Ja, csak az a bosszantó, hogy azért a márkaszervizben vettem kerekeket, mondván, hogy ott értenek hozzá. Alvázszám alapján rendelték, úgyhogy felmerül az emberben, hogy az importőrnél vagy a gyárban sem tudják, hogy erre a felszereltségre nem jó a 15-ös felni. Az még érdekes, hogy a sima Go felszereltséget eleve 15-ös lemezfelnivel adják. Azt kisebb féktárcsákkal gyártják?
Egyébként a neten mindenhol azt a méretet árulják a felniből erre a típusra ami nekem nem ment fel.
Az pipa(nekik),neked semmi,ennél nagyobb öngól nem nagyon létezik,adjanak nagyobbat nyilván sajnos ráfizetéssel és megmarad a jó viszony,pénzt gondolom esélytelen lesz visszakérni,ez annyibol volna jobb azért mert nehogy a nagyobb kerék és a visszavételi procedúra miatt vastagabban fogjon a ceruzájuk...
Van egy 2018-as i30-om (Go PLus felszereltség) Vettem hozzá (Hyundai szalonban) gyári 15-ös lemezfelnit télivel felgumizva. Na most a napokban kerekeket akartam cserélni és meglepődve tapasztaltam, hogy a féknyereg miatt nem megy fel a helyére. Na most akkor mi van? Jövő héten viszem a szervizbe vissza a kerekeket, egyenlőre nem tudtak mondani semmit.
elég távol ülök, szinte túl távol, az ülés a legalacsonyabb állásban. (Ezt szoktam meg még évekkel ezelőtt a egy Civic-kel.)
Egyébként régebbi i30-ot kettőt is néztem, nem ferde egyik sem.
Valóban elképzelem, hogy az alkatrészek tűrése mindenhol 0.5-1mm, de ha szerencsétlenül jön ki, összeszerelés után ez 3-4mm-t is ki tud adni, szerencsésebben meg pont 0-t...
De ez nem vígasztal.
Egyelőre nagy csalódás az i30 :(
(de ez van, örülök, hogy jut cégautó, csak kellemetlen, hogy tudom, jobb is lehetne kevesebb balszerencsével)
Csak azt érzem, ha vezetem az i30-at, hogy valamiért mindig jobbra kell húzódnom az ülésben és nagyon kényelmetlen.
Először az ülés ferdeségére gyanakodtam (most sem teljesen zárnám ezt sem ki, de egyelőre ezt nem mértem még), de méréssel adódott, hogy a kormány ferdül közép felé kb. 3-4 mm-t. (hosszú lécet a kormányra fektetve, az ablakoknál mérve közel 2cm a két oldal között az eltérés.)
Kollégák két i30-án mérve nem tapasztalható gyakorlatilag semmi, más korábbi autóknál sem éreztem ilyet, a család más típusú autóinál szintén nem mérhető.
A szervíz szerint futómű elérés nincs (nem is állítotam ilyet), a kormány meg egyszerűen ilyen, érdemben nem állítható oldalirányban. Érdekes módon, a szalonban másik autón mérve is hasonló volt a helyzet, igaz, nem 2cm, csak a fele a két oldalra kivetített eltérés. (azaz az elmúlt pár hónap azonos típusai között eddig mértem 0, 1 ill. 2cm-t is)
Korrigálható ez esetleg valahogy?
Ha saját autó lenne, megőrülnék miatta. Így cégautóként is idegesítő, de persze együtt lehet élni vele. Ennek ellenére egy listaáron 7M-s autótól, amit a tesztek halálra dícsérnek, nem várnék ilyesmit. Életem legkényelmetlenebb autója egyelőre, hatalmas csalódás :( (mondjuk más negatívumokat is tapasztaltam már, de ez a legkellemetlenebb.)
A legolcsóbb ha keresel egy másikat kereskedésben vagy kérsz itt valakitől képeket pl és megnézed azon épp mi,hogy áll. Vagy egyből visszavinni. Nagyon sok,civilek által nem is gondolt mesterhúzásuk van az autó adás-vételből(mindenféle kiflibetört,tetőrerakott,motorhibás,stb)élőknek.
Körbejárjuk, az autó egyébként Ok, de így még sem...
Igazából 102 ezernél nem kellett volna szétszedni, de nyoma sincs semminek a Hyundainál sem, le lett kérdezve, és a szervízkönyv is: Ok, de bele lehet közben is piszkálni...
Megy szépen, és nagyon szépen, de utánna lesz járva..., de nem az igazi így...
Nem kellet volna szétszedni, és rendben lenne, ha szétszedték, miért?
Látta autószerelő is, ő sem vette elsőre észre...
De sok éves tapasztalat az autó hibái használat közben dereülnek ki..., nem egs próba úton, vagy megtekintve...
Mondjuk van a motorra is 3 év vett garancia, az eladó vette, és van szavatosság is, és a büntetőjogi felelősség pedig 5 év..., ha tényleg csalás van...
Remélem egy félrecsúszott , megakadt ék, mert a képek szerint ékpályás a főtengely, ennyit nem igazán mehet el hoszban a főtengyely , ha elment, akkor meg már a btk kategória, mert tökéltes álapotban adták el...
Lehet főtengely vagy az ahhoz tartozó szijtarcsa baj,nem gondolnám hogy forditva fel lehet tenni,inkabb valami trükközés van a klímával vagy a generatorral pl és ezért a csalás.
Egy bő hete vásároltam, egy 2011 évi i30u cw autót.
Még barátkozom vele, nézegetem a kijavítandó hibákat...
Találtam rajta egy 4PK hosszbordásszíjat...
No problem, veszek egy 6 PK-t, nézem kettő hosszban létezik, szemre a hosszabb kell azért mértem, és akkor vettem csak észre, hogy a főtengelynél a belső 2bordán, a segédberendezéseknél pedig a külső 2 bordán nincs szíj...
Nem futnak egy síkban, és a főtengely a bibi, mert a többi az igen...
A főtengely nem igazán lehet kijjebb, idegen szíjtárcsa, fordítva, vagy rosszul feltéve?
Szervizkönyves, 102 E km, eladó szerint kitűnő állapot, hibátlan szervizelt...
de jó nepper módjára e-mailes megkeresésre, nem is válaszolnak...
előre is köszi az ötleteket, vagy tutit, ha valaki találkozott már ilyennel...
3 hete használok egy új i30-at és felmerült pár kérdésem, hátha tudtok segíteni:
- egyetlen USB csatlakozó van csak. Ha fut a navigáció android autóval (az csak USB-n csatlakoztatott telefonnal működik), akkor nincs mód pendrive csatlakoztatására (CD pedig már nincs benne). Rá lehet valahogy venni, hogy USB-hub-bal egyszerre két eszközt lásson az autó?
- a hosszú hétvégén 5 nap alatt 3-szor jelzett indokolatlanul a keréknyomás érzékelő, hogy ellenőrizzem és állítsam be utána. Másnál is előfordult esetleg ilyen? (a szervizzel még nem beszéltem...)
Első generációs i30-hoz keresek gyári dísztárcsát. Akinek van elfekvőben, mert pl. csak könnyűfémfelnit használ, és eladná a dísztárcsáit, küldjön privát üzenetet.
A 2. generációs i30-akat nézegetem, és néha látok olyat, aminek a hűőmaszkja eltérő a többitől. Ez lenne a gyártó által "prémium hűtőmaszk"?
Általában ilyen:
Nagyon tetszik a nagy "halszáj" és érdekelne, hogyan lehet ezt esetleg utólag eszközölni egy használt autón? Teljes lökös cserével vagy van egyszerűbb módja?
2010-es 1,4-es i30-hoz vettem gyári acélfelniket (5.5" 5x114,3 ET47, kerékagy: 67) (Ez egyben válasz TD9-nek felniméretre!) és 185/65 R15 téligumikat (ez a gyári gumiméret, a 195/65 R15 ennek a váltómérete)
Hogy ne legyen olyan randa a fekete felni, gondoltam veszek rá nem aranyáron, de nem is a leggagyibb fajta dísztárcsát, mivel a gyári dísztárcsát túl drágának találom. Vettem is egy garnitúra elég mutatós Versaco márkájú dísztárcsát. Belső feszítőgyűrűs. A gond az, hogy hiába rakom rá pontosan illesztve, mozgáskor a dísztárcsa pereme hozzáér a gumihoz, és azon kívül, hogy vinnyogó hangja van, gondolom a gumit is kinyírná egy idő után, így inkább levettem a dísztárcsákat. A kérdésem, hogy ehhez a gyári acélfelnihez van-e olyan dísztárcsa, ami pontosan passzol, vagy csak a gyári a jó, ami nem feszítőgyűrűs, hanem a kerékcsavarok rögzítik a felnihez?
Ha a gumi felíratokban nem bízol, akkor nem bízhatsz a gyógyszerek felíratában sem. A gyártónak kell igazolni, hogy a feltüntetett értékek valósak.
Az egyedi véleménynél, Te hogyan hasonlítod össze, az újat 4-vagy 6 évvel azelőtti új gumival? közben vagy elkopott, a kerékfelfüggesztésed, vagy fel lett újítva. A szerelési centírozási hibákat felejtsük el. A héten találkoztam azzal a problémával, hogy egyes felnihez gömbölyű másokhoz kúpos kerékanya való.
Sziasztok!Pár napon belül leszek egy 1.4-es benzines 2014-es Hyundai I30 tulaja remélhetőleg! Előtte végigolvastam az itteni fórumot és más teszteket is,mivel általánosságban szinte csak pozitív visszhangok jönnek mindenhonnan és itt is csak jókat olvastam erről a típusról,ezért döntöttem a vétele mellett!Mivel többen kerestek itt a fórumon magyar nyelvű kézikönyvet én találtam egy letöltési helyett és ezt a linket ki is teszem hátha segítség lesz pár embernek!
Lehet, hogy nem volt egyértelmű, amit írtam. Azt te soha, sehol nem fogod tudni leellenőrizni, és nincs is erre dedikált autós szervezet vagy hatóság, hogy neked leellenőrizze, hogy valóban 0,2 literrel kevesebbet fogyaszt egy gumi a másiknál, vagy sem. Ezért írtam, hogy ami a gumicímkére van írva, azzal csak óvatosan.
De ha tudod hitelesen bizonyítani a 0,2 literes fogyasztási differenciát egyik vagy másik gumimárka azonos felhasználásra szánt típusa között, azonnal utalom a 40 000 Ft-ot. :)
"A Megrakott kocsi négy bringával a tetején 2-4literrel többet fogyaszt. Valami butaságot írtál..."
Ez nem értem, hogy jön ide, nem is írtam megrakott kocsiról meg négy bringáról, és nagyon kérlek, hagyd el a személyeskedést, mert úgy gondolom, nem adtam rá okot.
Számomra a gumivásárlásnál ha nincs korábbi tapasztalatom, a felhasználók véleménye és másodsorban a tesztek a mérvadóak, nem az, hogy a gyártó szerint mekkora a gördülési ellenállása a guminak.
Azt sem te, sem én, objektíven soha nem fogjuk tudni megállapítani, hogy egy-egy szélsőséges helyzetben (vegyük a leggyakoribbat, az egyre gyakoribb felhőszakadások idején fellépő aquaplaning-jelenséget) hogy viselkedne egy másik hasonló állapotú gumi, meg tudnád-e azzal fogni az autót, vagy sem.
Ha ezt nem veszed komolyan, akkor semmit? A 40Ah-s aksi sem tud annyit, és a c vitamin tablettában sincs annyi C vitamin? Mert miért a gumigyártókban rendült meg a bizalmad?
Már vw után is fura a Hyundai,Audi után meg egyenesen kibasz*s lesz,ezt fogod érezni. Nem beszéllek már most le,de tudom hogy a megszokott szintről nem könnyű,nem lehet lemondani.
Egy perccel ezelőtt olvastam át a népítéletet,kb minden szava igaz. Ezt nem tettem meg egy éve és úgy választottunk egy “pont ilyet“ amit emlitesz,gyakorlatilag ugyanazokat tudom listába venni mint amiket ott leirnak. Csak a hangszigetelést tudom továbbra is teljes mértékben igazolni,a többi leírt dolog az autógyár koreai tipikus jellemzője,így arról nem írnék regényt. Fontos kérdés továbbá hogy miből ülnél át pl ebbe.
Ezeket a gumibesorolási címkéket nem feltétlenül kell komolyan venni, mivel nem valamilyen külső, független hatóság, hanem a gyártó osztályozza a saját termékét (a nagyobb gyártók hajlamosak magas kategóriákat megadni a prémium termékeknél és akár a valós teljesítménynél rosszabb értékelést a "low budget" leánymárkáiknál, hogy a drágábbat vedd).
Ellenőrizni, hogy tényleg olyan takarékos-e a gumi, legfeljebb laborkörülmények között lehetne, összehasonlítva a másikkal. Azonban ilyen minimális, 0,2 l differenciát a fogyasztásban könnyen okoz az időjárás, a fogyasztók száma és számos egyéb körülmény.
Mellékes, hogy én mit gondolok, de momentán ha gumit vásárolok, a fogyasztás az utolsó, amit figyelembe veszek. Szélsőséges esetben, üzemanyagot tudok vásárolni, életet nem.
Ha gumit akarsz vásárolni, nem árt ha tudod, hogy egy fogyasztási kategória kb. 0,1dl fogyasztást jelent. Tehát, ha E takarékossági osztály helyett C osztályt veszel akkor 0,2l-el kevesebb lesz a fogyasztásod, így a gumi élettartama alatt akár 40eft-ot is megtakaríthatsz.