mi az hogy kérjen bele szőnyeget? miért az még ebben nincs benne? nekem 95ezer volt és volt minden kresz csomag, szőnyeg, a sz*rtól a repülőig minden :) olyan állapotban volt a kocsi, hogy tankolni kellett + pályamatrica aztán goo!
Még viszonylag szerencsésen megúsztad a helyzetet. Manapság sok erőszakos barom van az utakon, sajnos.
Mostanában pechetek van: egy hónapja a szüleid kocsija tűnt el, most majdnem lezúzták a kocsidat. Ez már több mint sokk!! Az eltűnt(lopott) kocsiról van vmi hír?
Szerintem is sok, nekem is 90 körül volt. Az "adásvétel bonyolítása", az a lehúzás. Nyugodtan hivatkozz máshol vásárlókra (ránk), akik sokkal kevesebbet fizettek.
Nekem 66 ezer volt, igaz 2007. augusztusában, Zalaegerszegen! Ebben benne volt az egységcsomag is! Alapban az egész procedúra költsége 50 ezer, amit az felett számolnak az lehúzás!
nekem még ilyen szerencsére nem volt! általában ismerős kutakon tankolok ahol ismerem a személyzetet! de egyszer volt szerencsém német rendszámú kocsival beállni csornán a mol-hoz! rögtön jött a kutas hogy Guten Tag, oszt ájróval fizetnék é? 210ért váltották is volna :) mondom nyugi nem kell itt matekozni van nálam kemény ropogos huff! egyébként a határmenti jellemző a külföldiek lehúzása! de azért van pozitív tapasztalotom is!
más : a múltkor azért adtam borravalót a srácnak aki tankolt ( ja ez jellemző ) ki sem szállok a kocsiból, de már kezében a pisztoly és tankolna....nem mondom hogy ez rossz dolog de én szeretek magam tankolni, sőt a múltkor még borravalót is adtam azért amiért NE mossa le a szélvédőmet, ott ajánlotta a hogy hát lemossa szívesen, csak a borravalóval tudtam elhessegetni :) nekem nem hiányzik a szélvédő gravírozás!
Folyton ez van kutakon. 20-30 forintnyi visszajárókat már derogál visszaadni, rendszeresek az átverések stb. Én kúton pl. nem is vásárolok semmi, csak üzemanyagot. Azzal is kb. 6 féle módon verhetnek át, az is bőven elég. Kp-vel sosem fizetek stb.
Párom minap az egyik Shell kúton rágott be, mikor egy tankolás ás egy ice tea beszerzése alatt kétszer próbálták lehúzni. Beírt a panaszkönyvbe, és írt a Shell-nek egy levelet. Pár nap múlva kapott egy választ, hogy a panaszát kivizsgálták és jogosnak találták, az illető pénztárost "felettese írásos megrovásban részesítette". Nem mondom, hogy ez padlóra küldte őket, de ha mindenki ennyit megtenne akit átvertek a kutakon akkor egy idő után talán valamelyest javulna a szolgáltatás színvonala. Esetleg az olyan nagy cégek mint a Shell, OMV, Esso stb. elgondolkodnának, hogy a jelenlegi tulajdonosi rendszer ami kvázi maffiózókkal üzemelteti a töltőállomásokat nem igazán jó üzlet. Hosszú távon szerintem a nagy cégek is sokkal jobban járnának, ha az autósok nem gyomorgörccsel mennének be egy kútram, és az üzemanyagot is csak muszájból vennék ott, hanem nyugodtan bemennének shoppingolni, esetleg olajat, szélvédőmosót stb. vennének, mert normális árakkal találkoznának, és olyan alkalmazottakkal akik nem érzik kötelességüknek, hogy a betérő embereket lehúzzák pár száz/ezer forinttal.
általában inkább az mondható el hogy 10%-os hibatűrés! pl: ausztriában mindenki 140-el holott 130, de még a 145-sem villan, de még csekket sem küldenek az átlagsebességmérő kapuk! németeknél is 50-nél a 60 még átmegy, persze fix telepített trafinál, mert a sunyi mozgótrafik azok érzékenyebbek :D, otthon meg amilyen kedve volt a rendőruraknak! ha sok autót akartak meállítani akkor már 55-nél kiszedtek, ha éppen lazúlni akartak akkor csak 61-től! aztán mivel most nem is kell megállítani mert rögtön megy a csekk az üzembentartóhoz, szerintem számolhatunk +10%al!
Na azért már itthon sem a 20évvel ezelőtti traffipaxokat használják, és időközönként (ha jól tudom évente) engedélyeztetni kell az OMH-nál (Országos Mérésügyi Hivatal). Bővebben ITT olvashatsz róluk. ;)
nem tudom az itteni toleranciakat, de kulfoldon ez 6 km/h, vagyis teljesen mindegy hogy mennyivel mesz, ha sebessegkorlat plusz 6 km/h belul nem fenykepez a radar, vagy ha fenykepez akkor a pontossag megkerdojelezheto. ezt egyebkent automatikusan vonjak a mert sebesssegbol.
Nemeto es svajc igy mukodik, es modernebb radarok vannak, bar nem csodalkoznek ha itthon 1200 ladaba szerelt traffipaxra osregi is azt allitanak hgoy halalpontos....
Ps: Felnik engem is erdekelnek, ha tudsz egy arat mondani, vagy hivj 20/4596836
Brnoba vezető autópálya tényleg tragédia. Tavaly voltunk ott a WTCC alkalmával. Kicsit olyan érzésem volt, mint Szerbiában... igazi időutazás a 80as évekbe. :)
Ez tuti hamis szóbeszéd! a trafi kb. ugy van kalibrálva, hogy az 50es határnál 55 ig nembüntetnek , de ez sem százszázalék. jobb az óvatosság. /tavaly engem megbüntettek mert 30 -as táblánál 40-nel száguldoztam!!
ami a leggázosabb lehet az új szabáyozásnál, az a vasúti átkelőn való áthaladási szabály mert,be nem tartásakor egyből 300 000 ft a bírság, ami azt jelenti elvileg, hogy az is ennyit fizet, aki 100 km /h val halad át, és az is , aki 31km/h val!!!
Most 2. alkalommal Shellt tankoltam próbaképen. Nehéz összehasonlítani, mert azóta más az időjárás is. A Shellnél több mint 700 km-t 5,5 el zártam. Most - üzenem az extra fogyisoknak, hogy ezek szerint én is tudok ilyet - 75 km után 39 -s átlag mellet 4,8-on állok.
Sajnos tényleg nem egyedi az eset. Mi pl. itthon Szolnokon a Széchenyi lakótelep mellett most épült önkiszolgáló 0-24h autómosónál szerettük volna lemosni az autónkat. Édesapám megkérdezte, hogy milyen sampont is használnak...erre a válasz: "Autómosóport!" :O Apum csak lesett...el is hiszem, gyorsan visszaváltotta a pénzét, és már húzott is onnan. Lemostuk szépen saját kezűleg máshol... A kérdésem a következő: mi az az autómosópor??? Létezik ilyen? Confused
Úgyhogy senkinek nem ajánlom Szolnokon ezt az új helyet!
Nem voltam itthon a hétvégén, szomorúan látom a kollégák sérült verdáit, részvétem. A fehérvári OMV és autómosó felhábirító. Egy Dzsínó nevű hires költőt idézve: "jók a pogramok, csak sok a köcsög"
A hétvégén Prága-Drezda-dél Csehország, 1700 km 5,4 lityi az 1,6 CRDI-vel. Megjegyzem a Brno-Prága autópálya a világ lexarabb útja.
Lehet, hogy megírom, de inkább a ceedclub.hu fórumon említett tékozló homárnak. Sajna nekem attól semmivel nem lesz jobb, ha a "kisasszonyt" kirúgják. A bocsánatkérő levelet meg max. kitehetem a falra. Legközelebb a szemközti OMV kúthoz fogok menni (akinek a tulaját ismerem is), és nála fogom költeni a havi benzinpénzemet. (60ezer az enyém + 15ezer a páromé) Eddig csak azért jártam ide, mert reggel, munkába menet, ez volt az egyszerűbb ((jobb oldali kút) nem kellett a kereszteződésben várakoznom, hogy kijöhessek a főútra)
Tegnap a saját autómat (ma páromét) én is saját (Sonax :) ) samponnal suvickoltam. Vártam is, mikor szól be a szaki. De akkor biztos megmondtam volna, hogy 1. Honnan tudjam, ő milyen sz@rt önt bele sampon címén 2. kicsit nehéz a gépükkel csak sampont tenni a kocsira 3. kifizeti, ha a habkeféje (amivel előttem az offroadozásból visszajött jeepet mosták) összekaristolja a fényezésemet?
De nem szólt semmit. Így nyugodtan lemostam a kocsit, majd a fedett helyen szárazra töröltem. :o)
Én sem tankolok ott, nekem se tetszett a stílusuk. Ezt a sztorit azért valahogy az OMW tudomására kellene hozni, de legalábbis a tulajéra.
Én a multkor a kézi mosóban/RETZ/ jártam úgy:
Mindig néptelen időszakban járok, ez esetben19:30 -kor, hogy ne zavarjak, vagy iritáljak senkit a nyavajáimmal/ saját vödör, bele saját víz, sampon és ezzel gyorsan átmosom a nedvesítés után, illetve a nagynyomású mosás előtt, mert szerintem ez az egyetlen hatékony módszer, különben az Isten vizét is rápriccolhatom/. Egyébként többször megfigyeltem, nem tart tovább, mint mások mosása.
Tenném bele a sampont a vödörbe, erre egy hang mögöttem- "meg se próbálja!" Meg fordulok, egy ember szakadt melegítőben, strand papucsban RETZ -es pólóban, 40 kg-osan felszívott melkassal, kopasz gyúrósokra emlékezetetp fenyegető járással, cigarettával. -Miért nem? -Mert ki van írva, ez egy "nememlékszemhánymilliós" beruházás, teljesen környezetbarát, lebomlik a vegyszer ő meg mit tudja, hogy én miket nem rakok a vödörbe/ egyébként foszfát mentes jó minőségő autósampont/. Egyébként akár igaza is lehetne, mert miért is ne, de a stílus!!!! -Hát maga kicsoda? - Én vagyok itt a "mittudoménmilyencég" megbízásából, felügyelem a dolgokat, váltom a pénzt/GREG HALLOD!- úgy látszik Pünkösdre szabadságot vett ki/ Mondom: - És a saját vizemet beletölthetem a vödörbe? Vagy azt is megtiltja? -Annyi vizet hoz amennyit akar, de vödörből otthon is lemoshatná. Motyogott még valamit a környezetvédelemről, majd rátaposott a földre eldobott cigarettacsikkre -gondolom az is lebomlik a technológiai folyamatoknak megfelelően- és elcsattogott a szomszéd állásban tevékenykedő haverjához egy bazi nagy szivattyút lemosni, mert gondolom az arról lemosott olaj, meg a szivattyú csövéből kimosott "mittudoménmicsoda" is lebomlik.