Üdv mindenkinek ! Érdeklődnék hogy mi a véleményetek ? Használhatóság, megbízhatóság, kompatibilitás? KK L átalakító is van hozzá nemigazán vagyok benne ezekben a dolgokban csak olcsón hozzájutottam a cucchoz van a családban jó pár autó (autókkal is foglalkozunk) csak a diagnosztika eddig még kimaradt . Az infókat előrre is köszönöm. ERRŐL
Azért jóval bonyolultabb összefüggésekről van szó ennél. Ha holnaptól ebben a szakmában mindenki 33eFt-os óradíjat kérne, (ami, még Erópa nyugatibb felében is magasnak számít) akkor is, ha nem jobban, felkopna az állunk, miután a többség nem tudná kifizetni. Önmagában azt nézni, mennyiért diagolnak ott, értelmetlen összehasonlítás az ottani viszonyok figyelembevétele nélkül. Mielőtt bárki is félreértené, tudom, hogy az egy élhetőbb világ. A politikai részét meg kihagyom, az nem ide való.
A száma: 3B0 907 551 G A kocsim USA piacos, ezért érdekes a bullettin.Az Elsawin helyett van más progi az USA piacos VW-kre? A gyári számból meg tudsz mondani valamit?
Ennyiért most vettem EDC16-ot nszk-ból:) Értem én a dolog pikantériáját, csak azt nem, hogy a magyarok miért nem tudják fellendíteni a gazdaságot, hisz rajtunk múlik.
Bár könnyebb az aktuális kormánypártot szidni, meg demonstrálni, kivonulni, tüntetgetni, csak ezzel az energiával akár el is mehetnének dolgozni.
Az USA, nem Európa. Elsawin ebből a szempontból nem releváns. Attól, hogy kódolgatod össze-vissza, nem lesz rajta új SW, és nem is oldja meg a bajodat. Mi a pontos száma az ECU-nak?
Igen 100 fontért. 350 körül kezdődnek a vezérlő javítások. Minek dolgoznának olcsóbban amíg senki sem kényszeríti őket? Csak itt a balkánon van jelen az a belső késztetés, hogy aláígérjünk és alávágjunk mindenkinek. Közben meg 15000Ft egy tank üzemanyag, nyögik a rezsit és siránkoznak hogy egy helyben toporognak. :)
Az Elsawin alapján néztem meg az SW kódot, és nem egyezik azzal aminek lennie kéne. Feldob két hibakódot állandóan: P0420 - Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1) P0430 - Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 2) Mivel tök egyszerre jelenik meg a két kód, a 4 lambdaszonda jól működik (szkóppal vizsgálva), és a katalizátorok is határértéken belül működnek, így SW hibára asszociálok. Az amerikai VW kiadott egy szervízbullettint, miszerint a 99-00 között gyártott 2.8-as Passatoknak frissíteni kell az ECU SW-jét, mert túl érzékenyek a hátsó lambda szondák. (megvan PDF-ben) De a Porsche Buda-nál nem tudtak erről semmit mondani.20e Ft-ért rádugják a gépre... Viszont az SW kód sem egyezik meg az ElsaWin-ben előírttal (pl az emissziós normára vonatkozó első két számjegy 07, ami nem értelmezhető,meg nem elsőkerekes ASR-re van kódolva, pedig annak kellene lennie), ezért ezzel kezdeném, hátha attól eltűnik a hibakód. Remélem nem zagyva amit írtam!
u.i.:saját az autó, és rettentően idegesít a sípoló "Emission Workshop" felirat minden indítás után...remélem tudtok segíteni!
isten értesse a w audi seat skoda profi service tulajdonosát szülinapja alkalmából.(persze ha ma van neki és nem kamu infó van a skypeon :)))) )
És hozzon neki valaki egy olyan telefont amit hajlandó felvenni ajándék képpen de csak azért hogy nem kelljen utazni hozzá sok sok kmt infóért:)))))):PPPPPPPPPPPP
üdv:kisgyermek
iszok ma egy HP-t az egészségedre meg mindenkiére .
A régiből átmásolod a kódolást, az immót meg a összetanítod a 01-10-00 mentéssel, majd a kulcsokat is fellövöd....bár utóbbihoz pin kódra lesz szükséged. Vagy egyszerűen átforrasztod a régiből az új órába a 93c86-os eepromot. Persze csak akkor, ha cikkre megegyezik a két óra.
Üdv Urak! 2000-es V6 Passat motorvezérlőjét szeretném Recode-olni. Ha átírom a szoftver kódot, nem csinál semmit, mindig az eredeti kód jön vissza. Gondolom login-olni kéne. Amikor beírom az utoljára használt WSC-t, akkor gondolkodik, és a felső sarokban kiírja hogy Warning:Login lost due to dropped session... Tudnátok segíteni hogy mit kéne máshogy csinálni?
berge "Volt ma egy Cordoba 1,6 (ALM, 2000), amivel semmilyen (VAG-COM, TECHNOMOTOR)diag nem tudott kommunikálni" Nem gyári rádió is be tud így kavarni, jártam már így.
Ha itthon azt mondod 5-ezret kérsz azért,hogy kimész helybe,akor már jön a duma ilyen drága?? Máshol ha oda viszem 3-ezerért lehivják a hiba tárolót!! De ha oda adod neki kinyomtatva megkérdezi ez mi??most mit csináljak vele?? Halvány fogalmuk nincs mi mit jelent sajnos a szerelök nagyrészének se!! Ezért vannak a diag cuccoknak is olyan árai!! Kint lazán kitermelik az árát frissitést!! Tudomásul kell venni ez egy csóró ország annyi van az embereknek részletre megveszik a kocsit de fentartani nem igazán tudják!!!
Én már jártam úgy,hogy elvolt szakadva a müszerfal alatt a diag szál!!! Nézd meg a 16-os és a test között kell legyen akku fesz,a 4-5 valamelyik bevan kötve az a test ezek között mérve,és a 7-es lábon gyujtáson kell mérned közel akku feszt 9volt feletti értéket!!!
Diag. csatlakozóban megvoltak a táp-ok? Asszem magának a diagnosztikai csatinak is van biztosíték. De én kivenném a csatlakozót mert már jártam úgy hogy valaki elvágta előttem a kábelokat.
Volt ma egy Cordoba 1,6 (ALM, 2000), amivel semmilyen (VAG-COM, TECHNOMOTOR)diag nem tudott kommunikálni. Nem vette fel a kapcsolatot sem a motor, sem az immo, sem a rádió. Kb mi lehet ilyennkor a probléma?
sziasztok audi 100 s4 olyat csinál most hogy ha nyomok neki egy padlót 3.ba húzz mint állat ahogy kell, de utána elkezd dadogni az autó. nem fullad le, de bármelyik fokozatban gyenge a teljesítmény. olyan mintha nem kapna elég benyát. 1-2 perc múlva helyreáll. szerintetek? én ac-ra gondolnék elsőre
Ha van fcsekendöd akkor engedj a hengerbe 5ml-motor olajat,és igy mérjél kompressziót!!Ha megnö a kompresszió akkor nem a szelepnél van a gond hanem a gyürüknél,nincs megfelelö vákum szivás emiatt nincs mit össze süritsen és ez is ad égés kimaradás hibát!!! Sajnos már találkoztam pár VW-Skoda nevü szörnyekkel ahol furcsa mód a gyürü volt elkopva és nem az aluminium blokk,volt kopott!!! A nagy spórolás,suly meg anyag:)))
Egy VW Polo 1,2 2004 év BmD mot kod kocsinál 1 henger égéskimaradást hoz a vag com .
Megcseréltem a 3 hengerrel a trafot de nincs változás továbra is az 1 hengerre hozza a hibát !!
Ki tisztitottam a pillangoszelep házat kicseréltem a gyertyákat de nincs változás !! továbra is az 1 hengere hozza a hibát és alapjáraton rángatózik a motor is .
Valakinek valami ötlete miket nézzek még meg nála??
Azt szeretném megkérdezni, hogy: vag-commal hogy tudok alapjárati fordulatszámot állítani? 2004-es Octaviáról van szó, 1.6. Egyáltalán lehet? Hiába van vag-com ha nem tudom használni...
Hali!! A VW-Tool nak van egy program hibája gyujtáson beirja ezt a hibát de nem a vezérlöbe szerencsére,csak annyit jelent nem talált forgás jelet azt jelenti!! Nem kell vele törödni!
Minden programnak vannak hibái,van aminek több van aminek kevesebb:)))
Urak! Nem Vag-Com, de hátha tudtok segíteni. Daewoo Kalos 2003, 1.4 benzin, világít a check engine, Vag-Com-mal van esélyem kiolvasni, ha nem, akkor mivel? Köszi.
kisgyermek "attól, hogy angol ha átkodolm jo lesz e.?" Nem pont superb, de nekem a saját A4-embe működött átkódolás után. Angol board-os óra, 1.9TDI-ből, átrakva az én 2.6 benzinesembe. Mondjuk én áttettem a km órát is, hogy ne legyen mérföldes, meg a fordulatszámmérőt is, mert a dízel csak 5000-ig volt skálázva, de először átkódoltam és akkor is működött minden.
Komolyra forditva a szót. a SuperB a gép és kiégett a belseje.A régi óra ami benne volt a lent emlitett 841 végű. A tulaj tudna szerezni egy másik órát de ennek a száma 842-es. Az elsaban nem találtam meg hogy melyik melyikhez van rendelve. A vag cat oldalán meg csak a 841 óra van meg. A 842 mintha nem is létezne ,legalábbis superbnél szerelve. Kérdés bele rakható-e ( persze tudom hogy igen max nem működik :P) és attól, hogy angol ha átkodolm jo lesz e.? Legfeljebb modositom az eprom tartalmat is.Egyenlőre az eredeti órából minden info megvan,Ha jól emlékszem valaki nem rég szivott egy ilyen problémával.Talán Balázs de nem vagyok benne biztos.
Még1 kérdés . Az újfajta pixeles órát be lehet tenni vagy nagyon mókás?
Az 5E2 lenne az érdekes, vagy cikkszám szerint sincs meg? Cikkszám szerint ugyanahhoz, többek között AWX-hez is, való mindkettő, csak az egyik mérföldes, másik km/h-s.
Hát érdekes vagy sem, vcdssel beéllítottunk amit csak lehetett illetve igyekeztünk nullázni de b.szott rá.
Vagy fél óra szenvedés után sem jutottunk előrébb így, fel lett rakva egy új szoftver hátha alapon és jó lett. Az összehasonlításban több helyen is eltért a kiolvasott szoftver a most feljátszottól(rávalótól). Pedig már volt nullázva. Valamitől megbolondulhatott.
1x történt, hogy az aksi koppra lemerült de szerintem ez nem okozhatott problémát.
Jóbarátom kikapta valamit ügyködött a szoftverével és rendbe jött. Állítólag a 2 szoftverben valami nem volt egyforma-De hogy miért??? Ezt nem tudta megmondani Ő sem.
Szóval fel lett frissítve és rendbe lett. Bár mikor tudom nullázni.
inmex "Arra is adhatnál ötletet ha megkérhetlek hogy honnan is szerezzek 2-es kábelköteget?" Nézd meg itt: http://vwapro.extra.hu/ Vagy írd be, hogy keresel. Vagy Táborfalva bontó, vagy depo.hu, vagy... ha még eszembe jut valami, akkor írok.
"Gondolom az egész kell a két rendszámtábla közti részen belül" Az lenne a legtisztább.
Inkább valami elektromos gebasz az lesz alacsony nyomású gomba áramkörében, ha valóban az olajnyomás lenne alacsony, akkor vinnyognia is kellene szerintem.
Sziasztok! Tegnap délután 90körül poroszkáltam hazafelé a kis TDi Leon-ommal és egyszer csak kivillant az olajnyomás visszajelző! Gyorsan leállítottam és félregurultam. Olajszintet ellenőriztem,maximum alatt volt egy picivel ami rendben is van kb. ennyire szoktam tölteni olajcserénél. Az olaj nem volt szennyezett. Óvatosan beindítottam és remegő kézzel,lábbal folytattam utamat. Majd a 30km múlva ismét ugyanez, de akkorra pont hazaértem. Tud valaki esetleg valami tanácsot adni,hogy hol kezdjem el keresni a hibát? Lehet,hogy csak az olajnyomás kapcsolóm döglött be? Hogyan lehet ezt kipróbálni?
Mééér ? Zavarna, ha Májámiban kellene yachtmotorokat téemkázni, meg javítani, utána meg egyhetes bahamai úton tesztelni ? Ne aggódj, a kenudat viheted.
Nem akarlak megbántani de ez már csak kutyákat dobállni jó. Nem sokkal tud többet a 311.2.N-él. Eljárt az idő..... Aki ilyet akar megvenni az nem sokat érthet a diag-hoz úgyhogy neki mindegy hogy milyen nyelvű.
inmex "Sajnos a régi fajta. Én is bíztam benne hátha késes" Ha nem akarsz nagyot szívni, akkor átkábelezed késesre, kell egy GII dízel köteg biztosítéktáblával és kicseréled.
Na akkor a szo.ás nálam kezdődött, de még sajna nem ért véget. Naponta vagy 4x próbálom hátha alapon én is, de szarik a fejemre. Lehet, hogy megorrolt rám a műszerfal??? :-))))
Jövő héten kivégzem a havernál úgy is. Ha beszarik akkor nála legalább van minden a javításához :-D
Valójában, bár itt ez volna a logikus, semmi köze a nickemnek a Vag-Com-hoz. Már akkor is ez volt, amikor még híre sem a 409-es verziónak. Mikor regisztrálni akartam, nem fogadta el a az addig használt nevet, mondván az foglalt. (azóta sem láttam sehol). Aztán amikor vagy féltucatnyi név után is ezt mondta az index, kinéztem az ablakon és megláttam egy félig takart rendszámtáblát amin az állt, 409. Beírtam, nem volt más hibbant aki ezt használná, így ez maradt. Ezek után jött Uve Ross. :-)
Biztos vagy benne, hogy jó helyen tetted fel a kérdést? Beleolvastál a topic-ba? Észrevetted, miről szokott szólni a diskurzus? Gyakran találtál olyat, hogy segített valaki lopott szoftvert használni?
Üdv Van 409-em amit a kábelekhez adok , de azt mindig újra kell crackelni, minden indításnál. Néhányan kértek magyar verziót ,ha lehet mert így szót razniuk kell a dolgokat. Ezért is kértem a segítséget. G.János
Na megynugodtam a multkori Fabia szerviz törlés miatt :))))
Nekem se sikerült kitöröltem másnap reggelre vissza jött ezt játszotuk párszor aztán egyszer csak úgy döntött elfogadja azóta semmi gond vele:))) Pedig minden trükköt kipróbáltam aksi saru levételtöl a vezérlö lekötésig mindent:)))
Nálunk a héten történt meg (eddig nem jártam így), hogy jött egy 2002-es oktávia szervíztörlésre, megnéztem a csatornák beállításait, és törölve voltak. Kérdeztem a faszit, hogy nyomkodta-e a műszerfali nullázó gombot, de mondta, hogy nem. Mikor indult hozzánk, még jelezte az esedékes szervizt. Ez a hét úgy látszik ilyen :)
Oda is van írva, hogy légkondival van kapcsolatban, ezért /is/ nem értem, miért ez a gondja a kpzár esetében, meg miért a motorvezérlőben keresi.
Napokban Fabia velem is próbálkozott, nem volt hajlandó engedni az átírásnak, továbbra is kiírta a szervizt, próbáltam gomb nyomkodással is, de semmi. Vagy félóra múlva, "namégegyszerutoljára" elgondolásból elsőre törölte a gomb nyomkodással. Megnéztem számítógéppel, ott is nullázta. Lelkük van. Gonosz lelkük! :-)
"Ezt a kódot melyik vezérlőből olvastad ki?" Vwtool-programmal a engine- nél olvastam ki ezt, amit amúgy ha nincs áram az ajtóban folyamatosan kiír, ha kitörlöm azonnal kiírja újra.
Az ajtóátvezető gumiban futó kábelköteget nézd meg. Szerintem így látattlanba mind a táp kábelek valamelyike mind a CAN kábelek kitörtek. Ha így van szedd vagy szedesd le az ajtókárpitot és a megfelelő vezetékeket húzzátok újra. (egész az ajtókárpit alóli résztől, mert ha esetleg a törés helyén javítanás forrazstással vagy akárhogy rövid időn belül ismét eltörik a vezeték)
Hali! Lenne egy kis problémám egy 2002es b6 passat-al. Néha ha úgy tartja a kedve nem működik a közpnti zár, és semmi ami a vezetőoldali ajtóban elektroms vezérlésű. Megnéztem, ezt a hibát írja ki:
18043 Data Bus Powertrain missing message f.air condition control
Meg tudná nekem valaki fejteni a hibát, ja és hol lehetne letölteni a hibakódok magyar leírását? Előre is köszönöm. Üdv.
Végig néztem majdnem mindent, egyedül még a komp-ra menő főkábelköteget, de ha az is jó, akkor lehet szoftveres gond lesz, pedig a legfrissebb van rajta :/
A 44-es nem testpont. A rajzon látsz alul egy számsort. Menj vissza a rajzon addig, amíg lent meg nem látod a 44-es számot, abban a vonalban megtalálod a bl/rt vezetékedet, a végén az SB38-as biztivel. Remélem érthető, nem vagyok egy pedagógus alkat.
Ez a mágnesszelep vezérli ki azt a vákumszelepet,ami a kiegészítő-fűtés működésekor elzárja a hűtőfolyadék keringését a motorhűtő felé. A vákumszelep a hengerfej oldalára csatlakozó vízcsőbe van bekötve.A vákumszelepet működtető vákumcső hiányzik róla,és sehol sem találom(se a vákumcsövet,se a kivezérlő N214 mágnesszelepet).
Az a baj hogy segítenék csak így számról nem tudom mire gondolsz. Arra gondolsz ami a kiegészítő vagy álló fűtéshez kapcsolódik és keringeti a vizet? mit csinál ez a szelep???
Ha motorfordulatszám jeladó hibával jár a motor, akkor ott alapból nem a jeladó a ludas. Pláne ha még a VAS-on látod a fordulatszámot is:-P Anno mikor egy 5WP ECU-t basztatok el....írtam...mert Te is segítettél Q7 ügyben...gondoltam meghálálom.
Figyelj rengeteg hiba oka ez. Ma pl csináltam egy benyás Touran-t. Check lámpa világít fordulatszám jeladó hibát ír be folyamatosan. Kicseréltem újra épp volt raktáron beindít egyből dobja a hibát. Kábel kimér biztonság kedvéért újrahúz ekkor is marad a hiba mire kolléga szól hogy nézzem már meg van e erre a hibára vonatkozó frissítés. Volt. Frissít és jó lett. Amit itt írnak az oktavia-ra azzal is találkoztam már melóhelyen. Én csak a felesleges szopástól próbálom kímélni az embert.
Ritka az a hiba, amit Te nem szoftfrissel oldanál meg....utána meg jön a "jajj az ECU friss. nem sikerült, segítsetek már"...... Az utóbbinál is írtam, hogy segítek, de le se szartad a mailomat.
Jó reggelt ! Egy kis segítséget szeretnék kérni,én is szívok egy egyszerűnek tűnő hibával.Az autó egy 1997-s Golf 3. 1.4 AEX-s motorkóddal.A hiba az vele ,ha bemelegedett és bekapcsolok egy nagyobb áramfelvételű fogyasztót leesik az alapjárati ford.szám kb.400-ra azután mikor ezt észreveszi az elektronika hirtelen viszarántja kb1200,1300-ra.Töltés tökéletes,test pontok tisztítva(akksi tartó alatt is),ECU táp ellenőrizve,alpjárat kapcsoló OK,fojtószelep tisztítva (volt alapbeállítás is). Valakinek valami ötlete? Köszönöm
Sajna nem tudok segíteni. Az Autodata nem is ismeri Skodában csak Seatban meg VW-ben, de nincs hozzá rajz. Megnéztem még Vividben is, de abban sincs rajz sajnos. :(
Itt egy rajz. Az N205-ös alkatrész, ami már ki lett cserélve (vezérműtengely állító szelep). A rajz szerint, a kékkel jelölt rész (Signal) megy a computerbe, a másik fele (Piros) elképzelhető, hogy biztosítékon keresztül van lekötve pozitívra? Szoktak ilyet csinálni, hogy egy szaros mágnesszelepnek van külön bizti ?!
"alapbeállítás után a tankszellőztető szelep csatlakozóját lehúzva kb. 5 percig járatni alapon"
Köszi a tippet (ezt nem ismertem), holnap ma reggel kiprószálom. Ma kíváncsiságból dugtam rá egy 032 AC-s vezérlőt (ez már kétszondás), ugyanolyan szar volt. Úgy érzem eljött az a pont, hogy vigyék a g..ibe. Nagyon bosszant, hogy egy elvileg pofonegyszerű 8 szelepes csoda aláz meg.
A kódolása rendben van egy apró részlettől eltekintve,hogy figyeli a bekapcsolt övet ami egyébként nem működik mert nincs bekötve. Az csak felgyulad majd elalszik.
de ennek nem volna szabad,hogy bezavarjon.
óracsoport: 1u0 920 810F
kódolása: 02102
Leírás: Kombi+wegfahrsp vdo v04
wsc 00000.
Tehát dúnsztom sincs,hogy hogyan nullázzam másképp, ha így nem megy. :-(
Előfordulhat,hogy QG1-re van állítva a szervizintervallum-számláló.Ebben az esetben csak diagnosztikai készülékkel lehet nullázni az esedékes szervizeseményt.
Van egy tdi passatom 96-os. Olyan panasza van, hogy néha nem indul becsak teker és olyankor az izzitólámpa sem világít. Olvastak belőlle egy hibakódot és azt mondták hogy immo jelvezeték hibát jelez. Van ezeknek valami tipushibájuk? Ha valaki tud valamit erröl kérem segitsen. Előre is köszönöm
Na hogy ne legyek olyan szálka a szemetekbe:)))) Valamikor én is úgy kezdtem,hog Vag-Com 312+crak:)))
Op-com,AB-com stb:)))
De amit a kedves ifju titán is irt,hogy miket kinlódik vele én is végig jártam!! Marha hülyén éreztem magam mikot melózni akartam és az ügyfél elött elkezdte a bohóckodást a progi vagy csatoló mindegy!! Nem hogy pénzt keresni nem tudtam,de még hülyének is néztek és vissza jött máshonnan a bénázás nem azt mondták szar a cucc hanem én vagyok hülye!! Vagy volt nagyképü autószerelö MESTER aki közölte hülye lenne ha venne eredetit van a neten olcsó,mikor haza vágta a saját Passát-ját azóta kusba van vele!! Nem a gazdagság hanem a megélhetési kényszer viszi rá az embereket,hogy eredetit vegyenek!!!
Van ilyen is,hogy a napi km számlálót tudom nullázni meg ha nyomvatartom elő is ugrik a service felirat és mégis rossz?
A digitális órát tudom állítani ahogy azt kell. Elméletileg az is működik.
Vagy arra gondolsz,hogy a digi óra gombja ahogy tartom nem tartja meg az ipulzust és ezért visszaugrik a kijelzőn a napi km mintha csak rövid ideig nyomtam volna?
Épp így igyekeztem csinálni,de nem megy. Más octávián működik is így de ezen a francért nem akar,pedig már volt így nullázva asszem.
Csak a szervice felirat ugrik elő,majd ha akarok váltani az órával akkor csak visszaugrik az aktuáli digitáis km óra állás. Tönkremehetett benne a szoftver vagy mi? (de mitől?)
Az előző mégsem lehet, mert az óra gombját nem lehet benyomni.
Ezt találtam még, de ezt 96-tól írja:
OLAJ - Olajozási eljárások
1. Nyomja le a 1. gombot és tartsa lenyomva. 2. Fordítsa el indítókulcsot: "ON". 3. A "OIL kód megjelenik a kilométeróra kijelzőjén. 4. Oldja ki az 1. gombot. 5. Fordítsa a 2. gombot jobbra amíg a kód törlődik, és felváltja a következő: "___";.
INSP -Ellelnőrzési eljárások
1. Nyomja le a 1. gombot és tartsa lenyomva. 2. Fordítsa el indítókulcsot: "ON". 3. A "OIL kód megjelenik a kilométeróra kijelzőjén. 4. Oldja ki az 1. gombot. 5. Nyomja le és oldja ki az 1. gombot. 6. A "INSP kód megjelenik a kilométeróra kijelzőjén. 7. Fordítsa a 2. gombot jobbra amíg a kód törlődik, és felváltja a következő: "___";. 8. Ha szükséges, törölje a "OIL kódot a kijelzőről az előzőekben leírtak szerint.
1. Nyomja le a 2. ( óra állító)gombot és tartsa lenyomva. 2. Fordítsa el indítókulcsot: "ON". 3. 3. Az "SERVICE kód megjelenik a kilométerszámláló kijelzőjén. 4. Oldja ki a 2. gombot. 5. Fordítsa jobbra az 1.( km nullázó) gombot a kijelző reset-hez.
Kicsit megkésve bár, de köszönöm a segítséget. Valóban a féklámpakapcsoló volt az ok. Cseréltem egy 3500 Ft-ért vett gyárira és megoldódott a probléma. Ránéztünk a hibatárra is... elszomorító... hat hibakód és dúrván 33 ezer Km-rel ezelőtt újraindították a műszerfalat.
Valaki tudna segíteni abban, hogy ezek alapján mi az amit a megbízhatóság érdekében gyorsan orvosolni kéne? Munkábajárós a kocsi, nagyon nem kéne kidőlnie napokra, ha megelőzhető a hiba. Egyáltalán melyik hibakód mit jelent?
1.
16554
Fuel trim:
Malfunction: Bank1: P0170
2.
16520
Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2:
Malfunction in circuit: P0136
3.
16514
Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1:
Malfunction in circuit: P0130
4.
16935
Power Steering Pressure Sensor:
(F88) Implausible signal: 0551
5.
17925
Main Relay (J271)
Electrical Malfunction: P1517
6.
16955
Brake Switch (F):
Implausible Signal: P0571
Az utolsót - ahogy fentebb írtam - sikerült orvosolni...
Igazából az autónak semmi tünete (ezért is lepett meg ez a sok hibakód), jól megy vegyes üzemben 7-7,5 között fogyaszt. Másfél hónapja viszont akksit kellett benne cserélni, mert a gyári bedöglött (talán ennek van köze egynémely hibakódhoz).
Hasonló lenne az én problémám is. Octavia I 1,6 BFQ, de Maxi-Dot-os műszerfallal (ha ez számít egyáltalán).
Egy éve voltam vele olajcserén, de nyáron egy nagyobb javítást kellett eszközölni a kocsin, így természetesen új olajat és szűrőket kapott. Akkor, kb. 5000 Km-rel ezelőtt nem nulláztuk a szerviz jelzést, így most, ahogy kell, jelzi az idő elérkeztét (konkrétan kiírja: Secvice Now).
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e állítani azt, hogy mikor jelezzen legközelebb?
Most egyrészt idegesítő a bimm-bamm minden induláskor, másrészt tartok tőle, ha egyszerűen lenullázom, nem jelez mondjuk 5 e Km múlva (10 ezrenként cserélek olajat) és - amilyen szórakozott vagyok - még elfelejtem az esedékes olajcserét.
Sajna nem jött be a tipped. Azóta is szopok ezzel a szarral. Még a végén Diagnet-nek lesz igaza, motort kell cserélni. Biztos valami piti hiba lesz, csak elsiklok felette.
Nem akarlak elkeseriteni,de itt akit ismerek az vagy magyar,vagy angol,vagy német,esetleg cseh nyelvü de jogtiszta csatolókat használnak,azoknál nem szokot ilyen elöfordulni,hogy menetközbe elejtik a programot!!
409-es Vag-Com-ot próbálok használni. Van hozzá crack is. A Crack megcsinálja a 3 filét amitől elvileg regisztrált lesz a progi, az about-ban regisztráltnak is mutatja. Azonban ha bemegyek az abs break menübe és próbálok csinálni valamit kidobja, hogy ezt csak regelt programokkal lehet. Kimegyek az about-ba és láss csodát, már nem regisztrált a programom.
Valaki tudna esetleg megoldást?
Esetleg egy működő progit küldeni nekem ami legalább ilyen friss?
Hello! Természetes hogy az uj nagy csúcsokhoz kell az elötöltésen variálni, a sajátomon is megtettem (AFN)! De ennél az audinál hiába emelem az elötöltést nem lesz jó!MiótVa beleszortam a kis nyitó nyomásu csúcsokat 4 fokkal lett több az elötöltés,a hangján is hallottam!De már úgy se indult jól!Ha még jobban rádöntöm az adagolót a hengerfejre bűn csúnyán jár!!! Vag com-ot(311.2-N) haveromtól kaptam,ránézésre a notiba nem mertem beledugni :))) De olyan makulátlan,hihetetlen!Csak bagoly polo BBY mocivezérlöjét nem szeretni,de a VWtool azt is megeszi :)
Nincs esetleg valaki beregisztrálva a Vag-com.hu-n? Láttam ott pár letölthető segédanyagot, de csak regisztrált felhasználók tölthetik le, akiknek eredeti csatolojuk van. :( Tud valaki esetleg az oldalról letöltésben segíteni
Próbáltam már de nem reagál csak a service feilrat jön elő, de megpróbálom még 1x hátha tovább kell nyomni. Bár vagy20 mp-ig nyomtam de nem jött elő mikor nulláznim szerettem volna.
Azt olvastam egy leírásban , hogy két fajta kódolás van, kódolás, és hosszú kódolás. Amit nekem kellene azt hosszú kódolásban lehetne. Abba hogy lehet belépni? ... vagy ebben a tipusban esetleg nincs is ilyen funkció?
Hali ! Próbáld meg úgy,hogy a nullázó gombot nyomod,hozzá gyújtás,és addig tartod nyomva mig kiírja a service,majd oil-t és utána elengeded kb.50 másodpercig tart a művelet.
Ugyan ilyen tábla van az Autocom-hoz is csak abba kicsit több lik van 128 likas tábla van,nagyon jó :))) A Globál-nál ha vetted a Autocom-nevü ketyerét és van ilyen dobozod hozzá akkor nyerö vagy mert adnak ha club tag vagy náluk 3-napra gyártó specifikus Y kábelt! A dobozt meg lehet csinálni kapható a hiardástechnikai boltokba ugyan olyan 64-lábas ajzat abbol kell kettö és a doboz tetejére szépen sorba bele lehet tenni banán dugó ajzatot de nem a 3-ast hanem a kisebb 2-est akkor nem kal olyan nagyot csinálni!!
nekem is ilyen gépem van. én a régi csúcsok helyett a 110 le motorban lévöket tetem bele.Adagoló a helyén vag alapján , és indul normálisan. gondom semmi vele.Szerintem csak az adagolod van xar helyen.
Bár erősitsen meg valaki hogy ez a csúcs nem való ebbe a házba. ( csak jelzem már 2 éve meg kb 70ekm van benne :) ) ) gond nélkül
Na azt a fényes szart úgy hivták régen,hogy Mátrix tábla,volt vezérlöként hozzá rátehetö kilugatott nyomtatott papir ami vezérlöként változott mi van bekötve a rendszerbe!! Kel hozzá a tipus azonos Y kábel aminek a közepén ennek az elen darabja van,ezen lehet Scopal mérni Multiméterrel elenálást, feszültséget stb!! De kell hozzá a könyv is amibe levan irva melyik két lábon mit kell mérni,hogy jó legyen,és a könyvbe ott volt az Scop diagram is milyen alakot kéne látni!!
De ezt nem csak Vag csoportra lehettet használni hanem Bosch rendszerekhez mikor még szabványos 15-25-35-55,lábas csatik voltak a vezérlökön,és a kábel kötegen,de nem volt mind bekötve!!
Szak szervíz. Egyenlőre nem tudok más megoldást sajnos. Azt nem tudhatod melyik a legfrissebb nekünk is on-line jelzi a benti gép ha lehet/kell frissíteni.
Szevasztok Urak! Egy VW B5-ös Passatom van, és gondolkodom, hogy kéne hozzá szerezni valami diagnosztikai kütyüt. Nem igazán vagyok otthon a témában. Olyan cuccra lenne szükségem amivel ki tudom olvasni a hibakódokat, és bele tudok nézni az autó agyába. Azt akarom kinyögni, hogy nem a szervizben használatos több 100e Ft-os cuccot akarom, hanem valami elérhetőt. Tudtok ajánlani vmit?
OK. én is gondoltam rá, de mindenképpen le kéne szednem, mert körülotte olajos (dzsuvás, taknyos stb.), és nem akarja engedni magát, vagy csak én nem tudom a mikéntjét. Nem szeretnék visszafordíthatalan dolgot művelni.
lásd:
...Pasas bemegy az orvoshoz, és arra kéri, hogy herélje ki. Az orvos elcsodálkozik, és megpróbálja lebeszélni a dologról. - Nézze, ugye tisztában van azzal, hogy ez megfordíthatatlan eredménnyel jár. Az ürge: - Tudom doktor úr, de akkor is ragaszkodom hozzá. Miután a páciens hajthatatlan, az orvos elvégzi a műtétet. Amikor a felébred, a doki megkérdezi tőle: - Most már igazán árulja el, miért volt erre szükség? - Tudja doktor úr, egy zsidó lányba vagyok szerelmes, el fogom venni feleségül, és náluk szokás az ilyemi. A doki: - Körülmetélés... A tag: - Igen doktor úr, látja, ez a helyes kifejezés...
A farslevegöt egyszerübben is ki lehet szürni!Fújj féktisztítót a feltételezett szivárgási pontokra!Ha felpörög a moci,akkor ott tömitetlen a rendszer!
Ecsetelném a problémám.Barátomnak van 1 audija 80 1991 1Z-je,megkért hogy kicsit erösitsünk rajta!Vettem bele 502-es csúcsokat és beszerelésnél jöttem rá hogy nem lehet beszerelni!Mivel neki olyan TDI-je van amibe 250 barosak a csúcsok és még torló tárcsás a légtömegmérő,EDC1.2.9.! Mivel nagyon erösködött hogy ő ezt mégis akarja és áldozna rá,vettem komplett csúcsokat(190bar) és nyomócsöveket.Be is szereltem,miután beleszortam az 502-eseket!Nem volt gond csak kicsit ércesebb lett a hangja,néztem 8 fok az elötöltés,elötte 4 fok volt!Már nem volt idöm a korrekcióra így visszaadtam úgy ahogy volt.Hát erösebb lett,de nem sokkal!Azt a visszajelzést kaptam hogy hidegen nehezen indul!Gondoltam én,sebaj,majd beállitom.Belöttem 4 fokra,szép motorhang,melegen hibátlanul indul,teljesitmény nem változott! Visszajelzés hidegen be se indul,ha mégis leáll!!! Vag com nem beszélget vele,se vw tool!!!!De az abs-el igen:))) De bosch kts 520 kommunikál vele! Találkozott vki már ilyennel vagy alakított már át ilyen rendszert??? Szerintetek hogy lehetne ezt a 4 fokos különbséget elcsalni??? Már kaptam pár ötletet:csúcsok nyitonyomását 250 barra emelni vagy adagolóba hullámtárcsát cserélni.
Köszi, ez volt számomra is a logikus, de ennek ellnére sem tudtam átírni.
Így csináltam: beírtam a security kódot. Enter. Bezáródott az ablak. Utána beírtam az új software kódot. Enter. Bezáródott az ablak. De a főlapon a software kód maradt a régi.
Segítséget szeretnék kérni! Adott egy 2000-es évj-ú Polo Classic, motorkód: AKK (egyszondás) Ezt azért írom, mert az ELSA ennél a motorkódnál egy 2 szondás rajzot dob fel, pedig az autóban csak egy db. 4 vezetékes planár van. Jelenség: hidegen beindítva pár másodpercig (5-10s) tökéletesen ketyeg, majd -gondol egyet és lefullad/vagy elkezd erősen hintázni az alapjárat. Ha elindulok vele, akkor -amíg el nem éri a 30-40 C fokot- szinte biztos, hogy leáll. Olyan a jelenség, mintha túl szegény lenne a keverék. A tulajnak VW bontója van, amit lehetett, már kicserélt rajta (trafó+kábel+gyertya, szívócsőny.jeladó, fojtószelepegység, lambda szonda,vízgomba, elektromos AC) Az autót úgy hozta, hogy nem volt feldugva a vízgomba csatija. Úgy nem volt annyira szar. Persze hibakód nincs, paraméterekben nem veszek észre idióta értékeket, vízgomba valós értéket mutat. Mértem rajta üza.nyomást, az jó volt (3 bar), a vákuumos része is jó, vezérlés jó, szívócső nem tömítetlen, kábelköteget -a szokott megtörős helyen- mozgatva nincs változás. Előéletéről persze nem tudni semmit (banki visszavett csoda). Donibcsi megleste már nekem, alvázszám szerint a motor ECU, befecsk.szelep cikkszámra stimmel.
Kérdés: ki tud valaki segíteni egy eredeti ECU flash tartalommal (6K0 906 032 G). Már nem tudok mire gondolni. Ha valakinek van jó gondolata, szívesen venném.
3C0 Passatomba leceseréltem a lámpatesteket halogénesről xenonosra.
Szereztem bele vezérlő elektronikát is, be is kötöttem, a VAG-COMmal az output teszt menüben minden funkcióját ki tudom próbálni, működik is: kanyarodik, mozog fel-le, világít oldalra is.
A leírásban az áll, hogy az 55. címen írjam át a Software Codig-ot 0000001-re, de ez nem megy. Látszólag elfogadja, de nem íródik át, megmarad a jelenlegi 2311169 érték.
Emiatt a normál funkciók nem működnek. (legalábbis gondolom emiatt)
Hali. Megoldódott a skoda pickup probléma amivel kapcsolatban kérdeztem a múltkor.
Döglött volt a szonda. Most már megy a gépezet, és nem fullad végre. :-)
Lenne itt egy újonnan jött problémám:
Egy immo 3as óracsoportal szerelt Octávián ha nullázni szeretném az olajcserét csak az ugrik elő,hogy Service. Ha megpróbálom az óraállítóval kapcsolni,ahogy kéne elméletileg akkor vissza beugrik a km és eltűnik a service. Tehát nem tudom kiválasztani az INSP-t vagy az OIL-t, majd nullázni.
Mi okozhatja ezt? Hibakód nincs.
Az útmutató szerint csinálnám a nullázást de nem megy.
"Lehetséges a nullázás a 17 / 10 / 2. csatorna segítségével" :csak akkor,ha a tárolt érték nem 0.(01:olajcsere esedékes,10:ellenőrző szerviz esedékes,11:olaj-és ellenőrző szerviz esedékes)
"Kiolvasható valahogy, hogy mennyi km van még hátra a köv. szervízig?":
17/10/10:HÁTRALÉVŐ útszakasz(km.) olajcseréig 17/10/11:HÁTRALÉVŐ útszakasz(km.) az ellenőrző szervizig 17/10/12:HÁTRALÉVŐ időtartam(napokban) az ellenőrző szervizig
Szevasz Zolika!! Na a könyvre vissza térve,nem a hiba kódok a lényeg hanem a tipusra leirt hogyan kell villogó kódokat lehivni,vagy az elején ami van az alapok leirása!! Üdv:Kolcsár
Azt szeretném megtudni,hogy VCDS-sel egy 2007-es BPZ motoros 3U alvázkódos Superb ami gyári xenonos,ki lehet-e kapcsolni azt a funkciót,hogy gyújtásráadáskor ne kapcsolódjon fel a lámpa a világításkapcsoló kikapcsolt állása mellet.
Én is szeretem papíralapon kézben tartani ezeket. Valahogy monitoron nem az igazi. De egy kód értelmezése, vagy jelentése, még nálam belefér. A Haynes könyveket Amazon-on rendeltem legutóbb, posta házhoz hozza, és olcsóbb, lényegesen, mint a magyar forgalmazónál. Vettem egy műszaki Angol-Magyar szótárt a szakkifejezésekhez és béke van.
A Netes DJVU formátumot, amit említettél, ki lehet nyomtatni és összespirálozva lehet használni, csak ugye azok a szerzői jogok... :-P
Cam:
Amire rájöttem:
Bármekkora ász lehetek elektronikában , bárhogyan átlátom is a rendszer működését, a napi tapasztalatot nem pótolja semmi. Ha lenne egy kollégám, akinek a kisujjában van minden az autotechnikáról és nyitnánk egy műhelyt, akkor szakmailag jók lennénk, de ez ma itthon nem garancia arra, hogy nem kopik fel az állunk.....
VDC-Pro-t ismered? Egy külföldi lapon találtam hozzá leírást, hogy azzal elvileg hogy kell, talán még a progi is megvan valahol , csak nem tudom milyen interface-szel megy.
Én annó a 90-es évek elején kezdtem még a Müszaki egyetemen voltak tanfolyamok különbözö rendszerekröl mint K-L-Monó Jetronik,Multec,ABS,dizel adagolók aztán elektronikusan vezérelt adagolók aztán jöttek hozzá amit ott adtak tananyagok és jött hozá a különbözö tipusokhoz vett könyvek Data Könyvek Eispric Data és hasonlókaztán különbözö neten fel lelhetö,diag cucokhoz rajzok azalapján készitet ketyerék és a hozá fellelhetö softverek,aztán ahogy anyagilag lehetett jötek a gyári cucok diag felszerelések ahogy kilett termelve,sör kocsma helyett google,meg a neten fel lelhetö dokumentációk!!
De már nincs kiért-miért arra járnom pedig sokat jártam át ara Hahótra rokon látogatásra de mióta a nagy része kihalt nem mentem pláne amióta unoka növérem nem is értesitett az anyja halálárol aki anyám huga volt:(((
Tipus ismeret,google a barátunk,sok seggelés és gyakorlati szivások ha vissza olvasol elég sok olyan nic van akik rendszeresen itt vannak és feldobnak egy kemény szivást mint mostanába én is egy Fabia szar piti szerviz és olaj törlésel:))) De ha konkrét kérdésed van akkor azokat tedd fel !! Nem mindenkinek titkos az e-mil cime vagy a telefonszáma,ha hirtelen gond van!! Vagy amikröl itt szó van beirt segitségek vagy kimented pc-re vagy fogod és leirod magadnak vagy beszerkeszted és lemásolod sokszor jók ezek a kis segitségek ha nem kimondott arra a tipusra de adnak segitséget merre indulj el!!
Láttam ezt a KVW 100 modult, ami elvileg átprogramozza a komfortvezérlőt úgy hogy utána az ablakokat fel/le lehet húzni távirányítórol. Van rá lehetőség, hogy ezt Vag-Com-mal programozzam?
Ha elakarsz jutni arra,hogy ne csak hibatároló lekérdezést tudjál csinálni,hanem értelmezni is akkor kezd az alapoknál régi még a 70-80-as évekbe kiadott gépjármü szerkezet tan és gépjármü villamosság könyvekkel!! Aztán mire lehet használni ledes próbalámpát,milyen kis segéd kütyüket kell csinálni ami nem kapható üzletbe hejyettesiteni NTC,jeladókat,induktiv,hall,jeladókat tesztelni és nem utolsó sorba nem bele esni sok nagy tudásu Mester hibájába akik nem tudják mi a különbség gyujtás kimaradás,vagy égés kimaradás között! Multkor voltam egy szerelönél aki akart tesztert venni kiolvastam neki a VCDS-el egy Skoda Octavi-át aztán mondtam itt van a hibatároló nézd meg.Válasz hát ezek mit jelentenek most mit csináljak??? Vagy csináltak egy Alfát tuningoltak,megváltoztata a befecskendezési idöt meg mindent de gyujtás nem volt rákérdeztem egyáltalán van kivezérlés a trafóra.válasz ahhoz nincs müszere és nem is tudja hogy nézze meg,egy sima ledes próbalámpa nem volt adtam neki egyet megkérdezte ezzel most mit csináljon??? Nem utolsó sorba próbálj ismeretségeket kötni de nem csak akkor találd meg öket ha neked van gondod hanem ha másnak akkor te is segits,vagy ha valamivel kinlódsz és sikerült megcsinálni add közre akikel olyan viszonyba vagy,hogy ök ne kerüljenek bele a mókus kerékbe akkor ök is sziveseben segitenek!! Bocs hogy ilyen hoszan irtam de az 58-évem alatt sok tapasztalat lett emberekbe is meg másba is!! Üdv:Kolcsár
Felébredtél öszi álmodból??:))))) Nem az van benne?? Gyártás hibás olyan mint ezek a szarok manapság,egyre gyorsabban egyre ujabb selejteket gyártanak AUTÓ néven meg kinézetre!! Minden felé csak a nagy köpködéseket hallom Opel H Astra szidják mint a bokrot,Fordok sorozatba vannak az ismeretségbe céges autónak a biztositék tábla össze olvad az alja,még jó hogy nem gyulladnak ki!!! Ma kis szomszédom rám telefonál ma délután az M3-ason jön haza a Szerencs utcánál átmegy a Honda FR-V bakkecskébe és nem lehet 2500-as fordulatfölé vinni,haza kinlódik rá dugok erre ki irja P0606 ECU mikroprocesszor hiba nincs a kocsi 1-éves!!!
Még mindig járnak a határvadászok meg a civil figyelök a vonaton??:))))) Komárvárostól igazoltatnak,ha nem vagy ismerös nekik??:))) Kell még mindig határsáv ha Nagykanizsánál tovább akar az ember menni??:)))))
Te kis alulmüvelt kontár:))))) Nem a világitásal van a gond nekem aszonták a led csak a megvilágitást csinyája:))))
Valami folyadék kristájcukros panel bűvan ami napi megtet km-ert jelzi,meg valami pálcika emberek benne átrendezödnek bütüké hogy aszongya OIL na az mi???
Meg van a sarokba egy selejtes villáskucs jel csak az egyik fele van a másikat leköszörülték:))))
Köszönöm! Megpróbálom másképp megoldani, ha nem sikerül hétfőn jelentkezem. Postán ha feladod másnap itt van, én meg hozatok és visszaküldöm. Végülis mindenképp vennem kell, csak az idő... Köszi!
Sziasztok. Két kérdésem lenne.Nagyon megköszönném a segítséget,mert kezdő vagyok Vagcomban.Az autó amiről szó van:Passat 2001 1.9pd avf Vaggal lehet-e aktiválni benne az ablakfelhúzást bezáráskor(4db el.ablak)és hogyan.Amásik,hogy be lehet-e kapcsolni rajta a biztonsági öv figyelmeztetést.A segítséget előre is köszönöm.
A 6Y1 és 6Y2-vel kezdődő számú műszerfalbetéteknél :
Illesztő csatorna: Szervizesemény : 10 service OEL (ill. OIL) 11 service INSP (km.) 12 service INSP (napok)
A 6Y0-ás műszerfalbetéteknél:
40 QG0, QG1 és QG2 Az utolsó ellenőrző szerviz óta megtett út (száz km-ekben) 41 QG0, QG1 és QG2 Az utolsó ellenőrző szerviz óta eltelt napok száma 42 QG1 és QG2 Legkisebb útszakasz érték a rögzített szervizintervallumhoz (száz km-ekben) 43 QG0, QG1 és QG2 Legnagyobb útszakaszérték a rögzített szervizintervallumhoz (száz km-ekben) 44 QG0, QG1 és QG2 Maximális napok száma a rögzített szervizintervallumhoz 45 QG1 és QG2 Olajminőségt 1 - olajspecfikáció QG2-höz t 2 - olajspecifikáció QG1-hez
46 QG1 és QG2 Az utolsó szervizintervallum óta felhasznált üzemanyag mennyiség 47 QG1 és QG2 Olajkorom számláló (száz km-ekben) - csak dízelmotorokhoz 48 QG1 és QG2 Termikus olajterhelés számláló (száz km-ekben) - csak dízelmotorokhoz 49 QG1 és QG2 Minimális napok száma a rögzített szervizintervallumhoz
"a szivargyujtóba bedugott 12v-os módszert próbálta már valaki?"
Gondold már végig, mielőtt még egyszer leírod!! Ez éppen az áramtalanítás _ellen_ jó, /akku csere/ de most pont áramtalanítani akartak. Magyarán, egy éppen bevizelés határán állónak a budiba érkezéskor azt tanácsolod, kössön csomót a farkára.
Én innen rendeltem: http://hu.farnell.com/. Egy darab van nekem amit még nem építettem be. Ha sürgő, azt oda tudom adni (csak a szállítást kell megoldani).
nemkri!! Na ezekkel nem szoktam foglalkozni,mindig gond nélkül vissza ált egyszer volt csak egy Poló amivel gond volt de kiderült valaki órát cserélt benne!! Ennél nincs ilyen gond mert mikor cseréltek benne vidéken trafót akor se engedte hogy rá dugjanak tesztert hanem jött vele fel és nekem kellet csinálni!! Hátha az idegen elálit valamit rajta és elront rigolyás emberke:))))
vwopel!! Szevasz!! Visszajön az is az OIL és a szerviz kulcs is!!! Azt hogy a Danubius mükszik még nem tudom de sikerült megmenteni a kódolást a rádió mükszik:))))
Megfogadva a tanácsot le lett véve az aksi saru majdnem egy fél órára!!!
Próbáltam törölni,gyujtáson,járó motornál,teljesen meleg motornál,sikerült a törlés minden esetbe!!!
Na de kérem ahogy ujra rá lett adva a gyujtás oil,meg a service kulcs jel vissza jött!!!
Az OIL egy idö után kialudt,de a kulcs jel megmaradt!!! Aksi saru ujra le várás végig játszva minden jelenség ugyan az minden jó aztán ahogy ráadja a gyujtást minden vissza jön!! Motor-müszerfal hibatárolóba semmi hiba üzenet!!
Várom a további lehetöségeket??:))) Üdvözlettel:Kolcsár
vwopel Mivel nem tudjuk milyen rádióról van szó, ezért csak feltételezek. Van a gyári ISO csati, meg általában van a rádióknak saját csatijuk is, én a rádió saját csatija és az ISO közt táplálnám meg és utána az ISO-t széthúznám, ekkor tuti nem megy tovább a 12V.
A szivargyújtós dolgot én Ford-os körökben hallottam EEC-IV-es vezérlők pl. elfelejtik még az alapjáratot is áramtalanításkor, és újra kell "tanítani" nekik. Ezt a problémát állítólag megoldja a szivargyújtós cucc, viszont, jelen esetben kolcsar-nak nagyon nem jó.
kolcsar "De ez nem járható út,mivel nincs meg a rádió kódja utólagosan beépitett és nem szeretném ha elfelejtené"
Szvsz ez megoldás lehet. Rádió kihúz a helyéről, a memória szálra meg a testre tegyél rá külső 12V-ot, aztán akksi saru le, vár, akksi saru vissza, külső 12V le.
"Mi történhetett? Valahol gondolom van valami probléma, de vajon mi?
Kb. egy hónapja kínlódtál az utánfutóddal, akkor irtad, hogy: "A jelenség egyszerűen az, hogy ha úgy érnek össze az utánfutó ráakasztható részével, hogy vezesse a feszültséget, akkor villog a helyzetjelző. Ha finoman odarakom, akkor szikrázik is.
Valszeg nem bírta sokáig az a gumikesztyű. Amúgy egész jó képeket csináltál a következményekről. Nekem is Canon S5-öm van :)
Már másodjára fordult elő, hogy a jobb első elekromos ablak meg sem moccan, a balból pedig eltűnt a komfort fokozat. Nem tudom, hogy mióta nem működik, ilyenkor nem nagyon szoktam leengedni az ablakokat, ma vettem észre (a legutóbbi pár hónapja volt). Ha kiveszem a jobb ablakemelő biztosítékát, majd visszarakom, akkor működik újra (bár a komfort fokozatot meg kell vele taníttatni).
Ez mitől lehet?
Ez volt a kisebb probléma...
A nagyobb: A biztosítéktábla-borítás levétele után viszont elég meglepő dolgot láttam... A bal oldali helyzetjelző biztosítéka (5A) szépen bele volt sülve a foglalaltba (a k. életbe).
Mint ahogy a kép is mutatja, az érintkezés meg volt (működött is a helyzetjelző), csak a műanyag borítás megolvadt... A biztoséték nem érdekelne, de a foglalat már annál inkább. Most mit csináljak vele? Belemegy egy másik biztosíték és ég is a lámpa, de nem lennék nyugodt.
Mi történhetett? Valahol gondolom van valami probléma, de vajon mi?
Kösz a vigasztalást:))) Csak nem tudom rajtam van a SZIVATÁS???:)) Ez a dög szivat,vagy mind a 3-szor a motoron maradt a szivató?? De akkor miért másnap reggel elsö indigásnál jelenik meg?? Az nap amikor délelött törlöm akár mikor indit megál nem jön vissza csak másnap reggel!!
Ui: Még keresem német,angol fórumokból azt silabizáltam ki, azok ahol a 9-es láb van bekötve a régi ALDL OBD1-es nek irják,de hétvégén találtam bontóba Suzukit aminél a kesztyü tartó alatt volt csati és láss csodát,az az ALDL,csati volt ami a Daewok-ba is van:))) A vicc hogy a tüzfalon a tábla Magyar Suzuki Rt lapja volt:)))
Segítséget szeretnékkérni. Egyelőre ötletelés szintjén.
Adott egy 2002-es Octavia 1,6 (BFQ).
A tünet a következő: folyamatosan világít az EPC lámpa és a Maxi-DOT-ra kiírta "engine workshop", továbbá a tempomat nem működik. Más hiba, pl. túlfogyasztás, rosszabb erőnlét meg ilyenek nem tapasztalható. Olaj, víz van benne, amennyi kell.
Az első tippem a féklámpa kapcsoló volt, annak hibája pont ezt produkálta, akkor cseréltem Febi-re, mostanig jó volt és látszólag most is jó.
Szombaton belenézünk a hibatárba, de addig is tippek, ötletek???
Ki találkozott hasonló problémával?? Skoda Fábia 1.2-es 2004-es gyártásu BMD Motorkódal!!!
Nem elöször volt nálam a kocsi olajcsere,és hasonlók miatt,de még egy szer se produkálta,hogy olaj-szerviz vissza álitás után másnap reggel ujra beirja a müszerfalra,ezt most csinálta egymás után 3-szor!!!
Egyik nap törlöm másnapra vissza jön!! Ki találkozott hasonlóval,vagy tipp mit nézek,mert hiba tárolóba semmi hiba kód!! Üdv:Kolcsár
Egy Audi A6-osba kellene rádiót cserélnem. Amit be kellene építeni az egy ujabb modell, ami már can bus rendszerű. Az eredeti rádió nem can busos. Van rá esély, hogy rendesen fog működni az autóban, ha rákötöm a can bus rendszerre? Hátha próbálkozott már valaki ilyennel.:)
Nem viccesnek szántam,inkább cinikusnak! Érvek:-melette szól,hogy szakmailag biztosan nagyon felkészült és tapasztalt ember. -ellene szól,hogy a hozzászólásai alapján megítélve egy kissé arrogáns,mondhatni nagyképű ember rajzolódik ki előttem.
Ez az én magánvéleményem,ami nem biztos hogy helytálló! Mivel nem vagyok biztos a meglátásomban,ezért nem akartam konkrét dolgokat írni. Ezért szóltam hozzá a témához ily módon.
Új Passatnál (3C) van valami okosság a kormányzár javítására.
Néha nem old ki, és így gyújtás sincs az autón, két háromszori próbálkozás után sikerül a kioldása. Eggyértelmüen hallatszik, hogy amikor rossz, a hangja is tompa a kioldásnak.
Jocó, Nélküled a fórum szegényebb lenne, tehát szerintem nem szerencsés elmenned innen. Vannak eltérő vélemények, vannak keményfejű emberek, akik a saját vélt, vagy valós igazukhoz ragaszkodnak. De vannak olyanok is, akik éppen az itteni hozzászólásaid alapján, látva, hogy értesz hozzá profi szinten, hoznak olyan döntést, hogy az eredeti magyar nyelvű csatolót veszik meg. Én is mielőtt ilyen eszközt vettem volna hazai és külföldi fórumokat néztem, és az ott levő vélemények jelentősen befolyásolták a döntésemet. Kevés ember dönt az alapján, hogy a műszer forgalmazója mit, mond a másikról. A döntéseket a mások véleményei, tapasztalatai alapján, hozzák meg sokan.
Ez vonatkozik másokra is, akik megsértődnek egy nem nekik tetsző hozzászóláson! Lehet eltérő vélemény, ezt lehet úgy is közölni, hogy nem sértem meg vele a másik felet. Például: Megértem azok véleményét, akik szerint lekicsinyli a terméket az aukciós oldalon való elhelyezés, sőt ez igaz is, de ez egy szempont, viszont az én véleményeim szerint a termék ismertségének növelése, reklámja szempontjából nézve összességében az üzleti szempontból nézve inkább előny, mint hátrány. Röviden több szempontból érdemes vizsgálni dolgokat, de az eredmény mindig szubjektív lesz! Tehát nem mondhatom, azt hogy nincs igazuk, nekem más a véleményem, és nem sértődök meg, hogy valakik kritizáltak, vagy azt mondják, hogy nincs igazam. Ezeket a kritikákat szívesen veszem, nem rosszándékúak, egyébként Jocóval is megmaradt a jó viszony. Sajnos én is beleestem abba a hibába, hogy nem figyeltem a pontos, egyértelmű megfogalmazásokra, ezzel igen nagy vitát váltottam ki, szándékaim ellenére.
Békét, nyugalmat, türelmet kell tanúsítani egymással szemben, nem szerencsés idegből válaszolni másoknak, mert ezzel sokszor nem is szándékosan megsérthetünk másokat!
A teljesség kedvéért, és a félreértések elkerüléséért megjegyzem, hogy a vag-com magyar oldalán is szerepel, hogy a magyar program egyedüli hivatalos forrása a vezérdiagnosztika, és a kizárólagosságok firtatásánál nem a vezéréket, vagy a licence tulajdonosát kívánom pellengélre állítani, amiket írok azok általános érvényűek, és nem egy-egy adott cég ellen irányul. Remélem senki nem fogja félreérteni! Üdvözlettel: Jani
Egy pár hasznos tanács a diagnosztikai eszközök megvásárlásához:
Legyünk bizalmatlanok, nem árt, a személyes találkozás, az eladó elérhetőségeinek elkérése, fokozaottan ügyeljünk az internetes vásárlásokra, mert sok csaló is szívesen előfordulhat, semmiképpen ne adjuk ki bankkártyánk adatait, csak biztonságos felületeken fizessünk kártyával a neten, de inkább utaljunk, vagy használjunk webes kártyát, ill, más biztonságos módokat, mint pl. paypal stb. A külföldi oldalakon történő vásárlásoknál legyünk nagyon óvatosak, tisztázzunk minden feltételt előre, pontosan. A klón termékek behozatalát, illetve használatát a világon, köztük itthon is szigorúan büntetik, illetve az ilyen termékeket elkobozhatjákk, és jogi eljárást is indíthathatnak, ami végén megdöbbentő mértékű büntetést is kiszabhatnak a vevőre, ill a végfelhasználóra is.
Ha külföldről kívánunk új terméket beszerezni, érdeklődjük meg , hogy nincs-e kizárolagos forgalmazási joggal rendelkező hazai forgalmazó, mert az új termékek esetében ez jelenthet jogi bonyodalmakat. Ezt legegyszerűbben a gyártó (anyacég) oldaláról, illetve a telefonon stb.l tudhatjuk meg.
Sokan nem tudják, hogy a hivatalos képviselet nem jelent automatikusan kizárólagosságot, illetve a kizárólagosság is lehet korlátozva, pl. adott nyelvre, mint a VAG-COM esetében, előfordulhatnak területi átfedések, lehet az adott területen több hivatalos képviselet, a kizárolagosság több országra is vonatkozhat.
Szerencsés lenne, ha a kizárólagos joggal rendelkező cégek megjelenítenék a kizárólagosság tényét , azt a tényt, hogy pontosan mire vonatkozik ,területi megjelenítéssel, a félreértések elkerülése végett. (nyilván nem fognak valótlanságot kiírni, mert az már jogilag támadható, és a vevők megtévesztésére alkalmas. (Versenyhivatal stb.)
A DEC-SUPERSCAN esetében ezeket szigorúan betartják, és nem szolgálnak ki más területéről embert.
A kizárólagosságot sokan megkérdőjelezik az EU-ban, az EU alaptörvényei miatt, de eddig még nem tudok olyanról, hogy ez ügyben bárki is kimondta volna, hogy ez szabálytalan.
A FENTIEK CSAK ÚJ TERMÉKEK VÁSÁRLÁSA ESETÉN IGAZAK!
Kíváncsian várom a véleményeket, mert ezek olyan dolgok, amiről nem nagyon beszélünk, de együtt élünk vele! Tudom ez egy technikai fórum, de kapcsolódik, mert egyre többen szeretnének beszerezni műszereket, és jó lenne tisztán látni a dolgokban! Jogász fórumozók véleményére is kíváncsi lennék, mert én csak korlátozott jogi ismeretekkel rendelkezek.
Tájékoztatok mindenkit, hogy a honlapomat (www.ckvi.hu) átalakítottam, a célom nem a magyar képviseletek kijátszása, vagy bármely módon való megkárosítása!
Célom az, hogy olyan emberek is hozzájuthassanak eredeti legális diagnosztikai termékekhez,, akik nem tudják megfizetni az új termék árát. Jó állapotú, működőképes, rövid ideig használt, kifogástalan állapotú, használt termékek beszerzésében tudok segíteni, amikhez garancia is van.
Ha ez a réteg nem tud megfizethető áron eredeti termékhez jutni, akkor a klónokat fogja megvásárolni, és sajnos sokan nincsenek tisztában az ezek használatával járó, elsősorban jogi veszélyekkel. A klónok frissítése nem garantált, iletve újabb kiadásokkal jár (pl. VAG-COM klón), ami hosszabb távon drágább lehet, mint az eredeti ára. Ezek sajnos a szomorú tények, sokan nem tunak új eszközöket megengedni maguknak, de valamit muszáj vennie, mert a szakmájának folytatásához, és a megélhetéséhez szükséges.
A termékem (VCDS) a VATERA-n fix árasak, ajánlat adható, de ezt nem vagyok köteles elfogadni, és nem vagyok köteles a terméket a legmagasabb ajánlatot adónak eladni, csak a fix árat "leütő" vevőnek vagyok köteles eladni, ezt a lehetőséget a vatera rendszer, tehát nem hagyományos árverés, amin licitálhatnak, és a legnagyobb licitet tevőnek vagyok köteles eladni. Tudom ez könnyen összetéveszthető, de itt az ajánlat nem licitálást jelent a termékre, hanem egy ajánlat adást, amit az eladó elfogad, vagy nem!
A kifogásolt aukció nem a műszerek értékesítéséről szól, csak szolgáltatást árulok, mert ezek a műszerek nem a saját termékeim, ez a hirdetés: ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Autódiagnosztikai eszközök, AUDI, VW, SKODA, SEAT, OPEL, (VAG-COM),PEUGEOT, RENAULT, CITROEN, FIAT, FORD, stb. beszerzésében tudok segíteni, mind új, mind használt eszközök esetében. Ezek az eszközök hivatalos forrásokból származnak, frissíthetőek, többségük a neten nem található meg. Az eszközök a legújabb frissítésekkel is mennek, pl. VAG-COM (VCDS) az amerikai forgalmazó honlapjáról ingyen letölthető legújabb 908.0-s verzióval, az OP-COM a magyar forgalmazó honlapjáról letölthető, és ezen keresztül aktiválható legújabb verzióval, a DEC-SUPERSCAN IIpedig a legújabb frissítéssel. A később megjelenő frissítésekkel is fognak menni, mert hivatalos eszközök, nem klón, tört stb. eszközök. Az eszközök nem sajátjaim, az eladók elérhetőségeit tudom megadni, illetve megoldható az eszközök kipróbálása is. Kérdéseikre szívesen válaszolok!
Tehát, ha valaki Új műszert szeretne venni, és nem jártas, hogy hol vegye, akkor ebben segítek, és a magyar forgalmazókat ajánlom, abban az esetben, amikor a vevő igénye szerinti eszköz (pl. magyar nyelvű vag-com, op-com, DEC-SUPERSCAN II stb) forgalmazására csak Ők jogusultak. Ha valaki olyat keres, amit máshol is be lehet szerezni újonan, mert nem a hazai forgalmazó a kizárólagos kipviselő (pl angol nyelvű vag-com), akkor tájékoztatom a beszerzési lehetőségekről, figyelmeztetve a hátrányokra, mint pl. csak az eladó biztosít garanciát, technikai segítséget, a garancia érvényesítése csak a külföldinél lehetséges, ezek eljutattásának költségei általában a vevőt terhelik stb.
Jó tudni, hogy a VAG-COM (VCDS) magyar nyelvű licence tulajdonosa Molnár József, az Ő képviselője itthon a Vezérdiagnosztika, tehát új, magyar nyelvű csatolót csak tőlük lehet beszerezni.
A más nyelvű verziókat pedig a Ross-Tech más forgalmazóitól, illetve képviselőiktől lehet beszerezni, tehát német verziót, nem ad el az amerikai Ross-Tech, azt csak az adott országban levő képviselet árulja!
Nem titott az eredeti, hivatalos VCDS, más nyelvű verziók, külföldön történő megvásárlása, itthoni használata, de mivel ehhez az itthoni forgalmazóknak nincs köze, így sem technikai támogatást, sem garanciát nem fog nyújtani, mert nem is kötelessége.
A használt műszereket pedig szintén beszerezhetjük bárhol, a garancia általában megállapodás tárgya, de a hivatalos dolgoknál, az eladó képviselet biztosítja mind a garanciális javításokat, mind az az utáni fizetős javításokat, frissítéseket is. Ezek olcsóbbak az új áránál, itt vétel előtt érdemes tájékozódni a garanciális feltételek, frissítések stb. lehetőséeiről.
Én általában használt dolgokat tudok szerezni, amik kifogástalan állapotúak, garanciálisak, eredetiek, legálisak, frissíthetőek, és az új árnál kedvezőbbek!
Megnyugtató, hgy akiknek eddig segíteni tudtam a termékek beszerzésében, nem jeleztek semmilyen kifogást, és sem joi, garanciális problémák sem voltak a műszerekkel!
Remélem így már érthetőbb a dolog, és elnézést azoktól, akik felreértették a dolgokat!
Isten bizony nem vitatkozni akarok de a Vaterán a VCDS-nél drágább komolyabb dolgokat is árulnak. Miért baj ez. Nem tud mindenki újat venni. A statisztika hogy nőtt annak örülni kell a gyártónak. De még akkor mennyire nőne ha reális áron lehetne megvásárolni. Akkor lehet a használt sem érdekelne senkit. Gondoljunk csak bele mennyi pénzbe kerül egy vállalkozás beinditása. Mindenki ott spórol ahol csak tud. Főleg a mai világban.
Inkább nem. Ezentúl is csak azt tudom érteni amit eddig is, hogy mit gondoltál a leírtak mögé, azt meg úgy sem fogom megfejteni. Ennyi, én tényleg befejeztem.
Elnézést, nem állt szándékomban félrevezetni. Egyértelmű, hogy az árkategóriájában nincs jobb ár/érték arányú vag diagnosztika, ezért veszik. De már 2 éve is látszott, hogy kezdi kimeríteni a képességei határait. Egyre több szervizt már nem elégít ki a tudása és kénytelenek áttérni "gyári" rendszerekre. Ezért van egyre több eladó használt csatoló is. A közeljövőre nézve pedig semmi biztatót nem tudnak garantálni a használhatóságára.
Az utolsó 2 hónapban a vcds eladások száma megnőtt minden országban és minden nyelvi változatban, beleértve Magyarországot is. Ez a reális statisztika.
Meg lehet adni minimál árat úgy is hogy ne látszódjon, csak ha licitálsz. Csak ha leütsz valamit 1ft-ért közben meg elutalsz 250E Ft-ot kábelre és nem jön semmi akkor se a vatera se a PTK. nem húz ki a bajból.
Jótanács: vagcom dílerek agresszívak mostanság, nem érdemes vitába szállni. 1000 EUR alatt a VAS 5054 ára és mattot kaptak.
Azért ragadjak ki egy mondatot, az utolsót, hogy azt a hamis látszatot keltsem, hogy igazad van?! Én a fairTrade híve vagyok! És ezt a bekezdést Uwe, pont úgy értette, ahogy a weboldalára kirakta!
További sok sikert! Részemről mostantól nem olvasom a hozzászólásaidat!
Sajnálom. Nem tudom melyik HSZ-ra kellett volna személyesen válaszoljak. Én csak akkor vagyok itt, ha valaki jelzi. Amúgy nincs időm fórumozni. Ha megadod őket, szívesen válaszolok.
Na mostmár veled sem fog szót váltani a nagy mester. Pedig csak megírtad az igaz véleményedet. Nekem sem válaszol a hozzászólásaimra mióta megorrolt rám. Pedig ha tudná nemis az vagyok akinek ő hisz. Na ezt jól megfogalmaztam én is de Jocó biztosan érti mire gondolok.
Köszönöm a kedves hangvételű HSZ-t, amivel mégegyszer alátámasztod amit a 19305-ben írtam.
Csak az utolsó mondatot kellet volna átmásold, és akkor már helyben is lettél volna. De a fórum megy nagyon és csak részemről lezárva. Te igazán boncolhatod tovább a saját egyirányú utadon. +2.
Ha Te érted, mi meg nem, akkor biztosan bennünk a hiba. Ha eltér a véleményünk, akkor biztosan a Te egyszem véleményed az igaz. Erkölcsileg is csak Mi lehetünk a béka segge alatt. És a témát is csak Te zárhatod le.
Picit fordítva közlekedsz egy egyirányú utcában...
All of our Current Interfaces act as "dongles" for VAG-COM, so the software should be fully functional on any PC that meets our requirements. However, we only provide support to the original purchaser. If you purchase a second-hand "dongle" Interface and want to be a "registered user" and get technical support, you'll still need to pay $99 to register. 2nd hand owners of Ross-Tech Interfaces are not eligible for any of our Trade-In offers.
Válság van, de ahogyan látom nemcsak gazdasági, hanem ideológiai is. Ha az esetből gazdasági vetületű értelmezés jön le, akkor tényleg meddő a vita. Alkalmat ragadunk ezáltal arra, hogy egyet csípjünk egymáson és megy nagyon a fórum. +1. Részemről a téma lezárva.
Valamit nem értek. Most akkor a csatalóhoz jár a licensz, vagy a vevőhöz? (arra még nem gondoltatok, hogy a vevőbe azonosító chipet kellene beültetni, hogy még használni se tudja rajta kívül senki? :-( )
Akkor hasznát autót se vegyen senki? Vagy bármi más használt dolgot? Attól hogy valaki becsődölt vagy profilt vált és eladja a jogtiszta csatolót lényegesen olcsóbban, abban mi a hiba? Az attól ugyanolyan jól működik. (szerintem)
Értem már, köszi! Itt nincs olyan, mint az E-Bay -en, hogy ha nincs minimális ár megadva, akkor akár 1 forintért is elviheted és Ő köteles eladni neked?
Szoktam nézegetni,én is a Vaterát ,Tesz-Vesz-t kik mit hirdetnek!! Nagyon sok cég üzlet is tesz ki terméket,hogy nagyobb legyen a forgalma,országos ismertsége legyen ne csak kis helyi régiókba ahol van,ezt hivják túlélésnek!!!
De nekem az a gusztustalan hirdet diag cucott magánszemély van rá 1-év garancaia,de azt nem irja hozzá hogy csajna termék,és igaz kiküldi de a vásárló kontójára,és a vissza küldési cimet a vevöét adja meg!!! Ha vissza utón fenakad a Vám-on harcoljon a tulaj miatta vagy vigye el a balhét vagy ha elveszik bukja a tulaj,meg a büntetést is!!
Tiszteletem az Uraknak,Kontároknak ,Sufnituningosoknak:)))) Az igaz az utóbbi idöbe nem igazán ugattam bele a dolgokba de szoktam olvasgatni a Vitákat:)))))
C20NE!!
Zoli!!
Ha azt amiröl szóvan az ugynevezett ///Pass Thru+//// rendszerrel megszünik a márka képviselet monopólium!! Mivel aki hivatalos helyröl vesz KTS-5XX,vagy Multi Diag Actia,stb csatolókat az hozzá férhet a gyártók oldalához igaz ahogy olvasgattam róla bizonyos összeg kicsengetésével a gyári szoftverhez,és ha van stabil internet kapcsolat akkor össze kötve a vezérlö egységet a csatolóval és nettel rátöltheti a legujabb gyári szoftvert vagy javitást tud eszközölni a félig halott egységekre!! Ennek a fejletlenebb változata már régen üzemel a Kárpátutcába mivel a Magyar nem megbizható eleve diagok kintröl intézi a gyár a Merciken,hibatároló lekérdezéstöl kezdve mindent:)))
A vaterával semmi, olyan mint az ebay, csak magyarosan :) De az ebayen ha 500$ a termék ára akkor annyiért rakják ki és nem 2$-ért, hogy "üsdd le tesó, majd megegyezünk, addig sem kell jutalékot fizetnem és a felelősség sem terhel"....
Valahol a Ross-Tech-nél olvastam, hogy a világon semmi baj nincs ezzel. A support-ért, ha szükséges, kell fizetni ~100USD-t és kerek a világ, ha nem kell support, ezer évig működik legálisan.
Röviden: van weboldala, ahol használt, másodkéz terméket árul. Ez így rendben is van, csak az nincs rendben, hogy ugyanazt kiteszi egy árveréses oldalra is.
Egyébként jó személyes kapcsolatunk is van Janival.
Ez is egy kereskedelmi csatorna. Engem nem zavar. Én ott veszek meg mindent ahol az adott , jogtiszta, terméket a legolcsóbban vehetem meg. A minap egy Fluke hálózatanalizátort újítottam az USA-ból - nem 2 forinttal olcsóbban! - az ottani Fluke-tól, és még a garancia is worldwide. Ez a verseny! Jó nekem és annak a kereskedőnek aki értelmes áron árul. Ha pedig egy piacot védeni kell, és értelmes ok van rá, olyan politikusokra kell szavazni, akik megteszik.
Direkt azért nem lehet már megvenni, hogy elkerüljék a garanciális és egyéb biztosnági problémákat. Logikus, hogy amit loginnal védenek, az veszélyes vagy lopás ellen van. Miért adnák el, hogy rontsák a statisztikát? Az autó szoftver nem open source és nem is "windows" felhasználói felület.
A programot ne adja, de a protokoll leírását és a szükséges Login kódokat lehessen megvenni. Ami most van az kb. olyan, mintha windows-ra 1 cég írhatna programot. Ha megfelelő anyagi érdek lenne mögötte ( most pont az ellenkezője mögött van ) akkor pikk-pakk szabványosítanák az egészet és egy géppel lehetne mindent javítani.....az lenne az igazi verseny...
Szerintem ez azért van mert ők fejlesztik ki a programokat és azt mondják ezt nem adom ki a kezemből. Azzal nem tudnak mit kezdeni ha valaki ír egy VCDS és Op-Com-ot ami majdnem ugyanolyan jó vagy még jobb mint a gyári műszerek. Ezt döntse el mindenki maga. De azt megtudja akadályozni hogy ezekkel nem férsz hozzá a gyári adatbázishoz, mert az megint csak az övék. Elég sokat fizetnek a szakszervizek a gyári gépek tudásáért, frissítéséért. Ezeket szerintem sosem fogják kiadni, megengedni hogy egy "kisember" csatlakozzon az ő serverükhöz.
Engem régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meddig tarthatja vissza egy gyártó az autód javításához szükséges adatokat, illetve hogyan hozhat létre monopóliumot a javításra, azáltal, hogy bennfenteseknek árulja a műszereket? Ez miért nem szúrja az EU/USA/MEA...stb szemét?
( Az adatok kiadása nem szükségszerű, hiszen az eszköz anélkül is hozzáférhet adatbázisokhoz, hogy Te tudnád a háttérben mi történik )
Igazad van. Sajnos nagyon sokan nem jönnek rá, hogy az alighasznált szabadalom ugaynaz, mint a félighasznált becsület. Egyikre sem lehet/szabad vevő lenni.
Értem én de aki nem ért hozzá az semmit nem tud a szériaszámról, meg másról sem. Meg szerintem gyári diag műszert hivatalosan szakszervizen kívül senki nem kap. Érdekesnek találnám ha pl. a ford diag beengedne a gyári adatbázisba pl. egy kulcstanításnál aut illetve in kód kalkuláláshoz.
Ezzel a szöveggel megvezetik a jóembereket. Mikor megfrissítik addigra meg az eladó már sehol. Bár hallottam olyat régebben hogy a tört Op-Com -ot lehetett frissíteni. De a vaterán levő szöveg szerintem is hülyeség.
ŐŐŐ már nem emlékszem-cégkocsi és ma mentek el vele és csak 2 hét múlva jön ismét. Valahol 1től 4ig lévő csatornákban az utolsó ablakban. Máshol nincs ilyen szám-mármint ilyen hosszú.
Nem tudom,hogy nem e ott ahol a légtömegmérő adatai voltak. Basszus nagyon rövid az agyam. Nem emlékszem rá,de ha visszajön 2 hét múlva megnézem ismét.
1es 1.6os octáviáknál vannak valami eféle kódok ha jól emlékszem csak azt nem tudom,hogy az ugyan az e,mivel ez csak 1.3 az meg 1.6 ugye.
pl. 00100000-bekapcsolt klíma meg hasonlóak.
0000100-lamda reguláció hibás.
Ha nem sikerül kideríteni a hiba okát, akkor el lesz véve egy rendes villanyvadászhoz.
A légtömegmérő értéke feltűnően gyorsan ugrállt de nem volt nagy az eltérés az értékek között. max 100. de már ez is új. Alapbeállítás elvégezve úgy ahogy az a nagykönyvben le van írva.
Rendesen indul,nem füstöl, nem eszi az olajat, 260 000km van benne. Csak épp nagyon gyenge és fullad rendesen. 110ig is úgy megy fel,mint egy 120as skoda 140re :-)))
Majd 2 hét múlva visszatérek rá. Addig is danke schőn :-)
Egy másik fórumról jöttem ide,hátha valaki tudna segítteni.
Egy felícia pickuppal (1.3mpi) küzdök már 2 napja.
A jelenség,hogy nagyon lusta. 110 a vége. nemrégen volt gyűrűzve,komplett kipufogó rendszer cserélve, légtömegmérő is új. Gyertyák is. Minden gyári,semmi sem utángyártott. 110 a vége, illetve 10 km után talán már 120ig is elmegy. Gázadásra fullad nagyon. csak negyed gázt lehet adni-addig egész jó.
Van egy hibakód amit kidob mindíg vagyis a hibatároló üres,viszont a mérőblokkban szerepel: 00010110 ami áttugrál 00010111re. Mivel nem értek a villany részéhez, ezért kérdezlek benneteket,hogy ez mi lehet-vagy egy segédlet is jó ezekre a kódokra ha van valahol a neten. Még talán egy kompressziómérést megejtek holnap és egy üa szűrőt. A hibakódnál ha jól tudom csak 00000000nak kéne szerepelnie.
Rendben urak, vettem az adást, a soros portos megoldás a nyerő valamilyen összetételben:)) Még jó,hogy ezt az USB-s kábelt kölcsönbe kaptam, és nem pénzt adtam érte:))
Gyári légtömegmérő lett beletéve.1-2 ezer kilométerrel ezelőtt lett az adagolófedél tömítés is cserélve próbáltam ugyan oda visszaállítani.Lehet h ez nem sikerült és csak most tűnt fel a fogyasztás megemelkedése??? Itt keressem a hibát inkább?Ha igen mely értékeket kell megnézni a vag-commal?
Asszem talán két nyomás érték különbségéből diagnosztizál. Ha nem tévedek akkor nálad az áll fenn hogy az ABS-nél mondjuk mér 10bar-t de a pedál csak 1-2bar-nyira van lenyomva. Vagy valami ilyesmi majd valaki kijavít...
Akkor itt lesz a baj. Megpróbálom leírni érthetően hátha sikerül. Azért írja vissza a féklámpa kapcsolót hibára mert ahogy azt írtad akkor villan be a féklámpa amikor már fog a fék. Ebből azt diagnosztizálja hogy a féknyomás (ABS-nél) túl nagy közben a pedált (elméletileg) épphogy csak nyomod. Én szoptam ezzel 3B-s Passat-nál 4B-s Audi A6-nál meg A4-nél is. Az a lényeg hogy úgy legyen beállítva hogy amikor rálépsz a fékpedálra SZINTE egyből villanjanak a lámpák.
Cserénél úgy próbáltuk beállítani, hogy amikor már valóban fog a fék, akkor már jelezze hátul. Épphogy hozzáérésnél nem akartuk, hogy villogjon feleslegesen.
Fékpedál lógást nem tudom, jövő hétvégén leellenőröm, köszi az ötletet.
VALEO lett vásárolva, nem vagyok képben hogy ez gyári-e.
Akkor abszolút a féklámpakapcsoló környékén kell keresnem a hibát?
Egy van benne. Nem lehet, hogy csak simán nincs jól beállítva? Nem lóg a fékpedál oldalirányba? Lehet lóg, és nem mindig nyomja meg a kapcsolót. Gyárit vagy utángyárit tettél bele?
Na visszakeresgéltem. Szóval akkor egy RS232-es kábelt kéne ehelyett az USB-s helyett beszerezni, és azzal menni fog az élő adat is? Persze ehhez kéne egy RS232 portos laptop is.
Hát ezzel azért gond lesz, mert a laptop-on nincs soros port, csak usb. De ezt amúgy nem értem. Csak a soros porttal lehet élőadatot olvasni, az usb-sel nem???
Segítsetek lécci, mert egyenlőre láma vagyok ebben a VAG-COM témában.
Adott egy Skoda 120l :)) Ebben benne egy Fabia 1,4MPi (50kW) moci injektorral. Csak a motorvezérlő ECU van benne (ez is ki van üttetve, hogy ne kérje az immot, mert a műszerfalat nem hoztuk el a fabiából), a többi vezérlő nincs. A motor egész jól működik, egy-két kisebb apróságot leszámítva. Éppen ezért került képbe a diagnosztika. Namost a gyári OBD csati nincs meg, viszont megvan a motorvezérlőtől jövő K-Line, így rá tudtam az ECU-t csatlakozatni (természetesen a 12V és a két test kíséretében) egy USB KKL kábellel a Laptophoz. Aztán adott ez a VAG-COM progi. Látja is az ECU-t, adatokat szépen kiolvassa, hibakódot olvas/töröl. De mikor az élőadatokat szeretném olvasni, és elindítom a motort, akkor egy sornyi adatot beolvas (pl fordulat, hőfok...), és megszakad a kapcsolat az ECU-val, és nem is látja. Ha leállítom a motort, és újra indítom a progit, újra látja, de élőadatot nem tudok olvasni.
Sziasztok! Felicia központi befecskendezős ECU sokszámjegyű kódját vissza lehet fejteni? pl. kW adat, immobibliser, ilyesmik. ez a kód: 441.0.4046-023.6
Ha már itt vagy, hadd kérdezzem meg: ha lefrissítem a csatolót 908 angolra, akkor fog még menni utána a magyar 805-tel? Vagy inkább várjam meg a magyar 908-at?
Tud Valaki segíteni 94-es TDI 1Z motorkódú golfomba légtömegmérő csere után megnőtt a fogyasztás.Az autó dinamikusabb még attól is mint az előző légtömegmérővel mikor az még jónak mutatkozott.Akkor 5-5.5l/100 km volt a fogyasztása most + 1 liter. Szükséges valamely érték után állítása?
Sziasztok mit jelent ez a hibakód, mi okozhatja. Az autó motorja alapjáraton egy kicsit rángatolózik de menet közben nincs gond. Eddig kétszer írta be egy héten belül.
Address 01: Engine Control Module Part Number: 038 906 012 CA Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G500SG 2806 Software Coding: 00002 Work Shop Code: WSC 06441 1 Faults Found: 17969 - Quantity Adjuster (N146): Control Deviation P1561 - 35-10 - - - Intermittent
a következő miatt nem láthatod, a motor hideg, open loop uzemmod van, vagyis a lambda meg nem melegedett fel, ertekelhetetlen jelet ad, az ecu ilyenkor tiszta vezerlesi uzemmodban mukodteti a befecsiket, ilyenkor az uzemanyagtablabol kiolvasott adatok alapjan lesz a befecskendezes. ha a closed loop feltetelei teljesulnek, at fog lepni, ilyenkor mar lathatod az ertekeket...
A szonda képes rá, mert a fűtése rendkívül gyors, csak nincs értelme, mert a motor még messze nem az üzemi paraméterekkel üzemel, így a károsanyagkibocsátás nem tartható kézben. Ahhoz fel kell melegednie a katalizátornak és a motornak.
azt hittem az csak egy plusz funkció amit be kell kapcsolni...
regen arultak egz kütyüt amit radugtal ODB keresztül az feltöltött valamit és müködött ez a funkció, arra gondoltam hogy ez VAG comos megoldás butitva.
azt hittük talán az ázik be mivel ott van ugye pont a vízelvezetés alatt, szétszedtük de semmi "elváltozást" nem találtunk benne így újra lett pasztázva és visszarakva
rendben köszi így teszünk, ilyenkor biztos ír be hibát mert ahogy gondolom ez a szemét biztos nem írt be semmit és full üres lesz a hibatároló,
mert ez a hiba igazából nyár elején jelentkezett először, akkor sem volt semmi hiba a hibatárolóban nem tudtuk mi lehet, a központiegységet pasztáztuk újra és azt hittem jó lett mert nyáron a hiba nem jelentkezett, keveset megy az autó garázsban áll mindig
Tud Valaki segíteni 94-es TDI golfomba légtömegmérő csere után megnőtt a fogyasztás.Az autó dinamikusabb még attól is mint az előző légtömegmérővel mikor az még jónak mutatkozott.Akkor 5-5.5l/100 km volt a fogyasztása most + 1 liter. Szükséges valamely érték után állítása?
Mivel szervízben dolgozom ezért én mindig kicseréltem a kábeleket majd megfelelően leszigeteltem a gégecsövet hogy ne mehessen bele a víz. De szerintem csak szárítsd ki. Persze előtte mindenképp nézzétek meg hogy biztos ezt írja e be a hibatárolóba.
Elvileg valami olyasmit fog beírni hogy:
Motorfordulatszám jeladó nincs jel/kommunikáció szorványos
igen persze a hibatár olvasásával kezdünk csak azért írtam ide hátha valakinek már volt ilyen és könnyebben elindulhatunk valamerre
igen ám de erős esőben is "beázik" akkor és olyan mintha valami százéves autó lenne mert nem akar elindulni (ég a pofám:), főleg most hogy ilyen esős idő van/lesz)
akkor megpróbáljuk valahogy leszigetelni a kábelköteget vagy valami ötlet hogy hogyan lehet ezt e problémát megoldani?
Beázik a motorfordulatszám jeladó kábelkötege. Számtalanszor jártam így. Ha belenézel a motortérbe közvetlen a blokk és a hűtő közt lent megy el egy gégecső és abban vannak ezen jeladó vezetékei.
ha lemosom vagy nagyobb eső éri nem akar elindulni első másodikra csak nagy nehezen harmadikra, mintha valami tiltana vagy nem tudom utána ha elindul mintha mi sem történt volna,száraz időben soha nem csinálja
valaki találkozott már ilyennel?mi romlott el mi ázik be vagy mi tilt?
161142, 160142, de ezzel csak a km kijelző változik. Nem lehet szoftveresen, balkormányos óra eprom tartalommal sem jó. Vagy valami gombkombinációval megy vagy sehogy. Egyúttal keresnék is hasonlót, 6Y1 919 880 C.
Van valakinek tapasztalata skoda fabia 1 MFA(MFD) óra kijelzőjének UK-ról európaira kapcsolásában? A bal LCD-n MPG-ben számol km/l helyett. Fizikailag ugyanaz az óra mint a balkormányos. Szoftveresen nem lehet átkódolni, csak a km számláló áll át. A nyomogómb nyomása melletti gyújtáslevétel ennél nem működik.
95-ös Audi 80-asomnak van egy olyan hibája, hogy meleg utastér esetén a fordulatszámmérő és az összes visszajelző lámpa(kivéve a légzsákot) nem működik. Melyik kábelben, hol lehet kontakthiba szerintetek? Talán a testkábele közös ezen visszajelzőknek, a panelen lehet szakadás?
A Felíciában (Skoda) vettem olyan indexrelét, ami tudja ezt, és megy vele a vonóhorog visszajelzés a műszerfalon, nem kellett benn semmit átkötni. Lehet, hogy a VW stb. is tudja, illetve létezik hozzá ilyen indexrelé. (Elvileg egy csoport.....)
Hol találom a műszerfal-mutatóinak tesztjét? Egyszer már találkoztam vele, de most nem lelem, pedig a guglit is túrtam már.
Van egy 2000-es Octavia, aminek hol rendesen működik a műszerfala, hol nem (de általában nem). A sebesség, fordulat, vízhőfok- és üzemanyag szintet jelző mutatók meg sem moccannak.
haver 4es golfjába(2001) szereltünk egy oktávia(2003) magnót, sajna a golf csatlakotójából hiányzik a canbus tüske és nem nagyon van világítás (a magnón) ...
honnan lehetne levenni egy jelet neki ? Elvileg van benne comfort modul, annak vmk lábáról?