:)) Ráleltem a veterán én is egy csomó dologra:)) már rendeltem is - holnap hozzák. Ha van kék szinű porcukorszóród - inkább tekerőd -, akkor lestoppolom!!! Az nagyon tetszett - útálom, amikor a porcukor összegöbösödik a zacsiban - ezzel meg tök jó szórni. Ha fényképezel én is kérek e-mailt!!! a luyzeekukacvipmail.hu-ra!!! aztán osztozunk a többiekkel:))
húú, nekem egy egész szekrénnyi van, épp mostanában tervezem egyforintos akcióban felnyomni őket a vaterára :)) Nem mindegyik igazán praktikus, de mind jóminőségű, tupper cucc, legtöbb ajándék. (sose használt.)
A minap jöttem haza barátnőmtől, és ámulva láttam a csodaszép Tupper dolgait a konyhában. Még katalógusa is volt, de miután én pesti vagyok nem szeretnék Győrből rendelni dolgokat. Nagynehezen megtaláltam a Tupper weboldalát - de neten sajnos nem megy a dolog:( - mármint a vásárlás. Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy hol tudnék beszerezni tupper edényeket stb..... muszáj-e bemutatókra meg ilyenekre járni?
Más. Nekem is van tupperem - ha nem is sok - az egyik tálam megrepedt. Azt mondja a barátnőm, hogy ezekre a termékekre örök garancia van - hogy tudnám kicserélteti? régen vettem, de az ő katalógusában szerepelt ez a fajta.... mit mondtok? Ha valakinek van "megunt" dolga - szívesen átveszem....
Köszi a válaszokat - úgy látom sokan nyaraltok, nem pörög a topik....
A csirkemell szeleteket a Mesterszakács Kis Nyeles Serpenyőben megsütjük majd félre tesszük. Majd a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben a hagymából , füstölt szalonnából , fokhagymából , paprikából, paradicsomból, só , bors, fűszerpaprika hozzáadásával hagyományos lecsót készítünk. Az elkészített lecsóba hozzáadjuk a fél karikára vágott cukkíni szeleteket majd 5 percig összefőzzük vigyázva, hogya cukkíni ne f6ljön szét. Legvégül hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt és a cukrot és összeforraljuk. A kész csirkemell szeletekre raguként tálaljuk és rizs köretet vagy friss baguett-et kínálunk hozzá.
Bajor sertésragu kap ros tejfölös zöldbabbal
Hozzávalók 4 főre: ldl étolaj 50 dkg sertéscomb 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db fehér paprika 1 db paradicsom Só, bors, pirospaprika 30 dkg mirelit vagy konzerv zöldbab 2 dl tejföl 1 evőkanál liszt 1 csokor kapor
A sertéscombot aMesterszakács FilIéző Késsel apró kocka vágjuk. Az 5,7 L-es Mesterszakács Főzőedényben a hagymából , paprikából, fokhagymából , paradicsomból magyaros pörkölt alapot készítünk majd hozzáadjuk a kockára vágott sertés húst. A hús piritása után körülbelül ~ liter vízzel felöntjük. Sóval, borssal , piros paprikával fűszerezve a húst puhára főzzük. Természetesen főzés közben az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk. Amikor a hús teljesen megpuhult akkor a hozzáadjuk a zöldbabot és 15 percig összefőzzük. Majd végül aHitparádéban tejf6lös lisztes habarást készítve besűrítjük a ragut. A finomra vágott kaprot a végét szórjuk hozzá és még pár percig összefőzzük. Köretként galuskát vagy vajas burgonyát ajánlunk.
A tejszínt kemény habbá verjük, a konzerv őszibarackot lecsepegtetjük, 2 fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a maradékot pürésítjük. A cukorral alaposan elkeverjük (oldódásig).A tejszín egy kis részét díszítéshez a Hablabdában félretesszük, majd a barackmasszát óvatosan a tejszínbe keverjük. A Király formát hideg vízzel kiöblítjük és a barackos masszával megtöltjük. Éjszakára a fagyasztóba tesszük. Szeletekre vágott őszibarackkal és tejszínhabbal tálaljuk.
Intelligens krémes
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 4 db tojás, 7,5 dkg vaj, 2,5 csomag vaníliás cukor, csipet só, 0,5 l tej, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk a Konyhagyöngyében, a fehérjét felverjük a Mérő-mixben, a sárgáját a cukorral, vajjal, vaníliás cukorral, meg a csipet sóval jól elkeverjük a Szilikon keverővel. A tejet a Maxi-mixben összerázzuk a liszttel és a sütőporral. A lisztes tejet beleöntjük az elkevert sárgába, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, beleforgatjuk. Szilikon Királynő formába öntjük. /olyan lesz, mint a madártej ezért óvatosan rakjuk az előmelegített sütőbe/.
10 percig erős lángon, utána fél óráig közepes lángon sütjük.
Mikor kész hagyjuk teljesen kihűlni, és úgy a legjobb ha hűtőbe is betudjuk tenni és csak másnap szeleteljük. Ez az intelligens sütemény tudja, hogy az aljának és a tetejének meg kell sülni, de a közepe krémes marad.
ez arra az esetre ha nincs kedvünk a meleg konyhában sütögetni...
Elkészítés: A 35 dkg lisztet, 17 dkg porcukrot, 4 dkg vajat, 1 tojást, 3 evőkanál kakaót, 1 kávéskanál szódabikarbónát 3 evőkanál tejföllel összedolgozzuk, majd 3 lapot sütünk a tésztából. A fél liter tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. 15 dkg vajat és 15 dkg porcukrot habosra keverünk. Ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. Ezzel töltjük a lapokat. A tetejére tehetünk csokimázat is.
Megjegyzés: Nagyon finom, egyszerű és mutatós. Máz nélkül is nagyon finom, a tetején porcukorral.
Hozzávalók: 1 üveg rozé bor, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 2-2 narancs banán, 4 szem szegfûszeg, 1kávéskanál fahéj, 1 tasak étkezési zselatin.
Elkészítés: A bort a cukorral, a szegfûszeggel és a fahéjjal felforraljuk. A zselatint 1dl vízben forrásig hevítjük, majd levesszük a tûzrõl, és rászûrjük a forralt bort. A Desszertes Gyûrût, vagy a Fesztivált hideg vízzel kiöblítjük, és a kihûlt borkocsonyát beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat a borkocsonyába rakjuk, és hûtõszekrényben dermesztjük.Tejszínhabbal is kinálhatjuk.
Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár mûzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint
Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihült, hozzákeverem a mûzlit, tetszés szerinti prcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 árára a hûtõszekrénybe teszem.
A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével.
Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0,5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0,5 liter pudingot és miután kihült hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.
Ajánlott Tupperware termékek: Mix-Fix vagy Maxi-Mix, Desszertes Gyûrû
Birsalmasajt
Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségû hámozatlan birsalma, kilogrammonkénti birsalma péphez 70-80 dkg cukor, izlés szerint kb. 2 teáskanál fahéj
Elkészítés: A megmosott és felszeletelt birsalmát megfõzzük, leszûrjük majd összeturmixoljuk. 1 kg péphez 70-80 dkg cukrot keverünk és tovább fõzzük, -kevergetve a kanárbazár bármely tagjával, - addig, amíg az teljesen besûrûsödik. Fahéjjal is ízesíthetjük. A masszát kiöblített tupperware eszközök segítségével "formázzuk". Tehetjük a puding tanoncba, vékonyan a desszertes gyûrûbe, Fesztiválba vagy a Lapos Kristály tálakba. Kiönthetjük azonban bármilyen tupperware edényünk tetejébe, tálcájába, amelynek pereme van. Dermedés, száradás után (kb 1 hét)a 8 az 1-ben sütiformával kiszaggathatjuk és mignon papírba téve kínálhatjuk. Természetesen a tálaláshoz is tupperware edényt használunk. Nagyon dekoratív és finom csemege, a formázott birsalmasajtocska biztos sikert hoz a háziasszonynak.
Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaniliás cukor; 3 dkg zselatin
Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.
Ajánlott Tupperware termékek: Mérõ-Mix; Új Hullám Keverõ; Új Hullám Nagy edény; Maxi-Mix; Fesztivál; Desszertes Gyûrû
Orosz krémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor (vagy ennek megfelelõ cukorpótló tabletta), 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Lila Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja.) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.
Tudod szerdán én írtam neked mailt, de tegnap is, meg ma is hiába írtam újra a címedre, mindig visszakaptam egy hibaüzenetet. Vmi gond van a postafiókoddal? Nincs véletlenül freemailed vagy rám tudnál csörögni holnap? (az üzenetem végére odaírtam a számom)
Írd meg nekem légyszi hogy hogyan léphetnék be és mennyivel olcsóbban vehetném meg a termékeket?
Még azt szeretném megkérdezni hogy minden féle képp kell-e csinálni partyt vagy úgy is beléphet az ember hogy regisztrál valamennyi pénzért és utánna olcsóbban vásárolhat?
Joghurt torta 3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.
sütés nélküli TÚRÓ TORTA 1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor,10dkg vaj.Ezeket habosra keverni. Félre tesszük.3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint,felfőzni, de nem forralni.Ezt össze keverni a túró krémmel,hűtjük, és torta formába öntjük,hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed.Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán.Elkészítjük a kocsonyát.1dl tömény szörpöt,2,5 dl vizet, 1 e.kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni
Engem erdekelne a tuppernek egy thermo etelhordoja. 3 edenyke van benne, es egy thermo taska van hozza. Meg tudnatok mondani, hogy mennyi az ara? Ha tobbet veszek, van-e kedvezeny?