Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 293

Egy településen a dunaweb csinalja a hálózatot es ott elarulta egy ugyfelszolgálatos hogy nehogy befizessenek az emberek a netjukre mert akar egy hetig sem szokodt menni. Tudom nem ez ahelyzet az alternatívokkal de sokszor nem adnak olyan szinvonalat mint a nagyok de olcsobbak es ez a lényeg az arerzékeny közönségnek.

Én is árerzékeny vagyok ezért nem mosok SA8-al ...

Előzmény: Törölt nick (290)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 292

Osbourne> Ne legyen igazam de meg nem killer ez annyira ...

A puding próbája az evés. Az USA-ban a HDTV minőségű IPTV már most is nagyon népszerű.

Előzmény: Törölt nick (290)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 291

Osbourne> Lehet hogy az uvegben benne van a szelessáv a fizikai rezes háló ha nem is katasztrófális helyzetben van de kellene kolteni rá rendesen es azt nem teszi senki.

Én sem költenék a rézre. Megpróbálnám minél jobban elnyújtani az életciklusát. Ez elemi inkumbens telkó befektetői érdek. Aztán majd ha jönne az alternatív telkók saját FTTN+xDSL-je, ami ugye a majdnem tiszta infrastruktúrális versenyről és a fényvezetős elérési hálózati migrációról szól, akkor kezdeném el csipkedni magam (mint inkumbens cég), hogy no most már tényleg belevágok az FTTx migrációba (Fiber To The Node, ... Curb, ...Building, ... Home).

Ami az "üvegben" potenciálisan benne van a gerincen és a körzetháló "üveges" (fényvezetős, száloptikai) részein (n*Terabyte) ahhoz képest a telkók jelenlegi aktív eszközei valóban nagyon halovány teljesítményre vannak méretezve, annyira, amennyit a forgalmi mérések ökölszabályként kiadnak. Ez köztudott a szakmában.

Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 290

IPTV azonban elég sok olyan pluszt tud a DVB-x technikához képest, ami az endlúzer számára fontos, az analóg KTV-hez képest pedig az IPTV szó szerint "szuperszónikus".

Na es kell-e ez valakinek amikos 1350 forintért megkapod ezt egy DIGIvel ? Ne legyen igazam de meg nem killer ez annyira ...

Előzmény: kplaszlo (284)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 289

Az IPTV és a 3play a telkó szektor számára egyrészt a hőn áhított killer application eljövetelét ígéri, másrészt az értékláncon fölfelé történő haladást. Ezek telkó iparági nünükék jópár éve. Szép lassan csuklik össze 1999-2000 óta egyre gyorsuló ütemben a telkó cégek vezetékes távbeszélőhálózati forgalma, ezért kénytelenek más vadászmezők és bevételi források után nézni. Újabban elég ügyesen csinálják. A hagyományos KTV cégek alighanem rettegve figyelik az IPTV-vel történő nyomulást

Igen akkor a halozatunk lehetőségeit Te igencsak papiron láttad.

Lehet hogy az uvegben benne van a szelessáv a fizikai rezes háló ha nem is katasztrófális helyzetben van de kellene kolteni rá rendesen es azt nem teszi senki.

A KTV nem figyel senkit rettegve hanem töredék koltségen megepitik a halózatukat. Tudod uda is láttunk mar traktort uveget fekteteni a foldbe ahova aztmondták a telkok hogy nem gazdaságos.

Én a környezetem fizikai hatarait megnéztem a DSLAM ban es nem túl rózsás.

Előzmény: kplaszlo (284)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 288

Google define:"cash flow"

A hazai kontrolling szakmában nagyjából ez a definíció általánosan elfogadott:

"The actual movement of cash. Used to measure cash inflow minus cash outflow."

Meg ez: "An analysis over a period of time revealing the availability, or lack, of cash."

kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 287

gma> Osztalék a saját cég után? Ugyanmár, lehet hogy még veszteséges is lesz.

Fejőstehén = Cash Cow = osztalékrészvény. A telkó szektorban manapság 10% körüli stabil osztalék a megszokott. Az a telkó cég, amelyik nem képes erre mélyrepülésbe kezd a tőzsdén. Ezért aztán a telkó szektor kontrolling szakmája halálira odafigyel EBIDTÁra és egyebekre. Tizedezrelék pontossággal. Erről szól a szektor felsővezetői bonusrendszere is.

A tőke pedig tőke (ami a részvény eredendő tulajdonsága), ezért nem hasonlítható forgalommal arányos jövedelemhez.

A cash flow nem az amiről te beszélsz. Te stabil illetve stabilan növekvő bevételre (osztalékra, jutalékra, bonusra) gondolsz. Nyugodtan írd le magyarul, amire gondolsz.

:)

Előzmény: gma (286)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 286
Igen, megnevezés szerint. De hasonlítsuk össze a kettőt:

Részvénycsomag: "áll" benne a pénz, nincs havi cashflow, max. ha spekulálsz elég intenzíven. Vállalati részvényekkel az emberek nem daytradingelnek, inkább csak long term bond-ok vannak, igaz? Tehát nem dolgozik elég keményen a pénz. De egyszeri tőkenyereségre eladáskor tényleg jó lehet. Osztalék a saját cég után? Ugyanmár, lehet hogy még veszteséges is lesz.

Vezetői bónusz a cég forgalma után: minden hónapban automatikusan jár, ahogy nől a cég forgalma (fiatal cégről van szó). Ez nem eladható, viszont jogilag örökölhető, tehát a gyerekem ugyanúgy kapja ha engem pl. baleset ér. Minden hónapban egyre több cashflow, stabilan. Mi kell ettől jobb?

Előzmény: kplaszlo (285)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 285

A részvénycsomag tőke. Amiről te beszélsz, az juttatás.

Előzmény: gma (283)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 284

Osbourne> az egesz tavközlés es informatika az igénytelenedés felé halad.

Ez nem stimmel. A telkó 3play-en belül speciel az IPTV nem az igénytelenedésről szól. Az IPTV-ben pont ugyanazt az MPEG-2 tömorítést alkalmazzák, amit a digitális műholdas TV műsorszórásban (DVB-S) és a digitális KTV-ben (DVB-C) valamint földfelszíniben (DVB-T).  Az IPTV azonban elég sok olyan pluszt tud a DVB-x technikához képest, ami az endlúzer számára fontos, az analóg KTV-hez képest pedig az IPTV szó szerint "szuperszónikus".

Az IPTV és a 3play a telkó szektor számára egyrészt a hőn áhított killer application eljövetelét ígéri, másrészt az értékláncon fölfelé történő haladást. Ezek telkó iparági nünükék jópár éve. Szép lassan csuklik össze 1999-2000 óta egyre gyorsuló ütemben a telkó cégek vezetékes távbeszélőhálózati forgalma, ezért kénytelenek más vadászmezők és bevételi források után nézni. Újabban elég ügyesen csinálják. A hagyományos KTV cégek alighanem rettegve figyelik az IPTV-vel történő nyomulást

Én inkább az Internet sokszínűségét és a folyamatosan megjelenő újabb és újabb hálózati alkalmazásfejlesztéseket veszem észre. Eközben persze a régi klasszikus arisztokratikus és igényes IT valóban kezd visszaszorulni. Ebben igazad van.

Előzmény: Törölt nick (275)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 283
"És akkor még nem említettem a közép- és felsővezetői bonus-t, azon belül pl. a részvénycsomagot."

A mi cégünknél pl. a vezetői bónusz nem a saját cosportom, hanem a cég teljes forgalma alapján jár. Ez majdnem ugyanaz, mintha kapnék részvénycsomagot, nem?
Előzmény: kplaszlo (266)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 282
20-100-200 ember ? Annyit normális munkával el lehet erni ...
Előzmény: gma (281)
gma Creative Commons License 2007.01.07 0 0 281
Az elismertség? Azoktól, akiket hozzásegítek olyan jövedelemhez, amit sosem tudtak elérni az mlm előtt...
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 280
GMA az a DMA bár mind a kettőnek van volt köze a szamítastechnikához ... ;-))
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 279
Az lehet csak ez üzlet mint Te is tudod es ha pénzt nem kötsz rá akkor nem lesz belőle semmi. NA de majd DMA a passziv jövedelméből finanszirozza.
Előzmény: kplaszlo (277)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 278
HA mosz nincs a faluban akkor nemigen lesz ...
Előzmény: kplaszlo (276)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 277

Aktív vagyok én, de még mennyire! Van a "nagyok" között olyan, akinek borsódzik a bőr a hátán, ha meglátja az aktuális munkaanyagomat a fényvezetős távközlési infrastruktúra vagy az egyetemes szélessáv témájában.

Előzmény: Törölt nick (275)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 276

Most jutott szembe Zerelmetes Feleym az, hogyan is kell majd latinul imádkoznunk, ha a T-COM végre elhozza majd egyszer nékünk a szélessávú fényvezetős elérési hálózati Mennyek Országát:

Ave Maria, gratia plena, Dominus t-com...

:-)

("Zerelmetes Feleym": kenetteljes megszólítás papi szószékről a kora középkorban)

Mottó: A tata, a purdé és a szent spiritusz nevében, Ámen.

BOCS a durva OFF-ért! Ökörködni jó és "röhögve nem lehet félni" (a mondat második fele értelmiségi szólás-mondás a pártállami diktatúra idejéből).

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 275

Nem bocs, de azt hittem aktiv vagy csak nem Telekomnál. Valahol olvastam Inviteles beírást. Nalunk nincs sem minősegi csere se semmi csak racionalizalas.

Na hogy téma legyen maga az egesz tavközlés es informatika az igénytelenedés felé halad. Esetleg a HDTV lesz valami előrelépés de a többi egy visszalépés a jelenlegihez. Mert ugye a GSM is szarabb a hagyományosnál a DIGItélis tomorített kép es hangátvitel is szarabb DE OLCSÓ ! ez a lényeg mindenkinek es hajlandóak ezt az emberek megfizetni.

Előzmény: kplaszlo (273)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 274

Honnan látod? Bepötyögted a nevem a lótuszba és nem talált?

Előzmény: Törölt nick (272)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 273

Király!!!

:)

De sajnos már nincs nekem olyanom, amit írsz, csak ez a csóri GMAIL, a gyalázatosan kicsi 2.7 Gbyte tárhelyével.

Tudod mi történt a céges laptop-ommal pár nappal a felmondási és egyben felmentési időm kezdetét megelőzően? Kitiltotta a cég IT üzemeltetője (nem csak nekem, másoknak is, akik akkoriban egyszerre távoztunk). Még offline-ban sem volt hajlandó elfogadni a bejelentkezést. Mondjuk nagyon nem lepett meg a dolog, mert előtte engem is kérdezgettek a döntéshozók közül néhányan arról, hogy amikor többen távoznak egyszerre a cégtől, mert mondjuk a végkielégítés erre ösztönöz, de olyanok is, akinek egyszerűen útilaput kötöttek a talpára, akkor mire érdemes a céges PC és laptop témában odafigyelni? Pontosan tudtam, mi fog történni.

Nálatok folyamatosan van felvétel, de elég szűk az "áteresztő kapacitás". Minőségi cserékről tudok, és persze többen mennek el, mint ahányat fölvesztek. Ilyen az élet.

Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 272
Most látom Te nem is Telekomos vagy ?
Előzmény: kplaszlo (270)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 271
Majd megírom a lótuszodra ... ;-)
Előzmény: kplaszlo (270)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 270

Az hol van?

:-)))))))

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 269
Gondolod nálunk van felvétel ? ;-DD
Előzmény: kplaszlo (268)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 268

Igen! Ez egy picit felhajthatja az IT szektorban a béreket, hiszen a magas kvalitású szakmákban eleve szakemberhiány van Budapesten és Északnyugat-Dunántúlon. A "marcangoláshoz" pedig nyilván profikra van szükség, nem pedig "testnevelésből felmentettekre". 

Az IT piacon már elég régóta elég kemény a verseny, és újabban a klasszikus távközlési ("telkó") szolgáltatói iparágban (ami az IT-hez hasonlóan az infokommunikáció egyik önálló ága) is kezd élénkülni a verseny. Korábban csak a TOP 300 ügyfélkörben volt valódi verseny a tévközlési szolgáltatói piacon, a TOP 5000-re már csak egy-két cég tudott rárepülni, mostanában pedig már a lakossági és SOHO (Small Office Home Office = mikrovállalkozás) ügyfélszegmensekben is kezd komolyan beindulni a városokban a többszereplős verseny.

Volt viszont néhány sovány év a 2001 évi telkó tőzsdei zuhanást követően, amikor kifejezetten nehéz volt tisztán telkó profilú (távközlési szolgáltató) cégnél elhelyezkedni.

Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 267
Azt azert vedd figyelembe hogy most az IT piac erős atrendeződés alatt van. A nagyokat marcangolják a kicsik nem is sikertelenul.
Előzmény: kplaszlo (266)
kplaszlo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 266

gma> alkalmazott kevés bérért,

Nem mondod komolyan! Tudod, hogy például az infokommunikációs szakmákban a multiknál mekkora a sima beosztott diplomások tipikus fizetése? És a főnöki pozíciókban (ők is alkalmazottak, csak magasabba beosztásuk) mekkorát lehet havonta kaszálni? A kis magyar IT cégeknél már nem annyira rózsás a helyzet, de azért a spílereket ők is nagyon jól megfizetik.

A jó szakmával, jó képességekkel, jó helyre bekerült alkalmazott pénze  sokkal jobb, mint amit MLM-mel össze lehet szerencsétlenkedniük azoknak, aki a hierarchia alcsonyabb szintjein görcsölnek a napi minimum kettő "üzleti tárgyalással" és az effektív termékforgalmazással.

Önbecsapás az egész MLM. Akik legfölül vannak, azok "kaszálnak" valamennyit, de nem hiszem, hogy többet, mint mondjuk egy IT cégnél egy főosztályvezető.

A lényeg pedig az, ha már erre akarsz te is figyelni, hogy míg a te MLM-beli pozíciódat senki nem foglalhatja el alulról fölfelé haladva a hierarchiában (mert ilyen irányú mozgás az MLM-ben eredendően nincs), addig a klasszikus vállalati struktúra működésének pont az a lényege, hogy el lehet jutni akár a vezérigazgatói posztig és az azzal járó álomfizetésig is, amúgy pedig a közép- és felsővezetői (vezérigazgató helyettes, dívízió vezető, üzletág vezető, főosztályvezető, stb ..) kategória pénzei sem olyan rosszak, és ezekbe a pozíciókba azért kellő tehetség és elszántság meg energia birtokában azért simán el lehet jutni.

Érzed a különbséget?

És akkor még nem említettem a közép- és felsővezetői bonus-t, azon belül pl. a részvénycsomagot.

Előzmény: gma (262)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 265
Hol van az elismertség a hirnév al MLM-ben ?
Előzmény: gma (263)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 264

Öcsém is alkalmazottként indult kevés bérét most meg a cég bővebb vezető testületének tagja nem kevés bérért ...

Aki tehetséges kitartó es tanul az eléri ezt az anyagi szinvonalat.

Sokféleképen lehet sokat keresni. Ugy ahogy az öcsém ugy ahogy GMA es ugy ahogy egy közepes önáló luxuskurva. De ugye nem ugyanaz az ut mindháromnak ...

Előzmény: gma (262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!