Keresés

Részletes keresés

Süni2 Creative Commons License 2021.02.16 -1 4 1361

Sok értelme nincs ennek...

Előzmény: Tonio 2.0 (1359)
RnD Creative Commons License 2021.02.16 -9 8 1360

Ismered Petőfi Sándor "Megy a juhász szamáron..." című versét?

 

Nagyjából leírja azt, ami most Debrecenben történt.

 

Szeptemberben az volt a baj - többek között - h egy szoros meccs végén kikaptak a Móvártól egy góllal.

Ez megengedhetetlen etc. Aztán kiderült h a Móvár a bajnokság egyik legjobb csapata, jelenleg a tabella élén.

 

Persze ha ezzel elérik azt h Despotovic visszajön fejben is a Lokiba, akkor tényleg lesz 3+1 játékosuk a három belső poszton.

De a tények makacs dolgok, így sem lesz könnyű.

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (1359)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.16 -5 3 1359

Úgy látszik, a debreceni vezetőség másként értékeli a csapatuk teljesítményét, mint RnD.

Vili bácsinak lehet, előbbre hozzák a nyugdíjat, ha így folytatja a Loki. Talán átvehetné Kudor Kitti néhány hónapra. Mondjuk ha elindulnának vele felfelé, akkor felmerülhetne a "Minek kellett Szilágyi?" kérdés.

Fradista Utazó Creative Commons License 2021.02.16 0 0 1358

NB I: 2021. február 19.

NB I/B: 2021. február 18.

 

De valóban, ahogy írod, halasztott meccsen csak az játszhat, aki az eredeti időpontban is a csapatnál volt már. 

Előzmény: van_Persil (1354)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.16 -5 0 1357

Na, a Loki  vezetőivel egyezik a véleményünk:

 

https://dvsckezilabda.hu/hirek/penzbuntetest-kapott-a-csapat/

 

A februári pénzecske ugrott. Nem ártana ez másutt sem.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.16 -4 0 1356

Mégiscsak pénzbünti a Lokinál.

van_Persil Creative Commons License 2021.02.16 -3 1 1355

Mármint, ha nem tévedek a határidö tekintetében.

Előzmény: van_Persil (1354)
van_Persil Creative Commons License 2021.02.16 -4 0 1354

mintha ma lenne a határidö. de az elmaradt mecsek pótlásán nem játszhat az új igazolás (bizonyos extrém kivételektöl eltekintve)

Előzmény: vitaceae (1353)
vitaceae Creative Commons License 2021.02.16 0 0 1353

Meddig lehet amúgy átigazolni? 

Előzmény: hatosfalat (1352)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.16 0 3 1352

Jovovics Budaörsbe igazolt. Elvileg nyáron ment volna, aztán előbbre hozták. Újváros építette fel, érdekes, hogy elmegy onnan. Nekem gyanús, hogy a Kohász széteshet jövőre. 

Ami még érdekes, hogy Jovovics szűk kerettag volt a szerbeknél, ami a játéka alapján semmivel nem indokolható. Szerintem tartottak attól, nehogy magyar válogatott legyen, ezzel próbálták megelőzni.

maedros Creative Commons License 2021.02.16 -3 3 1351

Szabó Kittinek jót tett, hogy eligazolt a Vácból. Lakatos (és Kuczora) mögött nem sok lehetőséget kapott, a kicserélődött érdi csapatban viszont kibontakozhat. Ha a jövő magyar  irányítóiról van szó, rögvest Lakatos,Pál Tamara,Kuczora, Tóth Niki, Kajdon, Farkas Johanna (no és Borgyos Panni a'la Rnd szaktárs :D )neve forog "közszájon", pedig Kitti is itt van, jól játszik és junior világbajnok például...

vitaceae Creative Commons License 2021.02.16 0 2 1350

Töpfner jobbszélről lőtte a góljait gondolom. :-)

Igazán nem kötözködésből javítalak, inkább ezzel is csak jelezni szeretném, hogy én mindig végigolvasom a beszámolódat. 

Előzmény: RnD (1347)
RnD Creative Commons License 2021.02.16 -4 8 1349

Sőt, megértem....:)

Előzmény: RnD (1348)
RnD Creative Commons License 2021.02.16 -6 8 1348

"...az MTK-ban az irányítóval szemben alapvető elvárás h a labdát gyorsan hozza fel és abból alakítson ki helyzetet magának vagy a társainak..."

 

Azaz az MTK-ban alapvető elvárás h az irányító Pál Tamara legyen.

 

OK, értem...:)

Előzmény: sosavp (1346)
RnD Creative Commons License 2021.02.16 -5 8 1347

Fehérvár—Érd: 22-27 (12-10)

 

 

 

A Fehérvár kezdte a mérkőzést, egy teljes percen át támadhattak, de még kapura lövésig sem jutottak. Utána az Érd következett: Györkös indítani akart, túl rövidre sikerült a passz. A következő hazai akciót Kincső fejezhette be, betört középen és a ziccert a kapus lábára lőtte. Az Érd jöhetett megint, a tőlük már jól ismert második szándékból befejezett támadással, Paróczy meg is kapta a vonalon a labdát, amit aztán a kapufára lőtt….Komoly tétje volt ennek a „négypontos” meccsnek, nem csoda h mindkét csapat sok hibával kezdte a találkozót. Az ötödik percig két gól esett csak, több nem, az egyiket Szabó Kitti, a másikat Afentaler Sára hozta össze, utóbbi egy talpról hét méterről Horváth Dóra mellett elengedett lövésből.

 

Az Albánál Kincső kezdett ballövőben, de nem ment neki a játék: kimaradt az első betörés ziccer, eladott egy labdát középen és két nem túl jól sikerült átlövést is láttunk tőle. Ezért aztán nyolc perc után támadásban becserélték helyette Temest (Triscsuk jött át balkettőbe) és Kincső egy ideig csak védekezésben volt fent, ott viszont új helyén, zavaróban. Afentaler Sárának sem volt szerencséje ma az akciókkal, a betörései ugyanúgy megvoltak mint egy hete a Loki ellen, de most a faultok amiket kapott vagy a heteshatáron voltak, vagy azon innen, mindenesetre a jv-k nem nagyon akarták ezeket befújni.

 

Az első percek botladozásait követően az Érd játéka lett aktívabb, igaz, nekik volt kevesebb veszteni valójuk. Sokkal gyorsabban hozták fel a labdát a támadásoknál – az Alba is próbálkozott ilyennel, labdavesztés lett belőle – és már az ellenfél térfelén elkezdtek védekezni, mindenféle megállító faultokkal, így aztán rendezetlen védőfalnál sem volt könnyű eljutni az érdi kapu elé. Király Réka például egészen önfeláldozóan vette fel középen a szaggatotton Triscsukot és terelte őt oldalra métereken át…..aki persze látva hogy esélye sincs gólt lőni, azonnal hátradobta magát, Rékát  meg rögtön kiállították a semmiért.

 

Walfisch Merci bemutatta hogyan kell jobbkettőbe lerohanni és ott a védők előtt felugrásból gólt lőni (Zácsiknak ez az Újváros ellen egy hete egyszer sem sikerült, igaz Walfischt most senkinek sem jutott eszébe faultolni….) Valami ilyesmivel, baloldalról átlósan előre futással próbálkozott Szabó Kitti is, de őt Kincső és Bardi Fruzsi kilenc méteren megállították. Ezért Fruzsi két percet kapott és nem sokkal később két percet kapott Szarka Adri is: ő a bevetődő érdi jobbszélső elé lépett (Csáki Lilla aztán akadály nélkül lőhetett kapura, de ezeket a helyzeteket manapság okkal-ok nélkül befújják két percre és hetesre…). 

 

A 14. percben 3-4-nél - ezen a kevés gólos meccsen, ahol mindkét csapat nagyon jól védekezett - fordulópontnak tűnt ez a kettős emberelőny. Itt lett volna először esély arra h valamelyik csapat elmenjen több góllal is. De ebből nem lett semmi: Paróczy hetesét Dányi kivédte, a túloldalon Afentaler lőtt egy gólt betörésből (ezt nem adták meg, lehet h ellépte ) majd utána klasszul megjátszotta jobbkettőben a hatoson Varga Emőkét, aki a ziccert kapufára lőtte. (Két helyzetet összehozni emberhátrányban fél perc alatt, még ha egyikből sem lesz gól, azért nem akármi….) A kettős emberhátrányt az Alba le tudta hozni 0-1-re, a veszély elmúlt, sőt a félidő utolsó tíz percében a hazai csapat átvette a játék irányítását. Most már hagyományos hatosfalat védekeztek – sans Kincső – méghozzá nagyon jól, szinte lehetetlen volt gólt lőni nekik, a félidő utolsó tíz percében felállt fal ellen az érdieknek ez csak kétszer sikerült (méghozzá Paróczynak, akire azért mindig lehet számítani).  Dányi Berni kiváló formában védett most is, akárcsak Debrecenben. A félidő vége felé aztán elöl Mód Noémi, akivel eddig jobbkettőben nem volt gond, hirtelen két labdát is eladott, Töpfner balszélről háromszor is betalált (egyszer indulásból) és Afentalerről is befújtak végre egy hetest illetve betörésből is eredményes volt. Így a szünetre visszaszerezte az előnyt a Fehérvár, bár látva az érdiek elszántságát mindenki tudta h itt még semmi sem dőlt el.

 

 

A második játékrész Afentaler góljával kezdődött – középen nyolc méterről talpról talált be a két hármas védő között – de rögtön ki is állították egy jelentéktelen faultért (13-10). Ezután Király Réka percei következtek: emberelőnyben kétszer is megkapta a labdát jobbszélen, mindkét helyzetet belőtte, de az elsőt nem adták meg mert ’vonalra lépett’. Paróczy Saci is betalált egy nagyon ügyes ’háromszögelés’ végén: Szabó Kitti adta vissza a labdát középről 8 méterről b3-ba a kilencesre Walfischnak, aki onnét előrepasszolta azt a vonalra Paróczynak. (Kitti megjátszhatta volna már első szándékból is a beállót a két kilépő védő mögött, de ezzel a ’kényszerítőzéssel’ elérte azt h ne faultból kelljen a hatosra passzolni – ötletes és jellemzően ’érdi’ akció volt ez is….)

 

Szabó Kitti továbbra is főszerepet játszott: először a nála magasabb kettes védő fölött lőtt klassz gólt hét méterről jobboldalon, utána adott egy kiváló asszisztot jobbszélre Király Rékának (14-15) majd balkettőben le-egy-egyezte Afentálert és onnét is betalált. Ezzel a három nem akármilyen akcióval visszahozta a csapatát 15-15-re (40. perc). Közben a Fehérvár többször is hibázott elöl: Májer Kiki a keresztlécre emelte a labdát indulás ziccerből, Szarka Adri balszélről, Triscsuk középről a kapust találta el, Besszer Bori jobboldalon belement a védőkbe…..Dányi Berni nagyszerű védései – többek közt Walfisch hetesét is védte – kellettek ahhoz hogy a hazai csapat tartsa a lépést a vendégekkel.

 

A jv-k továbbra sem voltak Afentalerrel kibékülve: középen betörésből hiába lőtt egy gólt, ezt lépésre hivatkozva nem adták meg, utána belemenést fújtak ellene, és az érdi védők is blokkolták az átlövését. Fehérvári időkérés következett, ennek eredményeként Afentaler rövid időre a kispadra került. Az időkérést követően újra kezdődtek az egyre idegfeszítőbb támadások felállt fal ellen… Egyik csapat sem adta magát könnyen, mindketten jól védekeztek, a kapusok is hozzátették a részüket a játékhoz, és egyre valószínűbbnek tűnt hogy aki itt most két-három gólos előnyre tesz szert, megnyerheti a meccset. A küzdelem leginkább egy vadnyugati pisztolypárbajhoz hasonlított, amikor a párbajozó felek bármikor előránthatják a fegyvereiket és leszámolhatnak a másikkal…de ki tudja mikor teszik ezt.

 

A hazaiaknál Triscsuk vitte a prímet és lőtt egymás után két gólt, a másik oldalon Szabó Kitti középen nyolc méterről felugrásból talált be, majd baloldalon a hatosról az utolsó pillanatban adott egy villámgyors asszisztot balszélre Fekete Bozsanának, amiből aztán klassz gól lett (18-18 a 46. percben). Kittit nem sokkal utána kiállították, és most a vendégek percei következtek: Afentaler játszotta meg Töpfnert egy nem akármilyen labdával szélen (Sárának ezeket a balkezes gólpasszait jobbszélre tanítani kellene, annyira dinamikusak és pontosak….) Ezt követően Boldizsár Bia tört be középen – ő aki ezen a meccsen előtte csak védekezett - és talált be a vonalról. Ezzel lett 21-20 tíz perccel a vége előtt, ráadásul Horváth Dórát ki is állították. Úgy tűnt itt a nagy lehetőség, a Fehérvár nagy lehetősége...

 

….és aztán néhány perc alatt minden összeomlott. Az Érd nem az a bátortalan csapat, elismerésre méltóan aktívak elöl 5-a-6 ellen is. Mód Noémi amint lehetett azonnal megindult a hatos felé, jobboldalon Bardi Fruzsi mellett be tudott menni és kiharcolt egy hetest. (Fruzsi meglepődött, szerintem nem számított arra h emberhátrányban az Érd – ők ilyenkor sem hozzák le a kapust – nem az idővel játszik majd, hanem gólt akar lőni.) Dányi Berni korábban két hetest is kivédett, de ezt most nem sikerült. És a baj ilyenkor sosem jár egyedül: Temes elrontott egy passzt a vonalra a beállónak, erre Paróczy Saci azonnal egy indulásgóllal válaszolt, majd Afentáler jobbszélre adott labdáját nem tudta Töpfner elkapni (abszolút ziccerbe jött a labda – Sára elkényezteti a szélsőit ha passzokról van szó - de talán túl nagy erővel….).

 

Felállt fal ellen Szabó Kitti megismételte Mód Noémi előző akcióját, de most hetesre sem volt szükség, mert jobboldalról nem könnyű szögből be is talált a betörés végén (21-23 53’03”)  Fehérvári időkérés következett, a vendégek támadhattak, nem sokáig: Temes balkettőből hét méterről akarta a labdát eljuttatni középre Triscsuknak, ez nemcsak egy könnyen elővételezhető de hosszú – ergo könnyen megszerezhető - passz is lett volna. Walfisch kirobbant a védőfalból, meg is szerezte, és indulásból újabb gólt lőtt (21-24). Az Alba következő támadása is hamar véget ért: Háfra Luca baloldalról, jó helyzetből bevetődve az oldalhálót találta el, Varga Emőke meg a hatoson hátulról földre vitte Paróczy-t, ezért kiállították. Kopecz jobboldalon – az ellenfél védekezésének gyenge pontján, ráadásul most már eggyel kevesebben voltak – nagyon könnyen kiharcolt egy újabb hetest, azt Szabó Kitti belőtte, és ezzel a Fehérvár szinte reménytelen helyzetbe került (21-25 az 55. percben) .

 

De úgy tűnt van remény mégis: Afentaler lőtt egy egészen szokatlan gólt jobboldalon, a kettes védő mellett két lábbal lendület nélkül beugorva a kapuelőtér fölé (nagyon pontosan ’just in time’ kapta a passzt középről Triscsuktól, ezért kellett ilyen spontán módon megoldani ezt a helyzetet). Dányi beállós ziccert védett  (22-25 56. perc).  Ezután igen hosszan, több mint egy percig támadhatott az Alba, de helyzetbe sehogysem tudtak kerülni, az Érd szuperül védekezett. Végül passzívnál Triscsuk lőhetett kapura, a lövésbe a jobbról odalépő Walfisch bele tudott érni, a róla lepattanó labda Háfra Lucához került, ő visszaadta Triscsuknak aki talpról most végre óriási gólt lőtt…. de az előző átadás Lucától már a hetedik passznak minősült, amire ilyenkor nincs lehetőség, ezért ezt a gólt a jv-k nem adták meg. Kopecz lőtt viszont egyet betörésből  (22-26), Király Rékát kiállították, Kincső kihagyta a hetest (első kihagyott hetese a szezonban), semmi sem sikerült már a hazaiaknak…alig volt hátra a meccsből, eldőlt minden régen, de az érdiek olyan elánnal rohamoztak – és rendeződtek vissza - mintha az életük múlt volna ezen az egy percen. És aztán persze lelkes ünneplésbe kezdtek…..

 

 

 

A jobban védekező csapat győzött, mondhatnánk.  De ez nem lenne pontos, mert az Alba is jól védekezett. Inkább fogalmazzunk így: a hosszabb ideig jól védekező csapat győzött. Az Érd jobban bírta az egyre tapinthatóbb feszültséget, amikor minden azon múlt h ki tudja előbb hibára kényszeríteni a másikat. És ez akkor sikerült amikor a Fehérvár rövid időre kiengedett, úgy érezte kezében a lehetőség, de az Érd létszámhátrányban is átvette a kezdeményezést és ezzel meglepte ellenfelét. Így talán mondhatjuk azt is h a bátor támadó játék kellett a sikerhez, a meccsdöntő pillanatban ez hozta meg az áttörést. Az Érd végig agilisabb és célratörőbb volt a Fehérvárnál: elmúltak azok az idők amikor támadásban Walfischtól várták a megoldást mindenre. A második félidőben Walfisch húsz percen át nem lőtt gólt egyet sem, de lőttek helyette mások: itt persze elsősorban Szabó Kittit érdemes kiemelni, aki nyolcszor is betalált, szuperül irányított és egyértelműen a meccs legjobbja volt. De aki pályára lépett, rögtön gólveszélyt jelentett: Érden mindenki gólt akar és tud is lőni. Védekező játék szeptemberben még nem volt, mostanára ezt is sikerült összerakni, Horváth Dórától is látunk már ügyes megoldásokat (nála tartott talán a leghosszabb ideig, de úgy látszik végre ő is kezdi felvenni az érdi játék ritmusát). Ez a csapat egyre inkább az idei bajnokság egyik sikertörténete, ki gondolta volna ezt két hónapja…..?

 

 

sosavp Creative Commons License 2021.02.16 -3 1 1346

A három ember a belső posztokon gondolom Pál, Zácsik és Dakos lenne.

Marincsák sajnos a használhatatlan kategória inkább (tudom, ezért a megjegyzésért RnD majd helyretesz:)), Gerháth és Szekerczés pedig pláne.

Gerháthra sok szót nem vesztegetnék, de Szekerczés mélyrepülése szembetűnő, pedig kap lehetőséget eleget, de ha olyan gyenge mint amilyen, akkor érthetően egyre kevesebbet játszik. Marincsáktól pedig szerintem eleve olyat vártunk, ami nincs meg benne, ami Békéscsabán elég volt, az itt már nem (bár tavaly ott is amikor Mitrovic, Vukajlovic, Barján és Kopecz mind egészséges volt, Niki nem volt kezdő). Felállt fallal szembeni támadásban egy lassú csapatban szerintem jobban érvényesül az ő játéka (ilyen csapatok csak az alsóházban vannak), az MTK-ban az irányítóval szemben alapvető elvárás h a labdát gyorsan hozza fel és abból alakítson ki helyzetet magának vagy a társainak, ebben pedig ő nagyon nem jó.

Előzmény: hatosfalat (1332)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -4 8 1345

A NEKA és az ETO ellen igen. De előtte nem:  --SZKKA: negyedóra --Bcsaba: tíz perc  --Kisvárda: öt perc  --DKKA: tizennyolc perc

Illetve most a DVSC ellen tizennégy perc.

 

Előzmény: hatosfalat (1344)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.15 -3 1 1344

Ez sem igaz, játszik, nem lehet meccshiánya. Még hosszú oldalon is próbálja Vova, úgy, hogy cseréli onnan védekezésben.

Előzmény: RnD (1343)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -4 7 1343

Persze h nem jó nézni most a mozgását. Meccshiány, alig van pályán.

 

De visszarendeződésben sokkal jobb mint korábban (egyébként Zácsik is).

Előzmény: hatosfalat (1342)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.15 -4 1 1342

Ha láttad már sokszor, akkor azt is látod, hogy rossz nézni mostanában a mozgását, dinamikáját. 

Előzmény: RnD (1341)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -5 8 1341

"Ez a formába kellene hozni meg egy könnyű mondat kívülről, csak ehhez a játékos is kellene...."

 

Én elég régóta látom Szekerczést meccseken, még ifijátékosként is OJK-n és Szekszárdon a felnőttben juniorként. Nála szorgalmasabb és szófogadóbb játékos kevés van. Miért ne akarna formába jönni...?:O Eddig az összes csapatában formába tudták hozni (kivéve a Fradit, de ott csak hetesekre kellett anno).

Előzmény: hatosfalat (1339)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -4 7 1340

Persze h érthetetlen, Vova valamiért nem tudta őt beépíteni a csapatba. Korábban ez más csapatokban sikerült, itt egyelőre még nem.

 

De ha azt nézzük hogy hányan voltak 'használható' játékosok lövőben + irányítóban, akkor a Lokiból is ki kell venni Despotovic-ot (aki jelenlegi formájában körülbelül annyira használható mint Szekerczés). És akkor marad három itt, három ott.

 

(Beálló meg mindkét csapatban kettő van, de ha már őket is számoljuk akkor Kovács Grétát se hagyjuk ki, aki védekezésben az MTK-ban alapember. Így meg lesznek öten itt, öten ott.)

 

Mondjuk azt is hozzátehetnénk h a jelenlegi NBI öt leggólerősebb játékosa közül kettő is az MTK-ban játszik, míg a Lokiban csak egy. Azért ez is számít ha a kereteket összehasonlítjuk, nem is keveset.

 

De azt hiszem elég ennyi ebből a matekból....

 

 

 

Előzmény: hatosfalat (1339)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.15 -3 2 1339

Teljesen mindegy mi volt, most egyszerűen érthetetlen amit nyújt. Hosszú oldalon is cserélik, ami azért eléggé mutat valamit.

Ez a formába kellene hozni meg egy könnyű mondat kívülről, csak ehhez a játékos is kellene. Vova számtalanszor bizonyította, hogy elég jól fel tud hozni játékosokat. Szerintem Szerekerczésnél vagy valami egészségügyi gond van vagy valami óriási motivációs probléma.

De Debrecen szempontból ez teljesen érdektelen, a lényeg, hogy több használható játékosuk volt, mint az MTK-nak.

Előzmény: RnD (1337)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -4 6 1338

Különbség van aközött h '4 felnőtt játékosom van akit egyáltalán pályára tudok küldeni', illetve h '6 felnőtt játékosom van de abból 2 gyenge formában'.

 

Ezt azért gondolom te is érzed....Az első objektív, az edzőtől független tény, a második nem.

RnD Creative Commons License 2021.02.15 -4 7 1337

Szekerczés az NBI legjobb góllövői között volt mindig. A tavalyi szezonban az Újvárosban például ő lőtte a legtöbb gólt en bloc, illetve a második legtöbb akciógólt.

 

Most nem sérült. Lehet h nincs jó formában de ez az MTK baja. Formába kellett volna hozni.

Előzmény: hatosfalat (1336)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.15 -4 1 1336

Most ugye viccelsz.

Előzmény: RnD (1335)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -2 7 1335

Szekerczés a negyedik.

Előzmény: hatosfalat (1334)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.15 -4 1 1334

Nem tudom ki lenne a negyedik. Zácsik, Pál, Marincsák és ennyi. És beálló poszton is egy játékosuk van, Debrecennek meg kettő.

Előzmény: RnD (1333)
RnD Creative Commons License 2021.02.15 -3 6 1333

Öt emberük van belső posztra, közülük négy teljesen használható. De még Gepi is jó arra h Zácsik pihenjen kétszer öt percet.

 

De ők sincsenek sokan, ez tény. Ezért is tudta a Debrecen döntetlenre kihozni a meccset, még így 3+1 játékossal is.

Előzmény: hatosfalat (1332)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.15 -3 5 1332

MTK-ban meg három ember van belső poszton. Mindenki más használhatatlan.

Előzmény: RnD (1328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!