Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2007.03.22 0 0 17755

Üdv.

Most öszinten. Bemondod egy akarmilyen suliban. Gyerekek, lehet menni gatat epiteni, oriasi buli! Mindenki hülyenek nezne. Joggal. A közepiskola halozat szerintem azert kell, hogy a szemlelet megvaltozzon. 16-18 eves korara az embernek meg altalaban nincs kialakult nezete, viszont mar erkezik ellustulni. Mindenhol ahol neveles szügsegeltetik a gyerekekkel kezdeni a dolgot. Ha majdnem felnötekkel kezded, akkor nagyon kevesnel erhetsz csak el eredmenyt.

Üdv.

Előzmény: swordmanus (17754)
swordmanus Creative Commons License 2007.03.22 0 0 17754

Üdv!

Talán ehhez nem is kellene katonai középiskolai hálózat. Kevesebb is elég. Sokkal kevesebb!

Elég néhány jó előadás töriórán veteránoktól. Néhány szabadidős foglalkozás, úgymint lövész szakkör (légpuskával, vagy akár airsofttal, olymind1), történelem szakkör. Vagy akár a cserkészek. Aztán a komolyabban érdeklődőknek lehetne nyári táborokat szervezni. Kicsit katonai jelleggel, ahol fele tanulás, fele túra, meg sok móka. Majd ha betöltöttek 16-18 évet, akkor ilyen egy-kéthetes nyári táborokkal egybekötve kaphatnának némi alapképzést. Teljes állásban kevesen mennek el katonának. De egy egyhetes táborba többen mennének. Sok-sok fiatal, és az az egy hét bizony meglátszana rajtuk évközben is. Aki nem való oda, az meg gyorsan kihullana.

De a tábor lehetne akár tavaszi is: ledumálni a középiskolákkal, és vinni a középiskolásokat egy kis gátépítő-táborba... Több értelme lenne, mint a síszünetnek. Arra meg tuti találnánk vállakozó kedvű katonaembert, vagy exkatnát, aki az ifjúságot elkordírozná.

Előzmény: M.Zoli (17753)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.22 0 0 17753

Üdv.

Igen. Összetett dolog mindenfelekeppen. Nekem megadattak olyan tanarok, akik hivatasnak ereztek a munkajukat, illetve az eletben mar mindent elertek, ezert ugy döntöttek, hogy atadjak a tapasztalataikat. Ezek mind erös követelmenyeket tamasztottak, ellentetben azokkal, akik csak munkanak tekintettek. Egy volt tanarom 3-szor akart engem kidobni, 3-szor szavaztak le, igy maradtam meg föiskolan. Ma nagyon jo baratok vagyunk, söt meghivott elöadni a tapasztalataimrol, meg inspiralni a diakokat. Tegyük hozza nem vettem reszt a tenderen, amin a mintadiakhoz kerestek modelt. :))) El is mentem, marmint elöadni, es allitolag sikeres is volt. Mindket oldal azt mondta. Nem csinaltam semmi egyebet, csak elmeseltem, hogy iskola utan hogy talaltam munkat, mit vegeztem, hogy kerestem masik munkat, stb. Es hogy az iskolaban tanultakat hol tudtam hasznositani, illetve mit kellett volna megnyomnom. Mindezt nem szepen összefesülve, hanem neha csapongoan, neha vulgarisan, es a diakoknak tetszett. Különösen a " hülye gyereknek az anyja veri a faszat " beszolasom. Vegre hihetö lett nekik, hogy amit tanulnak azt fel is kellesz, hogy hasznaljak. Kaptam tovabbi felkerest is, ha lesz ra modom, teljesitem.

Na ebbe most bele mentem melyebben, megha off-nak tünik is, de azt akarom ebböl kihozni, hogy a jövö katonajat, mar az alapiskolaban el kellene kezdeni nevelni, es ezt senki sem tudja megoldani a honvedseg nelkül. Elhangzott itt sokszor, hogy a honvedseg egyszerüen kikerült a tarsadalom periferiajara. Ha ö maga nem akar visszakerülni, akkor hogy fog? Ha ö maga nem letesit kapcsolatot a civil tarsadalommal, akkor ki fog helyette? Ha ö nem neveli ki maganak a katonanak valot, ki fogja helyette? Es nem hinnem hogy olyan sokba kerülne evente egy ket elöadast tartani az iskolakban. Peldat es lehetöseget mutatni a gyerekeknek. A gyerekeket manapsag eleg magasrol leszarjak. Ez az igazsag. Ezert oriasi esely van öket megfogni egy kis törödessel. Es akkor nem volna gond a tartalekos allomannyal sem. Vannak mindenfele közepiskolak. Allami, magan, egyhazi, meg meg ki tudja. Letre kellene hozni egy katonai közep iskola halozatot, ahol a tanrend a normalis lenne, megspekelve nehany plusszal.

Üdv.

Üdv.

Előzmény: Blue_Sky_007 (17751)
belic Creative Commons License 2007.03.22 0 0 17752
Hello!

Nem akarok párhuzamot vonni, hogy a sorozáson miért nem tudtak a végén már megfelelő alapanyagot találni.

Mert megtanultak tortenelembol, hogy a rabszolgasag mar megszunt? Esetleg a nagyobb testvertol tudjak, hogy csak artanak az oszagnak azzal, hogy 9 honapig csikket szednek, adofizetes helyett?

Bel
Előzmény: Blue_Sky_007 (17751)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 17751

Igazad van, mindenkinek gondja van a tisztikar színvonalával is, meg a tts-i kar színvonalával is, meg a szerződéses állomány színvonalával is, meg az orvosok  és az általuk nyújtott ellátás színvonalával, stb....................

A színvonalhoz sok minden kell, kezdve a pénztől, a társadalmi elismertségen át a megbecsülésig. Abban az országban, ahol azon gondolkoznak, hogy a tanító majd vállalkozásban fog diplomás minimálbérért nevelni, oktatni, esetleg hazafias cselekedetekre is sarkallani (ha még létezik ez a fogalom) ott mit várunk? Megszűnik közfeladatot ellátó személynek lenni, és akkor vesz rajta retorziót a szülő, amikor kedve tartja. A legutolsó felmérések szerint azokat a tanárokat utálják a szülők és a gyerekek, akik követelménytámasztóak.  A lista elején a tesi tanárok vannak. Ott van az első mérhető követelmény.

Ma már vannak iskolák, ahol nem kötelező a torna óra. Ha a diák nem akar futni (szíve joga, mert ugye ez egy szabad ország) akkor ott ül egésznap a kispadon.

Nem akarok párhuzamot vonni, hogy a sorozáson miért nem tudtak a végén már megfelelő alapanyagot találni.

(gondolom itt a korosztályomnak még volt tömegsport, voltak szakosztályok, voltak kirándulások, túrák, stb) Ma mi van?

A NAT? Nagyon érdekes dogok vannak benne.

Ma hol tanítják meg a gyerekeket a társas lét alapvető normáira? A szülő aki 3 műszakban gürizik, és abban érdekelt hogy a gyereknek ne legyen sok leckéje, mert akkor azt ki kellene kérdezni, arra meg nincs ideje? A gyereket nem tudja elküldeni táborba, sőt még néha kaját sem tud neki adni?

Amikor a gyerek az iskolában szeretne maradni valamit csinálni (főleg középiskola), akkor a pénztelenségre való hivatkozással a kapun kívülre az utcára tessékelik, ahelyett hogy programokat szerveznének. De tényleg nincs aki megszervezze, mert a túlmunkáját nem fizetik meg utána.

stb, stb.....

Off topiknak tűnik, de sajna nem az, mert ez az alapanyag kerül majd be katonának, és ők fognak szavazni az úrnánál négyévente két mónikasóóóóóóóó közben.

Előzmény: M.Zoli (17750)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.22 0 0 17750

Üdv.

Alapbol a közoktatasra gondoltam. Nem tudom hol mi a helyzet, de nekem a tanarok szinvonalaval is gondom van. Legalabbis egy reszevel.

Üdv.

Előzmény: Blue_Sky_007 (17749)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17749

A másik kedvenc témám az oktatás - nevelés, de erről már folyt itt egy hatalmas vita, álá honvédelmi nevelés - oktatás címen.

De nem kell ezt a támát feszegetni, elég ha a sima közoktatást megnézzük, meg a felsőoktatást. A liberalizmus megtette jótékony hatását az iskolákra. Megadta a választás szabadságát azon fejlődő és kialakulatlan személyiségeknek, akiknek fingjuk sincs az egészről. A nevelést kivette az eszköztárból, meghagyta a vegytiszta oktatást. Ami hát szóval elég nehéz nevelés nélkül.

Apropó!

Kérem felsorolni, hogy a mai nemzedék milyen értékeket tud felmutatni a jövő generációjának! Mire tanítjuk őket, mit adunk át? A felsorolást kérem kezdeni a "viszkissel", és lehet folytatni tocsikkal, kulcsárral meg a haverokkal, esetleg belefér még a turul körüli és a fehér piros sáv körüli vita is.

Előzmény: M.Zoli (17730)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17748

Szia Tüzér!

Áj szííí... Mindent értek.

Én

Előzmény: tuzer (17741)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17747

Stylist,

szevasz:)

Látom ez a mese is megváltozott:)) Eredetileg ez Remarque mondata volt:

,,A pergőtűz alatt a lövészárkokban senki sem ateista..." (,,A Nyugati-fronton a helyzet változatlan")_:)))

De, így sem rossz.:)

Előzmény: Stylist (17745)
st_patrick Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17746

Üdv!

OFF lesz:

Hallottam erről. Kíváncsian várom a Mojmir Nagymorva Birodalmáról készült 1993-as térkép megjelenését a Wikin... Ha már láttad, akkor feltűnő, hogy az 1920 után csehszlovák területnek számító Kárpátalja nem tartozik bele. Talán már a IX. században is erős szovjet törzsek állomásoztak azon a területen, ez lehet az oka...

Tudod, nem az a szomorú hogy feltette, hanem az hogy komolyan is gondolja.

De ha már a szállóigék napja van: Függetlenül attól hogy ki mit gondol, "Sötétben minden tehén: TEHÉN!"

ON

Előzmény: M.Zoli (17738)
Stylist Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17745

Igen, tudom miért írtad! :-(( Csak nehogy az az aranyigazság váljon aktuálissá, hogy "Zuhanó repülőgépen soha nincsenek ateisták..."  

Üdv:  

Előzmény: M.Zoli (17744)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17744

Üdv.

Tudtak uszni. Mellesleg elegge be voltak rugva. Azert irtam bele, mert ugy veszem eszre eleg divatos az enekles a süllyadö hajokon.

Üdv.

Előzmény: Stylist (17743)
Stylist Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17743

Mond tovább, ne csigázz! Végül tudtak vizen járni, vagy gyűjthettél koszorúra? :-))

Üdv:

Előzmény: M.Zoli (17742)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17742

Üdv.

Baratokkal törtent meg az eset a Dunan. "Gyerekek süllyed a csonakunk. Mit csinaljunk? Enekeljünk!"

Üdv.

Előzmény: tuzer (17741)
tuzer Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17741

Kolléga úr, én ilyen baromságot nem vennék a számra.

De emlékezz: a csudareform alapja ez a prognózis.

Előzmény: dr_kotasz0831 (17739)
HG4I Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17740
Jujj!
Inkább programozz.
Előzmény: Stylist (17733)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17739
Szia Tüzér!

"Valamint Magyarország környezetében 10 - 15 évig nem várható háború."

Ezt komolyan vagy irónikusan írtad? Ha komolyan, akkor megtennéd, hogy privátban megírnád a jövő heti lottószámokat is? :)

Én
Előzmény: tuzer (17736)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17738

Üdv.

Te mag arrol nem is hallottal, hogy Csak Mate szlovak volt? Es ö hozta letre az elsö szlovak allamot? Töletek eszakabbra eleg sokan ebben a hitben elnek, es az egyik be is rakta a Wikipediaba, hogy mindenki tudja.

Üdv.

Előzmény: st_patrick (17735)
Stylist Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17737

"...ha birtokod volt Magyarországon, ugyanolyan magyar nemesnek számítottál mint egy Csák Máté vagy egy Aba..."

Ezt eltanulták tőlünk a Nagy Vizen túl is! Egyszer ültem egy Orlando-i hotel teraszán, és a nagyon csinos, de az angolt borzalmas akcentussal beszélő latin pincércsajtól megkérdeztem, hogy kubai, mexikói, vagy puerto ricoi? Mármint, hogy honnan vándorolt be. Mire csaj, mintha fárasztaná, hogy evidenciákat kell mondania, közölte, hogy ő amerikai! :-))

Üdv:  

Előzmény: st_patrick (17735)
tuzer Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17736

Megszünt bipoláris szembenállás, amely a tömeghadseregekkel folytatott, nagy intenzitású világméretű háború veszélyével fenyegetett.

Valamint Magyarország környezetében 10 - 15 évig nem várható háború.

Nem akarom megélni, hogy Irán + mohamedán világ és zsidók+keresztények, vagy a szegény és gazdag világ ellentéte robbanjon.

Előzmény: kovacsgyula44 (17727)
st_patrick Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17735

Nem értjük egymást.

A Vajk a neve, ezért röhögtem jót a szóviccen. A szóviccre írtam hogy pihent.

A vlach népnév. Kb ugyanaz mint az oláh csak korabeli helyesírással és kiejtéssel. Az meg a származása.

OFF

Hozzáteszem ez a középkorban marhára nem számított Magyarországon, mert nem az volt a lényeg hogy ki vagy, hanem hogy kit szolgálsz. Így a Hunyadiak SZÁRMAZÁSÁT román barátaink emlegették először, amikor utóbb kellettek a román nemzeti hősök Vlad Tepes és Mihai vajda mellé.

Ez a középkori gondolkodásban nem jelentkezett, lehettél te német, talján, vlach vagy amit akarsz, ha birtokod volt Magyarországon, ugyanolyan magyar nemesnek számítottál mint egy Csák Máté vagy egy Aba...

ON

Előzmény: Stylist (17733)
Stylist Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17734

http://www.nol.hu/cikk/439655/ 

Itt van magor nyelven! Lehozta a Néphazugság is...

Üdv:

Előzmény: M.Zoli (17732)
Stylist Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17733

Igen én. De ha előbb tudom, hogy "Vlach" és nem "Vajk" akkor nem írom be ezt a régi szóviccet...

Üdv:

Előzmény: st_patrick (17731)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17732

Üdv.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index_view.php?id=242647

Aki esetleg megerti a Csehet annak, vagy legalabb otthon van szlav nyelvekben. Ha nem akkor meg kellene keresni a cikk hivatkozasat, hogy honnan vettek, valszeg angol nyelven is meg lehet talalni. A lenyege, hogy Izrael orias gyakorlatot tart 2 napon keresztül. Szerepel a szimulacioban vegyi tamadas, erömü kiesese, Ben Gurion repter kiesese, 5000 sebesült gyors ellatasa,es meg jopar nyalanksag. A gyakorlat celja, hogy hogyan lehet ezeket elharitani, ahogy kivettem lenyegeben ha minden strategiai celpont egyszerre lenne megtamadva + tömegpusztito fegyverek illetve kezelni. A gyakorlat miatt a közlekedes bizonyos helyeken leall teljesen, stb. Tehat komoly ügy. Kivancsi vagyok mivel fog zarulni a gyakorlat.

Üdv.

st_patrick Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17731
De a Party Vajkrémet Te írtad nem? :-)
Előzmény: Stylist (17721)
M.Zoli Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17730

Üdv.

Az utolso mondatod a lenyeg, es nem csak magyarorszagra jellemzö. Sajnos, hogy letezik egyaltalan a jelenseg. Az egesz az oktatasnal kezdödik.

Üdv.

Előzmény: M.I. (17728)
HG4I Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17729
No! Nem kéne letérni az eredeti vonalról....

Nem én, hanem te állítottál valamit eredetileg, tévesen.

Ezt voltam szíves (egyebekben veled ellentétben teljesen kulturált hangnemben) korrigálni.

Végezetül.
Egyik legnagyobb(nak tartott) királyunk származására nézve nem volt magyar.
Szíve, szocializációja, gondolkodása szerint is inkább européer, nagyhatalmi törekvéseit változó, de végülis meglehetősen sikeresen keresztülvivő uralkodó.

Útálom a csúszatást!
Téma részemről lezárva.

na, csá
Előzmény: Stylist (17721)
M.I. Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17728
Kedves Gyula!

Általában nagyon szívesen olvasom a hozzászólásaidat, legtöbbel egyet is értek.
De ezt a kijelentésedet, hogy: "Én Izrael kivételével minden más esetben indokolatlannak, az emberi jogok megsértőjének tartom az általános hadkötelezettséget." Ezt, nem is értem, hogy gondolod!
Szerintem egy demokráciában mindenkinek vannak jogai és kötelességei.
Az ország védelmében való részvétel mindenkinek kötelessége!
Egy kicsit arra emlékeztet ez a kijelentésed, amikor a kedves magyar polgárok marha precízen tudják, hogy a NATO alapszerződés 5-ik passzusa szerint kötelesek a szövetségesek megvédeni minket ha támadás érne.
Az senkit nem zavar, hogy (talán a 3-ik pontban) arról van szó, hogy minden tagállam köteles erejéből tellő mértékben résztvenni a közös védelmi erőfeszítésekből.

Igen nagy bajnak tartom, hogy manapság Mo-n mindenkinek csak jogai vannak, kötelessége semmi!
Előzmény: kovacsgyula44 (17722)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17727

A hadkötelezettség a tömeghadseregek humán feltételeit biztosítja. Megszünt bipoláris szembenállás, amely a tömeghadseregekkel folytatott, nagy intenzitású világméretű háború veszélyével fenyegetett. Ma kisebb méretű, magasabb minőségű haderőkre van szükség a katonai eszközökkel megoldandó feladatokhoz.

gyula

Előzmény: Blue_Sky_007 (17724)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17726
Hozzászólásodban főleg a részletes indoklásod tetszett. gyullla
Előzmény: Éhesló (17725)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!