Elhiszem, hogy bosszant engem is idegesítene! Csak azért írtam a Lanceres dolgot, mert valamikor mondtad, hogy lehet eladó lesz a Cee'd-ed, és benevezel egy Lancerre. Meg a hozzászólásaidból arra következtetek mostanában, hogy nem lett a szíved csücske a Cee'd. (igaz meg is értem a hibák miatt) Anno amikor a Kalosomban 3 ezer km volt és nekiállt rángatni, füstölni, majd felrobbantam. (szelepeket kellett csiszolni) Hiába csinálták meg és lett jó, én már nem bíztam benne, meg is utáltam rendesen, a vége az lett, hogy eladtam. A végső lökést az adta meg, hogy olajcsere után égett szaga volt állandóan. Elvittem szervízbe, mondtam, hogy mi a baj. Kicserélték az olajszűrőt, meg ráhúztak egy anyára. Mondanom sem kell, hogy továbbra is csepegett (annak ellenére, hogy kértem cseréljenek alátétet is) és égett szaga volt. Ezután elköszöntem tőle és a szervíztől.
A lényeg, hogy azért a Lancer sem egy olyan penge verda, igaz nem vezettem, csak az A2 tesztjét olvastam!
Mondjuk ha most vennék gépet, lehet hogy Fiat Bravo lenne. Mert valahogy keveslem már ezt a teljesítményt. Alapban nem, csak amikor egy Renault Kangoo is 190-nel repeszt előttem, akkor gondolkodóba esem, hogy most mi van.
Én is csatlakoznék a törött Cee'd-ek sorához :( Egy állat belénk jött hátulról, mikor álltunk az elsobbség adás kötelező táblánál, ő még megkérdezte, hogy miért állok. HÁT .nyád , szerinted, amúgy meg miért ne állhatnék, ha rosszul vagyok... Lökhárító kampó, hátsó ajtó is, de ami a gázosabb, hogy pont az orra sarkával jött belénk igy kb 20cm-en fogta fel a Cee'd a 1,5tonnás accord ütését, ennek következtében az egész hátsó rész beljebb ment, a csomagtér alját nem tudom felemelni, kb 1-2cmrel beljebb csúszott a hátsó fal, ahol belejött. Még ő volt felháborodva, de legalább van biztosítása /igaz tegnap kötötte/
Az ilyen sérülést hogyan javítják?
Egészben az a bosszantó , hogy el vagyunk átkozva, mert előző autót is ugyaníg 3 hetesen az M7esen hátulról seggbe taszajtotta egy wartburg... Illetve, hogy az én időmból megy el az időveszteség
Ha igazolom, munkáltató által, hogy a kocsi nélkülözhetetlen a munkámhoz,. akkor a kötelezője a másik félnek álllja a csere kocsit?
"Látod vazze, vettél volna Lancert a Kia helyett "
Ki tudja, lehet jobban jártam volna Lancerrel. Nem túl nagy öröm, hogy 15 ezernél már kell stabilizátor rudat cserélni, még ha garanciális cseréről van szó!
Az utána járás, idő vesztesség azért elég bosszantó, ezt senki sem fizeti, csak én.
Különben a Lancer és a Kia Cerato közt vaciláltam valamikor, akkor még a Cee'd a magzatvízben úszkált.
Megtörtént a 15ezer kilométeres kötelező szervizem a KIA Szabónál, amire 10-ből 9 pontot adok. Az 1 pont levonás azért van, mert 1. Nem kaptam meg az ajándék bögrét (én is elfelejtettem, de ők sem mondták) 2. A végösszeg, a meghirdetett 25227 forint helyett, 27830 forint lett. Gondolkodtam, vajon minek is köszönhető 2600 forintos többlet, de nem jöttem rá.
Az olaj, a meghirdetett 9310 forint helyett, csak 8084, de a munkadíj 6970 helyett 10800 forint lett. Tény, hogy a kötelező dolgokon kívül, pár garanciális javítást is elvégeztek, de nem gondolom, hogy a gyárban hibásan elvégzett munkát, nekem (fogyasztónak) kéne kifizetnem. Véleményem szerint a gyáron kéne behajtani ezeket a többletköltséget.
Egyébként a kiszolgálás minőségével, illetve a szerelő, Fodor József hozzáállásával és szakértelmével, maximálisan meg vagyok elégedve. Csak ajánlani tudom. Végig ott állhattam az autónál, és készségesen megmutatta, mit hogyan kell cserélni. A kormányom nyüszögését, gépháztető zörgését, és rádió problémáját is sikerül megszüntetnie. Ami még nagyon szimpatikus volt, a fizetés utáni autóátadás, ahová a szerelő kísért el, és jó utat kívánva átadta a kulcsokat.
Látod vazze, vettél volna Lancert a Kia helyett :D Elég szépen leszakadt az első lökös, meg a motorháztető sem gyári helyzetű, ahogy látom. Igaz a sajátomon is kellett állítani. Amúgy érdemes a hozzászólásokat elolvasni, lebilincselőek! :o)
Ma egyébként elfogadta a bank a hitelkérelmemet. Az autó amit kinéztem van itt mo-on, elvileg 10 munkanapon belül a kereskedésben lesz, aztán intézik a papírokat. 2-3 hét múlva Kia Ceed SW tulaj leszek! :-)
mi az hogy kérjen bele szőnyeget? miért az még ebben nincs benne? nekem 95ezer volt és volt minden kresz csomag, szőnyeg, a sz*rtól a repülőig minden :) olyan állapotban volt a kocsi, hogy tankolni kellett + pályamatrica aztán goo!
Még viszonylag szerencsésen megúsztad a helyzetet. Manapság sok erőszakos barom van az utakon, sajnos.
Mostanában pechetek van: egy hónapja a szüleid kocsija tűnt el, most majdnem lezúzták a kocsidat. Ez már több mint sokk!! Az eltűnt(lopott) kocsiról van vmi hír?
Szerintem is sok, nekem is 90 körül volt. Az "adásvétel bonyolítása", az a lehúzás. Nyugodtan hivatkozz máshol vásárlókra (ránk), akik sokkal kevesebbet fizettek.
Nekem 66 ezer volt, igaz 2007. augusztusában, Zalaegerszegen! Ebben benne volt az egységcsomag is! Alapban az egész procedúra költsége 50 ezer, amit az felett számolnak az lehúzás!
nekem még ilyen szerencsére nem volt! általában ismerős kutakon tankolok ahol ismerem a személyzetet! de egyszer volt szerencsém német rendszámú kocsival beállni csornán a mol-hoz! rögtön jött a kutas hogy Guten Tag, oszt ájróval fizetnék é? 210ért váltották is volna :) mondom nyugi nem kell itt matekozni van nálam kemény ropogos huff! egyébként a határmenti jellemző a külföldiek lehúzása! de azért van pozitív tapasztalotom is!
más : a múltkor azért adtam borravalót a srácnak aki tankolt ( ja ez jellemző ) ki sem szállok a kocsiból, de már kezében a pisztoly és tankolna....nem mondom hogy ez rossz dolog de én szeretek magam tankolni, sőt a múltkor még borravalót is adtam azért amiért NE mossa le a szélvédőmet, ott ajánlotta a hogy hát lemossa szívesen, csak a borravalóval tudtam elhessegetni :) nekem nem hiányzik a szélvédő gravírozás!
Folyton ez van kutakon. 20-30 forintnyi visszajárókat már derogál visszaadni, rendszeresek az átverések stb. Én kúton pl. nem is vásárolok semmi, csak üzemanyagot. Azzal is kb. 6 féle módon verhetnek át, az is bőven elég. Kp-vel sosem fizetek stb.
Párom minap az egyik Shell kúton rágott be, mikor egy tankolás ás egy ice tea beszerzése alatt kétszer próbálták lehúzni. Beírt a panaszkönyvbe, és írt a Shell-nek egy levelet. Pár nap múlva kapott egy választ, hogy a panaszát kivizsgálták és jogosnak találták, az illető pénztárost "felettese írásos megrovásban részesítette". Nem mondom, hogy ez padlóra küldte őket, de ha mindenki ennyit megtenne akit átvertek a kutakon akkor egy idő után talán valamelyest javulna a szolgáltatás színvonala. Esetleg az olyan nagy cégek mint a Shell, OMV, Esso stb. elgondolkodnának, hogy a jelenlegi tulajdonosi rendszer ami kvázi maffiózókkal üzemelteti a töltőállomásokat nem igazán jó üzlet. Hosszú távon szerintem a nagy cégek is sokkal jobban járnának, ha az autósok nem gyomorgörccsel mennének be egy kútram, és az üzemanyagot is csak muszájból vennék ott, hanem nyugodtan bemennének shoppingolni, esetleg olajat, szélvédőmosót stb. vennének, mert normális árakkal találkoznának, és olyan alkalmazottakkal akik nem érzik kötelességüknek, hogy a betérő embereket lehúzzák pár száz/ezer forinttal.
általában inkább az mondható el hogy 10%-os hibatűrés! pl: ausztriában mindenki 140-el holott 130, de még a 145-sem villan, de még csekket sem küldenek az átlagsebességmérő kapuk! németeknél is 50-nél a 60 még átmegy, persze fix telepített trafinál, mert a sunyi mozgótrafik azok érzékenyebbek :D, otthon meg amilyen kedve volt a rendőruraknak! ha sok autót akartak meállítani akkor már 55-nél kiszedtek, ha éppen lazúlni akartak akkor csak 61-től! aztán mivel most nem is kell megállítani mert rögtön megy a csekk az üzembentartóhoz, szerintem számolhatunk +10%al!
Na azért már itthon sem a 20évvel ezelőtti traffipaxokat használják, és időközönként (ha jól tudom évente) engedélyeztetni kell az OMH-nál (Országos Mérésügyi Hivatal). Bővebben ITT olvashatsz róluk. ;)
nem tudom az itteni toleranciakat, de kulfoldon ez 6 km/h, vagyis teljesen mindegy hogy mennyivel mesz, ha sebessegkorlat plusz 6 km/h belul nem fenykepez a radar, vagy ha fenykepez akkor a pontossag megkerdojelezheto. ezt egyebkent automatikusan vonjak a mert sebesssegbol.
Nemeto es svajc igy mukodik, es modernebb radarok vannak, bar nem csodalkoznek ha itthon 1200 ladaba szerelt traffipaxra osregi is azt allitanak hgoy halalpontos....
Ps: Felnik engem is erdekelnek, ha tudsz egy arat mondani, vagy hivj 20/4596836
Brnoba vezető autópálya tényleg tragédia. Tavaly voltunk ott a WTCC alkalmával. Kicsit olyan érzésem volt, mint Szerbiában... igazi időutazás a 80as évekbe. :)
Ez tuti hamis szóbeszéd! a trafi kb. ugy van kalibrálva, hogy az 50es határnál 55 ig nembüntetnek , de ez sem százszázalék. jobb az óvatosság. /tavaly engem megbüntettek mert 30 -as táblánál 40-nel száguldoztam!!
ami a leggázosabb lehet az új szabáyozásnál, az a vasúti átkelőn való áthaladási szabály mert,be nem tartásakor egyből 300 000 ft a bírság, ami azt jelenti elvileg, hogy az is ennyit fizet, aki 100 km /h val halad át, és az is , aki 31km/h val!!!