Keresés

Részletes keresés

harcipincsi Creative Commons License 2007.03.26 0 0 17817

Ne vedd sértésnek, amit írtam. Tényleg nem rajtad nevettem. Mint már mondtam, tényleg így kellene működnie a logisztikának, ahogy leírtad. De sajnos...

tenyleg az eredeti cikkban sugaltnak megfeleloen szamitogepet, faxot, telefont, telexet NEM hasznalnak a honvedsegben, es papirral a kezukban szaladgalnak fel es ala

Hogyne használnánk! Én pl. napi átlagban - számítógép és nyomtató segítségével - 100-150 lapot írok tele mindenféle baromsággal, amiről tudom, hogy néhány éven belül a tűzben végzi. Miközben azt teszem, fél kézel aláírok, telefonálok; sőt néha faxolni is szoktam. De ez a rendszer megköveteli, hogy jó sok papírt csinálj mindenről. Majd ha megcsináltad, akkor megfikázzák, újracsináltatják (ha szerencséd van, akkor csak egyszer), majd továbbítható lesz. Arra mire megjön a reakció fentről, már régen késő. Példa:

Minden évre igényelni kell kiképzéshez mindenféle anyagot. Ezt mi rendszeresen meg is tesszük. Figyelembe vesszük, hogy várhatóan mi fog kelleni, majd leírjuk (begépeljük), majd továbbítjuk. Ha leadsz igényt pl. vaklőszerre, annak kb. harmadát kaphatod meg. Ha eleve 3X-os mennyiséget igényelsz (előre látod, hogy lehúzzák majd a 2harmadát), akkor már mehetsz is a szőnyeg szélére, hogy "Hülye vagy? Minek ennyi lőszer, mit csináltok azzal, vidd ezt a szemem elől!" Ha igényelsz egy kiképzési anyagot - pl. tömegoszlató felszerelést egy időpontra, akár 2-3 hónappal előtte - akkor, mire véget ért a foglalkozás (felszerelés nélkül), addigra már reménykedhetsz, hogy meg is jön a cucc. Persze már nem kell, és ezért akár vissza is lehet mondani.

Fogalmam sincs, hogy hány ember kezén megy át a dolog, de ahogy most van, az elég lassú. És még finoman fogalmaztam. Erre jön az, hogy ha valamit nem írt alá legalább egy tábornok, az a papír addig majdnem s*ggtörlésre is alkalmatlan. Pláne anyagigénylésre.

Na, lassan megint lenyugodtam. Így abba is hagyom a panaszkodást, mert amúgy is felesleges. Minden jót, további jó fórumozást!

Előzmény: belic (17807)
Stylist Creative Commons License 2007.03.26 0 0 17816
:-)))))))))
Előzmény: thehassan (17815)
thehassan Creative Commons License 2007.03.26 0 0 17815
Ha azzal akarod a jól képzett embereket a seregnél tartani, hogy iszonyatos leszerelési pénzzel fenyegeted őket, akkor már régen minden el van baszva. Nem ez kell. Hanem olyan melót kell nekik adni, és azért olyan ellenszolgáltatást (nem csak a havi nettóra gondolok!), hogy egyszerűen eszükbe se jusson elmenni.
Merthogy.
Ha a tiszt (beszéljünk most csak a tisztekről, de nem csak ők járnak ám iskolába!) csak és kizárólag azért megy be a laktanyába, mert húszmillió forint (mondjuk) lóg a feje felett, ha leszerel; akkor az a tiszt nem hivatástudatból megy be, nem hivatástudattal fogja végezni a munkáját, sőt, inkább arra játszik, hogy önhibáján kívül (eü.) leszereljék.
Ezzel szemben ha azokat a tiszteket, akik elmennének (vagyis a civil munkaerőpiacon, ahol, lássuk be, nem elég létezni, tenni is kell, megállnák a helyüket), rá tudod venni, hogy önként, dalolva, saját jól felfogott érdekükben, megelégedéssel és a sereg megelégedésére hasznosítsák a tudásukat, akkor senki le sem fogja szarni a visszafizetendő pénzt. Merthogy nem akar elmenni.
Ehhez kell:
-barátságos havi nettó
-barátságos béren kívüli juttatási rendszer
-némi előnyrendszer a katonának (kedvezmények, ilyesmi)
-ÉRTELMES FELADAT, JÓ VEZETÉS!!!!!!!!!!!!! (ahol nem az a sikerélmény, ha egy nap semmi szart nem sikerült csinálni, hanem az, ha egy nap valami jót)

Témába vágó vicc, de NEM követendő példa:

Himmler, Göring és Göbbels vacsoráznak. Egyszer az egyikük meglát egy macskát. Fogadást ajánl, ki tudja a macskát rávenni, hogy mustárt egyen.
Göring felvesz egy szelet húst, kettévágja, megkeni mustárral, összefordítja és odaadja a macskának. Az szaglássza, de megérzi a mustárszagot, hozzá sem nyúl.
Himmler elkapja a macskát, egy tányérra kiönt fél liter mustárt, és belenyomja a macska fejét. A cicus fúj, prüszköl, rúgkapál, de ki nem nyitja a száját.
Göbbels az ölébe veszi a macskát, simogatja, becézget, közben a másik kezével egy tenyérnyi mustárt csap a macska seggére. Az leugrik, körbe-körbe rohangál, majd lefekszik és elkezdi lenyalni a csípőset.
Göbbels megszólal:
-Látjátok? Nem megtévesztve, nem fenyegetve... saját érdekében, önként, boldogan eszi!
Előzmény: st_patrick (17814)
st_patrick Creative Commons License 2007.03.26 0 0 17814

Üdv!

A 2-hoz: Meg lehet azt a tanulmányi szerződést úgy csűrcsavarni, hogy ne érje meg a tiszti pályát a polgáriért elhagyni. Itt nem csak a tanulmányi költségek megtérítésére gondolok, hanem valami pluszszankció kilátásba helyezésére, nagyjából a bánatpénz mintájára a személyügyi tervezésben beállt fennakadások pluszköltségeinek fedezése címén. Vagy ilyesmi.

3-4: Na igen. Ez régi kérdés:-) 3 változatot tudnék elképzelni.

I. Vagy megmarad a szpk hgy-nak és a szpkh lesz tisztjelölt vagy alhgy.

II. Vagy levisszük a szpki beo-hoz szükséges rf-t és a szpk onnantól tisztjelölt vagy alhgy.

III. Vagy azt mondjuk, hogy alhgy-i rf-tal szpk, tisztjelölti rf-tal szpkh lesz az illető.

Nem tudom melyik lenne jobb. De nem válaszoltál arra sem, hogy a csapatgyakorlatot miért nem célszerű a fogadó csapatnál eltölteni. (Ez kérdés volt:-)

Állományjelző: Azt a jelvényt hordod a köznapi és a társasági jobb zsebe, a névtábla felett ha ht. vagy. Én azt mondom, hogy a spec képesítéssel rendelkezők az állományjelző helyett a képesítést jelző jelvényt hordhatnák: eje, rohamlövész, tüzér, rep szakágak meg ami még menet közben kialakul.

Amiről te beszélsz az a ranger tabhez hasonló rohamlövész FELVARRÓ. Amiről én beszélek, az a halálfejes rohamlövész JELVÉNY. JD rakott fel róluk képet pár hónappal ezelőtt.

Előzmény: harcipincsi (17779)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 17813

M.I.!

Sajnos, többségben voltak a működésképtelen, minősíthetetlen alakulatok a rendszerváltásig. A rendszerváltást követő, refermoknak álcázott folyamatos átszervezések, létszámleépítések a feladatokra alkalmas alakulatok működési feltételeit is megszüntették, ettől ez a topic címe.

gyula

Előzmény: M.I. (17812)
M.I. Creative Commons License 2007.03.26 0 0 17812
Valóban nem tudom megítélni mennyire volt általános amit én tapasztaltam.
Amit én láttam az az aszódi önálló hírzászlóalj volt 85-87 között.
Hátországvédelpi parancsnokság leghátulja.

Volt amikor napokig nem láttuk a tisztjeinket, max fölszaladtak pár percre a századhoz aztán eltüntek.
Nagyfejű nálunk egyszer volt ellenőrizni a hákáoszt.
A zászlóalj pk helyettese örgy részegen az asztalán fekve föl se nézet úgy ordított a belépő ell. előljáró alesre, hogy: Takarodjon! Zengett a folyosó.

A keménykedő sorkatonákról.
Olyan volt amikor honvéd engedély nélkül bement a főhangyához a bicskáját nyitogatva leült és azt mondat: Haza kéne menni!
Pár perc múlva visszahívták a kimenekült irnokot és megírták a könyvet hosszú hétvégére.
De konkrét esetet amikor valóban bántottak volne ht-t nem láttam
Inkább elővigyázatosságból kerülték a lehetőséget, hogy a leszerelő hibázzon.

A keménykedésről:
Egyszer bejöttek tarcsisok akik 20 évvel korábban szólgáltak a zászlóaljnál. Kérdezi az egyik: Az a k.csög Rigó hangya itt van még? Hogy szakadt volna a feje az anyjába! Stb.
Azért gyanus, hogy 20 év után még így emlékezett rá!
Azt gondoltam akkor hogy háború esetén a ht-nak igennagy lett volna a vesztesége az első időben!

Abban pedig, hogy amilyen az egész társadalom, annál nem lehet jobb a honvédség sem, teljesen egyetértünk!

Előzmény: harcipincsi (17781)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17811

Hazája csak egy van az embernek, legalábbis nekem, az pedig Magyarország. Itt maximum csak lakom... A Magyar Ház itt Torontoban nagyon szép, ha olvasod a blogomat akkor láthatod micsoda pompás csillárja van a nagyteremnek (a Szent Koronát formázza), vannak magyar könyvek, Kodály est, Operabál, stb...

A magyarok itt is mint otthon is egy széthúzó, egymásnak nem nagyon segítő nép, bár kivételek mindig vannak. Sokan a már ittlévők közül jogosan óvakodnak a bevándorlóktól egyébként, meséltek már rémtörténeteket adósságukat hátrahagyva elmenekülő honfitársainkról. Ezért (is) itt egy magyar bevándorló maximum megértést kap egy másik magyartól, míg egy kínai vagy portugál rögtön állást is. Az összetartást jól mutatja, hogy van itt lengyel városrész, olasz városrész, portugál városrész, görög városrész (az mellett lekunk), német város vidéken, satöbbi. Meg álítólag 40 ezer magyar is csak össze-vissza minden fele, én is oda költöztem ahol állást kaptam. Természetesen egy Kanadaitól...

A fiam viszont magyarul beszél és tegnap is Medve sajt volt vacsorára Csabai paprikás kolbásszal :))))))))

Udv.

Előzmény: Stylist (17810)
Stylist Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17810

"Mindegy a blogomon rajta van, álnéven meg nem írok otthonra."

Hát, ha így írod, akkor Neked nincs is semmiféle identitás problémád! :-)) Ezek szerint félreértettük egymást, és a "nálatok" kifejezés csak a Honvédségre vonatkozott, nem az országra! Ez viszont teljesen érthető, sőt, az lenne a csoda, ha mindazok után, ahogy bántak Veled, még a magadénak éreznéd ezt a hadsereget...

Üdv:

P.s: Amikor két éve jártam Toronto-ban, láttam egy apró téglás, meglehetősen lepusztult, leginkább régi gyárépületre emlékeztető helyet, amelyre ki volt írva, hogy Hungarian House. Benn mondjuk nem jártam, a vendéglátóim azt mondták, hogy egy alkoholista magyar házaspár üzemelteti! :-)) Te tartod kint a kapcsolatot a szakadt idegenekkel az idegenbe szakadt magyarokkal, vagy örülsz, ha inkább native kanadaiak vesznek körbe? :-))

Előzmény: Farkas Roland (17809)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17809

:)

Bel,

hát ugyanazt mondom amit Te :)

csak hangosan elmélkedtem... Az elektronikus ügyintézéssel sokat lehetne dobni a dolgokon, ez már akkor felmerült amikor sokan csak virágtartónak használták a számítógépeiket a HM-ben.

Stylist, a 17497-es hozzászólásomban éppen az identitás problémámat próbáltam megosztani Veletek és megegyeztem magammal, hogy leszerelésem 2. évfordulójára többé nem "hadseregünk"-et írok, hanem "hadseregetek"-et. Már nem tekintem magaménak.

Ehhez hozzájárult az is, hogy ugyan nem kaptam különösebb indoklást a főszerkesztőtől, és ezért nem tudom mi van a háttérben, de nem sokkal a korábban már egyébként beígért megjelenése előtt kivették az észak amerikai katasztrófavédelmet bemutató cikkemet az Uj Honvedelmi Szemle megjelentetni tervezett irásai közül. Lehet pedig, hogy lett volna benne hasznosítható dolog. Mindegy a blogomon rajta van, álnéven meg nem írok otthonra.

Legyen ez a sereg azon keveseké akiket szolgál.

:(

Előzmény: belic (17806)
gencsydani Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17808

"Erik szokott ilyeneket írni a "katonai" topicban, de kettőtöket még csak nem is akarom egy napon említeni..."

Vó't beszó'ni?!?:P

Előzmény: Stylist (17805)
belic Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17807
Hello Harcipincsi!

Tenyleg elszamoltam a loszer sulyat.

Ertem, hogy a rohoges nem ellenem szolt, es abbol, hogy 10 napnak irtak eredetileg, sejtettem, hogy nagyon messze lesz az altalam leirt attol, amit a MH csinal.

Egy kerdes: tenyleg az eredeti cikkban sugaltnak megfeleloen szamitogepet, faxot, telefont, telexet NEM hasznalnak a honvedsegben, es papirral a kezukban szaladgalnak fel es ala?

A tobbieknek: koszi a dicseretet, foleg azert esett jol, mivel logisztikahoz (sem) ertek.

Bel
Előzmény: harcipincsi (17783)
belic Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17806
Hello Roland!

elolvasva az Altalad felvazolt donteshozatalt, azt mondom, hogy megette a fene azt a rendszert amelyikben egy ilyen dontesbe bevonjak a vezerkari fonokot. Meg talan az igazgatot se kellene!

Arrol volt szo, hogy jelenleg van egy ugymenet, ami eloirja, hogy a vezerigazgato, az igazgato es az osztalyvezeto mit tegyen, es ezert 10 nap legalabb minden ugy. En egyreszt leirtam azt, hogy ha minden mas jo lenne, akkor ez az ugymenet kb 2.5 ora lenne. Masreszt azt, hogy meg kellen valtoztani az ugymenetet (a valtoztatast a VKF hajtana vegre), hogy a vezerigazgatot es az igazgatot kihagyjak belole, igy 2 oraval meg kevesebb lenne.

Most vagy feluletesen olvastad el elsore (ez bocsanatos bun, mert nagyon hosszu lett), es ugyanazt mondod, mint en; vagy azt mondod, hogy max az igazgato, de inkabb lejjebb levo dontse el, hogy mit csinaljon a vezerigazgato?

Bel
Előzmény: Farkas Roland (17804)
Stylist Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17805

"Tudom, nalatok gatyaugyekrol is tabornokok dontenek..."

Szia Roland! Ennyire kanadaivá váltál mindössze 2-3 év alatt? Ne értsd félre, én nagyon tisztellek, és drukkoltam Neked a Don Quijote szerű szélmalomharcod során is, rendszeresen olvasom a blogodat is, csak ez a "nálatok" olyan furán hangzott! Erik szokott ilyeneket írni a "katonai" topicban, de kettőtöket még csak nem is akarom egy napon említeni...

Üdv:  

Előzmény: Farkas Roland (17804)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17804

Bel,

elolvasva az Altalad felvazolt donteshozatalt, azt mondom, hogy megette a fene azt a rendszert amelyikben egy ilyen dontesbe bevonjak a vezerkari fonokot. Meg talan az igazgatot se kellene! Tudom, nalatok gatyaugyekrol is tabornokok dontenek, eppen ezert olyan is a rendszer amilyen.

Előzmény: belic (17782)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17803
Úgy látom beindult a Big Bráner szindróma. Mindenki azt ecseteli, hogy a hárombetűsek mit és hogyan kutakodnak a gépén.  :-)
swordmanus Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17802

Kedves Yoshi!

Just in time ügyben közös nevezőn vagyunk, én már jópár nagyfejő logisztikust megpukkasztottam azzal, hogy nem voltam hajlandó ész nélkül alkalmazni. A végén meg mindig igazam volt, mert senki fenekén nem volt Made in Switzerland felirat... Szóval az tény hogy észzel alkalmazva, de lehetne arra törekedni, hogy olajozottabban menjenek a dolgok!

Abban látom teljes az egyetértés, hogy például az AMD-65-ösök osztogatása helyett rongyá lehetne őket lövetni. A tervezője szerint ugye minimum 15 ezer lövés per fegyver...

Arról a következményről ne is beszéljünk, hogy a sok gyakorlás árán jobb lövészeink lennének, mint előtte, és ha ennek esetleg híre menne, ahol fenntartják a békét, talán jobban óvakodna a trikolorunktól minden rosszfiú... Lásd kovácsgyula finn példáját!

A módszer költsdéghatékonyságáról ne is beszéljünk! Kár hogy az általad említett portás ilyen jól dolgozik.

Előzmény: Yoshi (17791)
harcipincsi Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17801

Katonáknél azért magasabb rendű célok is vannak, mint a nevetés!

Persze! Hétfőtől megint kezdődik a papírgyártás! Ez sokkal fontosabb! :)

Nekem van rá egy külön üres gépem, hogy Netezzek.

Fussa, mi? Jó' megy! :o))) /Én is hasonló módszerrel operálok./

Előzmény: Hamburger2 (17800)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.03.25 0 0 17800

Szervusz Harcipincsi!

Mint modottam volt: A döntés joga a Tiéd, hogy milyen módszereket alkalmazol. Katonáknél azért magasabb rendű célok is vannak, mint a nevetés! :)

Űgy érzed, hogy az ellenlábasod vagyok? Én nem hiszem, de azért elmondom azt is, ha nem értek Veled egyet! :)

A mai technika mellet tűzfal ide- vagy oda, ha akarják úgyis bejutnak a gépedbe! :) Nekem van rá egy külön üres gépem, hogy Netezzek.

Üdv: Hamburger

Előzmény: harcipincsi (17798)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17799
Üdv Péter!

Jó megen látni!

..... de a biztonsági kérdés nálam is megjelent. Addig kikapcsoltam a tűzfalamat, amíg rajta voltam az oldalon......

NANÁ!!! Különben "hárombetüsék" miként tudnák meg mi van a gépeden? :-))

Öreg Csóka
Előzmény: Hamburger2 (17796)
harcipincsi Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17798

Én továbbra is ajánlom Neked, hogy soha se alkalmazd ezt a módszert.

Pedig rendkívül jó! Pláne, ha nagyot akarsz nevetni az embereken, akiket már régebbről ismersz! :o)))))))

az ember sok ellenlábast szerezhet vele, olyanokat is, akik esetleg mellette állnának

Most te az ellenlábasom vagy? :)))

Addig kikapcsoltam a tűzfalamat, amíg rajta voltam az oldalon.

Ekkora baklövést azért nem fogok elkövetni. Vállalom, amit leírok, de a lehetőségekhez képest nem hagyok túl nagy támadási felületet.

Félretéve az általánosítgatást, meg a hasonlókat:

Mi a véleményed arról az ominózus két írásomról? Őszintén.

Előzmény: Hamburger2 (17796)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17797

Szervusz!

Alapjaiban egyet értek Veled. Nem állítom, hogy nálunk ne lettek volna unalmas szolglati blokkot jelentő hetek, ne lett volna cselló, vagy külső körlet takarítás. De nem emlékszek olyan kiképzési időszakra, hogy a katonáink ne hajtották volna végre az előírt lőgyakorlatokat legalább század szintű köteléklőgyakorlatokkal bezárólag, vagy ne kapták volna meg az ehhez szükséges összekovácsolási foglalkozásokat. Nem volt egyszerű a két hetes kiképzési hónapokba ezt belegyömöszölni, de megtettük. Igaz, akkor még nem vezettünk munkaidőnyilvántartásokat és nem volt az sem ritka, hogy hetekre kitelepültünk a gyakterekre, mert igazán intenzív kiképzést csak ott tudtunk végrehajtani. Ugye ne ragozzam, hogy ennek ma milyen akadályai vannak? :) De most se mondom azt, hogy ne lenne kiképzés. Azóta finomodtak a módszereink! :)

Hamburger

Előzmény: Törölt nick (17764)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17796

Üdv Kolléga!

1. Az általánosítás katonáéknál meglátásom szerint nagy hiba. Egy katona nem általánosíthat. Minden szituációt és minden egyént külön-külön kell kezelnie, különben olyan hibát követhet el, amely könnyen végzetes lehet. Én továbbra is ajánlom Neked, hogy soha se alkalmazd ezt a módszert. A fentieken kívül az is hátránya, hogy az ember sok ellenlábast szerezhet vele, olyanokat is, akik esetleg mellette állnának! :) Természetesen a döntés joga a Tiéd!

2. Nem, senki sem akar téged arra kötelezni, hogy az elejétől olvasd végig ezt a meglehetősen régen futó topicot. Viszont ha nem teszed, akkor illik tartózkodni az általánosítástól. Ezt fejtegettem feljebb. Semmi bajom a hozzászólásaiddal, még akkor sem, ha valóban sok témáról már esett szó, de magam is úgy gondolom, hogy minden korábbi téma lehet aktuális, ha új a megközelítés. Te pedig elég újszerűen közelíted meg a dolgokat, hát csak rajta! :) Abba a hibába viszont nem szabad beleesned - főleg a topic teljes tartalmának ismerete nélkül - hogy azt gondolod, hogy "eretnek gondolataid" csak a Te fejedben születhettek meg! Én például biztos vagyok abban, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt! :)

3. A hárombetűsökkel kapcsolatban nekem nincs különösebben rossz tapasztalatom. Engem ők még nem vontak kérdőre az Internet miatt. Ami gondom volt e miatt, az nem velük volt.

4. Az emlegetett fórum kissé nehézkes. Még mindig komoly gyerekbetegségei vannak. Én pl. az alacsony sávszélességem miatt már nem is próbálkozok bejutni, mert idegesítően lassű minden lépés benne. Széles sávval nekem működött, de a biztonsági kérdés nálam is megjelent. Addig kikapcsoltam a tűzfalamat, amíg rajta voltam az oldalon.

Üdv: Hamburger

kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17795

A finn-orosz háborúban elképesztőek voltak a veszteségi arányok, mert valami tévedés folytán a finnek szinte minden katonája mesterlövészként tudott lőni, céllövölde szerűen működött a finnek részéről a rohamozó oroszok levadászása.

gyula

Előzmény: swordmanus (17790)
harcipincsi Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17794

Tudod, akkor perelhetnéd a HM legalább 60%-át + a politikában érintettek egy tetemes hányadát!

Ha van rá pénzed, mellédállok! :o)))

Előzmény: Vilmoskorte (17792)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17793

nem.

nyilvánosság, és törvénytelen felhasználás, vagy bűncselekmény esetén a feljelentés van, mint lehetőség.

Előzmény: Vilmoskorte (17792)
Vilmoskorte Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17792
Nem vagyok jogban jártas ember (van véleményem a hazai igazságszolgáltatásról), de nem lehet perelni embereket pl hazaárulás vádjával ilyenkor? Egyszerűen nem hiszem el, hogy teljesen törvényes keretek között gyakorlatilag egy az egyben fel lehet számolni a haderőt. Ha ez nem meríti ki a hazaárulás fogalmát, akkor mi? Pl lenne egy bizottság (akár NATO partnerek bevonásával), ami három hónap alatt átviszgálná az állapotokat, tervezett lépéseket. Ezt nyílvánosságra hozná. Félreértés ne essék, nem vagyok szélsőséges ember, de ettől azért józan ember zsebében is kinyílik a bicska.
Előzmény: Éhesló (17761)
Yoshi Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17791

azért just in time katonáéknál "éles" helyzetben nem biztos, hogy megoldható (de ez csak kukacoskodás részemről)

a fő problémát ott látom, kívülről, hogy megörököltek egy VSZ tömeghadsereg struktúrát vízfejestől-mindenestől, megfejelve a kb 40 éves "rohasszuk el, mert úgyse lesz rá soha szükség" hozzáállással

ez a kombináció még a jószándékú, gyakorlatias, fejlődésorientált (de csúnya egy szó ez) politikai vezetésnek is ellenállna, és így, hogy a politika nem érdekelt a fejlesztésben (mert nem érdekelt, mindösszesen anyniban, hogy a költségvetésben minél kisebbtétel legyen a HM, illetve hogy valamit tudjanak hazudni az éppen aktuális örjöngő NATO vezeőnek)

szóval így meszeltek az egésznek

(ellövetni a lassacskán lejárt szavatosságú lőszert? hol élsz te???!!! a portás jól végzi a dolgát, a logika nem megy be továbbra sem... meg különben is, az amortizálná lefelé a fegyvereket, amiket úgyis kidobunk/eladunk, raktárban rohasztunk)

Előzmény: swordmanus (17790)
swordmanus Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17790
Belic!
Gratulálok, mint logisztikából diplomázott emberke, azt mondom, hogy ez a minimum szint, ahogy működnie kellene! Nem ismerem a jelenlegi viszonyokat, de nincsenek illúzióim!
Pont a katonai logisztika lenne az e a terület, ahol példát kellene mutatni a civil szférának! De ha csak olyan alapvető dolgokat próbálnánk megnézni, hogy van-e nyomokban működő JIT rendszer (közérthetőségért: just in time - a dolgok pont akkor legyenek ott, amikor kell, se hamarabb, se később), lehet lenne döbbenet! Egy alacsony hatékonyságú rendszer békeidőben vagyonokat emészt fel, de háborúban sok-sok életbe kerül!
Az pedig ha egy katonának kunyerálnia kell olyan dolgokat, ami a feladata elvégzéséhez kell, egyenesen hazaárulás a logisztikáért felelősök részéről! Egy dolog, hogy nincs pénz, de az amikor a józan paraszti ész sincs meg, akkor ott nagy a baj!
Láttam lőszereket megsemmisítésre várni ládaszám, és az nyilván nem ingyen van, meg veszélyes üzem is (Nemrég fel is robbant az MFS ezzel foglalkozó részlege), hát miért nem lehet azt a mennyiséget ellövetni?
Még a végén eljutnánk odáig, hogy bár fájó vállak árán, de katonáink ellönék a bolha lábáról a pattanást... De akárhogy vesszük, sokkal olcsóbb és hasznosabb, mint szétszereltetni jópénzért.
De górcső alá vehetnénk még bizonnyal száznyi más területet. Nem ismerem a rendszert, de amit tőletek hallok... kopasznak is hajmeresztő!
Éhesló Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17789

Helló,

az általad leírt  rendszert az EI Rt. -nél kidolgozták. Tesztelték. Működött (1 logisztikai szegmensben). A szállítmányt követni is tudják, ha kell.

A rendszer a kutyának sem kell, pénz rá nuku.

Üdv, Éhesló

harcipincsi Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17788

az esedékes lövészetre, mert az soha nam maradt el, bármekkora árvíz volt is

Ebben nagyon szerencsésnek vagy mondható.

Nálunk eddig mindig kiképzések elmaradását jelentette. Olykor lövészetekét is. :(

Ui.: Jó mulatást a találkozón!

Előzmény: kovacsgyula44 (17787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!