon/canon-ból választani, de ha csak egy egytekercses kaland, akkor az előző válasz tökéletes.
Mondjuk ott is többféle objektívet használhatsz, ha arra fordul a kedved (mármint a Zenit)
Ha retró gépet szeretnél, a Zenit elérhető és elég jó. Ez egy egyszerűbb kivitelű tükörreflex gép. Elég nehéz súlyú, cserében elpusztíthatatlan. Sajnos nincs túl sokféle zárideje, de kezdő gépnek nem rossz.
Kísérletezgetni, "játszadozni" meg egy kis Szmena 8M. Azzal pl. lehet egy kockára több képet is fotózni. Kicsi, könnyű, egyszerű használni, könnyen beszerezhető.
Feltúrtam mindent, mert emlékeztem, hogy van valahol egy tek. Kiderült már ellőttem párnapja. A papírdoboza nincs meg, de emlékszem 2001, 2002 körüli a lejárata, az emulziószáma 586, mellette egészen apró számokkal 21.
Talán ötvenesnek lőttem, DDX-ben hívtam, elég szar lett. A lábszámok talán túl is hívódtak, az expók véknyak, viszonylag magas az alapfátyol, de nem vészes. Összességében nem sok mindenre jó. Van ilyen korú APX 400-am, az még rosszabb.