Skoda 14Tr troli modell, 1:43. Egyszerre kettőt rendeltem, egyik saját részre, másikat ajándékba adtam. Nekem nagyon tetszenek, szerintem jól sikerültek. Az ãtalakítást Adams Customs végezte, míg a vizes matrica Tonycars munkája.
Én hálás vagyok nekik, amiért egy nagy álmomamt valósították meg. Köszönöm nekik.
Közben rájöttem a számozásból a jugó Rábára, de a Krazzal okosabb nem lettem. Jó lenne egy összehasonlító fotó az Atlas-szal, nekem a kék gömbölyűbbnek és magasabbnak tűnik a nem túl látványos kiadói fotókon. Már majdnem mindegy, ellőttem black weekre a pénzem.
A H6 úgy hiányzott, állítólag egy db. zöld darus volt itthon, az is mókolt felépítménnyel és, erről sincs érdemi dokumentáció. "Szerencsére" nem cserélték le Liaz felsővezeték szerelőre, mászkálhatnék érte hóban-fagyban.
Hát ez szép, a H6 nem hiányzik, reméltem, hogy más lesz helyette.
Mintha annak idején az Atlasos sorban is Avia platós lett volna, részemről kár, hogy nem az emelőkosaras jön (cseheknél sem az jött).
Emlékezet miatt nálam az IFA 4x4 dömper a következő must have, utána meg nyáron az L60 ponyvás, legalább ócsón megúszom ezt a fél évet, ha nem csábulok el máshol.
Nálam még az van a korábbi listák alapján a sorban, hogy a 48. szám szintén Rába, szintén DAF fülkés, szintén 3-tengelyes, szintén platós, csak nem ponyvás.
Így a honlap elírása miatt (46=47) nem két Krazunk lesz, hanem két Rábánk?
Igaz, aláírom, hogy nekünk utóbbi a kedvezőbb. :-)
Ha így lesz, akkor megbeszélem Dil Emmával, hogy melyiket vegyem meg.
A legjobb arányokkal szerintem a nas avtopromos verzió rendelkezik
, bár részleteiben elmaradaz Aist/ssm től(sárga fülkés), az SSm vonalnak meg szerintem vastagok a gumijai, a platón meg vékonkák a merevítőbordák, csakúgy mint a dea verziónál...
Az orosz sorban általában Modimio design volt ami az Aist-okat meg az SSm-ért is felel. A mostani DEa volnal szerintem egyikkel sincs rokonságban, Atlashoz képest sokkal jobb. Ha már műanyag alváz, lehetne részletesebb, vagy ha nem az, akor lehetne fém:) de ennyiért szerintem jó vásár
Arról esetleg valami, hogy a reptéri mikor fog megjelenni?
Már van róla rendes fotó is:
Jól néz ki, tetszik, hogy valami igazán különleges felépítménnyel adják ki, de sajnos a festése eléggé el van szúrva.
Kommentben jelezték, hogy az ajtón lévő matrica nincs jó helyen, na meg ami rögtön szembetűnik, hogy a legfontosabb matricákat - mint a MALÉV felirat és a magyar zászló - lespórolták. Valamiért ezüst fényezést kapott a lépcső alatti rész, pedig az igazin ez azonos kék a többivel, a fülke feletti sík rész pedig pont ezüst helyett, fehér lett. Hátha ezekből javítanak még valamit a sorozatgyártásig, volt már rá példa.