Pár lyuktól nem ijed meg a kalosom.Sajnos az enyém mindig kint áll, nincs garázsom.
Valamikor azért beviszem és megnézetem azokat a lyukakat.
A felrakott szélterelőknek kicsit lehúzott ablaknál olyan hangja van mint a szirénának.
Szia Christian!
Szerinted mit csináljunk azokkal a lyukakkal. Földváron szakad az eső kivihetem? nem ázik el?
Te eltömöd őket valamivel?Szerintem a NEMFE Kalosa
már szét is ázott azért nem jelentkezik.Ezek a csikok öntapadósak.Valamikor régen Daciara vettem de azokból 1 sem jött le.http://www.riderauto.hu/
oldalon nagyon jócsomagtartó tárcát láttam.Érdemes
megnézni.
Négyesi
Megnéztem a dobokat, nekem sincs bedugózva rajta az a nyílás - a hátsókon hasonló helyen vannak dugók - ráadásul az első dobokban még egyéb le nem szigetelt helyek is vannak, olyan, mintha valaminek a helye lenne, csak nincs beszerelve...
Az első átvizsgáláson belenéztek a kocsiba, alánéztek, de semmi extra... Azt mondta a szervízes, hogy ilyenkor az esetleges utánhúzások-fellazulások stb. szoktak napirenden lenni...
Viszont azóta már vittem oda a kocsit leváló oldalgumicsíkok miatt...felragasztották újra, de ugyanúgy visszavált. Ekkor már nem volt kedvem mégegyszer ugyanoda visszavinni, így felragasztottam magam.. :-) Azóta stabilan fenn van.
Üdv Christian
Örülök hogy ilyen jó fogyasztásról írsz nekünk.Eddig csak én írtam az autó fogyasztásáról kb 7.3 lit.Légszi nézz be az első kerékjáratokba és a küszöb alján az elején 20 Ft os nagyságu lyukak vannak. Neked van-e bennük gumi dugók.Ugyanis itt a kerék gyönyörüen megrakja a küszöböt sárral mocsokkal.Az első átvizsgáláson volt-e hiba jelzésed és hogyan reagáltak rá.
Köszi Négyesi
Én is érdeklődtem az alufelnik iránt...a szervízben gyárilag csak a 185/60 R14-et ajánlják, de elméletileg semmi akadálya a 195/50 R15-nek (pénz kérdése az egész), bár a szervízes szerint 'drasztikusan megváltozik a futómű viselkedése'...
Egyébként most mértem eddigi legkisebb fogyasztásomat a Kalossal: 872km/59.5 l azaz kb. 6,8l/100km...(persze két tankolással) Most olyan 4700km van a járgányban(2003.02.01-i)
Jó kis régi alvázvédelem: itt egy fúrás ott egy fúrás, műanyag dugók, majd hétvégén higítóval maszatolás, hogy ne legyél kátrányos + jó kis büdös egy darabig. Oszt csak meg rágicsálta a rozsda mire 8-9 éves lett.
Üdvözletem.
Nem - BP-i csak itt élek már 20 éve.Nekem olyan megszokott már mint neked a te kis városod.Ha valaki jár szervízben megkérdezhetné hogyha a kerékdobokat kikenem alvázvédővel nem veszik-e el a 6 éves garancia.
Köszi Négyesi
Még valami-ma aknában alánézhettem az autónak nem vagyok igazán megelégedve az alváz védelemmel a kerékdobok nagyon felületesen vannak levédve.
üdv Négyesi
Fogyasztási adat:353km 25.94liter =7.35 l/100km
Igaz ebből a nejem kb 120 km vezetett.Rövid utakon használtuk Siófok--B.földvár és helyi utak.Én "közuti akadálynak" hívom.De ő is megy 90-100-110et.Nagyon megvagyok elégedve a fogyasztással.Javaslom ti is próbáljátok ki kíméletesebben hajtani.
Sziasztok!
Ha minden jól megy akkor 1-2 héten belül egy Kalos lesz a családban. Tök alap, semmi extra, fehér. De ami a mérvadó volt, hogy új. Családi autó lesz, apám fogja használni, ami évi 5-6000km-et jelent. Kiváncsi vagyok mi lesz a tapasztalat.
Amikor a régi autómat eladtam, a használtautó kereskedés mielőtt bevette, csináltatott egy ugynevezett állapot felmérést. Erre azért van szükség,a kereskedő szerint, mert az általa eladott, kiközvetített autókra 6 hónap garanciát kell válalnia.
Megvan srácok az első fogysztásom ! Kb 8,5 liter..én ezt biztatónak tartom 298 km-nél abban a tudatban hogy bejáratás után talán kevesebb is lehet de valószínű hogy nem arra számítok amire a az a cigány amelyik le akarta szoktatni a lovát az evésről :)
HNMswift-nek a Kalosról: Nemrég ültem egy 2 és fél éves Swift-ben és baromira rázott és kopogott a futója de nem lepődtem meg mert ültem már 3 hónaposban is és az is hasonló hangokat hallatott.Ezek után a Kalos rugózása rázós úton nekem igazán meggyőző.Nem utolsó sorban egy baromi pofás kis kocsi nem ugy mint a "Mi autónk" ami kissé olyan mintha jól valagba rúgták volna :)) Bocsi nem bántom a Swiftet.Külömben tartós autó, nagyon igénytelen (gondolok itt konkrétan a gondozására és az üzemben tartására) és jól fogyaszt.
Végül is az autók külömbözőek mi is azok vagyunk.Némelyikünk képes 9 litert tankolni 100-on csak mert teccik neki ez a verda. (Én teljesen beleestem)
Az ár pedig igen szubjektív.Ahol van 2,6 milla ott van még mellé 50 ropi :))
Nekem ez az első új autóm ! Előtte egy 3-as Golfom volt és cefetül herótom lett a fapados járgányból (itt konkrétan a felfüggesztésére gondolok).Ha Suzukit vettem volna, csöbörböl vödörbe estem volna.Drágábbra meg nem futotta...
Ezért lett ez !!!
Zsanettnak: Tényleg nagyon ciki ez a sztori..Én ahogy a temperamentumomat ismerem bizti lerendeztem volna az egész műhelyt:))
Ezt most találtam a totalcar oldalon, egy hasonló esetben ezt válaszolta a jogász:
"Amennyiben Ön hibákat észlel a gépjárműben, mielőtt elviszi a kereskedőtől, akkor kérheti annak kijavítását, illetve árleszállítással is próbálkozhat.
Ha a kereskedő ennek nem tesz eleget, akkor nem érdemes a gépjárművet megvásárolni. Ha a gépjármű elvitele után észleli a hibát, különösen ha rejtett hibáról van szó, akkor is megilleti a Polgári Törvénykönyvben meghatározott szavatossági jog, amely alapesetben 6 hónapig érvényesíthető."
Hát igen, sajnos ehhez sokmindent nem lehet hozzáfűzni. A használtautó vásárlás mindíg jelent egy bizonyos kockázatot.Persze más a helyzet ha az állítólagos kereskedő valóban tudott a kocsi hibájáról.Amúgy szerintem a három napos cseregarancia mintha jogszabály lenne. Tehát ha három napon belül romlik el valami amit veszel akkor azt a kereskedőnek ki kell cserélnie. Persze lehet, hogy ez csak az új dolgokra vonatkozik, nem tudom. Ezzel együtt szerintem érdemes jogi útra terelni a dolgot. A totalcar oldalon van ingyenes jogi tanácsadás ott esetleg rá lehetne kérdezni, hogy milyenek az esélyek...
Üdvözöllek a KALOS oldalon!
Nem irigyellek a veled történt dolgok miatt. Sajnos a használt autó vásárlásnál előfordulhat ilyen vagy hasonló meglepetés. Én a helyedben az autó azonnal vissza szállítattam volna.Itt a neten nagyon sok jogi tanácsot vehetsz igénybe.Kiséreld meg nézz utánna biztos segítenek. Ezen az int.cimen is van jogi- szakértő,kárszakértő.Előre is sikert kívánok,ha lessz valami fejlemény írj nekünk.
Üdv.Négyesi
Az ember gyűjtöget, hogy lecserélhesse „keleti” autóját! Ez természetes jelenség. Majd eladva a „régi csodát” plussz mellé rakva a kis megtakarított pénzt elindul használtautót vásárolni. Rákoskeresztúron egy a DAEWOO GYULAI „márkakereskedésbe” is benézve meglátják azt az autót ami kell nekik: egy DAEWOO NUBIRA hófehér, alig 4 éves járművet. Minden szép és jó megbeszélik az árat kifizetik és elindulnak hazafelé.
A lényeg: Alig érnek haza világítani kezd az olajnyomás jelző lámpa. ITT VALAMI BIBI LESZ! A „MÁRKAKERESKEDÉSBEN” 5 PERCEL EZELŐTT VÁSÁROLT AUTÓ MOTORJA FELŐL CSÖRGÉS ÉS KATTOGÁS HALLATSZOTT!!!
A „MÁRKAKERESKEDÉS” SZERELŐJÉVEL TÖRTÉNT BESZÉLGETÉS UTÁN KIDERÜLT, HOGY HA MÉG 1 KM-T MENNEK VELE A MOTOR BEÁLL!!!!
MOTORGENERÁL!!! A „MÁRKAKERESKEDÉSNEK” TUDNIA KELLETT, HOGY VALAMI NEM OKÉ AZ AUTÓ KÖRÜL. HA TUDOTT RÓLA ÉS ELHALLGATTA, VALAMINT Ő TETT ÉRTE (MINDENFÉLE SZAR MOTORADALÉKOKKAL), HOGY KIBÍRJA AZT A KRITIKUS NÉHÁNY PERCET, AMÍG AZ UJDONSÜLT TULAJ KIGÖRDÜL VELE A KAPUN, AKKOR AZ GUSZTUSTALAN. HA NEM TUDOTT RÓLA, AKKOR AZ MEGKÉRDŐJELEZI AZ OTT DOLGOZÓ SZERELŐK SZAKMAI HOZZÁÉRTÉSÉT!!!!!
BÜSZKÉN HÍRDETI A ’99-ES ÉV LEGJOBB SZERELŐJÉT FOGLALKOZTATÓ CÉG, HOGY: Keveset futott, garanciális Matizok, Nubirák, Leganzák
nagy választéka!
Ehhez képest a motor generálozásáért nagy összeget számoltak fel, ami százezres nagyságrendben mérhető!!!
Kérdések:
Hol a garancia???
Ki mikor volt az év legjobb szerelője???
A válasz: teljesen mindegy, csak éppen itt (Daewoo Gyulai Rákoskeresztúr) nem kell többet autót vásárolni, mert az ember könnyen pórul járhat és a pénztárca is laposabb lesz!!!
v