Egyébként személyesen nem voltam jelen, de kicsiny ám annál eszementebb kollektívám arcai közül talán még emlékszel egy szakállas jézuskrisztusra és egy magas feketehajú vékony lányra aki valahogy nem tudja abbahagyni a táncot...szép kis buli lehetett. Utoljára akkor voltam illegálon amikor kenguruék felfedezték a halásztelki árteret. Csak az annyira kiesett, hogy a rendőrségnek "faszomnakvankedvekimenniapicsába" hangulata volt tőle.
ui. raven izlését dicsérni jobb, hátha láthatunk egy kezdő arcot a végtelen-boldogság-megváltásában
Amúgy goaparti: utoljára a pesterzsébeti állóhajón voltam (gubacsi-híd) óriási buli volt, kéccer is jöttek a geci rendőrők, de a dídzsé nem adta fel :)) jessz asszem még bilincsben is tekerte vóna
Attól függ, hogy definiáljuk a "jelentős dolog" fogalmát. neked nyilván nincs semmiféle fasz viszonyítási alapod(ill. max azt nevezed jelentősnek, ami megerősít a nihilista züllés állapotában), dehát engem ez nem izgat, hehe:)
Nihilista züllés sem létezik, ugye.Amúgy ezen beszólás alatt kábé tízsszer hangoztattad hogy téged nem izgat/nem érdekel/leszarod.Elég zavaros...
Lófaszt...:) Egy ímélcímmel semmit sem lehet bizonyítani, sosem netezek otthonról, más is megadhatta a címemet...stb. (Az igazi név meg nem tudja mire vélni, hogy ki a fasztól kapott cédéket meg könyveket, hehe:)
Á, két perc alatt kiderítik, nyugi.Egy email-címmel rengeteget lehet bizonyítani, netes pályafutásod során biztos többször is elküldtél vitális infókat (ilyenek pl. az email-cím csere,stb.) szépen visszagombolyítják.Nem lehet megszökni, minden lépésedet regisztrálják :)
Meg persze tökmindegy, mer' belőlem sosem lesz miépelnök. Mondtam má', szerintem a miép nem eléggé radikális.
20 év múlva máskép látod, nem leszel az a lelkes ífjú titán
Egyébkén' meg. Te pofázol?:-Đ Aki kupolákban meg robotokban hisz, az ne pofázzon nekem arról, hogy mi a baromság...
Mé, bizonyícsd be hogy nincs igazam, na lássuk.Szerintem a holdraszállás is kamu volt, valamelyik stúdióban szimulálták az egészet.A hold csak egy hologramm amit felvetítettek a kupola belsejére
én vagyok az objektivátor bazzeg.
Biztos, hogy nem én?
Most most van. "Ha" nincs. Nincs fasizmus és kész. És te mi lennél bazzeg?:-Đ
Ugyanaz, mint most.Hedo-nihilista.Engem egy rendszer se érdekel, mindegyik ugyanarra a szarra alapul.
A magadfajták életének meg az az egyetlen célja, hogy bebizonyítsa a magamfajtáknak, hogy az életnek nincs célja.
Heh, neem... neked az a célod hogy fasiszta legyél, persze.Mongyuk én látom mekkora nulla egy cél is ez, dehát ugye kár meggyőzni erről téged.
Továbbá, hol érdekel az engem, hogy te hova nem írogatsz?:) (Mellesleg, szerintem nem is keresztény topikba írtam, de mindegy).
Na várjá.Én a keresztény topikot példának hoztam fel: ha valaki nem hisz istenben akkor ne irjon keresztény topikba.Te nem hiszel a demokráciába, ellenben külön topikot csinéltél róla, akkor most kinek van igaza? (
"A magadfajták életének meg az az egyetlen célja, hogy bebizonyítsa a magamfajtáknak, hogy az életnek nincs célja. ")
-> vagyis a magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk.Ezt csinálod, si?
Gondolod, hogy téged semmi sem befolyásolt "nagyívű filozófiai elméleteid" létrejöttében? Szép álmokat.(ha tényleg így gondolod, akkor legalább ne ajánljál többet könyvet, mer' szinte most is, a könyv minden lapján ráismerek valamelyik szövegedre, amiket bizony nem Vonnegut kölcsönzött tőled, ja tudom, benned már mindez megvolt, ő csak megfogalmazta, akárcsak Mansonnál...igen, persze)
Nézd: Vonnegut könyvét (ez az egyeteln könyv amit tőle olvastam) szeptember végén vettem meg.Akkor olvastam először, addig csak a nevét ismertem.Azelőtt nem is írtam róla, ezt megnézheted.Jó, nehéz elhinni, de tényleg így van.Pont azért teccik, mert mintha saját gondolataimat látnám benne.Ugyanígy vótam rengeteg más könyvvel (pl. Ortega könyvével is).
de visszatérek a provokációdra: Gondolod, hogy téged semmi sem befolyásolt "nagyívű filozófiai elméleteid" létrejöttében
Mindent a külvilágtól kapok.Nincs egyetlen eredeti gondolatom sem.Mindent elmondtak, leírtak előttem.Ezért vagyok gép.Ezért gép mindenki.Ezért csak egy felfogó-észlelő-érlelőgép mindenki.Mintha te a saját eszméidet propagálnád...
Én legalább veszem a tiszteletet és nem küldök ultrajobbos könyveket
Ultrajobbos könyvet én se küldök neked, azért bennem is van annyi tisztelet :))
olyan könyvet fogok küldeni neked, ami Velem totálisan ellentétes, ami még mélyebbre taszít a lejtőn, hehe:)
Én is pont ezt tettem: olyan könyvet küldtem neked, ami Veled totálisan ellentétes hehehe
ami még mélyebbre taszít a lejtőn, hehe:)
na ki is a nihilista te barom, én legalább felfele akartalak tolni a lejtőn (rossz lépés volt mondjuk).
Sz'al elhiszem, hogy idegesítő a "felvilágosító hadjáratom"(engem is idegesít), de azon eléggé meglepődtem, hogy te vagy az első aki fölháborodik rajta.
mer én vagyok az első aki se nem jobbos, se nem balos, se nem közép, se nem semmi.Maximálisan próbálok elhatárolódni, ezért aztán csak fikázok mindenkit, jogosan, mert a játékosok nevetségesek, a bíró le van fizetve, a nézőnek pedig mindig igaza van :)
"Amíg építesz, tkp. rabja vagy magadnak, a terveidnek, logikusságodnak.Azt csinálod, amire terveztek. "
Azt kell akarni, ami muszáj.
A válaszoddal ellent próbáltál mondani nekem?? mert csak elismételted az állításomat (a kukás azért üríti ki a kosarat, mert muszály neki, mer ő csak egy kukás, neki az a feladata).
"Sőt, veszed a téglát és saját magad képét kezded masszírozni vele, na az milyen? "
Ja, csakhogy a te kezedben szivacs van, nem tégla. engem nem baszol át.
Egy lenyúzott embernek a szivacs is ugyanolyan fájdalmas...Ennek ellenére pont azon vagyok, hogy téglát csináljak a szivacsból: pont ez a Lét értelme, nem??
De má' megin előjött ez a hülyeség belőled, hogy "az embert vmire tervezték" meg hasonlók. Egyfelől jössz a nihlista szöveggel, másfelől meg ezekkel a beprogramozottság-fantazmagóriákkal...
Heheh, álljunk csak meg.Te is nihilista vagy, de attól még fasizmusról papolsz (emlékeztetlek:
"
A valóság? Lehet hogy minden amit látsz csak egy illuzió, de te tökéletesen elhiszed.Lehet hogy az ég nem kék, sőt nincs is ég. "
nem lehet, hanem biztos, hehe:)) )
Tehát én úgy állok hozzá hogy semmi sincs.De ha már együtt áltatjuk magunkat és élvezkedünk ebben a nagy szerencsekerékben, akkor arról is van egy véleményem (mégpedig az, hogy robotok vagyunk).
Két lábon járó önellentmondó-gép vagy bazzeg, de ha nálam felfedezel valami "logikátlanságot" akkor egyből nem teccik a rencer. Hogy is van ez?
Nem én vagyok önellentmondó, hanem a valóság az.Én csak azt mondom, amit látok.Nem azt, amit tudok.
Egy kupola sincs. Baromság az egész kitaláció.
Yeah.Egy ÉN sincs, baromság az egész kitalá@>#&
Azt is csak elképzeled, hogy valami nélküled is van, és ez alól úgysem tudsz kibújni
Ja, elképzelni el lehet, de hinni benne: egyenlő az önmegtagadással.
Tudat nélkül nincs létezés. Minden választ az Én-ben kell keresni.
Ja.És ebben a konklúziódban sem befolyásolt senki, mi? Ez egy tök eredeti mondat.Descarte-ot is csak elképzelted.Te alkottqad őt.Ő is csak azért van, mert TE találtad ki, és TE voltál az, aki leíratta vele a cogito, ergo sum-ot.Szóval akkor te se vagy jobb nálam, így elméletben (gyakorlatban biztos nem:)
Még ha igaz is, a legnagyobb baromság akkor is ezt a "nagy, egyedüli és legvégső igazságot" hirdetni(mármint hogy semminek sincs értelme), hehe:)
"Semmi sem igaz, csak ez"...Lófaszt. Akkor má' inkább mondjad azt, hogy nem akarsz igazságot.
Faszt.Én azt mondom, amit tudok, és amit én tudok, az az egyetlen igazság.Ez triviális.Nem is erről van szó.Te folyton arról próbálsz meggyőzni, hogy nem az én apukám az erősebb.De én nem is mondtam, hogy ez így lenne.Én csak azt mondtam, hogy apuka nem is létezik (ill. csak egy apuka van, ÉN, hehe, nade ez már a te mondatod, bocs átugrottam a szkriptet, mejek iszok egy kávét amíg újra beteszik a tekercset.)
Snitt.
Lehet hogy ezer év múlva sokat fog érni egy épségben megmaradt panelház, de attól még ugyanúgy elsőre meg lehet majd különböztetni egy barokk lakóépülettől.
Jó panelház, micsoda köcsög példa.Elvégre a középkorban se barokk kastélyban laktak a parasztok.Beszéljünk inkább a hi-tech épületekről.Amelyekben legalább annyi munka van mint egy barokk kastélyban.
Megaztán, egy barokk kastély picsa a piramisok melett, amelyeket több évtized alatt húztak fel, a piramisok szintén gyökerek a Stonehenge mellett, estébé.Végülis a természet csodái az egyedüli értékes kunstwerkek, nem? Pl. egy tetves hangyaboly.
Senki sem halt még bele hogy megtanulta, ennek és ennek a versnek mi az üzenete...
elég kár.
Legfeljebb rájött, hogy a vers ennél többet mond.
Ja de sokkal nagyobb performansznak számít ha magától jött vóna rá.
Úgy beszélsz, mintha neked nem tanítottak volna verselemzéseket bazzeg.
Sze pont azér beszélek így mer tanítottak rá, érted.Mert belekényszerítettek egy kurva sémába.Mer gyenge gyereklelkemnek beetettek egy csomó faszságot.Mér, neked nem azt tanították, hogy mindegyik költő a népnek ír? Nekem igen.És annyira belémsúlykolták, hogy el is hittem.
Ha minden képét megértené mindenki, az nem lenne művészet.
Ez viszont úgy ahogy van baromság.
Nem.Ez így van.Ha egy tök bunkó kőműves is tökéletesen megérti az üzenetet (ráadásul pont azt az üzenetet amit a művész szándékozott közvetíteni), onnantól kezdve tömegcucc, reklám, giccs.Szorri.
nem biztos hallgattam e a szentemixet, de nekem a faszságok közül eddig csak a "Kata nem kap kólát" c. tetszett, a többi az tényleg faszság.
nem, a szentemix kurva jó telefonterror.Meg az Irigy Hónalmirigy "három királyok" dáridóparódiája is jó.
Van néhány amit ismertem má' pld a Therion Ho Dragonja állat, de ezt eddig is tudtam.
Ja, és a ToT "Velvet Darkness..." -je mekkora lemez bazmeg.Főleg a "When he falleth..." szám, hát az a hörgés a monológ után tiszta kéj.És azok a női éneklések, áááhhh...
Van néhány -számomra- ős-gyűlölvény is vmelyik lemezen, mint pld korn, de azokkal nem hergelem magam.
Zenei ízlésem kificamodottabb mint friderikusz öltözködése, mostanában nigger reppet hallgatok, meg észak afrikai népzenéket.KoRn-lemez mondjuk nagyon jó, az az egy lemezük, a többi kommersz kaki.A "blind" számot meg lehet hallgatni, meg a "Daddy" is csúcs.Aztán meg egyik számban -a háttérben- bal fülhallgatóban: mother, jobb fülhallgató : fucker :)))
Jól van, akkor a "bajnokok reggelijét" jövő héten küldöm is vissza az én csomagommal.
inkább eccere küld vissza az egész pakkot ( a wass-könyv ugyanúgy kölcsönzött, szóval...), nem muszály jövő héten.Tkp. ráér, mondjuk dec 15-ig, mer akkor mejek vissza (R-day).
Te, én még csak most ismerkedek a goával. egyébként sosem voltam manson pólós, sőt úgy kezdődött ez az egész topik(lapozz vissza az elejére) hogy kifejtettem mennyire gyűlölöm manzsont. azóta mondjuk má' elviselem, de ettől még soha nem fogok manson-pólót hordani. ha van valami amiben totál biztos vagyok, akkor ez az. Az átlag manson rajongó, -mint ez a múltkori beszóló újgyerek is- tök idegesít. 1ébként meg militarista blekk/death metálos vagyok, szal valami olyasmi pólókat képzelj, má ha tod hogy miyen.
Attól függ, hogy definiáljuk a "jelentős dolog" fogalmát. neked nyilván nincs semmiféle fasz viszonyítási alapod(ill. max azt nevezed jelentősnek, ami megerősít a nihilista züllés állapotában), dehát engem ez nem izgat, hehe:)
Nem kell nekem hinni, minden szépen archiválva van :) szerintem a freemail is megőriz minden e-mailt aztán jól odabasz majd eccer.
Lófaszt...:) Egy ímélcímmel semmit sem lehet bizonyítani, sosem netezek otthonról, más is megadhatta a címemet...stb. (Az igazi név meg nem tudja mire vélni, hogy ki a fasztól kapott cédéket meg könyveket, hehe:)
Meg persze tökmindegy, mer' belőlem sosem lesz miépelnök. Mondtam má', szerintem a miép nem eléggé radikális.
kis én, nagy Én, mi a fasz már lassan kezdem hinni hogy a Nagy Én nemmás mint a Jehova,ez baromság, felejtsd el.
Dehogy felejtem. Eszemágábansincs. Egyébkén' meg. Te pofázol?:-Đ Aki kupolákban meg robotokban hisz, az ne pofázzon nekem arról, hogy mi a baromság...
És te azt honnan tudod hogy igaz? hogy mi az igaz és mi nem? hogy mi az igazi érték, cél stb? Nem tudod, legfeljebb hiszed, nem? Akarod hinni stb.Ezt mondod te.
Onnan hogy én vagyok az objektivátor bazzeg.
Szvsz ha most épp egy fasiszta rencerben élnénk te kurva nagy vörös lennél.
Ilyesmiről kár is vitát nyitni... Most most van. "Ha" nincs. Nincs fasizmus és kész. És te mi lennél bazzeg?:-Đ
A magadfajták mindig arra vágynak ami nincs, és ha megkapják akkor teljesen összeomolnak.Van az a ponyva amit küldtem, a Vonnegut.Abban van az az író, meg a madara.Nos, kinyitja a kalitkát, de a madár kis tétovázás után visszarepül.Csak azér hogy további célja legyen az életének: kijutni a ketrecből.Kábé ilyen vagy te is.
A magadfajták életének meg az az egyetlen célja, hogy bebizonyítsa a magamfajtáknak, hogy az életnek nincs célja. Szerintem elég gázos dolog egy ilyen cél érdekében működni itt a földön...mondhatni a leggázosabb. Akkor má' inkább legyé' fasiszta(mér? mer szórakoztató) vagy consumer, vagy akármi, vagy lődd fejbe magad. HA AKARSZ CÉLT, VAN, HA NEM AKARSZ, NINCS. Ilyen egyszerű ez.
Sőt, veszed a téglát és saját magad képét kezded masszírozni vele, na az milyen?
Ja, csakhogy a te kezedben szivacs van, nem tégla. engem nem baszol át.
Ha te nem hiszel a demokráciában (márpedig nem hiszel), és tudod hogy hazugság, mijér hagyod ennyire befolyásolni magad általa? Elvégre folyton csak róla beszélsz.Ha én tudom hogy nincs Jóisten, kurvára nem írkálok keresztény topikokba, márpedig tényleg nem írkálok.Mi ez a nagy felvilágosító hadjáratod?
He?:) Namost egyrészt oda írok ahova akarok, másrészt mi a lófaszt érdekel ez téged? Továbbá, hol érdekel az engem, hogy te hova nem írogatsz?:) (Mellesleg, szerintem nem is keresztény topikba írtam, de mindegy).
Igen, befolyásol:) És akkor mi van?:) Gondolod, hogy téged semmi sem befolyásolt "nagyívű filozófiai elméleteid" létrejöttében? Szép álmokat.(ha tényleg így gondolod, akkor legalább ne ajánljál többet könyvet, mer' szinte most is, a könyv minden lapján ráismerek valamelyik szövegedre, amiket bizony nem Vonnegut kölcsönzött tőled, ja tudom, benned már mindez megvolt, ő csak megfogalmazta, akárcsak Mansonnál...igen, persze)
Én legalább veszem a tiszteletet és nem küldök ultrajobbos könyveket(ehe:) olyan könyvet fogok küldeni neked, ami Velem totálisan ellentétes, ami még mélyebbre taszít a lejtőn, hehe:)
Sz'al elhiszem, hogy idegesítő a "felvilágosító hadjáratom"(engem is idegesít), de azon eléggé meglepődtem, hogy te vagy az első aki fölháborodik rajta.
Amíg építesz, tkp. rabja vagy magadnak, a terveidnek, logikusságodnak.Azt csinélod, amire terveztek.
Azt kell akarni, ami muszáj.
De ha rombolsz , akkor megtagadod a természet törvényeit.Az embert nem szükségtelen rombolásra tervezték.Mindenki, aki rombolt, csak azért tette, hogy utána újat építsen, nem?
Pld van az "élj a mának" elv, abba bőven belefér a céltalan rombolás is. De má' megin előjött ez a hülyeség belőled, hogy "az embert vmire tervezték" meg hasonlók. Egyfelől jössz a nihlista szöveggel, másfelől meg ezekkel a beprogramozottság-fantazmagóriákkal...Két lábon járó önellentmondó-gép vagy bazzeg, de ha nálam felfedezel valami "logikátlanságot" akkor egyből nem teccik a rencer. Hogy is van ez?
Nos én CSAK rombolni akarok, igen.
Mer' te egy rombológép vagy, erre lettél tervezve, ehehe.
És mi van, ha nincs több kupola.Mi van, ha tényleg nincs isten.
Egy kupola sincs. Baromság az egész kitaláció.
Ha te meg én tényleg csak kicsiny élőlények vagyunk, teljesen céltalanul meg véletlenül? Ha csak háttérszereplők vagyunk egymás életében? Ha az egész univerzum tényleg egy kis porszemből indult ki, ami azért keletkezett, mert valaminek kell lennie, különben SEMMI, de aztán SEMMI nincs....Ez elképesztő!
Nincsenek más kicsiny élőlények, egyetlen egy valami létezésében lehetek csak biztos, abban, hogy Én vagyok. Más kicsiny élőlények létezését is el kell Valakinek képzelni, mindent el kell Valakinek képzelni. Azt is csak elképzeled, hogy valami nélküled is van, és ez alól úgysem tudsz kibújni... Tudat nélkül nincs létezés. Minden választ az Én-ben kell keresni.
Semminek nincs értéke, értelme, lassan teljesen tönkremegyek.Ez a fejlődés.Az ember csak egy kis lépés volt, százszor mondtam.Lehet lázadni ezellen.Csak tessék.
Ez egy faszság, amint mondtam. De teljesen mindegy. Még ha igaz is, a legnagyobb baromság akkor is ezt a "nagy, egyedüli és legvégső igazságot" hirdetni(mármint hogy semminek sincs értelme), hehe:)
"Semmi sem igaz, csak ez"...Lófaszt. Akkor má' inkább mondjad azt, hogy nem akarsz igazságot.
nem, az épületek is posztumusz lesznek védettek meg ilyen, szimpla lakóházakból műemlékekké avanzsálódnak.
Nem, nem erről beszéltünk. Lehet hogy ezer év múlva sokat fog érni egy épségben megmaradt panelház, de attól még ugyanúgy elsőre meg lehet majd különböztetni egy barokk lakóépülettől.
Hápersze, az a gyakorlati haszna, hogy a mobiltelefonok felismerjék a különböző nyelveket stb.
nem erre gondoltam, bár mondjuk amire gondoltam, az nem is kimondottan gyakorlati jellegű dolog.
hogyne hát persze, de bízzák rám, nem? És az kolában ne tanítsák az irodalmat.Legfeljebb a műelemzés folyamatát.
Senki sem halt még bele hogy megtanulta, ennek és ennek a versnek mi az üzenete... Legfeljebb rájött, hogy a vers ennél többet mond. Úgy beszélsz, mintha neked nem tanítottak volna verselemzéseket bazzeg. És most, talán szükséged van más verselemzésére ahhoz, hogy megérts egy verset? Nincs. Vagy megin' aggódsz valakijér? Előjött belőled a "kicsiny lények" iránti aggódás?:) Na ne...
igaza volt, mér lenne baj ha egyes képeit nem értik, és néhányat igen? Ez a normális beállítottságú művész szerintem.
Ki a fasz mondta, hogy nincs igaza?
Ha minden képét megértené mindenki, az nem lenne művészet.
Ez viszont úgy ahogy van baromság.
Ja.A csomag: van ott Nevergreen album az egyik cédén.A másikon meg a Type O: World Coming Down-ja, hatalmas album, hónapok óta ki nem vettem a lejátszóból.Hallgass bele.A goa-cédén van egy "faszsagok" könyvtár, abban a "szentemix" c. szám, engem mindig felvidít :)
nem biztos hallgattam e a szentemixet, de nekem a faszságok közül eddig csak a "Kata nem kap kólát" c. tetszett, a többi az tényleg faszság.
Amúgy érdekes módon még a goa-zenék tetszettek eddig a legjobban, a többit azt még nem sikerült megfelelően befogadni, bár a nevergreen sem rossz. Van néhány amit ismertem má' pld a Therion Ho Dragonja állat, de ezt eddig is tudtam.
Van néhány -számomra- ős-gyűlölvény is vmelyik lemezen, mint pld korn, de azokkal nem hergelem magam.
A Bajnokok Reggelije kötelező fogás, kib. jó könyv.
Tényleg jó. Tegnap délután véletlenül a kezembe került, aztán nem is tettem má le.
Csak azt nem tudom hogy fogok a könyvtáros néni szemébe nézni, már így is baszogat hogy nem vagyok képes kiolvasni egy 200 oldalas könyvet (má vagy két hónapja kölcsönzöm, mert a sajátom OTThon van).
Pedig aszittem mindkettőt meglovasítottad:) Jól van, akkor a "bajnokok reggelijét" jövő héten küldöm is vissza az én csomagommal.
Pont ez a szar az indexben, mer' itt az ember azt hiszi, hogy valami jelentőset művelt, holott lófaszt...hehe:))
Ez vonatkozik az egész életre is ,nem?
"Szóval vigyázz mit írsz ide mer még 36 év múlva elbukhatod a Miép vezetését emiatt heh. "
M'ér, beköpsz?:-) Úgye hisznek majd neked, hehe:))
Nem kell nekem hinni, minden szépen archiválva van :) szerintem a freemail is megőriz minden e-mailt aztán jól odabasz majd eccer.
ápropó odabasz: minap az EstFM-en fejtegették hogy Bin Laden nemmás mint Lenin reinkarnációja, ugyanis az "Oszama Bin Laden" betűiből kirakható a "Lenin ma odabasz" yeah
Öőőő há' végül is ez is igaz:) De én másra gondoltam, t'od a kis énre.
kis én, nagy Én, mi a fasz már lassan kezdem hinni hogy a Nagy Én nemmás mint a Jehova,ez baromság, felejtsd el.
Az az igazság, hogy a szabadság meg a demokrácia egy maszlag, és ezt hiába forgatod ki nihilizmussal, mert ez IGAZ.
És te azt honnan tudod hogy igaz? hogy mi az igaz és mi nem? hogy mi az igazi érték, cél stb? Nem tudod, legfeljebb hiszed, nem? Akarod hinni stb.Ezt mondod te.
Szvsz ha most épp egy fasiszta rencerben élnénk te kurva nagy vörös lennél.Mondom, mindig az aktuális rencer a hamis meg a szar, és mindig a letűnt időket fogod visszasírni.Ez má csak ilyen.
A magadfajták mindig arra vágynak ami nincs, és ha megkapják akkor teljesen összeomolnak.Van az a ponyva amit küldtem, a Vonnegut.Abban van az az író, meg a madara.Nos, kinyitja a kalitkát, de a madár kis tétovázás után visszarepül.Csak azér hogy további célja legyen az életének: kijutni a ketrecből.Kábé ilyen vagy te is.
Az is egy megoldás, de az má' olyan bazzeg, mint amikor ütnek, de te azért is csak mosolyogsz a bántalmazó képébe, holott legszívesebben kinyírnád.
Sőt, veszed a téglát és saját magad képét kezded masszírozni vele, na az milyen?
Bár má' kicsit kezdek a saját könyökemen kijönni ezzel az antidemokratikussággal is.
Ha te nem hiszel a demokráciában (márpedig nem hiszel), és tudod hogy hazugság, mijér hagyod ennyire befolyásolni magad általa? Elvégre folyton csak róla beszélsz.Ha én tudom hogy nincs Jóisten, kurvára nem írkálok keresztény topikokba, márpedig tényleg nem írkálok.Mi ez a nagy felvilágosító hadjáratod?
ja, de egyébként más szempontból meg pont te vagy az, aki a rombolás szerepét hangsúlyozza:)) Szét kell csákányolni ezt a csillógó bizniszpoliszt, amit itt építenek a szemünk előtt. Pusztulás kell, különben végünk van...
Heheh, el kell pusztítani a káoszt, hogy rend legyen.Szerintem ezt akarod te mondani.Én meg azt hogy utána a rendet is el kell pusztítani, mert az is hazugság.
Darabokra kell szedni mindent, saját magadat, a világodat, mások világát, mindent.Csak akkor fogok rájönni, hogy mi is van valójában.Amíg építesz, tkp. rabja vagy magadnak, a terveidnek, logikusságodnak.Azt csinélod, amire terveztek.De ha rombolsz , akkor megtagadod a természet törvényeit.Az embert nem szükségtelen rombolásra tervezték.Mindenki, aki rombolt, csak azért tette, hogy utána újat építsen, nem?
Nos én CSAK rombolni akarok, igen.
tfh. mi is egy kupolában élünk, csak itt nem szinészek vannak, hanem mindenki kísérleti nyúl(bár lehet hoyg vannak színészek is, tök mindegy)
de ezzel megint csek kikerülted a kérdést ideig-óráig, hiszen van egy világ rajtunk kívül is(má' ha valóban így képzeled); és persze az is csak egy kupolában létezik(mer' mér ne) egy másik világban, és persze az is egy másikéban, és így tovább... Szal ez nem vezet sehová.
És mi van, ha nincs több kupola.Mi van, ha tényleg nincs isten.Ha te meg én tényleg csak kicsiny élőlények vagyunk, teljesen céltalanul meg véletlenül? Ha csak háttérszereplők vagyunk egymás életében? Ha az egész univerzum tényleg egy kis porszemből indult ki, ami azért keletkezett, mert valaminek kell lennie, különben SEMMI, de aztán SEMMI nincs....Ez elképesztő!
Lófaszt lesz monumentális bazzeg. A sok műanyag szar, meg a fémszerkezet hatszor elrohad addig. A mai épület az olyan, mint a műanyag csomagolás, amit a mekdonáldcban kapsz.
Nem fog elrohadni mer karbantartják, különben is a kő sokkal hamarabb leépül mint a műanyag.Megaztán építenek újakat, nagyobbakat, le van szarva, nem érdekel, az az igazság, bombázzanak le mindent faszom kivan.Semminek nincs értéke, értelme, lassan teljesen tönkremegyek.Ez a fejlődés.Az ember csak egy kis lépés volt, százszor mondtam.Lehet lázadni ezellen.Csak tessék.
Ja, egy csomó írót csak posztumusz ismertek el, az épületeket viszont a tervezőasztalon ismerik el, mer' ha nem, akkor a terv megy a kukába.
nem, az épületek is posztumusz lesznek védettek meg ilyen, szimpla lakóházakból műemlékekké avanzsálódnak.
Há' még mindig jobb, mintha azt segítené elő, hogy mégtöbb "mobiltelefont" vagy akármit tudjunk termelni... A nyelvészet egy magasabbrendű élvezet, de emellett gyakorlati haszna is van.
Hápersze, az a gyakorlati haszna, hogy a mobiltelefonok felismerjék a különböző nyelveket stb.
Ez szerintem nem baj. A műveket kell hogy lehessen elemezni.
hogyne hát persze, de bízzák rám, nem? És az kolában ne tanítsák az irodalmat.Legfeljebb a műelemzés folyamatát.
Múltkor megin' néztem valami tárlatnak a megnyitóját a tévében. Az volt a legpoénabb, hogy mindenki mást mondott
szvsz már az is nagy pojén ha egyáltalán meghallgatod mások véleményét ilyen téren, és ez alapján itéled el a mai művészetet.
Maga a művész pedig azt vallotta, hogy néhány képét értik, néhányat nem, "de ez nem baj":)
igaza volt, mér lenne baj ha egyes képeit nem értik, és néhányat igen? Ez a normális beállítottságú művész szerintem.
Ha minden képét megértené mindenki, az nem lenne művészet.Ha meg egyiket sem, akkor szintén kérdéses lenne a képek tartalmának értéke, bár akkor már inkább az utóbbi variáns tetszik.
Ja.A csomag: van ott Nevergreen album az egyik cédén.A másikon meg a Type O: World Coming Down-ja, hatalmas album, hónapok óta ki nem vettem a lejátszóból.Hallgass bele.A goa-cédén van egy "faszsagok" könyvtár, abban a "szentemix" c. szám, engem mindig felvidít :)
A Bajnokok Reggelije kötelező fogás, kib. jó könyv.
Csak azt nem tudom hogy fogok a könyvtáros néni szemébe nézni, már így is baszogat hogy nem vagyok képes kiolvasni egy 200 oldalas könyvet (má vagy két hónapja kölcsönzöm, mert a sajátom OTThon van).
Marilyn Manson egy baszott nagy anarchista, és ezt nem elrejti, hanem megmutatja! És sokan vehetnének róla példát, gondolva itt a diszkópatkányokra és a plázacicákra, akik a saját hülye kis divatjukat birják csak követni, és NIHIL egyéniségük nincs! Beleolvadnak ebbe az elkorcsosult művilágba és ahelyett, hogy tennének vmit ellene, csak követik a divatot! Na ennyit erről a SZAR világról!
"szintetikus lett az egész élet
hatása alatt élsz
Százszor kértelek
Nem engedtél" (Junkies)
"műanyag asztalon mű virág,
forma tervezett mű világ,
ugyan az mindig a rádión,
műanyag zene szól.
Mű szempilla a lány szemén,
műköröm méllyen mar belém,
a műzli jó, fogkrém se kell,
a műfog nem rohad el...
(Junkies)
Na ugye azé még akad pár olyan ember, akinek van fogalma a mai világról...
"A világ egy csapda, egy börtön cella, egy kibaszott gálya,
De te sohasem leszel semmilyen isten rabszolgája...
Na csak ennyit akartam! Érdemes ezen elgondolkozni...
Valamit valóban akarni, majdnem ugyanaz, mint valóban hinni.
De most komolyan, pld annyi ilyen szar potencianövelő baromság van, amiben az égvilágon semmiféle "hatóanyag" nincs, csak pld hasonlít egy faszra, és tényleg hat, mert elhiszik hogy hatni fog. Különben az orrszarvú nem állna a kihalás szélén.
na most ez még empirikusan sem igaz, ugyanis orvosi megfigyelések kimutatták, hogy még hatóanyag nélküli "kamugyógyszerekkel" is némileg jobb eredményeket mutattak a "kezelt" betegek, mint a nem-kezeletek... A "hit"(nem feltétlen vallásos) vagy az "akarat" szerepét még az orvostudomány is elismeri.
soha senkinek nem sikerült az, amiről te beszélsz, soha nem állított meg a hit egyetlen dbpuskagolyót sem, nem akadályozhatta meg a nagy tudatosság a gombafelhő kibontakozását sem.. miért basszák át magukat mégis az emberek
Nem tudom, biztos azért, mert sokszor mégis sikerül eredményeket elérniük.
Isten nincs. Ha felé haladsz, a megsemisülés felé haladsz. De azt nem követi "újjászlüetés".
Isten van...stb.
látod, mennyi előitéleted van a testtel szemben, pedig biztos, hogy nem a tested az, ami a márkás cuccokat kivánja. :-))
neked meg az "éneddel" szemben vannak előítéleteid.
nem a testem kívánja? Tényleg!! De akkor mim? hehe?:)
amit valóban elhiszel, az a valóság? akor hogy-hogy nem vagy még a világ ura?
mert nem vagyok képes valóban elhinni és átélni.
Épp ez az, nem hiszem el igazából. Olyan ez, mint a sportban. Van a nagynevű ellenfél. Ha valaki nem hiszi el, hogy márpedig le tudja győzni, akkor nem is fogja.
tudod, miért nem megy? mert úgy baromság, ahogy van. sosem leszel a világ ura, ezt nekem elhiheted.. :-)
Hát ehhez nem kell jóstehetség:) Én mint ember, mint külön egyéni individuum, soha nem lehetek a világ ura, ehhez vissza kell térnem eredeti lényemhez. Az viszont mindig is az.
nem kapsz érte jutalmat sem a túlvilágon, sem az evilágon; hiába hangzik jól, hogy te nem egy "gyarló" test vagy, hanem egy halhatatlan lélek; ettől még ugyanolyan nyomorult kis halandó maradsz, hacsak nem még nyomorultabb, mert növekszik az elégedetlenséged.
Hát nem tudom, biztos van olyan irányzat, ami erről szól, de ezeken én is röhögök.
A nyomorult kis halandónak meg kell halnia, ha lehet még az életben.
Az viszont lükeség, hogy növekszik az elégedetlenség, helyes felfogással az ember azt is elfogadja, hogy ha mondjuk legyőzi a teste. Viszont anyagi viszonylatokban semmiképpen nem leszek elégedetlenebb...Miért lennék? Az elégedetlen, aki a testének, meg a fogyasztói baromságainak a rabja.
hiába hiszed azt magadról, hogy te "Isten" vagy, attól még ugyanúgy belédrúghat bárki.
Így van:) Azt is ÉN(nem én) gondolom, hogy engem megrúgnak. majd nyitok topikot a szolipszizmusról, aztán ott.
hiába hiszed azt, hogy ha növeled tudatosságodat, természetfeletti képességekre teszel szert: nem teszel szert.
De. Az, amit VALÓBAN elhiszel, az a valóság. Ha egy pici kétely van, má' szívás. Aki totálisan a tapasztalatára hagyatkozik az a leggázabb, mert akkor valóban tökéletesen anyagi lénnyé válik. Tkp erről szól az a történet is Jézusról amikor jár a vízen, és magához hívja Pétert. Sajnos én sem hiszem el eléggé, hehe:)
hiába hiszed azt, hogy e hited segítségével sorsod ura lehetsz; attól még sodródni fogsz az árral, míg szét nem zúzódsz egyik sziklán.
Csak az zúzódik szét, akinek nincs hite.
Miért te talán nem fogsz szétzúzódni?:)
a kulcs nem "isteni" lényünkben van, hanem az "állatiban". használd azt.
A kulcs abban van, hogy ne az állat felé haladj, hanem térj vissza az isteni létezéshez.
cska az a szabad, akit már nem érdekel a halhatatlanság kérdése sem...
ezzel nem mondtál semmi lényegeset... Azt már nem érdekli, aki nem kérdez, hanem hisz. Vagy aki se nem kérdez, se nem hisz, hehe:-)
azt hiszik, hogy ők "lelkek", vagyis akkor a test egy gyarló dolog, amit le kell győzni. ilyenkor automatikusan, akaratuk ellenére megkezdődik bennük a harc a test és lélek közt, amibe végül belpusztulnak.
nem gyarló dolog, csak éppen nem elsődleges.
Az az igazság, hogy ennek a te nézőpontodból semmi jelentőséget nem tulajdoníthatsz, hiszen te meg harc nélkül pusztulsz majd "bele":) De mondom, ne ragadj le a lótuszüléses aszkétánál.
semmiféle "szeretet"-ről nincs szó a filmben.
nem "szeretik" a testüket, csupán nem félnek azonosulni vele, nem érdekli már őket a halhatatlanság.
Lehet. De ha azonosulnak vele, akkor meg mégis csak önmagukat "bántják":)
az összeveretés csak eszköz: a fájdalommal akarják elérni azt, hogy többé már ne féljenek semmitől.
Na jó, de bármennyire mást állít is a film, ezáltal mégiscsak legyőzték a testüket...
Teljesen mindegy hogy mivel azonosulnak, akkor is legyőzik a testüket, még ha testként is...
ha a lelkeddel azonosítod magadat, elkezdődik a hasadás, a skizózás; hiszen onnantól kezdve már két személlyé válsz: a testeddé, és a lelkeddé, és megkezdődik e két feled közt a harc, ami végül teljesen felörli energiáidat. ennek a harcnak csak vesztesei vannak...
Eh, ez nem jelenti feltétlen az aszketizmust.
Persze aki rosszul viszonyul a dolgokhoz, az esetleg meggyoggyanhat, de erről csak ő tehet.
amúgy honnan veszed ezt? ennyire nem tetszik, amit a tükörben látsz? ezért mondod inkább, hogy az nem te vagy? a Harcosok klubja spec. pont azt mondja, ne fuss el a valóság elől...
Az a film sokmindent mond, olyasmit is, amivel nem tudsz mit kezdeni:) Miért vereti össze magát az aki szereti önmagát, mint testet?
Külsőmmel semmi különösebb bajom, ennek semmi köze a dologhoz szerintem.
mikor te azt mondod, hogy te nem a tested vagy, hanem te egy "lélek" vagy, "isten" vagy, ugyanúgy egy barlangba menekülsz, mint a félhullák. ne tedd.
Há' mongyuk én indexfüggő vagyok, sz'al má' majdnem egy félhulla, hehe:)
Mindegy, most sajnos én is azt mondom amit te: egy film nem kormányozhat minket, max. gondolkodásra késztethet. Ennek a célnak megfelel. Úgy gondolom a "valóságban" én inkább "menekülök barlangba", minthogy szánalmasan remegjek, üvöltsek a fájdalomtól(mert ezt jelenti a fájdalom átélése), szal ezt az üzenetet a filmből én személy szerint hülyeségnek tartom.
lehet, hogy könnyű azonosulni vele. és az miért baj? miért kéne mindig a nehéz utat választani? miért keserítsük meg saját magunk a saját sorsunkat? mire jó az, ha saját ellenségünkké válunk? egyáltalán: mi bajod a testtel nélküle nem is létezhetnél... hiába ámítod magad.
Mert ha nem azonosulsz vele, sokkal szabadabb leszel. Nem keserítjük meg így a saját sorsunk, épp ellenkezőleg: megkíméljük magunkat a további keservektől.
Egyébként nem, a testem nem én vagyok, ezt még materialista példával is illusztrálhatom.
Pld ha levágják az összes végtagodat, attól még a tudatod ugyanaz marad. De vegyünk egy még különösebb példát tegyük fel, hogy olyan fejlett már a neurológia, hogy ismerünk külön-külön minden idegpályát, melyik mire szolgál. Tfh kiszedik az agyad de nem hagyják elpusztulni, hanem szépen ellátják olyan folyadékkal,(keringetik az agyi erekben) ami biztosítja az oxigén meg a tápanyagszükségletét, és a folyadékban a hormonszinteket is úgy állítjuk be, hogy az agy nem sejt semmit. Az idegpályákat meg egy számítógépes programnak megfelelően úgy ingereljük, hogy az illető azt higyje: él, és van teste:) Egy cyber-világot vetítünk elé így, és az agyból jövő jelek alapján a számítógép úgy módosítaná az agyba küldött jeleket, mintha az illető valóban tapasztalna, valóban lenne teste. Elég elmebeteg elképzelés, de nem teljesen hülyeség, és ekkor te már csak az agyad vagy:)
De menjünk tovább.
Te nem hiszel a lélekben meg ilyen baromságokban - helyes. De attól még te, mint tudat, nem a tested vagy. Pld vannak ezek a tudományos fantáziák, hogy valakinek a tudatát megpróbálják az agyi folyamatokat modellező számítógépes programmá leképezni, a tudatot függetleníteni a testtől, így örök életet elérni...stb. Biztos láttál má' ilyen filmet.
Jah, Longfellow.Amúgy mindenki a hőst látja az ifjú hegymászóban, én csak szuicid hajlamokra vezetném vissza...
M'ér, arra nem gondoltál még, hogy a kettő esetleg ugyanaz is lehet, hehe?:)
Ha megnyilvánulsz szóban/írásban, azért az jóval jelentősebb mintha az a bizonyos gondolat ott kavarogna a fejedben.Megaztán, a híres történelmi személyiségek minden szavát jelentősnek tekintették.
Hát legalábbis így érzi az ember. Pont ez a szar az indexben, mer' itt az ember azt hiszi, hogy valami jelentőset művelt, holott lófaszt...hehe:))
Szóval vigyázz mit írsz ide mer még 36 év múlva elbukhatod a Miép vezetését emiatt heh.
M'ér, beköpsz?:-) Úgye hisznek majd neked, hehe:))
nade életnek se lehet nevezni (szintén nem fizikailag értem)
Öőőő há' végül is ez is igaz:) De én másra gondoltam, t'od a kis énre.
Igen mer nem veszi észre a szárnyait.Azt hiszi hogy csak egy hernyó.
Vagy éppen azért, mert észreveszi, hehe:))
Na és mi az igazság,he? A valóság? Lehet hogy minden amit látsz csak egy illuzió, de te tökéletesen elhiszed.Lehet hogy az ég nem kék, sőt nincs is ég.
Nem lehet, hanem biztos, hehe:)) De itt most nem erről beszéltünk, hanem a pol. rendszerekről. Az az igazság, hogy a szabadság meg a demokrácia egy maszlag, és ezt hiába forgatod ki nihilizmussal, mert ez IGAZ.
Végül is ja. Az az igazság, amit elhiszek, és én nem hiszek a demokráciában.
Ja de az milyen reakciós amikor tudatosan hallelujázod hogy éljen a mélypont és az emberre csak bambán néznek hogy most mi a faszt akar ez?
Az is egy megoldás, de az má' olyan bazzeg, mint amikor ütnek, de te azért is csak mosolyogsz a bántalmazó képébe, holott legszívesebben kinyírnád. Namost ehhez nagy önfegyelem kell, meg gusztus is. Egyébként nem is rossz az ötlet, lehet hogy nyitok majd egy topikot, ahol a demokráciát fogom "dícsérni":) Bár má' kicsit kezdek a saját könyökemen kijönni ezzel az antidemokratikussággal is.
A csákány fontos, persze, de csákánnyal nem lehet sem megépíteni, sem fenntartani a házat.Csákánnyal nem építeni, csak rombolni lehet.
ja, de egyébként más szempontból meg pont te vagy az, aki a rombolás szerepét hangsúlyozza:)) Szét kell csákányolni ezt a csillógó bizniszpoliszt, amit itt építenek a szemünk előtt. Pusztulás kell, különben végünk van...
Sőt, azáltal, hogy elnyomja értelmét és logikátlan dolgokat csinál.Hogy is mondta Goethe az egyik versében?
Há' nem t'om, mondjuk a lélek az nem pont az értelem szerintem, de lehet hogy tévedek.
Ezeket nagyon bírom, szentül meg vagyok győződve hogy így élünk mi is :)
tfh. mi is egy kupolában élünk, csak itt nem szinészek vannak, hanem mindenki kísérleti nyúl(bár lehet hoyg vannak színészek is, tök mindegy)
de ezzel megint csek kikerülted a kérdést ideig-óráig, hiszen van egy világ rajtunk kívül is(má' ha valóban így képzeled); és persze az is csak egy kupolában létezik(mer' mér ne) egy másik világban, és persze az is egy másikéban, és így tovább... Szal ez nem vezet sehová.
A tizenkétmajmot nem láttam, de hányszor kérdezed még meg?:) (azér, annak örülök hogy nemcsak nekem épül le az agyam)
Buta volt szerintem.Ha benn marad, elérhette volna, hogy istenként tiszteljék, majd végül meghódíthatta volna az egész világot, mert a "külső" világban is mindenki rá volt kattanva, a tévékben csak őt mutatták.
De ő erről faszt sem tudott...
há hogy kicsit előbbre van koránál.
jabazzeg az első művészforradalmárok még lehet hogy előbbre voltak, de ma má' pontosan a korszellemet képviseli az, aki rászarik a vászonra.
Igen, de.Az idő igazolja majd.Lehet hogy 9412-ben monumentális lesz az adott modern templom.Elvégre egy csomó írót is csak posztumusz ismertek el, nem?
Lófaszt lesz monumentális bazzeg. A sok műanyag szar, meg a fémszerkezet hatszor elrohad addig. A mai épület az olyan, mint a műanyag csomagolás, amit a mekdonáldcban kapsz.
Ja, egy csomó írót csak posztumusz ismertek el, az épületeket viszont a tervezőasztalon ismerik el, mer' ha nem, akkor a terv megy a kukába.
Gyakorlatilag a nyelvtan, mint tudomány, azért létezik, hogy további nyelvészeket gyártson, akik majd szintén nyelvészeket fognak tanítani stb. Az egész egy nagy rakás újra meg újra felzabált, kihány, megmelegített szar.És ezer ilyen bölcsész áltudomány van.
Há' még mindig jobb, mintha azt segítené elő, hogy mégtöbb "mobiltelefont" vagy akármit tudjunk termelni... A nyelvészet egy magasabbrendű élvezet, de emellett gyakorlati haszna is van.
Nem, nem az a bajom a modern művészettel, hogy haszontalan(bár manapság az aukciós házak világában má' ez sem igaz, hehe:)). A művészet mindig is haszontalan volt, ettől volt művészet.
Mondjuk a művészettel nem ugyanez a helyzet, de nagyon hasonló.Tkp. nem is a művészettel van baj, hanem azzal, hogy foggal-körömmel megpróbálják elemezni, kitárgyalni, tanítani, beléd nevelni, mert bunkó maradsz ha nem érted meg.
Ez szerintem nem baj. A műveket kell hogy lehessen elemezni. Hiába mondod bazzeg, egy tök értelmetlen absztrakt baromságnál ugyan nem tudják a kép értelmét elemezni, de azt akkor is előszeretettel kivesézik, hogy mi van a képen. pld "A kép felső részén nagyobb üres terek maradtak, mint alul"...stb
Múltkor megin' néztem valami tárlatnak a megnyitóját a tévében. Az volt a legpoénabb, hogy mindenki mást mondott, mikor megkérdezték a képekről:) Egyik faszi szerint "itt nem érteni kell, hanem nézni", míg egy másik állította, hogy többé-kevésbé érti mit jelentenek a képek. Maga a művész pedig azt vallotta, hogy néhány képét értik, néhányat nem, "de ez nem baj":) Saját bevallása szerint egyébként "természeti törvényeket" festett meg.
A rusnya kis csomag már csak arra vár hogy elvigyem a postára, napok kérdése (ez lefordítva neked: kb. egy hét).
Te legalább olyan lusta vagy, mint én.
De most má tényleg küggyed.
csákány: (na most jól jönne, ha engem is crusher-nek hívnának:))
Van egy ilyen című vers. Nagyon állat. Tán csak nem ismered?:)
Jah, Longfellow.Amúgy mindenki a hőst látja az ifjú hegymászóban, én csak szuicid hajlamokra vezetném vissza...
Szembe kell nézni a valósággal, miszerint szavainknak egyáltalán semmiféle súlya nincs, annyit számítanak mint csepp az óceánban, hehe:)
Sőt azzal is szembe kell nézni hogy az óceán sem több egy cseppnél.Nem, szerintem a szavaknak óriási jelentőségük van.Ha megnyilvánulsz szóban/írásban, azért az jóval jelentősebb mintha az a bizonyos gondolat ott kavarogna a fejedben.Megaztán, a híres történelmi személyiségek minden szavát jelentősnek tekintették.Vagy nem? Szóval vigyázz mit írsz ide mer még 36 év múlva elbukhatod a Miép vezetését emiatt heh.
Szerintem még meg sem haltál(nem fizikailag értem), mint ahogy én sem.
nade életnek se lehet nevezni (szintén nem fizikailag értem)
"teen distortion, survived abortion"
Ezt nem értem. Úgy érted rátapos a pillangóra?:)
Igen mer nem veszi észre a szárnyait.Azt hiszi hogy csak egy hernyó.
Az igaz, hogy elhiteti, de ettől még nem lesz tökéletes. Ami a hazugságra épül, az nem a tökéletes.
Na és mi az igazság,he? A valóság? Lehet hogy minden amit látsz csak egy illuzió, de te tökéletesen elhiszed.Lehet hogy az ég nem kék, sőt nincs is ég. "Tudom hogy ez a steak nem valódi, de kitűnő íze van" .Ez a Mátrix lényege.Az a valóság, amit elhiszel.Mindent az érzékszerveiden át kapsz, azokat meg marha könnyű becsapni.
Legfeljebb egy állomás a tökéletes mélypont felé. És épp ezért én nem hallelujázhatok hozzá, mer' én reakciós vagyok
Ja de az milyen reakciós amikor tudatosan hallelujázod hogy éljen a mélypont és az embere csak bambán néznek hogy most mi a faszt akar ez?
Ha mindenképpen az ellenzékhez akarsz tartozni (én is), sokkal drámaibb hatást érsz el azzal, ha felnagyított érzelmekkel pont azt támogatod amit ők.Ezáltal összezavarod őket és pont azt fogják cselekedni amit eredetileg kiterveztél.Vagy legfeljebb nagyot buksz, de óriásit :) mert még segíted őket lefele a lejtőn.
A szurony legalább olyan fontos, mint a pénz és a propaganda.
A csákány fontos, persze, de csákánnyal nem lehet sem megépíteni, sem fenntartani a házat.Csákánnyal nem építeni, csak rombolni lehet.
Amúgy persze igazad van, Amerikát már rég kitörölték volna ha nem költ annyit fegyverekre.
Mindenesetre azt a témát elő kéne venni, amikor egyszer arról volt szó, hogy a lélek női jellegű princípium. Má' így a MA album kapcsán beszéltünk valami ilyesmiről.
Ja, tényleg női jellegű, a férfi ha úgy vesszük csupán cselekedetei folytán lesz férfi.Sőt, azáltal, hogy elnyomja értelmét és logikátlan dolgokat csinál.Hogy is mondta Goethe az egyik versében?
"Weisheit, Taube ist dein Name" (ha jól emlékszem)
Ami annyit tesz hogy "bölcsesség, galamb a te neved" mondja a sebzett szárnyú sas.
"Egy milliárdos csóka felépít egy zárt világot. "
Ja, ismerős:) Má' ajánlottál egypár ilyen jellegű filmet:)
Ezeket nagyon bírom, szentül meg vagyok győződve hogy így élünk mi is :) Ezért aztán azok oldalára állok, akik felépítették azt a kupolát.Amúgy. visszatérve a filmhez, a faszi elmenekül végül, és a "szabadságot" választja.Buta volt szerintem.Ha benn marad, elérhette volna, hogy istenként tiszteljék, majd végül meghódíthatta volna az egész világot, mert a "külső" világban is mindenki rá volt kattanva, a tévékben csak őt mutatták.
Láttad a 12 majom filmet?
Hát szerintem ez egy tök értelmetlen mondat(mámint az első). Mi az, hogy a jövőt festi meg?:-) (a művészet)
há hogy kicsit előbbre van koránál.Most nem is a festőkre gondolok hanem az írókra (kivétel a realisták).Meg aztán megteremt virtuális valóságokat, amiket később a valóságban is alkalmazni fognak, pont a regénye révén.Egy érdekes hasonlat: a 12 majom filmben a csávó visszamegy a múltba, hogy megakadályozza egy vírus elterjedését.Viszont a vírus nem is létezett addig, amig vissza nem ment, hanem ő befolyásolta egyik tudóst azzal, hogy elmagyarázta, miféle vírust akar elpusztítani.Erre a doki meg is csinálta a vírust.Tehát gyakorlatilag ő (aki visszament a múltba) váltotta ki a vírus keletkezését és elterjedését.Kicsit eltértem a témától, má megszoktad.
attól még mindegyik ugyanolyan közönséges mint bármelyik modern épület, könnyen kivitelezhető, egyszerű, és olcsó. Hiányzik belőlük minden valódi monumentalitás. Tudom hogy elég egyoldalú ez a párhuzam, de valahol ez érvényesül a művészet más területein is.
Igen, de.Az idő igazolja majd.Lehet hogy 9412-ben monumentális lesz az adott modern templom.Elvégre egy csomó írót is csak posztumusz ismertek el, nem?
Na ja, de most nem ilyen véleményre lettem volna kíváncsi, hanem a "normálisabb éned" véleményére, hehe:) Má' ha van ilyen:))
ja arról volt szó hogy "a művészetnek nincs célja, buta sznob áltudományos nyálverés"...
Nos, valahogy így vagyok én is.De nemcsak a művészetről, hanem csomó más mindenről így vélekedek.Pl. egy tanárom azzal dicsekedett, hogy ő a diplomamunkáját egy szó (valami ige) teljeskörű elemzéséből írta.Namost akkor kérdeztem meg csendesen magamban, hogy kinek a fasznak lesz/volt/van szüksége ilyen komplett redundáns faszságra?? Kit fog ez érdekelni, ha nem más nyelvtudósokat? Gyakorlatilag a nyelvtan, mint tudomány, azért létezik, hogy további nyelvészeket gyártson, akik majd szintén nyelvészeket fognak tanítani stb. Az egész egy nagy rakás újra meg újra felzabált, kihány, megmelegített szar.És ezer ilyen bölcsész áltudomány van.
Mondjuk a művészettel nem ugyanez a helyzet, de nagyon hasonló.Tkp. nem is a művészettel van baj, hanem azzal, hogy foggal-körömmel megpróbálják elemezni, kitárgyalni, tanítani, beléd nevelni, mert bunkó maradsz ha nem érted meg.
cső: crusher
A rusnya kis csomag már csak arra vár hogy elvigyem a postára, napok kérdése (ez lefordítva neked: kb. egy hét).
Elhiszem én. Mindenesetre valami kínod, vagy hiányod mégis lehet, ha szükséged van erre a vallásos térítésre itt az indexen...
meg nem én szoktam a gép előtt ülve megtervezni az ÚJ VILÁGRENDET.. :-)
Hát igen, előbb mindent meg kell tervezni. Tervek nélkül nem lehet újat alkotni, ehe:) De egyébként nem hirdettem új világrendet. Max. régit.
a kiabálásról annyit, hogy nem én vagyok az, aki egyfolytában azt ugatja, hogy ő mekkora Übermensch... :-)
Nem hinném, hogy ilyet ugatnék. Azt ugatom, hogy az emberek nem egyenlők(ami igaz is).
a testtel nem olyan könnyű azonosulni, mert mindenkiben benne van a menekülési vágy vész esetén: ilyenkor történnek a látványos "megtérések".
De, könnyű. Megszületik a csecsemő és bömbölni kezd, mert azonosul a testével. Amire egy csecsemő is képes, az könnyű. "Megtérni" még mindig nehezebb, mint üvölteni a fájdalomtól, úgyhogy ebben sajnos nincs igazad, legalábbis a "nehézség" tekintetében biztosan...
a szellem csak absztrakció: az ember létrehozza saját képzeletbeli "égi" mását, hogy a halhatatlanság illúziójában vegetálhasson...
Nincs nekem égi másom, csak tudatom van.
A harcosok klubjában egyébként ott a bibi, hogy azt a sort, hogy "nem egy menő ruha vagy, nem a pénztárcád vagy"...stb nem viszi következetesen végig. Mert az a nagy igazság, hogy a testem sem Én vagyok...
nem talállak túl félelmetesnek. a skinheadek csak csoportosan mernek nyomulni, huszan egy ellen, hogy esélye se legyen a másiknak, nem bátrak, épp ellenkezőleg, aljas gyáva alakok.
Ja, nem erre gondoltam:) Má' hogy nem miattam nem mernél, hanem magad miatt:-)
Van hajam, sz'al nem kell fosnod:)
remélem, te nem tartozol közéjük.
Hát ilyen nincs!:)) Mijaz, hogy remélem? nem tök mindegy?:)
nekem senkivel sincs bajom addig, amíg el nem bassza a napomat. :-) ne tedd...
Van egy ilyen című vers. Nagyon állat. Tán csak nem ismered?:)
Egy szürke pöcs nullát.Egy gyáva, gyenge virágaszálat, aki még a saját szavai odaképzelt súlyától is megijed.
Ezen könnyű segíteni:) Szembe kell nézni a valósággal, miszerint szavainknak egyáltalán semmiféle súlya nincs, annyit számítanak mint csepp az óceánban, hehe:)
És amikor feltámad, akkor megin meg kell hogy haljon hogy megin Én legyen.Lehet hogy má feltámadtam, má nem vagyok halott?
Szerintem még meg sem haltál(nem fizikailag értem), mint ahogy én sem.
And the world shudders as the worm gets his wings.
Lófaszt.A világ rátapos gyenge kis férgecskére, és világ ezúton a megváltó halál helyett a halott életet választja.
Ezt nem értem. Úgy érted rátapos a pillangóra?:)
Tuttad hogy a mech cd könyvben ez a három gomb képe van: Ctrl/Del/Esc...Kontrollálj, törölj, Lépj ki.Jepp.
Szerintem má' mondtad egy párszor. Talán kénytelen leszek elismerni, hogy ez nem is baromság...;-Đ
De szuronyokon ülve nem lehet irányítani, csak hódítani.Kormányozni bársonyszékből lehet, és KELL is.Nyugodtan, kimérten, precízen és könyörtelenül.A demokrácia a legtökéletesebb, mert elhiteti a tömeggel, hogy szabad, hogy ő az isten.
Az igaz, hogy elhiteti, de ettől még nem lesz tökéletes. Ami a hazugságra épül, az nem a tökéletes. Legfeljebb egy állomás a tökéletes mélypont felé. És épp ezért én nem hallelujázhatok hozzá, mer' én reakciós vagyok, de szerintem ezt má' megbeszéltük.
Mellesleg csak "szuronyokon ülve" lehet kormányozni(az amerikai hadsereg a legerősebb a világon). A szurony legalább olyan fontos, mint a pénz és a propaganda. Mert hiába győzöl meg mindenkit arról, hogy neked van igazad, azt még át is kell ültetni a valóságba, ami viszont nem megy magától... Nincs olyan rendszer, amit fegyverek nélkül tartanának fenn, és nem is lesz soha; ilyen csak a pacifista álmokban létezik... Az, hogy a paréjt nem kell fegyverrel kényszeríteni ne tévesszen meg. A népét Hitlernek sem kellett elnyomni, hiszen a többség azt akarta amit ő, de legalábbis nem helyezkedett vele szembe.
érted?? még csak nem is "give us ersatz" hanem ELADJUK NEKTEK A SZAROTOKAT, robotkák.
Ez most hogy jött elő megin'?:)
Man-son / Man-son!!!!!!!!!!!!!! Man's son.
Azér' lóg a kereszten, mer' ő az Emberfia?:) De legalábbis valami párhuzamot von Jézus és maga között.
A nőket könnyebb irányítani.
Persze. A nőkre érzelmileg is sokkal könnyebb hatni.
Mindenesetre azt a témát elő kéne venni, amikor egyszer arról volt szó, hogy a lélek női jellegű princípium. Má' így a MA album kapcsán beszéltünk valami ilyesmiről.
Egy milliárdos csóka felépít egy zárt világot.
Ja, ismerős:) Má' ajánlottál egypár ilyen jellegű filmet:)
A műv., a jó műv. a jövőt festi meg.Művészetre tervezett robotainkat enyhe virusfertőzéssel láttuk el, mely random-szerűen akadályozza logikus döntéshozatalaikat.Az így keletkezett programhibákat a Művész névre hallgató mű ész automatikusan kiveti és tárgyi formában valósítja meg.
Hát szerintem ez egy tök értelmetlen mondat(mámint az első). Mi az, hogy a jövőt festi meg?:-)
Vírusos. Persze én sem azt mondom, hogy egy fix program alapján készüljenek a műalkotások, csak azt, hogy valami mégsincs rendben. Szemléltetném ezt egy építészetből vett példán. Régen gyakorlatilag minden templom egy-forma volt, de valójában, ha igazi mester építette, mégis teljesen egyedi. Manapság nem épül két egyforma templom, mégis minden modern templom egyforma: bármilyen "művészi", "egyedi" és véletlenszerű alakja is van, attól még mindegyik ugyanolyan közönséges mint bármelyik modern épület, könnyen kivitelezhető, egyszerű, és olcsó. Hiányzik belőlük minden valódi monumentalitás. Tudom hogy elég egyoldalú ez a párhuzam, de valahol ez érvényesül a művészet más területein is.
Na mindegy hagyjuk abba, mer' má' unom ezt a témát. Tahó vagyok, kész.
Én meg egy Mesterséges Államokbeli elfertőzött robottól hallottam:
Na ja, de most nem ilyen véleményre lettem volna kíváncsi, hanem a "normálisabb éned" véleményére, hehe:) Má' ha van ilyen:))
Was für eine saját beállítságok?
nem t'om bazzeg, én ezen a gépen nem tudok kiigazodni, itt minden jogosultságot megvonnak az embertől:)) Otthon majd kipróbálom, ha megint nem felejtem el.