Keresés

Részletes keresés

Rektifi01 Creative Commons License 2024.01.18 0 0 185786

Én is gondolkodtam propeller kialakítású keverőlapáton, csak sehol nem tudtam csináltatni. Most egy inox "laposvas" van a tengelyen. Az első 230x30-as volt, ami 100-as fordulaton (ami nálam a maximum) nem keverte át megfelelően a cefrét. Most készült egy 300x50-es, amit még nem próbáltam ki. Amúgy 100-as fordulat kevés lenne a propellernek?

Előzmény: endrepp (185784)
sütöget Creative Commons License 2024.01.18 0 0 185785

Köszönöm válaszod!

Az az igazság, hogy ablaktörlő motorral gondoltam forgatni, az gyenge lenne?

Előzmény: endrepp (185784)
endrepp Creative Commons License 2024.01.17 0 2 185784

Meg kell túrnom, de valószínűleg van, 2mm KO33, D200mm.

Leírtam már párszor, hogy akkor adom ezt át beszerzési áron, ha a kialakítás megtörtént és fent van a megfelelő motor. (150-180 1/p szabályzóval, ha megvan tegyél fel fotót).

Ennek az oka mindössze annyi, hogy nem fog működni alacsony fordulaton, így megelőzzük a kudarcot és a csalódást, amire volt példa és többet nem szeretnék ilyet.

Szóval először legyen kész a kabát és utána jöhet a kabátgomb, viszont, ha már úgy áll, abban is tudok segíteni, hogy a megfelelő tengelyszorító rákerüljön.

Előzmény: sütöget (185783)
sütöget Creative Commons License 2024.01.17 0 0 185783

Kedves Csoporttárs!

Megkérdezhetem, hogy a keverő propellerekből esetleg lenne-e még egy? Illetve érdekelne, milyen vastag anyagból készültek?

Köszönettel!

Előzmény: endrepp (182526)
boltor Creative Commons License 2024.01.16 0 0 185782

Kösz!

Előzmény: endrepp (185781)
endrepp Creative Commons License 2024.01.16 0 0 185781

AWI

Keményforrasztás rézzel nem lesz jó, csak ezüst tartalmú pálcával, de ahhoz nagyon pontos tokot kell képezni, hogy ne menjen bele egy vagyon.

Előzmény: boltor (185778)
boltor Creative Commons License 2024.01.16 0 0 185780

Tri-clamp-es saválló anyagra gondolok, csak egyszerűsítettem króm-ra...

Előzmény: öreg_néne_b (185779)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.16 0 1 185779

Mire gondolsz? Mert krómból nem készítenek csatlakozót (meg leginkább semmit).

Előzmény: boltor (185778)
boltor Creative Commons License 2024.01.16 0 0 185778

Köszönöm szü(r)cs!

Erre voltam kíváncsi, hogy a réz-króm párosítható-e biztonságosan, mert a réz csatlakozó nagyon drága a krómhoz képest.

Közben a kínaiaknál találtam hasonló megoldást.

 

Ez keményforrasztás?

Előzmény: szü(r)cs (185754)
veron35 Creative Commons License 2024.01.15 0 1 185777

Szia Voby megkérdezhetném ,hogy honnan rendelted a tornyot?

Előzmény: Voby (185506)
Jolida Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185776

Jódteszt.

endrepp Creative Commons License 2024.01.10 0 1 185775

Néne szerint most van csúcson, szerinted meg 3 hónapja volt, ez 2 eltérő vélemény, miért kellene ebben egyenértenetek? Nincs objektív eszköz ennek eldöntésére, mert ez ízlés kérdése leginkább, csak a gumicsontot lehet rágni legfeljebb tovább. Ha össze tudnátok kóstolni vagy a pálinkát, úgy megbeszélni, de egyikre sem kínálkozik lehetőség.

Előzmény: 1zsakkrumpli (185771)
IsKol Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185774

Adalék a leszüretelt alma tárolásról az említett rokonaimtól:

 

A rengeteg (kisebb mint a bazi nagy 30 kilós) láda felhalmozva az udvar közepén várt a sorsára. Ha eső volt, ponyvával letakarták és az első fagyok megérkezéséig kint volt a gyümölcs majd egy különálló, fűtetlen garázsba került az alma. (gondolom mi ezt hívnánk hűtőháznak ;-)

 

Előzmény: öreg_néne_b (185769)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185773

Ja, a fénykép alapján hány százaléka volt a fán?

Előzmény: öreg_néne_b (185769)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185772

Nagy valószínűséggel attól nem lesz jobb, hogy még a fán van pluszban 2-3 hónapot, főleg úgy, hogy már fekete-barna foltok is megjelentek rajra.

Egy biztos, színe alapján már nincs csúcson, az így a monitoron is látszik. :)

Előzmény: öreg_néne_b (185769)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185771

Igen ezt kérdeztem, egy véleményre, mely szerint a gyümölcs most van csúcson. Kérdezhettem volna, azt is tényleg most van csúcson, miből derül ki?

Előzmény: endrepp (185770)
endrepp Creative Commons License 2024.01.10 0 3 185770

De azt kérdezted melyik a finomabb leszedve, nem biztos, hogy mindenki ugyanolyan érettségi fokon kedvel egy gyümölcsöt és az sem biztos, hogy ez egyezik azzal, hogy milyen pálinkát szeretnél belőle.

Az a gond, ha nagy általános igazságokat szeretnél megfogalmazni, biztos nem lesz igazad, mert a dolgok soha nem feketék vagy fehérek, van aki azért nem szeret egy pálinkát, mert túl illatos, sztem neked még nem volt ilyen problémád. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (185768)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185769

Ez nincs betárolva, ez a fán van. Túlérett sem lehet, mert akkor már régen lehullott volna.

Előzmény: 1zsakkrumpli (185766)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185768

Nekem a célom párlattal megmutatni érett, finom gyümölcs ízt, illatot.

Előzmény: endrepp (185767)
endrepp Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185767

Attól is függ mit szeretnél érezni, friss savakat, ropogós gyümölcsöt vagy édes, telt ízeket kásásabb kiszerelésben.

Előzmény: 1zsakkrumpli (185766)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185766

Esetleg azt érdemes átgondolni, hogy melyik a finomabb: ősszel szedve frissen kóstolva, vagy ugyanaz az alma betárolva és most kóstolva?

Előzmény: öreg_néne_b (185763)
szü(r)cs Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185765

Ismerem a terméket, használni is szoktam.

Előzmény: IsKol (185764)
IsKol Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185764

Ha nem tartod a Teremtő elleni véteknek, használhatnál Uvaferm PM-et.

Előzmény: szü(r)cs (185762)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185763

Szerintem a gyümölcs most van csúcson.

Előzmény: szü(r)cs (185762)
szü(r)cs Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185762

A garázsban fogom tudni elhelyezni a cefrét, ami fűtetlen(kb 7-8 Celsius fok), de még valószínűbb, hogy tárolom ameddig bírja(fagyás,rothadás ect.) és csak az idő jobbra fordúltával darálom/oltom.

Előzmény: öreg_néne_b (185759)
szü(r)cs Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185761

Jó volt olvasni....

Előzmény: IsKol (185760)
IsKol Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185760

A szabolcsi rokonoknak - természetesen - volt almájuk dögivel és persze volt pálinkájuk is belőle.

Én, Alföldiként nem rajongtam az itteni alma pálinkáért (volt vagy 20 éve) de egyszer rám "tukmálták" az ő pálinkájukat és egyből szerelem lett ezen itóka iránt.

Az íz az illat ugyanaz volt mint mikor a nagyszülőknél bementem a tiszta-szobába ahol hűs körülmények között tárolták a gyümölcsöket (alma féléket) téli időszakban...

 

Következő év novemberében egy újabb látogatás - már kész tervvel, hogy hozok pálinkát is - és a szeretetteljes üdvözlés után egyből asztalhoz ülés. Kaptam jóféle falatokat, szenzációs Tokaji bort, jókat beszélgettünk, többek között az alma termésről is mikor rákérdeztem "és milyen az új alma pálinka"

 

Kiderült, először értékesítenek, teljesen január végéig majd a maradékból hagynak egy keveset saját fogyasztása és a többi pedig cefrézésre kerül februárban.

 

Így már egy teljesen beérett gyümölcsből készül a nedű, szóval biztos nem fogsz mellé nyúlni ;-)

Előzmény: szü(r)cs (185758)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185759

Szerintem az alapanyag közel optimális, ne írd le előre...

Előzmény: szü(r)cs (185758)
szü(r)cs Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185758

Nyilvánvalóan nem megmérettetésre szánom a belőle készült párlatot(bár sosem lehet tudni), eleve a erjesztés körūlményei is (most)távol állnak az optimálistól, de egy tesztet megér, mellesleg van az a réteg aki nem ivott még rossz pálinkát, velük nem leszek fukar a kínálgatásnál.....

Előzmény: endrepp (185757)
endrepp Creative Commons License 2024.01.10 0 0 185757

Szó szerint téli alma. Fantasztikus.

Előzmény: szü(r)cs (185756)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!