Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45575

Egész évben van vadászati idénye.

Előzmény: Boszorka (45569)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45574

Egyik unoka tejfehérje érzékeny, így minden ilyen alapanyag kilőve. :(

 

 

Előzmény: szkati (45572)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45573

lencseleves, székelykáposzta

szkati Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45572

Nálunk ma rakott kel volt, holnapra viszont tejfölös krumplileves( sok zellerzölddel), és cukkinis, fokhagymás, sajtos penne lesz.( hús sehol:))

Előzmény: nagypapi51 (45567)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45571

A gyerekek miatt kell vmi színhús is.. :)

Előzmény: homerx (45570)
homerx Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45570

elrontod azt a jo kormot! :)

Előzmény: nagypapi51 (45568)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45569

Mik vannak! Vaddisznó nyár közepén.

Előzmény: nagypapi51 (45568)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 45568

Körmös csülökpörkölt fődögél a sütőben, tettem bele egy jó darab kockázott vaddisznólapockát, hogy tartalmasabb legyen... :)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45567

Létezik ökölszabály, hogy 100 g száraztésztához 1 liter vizet számítsunk, kb. igaz is.

Minél bővebb a víz, annál kisebb az esély, hogy összeragadjon. Olajat nem teszek a vízbe,

sztem az olaszok sem, a mártásos fogásokhoz főleg nem. (zsíros tésztán nem tapad meg jól a sugo)

 

Előzmény: nagypapi51 (45566)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45566

Kevés főtt tésztát eszünk, és nem szoktam leöblíteni, kivétel a néhány továbbkészített étel - sonkáskocka, mac and cheese etc... ezeket is csak azért, hogy megálljon a fővés, mert úgy is puhul még sütés közben. Mákos, diós metélthez 8 tojásos szélesmetéltet használok. Leszűröm, a főzőedényében zsiradékon átforgatom, sózom. (az édes tészta is sósan jó)

 

Előzmény: Boszorka (45565)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45565

Kb. 45 éve nem öblítem, de nem is itthon szocializálódtam a konyhára. Durumliszteset nem veszek. Azt ami ma össze ragadt, többet nem fogom venni. Só a főzővízbe kerül. Az én módszerem az egyszerübb maradok annál, csak kiváncsi lettem. Azért még várom Nagypapi véleményét is.

Előzmény: H_G (45563)
Caipi Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45564

Jézus.... de jó, hogy nem csinálok magyar tésztát. :) Mármint a mellette állva kavargassam-dologra értem, a többivel együtt tudnék élni. 

Előzmény: H_G (45563)
H_G Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45563

Igen, a nem durumliszteset le kell. A vízbe kis olaj (nagyon sok helyen azt lehet olvasni, hogy nem kell, de igen!) és annyi só, hogy olyan legyen, mint a tengervíz. (Ebből mindig túl keveset ajánlanak.) Főzés közben szinte folyamatos kavargatás villával, utána öblítés, lecsöpögtetés, vajon újramelegítés.

 

Előzmény: Boszorka (45561)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45562

nekem az öblítés kötelező - így tanultam, a nagymamám házilag gyúrta, és öblítette

 

arra kell külön figyelnem, ha valamit nem kell öblíteni (pl. rögtön az egész megy a szószba, vagy a "levesbe belefőzött" tészta esetén, ahol egy adag levesbe főzzük ki a tésztát) 

Előzmény: Boszorka (45561)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45561

Beszélgettünk a napokban a tésztákról. Ma sikerült valami 8 tojásos szuper különleges magyar terméket megfőznöm, ami egy hatalmas ragacs lett. Lényem elolvasta utólag a feliratot, miszerint "főzés után öblitse le" Mondtam én még soha semmilyen tésztát nem öblögettem főzés után. Ezután megnéztem az itthon található olaszokat, sehol nem volt szó öblitésről. Viszont a magyar fodros kockán szintén rajta van az öblités. Nemszoktam leöbliteni és nem is ragad.

Ez valami magyar specialitás, mármint a leöblitjük a tésztát főzés után?

Boszorka Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45560

A Légrádyra emlékszem én is, a Törökvész utat nem tudom, pedig akkoriban arra laktam. Jó volt még akkoriban a Carmel pince is, amolyan normális hétköznapi embereknek, mint pl. én.

Előzmény: nagypapi51 (45551)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45559

Szeretjük a gorgonzolás körtét, meg persze a lecsót is, guszták :)

Előzmény: homerx (45556)
ketyo61 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45558

Holnap gombas ravioli.

Előzmény: ketyo61 (45557)
ketyo61 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45557

Korozott lesz reggelire, tegnap kaptam bolgar feta sajtot (sajnos itt nincs bryndza), abbol csinaltam. Ebedre megy egy darab borda a sutobe krumplipurevel, salataval. Sör. :-)

homerx Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45556

a reggeli leveskehez osszedobtam egy nem vegan lecsot, meg egy kis gorgonzolas kortet.

 

homerx Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45555

rofi vagy dofi, nem midegy, ha ehetnenk? :) szuper!

Előzmény: nagypapi51 (45554)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45554

Nem döfi, röfi! :)

Előzmény: Törölt nick (45553)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45553

e mán döfi!

Előzmény: nagypapi51 (45552)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45552

Disznónyelv vadmártással.

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45551

A Bródyt nem ismerem, de annoa rendszerváltás környékén nagy szám volt a Magyar utcában a Légrády testvérek pinceétterme, Ming vázák, Munkácsy képek etc...

Volt egy ilyen a Törökvész úton is, talán Mátyás király volt a neve.

A Légrády viszonylag sokáig élt, még van nyoma a neten.

 

Előzmény: Boszorka (45550)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45550

Valamikor nagyon régen, még a 80-as években, vittek minket egyszer a barátaink egy Andrássy uti lakás vendéglőbe. Már csak arra emlékszem, hogy gyönyörű kazettás mennyezet volt  az eléggé lepukkant ház bejáratában. Ez valami szuper titkos tipp volt akkoriban, csak bennfenteseknek. Minden firlefranc nélkül jót ettünk. Aztán mire legközelebb jöttünk már nem is létezett a hely.

 

De van egy ilyen flancos hely valahol a Brody Sándor utcában is, én nem voltam ott csak hallomásból tudom. Kizárólag gazdagéknak, de lehet hogy már az se működik.

Előzmény: nagypapi51 (45548)
homerx Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45549

elkeszult tegnap a barany. 8 kilo hamozva, gerinc nelkul. a gerinc vegul a fagyoban maradt. az elobb pedig gyorsan osszeutottem egy sultpaprika kremlevest.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 45548

Elképzellek tunikában... :)

Egyébként ölég snassznak tűnik, pávatollat vinni kell, vagy ott adnak?

Egyféle bor?

 

Előzmény: Boszorka (45547)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.25 0 0 45547

Már csak ez hiányzik nekem.:-)

Előzmény: Törölt nick (45546)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.25 0 0 45546

...ezt az blogot érdemes figyelni.

 

https://omneluxus.blog.hu/

 

Lakomára is be lehet hozzájuk jelentkezni:

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!