Az új VW konszern által használt automatizált DSG 6, DSG 7 sebességes váltók a használat során megmutatták hogy minél bonyolultabb valami, annál könnyebben el is romlik.
Üdv! Tegnap este hazafelé jövet megszűnt a hajtás, éppen át tudtam gurulni a kereszteződésen. Villog a fokozatkijelzőn az aktuális állása a váltónak (1.4 TSI DSG), remélem nem a mechatronika.... Semmi előjel csak mintha kivettem volna üresbe egy manuális váltósat.
Sziasztok, egy elég érdekes problémával találkoztam az autómnál, gondoltam leírom, hátha találkozott már valaki ilyen hibával. :)
11 es évjárat 170 Le 6- os dsg. Kb 130 km/h sebességtől gyorsításnál a kormány és az autó elkezd remegni, ( az érkező nyomatékkal arányosan), gázelvételre azonnal megszűnik a remegés. Alacsonyabb sebességnél semmi probléma. Jelenleg 320 e km, 250- nél volt cserélve a kuplunk és a kettőstömegű. A remegés miatt már cserélve lett szinte minden (gyári alkatrészek), belső csuklók, motartartó bakok, billenésgátló, lengőkar szilentek, kerékagy cspágy :D Féltengelyek padon, nem volt velük gond. A szerelő szerint a váltóval lesz valami....... Nektek valami ötlet?
Üdv Nekem egy 2012es Caddy-m van 7 sebességes DSG-vel. 1.6 CR TDI. Annyi a tünet, hogy induláskor (ha már bemelegedett a motor) akkor remeg kicsit. Főleg 1esbe de kicsit talán 2es elején is. Utána semmi és ez is elkerülhető ha vagy nagyon finoman gyorsítok, vagy pont jó intenzitással. Az autóban kb 40.000 km van. Van esetleg erre javaslatod? Tudtok segíteni? (Ha igen akkor kérnék kontaktot.) Köszönöm!
Ha egyébként szépen vált a váltó akkor nem hinném, hogy a váltó meghibásodott volna. Remegés lehet kettestömegűtől, vagy valamelyik váltó-motor tartó baktól. Nézesd meg másik szerelővel.
A problèmàm a következö. A muszerfalon gyujtas ráadása utan a kövdtkező hibaüzenet ,, a váltot tegye P vagy N fokozatba’’ és a fékpedál lenyomasakor nem alszik el a kontrol lámpa ( zolden vilagít )
Skoda superb 2010-es evjarat tdi cr( 170 hp) motorkod cbbb valtokod LTD. Elore is koszonom a segito hozzaszolasokat.
A fekmunkahengert es a fekpedalerzekelott csereltem semmi valtozas.
Helló Oktávia dsg 2.0l Faclift valtozatról lenne szó,Induláskor es tolataskor is beráz az auto vagy ugy mond kicsit megugrik,és menet közben ha menek mondjuk 5-nől 60 at és majd lepadlózom beráz az egész autó,sokan a kuplungot mondták,volt mar valakinek valami ilyen hasonlo,koszi a segitseget
Sziasztok. Hét sebességes váltóval szerelt hetes Golfom ma szervizben járt. Vezérlés, olajcsere volt rajta. A szervizből elhozva vettem észre, hogy a korábban általam használt "E" mód helyett "D"módban van a váltó (ugye lenne még az "s", de én azt nem használom)húzogattam a váltó kart hátrafelé, de csak az "S" és a "D" fokozat állt rendelkezésemre, az "E" fokozatot egyszerűen elfelejtette az autó. Az "E" fokozat nagyon gazdaságos üzemet tesz lehetővé, mert ugye ha a lábamat leveszem a gázról az autó csak alapjáraton gurul. Ez most megszűnt. Szóltam a szerviznek, persze ők nem tudják mi történt, de vigyem vissza, megnézik. A szerviz számláló miatt bele kellet túrni a kocsi agyába. Érdeklődnék, hogy hallottatok-e már ilyen problémáról?
Egy gépről beszélünk amiből sokkal több jó van mint amennyi hibás. Meg kell javítani, pontosabban az okot kell megszüntetni nem pedig a tünetet kezelni.
Viszont állati nehéz döntés.
Állati nehéz egy független szerelőhöz vinni egy 7-9M-s autót amire még 3 év és 11 hónap garancia van.
Ugye ez automatikusan a garancia megszűnését jelenti, továbbá jelentős összegbe is kerül.
Persze nem nagy élmény visszahordani garanciában és abban reménykedni, hogy egyszer majd olyan lesz mint a többi.
DQ200-as DSG: 60ezrenként olajcsere a mechatronikban és a váltóban is! Fontos ,hogy a váltóba 2,1 liter olajat tegyetek NE 1,7-1,8 litert..ugyanis igy a felső villa kiáll az olajból és semmi kenést nem kap.Teljesen mindegy ,hogy a "hozzáértő" szerelőtök mit dumál.. Másrészt a kuplung nyilván beszarik idő előtt mivel a gyárban is szarul van hézagolva(a szakszervizekről ne beszéljünk mert pont leszarják..és tudják ,hogy úgyis visszaviszed..) másrészt csak 2015-től javitott a LUK a kuplungok minőségén.. Szóval ha valakinek ezzel gondja van szóljon megoldjuk. Ha olajcserekor kuplungot és tömitéseket és villakészletet cseréltek és persze tökéletesen van hézagolva a cucc (ami kb 1 óra..) akkor 150 ezret elmennek.(nyilván közben oljacserékkel..) Ja és akik esetleg mechatronik cserében gondolkodnak mert rábeszélték őket...szintén javitható..
Levezettem több mint 2.5M kilométert. Valami ragadhatott rám. A DSG előtti autóimban soha nem kellett kuplungot cserélni. Volt amelyikben 360e volt amikor eladtam. Én már nem sietek sehová, nem tiprom szét az autóimat. Egyedül én dolgoztam meg értük, ezért vigyázok rájuk.
Nyomom a féket is rendesen. ;) Egyébként soha nem az 1-3-5-7 kuplung volt a hibás!
1-ből 2-be visított vagy rángatott, tehát nem indulásnál hanem az első váltásnál.
Nagyon örülök, hogy van még olyan ember aki feltétel nélkül hisz az új autóban.
A legrövidebb táv ami alatt meghibásodott az 4000 kilométer volt. Gondolkozzunk, 4000!
Most is azt mondom, hogy ami gyárilag hibás az az is marad, mivel nem az okot szűntetik meg.
Pl. mennyivel egyszerűbb hetente izzókat cserélni mint megmérni a töltést.
Akkor generátort kellene cserélni vagy feszszabályzót.
Biztos vagyok abban is, hogy tőlünk nyugatra ez nem fordulna elő.
Nincs abban semmi ha néha becsúszik egy hibás darab. Ez a nagy számok törvénye.
Viszont illő lenne elgondolkozni ha 4000 alatt megég a kuplung egy automata szerkezetben, amiből minden adat kiolvasható.
Azon meg főleg, amikor ugyanabban az autóban harmadszor jelentkezik ugyanaz a probléma.
Ezen váltók élettartalma nagyban függ hogyan használjuk. Mivel ez is csak egy robotizált manuális válto igy ugyanazok a dolgok érvényesek rá mint a manuálisra...csusztatása a rendszernek, vagyis állj bele a fékbe rendesen ne kusszon a kocsi, ne terheld hidegen, stb dolgok. Szóval ezek élettartalma csak is a felhasználótól függ és hogy mennyire figyelünk óda a rendszeres karbantartásásra is...
Kicsit belekérdezek a közepébe... de megvalósítható a DSG váltó hagyományosra átszerelése? (2012, VW) Egy félmilliós vagy nagyobb szervízszámla esetén reális alternatíva lenne, és utána jópár hibalehetőség megszűnne. Pláne ha csinált már valaki ilyesmit. Köszönöm szépen az infókat, választ, ha lesz.
2 napja a kocsi, szerintem a váltó valami fura, ütő/koppanó hangot ad ki egyesben elinduláskor, meg néha 2esből 1esbe lefelé való visszaváltáskor. Mi lehet ez? Mire lehet gyanakodni? Járt már így valaki? Észrevettem még, hogy a motorolaj hőmérsékletem nem megy fel annyira, mint eddig. Lehet valami köze hozzá? Járt már így valaki? (CC 2014 2.0 Tdi Bluemotion CFFB motorkód) Közben pár embertől megkérdezve, azt mondják, hogy ez a jelenség a mechatronika nagy szelepjéhez köthető. Vélemények? Valakinek volt már hasonló problémája?
Használt autónál vedd figyelembe, hogy sokkal bonyolultab ba DSG a kéziváltónál, tehát a javítása is sokkal többe kerülhet. Pl a váltó vezérlőelektronika, ami nincs a manuálisban, a DSG-hez meg 1000 euro fölött van.
Sziasztok! Én új autó vásárlásán gondolkodom, a Seat Leon, Skoda Scala, Skoda Kamiq... autókat nézegetem, fogom nézegetni. Felmerült a DSG váltós változat is, ami ezeknél a 7 fokozatú ha jól tudom. (Hogy száraz-e? Nem tudom.) Aki ismeri, új autóval vásárolva mit szól, mi a véleménye, javaslata?
Többször felmerült a beszélgetésekben hogy az 1.6TDI illetve az 1.4 TSI motorokhoz párosított 7sebességes szárazkuplungos DSG-t nem ajánlja senki, mert mennyire rossz választás.
De igazából nem olvasom sehol ,hogy miért rossz?mi a baja?
Valaki meg tudná mondani konkrétan hogy miért nem szabad megvenni?A 6os és 7es olajos ajánlott, a 7es száraz nem és ha jól tudom nagyrészt a kuplungjában különböznek de javítsatok ki ha ez nem így van.
A kézi váltósnak is megvan a hibalehetősége mint kettőstömegű+kuplungszett és ennél a DSG váltónál is van kettőstömegű és duplakuplung tehát a futott km függvényében mindegyik cserés lesz valamikor.
Ha ezen alkatrészek cseréjekor a DSG váltós többe kerül mint a kézi 100-200eft-al akkor is az automata kényelme annyit megér szerintem.
Gondolom nem 50ezrenként kell cserélni.
Persze én mint felhasználó lehet teljesen félreértelmezem az egészet ezért is kérdezem itt a hozzáértő embereket.Amúgy 100-150ekm-t futott autóban gondolkozom.