Keresés

Részletes keresés

Slica Creative Commons License 2004.11.25 0 0 796

Igen járunk kiállitásra. Tibeti terrierem ,an. Éppen most nevelt fel 5 gyönyörüséget, akik fantasztikusan jó családokba kerültek. 1 kispasi itthon van, annyira csúcs többek szernt, hogy még nemtaláltam meg Neki az igazi gazdit. Sőt azt hiszem az én vagyok

Tibet Skar Ma néven láthatsz minket

Vicuska a legédesebb anyuka számunkra. Nagyon elfogult vagyok. Lehet nevetni

Előzmény: gwendike (784)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.25 0 0 795
Valóban nem vagyunk kutya pszichológusok, de vannak kutyáink és vannak tapasztalataink. Nem igaz, hogy nem szeretnek kiállitásra járni. Van olyan, aki nem szeret, az enyémek szeretnek. Idén sajnos többet voltam kórházban, mint itthon és többször problémát okozott, hogy a benevezett kutyát hogy vigyem el egy-egy kiállitásra. Van egy lány, aki szinte alig ismerte a kutyáimat és elvitt 2 kutyámat külföldre és nagyon szépen viselkedtek a kutyák, sőt az egyik BOG lett. Én azt gondolom, hogyha egy kutya megszokta a kiállitást és sikerélménye van, márpedig ha a gazdi örül, az jó a kutyának, akkor szereti a kiállitást. Ha megszokja és megszereti, akkor örömmel megy a ringben, akárki kezében legyen is a póráz és egyáltalán nem várja, hogy végre kijöhessen. Az egyik szukám amikor elindulunk a ring felé és még várunk a sorunkra, akkor már rángat, hogy menjünk be. Ahogy bementünk csak rám figyel és örömmel teljesiti a beállást, a futást akár 40 fokban az aszfalton hosszú fekete szőrrel.
Előzmény: lhakhang (791)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.25 0 0 794

Több kölyköt neveltem már fel és többször előfordult, hogy fiatal korban hányt a kutya. Ez elmulik.

Én azt tapasztaltam, hogy a kutyáim szeretnek kiállitásra járni és persze agárpályára vagy a Dunapartra is. Előfordul, hogy egy-egy kutya nagyon szép és nagyon alkalmas lenne a kiállitásra, de valamiért mégsem szereti és nem is szeretné. Ez a legnehezebb. Most éppen van egy ilyen kutyusom, 8hónapos, nagyon szeretem. Sokáig nem akarta, hogy szeressem, ha ez azzal párosul, hogy neki fürdeni kell, ki kell menni az utcára, be kell szállni az autóba. Aztán belejött. Bár autózni utál, be kell tenni és egész úton fekszik, ki sem néz az ablakon és látom a kis fejecskéjén, hogy utál engem is és azt is ahova megyünk. Amikor kiszállhat, nagyon boldog és utána végig produkálja magát a kiállitáson is. Fél a nagy kutyáktól, de ha valaki ránéz, már emeli is a fejét és büszkén megy. Szinte mindegy, kinek a kezében van a póráz. Ha beteszem a ketrecbe, ott szépen alszik, mintha kizárná a világot a ketrecből. Igaz, sok munkám és sok szeretet van mögötte, de azt hiszem, ezért érdemes kutyázni. Én nem tudnám elképzelni, hogy csak azért csináljak egy almot, hogy eladjam a kutyákak akárkinek. Szeretem tudni, hogy mi lesz az apróságaimmal.

Igazad van neked is, nem mindig sikerül minden a lehető legjobban, de próbálkozunk és sokan sikerrel.

Szerencsére kipotyognak a kiállitásról azok, akiknek nincs elég "tudásuk" a fajtához, nincs elég kitartásuk.

Előzmény: bobbor (793)
bobbor Creative Commons License 2004.11.25 0 0 793
Kanitkabir, amit írsz, úgy gondolnám én is. De! Én egy szóval nem mondtam, hogy ne lehetne valaki kutyás, kiállító és tenyésztő. Sőt mindnek kell lennie. Én azt mondtam, hogy a kutyázás (kutyával való onfeledt foglalkozás), a kiállítás és a tenyésztés három különböző dolog. Ha a tenyésztés arról szólna, hogy mindíg csalhatatlan biztos kézzel nyúlunk a legjobbhoz és mindíg minden tökéletesen sikerül, a kiállítás pedig egy nagy közös buli lenne, ahol remek kutyáinkat egymásnak megmutatjuk és megbeszéljük hogyan csinálhatnánk még jobbakat, akkor igazatok lenne. De ha nem pont így működnek a dolgok, akkor lehet, hogy nekem is van egy kis igazam. Egy kutyánk nekünk is van, amelyik szemre élvezi a kiállítást, de mindíg hány egyet mire odaérünk, mert nem bírja az autót. Akkor most jó neki vagy sem?
gwendike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 792
Nem tudom. De az fix,hogy a spanim imádja. februárban jössz a cacibra? ott megláthatod
Előzmény: lhakhang (791)
lhakhang Creative Commons License 2004.11.25 0 0 791
Nem vok kutyapszichológus, gondolom ti sem, Én mégis inkább azon a véleményen vok, h. a körülöttük lévő nyüzsgést szeretik, meg azt, h. ők vannak a figyelem középpontjában. Vagy esetleg ahogy a ringbe lépnek,tudják, h. nem kell már sokat kibírni, megyünk haza!:)
gwendike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 790
A SZÁMBÓL VETTED KI A SZÓT!ÖRÜLÖK,HOGY RAJTAM KIVÜL MÁS IS ÍGY GONDOLKODIK.
Előzmény: Kanitkabir (787)
gwendike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 789
Kölcsön adjam a kanomat? Akkor meglátnád milyen egy kutya,aki imádja a kiálítást. És nem csak ,ha én viszem. Fiatal felvezetésre el szokták kérni és nagyon élvezi.
Előzmény: bobbor (786)
lhakhang Creative Commons License 2004.11.25 0 0 788
bobbor: nagyon egyetértek veled! az idősebb szukánkat soha nem tanítottuk beállni, vagy a körben mozogni, mégis ez volt az első, amit kiemeltek a kiállításokon, h. "jól mutatja magát". Viszont azt is tudom, h. nagyon nem szerette a kiállításosdit, végig rajtam volt a szeme, mintha azt mondta volna: " de csak a Te kedvedért" Viszont vannak kutyák, akik senki kedvéért nem hajlandók végigmenni a körben. Az meg, h. élvezik-e a kutyák a számunkra sem mindig jó mókát? Nem hiszem.Inkább az utána való dícséretet, a gazdi figyelmét.
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.25 0 0 787

Szeretnék hozzászolni. Egy jó ideje csak olvasom az oldalt, de most úgy érzem irnom kell. Az én életemben a kutyázás, a tenyésztés és a kiállitás ugyanarról szól. Azért tartok kutyákat, mert nagyon szeretem őket és ha már vannak kutyáim, miért ne lennének olyan minőségüek akikkel kiállitásra is lehet járni és miért ne tenyésszem a saját jó minőségü és eredményes szukáimat, főleg ha szeretnék egy igazán jó kutyát. A kiállitás fontos, mert jó a társaság,a kutyák jól érzik magukat, mert nekik az a jó ami nekünk, a gazdinak. A tenyésztést mindig összekeveri mindenki a szaporitással. Vannak azok az emberek, akiknek folyamatosan vannak kiskutyái, sőt több fajta is, és vannak azok akik csak 1-2 fajtát tartanak és csak akkor van alom, ha ők maguk is szeretnének egy párositásból utódot látni és továbbra is kiállitani, tenyészteni. Számomra és szerencsére még néhányunk számára, erről szól a tenyésztés.

Előzmény: bobbor (779)
bobbor Creative Commons License 2004.11.25 0 0 786
Az MKSZ kiállításokat én is élvezem. Az egy másik világ. Én csak nézem a kutyákat. Igen nehezen hiszem, hogy bármelyik élvezné, hogy reggel 8-9 órától jó esetben 3-4 óráig egy kis ketrecben, vagy annak a tetején dekkol, és csak néhány rövid séta jut. Kizártnak tartom, hogy megszületett már az a kutya (a süketeket leszámítva) amelyik jól érezné magát egy csarnoképületben, ami még nekünk embereknek is zsúfolt és zajos. Ugye nem igaz, hogy ennél ne lenne számukra jobb időtöltés. Persze, nekünk is büszke a kutya, hogy ő fürdik és boldogan ugrik a kocsiba reggel, de nem azért, mert imád kiállításra járni, hanbem mert ő velünk lehet, amíg a többi itthon marad. Kivételek mindíg vannak, de a kutya az kutya marad. Számára az a jó, ha átjátszuk vele a hétvégét.
Előzmény: gwendike (785)
gwendike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 785

Ez nem teljesen így van!

Ha megnézed majdnem minden tenyésztőnél van úgymond "csak" hobbi kutya is. Kivétel,aki a kutyákból él.

Nem tudom,akkor én biztos más körökben mozgok,de az ismerőseim közül majdnem minden kutya élvezi a kiállítást. Sőt!Van amelyik hisztizik,amíg be nem szállhat a kocsiba.

Az enyém például ,ha megkozmetikázom este,akkor tiszta dili,amíg nem indulunk. A kiállítást élvezi!És nem egy kuytát láttam,aki örömét leli benne. De van a másik véglet is. Nekem 8 kutyám van. 1 hobbi, az egyik nem szereti a kiállításokat,ezért már nem is viszem (megvan a HCH, elég neki),de a többiek szeretik. Az ICH kutyámat például csak azért viszem még mindig,mert igényli.

Előzmény: bobbor (783)
gwendike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 784

KÖSZI!

Te is jársz kiállításra?Milyen kutyud van?

Vannak ám kivételek!Mi például kiállítás bucsúztatóként csináltunk egy bográcspartit az MKSZ derbyn. Nagyon jó volt a hangulat. Sajnos, a MEOE derbyn erre nem volt lehetőség.

Előzmény: Slica (781)
bobbor Creative Commons License 2004.11.25 0 0 783
Azért általában igen. A kiállítást a kutyák elenyésző része élvezi. A tenyésztő legszivesebben "elásná" a hibás kutyákat, a kutyás ilyet nem tesz. A tenyésztő a saját fajtaképe alapján tenyésztene, mégis kénytelen a kiállítási vonalakat szem alőtt tartani. Sorolhatnám akármeddig. Ne áltassuk egymást és magunkat. A kivétel, amikor a kutyás passzióból eljár kiállításra és nem érdeklik az eredmények, és ha lefial a kutyája a kölyköket elajándékozza a barátoknak.
Előzmény: gwendike (780)
Sirrah:) Creative Commons License 2004.11.25 0 0 782
Slica Creative Commons License 2004.11.25 0 0 781
Nem tudom KI VAGY, de nagyon egyetértünk..Üdvözletem,az ismeretlen ismerősnek
Előzmény: gwendike (778)
gwendike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 780
Ez nem minden esetben van így!
Előzmény: bobbor (779)
bobbor Creative Commons License 2004.11.25 0 0 779
Biztosan úgy van, ahogy mondom, de mielőtt elmerülnénk rózsaszín álmainkban leszögezhetjük, hogy másról szól a kutyázás, másról a tenyésztés és megint másról a kiállítások.
Előzmény: gwendike (778)
gwendike Creative Commons License 2004.11.24 0 0 778

Szia!

Szerintem egyáltalán nem igaz,hogy a kiállításon neki megy vki vkinek(tisztelet a kivételnek). Mi azért járunk,mert baromi jó a hangulat,nagyon jól érezzük magunkat, barátok között lehetünk. Sőt!!!Új barátokat szerezhetünk, kellemes hangulatban tölthetjük a napunkat.

Az,hogy itt neki esik vki vkinek az csak azt mutatja,hogy ide is eljutnak a tudálékos ba....Sajnos ők mindenhol jelen vannak, és örömüket lelik benne,ha kötekedhetnek. Nekik üzenem,hogy találhatnának maguknak más elfoglaltságot,mert a kutyáz nem erről szól!!!!!!!!!!4

Előzmény: bobbor (774)
Slica Creative Commons License 2004.11.24 0 0 777
O.K.
Előzmény: bobbor (776)
bobbor Creative Commons License 2004.11.24 0 0 776
Én csak az okát kérdeztem. Azt nem állítottam, hogy idegesít. Én a kiállításokra is azért szeretek járni, mert rendben tartja a vérnyomásom és emeli az adrenalin szintemet
Előzmény: Slica (775)
Slica Creative Commons License 2004.11.24 0 0 775

Ha követed a média hireit,olvasol,TV-t nézel sokkal cifrább a helyzet,mint ezen a topikon. Mindenkinek lehet véleménye,rossz hangulata,ilyen a tükör amibe itt is belenézünk.

Kár ezen problémázni.

Egy elegáns mozdulat,és ennyi.

Velem kiállitáson sem lehet frakciózni, a való életben sem,és én ettöl boldog vagyok

Miért izgatod magad?

Én örülök,hogy sokan benéznek,véleményt mondanak,és????

Előzmény: bobbor (774)
bobbor Creative Commons License 2004.11.24 0 0 774
Azt csak remélem, hogy jobban bírja, viszont akkor nő be a növendékbe. Addig legalább kímélhetjük. Nem ide tartozik, de azért megkérdezem. Vajon mért van az, hogy itt mindíg nekimegy valaki valakinek? Talán azért, hogy kiállítási hangulat legyen?
Előzmény: Szilmaril (770)
rose30 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 773

karin04

????????

karin04 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 771
Kedves rose30! Azért, mert nem járok kiállításra, attól még olvashatom a topic-ot és érdekelhetnek a kiállítási események,nem gondolod? Kutyám még lehet vagy nem? Vagy talán ez egy belterjes társaság,ahova nem lehet bekerülni? Nem egészen értelek....De még a Te hozzászólásaidat sem nagyon láttam....
Előzmény: rose30 (769)
Szilmaril Creative Commons License 2004.11.24 0 0 770

Együttérzek vele, én is mindig rosszul vagyok kocsiban!:)

És 5 hónap múlva miért lesz jobban?:))

Előzmény: bobbor (768)
rose30 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 769

Kedves karin04!

Azért, mert nem járok kiállításra, attól még olvashatom a topic-ot és érdekelhetnek a kiállítási események,nem gondolod? Kutyám még lehet vagy nem? Vagy talán ez egy belterjes társaság,ahova nem lehet bekerülni? Nem egészen értelek....De még a Te hozzászólásaidat sem nagyon láttam.... 

bobbor Creative Commons License 2004.11.23 0 0 768
A nevezés elmulasztásának csupán kíméleti okai voltak. A derby kanunk annyira rosszul van az utazások alkalmával, hogy amikor megszerezte a hjch-t eldöntöttük, hogy 5 hónapig nem visszük sehova. És azt hiszem tényleg nem fogjuk többet, mint muszáj.
Előzmény: Szilmaril (765)
Szilmaril Creative Commons License 2004.11.23 0 0 767

Tényleg nem neked írtam!:)

Tudom, hogy te miért nem neveztél.

Előzmény: Slica (766)
Slica Creative Commons License 2004.11.23 0 0 766
Bocs.nem nekem irtad! mi a Vica kismamasága miatt nem neveztünk,de ahogy nő a kicsi megyünk mi még kiállitásra.
Előzmény: Szilmaril (765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!