A következő dolgok teszik még izgalmasabbá a játékot:
Új egységek széles palettája jelenik meg, igaz bele kell építeni a saját játékunkba: aki a c3 verziók valamelyikével nyomul(1.29f,PTW,Conquests), végig kisérve a történelmi korokat, egyedi egységek lehet szerepeltetni a játékban, így az ókorban az északi civek ha eljutnak arra a szintre hogy hajókat építsenek, nem gályával kezdenek, mert ugye ezt csak, a mediterrán tenger vidékén használták, hanem egy északi hajótípussal(a viking hajóhoz hasonlóval):
Izgi lesz, no reloaddal! :) Pillanatra meginogtam, hogy legyen-e scientific leader avagy ne, de egyrészt senki nem mondta, hogy ne legyen (tehát van!), másrészt mivel nincs reload, így nagyobb az öröm, ha beköszönt egy-egy... :)
Jo a pentek este is, otthonrol is fel tudom rakni, csak ott jobban ra szoktam erni. :) Bar elvileg hosszabbitottuk a mostani kort honap vegeig, de ugy nezem mar mindenki az uj allasra var. :)
Megjott mindenkinek a mailje, majd azokat is felrakom.
Emlékeim szerint tengeren is el lehet jutni mindenhova csak kerülni kell :). Délázsiába biztos el lehet jutni onnan keletre Japánon keresztül át lehet menni Amerikába, nyugatra pedig egyértelmű. Mivel no-reload-ot játszunk az elsüllyedés kockázatát ki-ki vállalja be, ha karja (én nem fogom :) )
Lehetséges, hogy "simán" lehet nyerni, de szerintem Ausztrália nem az a kánaán. Tényleg csak azt sajnálom, hogy honvédő háborúra nem igazán kerülhet sor, mert az AI nagyon gyenge ilyen téren (meg úgy egyébként is :) )
Egyébként inyenceknek lehet demigod vagy Sid fokozatban is játszani :)
Simán lehet nyerni space racet 5 várossal lux nélül emparorban szigeten.
javasolom+beállítás: curragh nem mehet óceánra egyáltalán.
(óriási mázlifaktor, hogy hány civet fedezel vele fel süllyedés nélkül)
angol marhajó amúgy: man-o-war akár no reloadba is könnyű totális tengeri fölényt biztosít az "age of sail" korszakban.
Ebből akik nem szerepelnek a szcenárióban, tehát szóba jöhetnek: Arábia, Karthágó, franciák, hettiták, irokézek, Korea, mongolok, Róma, spanyolok, sumérek
Karthágó, franciák, hettiták, irokézek, Korea, Róma és a spanyolok indulnak az ábécével.
És még valami: szerintem kivételesen engedjünk meg több győzelmi formát:
-cultural victory
-space race victory
-conquest
Már csak azért mert kiváncsi vagyok rá melyikben lehet egyáltalán nyerni. A kultúral elég valószínűtlen, No-reloaddal a conquestnek sincs túl sok esélye, de meglehet, a space race-t meg meglátjuk. Lehetne próbálkozni.
A goody hut-okat azért nem javaslom, hogy csökkentsük a mázli faktort az elején (ha lenne akár egy goody hut is a kontinensen, akkor addig kezdeném újra, amíg nem adna egy tech-et vagy egy settlerst :) ). A szigeteken lehet sok, mire odáig eljutunk már tuti nem kezdem újra, ha barbárokat találok... :).
civnek jó lenne valami agricultural seafaring. Melyik civilizáció ilyen?