Hello. Valaki erdekelt egy Del-Svedorszag//Dania -- Budapest es vissza TERV-ben?
Csak akkor indulnek autoval, ha valaki beszallna, az ilyen tavolsagon jelentos benzinkoltseg//hiddijak (Øresund, Storebælt) miatt, plane ha Koppenhaga vagy Svedorszag a kiindulasi hely, egyeb esetre nezve van olcso repjegyem.
Arra gondoltam, olyasvalakinek johetne jol, akinek sok csomagja van es hazavinne, de nem ferne fel repulore vagy tobbszor kene forduljon, vagy hazamenne latogatni es utana kiimportalna sok csomagot, stb. En nem viszek sokat, valoszinu hozok valamennyit, de boven befer. Volvo V70 az auto.
Nemetorszagon at tervezem az utat, egyben, minimum ido alatt. Nem nagyon akarok aludni utkozben, legfeljebb felreallva ket orat. Vezetni en tervezem, bar nem bannam, ha lenne jogsid.
Datum: az egesz ut indulastol erkezesig 5-6 nap, tehat a ket ut kozt 4 nap otthon, es fontos, hogy nekem ujra Malmoben kell lennem febr. 26. ELOTT. Ha valakit surgosen erdekel, akar most hetvegen is bele lehetne huzni.
Ha erdekel, mielobb irj, mert van repjegyem febr. 15-20 kozott, es ha nem jon visszajelzes, es nem talalok tarsat, akivel realis aron ki lehet hozni, akkor megyek repulovel.
Oksa. Mindent el fogok küldeni. Mikor szeretnél menni?
Ha minden összejön akkor kinn fogok dolgozni áprilistól és ha esetleg nyáron vagy később mennél esetleg segíthetek majd a szállásban. Remélem sikerül kimennem.
Bocsi hogy nem a témához írok de még csak ma találtam rá erre az oldalra. Eddig nem is kerestem mert nem volt rá szükségem. Non jó fejeknek tűntök ezért merek jelentkezni.
Szal kellene egy kis segítség.Márciusban megyek Koppenhágába egy kicsit körülnézni és kellene valami olcsó szállás. Mivel a gép Malmőben száll le ott is jó lenne természetesen. Ha valaki tudna nekem segíteni hálás lennék.
Ha jol olvastam Ha-roli sorait egy ficko innen Daniabol akar megszabadulni egy vitorlazo repzajtol. Akkor lehet, hogy total hulye... vagy hibakkal tuzdelve a masolasnal alakultak igy a mondatok? :o)
Altalaban hulyenek erzem magam...jo volt latni nalam is hulyebbet. :)
Köszönöm, köszönöm! Így már mindent értek :) Az embrassed csak belecsúszott véletlenül a másolásnál, a következő szónál kezdődik a mondat, bocsi... Egy vitorlázó repülőgépről van szó, ami ezek szerint polírozva volt és a mechanizmusok le lettek kenve és kezelve a télen (magyarul téli ápolásnak nevezzük).
Egyébként itt a teljes hirdetés. Ha jól értem az utolsó két mondatot, akkor gyorsan el akarja adni a srác. Lehet, hogy hamarosan utazok Dániába... :D
Egy kis segítségre lenne szükségem. Valaki le tudná fordítani nekem az alábbi két mondatot? Nagyvonalakban is elég lenne, a többit hozzá képzelem :)
Előre is köszi.
Mine overflader er blevet puset og poleter samt mine bevægelige del er blevet smurt her i vinter. Embarassed Derfor er jeg nu klar til at foråret kommer og det er næste der ude.
Én is Jyllandra mentem (Aalborgba) vizsgázni tavaly augusztusban késő este, s pont úgy ért át a busz, hogy jó volt a csatlakozásom az éjszakai IC-hez. A repülő menetrendjéhez illeszkedve előbbit nem értem volna el, a busz meg kb. fél órát várt még miután felszálltam, s mintegy 20 perccel a svéd busz után ment el. Persze szituációja válogatja, hogy épp hogy jön jól ki a lépés. Az a jó, hogy vannak alternatívák.
Az okot elfelejtettem leirni. Mindket busz bent allt a helyen indulasra keszen csak a Koppenhagai busz 1 ora mulva indult volna el. Nekem meg az nem volt palya igy maradta sved buszozas a repterrola malmo-i palyaudvarig...onnan meg vonat at Kopiba. Gyorsabb volt igy mint varni a repteren egy orat a Koppenhagaba meno buszra.
Nem tudom kinek mi a fontos. Nekem az ido is szamit. Pl. tobbszor szalltam mar le Malmo sturup-on es igencsak szamitott mennyire hamar erek at Kopiba, hogy ott elcsipjek egy vonatot ami megy Jyllandra. Szal neha jobb menni ugy, hogy folteszed magad egy sved buszra ami befurikaz teged a malmo-i vonatallomasig es onnan vonattal atbagtatsz Kopiba. Pl. legutobb igy jartam, mert igy gyorsabb volt. Azt nem mondom, hogy olcsobb is...de kinek milyen igenyei vannak.
Tavaly nyáron Malmöben az összes egymás után beérkező fapadost bevárta a koppenhágai busz, utána indult el. A kis késést útközben behozta. Sokkal gyorsabb így, hogy elkerüli Malmöt és a főpályaudvar mellett tesz le Koppenhágában a város közepén. A járat száma 737-es. Részletes angol nyelvű menetrend: http://www.graahundbus.dk/index737.htm Itt még az is le van írva, hogy Malmö külvárosi buszpályaudvarán átszállva ugyanannyiért átmehetsz busszal, mint a közvetlennek az ára, persze így valamivel lassabb. De a busz- vonat átszállás tényleg nem éri meg, hacsak nincs Interrail, vagy Eurodomino jegyed.
mindenképp a közvetlen buszjárattal menj, ha tudsz. a busz Malmö belvárosába/ból (ahonnan a vonat indul) többe került (100 svéd korona körül), mint a közvetlen járat Koppenhágába.
augusztusban repülővel szeretnénk malmő-sturup reptérre utazni, onnan pedig át koppenhágába. azt tudom, hogy malmőből 20 percenként megy át vonat koppenhágába, de meg tudná-e valaki mondani, hogy stupurból van-e közvetlen járat oda (ahogy nézem a térképen, stupur eléggé kinn van malmőtől), vagy pedig be kell utaznunk malmőbe, ott megkeresni a vasutállomást, aztán onnan huss koppenhága?
svéd vasuttársaság honlapján a menetrenddel nem nagyon boldogulok, sturup nevű állomást mintha nem is ismerne, még a malmő-koppenhága menetrendhez sem tudtam eljutni.
azt is nagyon megköszönném, ha valaki leírná, a sturupi reptérről hogyan lehet tömegközlekedéssel malmőbe jutni.
ÁLMOK ÉGŐ TÁJAIN - MÚZEUMLÁTOGATÁS TÁRLATVEZETÉSSEL A MŰCSARNOKBAN
A Skandináv Ház Alapítvány minden érdeklődőt szeretettel meghív január 30-án, kedden 17h-tól, illetve február 3-án, szombaton 15h-tól az ÁLMOK ÉGŐ TÁJAIN című kiállításra, hogy avatott szakértő kalauzolása mellett együtt ismerkedjünk meg a skandináv képzőművészet kortárs képviselőinek alkotásaival.
Helyszín: Műcsarnok, Budapest XIV., Hősök tere, Dózsa György út 37.
Akik érdeklődnek a videó- és kisfilmek iránt, fakultatív programként megtekinthetnek egy tematikus összeállítást kedden a tárlatvezetés előtt 16h-17h között, illetve szombaton a tárlatvezetés után, szintén 16h-tól (72 perc).
Mivel a szervezett vezetés csak 10 fő esetén biztosított, kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy minél előbb jelezze vissza részvételi szándékát e-mailben, vagy a 20-3771214-es telefonszámon.
A PROGRAM ÁRA
Kedden: mivel a Műcsarnokban ilyenkor a belépés ingyenes és a tárlatvezetés költségét a Skandináv Ház Alapítvány állja, ingyenes a program Szombaton: a múzeumbelépő árát kell megfizetni (1.200 Ft teljesárú jegy, 800 Ft kedvezményes jegy diákoknak és 65 év alatti nyugdíjasoknak, illetve ingyenes belépés 65 év felettieknek és pedagógusoknak). A tárlatvezetés díját a Skandináv Ház Alapítvány fedezi.
Találkozó: a tárlatvezetés előtt 15 perccel a ruhatár mellett (A Skandináv Ház Alapítvány kitűzője lesz a szervezőkön).
Várjuk a visszajelzéseket:
Götz Andrea Mobil: +36 20 377 1214 E-mail: ga@skandinavhaz.hu
Sziasztok! Nem tudok sajna hazamenni :((, de hatha valakinek jol jon ez, ergo atruhaznam az alabbi jegyet JOVO HETRE, tehat hamar repulni akaroknak:
Dátum Járat Honnan/Hova Indulás Érkezés Thu 18 Jan 2007 853 Copenhagen - terminal 2 (CPH) --> Budapest - Ferihegy Terminal 1 (BUD) 15:35 17:25 Tue 23 Jan 2007 4852 Budapest - Ferihegy Terminal 1 (BUD) --> Copenhagen - terminal 2 (CPH) 14:45 16:35
Nekem a jegy anno 298 DKK-ba kerult, ennyiert viheti is az illeto + atiratas, amit nem tudok, mennyi es hogy megy. De szerintem meg mindig jobb, mint most megvenni ugyanezt a jegyet (1470 DKK mindennel). Akit erdekel, privatban jelezze a cath555 qkacc indeksz pont hu-n. Koszi
Most kapásból a CPH Cardot tudom javasolni, az nem csak utazásra jó (mindenre használhatod, nem csak metróra, hanem buszra, elővárosi vonatra is) de 60 múzeumba ingyenes belépőt is jelent. Itt találsz róla több infót, hogy mire jó: CPHCARD
A 72 órás kártya felnőtteknek 58 euró, az olyan 15 ezer forint.
3 napos jegy nincsen, csak 1 vagy 7 napos, ha 3x1 napost veszel, az napi 100 korona körül van, ami olcsóbb azért úgy 100 koronával a CPH Cardnál.