Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.29 0 0 543

Nem lényeges szempont. Csak a kocsihoz akarjuk kiválasztani a gyereküléseket. Remélem jövő héten már vezethetem :)

Előzmény: Törölt nick (542)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.29 0 0 542

A Grandisban nincs a leghátsó sorban isofix, a középső üléssorban is csak kettő van - nem is fél el egymás mellett három gyerekülés. Ha ez lényeges szempont, akkor nem a Grandis a te autód. 

Előzmény: FireFox1996 (540)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.29 0 0 541

A dízelnél nem tudom, hogy mennyi, de a benzineseknél írtak már hasonló számokat vezérlés cserére a cartársak - bár olcsóbbat is.

Előzmény: FireFox1996 (538)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.29 0 0 540

3-ik sorban van isofix-es csalatkozás?

zaoron1 Creative Commons License 2015.10.29 0 0 539

Nekem a nyári 225/45 R18-as felnin van.

Előzmény: Gery59 (537)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.28 0 0 538

Cserélt vki közel múltban vezérműszíj készletet? (vezéműszíj + pumpa + görgők + szíjak...) Mennyit kért a szervíz? Kaptam egy 192 ezeres ajánlatot! :( Kicsit sokaltam...

Gery59 Creative Commons License 2015.10.28 0 0 537

Érdeklődnék, 225/50 R17-es gumi, elfér a kerékjáratban, hozzá ér valamihez, vagy nem, valaki rakott már fel ilyen méretűt?? Szép estét, napot!!:))

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 536

Szerintem az maximum az előlapot oldja - ha esetleg levehetős. Valószínűnek tartom, hogy úgy kell kiszedni, mint a legtöbb mezei rádiót. Be kell nyúlni egy spéci lapos fémkulccsal féloldalt, hogy visszanyomja a rádió házába az azt fogó karmokat. 

Előzmény: FireFox1996 (535)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 535

Házalig könnyen lehet ki/be szerelni ezt a fejegységet? Jobb felső sarkon van egy un. Release gomb. Azt kell nyomni és kihúzni az egységet?

Előzmény: Törölt nick (534)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 534

Esküdni azért nem mernék rá, de szerintem jó eséllyel igen.

Előzmény: FireFox1996 (533)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 533

Köszönöm szépek az infókat, főleg a magyar útmutató miatt! :)

Még nincs kocsim, csak nézem. De remélem, hogy hamarosan vezethetem mint az új tulajként :)

SaviGrandis kolléga fejegysége talán megoldja a problémát?

Előzmény: Törölt nick (532)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 532

Az előző autóm Chrysler PT Cruiser volt, nem Grandis. Ahhoz kb 2000Ft-ért egy óra alatt megküldte a kódot a "hekker"

Ilyen cégek ezek, van egy rakás a neten:

http://www.radio-code.com/MITSUBISHIPayPageradiocode.htm

Az a kijelző csak akkor a rádió kijelzője, ha gyári fejegység van benne (nem gyári rádió esetében csak a fogyasztást és az időt jelzi ki. Nekem nem az van, így csak feltételezem, hogy a Lock-ot az írja ki. Ha gyári a rádió, akkor nyilván nem is működik a rádió lock esetén. 

Itt van magyar kezelési útmutató, abban szerintem biztos van szó róla, hogy mit jelent a lock:

https://drive.google.com/open?id=0B63fI0ZLL6KhaWZXY1J0NHlrSnc

Amúgy szerintem a márkaszervizek is kiadják a kódot - kérdés, hogy pacsira vagy pénzért. 

Aztán lehet, hogy ez is működik:

https://www.mitsubishicars.com/owners/support/radio-code

Előzmény: FireFox1996 (531)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 531

Pontosan a pirosan karikázottra gondoltam (ez nem az autó, amit néztem. De amit néztem ott egy buzi nagy LOCK szó van...)

Előzmény: FireFox1996 (530)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 530

Hali!

Ez megoldja a problémámat, hogy a LOCK szót eltűntetni a kijelzőn, és működni fog? (de milyen funkciókat tudok haználni?)

Előzmény: SaviGrandis (525)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 529

Hol találtad?

És ennek mi a menete, hogy beírd a kódokat?

Pár usd-ért ha muxik, akkor nem sajnálom :)

Előzmény: Törölt nick (528)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.26 0 0 528

Szerintem valószínűleg egyedi kód lesz az - szinte minden autónál úgy van. Ha nem tudja az eladó, akkor szívás van. Az egyik előző autómnál jártam így. Szerencsére neten keresztül ki tudtam kódoltatni a fejegység gyári számát megadva némi dollár megfizetése után.  

Előzmény: FireFox1996 (527)
FireFox1996 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 527

Sziasztok!

Ma néztem egy Grandis-t, az MP3 lejátszó fölötti kijelző egy nagy LOCK szót láttma ott, és így nem tudtuk kipróbálni. Az eladó azt mondta, hogy vmi kódot kell beírni, és az vhol a szervíz/felhasználói könyvben van.

Ez tényleg így van? Van vmi alapértelmezett értéke, vagy kocsinként más-más?

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.26 0 0 526

Fáj érte a szívem, de az 7 mázsa cement ára :) ..

Előzmény: SaviGrandis (525)
SaviGrandis Creative Commons License 2015.10.24 0 0 525

Sziasztok!

Már korábban említettem, hogy nekem van egy Grandis gyári fejegységem, ami eladó, most nagyon kedvező áron: 20 ezerért:)

http://www.jofogas.hu/baranya/Mitsubishi_Grandis_gyari_CD_s_radio_34289187.htm?ma=1

Vegyétek, vigyétek:)

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.24 0 0 524

Kérdezz rá esetleg a Mitsubishi Outlander topikban - szerintem valamelyik outlander generációval biztos egyezik a Grandis rendszere.

Előzmény: Rob3rt75 (523)
Rob3rt75 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 523

Napot

Diesel. 

DVD-t sehol nem találom a neten.

Előzmény: Törölt nick (517)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.16 0 0 522

Őszintén szólva engem sem érdekel  annyira ez a környezettudatosság és azt sem hiszem, hogy az emberek nagy része azért venne benzinest, mert védeni szeretné a környezetét. Én úgy vagyok vele, hogy az átlag embernél jobban nem szeretném szennyezni a környezetem és kifejezetten irritálnak például ezek a felchippelt koromgyár tuning dízelek. Amikor meglátok, hogy okádja a füstöt az ültetett golf meg a4-es audi, akkor mindig felmegy bennem a pumpa. 

Viszont én nem látom értelmét annak, hogy önjelölt áldozatként az átlagnál jóval környezettudatosabb életet éljek, mert attól még 10ezerből 9999 másik ember ugyanúgy él tovább, mint idáig és semmi értelme annak, hogy én jellemzően pluszköltséget vállaljak fel emiatt. 

Például telepíttettem napelemet a házamra tavaly és eszembe sem jutott, hogy a környezetem miatt csináljam. Az egyedüli célom az volt, hogy ingyen legyen a ház fűtése. Nincs annyi pénzem, hogy a környezetvédelem érdekében szórjam lapáttal. 

Az ilyen dolgokat rendszerszinten kéne kezelni, de az sem igazán megy. Az EU-ban szigorúak a környezetvédelmi előírások, miközben addig ennek az áldozatnak nincs sok értelme, amíg kína vagy az USA sokkal nagyobb tételben szennyezi a levegőt és magasról sz..nak rá. Azok hisztiznek a VW miatt, ahol az ország autóállományának többsége 3000ccm feletti és 10-15 liter felett esznek. Közben rákényszeríti az EU a szigorú szabályozást önmagára, ami óriási többletköltséget jelent fejlesztés terén a gyártóknak. Ez beleépül az autók áraiba - végső soron mi fizetjük meg és közben globális szinten alig van hozadéka.

Előzmény: LAK (521)
LAK Creative Commons License 2015.10.16 0 0 521

Szerintem is álszentségről van szó ebben az esetben. Mit akarnak az emberek? Gyorsan, dinamikusan közlekedni. Megkapták, csak hát akkor a motor nem hozza azokat az értékeket, amiket előírtak - de ez nem is érdekli őket. Ha meg hozza a kibocsátási értékeket, akkor nem fog úgy menni, mint előtte. Ebből a szempontból nagyon érdekes volt az tegnapi hír, hogy kötelező lesz visszavinni az autókat (legalább is a németeknél).

Előzmény: Törölt nick (520)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.16 0 0 520

Őszintén szólva szerintem ennek a dízel botránynak nagyobb a füstje, mint a lángja.

Kifelé lehet mutatni, hogy az ember milyen környezetvédő szellemű, de szerintem a legtöbb embernél a környezettudatosság hátrébb áll a saját zsebénél. Az emberek jórészt azért vesznek dízelt, mert jól fogyaszt, nyomatékos, komfortosan lehet vele papásan menni. Nyilván mindenki sejti, hogy környezetszennyezőbb egy benzinesnél, mint ahogy mindenki sejti, hogy egy nagy köbcentis benzines környezetszennyezőbb, mint egy kicsi. Az is egyértelmű, hogy a taxisok nem azért járnak Priussal, mert ők a környezetvédelem nagykövetei, hanem mert városban nagyon jól fogyaszt. Ezeket a dolgokat kár szépteni..

Nyugat-Európában el tudom képzelni, hogy lesz bizonyos keresletcsökkenés, extra értékvesztés a piacon, de ez nálunk inkább azt fogja okozni, hogy olcsóbban még több használt dízel fog bejönni az országba, mert az emberek nagy részét sokkal jobban fogja érdekelni az, hogy még gazdagabbnak tudja magát kifelé mutogatni, mint hogy a környezetet védje.

Előzmény: zaoron1 (519)
zaoron1 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 519

Váltsatok benzinesre amíg lehet. :)

Mint ahogy a nép szerintem indokolatlanul csinált presztízsmárkát a VW-ből, most ugyanúgy le is fogják húzni és félő h ez értékvesztéssel is jár majd. De lehet, eleve az összes dízel veszít a népszerűségből, bár a pénz beszél és a kisebb fogyasztás még mindig azért meghatározó lehet. De amint lehet, majd teszünk Tesla motort a Grandisba. És akkor lesz egy szép és füstmentes autónk. :)

Előzmény: Törölt nick (518)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.15 0 0 518

Tegnap beszélgettem egy 2008-as Passat 2.0 PDTDI tulajjal és mesélte, hogy a magyar VW honlapon található dízel ellenőrzőbe begépelte az autója alvázszámát és meglepő módon azt adta ki rá a rendszer, hogy érintett - holott a cikkek csak 2010 utáni autókról írnak. Még a végén kiderül, hogy a dízel Grandisok is azok..

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.15 0 0 517

Gratulálok :)! Dízel vagy benzines?

A DVD-hez nem igazán tudok érdemben hozzászólni. Vagy talán annyit, hogy a számítógéped DVD meghajtója sem látja a tartalmát?

Előzmény: Rob3rt75 (516)
Rob3rt75 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 516

Sziasztok !

Csatlakoznék mint új Grandis (2006)tulajdonos.

Rögtön egy kéréssel,kérdéssel fordulok a fórumozókhoz?

Az autóhoz kapott navigációs dvd tiszta karcos ezert használhatatlan,le tudom valahonnan tölteni ?

Navteq DVD navigation system -ez szerepel a dvd-n más nem .

Ötlet ? 

köszönöm

SaviGrandis Creative Commons License 2015.10.11 0 0 515

Köszi. Az biztos, hogy külön van, annyit már mondott a szerelőm. 

Előzmény: Törölt nick (514)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 514

Ha nem lehet tovább spanolni, akkor valószínűleg cserélned kell a hátsó fékbetéteket vagy fékpofákat - nem tudom, hogy a Grandisnál egyben van-e a sima fékbetétekkel a kézifék vagy esetleg van a féktárcsa belsejében egy fékpofa külön a kézifékhez. Mindenesetre nem hiszem, hogy ez olyan drága mulatság lenne..

Előzmény: SaviGrandis (513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!