Keresés

Részletes keresés

Leszi51 Creative Commons License 2022.01.21 0 0 5572

Én kezdtem?

Előzmény: Gaga84! (5571)
Gaga84! Creative Commons License 2022.01.21 -1 0 5571

Kézilabda fórum,nem megyek bele!

engedjük el:)

Előzmény: Leszi51 (5569)
Leszi51 Creative Commons License 2022.01.21 0 2 5570

"Tök igaza van"

Sajnos egy a lényeg!

De majd NL megmagyarázza.

Sok volt a néző, az ellenfél sok gólt lőtt, fiatal a csapatunk ...

Neked ilyet kell olvasni!

Előzmény: videkiman (5567)
Leszi51 Creative Commons License 2022.01.21 0 2 5569

Miben érződik?

Nem az M4-es dicshimnusz?

Ha neked az kell akkor nézd azt.

Előzmény: Gaga84! (5568)
Gaga84! Creative Commons License 2022.01.21 -2 0 5568

Pontosan! sok szakmai igazság van benne, de az is érződik,hogy ez egy 24.hus cikk…

Előzmény: videkiman (5567)
videkiman Creative Commons License 2022.01.21 -2 2 5567

Egy szóval nem írtam, hogy minden rendben, alapvetően igaza is van. De a példái nem állnak meg a lábukon és így csak vagdalkozásnak tűnik a távolból.

Pl. ott van amit a Pedroról mond. Tök igaza van, hogy kurva gáz, hogy egy ilyen szintű szélsőt nem tudunk kinevelni. De, hogy a zürichi 18 éves is tud ennyit, azt azér kétlem. És tele van ilyen igazság alapon lévő ferdítésekkel az egész interjú. Mintha valami inverz kormány kommunikációt olvasnék.

Előzmény: travisgold (5566)
travisgold Creative Commons License 2022.01.21 -1 3 5566

Az igazság néha fáj. Neked a legnagyobb gond a svájci példa és Sagosen? Akkor itt  minden a legnagyobb rendben van.

Előzmény: videkiman (5565)
videkiman Creative Commons License 2022.01.21 -5 3 5565

Ja, tipikus, itthon minden szar, bezzeg külföldön vagdalkozás. Én elhiszem neki, hogy kinn bejött az élet, meg sok mindenben igaza is van, de könyörgöm, azzal a svájci kézilabdával példálózik, akik erre a 24 csapatos eb-re sem jutottak ki. Meg Sagosennel, akiből születik 5 évente egy.

Előzmény: Bembi86 (5563)
travisgold Creative Commons License 2022.01.20 0 0 5564

Nagyon jó. Remélem az MKSZ-ben is olvasták.

Előzmény: Bembi86 (5563)
Bembi86 Creative Commons License 2022.01.20 0 3 5563
Marton 55 Creative Commons License 2022.01.20 0 0 5562

Én már nem lepődök meg ,hogy szokás szerint alszanak Grandéék mikor le lehet csapni egy jó játékosra akkor sehol nem vagyunk!

Előzmény: Bembi86 (5561)
Bembi86 Creative Commons License 2022.01.20 0 0 5561

hadd kérdezzem már meg, csak így finoman: Vujovic megy Hannoverbe idén nyártól.

A mai játékát látva, nem kellett volna megkérdezni esetleg, hogy nem akar-e megállni félúton?

Vagy annyira jók vagyunk ezen a poszton?

Hol voltunk, amikor a Remili+Dusi páros miatt körön kívülre került Kielcében?

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.20 -1 1 5560

Kábé ugyanezeket írtam a személyekről, kaptam is érte, de mind1.

Nekem Lékaival is van 1 kis problémám, oké, hogy a legtöbb gólt szerezte, és 'látványra' jól játszott, de ahogy Borsos is mondta, a góljaink kábé 80%a egyéni akcióból keletkezett,

de ha a játékunk meg a lövőkre és a beállóra van kihegyezve, akkor neki még jobban ezeket a lehetőségeket kellett volna szolgálnia, de ismerjük jól, neki az első szándéka a betörés, előnyszerzés,

de a maga javára (ha gól v 7es, akkor a csapatéra is), és nem az az előkészítős típus aki lenyomja a falat, mint annó Chema. Az ő játéka, h megpróbál előnyt szerezni, aztán, ha nem jön be,

akkor a zsenialitásából adódóan 'még' elég sokszor tud hasznáható(?) labdát adni, de ebben benne van a hibázás lehetősége.

Ha ez a típusú játék megy és a lövők nincsenek olyan jó formában mint voltak korábban, akkor az összképpel gond lesz.

Előzmény: Zso_Re (5559)
Zso_Re Creative Commons License 2022.01.20 -3 3 5559

Teljesen laikusan az EB-ről.

Amatörizmus, szégyen, vállalhatatlan.

Magyarázkodásnak semmi helye, végtelen csalódás.

Az az érzésem, mindig a trendek után kullogunk.

Mikor nagy, erős átlövők a menők, akkor kisebb embereink vannak; mikor német stílus megy, mi spanyollal operálunk; most pedig amikor a dinamika a kulcsszó, mi statikusak vagyunk.

Fentiektől függetlenül ezzel a csapattal is tovább lehetett volna jutni, de a szakvezetés totális csődje ezt megakadályozta. (az utolsó meccsen elmaradt időkérés(ek) miatt külön megburpee-ztetném a triumvirátust..)

Nyilván el kellene küldeni mindhármat (Lacit persze nem lehet). Illetve úriemberként már aznap este fel kellett volna ajánlaniuk.

Nyomás, meg teher. Aki ilyenről beszél egy hazai telt házas (talán soha vissza nem térő) eseményen profi? sportolóként, az elmehet a 3,14csába.

Ki kellett volna élvezni minden percet, felszabadultan, lazán játszani. Ha a feszkó látszott a csapaton korábban (márpedig a nyilatkozatokban ez köszönt vissza), akkor még az végén is lehetett volna szakembert kérni, hogy segítsen.

Rendszerhiba van, de mivel maga a rendszer a hiba, sajnos kevés esélyt látok a gyökeres-koncepcionális változtatásra.

Kis szubjektív:

vállalható: Bánhidi, Lékai, Székely

fejbe kólintani, hátha: Máthé

többet játszatni: Szita, Ligetvári, Rosta, szélsők

hogy mi a f@sz?: védekezés, Mikler

kérdőjel: Hanusz, Sipos, Topic

köszi és viszlát: Ancsin, Bodó

felkészül: Fazekas generáció

Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 0 1 5558

Vranjes out.

de hogy a világ semmiből sem tanul: állítólag megy Mannheimbe a Löwenhez...:D

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5557

Ide még írhatok, ezt ma olvastam:

»A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit.« (Edmund Burke)

Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5556

Laci szerepéről már már írtam az Eurosportra anno, amikor a Nantes ellen kizúgtunk. az általa vitt 3 tisztségből kettő is sok lenne egyszerre, nemhogy három.

most ha csak a válogatott mellett dolgozna, 1-2 hét után, szépen nyugodtan, leülhetne először Gulyással meg Chemával kielemezni, hogy így és így csináltuk, ez volt a rossz, és megírják a jelentést az elnökségnek.

annak az elnökségnek, amelynek ugye Laci is tagja...

de valszeg nem ez van, hanem mindenki ment vissz a klubjához, Chema Portugáliába, Laci meg Veszprémbe, mert ott (is) várja a meló.

én titkom azt remélem, hogy MKSZ elnök lesz, és akkor viszont csak az lehet - elméletben.

lincoln osiris Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5555

Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal. A legnagyobb gond mégis az, hogy nincs elszámoltatás, felelősségre vonás, mindenki szépen eléldegél a langyos nihilben. Ez az EB-szereplés nettó vállalhatatlan és nulla. És ez néz ki Veszprémben is sajnos. Momo és Gulyás I csak bábok. Eleve totál nonszensz hogy valaki egy személyben szövetségi alelnök, válogatott edző, plusz sportigazgató. Képtelenség mindegyiket normálisan ellátni, csak improvizálás megy. Ehhez természetesen a média szolgai módon asszisztál, ami kevés kritika megjelenik az nem jut el a széles tömegekhez (vö. Hoffmann-interjú, VAKSZ). Szomorú jövő áll előttünk pedig ennyi pénz tényleg soha nem ömlött a kézilabdába.  

Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 0 1 5554

én azzal már megbarátkoztam, hogy nálunk állami pénz nélkül nem lehet semmilyen sportágban nemzetközi sikert elérni.

mi is próbálkoztunk, megvolt a hőskori BL-döntő 2002-, de utána egyre messzebb kerültünk a nagy álomtól.

kellett belénk az állami pénz, hogy legyen sorozatban négy FF. 

és hogy miért? egyfelől nincsenek 4-500 ezres nagyvárosaink, ahol vannak nagyobb magáncégek, akik a lokálpatriotizmust erősítendő beszállnának jelentős pénzzel a csapatba - Élesék vajon miért mennek Lölőhöz? vajon hány ajánlatot kaptak veszprémi cégektől, hogy Józsi, tetszik amit csináltok, itt van egy kis pénz...

a másik pedig, hogy az "így-úgy" meggazdagott pénzemberek, pl Csányi is csak éppen annyit ad a Szegednek, amennyivel a jelenlegi szintet tudják tartani, azaz kb 5-6 misit. adhatna 12őt is, és akkor arról beszélhetnének a szegediek, hogy melyik hotelben szálljanak meg Kölnben... de nem.

az állami pénz tehát, ha sikereket akarunk, kell. ennek ára van. OK.

de azért a hozzáértés és az elszámoltathatóság lenne a legfontosabb még a szövetségek élére kinevezett pártkatonák (Kocsis M.) és a magukat az Olümposzra helyező és a rendszerből komoly pénzeket akasztó emberek (Mocsai ) kapcsán.

mert azért bárhogyan is nézzük, 2010 óta lejtmenet van - London és Tokió a két olimpia, azok se egyszerre a két válogatottnál, zseniket meg nem nevelt ki a NEKA, sőt.

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5553

A megtisztulásról jut eszembe az Éles féle kisveszprém, elindultak egy szimpatikus szerethető irányba, de be kellett lássák, hogy NER pénz és majd a biztosan jövő légiósok nélkül nem lehet ezt tartani.
Kár, de ugyanez történt a füreddel, az elején ott is csak magyarok voltak, most meg, és dettó a kalásznál, ott is most már nagyítóval kell magyart keresni.
Persze ezek üzleti vállalkozások, de ilyenkor meg mikor a válogastottról van szó, akkor mégiscsak eljutunk a csapatokig, mert ugye a magyarok ott nm játszanak, és sajnos külföldre sem menneke, ill. oda sem kellenek.

Előzmény: Szucsi0110 (5552)
Szucsi0110 Creative Commons License 2022.01.19 -1 2 5552

Annyi minden leírtatok, hogy nagyon keveset tudok hozzátenni. A helyszínen volt szerencsém végignézni a tegnapi meccset és döbbenten láttam, hogy 30! másodperccel a második félidő kezdete 

előtt a csapat nem volt sehol. Melegítőt letépve kellett folytatni mérkőzést. 
Három vezető a padon, és hol van mentál tréner? Mindez egy olyan csapat mellé, akik bek….k a csarnoktól és a hangulattól! Itthon!  NL bebizonyította, hogy ugyanolyan alkalmatlan a válogatott mellett, mint Veszprémben. Csak a duma megy, értelmes tartalom nélkül. Szegény GI pedig, ha ezt a teljesítményt elfogadhatónak tartja, akkor menjen már el egy céghez alkalmazottként dolgozni  és próbáljon 1-2 napot túlélni. Mert a világ , a hazai kézilabda puhány, nyájas, ellenben érdekek miatt összetartó világán kívül kegyetlen. A jövő szintén nem mutat csodás képet, de mitől mutatna? Először megtisztulás klubszinten, majd utána lassan a válogatott szinten is rendeződnek a dolgok. 

Előzmény: birka_zoli (5550)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5551

Persze, nyomjad rá a mínuszt, dugjuk a fejünket a homokba, nincs itt látnivaló!

Pont ez a bajuk most sokaknak, h ezt épp sokan látták, de mint minden ez is elül ebben a fos országban, aztán megy minden tovább mint ha misem történt vólna, szétbasz az ideg!

Előzmény: birka_zoli (5550)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.19 -3 5 5550

Tök rendben való dolgokat írsz, de ez nem az az ország, nem az a hely, ahol ezeket meg lehet beszélni őszintén.

Rohadtul sajnálom és szomorú vagyok, hogy ez az ország ide jutott, és tényleg politika, de ez nem normális, ez a következmények nélküli urambátyám ország.

7. pont és a legszebb az egészben, hogy a védekezésért az a Nallaci felel, aki ezt végignézte az ősszel elvileg, ha látta egyáltalán a csapatát, ezután kétlem.

Sztem vmi itt nagyon félrement és lehet nem is véletlen, ennyire amatőrök egész egyszerűen nem lehetnek. Lehet befizetett síutuk volt már a jövő hétre?

A 6. pontot nem lehet feltenni, mert túl sokan és túl jól élnek ebből.

Éppen próbálok vmi fórumot keresni - mert itt is ne tudd meg mi megy az eb topikban - ahol tényleg őszintén el lehetne beszélgetni emberekkel.

Ki mer feltenni ilyen kérdéseket:

• Kedves Gulyás István, tényleg, őszintén, ez rendben volt?

• Kedves Bodó Richárd, maga 28 éves, mondja el, ön szerint - jó 2-3x volt covidos, de e mellett és ennek ellenére - mennyit fejlődött az elmúlt 3-4 évben.

• Ön is egyetért azzal, hogy annak ellenére, h már 5 éve a világ egyik legjobb klubbjában, az egyik legjobb edzője próbálja megtanítani védekezni ez továbbra sem megy, vajon mi ennek az oka?

• Kedves Lékai Máté, mi akadályozza meg abban, hogy 20 perc játék után ne kelljen hívni a mentőket és oxigént adagolni a túlélése érdekében, vajon sportszerű életet él Ön, megtesz mindent ennek érdekében?

stb, stb.

De egész egyszerűen ezeket a logikus kérdéseket nem meri feltenni senki, mert aki feltenné az is a vákaszadókból él, ez egy összetartó, összekacsintó zárt maffia.

Innét nincs kiút, csak az a baj, hogy tönkrebasszák a mi kedves játékunkat.

Előzmény: Bembi86 (5548)
Kyra** Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5549

Ebben az írásban sok igazság vagyon.

Előzmény: Bembi86 (5548)
Bembi86 Creative Commons License 2022.01.19 -3 4 5548

több dolog is kavarog a fejemben, ezért pontokba szedtem őket

1. komolyabb eredmény akkor lesz, amikor a magyar néplélekkel tudunk mit kezdeni. mármint azzal a részével, hogy tétnél egész egyszerűen végünk van. és ez minden sportágban megjelenik. a focinál, a vízilabdánál, kéziben meg a két évvel ezelőtti és a tavalyi tétnélkülin vbn, ahol szárnyaltunk. abban a pillanatban, hogy 22 ezer ember van kinn, és azt mondjuk, hogy max ponttal kell bemenni a középdöntőbe, ebből lett ez.

2. a három meccs alatt nemhogy egy teljes meccs, hanem 15 egybefüggő jó percünk nem volt. egy olyan 15 perc, amikor a védekezés ott van, támadásban záporoznak a gólok, van kapusteljesítmény. 

3. a három meccs 180 perce alatt nem volt egyetlen egy olyan eleme sem a játéknak, amire azt mondhattuk volna, hogy ez alapján megilletjük/megilletnénk, hogy továbbjussunk. hogy ha mondjuk gyenge a támadójáték, mondhassuk azt, hogy nembaj, mert a védekezés atom, mögötte a kapus atom. vagy fordítva: átjáróház a védekezés, nincs kapusteljesítmény, de támadásban Máthé mondjuk dob 10et meccsenként - mint Smits a hollandoknál. 

és ez bőven felveti már a kispad felelősségét is, mert 3an vannak, Chema és Laci külön foglalkozik mindegyik területtel, tehát jogos lehet a kérdés, hogy mi történt felkészülés gyanánt.

4. nincs világklasszisunk. oké, Bánhidi jobb napjain, de őt sem lehet a végtelenségig terhelni. jó játékosaink (Lékai, Mikler, Székely), tehetségesnek indult fiatalabbak (Máthé, Bóka, Szita, esetleg Hanusz), meg a maradék - ebből lehet válogatni.

5. nem vagyok benne biztos, hogy a szisztem, amit képviselünk, hosszútávon jó lesz - mármint hogy ennyire domináns a spanyol iskola, ennyire az egy-egyre, a beállóra koncentrálunk és építünk, a szélsőket teljesen ignorálva, miközben a világ rohadtul nem erre megy. tegnap élőben néztem, ahogy a batár nagy, nehézkes védőinket lábbal veri az izlandi jobbátlövő - de úgy, mint amikor a kés megy át a vajon, ellenben a magassági és erőfölény a másik oldalon támadásban abszolút nem hozta vissza a védekezésben benyelt gólokat (Bodó ugye...)

ezt is meg kellene beszélnie a szakmai stábnak, hogy ez mennyire tartható - főleg úgy, hogy a csoportban nem is igazán találkoztunk világklasszis csapattal, mégis már itt is látszott, hogy valami nem jó.

6. mivel a politika benne van totálra az életünkben, nem tudom, lesz-e valaki olyan bátor, hogy felkérdezze Prof Emeritus Habil Phd Testsúlykilogramm Mocsai Rektor Lajost, hogy a TAO-pénzekből kiket sikerült kinevelni a válogatott számára az elmúlt 10-12 évben - mert állítólag erre kapja a pénzt a NEKA.

7. a hetedik te magad légy: én nem értem, hogy ha a Liget-Sipi duó végigvédekezi az őszt Veszprémben, és láthatóan az a legjobb felállásunk védekezésben, akkor miért nem övék volt a főszerep - és igen, ezt amit a Bodó-Szita duó hozott támadásban, azt Liget is hozta volna - máris mínusz egy csere a támadás és a védekezés között. 2 éve az Ebn és tavaly a vbn ez nagyon jól működött, mintha most utat tévesztett volna a stáb

Kyra** Creative Commons License 2022.01.19 0 0 5547

És íme, a - szerintem is - legvalószínűbb eredmény lett.

Annyi előnye van, hogy nem kell tovább izgulnunk.

Előzmény: birka_zoli (5529)
Psenior Creative Commons License 2022.01.18 0 1 5546
Fél perc alatt akarunk +2-t -1-ről??? Máté ész nélkül, a pad nem kér időt stb. Az x még a legvégén is meg lehetett volna...
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.18 0 0 5545

Vagy inkább ott olyanok vannak akik képesek lereagálni az extravagáns megoldásait, ill számítanak rá, sőt várják is tőle, de ettől még ő sztem sosem rendszerben játszik, épp ez vele a baj, nem fexik neki a spanyol, v inkább mondjuk úgy, hogy a szigorúan megkoreografált játék, ezért az edzők félnek betenni, h most épp mit fog összehozni, bejönnek-e az egyénieskedései, ha sül egyből a dolog, akkor jó, de, ha nem akkor meg még jobban belehúz.

Szóval ő szerintem egy kézis harlem globetrotters játékos.

Előzmény: Sixblade (5544)
Sixblade Creative Commons License 2022.01.18 0 0 5544

Nem akarok okoskodni, csak azt írom le amit láttam a C csoport szegedi meccsein élőben:
 Mahé a francia keretben egy rendszerben játszik, amit az egész csapat ismer és alkalmaz.
Körülötte világklasszisok játszanak, akik önmagukban is megoldanak nehéz helyzeteket.
Mellette pontos, váltott meccsperceket kap.
A fentiek Veszprémben nem valósulnak meg. Szerintem
Egy tipp az EB végeredményére: Franciák vagy aki képes megverni Őket..

Előzmény: birka_zoli (5537)
videkiman Creative Commons License 2022.01.18 0 0 5543

Ebben valóban van igazatok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!